Találatok a következő kifejezésre: Mobiltelefonba akkor illik bemutatkozni, amikor (1 db)

Mobiltelefonba akkor is illik bemutatkozni, amikor a hívott félnek kiírja a nevemet és a számomat és már eleve a nevemen köszöntve veszik fel a telefont?

Legjobb válasz: Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :))

Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :) )
minden esetben történhetnek félreértések. had írjak példákat: pl. 2 hasonló név is van a telójában. új kártyája van és nemtudja a számod neked van új számod de nemadtad meg neki véletlenül kitörölte a számodat rossz szám volt neki megadva véletlenül inkongnitóban hívod fel és akkor egybõl egy tapló paraszt vagy, mert nemmutatkoztál be. szerintem ezentúl vedd a fáradtságot!
Szia .Én mindig úgy szólok bele ha hívok valakit:Helló yx vagyok.....!szerintem így etikus!Ha levelet küldesz arra is írsz feladót, annak ellenére hogy a levelet is aláírod.
Ha a neveden szólítva veszi fel akkor egyenesen nevetséges hatást kelt. Szerintem ha mindennap vagy legalábbis gyakran találkoztok és kiírja a neved, akkor szükségtelen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek annak mi lehet az oka, ha egy kamasszal senki nem hajlandó beszélgetni normálisan?

Ha valaki mégis van olyan rendes, hogy beszél vele, az is csak megt?ri, egyáltalán nem szívesen beszél vele, és egyoldalú a beszélgetés általában.
Mi baj lehet valakivel akivel senki nem képes beszélni?

2

Volt már nálatok olyan vendég, aki otthonosan érezte magát? Továbbá ha költöztél tartotta a markát valamilyen tárgyi eszközért?

Nálam igen, volt rá példa, hogy rágyújtott csak úgy, és amikor rászóltam, hogy nyissa ki az ablakot, beszólt nekem. Visszaszóltam, hogy dohányozni odakint és a pofát pedig laposra állítani....Azóta egyszer hívtam nem jött többet.

Olyan is volt, hogy a wc úgy nézett ki, ahogyan. Több napig tartozkodott nálunk. Feltakarítottam, másnap ugyanúgy. Továbbá, családi élet nálunk zajlódott. Két unoka váltotta egymást az ajtón este 9-kor, miközben csörgött a kaputelefon, másnap reggel a saját mobil telefonom, és az illet?t keresték....

Akadt aki meglopott egy ezressel. Kitiltottam. Amikor megtudta, hogy költözöm, mert az anyukája látta, hogy megy a hercehurca, felkeresett, hogy nincs-e valamiféle vas.....

6

Miért szól le a legtöbb ember mindenkit a súlya/vallása/származása/bőrszíne miatt?

Nem értem, miért nem lehet normálisan beszélni egy másik emberrel? Akár hová megyek, a legtöbb helyen ilyenek miatt vannak kiközösítve/bántva az emberek. Mi értelme van?

2

Ti laknatok tobb generacios hazban?

Mondjuk te elnel egyutt a szuleiddel, ferjeddel, gyermekeiddel. A szuleidnek lenne kulon hazresze, tehat csak a konyha lenne kozos, a furdo, szoba nem. Mi a velemenyed errol?

5

Miért kell kiírogatni-a mindenkinek a magán életét facebook-ra és fárasztó élet fondorlatait, amik érdekesebbnek tűnnek ha magukban tartsák?

a magánélet kiteregetésével nem olyan baj, mikor valaki panaszkodik magáról, vigasztalást várva, de annyi embernél látni az ilyen m? "bölcsességeket", arról, hogy "az igazi n?, olyan aki..", vagy megosszák, mintha nem magukra utalnának vele, hanem látszik, hogy azzal "szabályozzák maguk", mintha párkapcsolatra, vagy hasonlókra "edzenének", de ez a "világnak" kiteregetve olyan érzést kelt, mintha üresek lennének.

12

Nálunk miért nem terjedtek még el a nyilvános piszoárok?

Mint pl:

3

Benjamin Géza Affleck-Boldt színésznek miért van egy magyar neve is?

van magyar rokona?

4

A médiának mi oka lenne a homoszexualitást hirdetni?

Sok kérdésnél látom hogy a médiát hibáztatják a melegek miatt. Bár én nm nézek tévét de mégse gondolom,hogy a csapból is ez folyna, a másik hogy mi érdeke lenne a médiának a homoszexualitás hirdetése el?

10

Miért halnak ki a régi nevek?

József, István, György, János, Péter, Miklós, Antal/András, László/Zoltán, Sándor és Ferenc. Az el?z? generációk csak ezeket a neveket használták, és mégis mindenki lehetett egyéniség. Miért felkapottak a külföldi, idétlenebbnél idétlenebb, semmitmondó nevek? Mi 30-nál többen vagyunk az osztályunkban, és csak ketten viselünk ezek közül keresztnevet, Máté meg Bence persze van jó néhány...

17

Mit jelent az, ha valaki mellmagasságban feléd tartja az öklét, mintha bokszoló ütést akarna mérni, tehát vízszintes az ökle és ugye össze kell a te öklödet vele koccintani?

Amerikai filmekben a feketék szokták ezt a mozdulatot csinálni, talán ilyen szuper vagy, haver vagy, megcsináltuk, szeretlek, barát vagy...stb kifejezése, de szeretném tudni, pontosan mit jelent, mert velem is csinálták, de a jelentését nem tudom.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!