Találatok a következő kifejezésre: Most Írt a (1099 db)

Töri érettségi, épp most írja a tesóm. Vannak esszé kérdések?

Tegnap olvastam egy ilyet: "Törinek nagyrésze forrás alapján szövegértés. Ezt csak kiegészíti a lexikális tudás. Magyarul olvasod a forrást, és beugrik arról a témáról az a pár dolog ami kell, ha persze anno megtanultad valamennyire." És akkor nincs is olyan, hogy kapsz egy témát, és fejtsd ki 1-2 oldalon keresztül? Tehát ami esszé jellegű.

Legjobb válasz: Az én tesóm is most írja,elméletileg van egy rövid esszé meg egy hosszú,vagyis nekünk a tanárunk így mondta .

Az én tesóm is most írja, elméletileg van egy rövid esszé meg egy hosszú, vagyis nekünk a tanárunk így mondta .
Egy egyetemes töris rövid, egy magyar töris rövid és egy magyar töris hosszú esszét kell választani (8 van, abból kell 3-at különbözõ korokból), a rövidek fél oldalasak, a hosszú meg egy. A többi feladat pedig rövid kérdések.

Kiskorú zaklatása esetén, melyik szervhez forduljak? 3 hónappal ezelőtt volt egy kis nézeteltérésem az egyik internetes közösségi oldalon egy hölggyel. Most írt a kiskorú lányomnak 17 éves, engem és a páromat mocskoló levelet.

A kérdésem szerintetek hova forduljak, amiért kiskorú gyermekemet zaklatta?

Legjobb válasz: Milyen levél? E-mail? Azzal nem hinném, hogy kezdenek bármit is, bár ki tudja...Egyébként a rendõrségen kell tenni feljelentést kiskorú zaklatása miatt.

Milyen levél? E-mail? Azzal nem hinném, hogy kezdenek bármit is, bár ki tudja...Egyébként a rendõrségen kell tenni feljelentést kiskorú zaklatása miatt.
17 éves? Ki? Ha a zaklató, akkor ezzel a rendõrség nem fog foglalkozni, hiszen fiatalkorú a vádolt "elkövetõ", akinek bûne egy mocskoló levél elküldése részetekre...Kevés... Ha lányod, akkor meg nem a kiskorú lányod zaklatta, hanem a fiatalkorút, aki már közelebb áll a felnõttséghez mint a gyermekséghez (pl tudjuk, hogy az országunkban 14 év a belegyezési korhatár). És emiatt nem nem fognak a rendõrségen azzal foglalkozni, hogy egy "gyermeket" zaklatott... Másrészt a bûntett annyi, hogy írt egy mocskoló levelet a részetekre? Ez elég sovány. Ha van benne zsarolás, életveszélyes fenyegetés, akkor már talán a rendõrség se rak ki a panaszoddal... Egyébként meg mi lenne ha mindenki menne a rendõrségre, mert valaki a gyerekének azt mondta hogy "megöllek te büdös kölök!"....
A kérdező hozzászólása: Elõször is Köszönöm a válaszokat!Közben már utána érdeklõdtem, a lányom fiatalkorúnak számít.A zaklató levelet az egyik közösségi oldalon küldte el a hölgy, a lányomnak.A levélben engem és a páromat mocskol, nagyon alpári stílusban. (Rágalmazás, becsületsértés) Sajnos ez a baj, ebben az országban, hogy a hasonló esetekkel nem fordulnak sehova, ezért a hasonló "kaliberû" emberek, mint a zaklató hölgy mindent büntetés nélkül megtehet.Számomra az a lényeg, hagyja békén a gyermekemet, fõleg, hogy neki köze nem volt a mi vitánkhoz!

A new Headway elementary THIRD edition-nel végeztünk. Most irat a tanár velünk egy olyan dolgozatot ami összefoglalja az egész könyvet. Nincs fent ez valahol a neten? Vagy nincs meg valakinek?

(Az írók: Liz and John Soaes) Már kerestem egy csomó helyen,de nem találtam olyan dolgozatot ami az egész könyvet összefoglalja.

Legjobb válasz: *Soars

A kérdező hozzászólása: *Soars
fejezetenként fenn van a neten az összes fejezetzáró dolgozat a Headway-es könyvekbõl


Most írom a szakdolgozatomat. A teszteket a mellékletbe tegyem?

A dolgozat empirikus jelleg?, gyerekekkel végeztettem tanulmányi teszteket. A foglalkozásokról naplószer?en írtam és a végére tettem az aznapi tesztet. A kérdésem az, hogy a teszteket a mellékletbe tegyem vagy maradhat a dolgozatban?

Legjobb válasz: Én a mellékletbe tenném, de gondolom van egy külsõ és egy belsõ konzulensed is, akik talán könnyebben adnak tanácsot, hiszen ismerik az iskolád elvárásait.

Én a mellékletbe tenném, de gondolom van egy külsõ és egy belsõ konzulensed is, akik talán könnyebben adnak tanácsot, hiszen ismerik az iskolád elvárásait.
Ha fontos a teszt jellege, az aznapi rész megértéséhez, jobb ha ott hagyod a szövegben, hogy ne kelljen hátra lapozgatni. Ha nem muszáj megnézni, mert a szövegben leírod nagyjából, milyen volt a teszt, akkor mehet a mellékletbe. De jobb, ha a konzulenst kérdezed. Márha találkozol vele, mert én csak 1x láttam a konzulensem, és csak az egyiket a kettõbõl...

Elromlott 3 hónap használat után a fülhallgatóm, most írok a szerviznek, hogy szokás az ilyet megfogalmazni?

egy elég jó min?ség? fülhallgatóról van szó

Legjobb válasz: Szerintem a blokk nélkül szóba sem állnak veled... A papírok megvannak? Ha azon találsz egy pecsétet vagy bármit, ami a bolttól származik, akkor szerencséd lehet...

Szerintem a blokk nélkül szóba sem állnak veled... A papírok megvannak? Ha azon találsz egy pecsétet vagy bármit, ami a bolttól származik, akkor szerencséd lehet...

Összekoccantam egy kocsival amikor parkoltam, megnéztük és nem volt semmi baja, most írt a csaj észrevett egy horzsolást rajta és majd a szerelő megmondj mennyi lenne kijavtani. Ilyenkor mi a teendő? Biztosító? Fizessek? Milyen papírokat kérjek róla?

Legjobb válasz: Együtt döntsétek el, hogy lenne a legjobb mind a kettõtöknek. 1. Adsz betétlapot, elismered a felelõsségedet, és a biztosító kifizeti a javítást. A biztosítási évfordulón rosszabb kategóriába fogsz kerülni, drágább lesz a kötelezõd. 2. Kifizeted zsebbõl a javítást, és kihagyjátok a biztosítót. Túl nagy összeg nem lehet, ha csak egy horzsolás van rajta. Ebben az esetben én aláíratnék vele egy papírt, hogy több követelése nincs a balesettel kapcsolatban, ne járkáljon vissza hozzád, hogy még ezt is meg azt is találta. 3. Az is lehet, hogy elhajtod és letagadsz mindent, de egyrészt nagyon nem szép dolog, másrészt ha vannak tanúk, akkor bajod lehet belõle.

Együtt döntsétek el, hogy lenne a legjobb mind a kettõtöknek. 1. Adsz betétlapot, elismered a felelõsségedet, és a biztosító kifizeti a javítást. A biztosítási évfordulón rosszabb kategóriába fogsz kerülni, drágább lesz a kötelezõd. 2. Kifizeted zsebbõl a javítást, és kihagyjátok a biztosítót. Túl nagy összeg nem lehet, ha csak egy horzsolás van rajta. Ebben az esetben én aláíratnék vele egy papírt, hogy több követelése nincs a balesettel kapcsolatban, ne járkáljon vissza hozzád, hogy még ezt is meg azt is találta. 3. Az is lehet, hogy elhajtod és letagadsz mindent, de egyrészt nagyon nem szép dolog, másrészt ha vannak tanúk, akkor bajod lehet belõle.
Szerintem trükközik a csaj, miért mondta elõször hogy semmi baja. Lehet máshol lett meghorzsolva, és téged akar rávenni hogy fizesd ki. A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs.
Ha már el hagytátok a koccanás helyszínét és utána vette észre a horzsolást, akkor hagyd a fenébe. Tagadd le aztán keressen szemtanúkat hogy ott jártál. Nálam is volt már ilyen.

Nekem milyen netem van? A hálózati és megosztási központban azt írja a sebesség 100, 0 Mbps, de a speedtest. Net 5.44Mbps-t ír. Most mi van?

Szóval a speedtest.net adatai: ping- 23ms download speed- 5.44Mbps upload speed- 0.53Mbps Akkor most ez mit jelent? Valahol máshol kellene megnézem milyen netem van? + Internetszolgáltatót szeretnék váltani. Szóval, a 3Mps vagy max az 5Mps sebességű net nagyon lassú? (Netes filmnézés még lehetséges lenne vele?)

Legjobb válasz: most is 5 megás neted van...:)

most is 5 megás neted van...:)
A Speedtestnek higgy
A hálózati központban a hálókártyád max sebessége a 100 és nem a netedé.
Attól hogy 100 Mbites hálókártya van a gépedbe nem fog 100 Mbittel jönni az 5 Mbites net.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
pontosabban az a 100 Mbps a router\modem és a géped közötti adatkapcsolat sebességére vonatkozik, míg 5, 44Mbps az internetszolgáltatód és a géped közötti

Most regeltem a hotdog.hu-ra, szerintetek megéri, már írt egy rakat csaj :D?

Mondjuk itt is szoktak jönni a privik elég rendesen a kérdéseimre :D bár jobb szeretek magam válogatni.. szerintetek is az a legesélyesebb oldal? mondjuk csak haverkodni tervezek , most nem akarok csajozni, szval ezt kell figyelembe venni.

Legjobb válasz: ha rád írt egy rakat csaj akkor megérte? NA VAJON

ha rád írt egy rakat csaj akkor megérte? NA VAJON
A kérdező hozzászólása: meg tegyél fel képet ;) nekem is úgy írtak h mást semmit nem írtam magamról csak 1 kép :D
raktam ki képet, na holnap megnézem hányan akarnak velem összejönni :) de remélem nem csak a csúnyák írnak, mert ahogy néztem tényleg nem sok jócsaj van ott
A kérdező hozzászólása: Van pont elég :D de ha nem tetszik akkor csajozz az utcán ;)
á most nincs kint senki, este van, majd holnap :)
Nem hiszem hogy maguktól fognak írni. :D Inkább te írj elõször. :D Amúgy a honfoglalón is vannak csajok :D
Majdhogynem több csajt láttam már a honfoglalón mint a hotdog-on :D
A kérdező hozzászólása: de ott nincs képük :S
A kérdező hozzászólása: am pont este szoktak felmerészkedni legtöbben :D
xD Amúgy meg a http://chatroulette.com/ on vannak jó csajok. Bár ritka a magyar, és pasik is vannak ott, attól még jó. :D
Hova merészkednek fel este? Hotdog vagy honfoglaló? :D Amúgy a honfin kérjél róluk képet. :D Chatruletten meg hát ott látod mert az webkamerás :D
De áááá... olyan idegesítõ, most chatruletteztem, beszéltem pont egy magyar csajjal (és még melle is volt) 15 volt dumálunk erre kilép... Na ez olyan idegesítõ :(
" Jó neked, én örülök hogyha kapok egy héten egy értesítõt, hogy megnézték az adatlapom vagy ilyesmi. xD Igen, ott van a "tagok" és ott van keresõ, kidobja az összeset, szóval így ott lehet csajokat keresni, bár alig van pár jó, azok meg vagy nem írnak vissza, vagy ha vissza írnak, akkor azok is r*bancok. Én idáig egy csajt találtam aki (tényleg) pesti, meg jó is, csak kár hogy az r*banc. Amm ez az én adatlapom. :D http://www.hotdog.hu/univerzum96 " Tudod, az nem túl imponáló a nõknek, hogy az elsõ bekezdésben leírod hogy mi a kedvenc számítógépes játékod.
Az az enyém... http://www.hotdog.hu/univerzum96 ... nézd meg, módosítom a bemutim. láthatod, hogy az enyém...
Ha most regeltél akkor jó reggelt, Hotdogon vannak 30 közeli csajok?
szia
A kérdező hozzászólása: várj 1 napot :DDD
na regisztráltam, de hát [email protected] írni a csajok...
ott lehet ismerkedni?:O
Igen? Az a oldal hogy müködik? Vagy van külön ilyen ismerkedõs része?
ja én is pont ezt akartam kérdezni. avass már be hogy mit lehet azon az oldalon csinálni mert eddig még nem is hallottam róla. Hogy lehet ott csajozni meg mi az?
Jó neked, én örülök hogyha kapok egy héten egy értesítõt, hogy megnézték az adatlapom vagy ilyesmi. xD Igen, ott van a "tagok" és ott van keresõ, kidobja az összeset, szóval így ott lehet csajokat keresni, bár alig van pár jó, azok meg vagy nem írnak vissza, vagy ha vissza írnak, akkor azok is r*bancok. Én idáig egy csajt találtam aki (tényleg) pesti, meg jó is, csak kár hogy az r*banc. Amm ez az én adatlapom. :D http://www.hotdog.hu/univerzum96 És itt látható, hogy több a csaj, mint a pasi. :D http://kepfeltoltes.hu/130528/hotdog_www.kepfeltoltes.hu_.png http://www.hotdog.hu/
Jó de ez végülis olyan mint a facebook? Mert ott is lehet találni csajokat meg írni nekik, csak õk nem direkt ismerkedni vannak ott általában. De a hotdog direkt ismerkedésre jött létre?
Azt nem tudom, de csetszobák is vannak, stb, ott van társkeri csetszoba, meg hasonlók, és a facebookal ellentétben, itt bárkinek tudsz írni.
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon klassz kis oldal :) Még én is csak 1 napja regeltem de tetszik :) Jól lehet keresni és írni is bárkinek, meg a csajok is írnak :D Mondjuk sztem nem kifejezetten párkeresõs de ismerkedésre jó ;)
zsír! és ingyenes? mert akkor egy próbát megér
Persze hogy az.
A kérdező hozzászólása: ingyenes , de vannak extrák amik fizetõsek, én elõfizzettem nem nagy összeg am :)
Én most nézegetem a csajokat, hát, vannak újak, de elég mû mind...
Most is fent vagyok:D mi a neved? kíváncsi lettem
A kérdező hozzászólása: jók azok , ne válogass :D az titok :p
Ha tõlem kérdezted, ez az enyém, már 1X elküldtem, ha meg nem tõlem kérdezted, akk bocs. :D Amúgy, miért, ha találok egy jó csajt, mit írjak neki? Szia jó a profil, menet egy szavi uncsi, jelölj fészen, nem fognak, csak a r*bancok adják meg az adatlapjukon az fb elérhetõségüket... stb :D
ja na ezt meg lehagytam xD http://www.hotdog.hu/univerzum96 (elõzõ vok)
A kérdező hozzászólása: vannak ;) van ott minden féle :D
A populáció méretét írja.
délután lehet hogy beenged egyszerre de esti órákban és/vagy hétvégén sokat kell várni pl én is most Blackmooren 500. vagyok. :D

A dvd meghajtóm eddig lejátszotta a +os lemezeket is, de most csak a -os lemezeket. Mi okozhatja ezt? A rendszer az írja, hogy a legújabb meghajtó van telepítve hozzá és rendesen müködik ez az eszköz.

hp pavilion zv5000 laptopom van.

Legjobb válasz: probald ki a hp oldalan megkeresni a pontos cd dvd irod legujabb firmware frissiteset.esetleg google : pl : dvd fw update GDR8162B ez helyett a tiedet irod be. tipusat meg tudod nezni az eszkozkezeloben. a legtobb neves gyarto szokott kiadni frissiteseket! altalaban egy exe file ami megcsinal mindent esetleg egy exe amivel a valami.bin -t. a frissites lenyege hogy tamogassa a dvd iro a legujabb dvd lemezeket. Udv!

probald ki a hp oldalan megkeresni a pontos cd dvd irod legujabb firmware frissiteset.esetleg google : pl : dvd fw update GDR8162B ez helyett a tiedet irod be. tipusat meg tudod nezni az eszkozkezeloben. a legtobb neves gyarto szokott kiadni frissiteseket! altalaban egy exe file ami megcsinal mindent esetleg egy exe amivel a valami.bin -t. a frissites lenyege hogy tamogassa a dvd iro a legujabb dvd lemezeket. Udv!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem találok sehol firmware-t.A meghajtó tipus: HL-DT-ST DVD-RW GWA-4080N


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!