Találatok a következő kifejezésre: Mobiltelefonba akkor illik bemutatkozni, amikor (1 db)

Mobiltelefonba akkor is illik bemutatkozni, amikor a hívott félnek kiírja a nevemet és a számomat és már eleve a nevemen köszöntve veszik fel a telefont?

Legjobb válasz: Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :))

Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :) )
minden esetben történhetnek félreértések. had írjak példákat: pl. 2 hasonló név is van a telójában. új kártyája van és nemtudja a számod neked van új számod de nemadtad meg neki véletlenül kitörölte a számodat rossz szám volt neki megadva véletlenül inkongnitóban hívod fel és akkor egybõl egy tapló paraszt vagy, mert nemmutatkoztál be. szerintem ezentúl vedd a fáradtságot!
Szia .Én mindig úgy szólok bele ha hívok valakit:Helló yx vagyok.....!szerintem így etikus!Ha levelet küldesz arra is írsz feladót, annak ellenére hogy a levelet is aláírod.
Ha a neveden szólítva veszi fel akkor egyenesen nevetséges hatást kelt. Szerintem ha mindennap vagy legalábbis gyakran találkoztok és kiírja a neved, akkor szükségtelen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi értelme annak, h emberek egymást nővérkémnek stb szólítják miközben nem is rokonok?

miért nem tudja barátnőmnek hívni vagy a nevén? Rengeteg ilyen ismerősöm van ráadásul nem tizenévesek. De nem is rokonok, akkor nem értem ennek mi értelme?
Mielőtt vki leugatna, nem ez a legnagyobb problémám pusztán érdekel

7

Én olyan jókat szoktam röhögni éttermekben egyes emberek bénázásain, főleg egy csapóajtós étteremnél. Csak én szerintem "ciki", ha valaki ezt nem tudja?

Főleg a férfiak okoz problémát a csapóajtó, amikor a párjukkal készülődnek az étterembe.

A férfinek kell előre mennie vendéglátó helyeken, ezért két dolog szokott bekövetkezni: Vagy becsörtet a férfi, és szenvednek a csapóajtóval, vagy a hölgy megy elől és az arcáról lerí a zavarodottság, hogy nem szívesen megy be elsőként.

Ahelyett, hogy azt csinálná a hölgy, hogy miután bementek a csapóajtón, megvárja a férfit aki előre megy. A logika és az etikett szerint is így van. :)

A másik legjobb és legfeltűnöbb dolog éttermekhez kapcsolódóan, a ruha lesegítése a hölgyről. Valaki össze vissza. Nem tudják, hogy az egész lényege, hogy a hölgy minél kevesebb ideig "izzadjon". Ezért bemenetelnél először a hölgyről kell lesegíteni, távozáskor pedig előbb felöltözik a férfi, és aztán adja rá a ruhát a hölgyre.

Persze én is szoktam bénázni, hibákat követni, de csak szerintem olyan feltűnő és nyilvános dolgok, amiket ciki ha nem tud az ember?

8

Mi a különbség az elkényeztetettség és a felsőbbrendűségi komplexus között?

Azért kérdem, mert mind2-nek szinte ugyanazok a tulajdonságai...
Hogy valaki előnyben részesíti saját magát, hogy felvág mindennel, lenézi a másikat, stb.

Mégis mi a különbség a kettő között? Nem értem. Mert már hallottam mindkettőt (nem rám mondták), de nem tudom elkülöníteni.

5

Mi a szokás ilyenkor?

Ha letegez egy 40es férfi, akkor én is visszategezhetem, vagy mindenképpen meg kell várnom, hogy megengedje? 23/L

4

Milyen idézetet írjak alá?

A barátomnak szeretnék adni egy képet amit neki csináltatok fényképésznél!egy ballagási fényképhez hasonlót szeretnék és szeretnék írni valami szép idézetet rövid verset a kép hátuljára emlékül szerintetek mit írjak?:)Nincs semmi jó ötletem:)

1

Ti hány évesen költöztetek el otthonról és mért?

21

Miért illetlenség étteremben magunknak odavinni az étlapot? (Főleg, ha az asztal felé menet útba esnek. )

Ahogy az egyik étterembe beléptünk az ismerőseimmel az ajtóval szemben egy kis szekrényen voltak az étlapok. Ahogy elhaladtunk mellette elvettem annyit, ahányan voltunk.
Mikor leültünk mondták, hogy ez illetlenség.
Miért?

4

Hogy mutatkozik be egy fiú a lánynak? Ugye kézfogás akkor van ha a lány nyújtja a kezét, de mi van ha nem nyújtja?

Ha nem nyújtja a kezét akkor én nem fogom. Akkor csak mondom h "Szia Pista vagyok"? Vagy akkor mehet mellé egy puszi? mert ugye azt kezdeményezheti bárki.

4

Mi célból tart valaki efféle kis ördögfigurát, bábut saját otthonában? Babonából? Kabala?

Például effélét:

2

Kellemetlen meztelen élmény előfordult már veled? Akár úgy, hogy téged megláttak, akár úgy, hogy te megláttál valakit meztelenül?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!