Találatok a következő kifejezésre: Mobiltelefonba akkor illik (1 db)

Mobiltelefonba akkor is illik bemutatkozni, amikor a hívott félnek kiírja a nevemet és a számomat és már eleve a nevemen köszöntve veszik fel a telefont?

Legjobb válasz: Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :))

Ha a neveden szólít, akkor felesleges bemutatkozni de köszönni kötelezõ. :) Más esetben kötelezõ bemutatkozni és köszönni, akkor is ha azt gondolod, hogy tudja ki vagy. A hívást az illem szerint az fejezheti be aki a hívó. (természetesen ez feltételezi, hogy a hívó elég kultúrált ahhoz, hogy tudja... illetlenség felesleges fecsegéssel feltartani a másikat) Váratlan szétkapcsolás esetén is a hívónak kell újrahívnia. Ezt jó lenne, ha tudnák az emberek. :) )
minden esetben történhetnek félreértések. had írjak példákat: pl. 2 hasonló név is van a telójában. új kártyája van és nemtudja a számod neked van új számod de nemadtad meg neki véletlenül kitörölte a számodat rossz szám volt neki megadva véletlenül inkongnitóban hívod fel és akkor egybõl egy tapló paraszt vagy, mert nemmutatkoztál be. szerintem ezentúl vedd a fáradtságot!
Szia .Én mindig úgy szólok bele ha hívok valakit:Helló yx vagyok.....!szerintem így etikus!Ha levelet küldesz arra is írsz feladót, annak ellenére hogy a levelet is aláírod.
Ha a neveden szólítva veszi fel akkor egyenesen nevetséges hatást kelt. Szerintem ha mindennap vagy legalábbis gyakran találkoztok és kiírja a neved, akkor szükségtelen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Voltatok olyan esetben, hogy volt egy személy, akit akárhogy is prróbáltatok kedvelni, de sehogy sem jött össze. Ha segítséget kér, megteszem, ha egy társaságban vagyunk ritmán mutatom ki ( és ekkor sem feltünően) hogy nem kedvelem?

Az a "nem nagyon kedvellek, de mégsem leszek tapló" helyzet van. Zavar. Állandóan olyan témákról beszél, ami nem érdekel és hidegen hagyja, ha megkérem, hogy erről ne beszéljen nekem, mert nem értek hozzá és nem is érdekel. Mindennap találkozunk, többször is próbáltam nyitott lenni arra, hogy megkedveljem de nem megy. Ti mit tesztek ilyenkor?

2

Mit gondolsz az ilyen spiritualis meggyozodesekrol?

Lenyegeben.. nevezzuk csak egy pszichologus velemenyeinek(nem reg pszichologuhoz kezdtem jarni, hogy jobban erezzem magam, de az ilyesmivel csak jobban felbolygat). Te nem tartod ertelmetlennek, ha(pl. ezen az oldalon is) mindent agyon furkesznek? Amikor mar valaki annyira akar segiteni a masiknak, hogy atesik a lo tuloldalara(amugy bocsi az ekezet hianyert). Talan felkene hagynom a pszichologusokkal, de.. Normalis, ha meg en sem fejeztem ki tul erthetoen magam, de valaki belekot a legkisebb szoarnyalatba, mert az hiszi annak mar "pszichologiai ertelme van"? Aki belemerul egy apro fogalmazasba, vagy ilyesmi, es talan megfeletkezik maga a temarol, azzal nem ertelme beszelgetest, vagy "terapiat" folytatni?
Vagy pl. ha tudom, hogy fontos nekem egy esemeny, amire keszulok, es (majdnem)mindent bepakolok, de otthon felejtek egy fontos dolgot, abbol mar pszichologikus kovetkeztetest lehet levonni, miszerint nekem nem volt fontos az az esemeny? (bocsi, aki lefaradt, mig mindezt vegig olvasta:))

3

Miért van, hogy az emberek a hülyeségekre jobban válaszolnak?

Valaki feltesz egy viszonylag értelmes kérdést ami kulturált is, és tényleg lenne mondanivalója. Erre jó esetben érkezik egy kevéske válasz és akkor már jól járt az illető. Sokan meg felteszik itt barom kérdéseiket, valami perverz idiótaságot, dugás témákat ezerrel, arra meg mindjárt nyomulnak válaszolni, tolonganak mint az ökrök még másnap is. Intelligencia [email protected] a biztosítékot már bocsánat!

7

Barátnőm fenekét csapkodja az osztálytársa!?

Ezt nekem ma mesélte, és sajnos nem az első eset. Volt már rá régebben is példa. Ma 3x csapott rá barátnőm fenekére a srác és nem tudom mit tegyek. Nem egy suliba járunk ezért gondoltam hogy írok egy levelet az osztálytársának de bnőm nem akarja mert az neki lenne ciki amit részben megértek, de a srác más csajjal is ezt csinálja. Barátnőm persze nem pofozza meg mert már nem tudom mióta ilye n tapló a "gyerek". Focizik és gondolom azért gondolja h mindent megtehet. Arra is gondoltam h megverem de az nem én stílusom és nem akarok belőle bajt, de ezen ma nagyon ideges lettem. A kérdésem, hogy ti mit tennétek a helyemben? Idén fogunk éretségizni mind a ketten.

A hibákért elnézést csak telefonról írtam.

6

Miért nincs Nőnap Angliában? Azt se tudták miről beszélek, csak lestek.

Európában pedig több országban van, az ENSZ 77-ben világnappá nyilvánította. A feminista nők egyenjogúságának ünnepe.Legalább is annak indult. De az most mindegy is. Csak miért nincs Angliában?

6

Illik sms-ben névnapi köszöntést küldeni egy régi barátnak, vagy mindenképpen illene felhívni inkább?

Mindketten spórolunk,nem vagyunk gazdagok.

1

Egy szaktársam 20/L meghívott a szülinapi bulijára. Én 20/F vagyok. Mit vigyek neki? Partira valami piát, de illene valamit vinni, ami nem nyálas és nem kétértelmű. ( Barátja van nekem bnőm)

8

Ha van nőnap, miért nincsen férfinap is?

12

Nőnapos kérdés. Hibáznék ha virágot vinnék?

Tanár vagyok és egyben egy óvodás gyerek anyukája.
Csak akkor szembesültem a ténnyel, hogy ma van nőnap, amikor a diákjaimtól virágokat kaptam. (Nagyon aranyosak voltak persze, de egyáltalán nem vártam).

Ezzel viszont eszembe jutott, hogy nekem is illett volna a kisfiamat virággal küldeni be az óvónénikhez.

Ha nem tanár lennék (és erről tudnak is az óvodában), akkor semmi gond nem lenne. Délután amikor mennék érte, akkor pótolnám. Így viszont biztos azt hinnék, hogy azt a virágot adatom oda a sráccal, amit én kaptam az iskolában (legalábbis én ezt hinném a helyükben)...
Itt van szemben az OBI (a napokban nyitott) ott venném amúgy a virágot, ha arra a döntésre jutok, hogy viszek...

Szerintetek?

1

Hol találok régi kínzásokról képeket, videókat?

Karóba húzás, kerékbe törés, stb

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!