Találatok a következő kifejezésre: Mivel vagy lehet enyhíteni (8 db)

Hamis vádért a két évet mindenképp le kell ülni vagy lehetséges a felfügesztés? Mivel lehet enyhíteni a büntetést?

Legjobb válasz: A hamis vád büntetése csak akkor 2-tõl 8 évig terjedõ szabadságvesztés, ha valakit a hamis vád alapján a büntetõbíróság elítél. Egyébként, ha erre nem kerül sor, eleve enyhébb. Lehetséges felfüggesztés és kisebb büntetés kiszabása ebben az esetben is a BTK más rendelkezései alapján. Az eset megítélése függ az ügy súlyától (milyen súlyos ügyben született a hamis vád és mire ítélték a megvádoltat), az elkövetõ korábbi életvezetésétõl, szándékától, motívumától (miért, milyen okból vádolt), attól, hogy mennyire egyszeri megingás volt ez nála, mennyire bánta meg az esetet, tett-e valamit a sértett kárpótlására.

A hamis vád büntetése csak akkor 2-tõl 8 évig terjedõ szabadságvesztés, ha valakit a hamis vád alapján a büntetõbíróság elítél. Egyébként, ha erre nem kerül sor, eleve enyhébb. Lehetséges felfüggesztés és kisebb büntetés kiszabása ebben az esetben is a BTK más rendelkezései alapján. Az eset megítélése függ az ügy súlyától (milyen súlyos ügyben született a hamis vád és mire ítélték a megvádoltat), az elkövetõ korábbi életvezetésétõl, szándékától, motívumától (miért, milyen okból vádolt), attól, hogy mennyire egyszeri megingás volt ez nála, mennyire bánta meg az esetet, tett-e valamit a sértett kárpótlására.
tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen aztán majd a rendõrség megvádolja az illetõt szerinted miért mindenki ismeretlen ettes ellen tesz feljelentést pont a hamis vád elkerülése végett
de úr isten, én is most akarok tenni valaki ellen csalás miatt feljelentést, mert nagy összeggel becsapott, és ha a rendõrség nem találja ezt megalapozottnak, akkor azonnal ellenem is indítanak hamis vád miatt eljárást ? ez nagyon durva ... Kérdezõ, elmondanád, nálad ez hogy volt? Aki pedig jogász, az elmondaná, hogy ez mitõl függ? Ilyen alapon, ha nem tudom 100%-ra én magam bizonyítani amit állítok, pedig 100%-ra tudom a dolgot, akkor ne is menjek a rendõrségre, mert engem csuknak le ??? ez nagyon kemény ......
A hamis vádat az követi el, aki más ellen valótlan adatok alapján bûncslskmény, szabálysértés, avagy fegyelmi vétség elkövetése miatt az illetõ ellen hivatalos feljelentést tesz. Ez minden esetben bûncselekménynek minõsül, és ha a feljelentett személyt a bíróság a hamis vád alapján esetleg tényleges életfogíytiglanra ítéli, a hamisan vádoló is kaphat akár életfogytiglant is. De amennyiben sehol nem tesz feljelentést, "csak" terjeszti a valótlan dolgot, az "mindössze" a rágalmazás szabálysértését követi el, és pár tízezer forint lehet a következménye, és ez mát nem a bûnüldözõ szervek, hanem az önkormányzatok hatásköre.
okés, csak érted, hogyan tegyem ismeretlen tettes ellen, ha pont az egész feljelentés tárgya az, hogy XY lehúzott engem X összeggel ?? Hát akkro mégis mit tegyen az ember a feljelentésbe, ha ugye a minõsítést se célszerû, azaz azt ne én írjam, hog ycsalás volt, na meg ha az illetõt megnevezni se lehet, akkro egyáltalán miért is teszem a feljelentést? Nem néz ki kicsit hülyén, hogy hát 10 éve ismerem, és ott ült mellettem amikor kicsalta tõlem és részben ellopta a pénzt, és egyértelmû, hogy tõlem, mert hát velem beszélte meg, de hirtelen nem tudom hogy is hívják õt. Szóval sztem vannak esetek, amikor nem lehet kikerülni, hogy megnevezzük az illetõt. Vagy ha jogásznak van jobb tippje, akkor mondja csak ...
Na most itt kérdésem, hogy a bíróság elõtti úgymond részletes beismerõ vallomás vagy már a rendõrségi szakaszban a vallomás az ami számít, ill. utólag ha rendõrségen valaki nem tett ilyet, a bíróságon még tehet?
Természetesen. Az a fõ, hogy ezt még az ítélethozatal elõtt, legalább az utolsó szó jogán megtegye.

Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?

Legjobb válasz: Viburcol kúp - homeopátiás szer.

Viburcol kúp - homeopátiás szer.
viburcol kúp, dentonix zselé - azonnal hat, utana nyugodtan alszik tovább a baba.viburcol - folyamatosan lehet adni par napon keresztul, m ert homeopatias szer.nekunk bevált.
Sósborszeszes vatta és panadol baby.
Van egy Chamomilla nevu homeopatias szer, az sokaknak bevalt. Nekunk az elso fogak nagyon nyugosek voltak es leginkabb semmi sem valt be a Panadolon kivul, de azt nem kaphatta minden nap.

Hogy lehet előre megelőzni a részességet vagy legalábbis a szédülést meg a tbbi mellékhatást vagy ha előre nem tudom akkor mikor már ittam hogy lehet ezen enyhíteni?

Legjobb válasz: elõtte: egyél bõven laktatót,de nem fél órával,hanem legalább 3-4 órával elõtte,legyen mibe folszivódnia utána: ha nem jön ki,akkor szintén kaja,kenyér,sok folyadék ha kijött,akkor mégtöbb viz,bubimentes,és kimélõ kaja

elõtte: egyél bõven laktatót, de nem fél órával, hanem legalább 3-4 órával elõtte, legyen mibe folszivódnia utána: ha nem jön ki, akkor szintén kaja, kenyér, sok folyadék ha kijött, akkor mégtöbb viz, bubimentes, és kimélõ kaja
Elötte és utána is a zsíros étel és a sok víz!!!Ha ivás eött megiszol egy kupak étolajat akkor 3x annyit ihatsz részegség nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) az ételolajat mennyivel elõtte kell meginnnom???
mielött mész buliba vacsizol, aztán lehajtod az étolajat.
elõttem szólónak: szerintem azért iszik az ember hogy részeg legyen (magyarán jól érezze magát) :D


Nektek mikor kezdett el vizesedni a kezetek, lábatok? Lehet valahogy enyhíteni vagy már ez így marad a terhesség végéig?

Legjobb válasz: nekem nem vizesedett de egy ismerõsömnek bevált h egy napig csak héjában fõtt burit evett sótlanul vagy icipici sóval ! és másnap egész nap wc-re járt :-) és szépen lement a vizesedés - na nem teljesen de sokkal jobb lett neki állítólag jó még a lestyános lábfürdõ is és csalán tea - ezt óvatosan max napi 1 bögre

nekem nem vizesedett de egy ismerõsömnek bevált h egy napig csak héjában fõtt burit evett sótlanul vagy icipici sóval ! és másnap egész nap wc-re járt :-) és szépen lement a vizesedés - na nem teljesen de sokkal jobb lett neki állítólag jó még a lestyános lábfürdõ is és csalán tea - ezt óvatosan max napi 1 bögre
Szia!nekem vizesedett a lábam!Nem maradt meg a végéig, magától elmúlt!Igaz, hogy sokat pihentem, mindig feltettem a lábam a pokrócra amikor lefeküdtem.Nekem az vált be.7 hós kislány anyukája
Nekem olyan 29. héttõl kezdett el vizesedni a lábam. Néha az ujjam is vizesednek, most hogy jobb idõk vannak, de az terhesség elõtt is elõfordult. A megoldás, hogy fekvésnél polcold fel a lábaidat. Igyál sok vizet (még többet, mint eddig) és kerüld a sót és a fûszereket.
Szia. Én már a 19.hét óta vizesedem, de hála Istennek nem brutálul..vizesek az ujjaim, az alkarom meg a bokáim, de az sem annyira vészes.Nekem azóta folyamatosan vizes, nem enyhült, de hála Istennek nem is rosszabbodott. :) Az egyik ismerõsömmel találkoztam a héten, és azt mondta, hogy szerinte az arcom is kezd püffedni, de én nem veszem magamon észre mert ugye én látom magam minden nap.Sajnos ha elkezdesz vizesedni, akkor ez már így is marad, és csak örülni tudsz annak, ha nem lesz brutális a végére. 36+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Nagyon vágyom egy társra, mivel lehet ezt enyhíteni?

annyira szeretném h szerelmes legyek és vkivel mindenemet megoszthassam. Az el?z? kapcsolatom 3 hónapja ért véget ? is hiányzik még kicsit. most rengeteg új dolog van az életemben, új munkahely, lakhely stb és jó lenne ha lenne vkim. Holott tudom h ez csak átmeneti hely és pár hónap múlva költözöm ki külföldre szóval az életem csak megnehezítené ha ide kötne a szerelem de mégis. mivel lehet ezt enyhíteni?

Legjobb válasz: Ne picsogj.

Ne picsogj.
foglald le magad, hobbi, barátok ilyesmi. Költözöl külföldre???? Akkor mi bajod? Új emberek, új társaság, minden rendbe jön:)
Vegyél egy kutyát. Komolyan. Sétáltasd sokat, taníts be neki egy vezényszót vagy mozdulatot, amire pitizik a jópasiknak. Az is simán elég, ha séta közben összeakadsz a palival.

Az ütődött/zúzódott foltokat mivel lehet gyorsan eltüntetni vagy enyhíteni?

valami krém? házi praktika? borogatás? mit ajánlotok?

Legjobb válasz: Jégkocka, illetve fekete nadálytõ krém.

Jégkocka, illetve fekete nadálytõ krém.

Mivel lehet közömbösíteni, vagy enyhíteni az LSD hatásait?

Legjobb válasz: úgy,hogy egyáltalán nem használod.nincs erre módszer.

úgy, hogy egyáltalán nem használod.nincs erre módszer.
Ezt találtam: "SSRIs (like Prozac, Paxil, Zoloft, Celexa, Desyrel) or MAOIs (like Nardil, Parnate, Marplan, Eldepryl, Aurorex, Manerix) are fairly consistently reported to noticeably reduce the effects of LSD. MAOIs seem to cause a greater reduction in the effects of LSD than SSRIs." Forrás: http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd_health3.shtml#summary Tehát ez a prozak és társai elvileg enyhíti a hatást, de nemtom mennyire hiteles adat.
Úgy tudom, ha valaki füvet szív az LSD mellé, akkor kevésbé hat, vagy hamarabb lejön a szerrõl.
Van valami, amit az LSD mellékhatásainak enyhítésére szednek. Fogalmam sincs, mi az, csak egy Dr. House részben volt, és csak azért merem ennek ellenére leírni, mert az ott lévõ dolgoknak meglepõen sok az igazságtartalma.
Én azt hallottam, hogy banánt kell enni, meg tejet inni
A kérdező hozzászólása: Novellába kellene, nem használom :D
Idõvel. Mással nem nagyon... tapasztalat xd am ha rákeresnél googlevel a drogokra szépen le van írva h melyiknek milyen a hatása és mennyi dieig tart stb-stb. Ha novellát írsz ezt már meg kellett volna tenned.
Szia! Csak azért írom , mert novellához kell, van az LSD-nek egy érdekes tuljdonsága, mégpedig az, hogy a zsírszövetekben szívódik fel. TEhát ez azt jelenti, hogy , ha valaki elkezdi valamilyen formában égetni a zsírját, akkor az LSD újra elkezdi kifejteni a hatását, tehát ugyanolyan mintha épp akkor használta volna :S ! Elég kellemetlen lehet.
Személyes tapasztalat... -> a fû felpörgeti benned még a dolgokat ha LSD-ztél, a vége fele amikor nagyon le akartam jönni spurit (speedet) szippantottam és az lehozott valamennyire. A környezetemben több embert is lehozott róla...
Úgy tudom, ha valaki füvet szív az LSD mellé, akkor kevésbé hat, vagy hamarabb lejön a szerrõl.<----Ehez annyit írnék hogy a fû max vissza terelget az LSDre. Amúgy ha jól emlékszem egy leírásban vagy könyvben tudja a halál naszóval ott azt olvastam hogy elvileg az antidepresszáns gyógyszerek.
A hatást gyorsan megszünteti, a tripet leállítja 15-30 mg Diazepám (Válium) orálisan vagy lassan, intravénásan beadva. Használatos még a klórpromazin (Thorazin, Magyarországon Hibernal néven forgalmazzák – forgalmazták?) 50 mg-os dózisban. Ez utóbbinak viszont sok kellemetlen mellékhatása van, alkalmazását kerülni kell, ha bármiféle gyanúja fennáll a drogok keverésének. Ugyanis ha az LSD mellett DMT is található a szervezetben, az eredmény fordított lesz, rohamokra is lehet számítani. A hatás csökkentéséhez niacin vagy B3 vitamin ajánlott. A hiedelmekkel ellentétben a C vitamin valószínûleg nem csökkenti, hanem erõsíti a hatást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ
Én a 20:36osra reagálnék annyit, hogy amirõl írta azt fashback-nak hívják: http://hu.wikipedia.org/wiki/Flashback
A kérdező hozzászólása: Ez fura! O.o Köszi, hogy leírtad!
A kérdező hozzászólása: Megtettem :D De azt nem írták sehol hogy mivel lehetne enyhíteni a hatást, mit pl a vodkánál a narancslével. Kifejezetten enyhítés kellett volna, de akkor megoldom máshogy
Elméletileg az alkohol lehoz bár nekem az nem jött be, a fû 100% hogy nem hoz le. Sokan azt mondják hogy szexelni nem lehet alatta de lehet, sõt még elaludni is...(tapasztalatok).
Mibõl gondolod hogy terhes lehetsz?
Panadolt nyugodtan bevehetsz, az lehet terhesség alatt is használni.Igyál sok folyadékot és próbálj meg aludni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!az elõzõ válaszadónak köszönöm! aZ Elsõ kettõnek pedig azt üzenem, hogy a FELTETT KÉRDÉSRE válaszoljanak legközelebb!! Amúgy teszteltem! POZ. lett, csak holnap után megyek dokihoz, aki talán megerõsít..!Ezért írtam , hogy lehet!!!
INkább tesztelj, nem szabad a képzelettel játszani, az csak megrémít valakit! A tesztelés legalább kimutat valamit, ami szerint igazíthatod a napjaidat, tevékenységeket! Nyugodtan tesztelj, ha neg. akkor végy be a fejfájásra vmit!
Legközelebb a poz. teszttel is kezdheted!!! Igy nem tudhatjuk hogy mi zajlik le benned!!! Egyébként a kérdésedre válaszoltunk! Ha valami, akkor a dokidtol kérj tanácsot! JO babavárást!
Ha legközelebb egyértelmûen teszed fel a kérdésed, akkor esetleg máshogy válaszolnak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!