Találatok a következő kifejezésre: Mobiltelefonba akkor illik bemutatkozni, amikor a (1 db)

Mobiltelefonba akkor is illik bemutatkozni, amikor a hívott félnek kiírja a nevemet és a számomat és már eleve a nevemen köszöntve veszik fel a telefont?

Legjobb válasz: Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :))

Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :) )
minden esetben történhetnek félreértések. had írjak példákat: pl. 2 hasonló név is van a telójában. új kártyája van és nemtudja a számod neked van új számod de nemadtad meg neki véletlenül kitörölte a számodat rossz szám volt neki megadva véletlenül inkongnitóban hívod fel és akkor egybõl egy tapló paraszt vagy, mert nemmutatkoztál be. szerintem ezentúl vedd a fáradtságot!
Szia .Én mindig úgy szólok bele ha hívok valakit:Helló yx vagyok.....!szerintem így etikus!Ha levelet küldesz arra is írsz feladót, annak ellenére hogy a levelet is aláírod.
Ha a neveden szólítva veszi fel akkor egyenesen nevetséges hatást kelt. Szerintem ha mindennap vagy legalábbis gyakran találkoztok és kiírja a neved, akkor szükségtelen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hivatalból kell rá kérni engedélyt ha bulit akarok csinálni, ahol hangos zene fog szólni?

Mert amilyen kedvesek a szomszédok ott biztos ki lesz hívva a rendőrség...

1

Milyen gyakran zuhanyzol ebben a hőségben?

9

Mitől függ, hogy egy épületet háznak, villának, kúriának, kastélynak vagy palotának neveznek-e el? Mi köztük a legfontosabb különbség?

Létezik hivatalos kritérium?

3

Csak engem nyomaszt, hogy ennyire pofatlan az emberiseg?

Most volt a hirekben, hogy Pecs mellett kiirtottak egy erdot (bevasarlokozpont nyilik) es a varjak elleptek a varost. Sorra nyavajogtak a helyiek, hogy milyen rendezetlen igy a kornyek, es allandoan a karogast kell hallgatniuk. Sooot, meg egy kavezo teraszara se lehetett kiulni, ezert meg kivagtak par fat, hogy ott ne tudjanak feszket rakni? Egyiknek se jutott eszebe, hogy szerencsetlen varjak (tobbek kozott) otthonat pusztitottak el?? Van meg valaki akit felhaborit ez a tema?

3

Ha valakinek ki van kapcsolva a telefonja, akkor milyen időközönként illik őt keresni utána, és mennyiszer?

Pl. hívtam valakit 17:45-kor aztán felhívtam negyed órával később. Ha ennél többször felhívok valakit, az nem tűnik túlságosan nyomulásnak? Vannak olyanok, akiknek kijelzi a telefonja az ilyen hívásokat, nem?

Az oktatómról van szó, most kellene felhívnom őt vezetési időpontot egyeztetni, mert tegnap mondta, hogy ilyen időpontban hívjam megint. Most akkor lerázott, vagy mi? :D
Hívjam legközelebb holnap, ha igen akkor mikor?

Bocsi, nem tudom, hogy milyen illemszabályok vonatkoznak erre. :)

1

Hogyan köszönjek el telefonáláskor az oktatómtól (46)? Õ simán tegez, de én (18) őt nem szoktam. "Viszont hallásra" vagy "Visszhall" vagy "viszlát"

4

Titeket milyen hétköznapi emberi szokások idegesítenek?

Ilyenekre gondolok, mikor az öreg néni felszáll a buszra és megáll az ajtóban, emiatt leszállni persze nem lehet, vagy mikor állsz a szupermarketben és azért nem kerülsz időben sorra, mert az előtted lévő nem mérte le a paradicsomot, emiatt persze visszarohan, majd mégsem kéri 1000 ft-os papucsot, mert a reklámban szereplő 10% kedvezményt nem kapja meg rá, így persze telefonálnak kulcsért, majd kifizet 3000 ft-ot utalvánnyal, 200-at kártyával, s végül utólag eszébe jut, hogy ja van supershop kártyája is.

10

Ki köszön kinek előre?

3

Az tényleg igaz hogy ha barátnőt szeretnék ahoz mindennap fürödnöm kell? Ha igen miért?

Ha nem fürdök mindennap az mér baj? Csaj ugyse tudja. Akor most lesz végre csajom?

19

Szerintetek miért reagálnak a kérdezők, annyira bunkón itt gyk-en, amikor semmi sértő nincs 1 adott válaszban?

Írok szépen 1 gyereknek, hogy ne a csajozáson járjon az esze.(kivan akadva,hogy szegény, nem bírja a családját, intézetben is volt és nem jár vele senki és neki nő kell, 16 éves) erre meg le lúzerez, mert azt tanácsolom, hogy tanuljon, és igyekezzen kitörni a szomorú helyzetéből. Nem ezért küzdünk egész életünkben? 19L

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!