Találatok a következő kifejezésre: Mosás után, marad (44 db)

Már x. mosás után vagyok, de még mindig mosopór nyomok vannak a ruhákon mosás után, mi lehet az oka?

Használt Whirpool mosógép, el?sször az I-es rekeszébe tettem a mosopórt, de ott is maradt, ellenben a ruhákon rajta maradt a mosopór. Másodszorra már csak úgy ráöntöttem a dobra, de a mosópor megint rajtuk maradt. Mi lehet az oka? 1. szar a mosógép, cseréltessem ki (ezzel az a gond, hogy nem tudom érte jönnek-e meg visszahozzák-e, mert máshogy megoldani többezer ft), 2. szar a mosópor (Tescos, de eddig a másik mosógépnél tökéletesen m?ködött, nem tudom különbözik-e a maradása a típustól), 3. nem teljesen értem az ikonokat, de talán van el? és utómosás, lehet, hogy mind a kett?t vég kell játszani egymás után? 4. ötlet?

Legjobb válasz: Használt is, Whirlpool is, elég ennyi. hiba okát itt keresd. Nem véletlenül adták el.

Használt is, Whirlpool is, elég ennyi. hiba okát itt keresd. Nem véletlenül adták el.
használj folyékony mosószert v váts át másra nekem is whirlpolom van semmi gáz vele de lehet hogy köszos a befolyó csõn a szûrõ vagy lehet rossz gépet adtak el.
Szerintem az I. jelzésû rekesz mindig az elõmosás rekesze szokott lenni. Ha nem olyan programmal mostad, akkor nem csoda, hogy benne maradt a mosópor. A II. jelzésû rekesz szokott lenni a fõmosásé. Egyébként csatlakozom az elõttem íróhoz: használj folyékony mosószert, azzal nincs ennyi baj. Azt mindenképpen a mosógép hibájának tudnám be, hogy a dobba öntéskor sem oldódott fel teljesen a mosópor. Reklamálj, ha tudsz ott, ahol vetted.
Újra az elõzõ kommentet író vagyok: Whirlpool mosógépet nem szabad venni, nekem ezt egy szakember mondta, mikor mosógépet akartam venni. Túlságosan nagy a sorozatgyártása, ezáltal könnyen meghibásodnak.
nekem whirlpoolom van semmi baja sincsen és telljesen jól mûködik tescosból nem szabad port venni az elõzõ mosógép persze hogy kiöblítette mert az olyan volt hogy soakt öblített ezért pazarló az ujak mint a whirlpool mosás után centrizik utána öblít centrizik utána befejezõ öblítés centrifugálás és ami mosópor nem olvad az a por tesco-s ne csodálkozz és a 2 es rekeszbe kell a mosópor és inkább a tescosból folyékonyat vegyél én porból arielt, persilt esetleg tide t haszálko és még soha sem maradt a rhuába de még az ismerõseimnek sem mert 10 bõl 7 nek tuti hogy whirlpoolja van nekem ezenkivül az összes háztartási gépem a hûtõtõl a mosogatógéptõl a beépített tûzhelyig minden és telljesen jó!
Egyet nem értek, hogy ha van egy gép, amiben vannak ruhák, van benne víz, és forog a dobja, feloldódik benne a mosószer, és van a kérdezõ által említett Whirlpool, amivel ugyanez az állapot van, akkor mi a gond? Abban is van víz, ruha, és elfordítja a dobot a motor. Más mi kell egy mosószer feloldásának? Mi lehet az, ami miatt ebben a gépben nem oldódik fel egy mosószer, de egy másik gépben igen? Esetleg megvan a megfelelõ hõfok? Nem rossz a fûtõszál, vagy a hõérzékelõ, és esetleg korábban kapcsol ki?

Lányok, asszonyok! Ti mit csináltok, ha mosás után beleposhad a ruhába a víz? Mivel lehet eltávolítani azt a rémes szagot? Már többször kimostam azóta azokat a ruhákat, de még mindig büdös. Mit tegyek?

Legjobb válasz: nekem is van 1 ilyen pólóm. pedig mindig azonnal kiteregetem, ráadásul jó meleg helyre, mégis posszant szaga lesz. még nem próbáltam, de lassan az lesz, h mosás után nem kiterítem, hanem beáztatom öblítõbe egy napra. hátha lesz vmi javulás.

nekem is van 1 ilyen pólóm. pedig mindig azonnal kiteregetem, ráadásul jó meleg helyre, mégis posszant szaga lesz. még nem próbáltam, de lassan az lesz, h mosás után nem kiterítem, hanem beáztatom öblítõbe egy napra. hátha lesz vmi javulás.
zárt helyen(fürdõ) száritod? Én ált (télen is ha nem esik semmi) mindig kirakom egy órára-kettõre a levegõre h kicsit megkapja a szél és utánna száritom bent. Eddig soha nem volt ilyen problémám :D
Én anno a folyosóra teregettem, azokat a ruhákat, amit nem nagyon használunk, így gondoltam van ideje megszáradni!Hát mondanom sem kell rémes szaga lett, mert lassan száradt, és a legbüdösebb lábszag is kutya füle volt hozzá képest!Én bedobtam vissza a gépbe dupla öblítõvel, mosógéllel, 60 fokra!Kihozta a bûzt, de tanultam belõle4Inkább égtelenkedjen egy napot a szobába a szárító, de nem járok így többet!
Nekünk akkor szokott ilyesmi elõfordulni, ha kimossuk de elfelejtjük kivenni a mosógépbõl a ruhákat. Néha elõfordul, mert épp nem üres a kosár amibe ki szoktuk szedni, vagy sietünk nem figyelünk stb. csak akkor vesszük észre amikor megint megyünk mosni valamit... Néha elég büdös. Én csak át szoktam öblíteni. Mosni nem, csak egy öblítésre és utána centrire beteszem a gépbe. Így már nem büdös. Ha mégis akkor kimosom és kész. Nekem nem szokott büdös maradni. Esetleg az ecetet kipróbálnám. Vagy magasabb fokon átmosni. Én ilyenkor volt, hogy 60 fokon átmostam, utána semmi szaga nem volt. Ha ez sem segít akkor öblítõs vízbe áztatni... majd kimosni megint aztán az udvaron megszárítani (vagy szellõs helyen). Ha utána szárazon is büdös akkor nem tudom én kötelet fûznék belõlük és azzal kötném fel magam. :D
A lényeg, hogy hamar száradjon meg, lehetõleg szellõs helyen. Na a fürdõk többsége pont nem alkalmas ruhaszárításra, esetleg haygd nyitva az ajtót, vagy hõsugárzóval fûtds fel a fürdõt kicsit.Amikor a hûvös szobában teregetek, és becsukódik az ajtó, és még 2 napig is nedves a suha, akkor utána az már csak büdösdik sajnos. Teregess szobában, vagy ahogy elõttem írták, kint egy kicsit, hogy kifújja a szél. Lehet hogy a centrid nem 100-es hanem csak 700-as, akkor is több víz marad a ruhában, nehezebben szárad.Az ecetes öblkítést én is kipróbálnám. Jah és még vmi! Nálunk egy egyenruha nadrág-ami mûszûálas, és festett, iszonyú büdös vizesen. Az összes másik munkás pamutruhát megbüdösítette vele. Mióta rájöttem, azt a gatyát csak külön mosom. Talán nálad is van egy ilyen "vizesen büdös" ruhád...
Azt hittem én vagyok paranoiás, mert nálunk a többiek azt mondták semmi szaga nincs, én meg az egész fürdõben éreztem (ott vagy kiteregetve). Bocsánat az off-ért, de én is nagyon kíváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az ötleteket kipróbálom, bár nem tudom mit szól a kasmírpulcsim a 60 fokhoz???
Jaj, szerintem azt ne rakd be 60 fokra! Ilyen kényesebb anyagokat inkább ne. Annál talán az áztatás segíthet, vagy ecetes átmosás.

Sürgős! Hogy tudnám a farmernadrágot kicsit "szűkíteni"? Pl ahogy mosás után összemegy egy kicsit, de már nem száradna meg estig. Ötletek?

Legjobb válasz: Sehogy. Max egy szabó tudna segíteni, és szerintem ezt a mosás sem oldja meg hosszú távon.

Sehogy. Max egy szabó tudna segíteni, és szerintem ezt a mosás sem oldja meg hosszú távon.
Gyorsan fuss a boltba vegyél 1 szûkebbet!
derékben pillyékkel lehet megcsinálni, de combban és a lábszáron nem tudom hogy hogyan tudnád szûkíteni...
A kérdező hozzászólása: Nem olyan nagyon szûkebbre szeretném, csak épen hogy egy kicsit. Csak annyira, amikor összeugrik a mosásnál. Azon gondolkoztam, hogyha forró vasalóval csinálnám, akkor talán.


Miért nem szépek a hajamban a hullámok már mosás után 2. nap?

Hullámos hajam van, vagy talán már inkább a göndör felé húz. 2 naponta mosok hajat, mert eléggé zsírosodik, 1. nap még szépek is a hullámok, de 2. napra nem áll sehogy. Se nem göndör, se nem egyenes, mindegyik tincs máshogy áll. Van göndör hajra valamilyen spray vagy krém vagy akármi, amit?l szépek maradhatnak a hullámok 2. nap is? Vagy mit tehetnék vele? Mosás után mindig rögtön teszek hajhabot is rá.

Legjobb válasz: ki szoktad fésülni másnap reggel? ha nem, akkor nekem az szokott segíteni, hogy este felcsavarom több (4-5) kontyba a hajam, és úgy alszom, reggelre visszaállnak a hullámok. sajnos a 3. 4. nap után már nem lehet eljátszani, mert a nemfésüléstõl nagyon borzos leszek :D de téged ez nem érint, ha ilyen gyakran mosol hajat

ki szoktad fésülni másnap reggel? ha nem, akkor nekem az szokott segíteni, hogy este felcsavarom több (4-5) kontyba a hajam, és úgy alszom, reggelre visszaállnak a hullámok. sajnos a 3. 4. nap után már nem lehet eljátszani, mert a nemfésüléstõl nagyon borzos leszek :D de téged ez nem érint, ha ilyen gyakran mosol hajat
Ezt a NEON-ról másoltam, próbáld ki! (www.neon.hu) Hajmaszk Hozzávalók: egy csésze kókusztej, egy érett avokádó, 3 evõkanál olívaolaj Keverd simára a hozzávalókat, és vidd fel a hajadra (ha hajlamos vagy a zsírosodásra, akkor a hajtövekre ne tegyél). Hagyd fenn minimum negyed, maximum egy órára, attól függõen, mennyire megviselt a hajad. Az idõ lejárta után öblítsd le, és használd a hajbalzsamot. Hajbalzsam Hozzávalók: 1/4 csésze méz, 1 evõkanál mandula kivonat, fél csésze abból a balzsamból, amit egyébként használsz Keverd össze a masszát, és a leöblített, nedves hajadra vidd fel. Annyi ideig hagyd hatni, ameddig magát a balzsamot kell.

Hajfestés után festékes maradt a törölköző. Hogyan tudnám kiszedni belőle? Sajnos mosás után is benne maradt a folt.

Legjobb válasz: Sehogy:( Én is így jártam, és azóta az a hajfestõs törölközöm:)

Sehogy:( Én is így jártam, és azóta az a hajfestõs törölközöm:)
Dettó. Következõ hajfestésnél már nem kell egy másikat tönkretenned - így kinevezheted a foltosat hajfestõsnek.

A Colgate MaxWhite One tényleg már az első mosás után fehérré varázsolja a fogaid?

Legjobb válasz: Nem, de ha rendszeresen ilyenekkel mosol fogat, akkor is több tényezõt kell figyelembe venni: ne dohányozz, ne igyál kávét/teát, semmi olyat ne fogyassz, ami színezi a fogat. Akkor esetleg pár hét után lehet némi eredménye, de egy fogkrém a természetes fehérséget sose fogja visszaadni.

Nem, de ha rendszeresen ilyenekkel mosol fogat, akkor is több tényezõt kell figyelembe venni: ne dohányozz, ne igyál kávét/teát, semmi olyat ne fogyassz, ami színezi a fogat. Akkor esetleg pár hét után lehet némi eredménye, de egy fogkrém a természetes fehérséget sose fogja visszaadni.
Ez szimpla marketing, hogy el lehessen adni 800 forintért. Amúgy meg a fog természetes színe nem hófehér, mert az emberi csont se az.

Milyen állapotban jobb hosszú hajat kifésülni: közvetlenül mosás után, nedvesen, vagy már miután megszáradt?

Mikor ártunk legkevésbé a hajhagymáknak?

Legjobb válasz: Hajmosás után tekerd egy kis idõre a törölközõt a hajadra és várd meg, amíg nagyjából felszívja a vizet a hajadról. Én ezután szoktam kifésülni, mert könnyebb úgy szárítani a hajat, ha ki van fésülve. Szerintem:)

Hajmosás után tekerd egy kis idõre a törölközõt a hajadra és várd meg, amíg nagyjából felszívja a vizet a hajadról. Én ezután szoktam kifésülni, mert könnyebb úgy szárítani a hajat, ha ki van fésülve. Szerintem:)
ez egyentol fuggo!! nekem majdnem fenekemig ert a hajam..es kozvetlen hajmosas utan vagy ha emg vizes volt irto nehez volt kifesulni.. csak cibalodott es toredezett ugy a hajam meg bekocosodott.. az en esetembe hajszaritas utan lehetett jol kifesulni anelkul hogy a hajam karosodna.. de van akinel forditva :) mert baratnom is midnig kozvetlen furdes utan fesuli a haajt es aztan szaritja.. de most ahogy rovidebb hajam van en is torolom meg aztan fesules es aztan szaritas:) probaldd ki hogy melyik faj jobban melyikkel huzodd jobban a hajad szaritas elott vagy utna. es aztan megtudod neked melyi ka legmegfelelobb:)

Régi (kb. fél éves) zsírfoltot ki lehet szedni pólóból? Azóta már többször volt mosva, de minden mosás után benne maradt.

Már több ilyen pólóm is van sajna, amin ott éktelenkedik valahol egy állandó zsírfolt.

Legjobb válasz: Ha már néhányszor bele is vasaltad, akkor kevés eséllyel tudod eltávolítani.

Ha már néhányszor bele is vasaltad, akkor kevés eséllyel tudod eltávolítani.
A kérdező hozzászólása: És ha még nem vasaltam õket? Tehetek még valamit utólag?
Vegyél új pólót.
Hát, szerintem próbáld meg sima, régi házi szappannal bedörzsölni a foltot, vagy Jar mosogatószerrel.
Tegyél a foltra tömény alkoholt, dörzsöld be alaposan a foltos részt. Hagyd rajta kb. 25-30 percig, aztán mosd ki tiszta vízzel. Ha ez sem segít, akkor volt egy pólód és van egy új felmosórongyod.

Valaki fejtse már meg nekem, miért maradnak a fekete ruhák büdösek mosás után?

A fehérek illatosak, a színesek is, a feketék olyanok mint amikor a ruha a gépben marad, és bebüdösödik. Persil lel mosok, próbáltam ecettel öblíteni, váltottam öblítőt, atomjaira szedtük a mosógépet, nem penészes, kifőztem ecettel, lassan bedilizek mert nincs normális válasz!!!!!

Legjobb válasz: A festékanyagtól. Nekem is van olyan fekete nadrágom, blúzom, amit akár mivel mosok, mindig büdi. Ezek kicsit a színüket is eresztik. Ha a többi feketét velük mosom, azok is átveszik a szagot.

A festékanyagtól. Nekem is van olyan fekete nadrágom, blúzom, amit akár mivel mosok, mindig büdi. Ezek kicsit a színüket is eresztik. Ha a többi feketét velük mosom, azok is átveszik a szagot.
Nekem is van egy ilyen szoknyám. Vagy százszor mostam már, de még mindig olyan új szaga van. Szürke farmer amúgy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Akkor megpróbálom kitalálni melyik büdös, és azokat külön mosni :)
A fekete ruhafesték ként tartalmaz. Ezzel mindent elmondtam.
Nekem is van ilyen fekete pulcsim, plusz egy piros pólóm. A festékanyag a hibás, valóban. Rá kell jönni, melyik az, és külön mosni. Akkor már csak az az egy fog zavarni. :)

Nagyon száraz a hajam és semmi tartása. Mit tehetnék, ami segít? Már sok mindent próbáltam. Az a baj, hogy bármit teszek rá, mosás után rárakom a törölközőt és nagyon szétszáradva szárad meg.

Pár éve elkezdtem erre való vitaminokat szedni(pl. a Revalid-ot sokáig használtam, a söréleszt?t is egy darabig), de egyiknek sem lett eredménye. Száraz hajra való samponnal mosok hajat és minden hajmosás után pakolást teszek fel, de hiába. A pakolástól kicsit könnyeben fésülhet?, de ugyan olyan szétálló, száraz. Természetes szereket is próbáltam hosszabb ideig: almaecetes leöblítés, sörös leöblítés, csukamájolajas pakolás, olivaolajos-tojásos-mézes pakolás. De ugyanolyan. :(

Legjobb válasz: Szia! A töredezett hajvégre, nagyon jó az olivaolaj! a hajvégeidbe maszírozd bele, és tegyél a fejedre egy meleg sapit.Hagyd rajta 1 órát, de akár egész éjszakára is fent hagyhatod, és aztán mosd ki :) Már az elsõ pakolástól látványosan javulni fog a hajad!

Szia! A töredezett hajvégre, nagyon jó az olivaolaj! a hajvégeidbe maszírozd bele, és tegyél a fejedre egy meleg sapit.Hagyd rajta 1 órát, de akár egész éjszakára is fent hagyhatod, és aztán mosd ki :) Már az elsõ pakolástól látványosan javulni fog a hajad!
Szia. nekem is nagyon szaraz, kezelhetetlen volt a hajam, mig el nem kezdtem hasznalni a ricinus olajas hajpakolast. en hetente ketszer hasznalom. a ricinus olajat beledorzsolod a fejborodbe, majd a hajadra es a vegekre es 3 ora hosszat hagyd rajta, utanna samponnal mosd ki es meg egy kis balzsam , leoblited es kesz. nem lesz zsiros, sokkal puhabb es fenyesebb lesz es gyorsabban is no tole a haj. nekem bevallt. probald ki , nem veszitesz vele semmit. nem art hidd el , sot!!! gyogyszertarban kaphato, nem draga. Legyszi ha kiprobalod, ird meg nekem az eredmenyt. egyutt erzek veled, es szoritok!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!