Találatok a következő kifejezésre: Mobiltelefonba akkor illik bemutatkozni, amikor a (1 db)

Mobiltelefonba akkor is illik bemutatkozni, amikor a hívott félnek kiírja a nevemet és a számomat és már eleve a nevemen köszöntve veszik fel a telefont?

Legjobb válasz: Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :))

Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :) )
minden esetben történhetnek félreértések. had írjak példákat: pl. 2 hasonló név is van a telójában. új kártyája van és nemtudja a számod neked van új számod de nemadtad meg neki véletlenül kitörölte a számodat rossz szám volt neki megadva véletlenül inkongnitóban hívod fel és akkor egybõl egy tapló paraszt vagy, mert nemmutatkoztál be. szerintem ezentúl vedd a fáradtságot!
Szia .Én mindig úgy szólok bele ha hívok valakit:Helló yx vagyok.....!szerintem így etikus!Ha levelet küldesz arra is írsz feladót, annak ellenére hogy a levelet is aláírod.
Ha a neveden szólítva veszi fel akkor egyenesen nevetséges hatást kelt. Szerintem ha mindennap vagy legalábbis gyakran találkoztok és kiírja a neved, akkor szükségtelen.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A pécsi máv székházba felmehet akárki? : )

ha nem, miért nem? Ha igen, hol lehet felkéredzkedni?

0

Milyen gyakran, és milyen mértékben szoktatok hazudni?

Szoktatok egyáltalán, vagy csak szépíteni, úgy, hogy csak minimálisan tér el a valóságtól? Szerintetek lehet hazugság-mentesen leélni egy életet?

5

A nagyon vallásos zsidók még éjjel sem veszik le a kipát?

22

Hülyének néznének?

Szóval, jó idő van, természetes, hogy többet jön, hogy kint legyen az ember. Hülyének néznének, ha kiülnék ide a térre és rajzolgatnék / írnék? Elvileg a terek erre valók, de nem akarom hogy mindenki bámuljon. Hova menjek hogy ne legyen gáz?

6

Halotti toron kinek illik fizetni a kaját?

Az x. budapesti rokon is el akar jönni az elhunyt temetésére...senki sem hívta.

9

Budapesten hova lehet kiülni gitározni/énekelni az utcára?

Az aluljárókon kívül, ilyen napsütésben nem szeretnénk lent rothadni:) És egyébként ez törvénybe ütközik? Ha nem, hova tudnánk kiülni? Nem elsősorban pénzt akarunk keresni vele, de jól jönne az is a malacperselybe.

4

Mi a dolga az esküvöi tanúnak?

2

Mit jelent a keresztbe tett karral (X alakba) való "bemutatás"?

mikor azt mutatja vki vkinek hogy kapd be

2

Találkoztatok már ilyennel?

Vettünk egy házat egy kis faluban egy földutas utcában, külterületen, bementem a polgármesterhez kérdezősködni kicsit, lesz e valamikor rendes út az utcában stb. Még délután megjelent egy markoló, kiegyengették a földutat, aztán 2 teherautó kavicsot szétterítettek, kérdeztem tőlük, hogy ez miattam van-e, nem mondták, csak annyit, hogy betonos utat kell ide csinálniuk nyáríg.
A házamban nincs vezetékes víz, van fürdőszoba, de még nincs fúrt kút a kertben, akarok majd furatni, de a szomszéd magától jött, hogy amíg nincs vizem, vezessem át a vizet a hidroforjáról, használjam nyugodtan. Még áramom sincs, a kert kialakítása miatt drága meg kellene bontani a kerítést a villanyoszlophoz, pár nappal később jöttem le, már bent is állt az oszlop a szomszéd kertjében, és fenn volt a villanyóra nálam, elintézett mindent, nekem csak az elművel kell a pénzt rendezni. Én ezen már szóhoz sem bírtam jutni. Van a faluban egy kis műszaki bolt, vettem csöveket, stb, eddig kb 4-szer vásároltam ott, de már az elsőnél, amikor meg nem is ismert senki, úgy álltak hozzám, amikor bizonytalan voltam egy cuccnál, hogy vigyem el, aztán ha jó kifizetem, de minden vásárlásnál vagy kaptam valamit pluszba, vagy kevesebbet kellett fizetnem. A kisboltban is amikor voltam kérdeztem egy házi sajtról, hogy milyen, rögrön levágott egy elég nagy darabot az eladó néni, hogy vigyem el nem kér semmit. És ami a leg megdöbbentőbb... A házat költözés előtt rendbe akartam tenni, szomszéd hívott kőműveseket, anyaggal, munkával olyan árat mondták, hogy én csak az anyagot 1,5x többért hoztam volna, úgy hogy fél is fogadtam őket a munkára. Nem adtam előre semmi pénzt, nem beszéltünk meg semmi határidőt, kezdést stb, másnap jöttem le reggel, már 3-an dolgoztak a házon, egy fal már teljesen körbe volt vakolva, egy meg félig, 1 hetet mondták, hogy szigeteléssel, festéssel kész, és még egy falat is segítettek bent kibontani, semmit sem fogadtak el.
Még amkőr voltam a szomszédnál, láttam, hogy 1000 éves ndk mosógépe van, nincs mikrója, meg őskövület tvje van, vettem neki egy újabb mosógépet rendességből, de majd kap egy újabb tvt meg egy mikrót is. Olyan ritkán találkozok ilyen emberekkel, ebben a faluban meg eddig csak ilyen rendes emberekkel találkoztam, szinte el sem hiszem.

3

Hogyan lehet szepen visszautasitani valakit?

Lenyegeben az alapsztori az, hogy valaki szeretne elhivni magahoz par napra, de en tobb okbol sem szeretnem ezt. Napi kapcsolatban vagyunk egymassal. Nem akarom megbantani, de en abszolut nem szeretnem ezt.

Aki szeretné, pü-ben leírom bővebben.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!