Találatok a következő kifejezésre: Modell munka de (7 db)

"munka"...
Az nem úgy megy, hogy szeretnéd, jelentkezel, és már mehetsz is. A legtöbb helyen regisztrálsz, aztán vagy hívnak, vagy nem. Általában a "vagy nem" verzió érvényesül...
Megnéztem az általad említett weblapot. Nemcsak az a a gyanús, amit ír, hanem az is, h elõször a Te adataidat kéri el, fotókkal, személyi adatokkal és még csak azt sem tudod kinek küldöd el, nincs telszám, cím. Ahol egy modelloldalon nincs nyíltan Cím (tudod, utca, házszám, ahova el lehet menni, ellenõrizni õket), meg telszám megadva az már gyanús.
A kérdező hozzászólása: oké, ez jogos :) Azt, hogy mi minõsül munkának és mi nem, nem tudom, mi alapján kéne elbírálni, mellesleg ez az ág sokkal több áldozatot igényel, mint amennyit az ember gondolna. Mellesleg elvállalnék más jellegû dolgot is (korrepetálás stb.), csak sajnos az a tapasztalat, hogy nem fizetik meg eléggé és rengeteg a munka vele :/
Mo-on a modellkedést sem fizetik meg. Egy kifutón fellépés 5eFt/este és elõtte rengeteg nap van próba. Egy magazinba fotózás is párezer Ft, persze ha meztelen modellkedést is vállalsz, akkor az többszázezer (pl playboyba), milliókat csak a celebeknek fizetnek ezért is.(lsd Liptai Claudia meztelenkedése)
Elõször is (nem kamu) modellügynökségekhez bekerülés feltétele, hogy profi fotóssal készíttetsz magadról egy portfoliót, amely alaphangon 100eFt, de inkább több.Bebattyogsz vele az ügynökségekhez (ahol pénzt kérnek a regisztrációért, ott sarkon fordulsz és otthagyod õket), megmutatod nekik, ha tetszik nekik, akkor regisztrálásba vesznek (ingyen!), felveszik az adataidat: magasság, kg, elérhetõség és ha lesz vmi olyan munka, ahova te kellesz, akkor behívnak válogatásra (casting) több100 lánnyal együtt és vagy te kapod meg a melót, vagy nem. A vagy nem a valószínûbb. Sok a szép és megfelelõlány és ritka a munka. Ha 175 cm alatt vagy, akkor meg elfelejted az egészet, mert úgyse kapsz munkát.
Ez nem így mûködik mint ahogy sokan azt itt elképzelik. A normális modellügynökségek nem kérnek egy fillért se, mert csak úgy vesznek fel ha valójában alkalmasnak találnak, és az majd úgyis visszatérül nekik. Ezek a dolgok nagy részben kamuk, egy ügynökséget kell keresned, és rajtuk keresztül kaphatsz munkát. Arra viszont tényleg ne számíts, hogy Mo-on túl sokat keresnél...
Mindenképpen itthon olyan ügynökséghez menj el, akik nemzetköziek, mert úgy sok munkát és nagyon sok pénzt fogsz kapni.

Modell munka kéne, de átvernek a fantom cégek. Melyik ügynökséghez fordulhatnék, akik még munkát is adnak?

Több éve modellkedem. És elszörnyülködeve tapasztalom hogy ezzel az aljas módszerrel emberek ezreit vágák át...fantom cégek! Jó lenne ha valaki tuda mondani nekem olyan ügynökségeket akik nem vágják át az embert és ráadásul még munkát is adnak! Köszi

Legjobb válasz: Elõbb meg kéne írnod hol laksz

Elõbb meg kéne írnod hol laksz
A HJSB-hez semmiképpen ne menj, mert azok csak arra játszanak, hogy náluk csináltatsd meg a portfolio-dat, jó pénzért, aztán munkát sohasem adnak.
Még hozzátenném, hogy keress egy komoly reklámügynökséget és kérdezd meg, hogy õk honnan válogatják a modelljeiket.
egyetértek az elöttem szólóval. és amúgy ált a magazinok oldalán a képek mellett is ottvan

Modell ügynökséget akarok csinálni! De olyat hogy portóliókat készítenék, x összegért modell tanfolyamot, munkát szereznék pl 20% ért ezekhez kell valami vállalkozás?

Olyan válaszoljon aki tudja? Modell vagyok és van sok modell ügynökség akinek nincs vállalkozása! Akkor most hogy kellene csinálnom?


Csillagmodell stúdiótól kapott-e már valaki munkát aki nem profi modell de regisztrált náluk?

Legjobb válasz: Nahát,ez érdekelne engem is,és is regisztráltam náluk,de még semmi...

A kérdező hozzászólása: Nahát, ez érdekelne engem is, és is regisztráltam náluk, de még semmi...
Én már 4 munkát kaptam, több válogatáson is részt vettem! Szerintem normálisak, és a kifizetéssel is minden rendben volt!

Fõleg munkába járás céljából szeretnék autót venni. Pár dolgot tudok, de már a diesel vs benzin problémánál elakadtam, így még azt se tudom igazán, hogy melyik modell legyen. Valaki pár hasznos tippre? Bõvebben belül.

Van már a kocsink, egy újonnan vett 1,4es Seat Ibiza. Most viszont költözni fogunk, és 50km-re kerülök a munkahelyemtõl, normális összeköttetés nélkül.

Legjobb válasz: Én 15000 km-t megyek éves szinten diesel autóval, fõként városba. Semmi baja mióta nálam van. Gondos tulaj vagyok, mindig figyelek a melegítésre, turbó hûtésére leállítás elõtt. Elõírt minõségû olajat töltök bele és nem pancsolt gázolajat. Nekem bevált a diesel, bár ezt annak is köszönhetem hogy az elõttem levõ tulaj is vigyázott rá. Sokan azt mondják ez kevés futásteljesítmény a dieselnél. Szerintem mind 1 mennyit mész vele ha rendeltetés szerûen használod, baja nem lehet. Viszont használtan venni tényleg benne van a pakliba, hogy az elõzõ tulaj nem foglalkozott vele a melegítéssel, turbó hûtéssel, és az lehet a következõ tulajnál jelentkezik a probléma. Ha ezt a rizikót nem akarod vállalni akkor a benzinest javaslom, annak ellenére hogy diesel párti vagyok.

Én 15000 km-t megyek éves szinten diesel autóval, fõként városba. Semmi baja mióta nálam van. Gondos tulaj vagyok, mindig figyelek a melegítésre, turbó hûtésére leállítás elõtt. Elõírt minõségû olajat töltök bele és nem pancsolt gázolajat. Nekem bevált a diesel, bár ezt annak is köszönhetem hogy az elõttem levõ tulaj is vigyázott rá. Sokan azt mondják ez kevés futásteljesítmény a dieselnél. Szerintem mind 1 mennyit mész vele ha rendeltetés szerûen használod, baja nem lehet. Viszont használtan venni tényleg benne van a pakliba, hogy az elõzõ tulaj nem foglalkozott vele a melegítéssel, turbó hûtéssel, és az lehet a következõ tulajnál jelentkezik a probléma. Ha ezt a rizikót nem akarod vállalni akkor a benzinest javaslom, annak ellenére hogy diesel párti vagyok.
A kérdező hozzászólása: Az 1, 4tdi-k tényleg olyan rosszak? Nálunk mondjuk van ilyen Fabia, és hát mindenki lemondja. Volt hozzá nekem is „szerencsém“. Gázpedálra jobban rálépve mást nem észlelni, csak a motor intenzívebb búgását. Ha összes 1, 4-es ilyen, akkor azt én is kerülném :-D
1, 2 Tsi-t és 1, 4tdi-t semmiképp nem ajánlom.Meg az 1, 2-es htp-ket se.Inkább maradj az 1, 4-benzin illetve az 1, 6 tdi.
C4-est nem nagyon ajánlom de van egy tippem mit vennék a hejedbe.Vennék egy ugyan olyan Ibizát mint neked van.Már ismered valamennyire.Tudod mire kell figyelni és ahogy irtad jól is fogyaszt.Persze nem hoz újjat a számodra mert ugyan az lessz de használtan is jobban észreveszed a hibáit vásárláskor.
Évi 25000re megéri a diesel, citroen C4et ne vegyel ahogy W124-et se. Egy toyota vagy skoda vagy vw vel nehez mellenyulnod. Szemely szerint nem kedvelem a seatot, de meg azzal is jol jarhatsz. Minden autonak van tipushibaja, ezekre nyilvan figyelni kell. A km allas nem mond semmit sajnos altalaban visszaallitjak par10000-el.
igen, a VW[meg skoda, seat] SDI motoros autói nem rosszak, és ott nem kell félni a turbó ledöglésétõl sem, egy 124-es merci azért már nem mai technika, nem igazán mondanám rá, hogy keveset fogyaszt, még akkor se ha dízel... ami jó lenne még szerintem, az a corolla 1.4 dízel, esetleg a mazda 3 1.6 dízel, ami még tök jól is néz ki [szerintem], illetve az említett 1.9 SDI motoros autók
Szívódízelt kell venni, mondjuk W124 Mercedes. Vannak egész jól felszerelt darabok is, és az örökkévalóságnak készült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem szégyenlem bevallani, hogy minden ember másban jó. Én mondjuk számítástechnikában. Férfi létemre kocsikhoz ultra hülye vagyok. Elsõ új kocsim vételénél is az ár és azon belül külsõ alapján döntöttem. 4éve használom az Ibizat, és semmi gondom vele. A fogyasztása is még mindig tökéletes - téli idõket leszámítva a 5, 5litert simán hozza. Fiatalabb kocsi vételére a technológia fejlõdése miatt gondoltam, valamint megbízhatóság, stabilabb állapot miatt. Persze sok múlik az elõzõ tulajon is. Ez egy elõre nem látható rizikó sajnos. Viszont hirdetéseket böngészve ha kicsit hátrébb nyúlok, 2007-2008 környékére már rögtön felezõdik a kocsik ára :-) Viszont akkor egy öregebb kocsi vételénél mit érdemesebb venni - dieselt, amivel mondjuk ha jól bántak vele, akkor jóval több kilómétert lehet futni még vele, és a tankoláson spórolt pénz az esetleges szervízt is állja, vagy inkább a benzín, mellyel jóval kevesebbet futok, de ha szerencsém van jól járok. Egy problémás vétel után 1-1, 2 milliót bukni kevésbé fájó, mint 2-2, 5-et
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); elég furán közelíted meg a dolgot... egyrészt, munkás autóra miért akarsz kapásból fiatal, keveset futott autót? beleraksz évente 25 ezret, 4 év múlva már annyi lesz benne, hogy nagyon nehezen tudnád csak eladni, ezért rengeteget fogsz bukni rajta... a másrészt, amit viszont borzalmasan szarul közelítesz meg, az a futásteljesítmény... hiába van kevés km egy kocsiba ha ütötték és nem törõdtek vele, szarabb állapotban lesz mint egy 2x annyit futott, de megvigyázott darab... mellesleg pont az ilyen, autóhoz abszolút nem értõ hozzáállás miatt "virágzik" az óratekergetés, mert pl neked is az számít, mit mutat az óra, holott mondok egy jó ellenpéldát: adott 2 azonos autó, az egyikkel külföldre jár ki dolgozni a tulaj, felmegy a pályára, belöki 130-ra a tempomatot és letol 400 km-t anélkül, hogy hozzáérne a pedálokhoz... így mondjuk 4 éves korára az autóban lesz 150 ezer km a másik autót eközben városi araszolgatásra használják, beröffentik és 2 km dugóban araszolás után leállítják az ovinál, aztán megint 2 km-el arrébb az iskolánál, aztán 5 km múlva a munkahelyen... visszafelé ugyanez történik nap mint nap, néha a sarki boltba is elszaladnak vele... az autóban 4 év múlva 40 ezer km is alig lesz, de igazából melyik kopott többet? az utóbbi, mivel a motor a hidegüzem alatt sokszorta jobban kopik, mint üzem melegen [többek között ez az egyik oka, hogy egy kamion 1, 5-2 millió km-t is elmegy motor felújítás nélkül, mert gyakorlatilag egész nap üzemmeleg állapotban dolgozik] harmadrészt ilyen 50km-es ingázásra, évi 25 ezer km-re, mindenképp a dízel javasolt, mert annyit azért nem fogsz rákölteni, mint amennyit az üzemanyagon spórolni tudsz vagy ott van még alternatívaként az LPG, ami egyesíti a dízel olcsó tankolhatóságát a benzines olcsóbb szervizelésével, de cserébe kisebb lesz a csomagtartó
Ja és én is dízel autó tulaj vagyok
"Itt jön a Diesel vs Benzin dilemma. Dieselnél a fogyasztáson megspórolt pénzt simán bukhatom a szervíz miatt. " Nem romlanak el adízel autók sem minden nap.A kpó alkatrészek meg ugyan úgy tönkremennek a benzineseknél is.Nem beszélve arról amit az üzemanyagon megspórolsz idõvel visszajön az amit esetleg az autóra rá kell költened fõleg ilyen pár éves autók esetén ahol a meghibásodási lehetõségnek még igen csak csekély esélye van.. Csak ha heti 5 nap mégy dolgozni az heti 500 km-er vagyis évi 24.000 km mész csak a munka véget azt meg amit magáncélból furikázol majd még hozzá sem számoltam.Mivel nem megy annyira messze egy kisseb dízel üzemû autó is megteszi. Pl szerintem erre a napi 100 km-re egy 1.4 dízel corolla bõven megteszi, ha nem vagy száguldozós típus az a90 lovacska bõven elég normális közlekedéshez. Fogyasztása jónak mondható és ebbõl is kapsz fogyasztása [link] Egy ilyenre gondolok és ebben a linkben szereplõ autóra még garanciát is vállalnak. [link] egy kis olvasni való [link] [link]
Helló én ezeket ajánlom Ford Fiesta Ford Focus Honda Civic Kia Ceed Nissan Almera Opel Corsa D Opel Astra H Peugeot 207 Peugeot 308 Renault Clio Renault Megane Skoda Fabia Skoda Rapid Volkswagen Polo 6 Volkswagen Golf 5 jó választást és vásárlást kívánok.

Portfólió, lehúzás nélkül? Modellek! Akik tudnak olyan ügynökségekről, akik portfóliót készítettnek, és cserébe 0 munkát adnak, kérem jelezzék! Szeretném, ha összegyűjtenénk az összes kamu ügynökséget, nem csak Budapesten, de az egész országban.

Nagyon sok embert paliztak már át kamu szöveggel, s éltek vissza az önbecsülésükkel, mi több, akár 100 ezer forinttal is lehúzták őket. (az ügynökségek kamu referenciájáról nem is beszélve...) Szeretném, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, itt ossza meg, és segítsünk azoknak akiket hasonló módon szeretnének kizsebelni.
Statiszta?
Szia! Ha a Sütõ Enikõnél végzett akkor az azt jelenti, hogy semmit nem tud!Én 5 évig modellkedtem! Szívesen segítek amennyit tudok!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!