Találatok a következő kifejezésre: Mivel védekezzünk, a (23 db)

Mivel vedekezzek a hangyak ellen úgy hogy a kutyam ne legyen veszélyben?

Tudtok olyan hangyairtot ami hatékonyan elpusztítja a hangyakat, de a kutyakra veszélytelen? (pl ha felnyalja)

Legjobb válasz: Vegyél egy dél-amerikai sörényes hangyászt.

Vegyél egy dél-amerikai sörényes hangyászt.
Használj rovar csapdát. Az egy kis dobozban van, amin keresztül mennek a rovarok és úgy pusztulnak el. Hozzánk negyedévente jár rovarirtó, zselés cuccot használ. Van 2 cicánk, mondta hogy ez a háziállatokra veszélytelen már csak azon oknál fogva is, hogy a szaga taszítja õket - meg sem próbálják megnyalni. Bármit is veszel, érdeklõdj az eladótól, õ nagy valószínûséggel tudni fogja melyiket vedd meg, ha kutyád van.
A kérdező hozzászólása: viccelsz utolsó vagy ez komoly?
Krétával a teraszt szépen körbe rajzolod. Nem fognak átmenni a vonalon.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, azt kihagytam, hogy a kertben a teraszon kene tenni valamit a hangyak ellen.
Sütõpor.
Nálunk a japán csirke vált be... :)
sütõpor... minden sarokba szór az ember egy kicsit és hamar eltûnnek a hangyák a kutyának nem lesz baja tõle... én csak ezt használom és miután kiszórjuk hamar eltûnnek és egész évben nincs ilyen gondunk
nekünk ez mindig bevált: http://www.google.hu/imgres?q=raid+hangyairt%C3%B3+csal%C3%A.. panelban lakunk szóval nyáron elõfordul hangya és ez mindig kiírtja hamar!
Én is hallottam már a krétás megoldásról, ki kell próbálni, sok hangyafaj van, gondolom nem mindegyikkel mûködik. Mi pár napja bórax-szal (patikában, gazdaboltban kapható, olcsó és környezetbarát) összekevert vaníliás cukrot szórtunk ki, olyan helyekre, ahová nem férne a kutya. A terasz közelében ezt megoldhatod valami nehéz tárggyal, amit nem tud elmozdítani a kutya, de a hangya befér alá. Vagy a seprûvel bedolgozod a ház melletti résbe. Szépen behordják a bolyba, és megmérgezik magukat.

Mivel védekezzek a patkányok ellen?

Nyulakkal foglalkozok és a helységben ahol vannak havonta megjelennek a patkányok. Méreg és a kutya csak ideiglenes megoldás, nekem tartós és folyamatos védelem kellene. Néztem patkányriasztókat, de nyulaknál nem alkalmazható. Van e olyan ami igen, vagy van e valami más hatásos dolog?

Legjobb válasz: Egyszer hallottam, hogy egy elpatkányosodott helyre beengedtek pár patkányfogó kutyát (talán foxikat), azok kitakarították a terepet rendesen. ha méreggel próbálkozol, annál az a lényeg, hogy folyamatosan legyen kint pár tálcával és ha elfogy, pótold! Idõnként váltogasd a típusát, pl. ha eddig granulátum volt, akkor most tegyél ki zselés fajtát, mert okos állat ám a patkány, rájön, hogy az méreg és nem nyúl hozzá utána.

Egyszer hallottam, hogy egy elpatkányosodott helyre beengedtek pár patkányfogó kutyát (talán foxikat), azok kitakarították a terepet rendesen. ha méreggel próbálkozol, annál az a lényeg, hogy folyamatosan legyen kint pár tálcával és ha elfogy, pótold! Idõnként váltogasd a típusát, pl. ha eddig granulátum volt, akkor most tegyél ki zselés fajtát, mert okos állat ám a patkány, rájön, hogy az méreg és nem nyúl hozzá utána.
Nálunk is volt patkány- amióta gyöngytyúkot is tartunk, nincs patkány. Elriasztja a rikácsolásával:)
Gyöngytyúk, de a "csöves-vinnyogós" patkányriasztó is jó, nem zavarja a nyulakat. Évek óta bent van náluk, semmi problémát nem okoz. Majd holnap belinkelem melyikre gondoltam.
A gyöngytyúk a tuti!Nekem is vannak nyulaim és mióta a szomszéd vagy 40 gyöngytyúkot tart nem hogy patkány semmi se mozdul meg kb 200méteres körzetben.Még emberek se nagyon csak ha muszáj XD
Sajnos ha folyamatosan vannak nyulak, meg takarmány, akkor minden módszer ideiglenes, mert ha ki is irtod õket (általában õsszel) úgy is visszaköltöznek. Ha nagyon sok van, biztos, hogy méreggel érdemes megritkítani az állományt. Ha már nincsenek olyan sokan, (és nincs köztük mérgezett) akkor valami ragadozó állatot érdemes tartani, néhány macska is jó akár, de tacskó, foxi mégjobb. A legjobb torony magasan a vadászgörény lenne, de annak a betanítása külön mûvészet, elég bonyolult. De az biztos, hogy sokszor ha a patkányok megérzik a görény szagát, meg se várják hogy kiirtsa õket, hanem elköltöznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a linket!
Atombomba? :) A többi módszerrõl: - Gyöngytyúk: tökéletes, de téged is zavarni fog (az elsõ pár évben, aztán beletörõdsz) - Vadászgörény: tökéletes, de ha nem foglalkozol velük rendszeresen, képesek elfelejteni, miért is tartod õket (konkrétan egy-két tapsifülest is elkaphatnak) - Elektromos nyest-, és patkányriasztó ( http://www.allatcsapda.hu/elektromos-allat-riasztok ): tökéletes, ha változtatod a helyét néha. Ha közel van a hálószobádhoz, téged is zavarhat. - Állatcsapda S: tökéletes, de naponta többször célszerû ellenõrizni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket! Ha görényt nem is de megpróbálok görény almot szerezni és az a lyukhoz rakni. Még most megvannak a mérgek, valószínû a kutyák elriasztották õket. Az atombombán én is gondolkoztam, de elvetettem az ötletet. :) A gyöngytyúkra meg rábeszélem a szomszédot! Legalább így kollektív lesz a védekezés.

Még is mivel védekezzünk? fogamzásgátlót nem szedhetek a kivizsgáló papír szerint az óvszerre pedig allergiás vagyok

Legjobb válasz: Ne latex alapú óvszert vegyél mert gondolom arra vagy allergiás hanem pl Lifestyles Skynt ami más anyagból készült :) 23/F

Ne latex alapú óvszert vegyél mert gondolom arra vagy allergiás hanem pl Lifestyles Skynt ami más anyagból készült :) 23/F
Pesszárium, spermicid, naptármódszer. Így együtt.
hüvelygyûrû esetleg? pesszárium? vagy azt se lehet?
A kérdező hozzászólása: még fiatal vagyok s azt mondták nem ajánlatos

Még szűz vagyok és lassan szeretnénk lefeküdni a barátommal! Mivel védekezzünk?

Az óvszert nem tartom túl biztonságosnak, tablettát még nem szeretnék szedni!Mit ajánlanátok? És kb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ne félj annyira az óvszertõl, ha rendesen használjátok, nagyonis biztonságos! De ha még biztosabbra akarsz menni, lehet kapni hormonmentes hüvelyi fogamzásgátló eszközöket (Amit rendkívül biztonságosnak reklámoznak, de az reklám! Az óvszer biztosabb.),használd azt is, meg az óvszert is. Pharmatex hüvelyi tabletta, kúp és egy tamponnak nevezett kis kerek szivacs. Ezek spermaölõ anyagokat tartalmaznak, gyógyszertárban recept nélkül megkapod. Az árát sajnos nem tudom. Én ezeket önmagában nem használnám, de óvszerrel együtt kész az ultra biztonság!

Ne félj annyira az óvszertõl, ha rendesen használjátok, nagyonis biztonságos! De ha még biztosabbra akarsz menni, lehet kapni hormonmentes hüvelyi fogamzásgátló eszközöket (Amit rendkívül biztonságosnak reklámoznak, de az reklám! Az óvszer biztosabb.), használd azt is, meg az óvszert is. Pharmatex hüvelyi tabletta, kúp és egy tamponnak nevezett kis kerek szivacs. Ezek spermaölõ anyagokat tartalmaznak, gyógyszertárban recept nélkül megkapod. Az árát sajnos nem tudom. Én ezeket önmagában nem használnám, de óvszerrel együtt kész az ultra biztonság!
Az elsõ pár alkalommal érdemes az óvszert használni, de ha komoly a kapcsolatotok, akkor nyugodtan szedhetsz tablettát! Ez a legbiztonságosabb, és emellett nem lesz pattanásos a bõröd sem és mindig tudod, hogy mikor jön meg, nem kell parázni, hogy ha nincs nálad tampon vagy betét!
EGyetértek, az óvszer a legbiztosabb. Ha úgy teszitek fel, hogy ne legyen alatta levegõ, akkor nem szakad ki. De a spermicid anyagokat is nyugodtan használhatod, akár magában is, van aki csak ilyenekkel védekezik. De ha tartós kapcsolatban éltek, és vagy már 16, irathatsz gyógyszert, énis abban hiszek legjobban. Okos vagy, hogy védekeztek, csak ílyen okosan tovább!!!
Az óvszer is elég egymagában :) Ne félj nem lessz baj:) (kivéve ha kilukad) De ha finoman, ésszel csináljátok nem történhet meg :) Sok szerencsét
hát pedig az a legbiztonságosabb... hacsak nem veszed ki a méhed vagy heréled ki a barátod de azt nem ajánlom:D

Melegben fáj a fejem, mivel védekezzek?

Egy ideig bírom a melegben, de egy id? után megfájdul a fejem és nemhagyja abba míg el nem alszok. Mivel tudnék védekezni? Kálcium, magnézium vagy ilyenek? Sok vizet iszok azzal nincs gond. De abból is inkább szénsavmentest.

Legjobb válasz: Próbálj egy kávét, nekem az mindig jó a fejfájásra.

Próbálj egy kávét, nekem az mindig jó a fejfájásra.

Vaspondró a szomszédomnál kezd előfordulni, és nem tudom mit tegyek. Mivel védekezzek ellene? Az ÁNTSZ-t ilyenkor be lehet vonni a megszüntetésébe?

Legjobb válasz: jézus, néztem róla képet és kirázott a hideg ez annyira undorító. Szerintem ki lehet hívni az ÁNTSZ-t. Veszteni nem veszthetsz semmit. Ennél rosszabb már alig lehet.

jézus, néztem róla képet és kirázott a hideg ez annyira undorító. Szerintem ki lehet hívni az ÁNTSZ-t. Veszteni nem veszthetsz semmit. Ennél rosszabb már alig lehet.

Szoptatás alatt mivel védekezzünk ha nem szeretnék gyógyszert szedni a gumit pedig a férjem nem szereti?

Legjobb válasz: Pharmatex spermicid termékek, mi a kúpot választottuk.

Pharmatex spermicid termékek, mi a kúpot választottuk.
Na mi is épp így vagyunk.. Én anno szedtem tablettát, aztán egy belgyógyászati mûtét után tartósan tótágast álltak a májfunkciós értékeim, ami miatt megtiltották. Az én férjem se szereti az óvszert és láthatóan "hátráltatja" is. Mivel még jó ideig szoptatni fogok, ezért én sem szeretnék semmiféle hormontartalmú vackot, akármennyire is megbízhatónak mondják (ami nincs, az nem árthat-alapon). A pesszárium csak spermicid krémmel együtt hatékony, amire viszont én allergiás vagyok. A spirált pedig túl invazívnak gondolom és szeretnénk még kistesót is. Úgyhogy nálunk maradt a természetes családtervezés (bár a szoptatás miatt nem érzem az ovulációs görcsöt, csak a folyásból látom a termékeny idõszakot) és a megszakítás ötvözete. Utóbbit szerencsére a férjem kiválóan alkalmazza, bár hosszú idõn át azért ez sem annyira kielégítõ megoldás. Pláne, hogy a kislányunk is ilyen védekezés mellett fogant. :) (Igaz, hogy akkor korai peteérésem volt, tehát nem számoltam el magam és a férjem se késett el.)
Nem sok minden maradt. Spirál?? Pesszárium??
Szia! Nekem az orvos a Mirena fogamzásgátló módszert ajánlotta. Úgy, hogy még szoptatok. Ha utánaolvasol a neten akkor többet tudsz meg róla.5 évig jó, 45.000.- körül van az ára.Ezt egyszer fizeted ki, és 5 évig nem kell gyógyszerre költeni, figyelni, hogy bevetted e vagy sem.Kiszámoltam olcsóbbra jön ki, mintha 5 éven keresztül havonta gyógyszerre költenél. Kevesebb hormontterhelés éri a szervezetet, mintha gyógyszert szednél.
Természetes családtervezés! Szoptatás alatt érdemes tanácsadóhoz is fordulni, de alapból is ez a legbiztonságosabb módszer. http://www.holnaphonlap.hu/termcsalterv/termcsal.htm
A természetes családtervezés nem 100% az orgazmus kiválthat spontán ovulációt. Esetleg a nõgyógyászod, nem tud ajánlani valamit? Nekik nagyobb rálátásuk van a védekezési lehetõségekre.

Megbeszéltük, hogy még várunk. És mielőtt megtörténne úgyis megbeszéljük, hogy mivel védekezzünk és hogyan. Ezt a "megbeszélést" a barátomnak kell majd kezdeményezni ugye?

Én 16 vagyok,? 17. 10 hónapja vagyunk együtt. Nagyon szeretjük egymást. Még mind a ketten szüzek vagyunk.

Legjobb válasz: Szerintem mindegy ki kezdeményezi.Lényeg,hogy védekezzetek.

Szerintem mindegy ki kezdeményezi.Lényeg, hogy védekezzetek.
sztemis mindegy ki kezdeményezi. de sztem ezt beszéld meg vele h temég nemakarod, és szeretnél szépes sorjában haladni. a barátod is biztos azért nem kezdeményez, mert nembiztos benne h teis akarod. ha ezt megbeszélitek h mik az elképzeléseid, így sokkal ikönnyebb lesz.
Nos szerintem neked kéne kezdeményezni ezt a beszélgetést. Mivel a szex idõpontja fõként rajtad áll. A barátod mint gondolom sejted már most ha megkérnéd szívesen benne lenne. És azt is el kéne döntened elõre te milyen módon szeretnél védekezni. Mert ha teszem azt a tablettás módszert választod idõben el kell menni nõgyógyászhoz, meg úgyis te fogod szedni, szóval talán nem kell sokat beszélni ezen. Ha meg óvszert akkor általában a fiúk gondoskodnak arról, de akár felesben is vehetitek.

Hogyan védekezzek a mérges állatok csipése ellen a házban és mi a teendő ha mégis megcsip?

Ausztráliában. Ha mondjuk éjszaka rám mászik egy mérges pók vagy egy mérges rovar vagy egy mérges skorpió és megcsip? Mert álmomba hogyan védekeznék ellene?

Legjobb válasz: vedohalot az agyfole! az ottaniak is vedekeznek valahogy nem?

vedohalot az agyfole! az ottaniak is vedekeznek valahogy nem?
Sprévvel védekezz.És ha megcsíp orvos->TETANUSZ
elõzõ ha megcsíp egy skorpió akkor hidd el hogy nem segít a tetanusz -.-
Azt olvastam, hogy Ausztráliában van a legtöbb emberre veszélyes állat a civilizált országok közül. Tenger, tengerpart, folyók, sivatagok, nagyvárosok, dusngel, mindenhol van valami ami veszélyes lehet...
pajzszsal
Ha csak tanú és nem kezes, akkor nem hiszem hogy ilyet lehet. Mi áll a papíron?
Reméld, hogy nem csaptak be, és tényleg csak tanú vagy, nem kezes...
Amirõl te bezsélsz az szerzõdés, nem értem miért hiszed azt, hogy nem az. Ha csak tanu vagy fellélegezhetsz, de ha (ahogy már írták)kezes is akkor követelhetik tõled is.
a tanútól nem követelhetõ a visszafizetés.
Teged csobe akarnak huzni. Tanukent te csak annyit igazolsz, hogy a kolcsonadas letrejott, es ezt adott esetben hajlando vagy birosag elott is tanusitani, ha peres eljarasra kerul sor. Arrol SZO NINCS hogy rajtad barmi kovetelheto lenne, el kell oket kuldeni a nathasba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!