Találatok a következő kifejezésre: Mosódiót lehet a (9 db)

A XI. ker. Ben Moricznàl van bio bolt ahol mososzodàt, mosodiot lehet kapni?

Legjobb válasz: A Móricznál nem tudok, de a zoldbolt.hu-n lehet személyes átvételt kérni, a Böszörményi 19-ben lehet átvenni, és az nincs nagyon messze. (Meg kell elõtte rendelni és értesítenek mikortól lehet átvenni)

A Móricznál nem tudok, de a zoldbolt.hu-n lehet személyes átvételt kérni, a Böszörményi 19-ben lehet átvenni, és az nincs nagyon messze. (Meg kell elõtte rendelni és értesítenek mikortól lehet átvenni)
A kérdező hozzászólása: XI.ker.ben! igy akartam! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mosódiót lehet használni a mosogatógépben? Olvastam, hogy van belőle filter is, amit lehet használni mosogatógépben, de az elég drága. Símán a fél diókat berakhatom a gépbe mosogatótabletta helyett?

Legjobb válasz: Ez elég Új dolog,de létezik.A VATERA-n keress! Pl.KATABOLT-jában.Tabletták,nem diók!!!Adnak tanácsot is,keresd meg õket.Árat még nem tudok.

Ez elég Új dolog, de létezik.A VATERA-n keress! Pl.KATABOLT-jában.Tabletták, nem diók!!!Adnak tanácsot is, keresd meg õket.Árat még nem tudok.
A kérdező hozzászólása: Az tudom, hogy tablettában, meg filterben van, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy magát a diót be lehet-e rakni a gépbe.
Azért javasoltam a vatera piacot, mert akik forgalmazzák, biztosan tudják a jó választ.A KATABOLTJÁ-t már ismerem, nagyon készségesek!!!!
A fehér ruhákat valaki szódabikarbónával mossa, állítólag nagyon szépen fehérít is. :)
A vadgesztenye héja is szaponin tartalmú. Régen azt is használták mosásra. Azért ne a kedvenc ruháidon próbáld ki.:)
Én kesudióval helyettesítettem
Mosószóda. Hatékony, megfizethetõ és kevésbé terheli a környezetet, mint a legtöbb mosószer. Áztatáshoz is használom.


Akiknek bevált a mosódió, azok mivel használják? Mosószóda? Hol lehet a legolcsóbban venni diót? Pl. Müller?

Legjobb válasz: Én a TESZ-VESZ-en veszek most fél kilót 1700-ért.Hirdet a csaj hozzá való adalékokat, azért kérdeztem, melyiket vegyem meg.Tehát akkor jobb az oxi por.Én is ecetet használok öblítõ helyett, engem kifejezetten idegesít az illatuk.Kösz a választ!

A kérdező hozzászólása: Én a TESZ-VESZ-en veszek most fél kilót 1700-ért.Hirdet a csaj hozzá való adalékokat, azért kérdeztem, melyiket vegyem meg.Tehát akkor jobb az oxi por.Én is ecetet használok öblítõ helyett, engem kifejezetten idegesít az illatuk.Kösz a választ!
A teszvesz-nél valóban nincs olcsóbb, de ott azért kérdéses a visszaváltás, minõség stb. Az én tapasztalatom szerint webáruházak közül a Zöldpolc a legolcsóbb. Itt megtalálod a mosódiót és a hozzá kapcsolódó "kiegészítõket": http://www.zoldpolc.hu/1046-mosas-es-mosodio/

A tollpárnát lehet mosógépben mosni vagy inkább vigyem el mosódába?

Kb . 15-20 éve a padláson van , bevan zacskózva por mentes száraz helyen van tárolva ! És hány fokon ha lehet ... ?

Legjobb válasz: Szerintem ne tedd mosógépbe.Tönkere megy a toll benne,meg a szárítás is bajos,szárítógép nélkül télen.Próbáld mosodába.Nincs tolltisztító a környéketeken?

Szerintem ne tedd mosógépbe.Tönkere megy a toll benne, meg a szárítás is bajos, szárítógép nélkül télen.Próbáld mosodába.Nincs tolltisztító a környéketeken?
Egyetértek a 21.28.-assal. Én is mostam már tollpárnát 40 fokon, de csak nyáron, amikor a napon tud száradni, mert legalább 1, 5-2 nap kell mire kiszárad.
Azért, mert a tollban, mint term, észetes anyagban, természetesen nagyon sokféle mikroorganizmus és apró állatka (pl atka) telepedhet meg. Tollat ne tegyél mosógépbe, mert azzal örökre elintézed.
A tollat speciálisan kell tisztítani, ehhez speciális gépek kellenek... Már elég kevés tolltisztító maradt, akik ezzel foglalkoznak, mert mindenki inkább a sokkal egészségesebb, korszerûbb allergiamentes ágynemût vásárolja az utóbbi években. Én is lecseréltem minden párnát, paplant allergiamentes (tollmentes!), gépben mosható változatra. Ezekben sokkal jobb aludni, a mosógépben is tudom tisztítani.
A tollat külön kell tisztítani nem lehet az anginnal együt még tisztítóban se.
Én már sokszor mostam gépben a tollpárnákat.Igaz, csak nyáron, amikor kint tudtam szárítani.Sem a tollnak, sem a gépnek nem lett semmi baja.És a tollpárna sem egészségtelen.Ma is sokan alszanak rajta, régen pedig mindenki azon aludt.Nem kell az atkáktól félni, az csak újabban "veszélyes".
"allergiamentes (tollmentes" A toll miért allergén? Az emberek több mint 90%ának jó. A testidegen mûanyag jó?
Alacsony, 30 fokon mosd.
Én a negyvenezres tollkabátomat szoktam bevágni a gépbe és annak sincs semmi baja, csak jól ki kell szárítani. Tavaszig már csak kibírod, akkor kint a napon szépen megszárad. Persze a legjobb a tolltisztító lenne, de ha nincs, akkor mást úgy se tudsz csinálni.
Huzat nélkül!
Az a baj az otthoni tisztítással, hogy nem fog rendesen megszáradni a toll! Amúgy meg nem igaz, hogy nem egészséges a tollpárna, vagy paplan! A modern tisztítók olyan technológiát használnak, ahol a mosás utána teljes fertõtlenítést kap a toll és vadiúj anginba töltik vissza!
A kérdező hozzászólása: vagy akármilyen spray is jó, csak a víz mossa le
Menj be egy fodrász kellékeshez. Ott lehet venni színezõ spray-t.
Hajszínezõ spray, de készülj fel rá hogy utána minden fekete lesz amihez a hajad hozzáér. Ruhád, arcod széle, kezed. Szóval elég gáz. Fodrászkellékesnél biztos találsz, esetleg kisebb drogériákban is.

Tényleg jó a mosódió? Ki lehet váltani vele a mosógélt/port?

Írjatok tapasztalatokat, véleményeket. Használtok mellé mosószódát? Mennyit? Öblítőt kell mellé?

Legjobb válasz: Én mosószódát használok. 2 ek. mosószóda 1 ek hagyományos mosószer. (esetemben a legolcsóbb mosógél). Öblítõ gyanánt ecetet használok. Egy kg mosószóda 350 ft, nekem 1,5 hónap alatt a fele fogyott el kb, 1 héten 2x mosok.

Én mosószódát használok. 2 ek. mosószóda 1 ek hagyományos mosószer. (esetemben a legolcsóbb mosógél). Öblítõ gyanánt ecetet használok. Egy kg mosószóda 350 ft, nekem 1, 5 hónap alatt a fele fogyott el kb, 1 héten 2x mosok.
A mosódió mosóhatása közel sincs egy mosószeréhez!
A mosódió annyit ér, mint egy kalap sz.r!
Megnyugtatja az ember lelkivilágát, de a ruhák nem lesznek tiszták tõle.
Én a mosódiót a gyerekem 6 hónapos koráig használtam, mert érzékeny bõrû. Ebben a korban még nem piszkolódnak a ruhái. Most viszont már lehet kapni biomosógélt. Öblítésre ecetet használok.
a mi ruháink tiszták tõle, és puhák! :) Fehérekhez, világosakhoz használok csak mosószódát, mivel az fehérít is, a dió pedig nem. 1-2 kanállal szoktam hozzátenni. Öblítõnek ecetet használok, a makacs foltokhoz pedig van itthon Vanish. Nekem ezzel a kombinációval nagyon bevált!

Hogy lehet hogy a fogkrémestubusból ha kinyomom a fogkrémet a háromféle színe nem mosódik össze?

Legjobb válasz: elõttem szólóval nem értek egyet, ugyais nem csak a külsö része színes.:)

hát mivel sûrû ;]
elõttem szólóval nem értek egyet, ugyais nem csak a külsö része színes.:)
Nekem nem ilyen fogkrémem van, de most már kíváncsi vagyok, hogy mi az igazság. Holnap veszek egy tubussal. :D
Én úgy tudom, hogy amikor dobozolják a fogkrémet (nem ott, ahol te kinyomod), akkor három színû krémet nyomják úgy, hogy azoknak meg legyen a helyük.
A 20:37-nek van igaza! Jelentem, szétvágtam az AquaFresh3 tubusát, és nincs 3 rekesz benne, csak olyan formában van beletöltve a fogkrém, mint ahogyan kijön. Viszont meglepõ, hogy egészen a végéig nem keveredik össze! :D
Mert 3 külön tartóból jönnek. Vágj szét egy ubust, ha elfogyott és nézd meg.
Jéé! Ezt nem is tudtam! :) Köszi az infót!! :)
Az igazság kedvéért: Nincs "három színû krém". Egy színû van, fehér. Az van a tubusban, illetve elzárt részen (többrétegû tubusról van szó) SZÍNEZÕANYAG. És amikor kinyomod, akkor a fehér fogkrémre kerül a három csík. De az nem "fogkrém". Ha jobban megnézed látod, hogy csak a fogkrém "teteje" a színes, nem három színû a fogkrém. Ez jelképes dolog, azt szimbolizálja, amit a reklámban elmondanak.
*tubust
A kérdező hozzászólása: kösz az infókat :D
A national geographic is foglalkozott a kérdéssel: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3185
232o Reynolds szám felett az áramlás turbulens , alatta lamináris.Ez azt jelenti, hogy dszer rószor vé osztva mûvel alatta van ennek a mértékegység nélküli Reynolds-számnak, akkor enm keveredik az anyag, egyenletesen áramlik, felette turbulensé válik.D: a csõ hossza, amiben áramlik(henger alakú, ha nem egyenértékû csõátmérõvel kell számolni)ró:áramló anyag sûrûsége, mû:viszkozitás, v:sebesség. http://horvpeti.freeweb.hu/aramtan.htm

Hogyan kell használni a mosódiót? Öblítéskor is benne marad a mosógépben vagy ki kell venni? Nem árt a diónak az ecetes öblítés? Hol lehet legolcsóbban beszerezni?

Kíváncsi vagyok a véleményekre, tapasztalatokra is.

Legjobb válasz: benne van a dió végig, sokan e miatt kedvelik jobban a folyékony változatot. a fehér ruhát beszürkíti, idõvel lerakódik a mosógépben és barna foltot hagyhat a ruhán, ezért idõnként trisós mosással ki kell mosni a gépbõl a lerakódott trutyit.ecetes öblítés elvileg nem árt neki.

benne van a dió végig, sokan e miatt kedvelik jobban a folyékony változatot. a fehér ruhát beszürkíti, idõvel lerakódik a mosógépben és barna foltot hagyhat a ruhán, ezért idõnként trisós mosással ki kell mosni a gépbõl a lerakódott trutyit.ecetes öblítés elvileg nem árt neki.
Nekem nem szürkülnek be a ruháim a mosódiótól, mosáskor mindig mosószódát teszek a mosógépbe a mosódió mellé. Sok helyen kapható már szerencsére, én az Ökokuckó kimért mosódióját szoktam venni : http://okokucko.hu/kategoria/mosodio_folyekony_mosodio.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!