Találatok a következő kifejezésre: Mondjam az hogy lehet baba (16 db)

Az anyamacskám egyik cicije körül hát hogy is mondjam bedagadt. Mi lehet baja?

Azt vettem észre pont az amiből az 1 szem kiscicája legtöbbet szopott, egy napja vitték el és hát kb azóta ilyen neki kicsit piros is szegénmnek vizesruhát raktam rá de mit lehet a baj ... ??? állatorvoshoz majd viszem hozzá de még 2 napig nem rendel mit tegyek ??

Legjobb válasz: elnézést férre irtam :( egyik cicje bavan dagadva de csak az az egy, meg hát annak a környéke még :(

A kérdező hozzászólása: elnézést férre irtam :( egyik cicje bavan dagadva de csak az az egy, meg hát annak a környéke még :(
Nekem a kutyámmal volt ilyen. Ki kell nyomnod, meg kell fejni. Ez így hülyén hangzik, de felgyûlt a tej, és azt onnan ki kell szedni, úgyhogy fogod a macsekot, és lefejed a tejét abból a cicijébõl. Naponta többször is. Ha minden igaz, hagyni fogja, bár fáj neki. De jobb lesz utána, mert nem fogja feszíteni, meg fájni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válszt de más lehetöség is biztos van lécci segitsetek !!!!!

Mondjam az orvosnak hogy lehet baba van? És a tabival mi lesz? És mikor csináljak tesztet? 20éves vagyok.

Holnap mennék orvoshoz els? fogamzásgátló tabimat ki iratni.De van itt valami.Lassan két hete csak úgy védekezünk,hogy kiveszi id?ben.Az útolsó elötti együttlétkor éppen hogy kitudta venni,az uccsónál,ami szombaton volt,nem vagyunk benne biztosak hogy egy nagyon pici nem ment e belém.A mensim 15.-e körül jön meg.Ma pl (lehet butaság) de a kutyám megfialt,és kicsit büdi volt,és nem sok kellett hogy hányjak.Nem tudom hogy ez mit?l lenne? Mert nem szoktam finnyáskodni.Irjatok sokan.köszi

Legjobb válasz: A legjobb, ha mondod az orvosnak. Valószínûleg így is fel fogja írni a tabit, de biztos mondani fogja, hogy ha nem jön meg, akkor menj majd vissza. Ez a hányinger meg tuti csak a büdi szag miatt volt, ez azzal is elõfordulhat csak úgy, aki nem terhes (még ha nem is finnyás). Tesztet pedig akkor csinálj, ha késik a mensid, de van olyan is ami már mensi elõtt egy héttel kimutatja a terhességet.

A legjobb, ha mondod az orvosnak. Valószínûleg így is fel fogja írni a tabit, de biztos mondani fogja, hogy ha nem jön meg, akkor menj majd vissza. Ez a hányinger meg tuti csak a büdi szag miatt volt, ez azzal is elõfordulhat csak úgy, aki nem terhes (még ha nem is finnyás). Tesztet pedig akkor csinálj, ha késik a mensid, de van olyan is ami már mensi elõtt egy héttel kimutatja a terhességet.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz....én se hiszem, hogy terhességi tünet lenne a hányingered. Ha erõsödnek a tüneteid, vagy nem jön meg, akkor lehet gondolkodni. Szerintem nincs túl sok esély a terhességre, de sose lehet tudni. A doki biztos felírja neked a tablettát, ha terhes lennél, az elég hamar kiderülne ahhoz, hogy ne ártson a bébinek.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi a válaszokat:)
Szia! Ne haragudj, de igazából nem az számít, hogy idõben ki tudta e venni. Én pl a harmadik babámmal pont ilyen megszakításos módszer mellett lettem terhes. Ráadásul ha jól számolom peteérés alatt is alkalmaztátok ezt a módszert. Nem mondom, hogy terhes vagy, valószínûleg csak a lelkiismereted játszik veled. Ha nem szeretnél babát, akkor kívánom, hogy így is legyen. Mindenképpen szólj a dokinak errõl, de a tabit úgysem kezdheted el szedni a mensiig, akkor pedig úgyis minden kiderül. Sok sikert! :o)
Szia! Ha az elsõ fog. gátlót fogod bevenni, akkor mindenképpen meg kell várni a mensit, ui. a mensi elsõ napján kell elkezdeni a fog. gátlót, ha csak most kezded. Szóval elõbb-utóbb kiderül, h mizu.
A kérdező hozzászólása: értem. köszi szépen.hát nem lenne tervbe a baba, de ha jönne se lenne gond.sõt!:)
Szia! Szerintem se lett baba, de nekem az orvos nem akarta felírni, mikor mondtam, hogy lehet "baj" van. És visszahívott egy hónap múlva. Addig pedig nem volt szabad ilyeneket csinálni.. :-) Csak ahogy õ mondja: Kõkemény védekezéssel!! :-)

Miért mondják, vagy mire lehet alapozni azt hogy a 3ik baba korábban fog születni?

már a másodikra is azt mondták hogy az általában korábban szokott jönni, biztos úgy lesz de most a harmadikra nincsen ember szinte aki ne ezt mondaná. Mire alapozható ez? ha sűrűn születtek? mert az meg van 2 évente jönnek :D Vagy hajlam? vagy a szervezet jobban tágul? 38+4

Legjobb válasz: Nincs összefüggés aközött, hogy mikor jön a baba, és hogy hányadik..

Nincs összefüggés aközött, hogy mikor jön a baba, és hogy hányadik..
Nálam pont õ húzta legtovább!

A babám elég hasfájós, és tápszeres! 3-hónapos, azt javasolták ismerősök, hogy legyen a kajája kicsit vizesebb! Pl:most 150 vízhez, 5kanál táp! Azt mondták most csak 4-4, 5 kanál tápot tegyek! Ettől nem lehet baja? Azt mondják így nem olyan erős.

Legjobb válasz: Szerintem a tápszer adagon ne változtass, viszont ha 3 hónap után még mindig hasfájós lehet hogy tápszert kellene cserélnetek!Kérjétek a gyerekorvos segítségét.Mi annó 2x is váltottunk!HA-s tápszert eszik a pöttöm?

Szerintem a tápszer adagon ne változtass, viszont ha 3 hónap után még mindig hasfájós lehet hogy tápszert kellene cserélnetek!Kérjétek a gyerekorvos segítségét.Mi annó 2x is váltottunk!HA-s tápszert eszik a pöttöm?
Szerintem ettõl nem lesz jobb a hasfájás. Sõt! Hamarabb meg fog éhezni, sûrûbb etetéssel, pedig lehet, hogy rontasz csak a helyzeten. Egyébként baja nem lenne tõle. De plsz folyadékot inkább sima víz formájában adjál neki. A tápszer adagolását nem véletlenül találták ki.
A kérdező hozzászólása: Úgy van az egész, A Milupa Mil Start eszi, most kéne neki neki enni 167ml, ami mint írtam 150ml vízhez most 5kanál táp!mióta ezt így adom neki fáj egyfolytában a pocija.Ezért mondták hogy csináljam kicsit vízesebre neki!Egyébként 3-óránként eszik...
A kérdező hozzászólása: HA es igen..
Szia, a fiamnak is kb. ennyi idõsen váltottam tápszert, nagyon hasfájós volt, sokat bukott, AR-es tápot kapott, attól meg szorulása volt, de nagyon. A Humana Babyfit 1 vált be, nagyon szerette, és nem is drága, receptre ezer Ft körül van a 900 g-os. Most múlt 6 hónapos, már kettes tápszert kap, meg persze fõzelékeket is, és már kicsit sem fájós a poci :-) Minden jót Nektek! 3 gyerekes
háháá :D:D
vagy akár gombás
Majd ha látod nézd meg nincs-e a nyakában bolhanyakörv. De van aki bokaláncként viseli.
Rühes is lehet:((
Szerintem csak labdamániás :) Dobdelalabdááááttt! :D
a kutyával van baja.lol
A kérdező hozzászólása: Bocs, most látom, hogy nem jó helyre írtam.
Szia! Nem tudom, hogy leadásra milyen korlátozás van, viszont az tény, hogy anyatejgyûjtõbõl tejet csak 8 hónapos koráig kaphat a baba (addig írhatja fel a gyerekorvos). Elképzelhetõ, hogy emiatt, hogy egy 8 hónapos babának egy 1, 5 éves gyerek anyukájának a teje már nem tartalmaz elég tápanyagot. Mi kaptunk tejet anyatejgyûjtõbõl, és mindig próbálták a kislányommal egykorú baba anyukájának a tejét adni, ezért gondolom, hgoy mivel 8 hó után már nem kaphatnak a babák tejet onnan, így idõsebb babák anyukáinak a tejére nincs szükség.
Én úgy tudom, hogy amíg elég zsíros, addig beveszik.Volt egy szomszédasszonyom, aki 1, 5 évig adott le tejet mindkét lánya után.
Debrecenben régebben ugyan de a gyerekem három hónapos koráig írta csak fel az anyatejet a doktornõ. Keveseltem és az anyatejgyûjtõbõl az egyik kiadó azt mondta keressek egy anyát és vegyem meg tõle feketén:) ) de arra figyeljek, hogy ne olyan anyuka legyen aki hat hónapnál régebben szoptat mert az a tej már nekünk nem megfelelõ, nem elég sûrû stb. Így levadásztam egy anyukát és dupla pénzért hordtam még tõle négy hónapig.
Ne haragudjatok, hogy nem a kérdésre válaszolok. Le a kalappal elõttetek, Anyukák, akik ennyi tejet adtok le. :) Egy gyakorlati kérdésem lenne: hogy, mivel fedezitek ezt a hatalmas kálcium-szükségletet, hogy ne menjenek tropára a fogaitok?
A kérdező hozzászólása: De jó neked, hogy olyan sokáig adhatsz!Az anyatejgyûjtõbe adod? Én havi szinten 36 litert adok és sajnálom, hogy nem lehet tovább, de majd rákérdezek, mi az oka?!Hátha lehet tovább is.
Én Budapesten vagyok anyatejleadó s a kisfiam 13 hónapos! Épp a múlt héten kérdeztem rá s azt mondták addig adok tejet, míg van.Nincs meghatározva! Havi szinten kb:25 litert is elvisznek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én ezt értem, de akkor máshol miért lehet, az nem világos?! Okot nem mondtak, hogy miért csak 8 hónapig, de gondolom azért, amit a második hozzászóló írt.
Én konkrétan ismerek olyan anyukát, aki 14 hónapig szoptatott, és végig adta le az anyatejet. Ez Budapesten volt kb 2 éve. Nálatok mit mondtak, miért csak 8 hónapig lehet?
Szia! Én is adtam tejet egy hat héttel idõsebb kislánynak, és ahogy betöltötte a 8. hónapot, úgy már nem adhattam neki tovább. Már nem emlékszem pontosan a törvényi hátterére, de az biztos, hogy mire megérkeztek a tejleadáshoz szükséges papírok, addigra hetek teltek el, és szegény baba addig tápszeren élt. Ez Cegléden volt, nem tudom máshol hogy zajlik, de ezt a 8 hónapot már másoktól is hallottam. Üdv!

34+4 hetes kismama vagyok. Naponta szokott folyni a tejem, a pici sokat mozog és van hogy kellemetlen érzés. A méhszájan 2100-as. Azt mondják hogy lent van a hasam. Lehet ezekből a jelekből előbb baba?

Legjobb válasz: Újra az elsõ vagyok. Még annyi, hogy az, hogy valakinek mennyire van lent a hasa, az alkati kérdés is. Sok kismamát ezzel "hülyítenek", hogy már lent van a hasa, biztos szülni fog, mégsem szül még hetekig. Sok kismamának meg fent van a hasa, mégis szül... Nekem is azt mondták mindig, hogy hamarabb fogok szülni, aztán alig lehetett kirobbantani õket... Ettõl függetlenül lehet, hogy te hamarabb fogsz szülni, de ez teljesen kiszámíthatatlan. A tejcsi csorgás pedig ilyenkor már normális. Kellemes babvárást és könnyû szülést!

Újra az elsõ vagyok. Még annyi, hogy az, hogy valakinek mennyire van lent a hasa, az alkati kérdés is. Sok kismamát ezzel "hülyítenek", hogy már lent van a hasa, biztos szülni fog, mégsem szül még hetekig. Sok kismamának meg fent van a hasa, mégis szül... Nekem is azt mondták mindig, hogy hamarabb fogok szülni, aztán alig lehetett kirobbantani õket... Ettõl függetlenül lehet, hogy te hamarabb fogsz szülni, de ez teljesen kiszámíthatatlan. A tejcsi csorgás pedig ilyenkor már normális. Kellemes babvárást és könnyû szülést!
Ezek közül egy jel sem jelenti mindenképpen azt, hogy hamarabb lesz baba! Nekem az elsõ, második babámnál is jó pár héttel a szülés elõtt ilyen volt a méhszájam, mégis idõben jöttek, a harmadikkal pedig már a 26. héten 2100-as értékem volt, onnantól folyamatosan nyílt, mégis indított szülés volt 39 hetesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ

Lehet esetleg olyan hogy folszivodik valahogy a baba? Felek hogy ha elmegyek es azt mondjak nem latszik semmi.

Angliaban elek es jovo heten lesz az elso uh-om(12het).Eddig meg senki sem allapitotta meg a terhesseget csak a teszt es hogy nem jon meg.Mostanaban nincs mar hanyingerem..jol vagyok csak pisilni jarok es faradt vagyok!Mast nem erzek.A mellem sem faj es nem is latszik nekem nagyobbnak.

Legjobb válasz: A tünetek nem mindig tartanak sokáig,és mindenkinél más és más.Ezekre nem lehet hagyatkozni.Van olyan hogy nagyon az elején felszívódik, de ne is gondolj ilyenre,mert a tünet elmúlása nem jelent semmit.Próbálj megnyugodni,és gondolkodj pozitívan.Nem írom hogy keress másik orvost,mert írták sokan mi a helyzet odakint,tudom most csak várni tudsz,de ne aggódj.Bízz a kisbabádban!

A tünetek nem mindig tartanak sokáig, és mindenkinél más és más.Ezekre nem lehet hagyatkozni.Van olyan hogy nagyon az elején felszívódik, de ne is gondolj ilyenre, mert a tünet elmúlása nem jelent semmit.Próbálj megnyugodni, és gondolkodj pozitívan.Nem írom hogy keress másik orvost, mert írták sokan mi a helyzet odakint, tudom most csak várni tudsz, de ne aggódj.Bízz a kisbabádban!
egyetértek az elöttem szólóval, ne aggódj, biztos minden rendben van.inkább örülhetsz, hogy már nincs hányingered, én a 15.hétig ezzel szenvedtem / hánytam is /.vannak olyanok akiknek egyáltalán nincsenek rosszullétei.ha jól vagy, nyugodtan tudod élvezni a baba várást!!! boldog babavárást 21hetes kismama
en az usa-bol irok..kepzeld itt is csak 12hetesen csinalnak uh-t..csak vizelet es verbol neztek meg hogy terhes vagyok meg volt egy kezi vizsgalat..en sem vagyok rosszulcsak pisilek es faradt vagyok..szerintem nyugodj meg..en 8hetes vagyok es meg van egy honap varakozas a kovetkezo vizsgalatig..turelmetlen vagyok de ki kell varni..legy turelmes es ne idegeskedj mert az art a picinek...Boldog babavarast:)

Azt mondják, hogy a 8hónapos kislányom ekcémás. Nem lehet, tévednek és vmi más baja van?

Se én se pedig a párom nem ekcémás... Vagy ezt máshogy is el lehet kapni,nem örökölhet??

Legjobb válasz: Szia az ekcéma bármitõl kialakulhat,amire a babád allergiás.Nekem most 6hós a lánykám és mi is szenvedtünk ettõl.Az arcán ,a hajlatokban jött ki neki.Váltottunk mosóport/Gabi/,és az öblítõ is csak sensitív.Plusz még kiderült hogy tejérzékeny és attól is kijöhet.Amióta megszüntettük az okokat nem jött ki 1x sem.Próbáld kiszûrni /már ha lehetséges,gondolom Õ már mindent eszik/hogy mi válthatja ki nála.

Szia az ekcéma bármitõl kialakulhat, amire a babád allergiás.Nekem most 6hós a lánykám és mi is szenvedtünk ettõl.Az arcán , a hajlatokban jött ki neki.Váltottunk mosóport/Gabi/, és az öblítõ is csak sensitív.Plusz még kiderült hogy tejérzékeny és attól is kijöhet.Amióta megszüntettük az okokat nem jött ki 1x sem.Próbáld kiszûrni /már ha lehetséges, gondolom Õ már mindent eszik/hogy mi válthatja ki nála.

Beadtam egy lumía 800-at javítani azt mondják megjavítsák alaplap hibásl lehet más baja volt és kivették a jó alaplapot a telefonomból és beleraktak egy rosszat Hogyan tudhatom meg hogy nem vertek át?

Legjobb válasz: Ha be tudod kapcsolni, nézd meg az IMEI számot (*#06# -et írd be a tárcsázóba). Ha a megjelenõ kód megegyezik a dobozán lévõvel, akkor nem cserélték.)

Ha be tudod kapcsolni, nézd meg az IMEI számot (*#06# -et írd be a tárcsázóba). Ha a megjelenõ kód megegyezik a dobozán lévõvel, akkor nem cserélték.)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem lehet bekapcsolni
És eddig lehetett?
A kérdező hozzászólása: Nem lehetett így vittem be a töltést sem vette se kép se hang
Ez tényleg valószínû, hogy alaplaphibás. Szerintem ne javíttasd meg, ilyen telefonok 20e forintért mennek használtan, akár garanciálisat is kifoghatsz - alaplapcsere is ennyibe szokott kerülni nagyságrendileg. De akkor már egy új Lumia 520 jobban megéri.
A kérdező hozzászólása: semmi elõjele nem volt kifogástalanul mûködött egyszer csak nincs kép nem esett le semmi ilyesmi máshogy nem tudhatom meg kicserélték e vagy sem ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!