Találatok a következő kifejezésre: Mondjam az hogy lehet (233 db)

Miért mondják azt hogy akinek nincs térlátása az nem lehet autószerelő mert hogy "beleesne az aknába"?

hogy esne már bele bárki is??nem tudom elképzelni..

Legjobb válasz: Most ezt csak mondják vagy kizáró tényezõ is? Nekem nincs térlátásom, de nem szoktam aknákba, gödrökbe, szakadékokba zuhangatni. :D Én úgy tudom, hogy hivatásos jogsinál kizáró ok csak.

Most ezt csak mondják vagy kizáró tényezõ is? Nekem nincs térlátásom, de nem szoktam aknákba, gödrökbe, szakadékokba zuhangatni. :D Én úgy tudom, hogy hivatásos jogsinál kizáró ok csak.
Én tudok valakirõl aki beleesett az aknába, mert középrõl tolta az autót, de neki nem a térlátásával volt baj, szimplán hülye volt...

Miért mondják azt hogy nem lehet fiatalon az ember tényleg szerelmes? Meg ismerkedési kérdéseim lennének!? (többi lent)

A fiú okos,vicces,perverz(xd viccelődve :P)gitározik,kézilabdázik,kedves és nagyon jó hangja van...voltam utcabálon és majdnem elájultam mikor karaoke-zott :$...és nem úgy néz ki mint valami meleg....metalt,rockot és reaggaet szeret...imádja a horrorfilmeket..teljesen beleestem és mindenki azt mondja hogy kiszeretek belőle...oviban ismertem meg aztán elfelejtettem és 3 éve előkerült..baráti viszonyban vagyok vele.Tudja hogy szerelmes voltam belé,lehet hogy tudja azt is hogy most is érzek iránta valamit...Amikor megtudta hogy szeretem vigyorgott rám meg minden...az utcabálon azt mondta az egyik 18 éves csaj hogy valamelyik fiú szerelmes belém és ha átgondolom kik voltak ott csak ő lehet...de minden olyan pillantásról amiről hihetném hogy szerelmes belém nem akarom hogy kiderüljön utána hogy ezek hazugságok...Õ nyolcadikos én hetedikes...Tanácstalan vagyok :/ 13L

Legjobb válasz: Hmm.. kezdjük ott, hogy szerintem szerelmes bárki lehet. Nincs korhoz kötve, ugyanúgy ahogy te is, én is, meg egy 30 éves nõ is tud szerelmet érezni. Persze ez az én véleményem. Egyébként megkérdezhetem, hogy mibõl érzed, hogy szerelmes vagy?:) Amúgy, ha tényleg szereted, nem éri meg úgy elszalasztani a lehetõséget, hogy nem teszel érte semmit. Beszélgetés közben próbálj neki egyértelmû jeleket adni, mert az már nagyon jó dolog, ha baráti viszony van köztetek!:))) És egyszer majd, ha úgy érzed oda illõ a téma pl: Jajj, ez a film annyira jó... csak senki nem szeretné megnézni, ezért rád gondoltam, lenne kedved moziba jönni? Szóval valami ilyesmire gondoltam..:) DE ha esetleg nem sikerül bármi, akkor se keseredj, fiatal vagy, sok fiú lesz még! De nem tudhatod, hogy vele mi lesz!:) Sok sikert, szurkolok!:)))

Hmm.. kezdjük ott, hogy szerintem szerelmes bárki lehet. Nincs korhoz kötve, ugyanúgy ahogy te is, én is, meg egy 30 éves nõ is tud szerelmet érezni. Persze ez az én véleményem. Egyébként megkérdezhetem, hogy mibõl érzed, hogy szerelmes vagy?:) Amúgy, ha tényleg szereted, nem éri meg úgy elszalasztani a lehetõséget, hogy nem teszel érte semmit. Beszélgetés közben próbálj neki egyértelmû jeleket adni, mert az már nagyon jó dolog, ha baráti viszony van köztetek!:) )) És egyszer majd, ha úgy érzed oda illõ a téma pl: Jajj, ez a film annyira jó... csak senki nem szeretné megnézni, ezért rád gondoltam, lenne kedved moziba jönni? Szóval valami ilyesmire gondoltam..:) DE ha esetleg nem sikerül bármi, akkor se keseredj, fiatal vagy, sok fiú lesz még! De nem tudhatod, hogy vele mi lesz!:) Sok sikert, szurkolok!:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Vannak azok az alap érzések amikor pillangók vannak a hasamban stb. ezt mindenki ismeri gondolom :D....ha elmegyek mellette azonnal valami hülyeségrõl beszélek és próbálok valahova tartozni de úgy érzem egyedül vagyok...elpirulok ha hozzám beszél..Az után hogy elcsesztem a beszélgetést sírva tudnék fakadni minden álmomban benne van még akkor is ha nincs semmi köze hozzá..az unokatesóim szomszédjának szomszédja...betegül hangzik de az emeletrõl kiszoktam nézni az ablakon hátha egy percre is láthatom (nyáron egyáltalán nem láttam és nagyon szomorú voltam...)2 éve vagyok belé szerelmes, tudom nem olyan sok idõ az, de én érzem hogy szeretem...de azt nem tudnám elképzelni hogy járjunk ._. xd soha nem képzeltem el hogy odáig valaha is eljutok....nagyon közel lakunk egymáshoz...félek hogy megijed tõlem ha elhívom valahova hisz mi csak beszélgettünk..úgy hogy legalább 4 ember ott volt...az jelent valamit ha elmondta néhány titkát (tudom, bizalmat jelent..de valami olyasmit amire én gondolok?)Még egyszer köszi :)
Szerintem az már nagyon jó, ha ezt érzed!:) ) Örülök neki, hogy szerelmes vagy!:) )) De mivel azt írtad, hogy nem vagy benne biztos, hogy járnál vele, akkor szerintem még pihentesd ezt a dolgot. Persze ezt te érzed, nem szeretném megmondani mit csinálj, de akkor lépj, ha már biztos vagy benne, addig is lehettek barátok, beszélgethettek ugyanúgy, aztán ki tudja... lehet õ lép elõbb ;) Egyébként az ha elmondja a titkait az nagyon szuper!:) )) Mert azzal szerintem a bizalmon kívül azt is kifejezi, hogy kedvel téged!:) ) Gondolj bele, te milyen fiúnak árulnád el a titkaidat? :) ) Na puszii!:) )
A kérdező hozzászólása: felkúrta az agyamat gyors felejtési tipp?Ez nem olyan harag ami egy hét múlva eltûnik...szal hogy lehet?
Jajjajj...:SS Mit csinált?:O Gyors felejtési tipp... hát ez nehéz:D keress valamit ami lefoglal, hobbi, tanulás... most jobb ötletem nincsen...:/
A kérdező hozzászólása: :/ az most mindegy hogy mit csinált....a lényeg az hogy nagyon felkúrta az agyamat....most már máshogy látom a dolgokat, megtudtam pletykákat, titkokat....megpróbálom lefoglalni valamivel magam

Miért mondják azt, hogy nem lehet tuningolni szorzózáras procikat? Mikor találtam több olyan videót is amikor szorzózáras i5-ket tuningolnak (i5 3470/3550 stb. ). Miért nem mondja senki? Okoz vmi problémát? Z75-ös vagy Z77-es lap kell hozzá, ugye?

videók:

Legjobb válasz: Az "fsb" növelésével lehet rajtuk valamennyit tuningolni de jóval nagyobb eredményt lehet elérni a szorzó emelésével. Ehhez mázli is kell, hogy olyan alkatészeket fogj ki amik bírják az fsb emelését, ill. olyan procit fogj ki ami szintén jól bírja az fsb emelést.

Az "fsb" növelésével lehet rajtuk valamennyit tuningolni de jóval nagyobb eredményt lehet elérni a szorzó emelésével. Ehhez mázli is kell, hogy olyan alkatészeket fogj ki amik bírják az fsb emelését, ill. olyan procit fogj ki ami szintén jól bírja az fsb emelést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hogy érted ezt hogy jókat kell kifogni? Mi van ha nem fogok ki jókat? Egyáltalán mi az hogy jó?
A "jóságot" itt úgy kell érteni, hogy az fsb-t (hasraütök a számokkal) 200-ról 300-ig húzhatod nem csak 227-ig. Aztán ha valami olcsó alsó/közép kategóriás lapot veszel akkor mázli kell hogy az alaplap is bírja a tuningot, lásd egy korábbi esetem, ahol a procit 3-ról 3.5 GHz-ig bírtam húzni de ment volna tovább is ha a sata vezérlõ nem dobja el magát. Lehúzott vinyóval 3.8-on még felállt a gép. Aztán ott vannak a ramok is. Ha ugyannakkora az órajele amit a proci lekezel és nem magasabb akkor ott is kell egy kis mázli, hogy a ram bírja a komolyabb túlhúzást.
És mi van ha nem fogsz ki "jókat"? Semmi különös, alap órajelen vagy csak kicsi tuninggal még normálisan üzemel a vas, csak a komolyabb tuning nem lesz elérhetõ.


Ha azt mondják neked, hogy "Lehet valaki jobban akar nálam"?

Kérdésem volt A PÁROMHOZ,az imént: "Szerinted lehet olyan ember a fökdön aki jobban akarhat nálad?" Erre a válasz az volt. Lehet. Szeret aki ilyet mondd?

Legjobb válasz: mert LEHET. ÖCSÉÉÉÉÉÉMM, mi nem világos ??. Ha más országban születik, lehet hogy egy jó kis forróvérû mediterrán csajt fogott volna ki, aki aztán szeretné ... Ló nincs, szamár isjó

mert LEHET. ÖCSÉÉÉÉÉÉMM, mi nem világos ??. Ha más országban születik, lehet hogy egy jó kis forróvérû mediterrán csajt fogott volna ki, aki aztán szeretné ... Ló nincs, szamár isjó
Ilyen hülye kérdésre milyen választ vártál?Bármelyik több éve börtönben csücsülõ emberkére igaz.
Nincsenek túl mély érzései irántad ezek szerint.Olyan , , nekem minden mindegy" típusú emberke lehet.Azok meg nem arról híresek, hogy ezer fokon égnek.
A kérdező hozzászólása: én kérdeztem a páromat, szerinte lehet olyan a földön, aki jobban akarhat nála?vagy akár szerethet?
Nem értem, hogy miért ne szerethetne. A helyes válasz igazából az lett volna erre a kérdésre, hogy "nehezen", de szerintem egyszerûen az igazságot szerette volna mondani. Simán lehet hogy van valami osztálytársad/munkatársad, aki otthon a facebook profilodra maszturbál és minden harmadik gondolatában lefekszik veled. A kérdés nem a szeretetre, hanem az akarásra irányult, ami nem föltétlen ugyanaz, mivel az utóbbi inkább önös érdekbõl történik és egyoldalú. Becsüld meg a párod, ne rágódj olyan sokat ezen :)
Lehet. Lehet hogy valaki maniakusan kovet, lesi minden lepesed, egy lehullott hajszalad a legdragabb kincse, es legszivesebben megeroszakolna. :D Attol hogy ez a parodnak is eszebe jutott, meg ha butasagnak is tunik, nem jelenti azt hogy nem szeret. Lehet az is hogy olyan vonzonak talal hogy tenyleg elgondolkodott azon, mi van ha tenyleg van egy ilyen maniakus...

Miért mondják azt . Hogy az ember a majmoktól származik? Az nem lehet, hogy a disznótól? ( nem a viselkedésre gondolok )

Azért gondolok a disznóra , mert a szervei nagyon hasonlítanak az emberi szervekhez . Például , már disznó szívszövetet ültettek be emberbe . Vagy többször volt , hogy emberbe súlyos égési sérülés után disznób?rt ültettek . .

Legjobb válasz: Hát, ahogy vesszük, a disznó is ott van a családfánkon, ha nagyon széles viszonylatban nézzük. Ha úgy vesszük, hogy egy csimpánz az unokatestvérünk, akkor egy disznó mondjuk egy negyed-unokatestvér lehet. Egyébiránt az ember és a disznó génállománya között a hasonlóság 94-95%, az ember és a csimpánz között 99,9%. Ja, és az ember nem a ma ismert majmoktól származik, a mai majmok és az ember származik egy hasonló, majomszerû közös õstõl.

Hát, ahogy vesszük, a disznó is ott van a családfánkon, ha nagyon széles viszonylatban nézzük. Ha úgy vesszük, hogy egy csimpánz az unokatestvérünk, akkor egy disznó mondjuk egy negyed-unokatestvér lehet. Egyébiránt az ember és a disznó génállománya között a hasonlóság 94-95%, az ember és a csimpánz között 99, 9%. Ja, és az ember nem a ma ismert majmoktól származik, a mai majmok és az ember származik egy hasonló, majomszerû közös õstõl.
Az ember nem majmoktól származik, hanem majomszerû õsöktõl. A csimpánz és az ember genetikai állomány kb. 99%-ban (a pontos számra nem emlékszem, és kedvem sincs kikeresni) megegyezik, míg az ember és a disznó genetikai állománya még 80%-ban sem. Emellett a fõemlõsök szervei jobban hasonlítanak az emberi szervekre, csak ezeket különbözõ okokból nem használják az emberi gyógyászatban. De én már hallottam olyat, hogy embernek tervezett vállprotézissel gyógyítottak csimpánzt.
Az elõzõ hozzászólót nem zavarja, hogy egyik bekezdése üti a másikat, hogy egyikbõl nem következik a másik. Igen, az ember származhat a disznótól, sõt származik is. De nagyon nem úgy, ahogy te képzeled. Úgy biztosan nem. Az élet fejlõdése egy nagyon bonyolult mechanizmus, amelyet külsõ környezeti tényezõk befolyásolnak a mutációkon keresztül, de az nagyon lassú, helyenként sok évmilliós dolog. Egy egyszerû példa, amelyet szintén nem szabad mindenre általánosítani: amikor az élõlények északra kezdtek vándorolni, elpusztultak a hidegtõl. A természet "rájött", hogy ez ellen szõrzettel lehet "védekezni", mert a szõrzet rossz hõvezetõ. Így alakultak ki a bundás állatok. Hasonlóan alakult a törzsfejlõdés, amely szigorú hierarchiát mutat. A fejlõdés egy pontján bizonyos (de nem az összes) majmok eszközöket kezdtek használni, nagyon sok idõ alatt ez fejlesztette ki a gondolkodó agyat.
Mert a majomnak ugyanolyan keze van. Némelyiknek 4 is.
Szia! Magam ismerek olyan embert is aki majomtól és olyant is, aki biztosan disznótól származik.Emellet ismerek patkány, macska, kutya, ..sõt rózsa, liliom és nárcisz felmenõkkel bíró embereket.
Sajnos ez nem a vallás, hanem a tudomány rovat. A disznót valószínûleg azért használják a gyógyászatban, mert olcsó, könnyen elérhetõ és az is megfelel. Ne felejtsd el, hogy a gyógyszeripat is ipar, üzlet, ha így tetszik. Hogy miért a majom a legközelebbi rokonunk? Tanulhattad az iskolában, de elég ha ránézel, látszik a hasonlóság.
dalaldalaldlaladladladdladla

Miért mondják azt, hogy barátkozz meg a külsőddel és akkor lesz barátnőd. Holott ez nagyon nem igaz így. Hogy lehet megbarátkozni azzal ami taszít mindenkit?

Hiába dönt?n el fejben, hogy nincs gond a kulsommel, holott tudom, hogy ritka ocsmány teremtmény vagyok. Ronda nagy kilincset orral, beesett arc(eszek rendesen, vitaminok-gyümölcsök is), ronda, sz?rös test, meg a fenekén is sz?rös. Stb, Amikor mar mar azt hiszem, hogy megbékélek vele, akkor jon egy lánytol egy váratlan visszautasitas (már nem az elso és nem is a 10. Hanme sokkal tobb), és megint osszezuhanok. Akkor hogy lehet vele megbékélni? Meg ezt a dolgot ki talata ki?

Legjobb válasz: mi a franc ez a sok retardált? mi a tököm köze van a külsõnek a barátkozáshoz? azt elismerem h a csajozáshoz azért nem árt megütni 1 létminimumot de barátkozáshoz hol kell? kérdezõ: lehet h ez sokkolni fog de a férfi SZÕRÖS!!! sõt a férfin még hegek is elõfordulnak :D MERT FÉRFI!!! ez ilyen.. ha kis cica fiú akarsz lenni akkor gyantáztasd le a segged meg amit még akarsz nem nagy kaland.. ha nem tetszik a fejed és már nem tudsz mit kezdeni vele akkor tanulj legyen jó állásod 1 rahedli pénzed és bumm így lett a plasztika. am az melyik univerzumban megbékélés h 3.5 soron keresztül alázod magad majd a végére oda írod h de azért megbékéltem vele ? :D ha meg a 10/10es csajok nem buknak a wookikra akkor próbálkozz nem 10/10es csajoknál.. A RÁKOT KELL EMÓZNI?! változtass rajta.. ha meg nem akkor legalább 1 hülyével kevesebb a földön. [társadalmi hirdetésünket támogatta a Zyklon B Zrt.]

mi a franc ez a sok retardált? mi a tököm köze van a külsõnek a barátkozáshoz? azt elismerem h a csajozáshoz azért nem árt megütni 1 létminimumot de barátkozáshoz hol kell? kérdezõ: lehet h ez sokkolni fog de a férfi SZÕRÖS!!! sõt a férfin még hegek is elõfordulnak :D MERT FÉRFI!!! ez ilyen.. ha kis cica fiú akarsz lenni akkor gyantáztasd le a segged meg amit még akarsz nem nagy kaland.. ha nem tetszik a fejed és már nem tudsz mit kezdeni vele akkor tanulj legyen jó állásod 1 rahedli pénzed és bumm így lett a plasztika. am az melyik univerzumban megbékélés h 3.5 soron keresztül alázod magad majd a végére oda írod h de azért megbékéltem vele ? :D ha meg a 10/10es csajok nem buknak a wookikra akkor próbálkozz nem 10/10es csajoknál.. A RÁKOT KELL EMÓZNI?! változtass rajta.. ha meg nem akkor legalább 1 hülyével kevesebb a földön. [társadalmi hirdetésünket támogatta a Zyklon B Zrt.]
Menj már... Konditermi bérletek 2000 forinttól kezdõdnek, ki nem engedheti meg magának? Kétszer eszel a Mcdonaldsban annyiból... Van egyébként nagy sok önsúlyos edzésterv, otthon az ajtófélfára felszerelhetõ húzódzkodó rudakat lehet már nagyon olcsón venni.
nincs zs és nem vagy erõs: otthon is lehet edzeni lehet h nem lesz olyan dekoratív mint a konditermi verzió de cserébe legalább egészséges lesz :)
Azért mondják, mert ha lesz!rod, hogy hogy nézel ki, akkor az fog sugározni rólad, hogy neked még ehhez is van önbizalmad, ez mindjárt érettséget is tükröz. Tudod te hány ronda pasinak van barátnõje? Egyszer láttam a buszon egy pasit, akinek tiszta heg volt az arca a régi pattanásoktól, de olyan kisugárzása volt, meg is tetszett mindjárt. :)
Koncentrálj arra amin tudsz változtatni. Nem szépek a fogaid? Menj fogorvoshoz... Nem vagy erõs? Irány a konditerem... Szõrõs vagy? Gyantáztass... Bénán állnak a cuccaid? Találd meg a sítlusod. Nem kell modern Davincinek lenned, válogathatsz a különbözõ stylistok között, hogy kit akarsz követni.
Így nem lesz normális életed
Ugyan már.nekem is nagy az orrom.Be sett az arcom.Vastag a szemöldököm.Szõrös a testem. Még sem siránkozom.És tudod miért?Mert mindent megteszek, hogy jól érezzem magam ebben a testben.Rendszeresen sportolok, és nem érdekelnek a lenézõ szavak. Ha nem pattanásos, koszos az arcod.akkor nem kell vele foglalkozni.Hajat is érdemes gyakran vágatni. Sportolj edz, és látni fogod izmosodsz. Békélni nem megbékélni. hülyeség.Fogad el, hogy ilyen vagy és kész.Tegyél ellene nem sírni kell
Ez fõképp a személyiségedre van hatással, nem másokra. A lényege az hogy sportolj, csinálj valamit ami ad önbizalmat. Fogadd el hogy ilyen vagy, de próbálsz változtatni. És amikor te is pozitívabban fogod fel akkor már a személyiségeden is látszik hogy nem problémázol azon hogy nézel ki. Mert sokaknak az is taszító.
Nem lehet vele sehogy se megbékélni. Annyit tehetsz, hogy nem beszélsz arról, hogy mit gondolsz magadról, kedves vagy mindenkivel és úgy teszel mintha boldog lennél és meg vagy elégedve azzal amid van. Igaz ez nekem nem hozott még se barátokat, se bnõt, de legalább nincs bûntudatom. Rákérdeztem itt GyK-n, hogy ilyen ronda fejjel barátkozhatok-e, azt hazudták igen, de én nem hiszek nekik, csak úgy teszek meg megköszönöm, ha dicsérnek.
Súlyos traumatizált a gondolkodásod. Viszonyulj a természethez úgy, ahogy a természet hozzánk emberekhez. Közömbösen. Az élet semmilyen. Se nem jó, se nem rossz.
azért nincs, mert te mégsem szarod le, most is azzal jössz, hogy milyen ronda vagy. el is kell hinni, a jókedvnek kell sugároznia rólad, de ilyen hozzáállással...

Miért mondják azt, hogy rengeteg a diplomás, nem lehet elhelyezkedni, szakmunkásból pedig kevés van?

Tényleg mindenhol ezt hallani, olvasni, itt a gyakorin is, de fogalmam sincs, hogy ez a vélemény mire van alapozva.

Legjobb válasz: Jahh igen, akinek még van jobb ötlete, hogy milyen szakokat lehetne még ideírni, az keressen rá, lehet kihagytam valamit. :)

A kérdező hozzászólása: Jahh igen, akinek még van jobb ötlete, hogy milyen szakokat lehetne még ideírni, az keressen rá, lehet kihagytam valamit. :)
"rengeteg a diplomás, nem lehet elhelyezkedni" Ezen szerintem azt értik, hogy a szakmájukban nem tudnak elhelyezkedni. Helyette mennek Call centerbe, ügynöknek, takarítani meg ilyesmi.
Én csak a jogászt tudom neked mondani. A jogi diplomával valóban el lehet helyezkedni, csak nem jogászként, lehetsz valamiféle szervezõ pozícióban, tehát menedzserféle például. Csak az a baj, hogy minek jogot magolni és szenvedni a követelmény teljesítésével, ha utána egy multi ügyfélszolgálatán irányítod a diploma nélkülieket. Ha megszereted a jogot, akkor komoly lelki problémát okozhat, hogy nem fognak felvenni bíróságra, ügyészségre. Az ügyvéd jövedelme meg a piactól függ. A szakmunkások is komoly bajban vannak, mi például évek óta magunk festünk hengerrel és csempézni is meg lehet tanulni. A tetõhöz hívnék csak szakembert, mert 10 méter magasból biztos, hogy leszédülnék. Szerintem mindenki bajban van, csak mindenki másképp. Most nincs jó választás.
Bocsi, az OFF-ért, de köszi kérdezõ ezt a statisztikát, tényleg figyelemreméltó.
állítsd százalékra... lekérdezés típusa : Realtív (%) az, hogy hány fõ, az nem mond semmit, mert több tanár van szerintem az országban, mint építész. itt vannak százalékok: csak egy évet másolok be... Kõmûves 1.825 Középiskolai tanár, oktató 0.246 Jogász, jogtanácsos 0.125 Cukrász 0.263 Földmérõ és térinformatikai mérnök 0.009 (hehe, ezek szerint jól választottam) programozó: 0.027 ács-állváynozó 0.461

Ha nem nehéz a biblia szerint Isten parancsolatait betartani, akkor miért mondják azt, hogy nem lehet betartani, mert nehéz?

Nem értem, segítenétek?(1János 5:3) Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem nehezek...

Legjobb válasz: "Ha nem nehéz a biblia szerint" Lehet a Bibliának nem nehéz betartani, de az embereknek az.

Szia! Isten parancsolatait nem nehéz betartani, hanem lehetetlen! Az igaz ember pedig hitbõl él. És Kegyelembõl van üdvösségetek, a hit által, Isten ajándéka ez, hogy senki se dicsekedjék. Nincs ember aki képes lenne Isten törvényeit maradéktalanul megtartani. Keresztyénnek lenni a legkönnyebb dolog a világon, és ugyan akkor ez a legnehezebb! Mert csak annyi kell hozzá, hogy elfogadd Jézus Krisztus személyes megváltódnak és át add az életed, de ennél nehezebb dolog alig van. Nem véletlenül nem akar hinni az emberek töbsége! A Jézusba vetett hit reményt ad.
"Ha nem nehéz a biblia szerint" Lehet a Bibliának nem nehéz betartani, de az embereknek az.
Bocs, az elején a "fetodat"=felebarátod akart lenni, csak valami bekavart, valszeg az egyik virtuális gépem coherence módban..
Krisztus ezt mondta: "Jõjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tõlem, hogy én szelid és alázatos szívû vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörûséges, és az én terhem könnyû." Az igazságot kell keresni. A mai világban (de gondolom régen is) a legtöbb embert nem érdekli az igazság, és az a legfontosabb nekik (tisztelet a kivételnek), hogy maguknak mindenük meglegyen, ne szenvedjenek semmiben sem hiányt, a kényelmük meglegyen és a többi emberrel nem nagyon foglalkoznak (foglalkozunk). A legtöbb ember a lehetõ legönzõbb módon él és ez nagyon messze áll Krisztus tanításától! (Sajnos!)
Hogyne lenne nehéz? Tisztelni azt a szülõt, aki csak ártani képes a gyermekének? Nem megkívánni a barát házastársát, amikor nincs nála kívánatosabb... Nem lopni, amikor nem adják meg neked azt, ami jogosan jár neked, amiért megdolgoztál és csak úgy juthatsz hozzá, ha elveszed... Az egész világ a pénz, a dõzsölés és a szex körül forog. Ha kilépsz a templomkapun ezekkel találkozol. Ha nincs körötted valamilyen erõs megtartó erõ, akkor hogyan állsz ellen???
Most nem tudom hirtelen hol a Bibliám, de elolvasom az idézetet. Szerintem nehéz. Lehet akkor nem volt az, mert az emberek mindig ott segítettek ahol lehetett. Ilyen nem volt, h csak egyvalaki éhezett. Akkor éhezett mindenki. Most mondd meg egy rokkantnak például vagy egy gyereknek, h ne lopjon, ha éhes, de senki nem szánja meg egy kis darab kenyérrel, mert nincs pénze... Akkor még pénz se volt. Legalábbis nem csak pénzért kaptál ételt, hanem pl szõttesért, vagy cserépért. A mai világ megfordult. Pénz centrikus. Amikor ezek a vallások íródtak komolyan vették az emberek az összetartást és, ha segítünk a másikon Isten azt megjegyzi és hálás lesz, értékelni fogja halálod után. Ugyanúgy a rosszat is! Büntetést von maga után. Most? Kiröhögnek, ha ilyet mondasz.
Pontosan.
A kérdező hozzászólása: Nahát nem is gondoltam, ennyi választ. hát sokat segítettek a válaszok, de különösen tetszett a 3, 4 , és a Péter válasza. Bár magam is úgy vélem hogy teljesen nem lehetetlen betartani, de nem is egyszerû, mert tökéletlenek vagyunk. csak iparkodhatunk. Igen az összetartás az nagyon fontos lenne a társadalomban Köszönöm a válaszaitokat.
Igaz, hogy tökéletlenek vagyunk, így nem tudjuk teljes mértékben betartani Isten parancsait. De ennek ellenére ha egy személy törekszik rá, akkor nagy mértékben tud tenni azért, hogy Isten elõtt helyeselt legyen. Ahogy az 1János 5:3 is alátámassza Isten elvárásai reálisak, tehát csakis olyan dolgot kér tõlünk, amit teljesíteni is tudunk
Szia! Amíg az egód uralkodik rajtad és te tudattalanul engedelmeskedsz az "õ" utasításainak, addig valóban nehéz a Krisztus tudat felébresztése! Ha elsajátítod a gondolaton gondolkodást, képes leszel mérlegre tenni saját gondolataidat, érzelmeidet és meg tudod különböztetni azok forrását! Fontos, hogy a Teremtõt ne kívül keresd, hanem magadon belül!
A kérdező hozzászólása: Fantasztikus, micsoda válaszok jönnek. Igen igen nagyon szimpi
Örülök, ha segítettem:) utsó.
Ha persze nem kap, nem lát a született gyermek, fiatal, késõbbi felnõtt empátiát, szeretetet, az emberek közötti természetes szolidaritást, bölcs eligazítást, mit, hogyan értelmezzen, lásson, tegyen, akkor bizonytalan lesz önmagában is, nem tudja, hogyan szeresse önmagát, ezért nehéz lehet neki vagy nem fogja tudni szeretni a körülötte lévõ "felebarátait" sem. Ha pedig önzést lát és taposást, akkor megkeseredhet, jobb esetben elszánja magát, hogy változtasson ezen. A Biblia a "hitetlenekrõl" megértõen, segítõen beszél, és a farizeusokat, áthívõket nem becsüli annyira, mint a hitetlent, aki úgy él, ahogy a Jóisten is jónak látja.

Sokan mondják azt hogy nem lehet elérni a fénysebességet főként mivel tömeg végtelenre nőne?

De vákumba számít ez???

Legjobb válasz: én hallottam olyat, hogy van olyan a periodusos rendszerben, ami csak egy pillanatra létezik, azt hiszem csak amikor atommaghasadást idéznek elõ nos az atomokkal csináltak már olyat, hogy valamit szétválasztva, az atom elérte a fénysebességet, és a jelen és a jövõ felcserélõdött, tehát elõször volt a villanás és utána a robbanás sajnálom, hogy nem tudom honnan az info, és hogy pontosan sem tudom leírni, egy programozó mesélte nekem amikor egy rakás csillagászati, meg párhuzamos világ, stb elméletekrõl elmélkedtünk

én hallottam olyat, hogy van olyan a periodusos rendszerben, ami csak egy pillanatra létezik, azt hiszem csak amikor atommaghasadást idéznek elõ nos az atomokkal csináltak már olyat, hogy valamit szétválasztva, az atom elérte a fénysebességet, és a jelen és a jövõ felcserélõdött, tehát elõször volt a villanás és utána a robbanás sajnálom, hogy nem tudom honnan az info, és hogy pontosan sem tudom leírni, egy programozó mesélte nekem amikor egy rakás csillagászati, meg párhuzamos világ, stb elméletekrõl elmélkedtünk
bizonyos sugárzás gyorsabban halad a fénysebességnél.
Összekevered a súlyt és a tömeget. Nem ugyanaz. A súly egy erõ: F=m*g A tömeg pedig egy skalár mennyiség, mely értéke ugyanaz vákuumban, mint térerõben.
Szerintem az ûrben sok minden nem számít. Mivel Einstein úgy gondolta, hogy a földön nem lehet fénysebességgel utazni. Viszont mikor élt, akkor még nem voltak az ûrben. Ott másabb a fizika, és mivel nincs gravitáció, a tömeg nem nõne meg szerintem. A CERN-ben hiába kutatnak dolgokat, hogyha a földön van és alkalmas rá a földi gravitáció. Ha nincs gravitáció, vagy elhanyagolható, az lenne az igazi kutatás, pl a holdon(mivel ott csak 1/4-ede a földének a gravitáció)
A kérdező hozzászólása: érdekes gondolat :)
Nekem eszembe jutott valami a témával kapcsolatban: Egy flex (sarokcsiszoló) üresjáratban 11000-et fordul percenként. Kiszámoltam, hogy egy 10cm-es átmérõjû tárcsa esetén a kerületi sebesség kb. 57, 5 m/s, ami a fénysebesség kb. 1/5263158-ad része. Ha tehát a tárcsa átmérõjét az 5263158-szorosára növelnénk, akkor a kerületi sebesség elérhetné a fénysebességet, nem? Persze ez csak elmélet, hisz ekkora tárgyat ilyen fordulaton pörgetni nem lenne kis teljesítmény, hisz a tárcsa nagyobb lenne, mint egész Budapest (52, 6 km átmérõjû), plusz a légellenállás miatt szinte azonnal kigyulladna. De ha ezt az ûrben hajtanánk végre, ahol nincs légellenállás, ettõl nem kellene tartanunk. Nagyon nagy hülyeséget írtam?
Egy az, hogy nincs olyan szerkezeti anyag ami ezt kibírná. Kettõ: fénysebesség közelében fellép az ún. távolságkontrakció. Tehát a testek képesek a másik szemszögébõl nézve megnyúlni. Ha egy kicsit szabadabban értelmezzük, akkor ha a tárcsára felülrõl ránéznél, egy csavarodott spirális alakot vennél észre a merev tárcsa helyett.
Elnézést, megrövidülni...
Szerintem az ûrben igenis mûködhetne, mivel nem lenne gravitációs ráhatás, nem lenne légellenállás sem. Viszont erre nem kell flex, elég véleményem szerint egy hosszú rudat forgatni, és a rúd vége eléri a fénysebességet, sõt meg is haladja azt. Szerintem a végeredmény az lenne, mikor 2x átlépi a fénysebességet(egyszer mikor túlmegy, egyszer mikor alá lassul) 2 rúd keletkezne, aminek a második a fizikai valója az elsõ csak a lemaradott fénycsóvája.
Már megdöntötték a CERN-ben. LEHET FÉNYSEBESSÉGNÉL GYORSABBAN MENNI, ezt bizonyította is nekünk egy neutrino.
Utolsónak: Senki nem állítja, hogy nem lehet gyorsabb valami a fénynél, a rel. elmélet csak azt mondja, hogy gyorsítással nem érheti el (nyugalmi)tömeggel rendelkezõ test. Ha valami gyorsabb(pl. a feltételezett tachyonok), akkor meg nem tud fénysebesség feletti sebességrõl az alá lassulni. Egyébként nem bizonyították még be, mert a bizonyításhoz máshol is meg kell ismételni, ami a szakértõk szerint még min. 1 év. De javítsatok, ki ha tévednék.
Az elsõ bekezdéshez: nincs nagyobb sebesség, mint a fénysebesség...
17:56-hoz: Én nem állítottam, hogy van gyorsabb, úgy írtam: ha valami gyorsabb. Persze nagyon valószínûtlen ilyennek a létezése, és az igazából nem tekinthetõ hagyományos értelemben gyorsabbnak, csupán az idõ határát lépné át, visszafelé telne az ideje, ami paradoxonhoz vezet, szóval én se nagyon hiszek ebben. Ugyanis ebben (jelenleg)csak hinni lehet, kétlem, hogy belátható idõn belül bizonyítanák az ilyen egzotikus részecskék létét. Ha egyáltalán léteznek.
Egy elsõ oldali tagnak: Elõször volt a villanás, utána a robbanás? :D :D :D Ebben mi a meglepõ? Ember, ez a normális...
hívd fel Tumatot, a kis indiánt, aki Pucival, a majommal, és Harcsabácsival, a Tanga tengeren át a 78-as étteremig megy, hogy megoldja problémáidat, kivétel, a én épp nem a világ megmentésére kérném õket, figyelem, a szám emeltdíjas, és nem kell megadnom, mert akinek tiszta a lelke, azok tudni fogják a számot. Ja, és figyelj, nehogy elrontsd a számot, mert akkor átkapcsol sajthoz, a debil démonhoz!
utolsónak üzenem a feketelyuk az nem mozog azt ugy kell elképzelni mint egy bolygot vagy csillagot anyni különbséggel h hihetetlensûrû és nehéz ami következtében olyan erõs gravitcios ereje van h a szökési sebesség( h elhagyd a gravmezõt) nagybb vay egyenlõ a fénysebességgel tehát a fotonok sem tudnak kijutni a "lyuk"ból másrészt a feketelyukak nem olyanok mint a csillagok h relativ rövid éltettartamuk van hanem nagyon lassan párolognak ( igen párolognak nem pont mint a viz de azt csinaljak) de ennek ellenére el nem tûnnek
A fekete lyuk szerintem azért fekete, mivel gyorsabban halad mint a fénysebesség. Már lehet rég nincs is amúgy a fekete lyuk mikor a fénye ideér hozzánk. Ezért tartom lehetetlennek, hogy ne lehessen fénysebességnél gyorsabban menni. Anno mikor még nem lépték át a hangsebességet, akkor is azt mondták hogy nem lehet. Szerintem lehet a fénysebességnél gyorsabban menni.
A kérdező hozzászólása: Egy igen okostojás gyerek a suliba a fénysebességrõl adott elõ kiselõadást és õ mondta hogy a tömeg végtelenre nõne.
Az Einsteini törvények szerint nem lehet elérni a fénysebességet olyan "tárgyal" aminek tömege van ( ezalól kivétel a foton aminek nincs tömege) A vákumnak ehhez semmi köze, mármint ha nem lenne vákum akkor a fénysebesség 99% ával( már pár 10e km/h nál is)haladva akkor a közeg részecskéi a semmivel tenné egyenlõvé a "jármûvet"
A tömeget és a súlyt sokan keverik, vagy egy fogalomnak gondolják. Ez van, máskor ki tudod javítani.
A kérdező hozzászólása: és miért nem lehet elérni olyan testel aminek tömege van? ezt kifejtette már vki? nagyon érdekel az ûr és az ûrutazás scifi rajongásom révén.
Ja az elöbbinek a további kifejtése: Egy v sebességgel haladó tárgyban az idõ ugymond lassabban telik ha azt eg ynyugalomban lévõ pontrol figyeled, azonban az idõn kivûl még a tömege meg a hossza is változik, a hossza ugyértve változik h a gyors tárgynak kisebb távolságot kell megtennie a céljához mint egy lassaban menõnek( ez relativ, mind egy külsõ nyugodt ponttól nézve) és az idõ meg mindennek a változásának okául nõ a tömege is a mozgo tágynak, ez pl a fénysebességnél zt jelentené h valoban végtelen energia kellene hozzá, mert végtelentömegûre nõne a "tárgy"
Lassan teljesen megdõl egy csomó korábbi biztosnak hitt fizikai törvény a CERN miatt (részecskegyorsító) pl utobbi idõben annyival tudták növelni a teljesítményt h már most is annyi uj dolgot tapasztaltak meg pl sikerült antianyagot létrehozni és tárolni egy ideig, gluonplazma stb amik alapján 10 év és a részecskefizika alapjaiban változik meg
Hogy válaszoljak a kérdésre : Ahhoz, hogy elérjük a fénysebességet, végtelen nagy energia kéne. Munkatétel alapján a testre ható erõk eredõjének munkája megegyezik a test mozgási energia-változással. Mivel fénysebességnél a tömeg végtelen nagy, az akkori mozgási energiája is végtelen nagy, így akármekkora sebességnél végtelen munkavégzés kéne a fénysebességre gyorsításhoz. Végtelen energia nem létezik, tehát nem is gyorsulhatunk fel fénysebességre.
szerez ez bringát szerelj a hátuljára egy lámpát tekerj és "lö légsebességgel hajtasz
Ám mi a helyzet pl egy feketelyuknál? ott az energia végtelen ami szív téged és a gravitációs erõ van akkora h a fotonokat is visszatartja, tehát elméletileg ott nem lehetne fénysebességre gyorsulni?( mondjuk ott van az a tény is h az anyag eleje nagyobb gravitácios erõvel találkozik mint az anyag vége és emiatt nem h atomjaira hull hanem teljesen szétesik)
ha tényleg érdekel a téma olvass utána, a relativitás elmélet megtalálható nagyobb könyvtárakban
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat
Itt sokan írták, hogy az ûrben nincs gravitáció..emberek.. Föld kering a Nap körül. Mi van akkor, gumicukor? Fénynél nincs gyorsabb. Ne feledjük: út/idõ.

Miért mondják azt, hogy szoptatás alatt nem lehet "puffasztót" enni, mikor a bébi kaják (4-5-6hónaposak) is tartalmaznak ilyen zöldségeket?

Az én fiam nagyon pocifájós volt...pl a cukorborsótól fájt,a lencsét?l vágott babtól nem.Viszont 5 hónapos bébiételben láttam cukorborsósat.Akkor most mi van?

Legjobb válasz: A bébiételeket különleges eljárással készítik.Kivonnak belõle minden irritatív és allergizáló dolgot.Ezért lehet pl aprómagvas bébiételt adni(áfonyás alma) már négy hónapos kortól, de az áfonyát magát, ha te készíted nem adhatod neki.Egyébként én ettem puffasztó dolgokat mértékkel, mégse volt hasfájós a pici.Viszont az összes szoptatósteát végigpróbáltuk, és mindtõl görcsölt.

A bébiételeket különleges eljárással készítik.Kivonnak belõle minden irritatív és allergizáló dolgot.Ezért lehet pl aprómagvas bébiételt adni(áfonyás alma) már négy hónapos kortól, de az áfonyát magát, ha te készíted nem adhatod neki.Egyébként én ettem puffasztó dolgokat mértékkel, mégse volt hasfájós a pici.Viszont az összes szoptatósteát végigpróbáltuk, és mindtõl görcsölt.
Elvileg ilyen idõs korra már fejlõdik annyit a gyomruk, hogy nem bántja õket az ilyen kajcsi.Én sem ehettem akármit. Most 5, 5 hónapos a kisfiam, és a múltkor pl. ettem káposztás tésztát és már semmilyen problémát nem okozott nála.
Én úgy tudom, hogy 4 hónapos korukig nem tanácsos utánna már fokozatosan lehet. Én legalábbis így csináltam. 11 hónapos baba anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!