Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudom autópálya (4 db)

Mit tudok tenni, ha kb. fél évvel ezelőtt vettem egy GPS-t, és azóta számos autóút és autópálya építése fejeződött be? Így ezek használatával sokkal gyorsabb utakat lehetne megtenni, de ezeket nem ismeri a navigáció! (Pl. :M6, M7)

Legjobb válasz: hello általába gps ekhez adnak frisitést amit letudsz tolteni netorol enyémhezis volt 2 év ingyen frissités vagy ilegálisan szedsz le nav n got vagy valamit netrol és azt rakot a gps memoria kártyájára

hello általába gps ekhez adnak frisitést amit letudsz tolteni netorol enyémhezis volt 2 év ingyen frissités vagy ilegálisan szedsz le nav n got vagy valamit netrol és azt rakot a gps memoria kártyájára
Így igaz, ha fél éve vetted, ahhoz még van terméktámogatás, vagyis fel lehet rá a friss infókat tölteni legálisan (is)!
Ha a navi nem ismeri, attól te még mehetsz arra.

Mivel tudom az autópálya matricát tökéletesen és gyorsan levakarni?

Ugy hogy ne maradjon utána ragacs.

Legjobb válasz: Ha van WD-40 spray-d azzal lejön, de egy darab ruhára fújd rá, hogy ne fröcsögjön szét a kocsiban, és utána alkoholos ablaktisztítóval töröld át azt a részt. Alkoholos ablaktisztító is lehozza csak kicsit tovább tart a "dörgölõs" mûvelet! Egyébként én a 3 naposat nem ragasztom föl csak kiteszem a mûszerfalra, hogy a szélvédõrõl lássák! Úgysem a matricát nézik hanem a rendszámodat, hogy benne van-e az érvényes fizetõk listájában!

Ha van WD-40 spray-d azzal lejön, de egy darab ruhára fújd rá, hogy ne fröcsögjön szét a kocsiban, és utána alkoholos ablaktisztítóval töröld át azt a részt. Alkoholos ablaktisztító is lehozza csak kicsit tovább tart a "dörgölõs" mûvelet! Egyébként én a 3 naposat nem ragasztom föl csak kiteszem a mûszerfalra, hogy a szélvédõrõl lássák! Úgysem a matricát nézik hanem a rendszámodat, hogy benne van-e az érvényes fizetõk listájában!
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy otthon nincs de az osztrákoknál még van.De azért kösz.
Miért hagytad rákötni. Hónapok óta nincs is matrica!
Körömlakklemosó, aromás higító vagy folttisztító benzin, ami van otthon, lehozza a ragacsot.
A kérdező hozzászólása: Az osztrák autópályamatricát is meg lehet rendelni sms-ben ?
Ja, mi is így szoktuk, azelõtt meg gatya helyett az ülére ragasztottuk.
Rendeld meg sms-ben, és nincs vele többé gond.
A kérdező hozzászólása: Én is ráragasztom a gatyámra is, sõt még a homlokomra is de mégis marad a szélvédõn nyom.Na erre kell a tuti szer.De különben köszi a választ :-)
én meg elöször a gatyámra ragasztom vagy 3x így bele ragad szösz és már nem tapad annyira könnyü leszedni.
már nem matrica van hanem olyan árcédulaféle

És mi van, ha nem tudom/vagy nem akarom kifizetni a helyszíni bírságot a horvát autópályán?

Mert kell a készpénz a nyaralásra(és ez a kiadás nem volt beszámítva a keretbe?

Legjobb válasz: Jah, félreértettem, ne haragudj. Voltam én is Horvátban, tudom h megy ott a rendszer, átfutottam az olvasást, aztán azt hittem arra gondolsz. Még egyszer elnézést.

Jah, félreértettem, ne haragudj. Voltam én is Horvátban, tudom h megy ott a rendszer, átfutottam az olvasást, aztán azt hittem arra gondolsz. Még egyszer elnézést.
Az van, hogy akkor visszafordítanak szépen, ha meg átmész fizetés nélkül, elkapnak és jól megbüntetnek. Ha nincs pénzed, menj a Balatonra. De amúgy jó fej vagy. Van pénz autóra, benzinre, autópálya matricára belföldön, szállodára, kajára, piára, oszt pont a horvát autópályadijra nem telik? Ejnye.
Helyszíni bírságról volt ám szó, nem pályadíjról. Ha a helyszínen nem tudsz fizetni, akkor csekket kapsz. Lehetséges, hogy a legközelebbi rendõrõrsön is be tudod fizetni a büntetést. Azt nem javaslom, hogy dobd ki a csekket, mert könnyen lehet, hogy ki sem engednek az országból (ez nem biztos, hogy így van Horvátországban is, de más országok vonatkozásában hallottam már ilyen sztorit). Szlovéniában pedig a bírság befizetéséig visszatartják a jogsidat és ezt a horvátokból is kinézem.
A kérdező hozzászólása: fizetés nélkül nem tudok átmenni egy fizetõs kapun, mert le van zárva....
A kérdező hozzászólása: szerintem félreértetted elsõ hozzászóló, az van, hogy nem túl sok pénzt vittem magammal, és nem volt bekalkulálva a büntetés, így pár nappal hamarabb kellett hazajönnöm, mert rögtön kicsengettem a lóvét.A kérdés az volt, ha megtagadtam volna az azonali kifizetést, mit tett volna az autópályarendõr?Fejbe biztos nem lõtt volna...talán


Autóval megyek Prágába, 2 napra, tudok venni autopálya matricát itthon egéssz útra? (Budapest-Prága) Mire kell figyelnem úgy általában?

Legjobb válasz: külön kell venned, minden országban. nem tudom h értetted, de amint kimész mo.ról a másik ország matricáját kell venned, persze ahol van, mert nem mindenhol.

külön kell venned, minden országban. nem tudom h értetted, de amint kimész mo.ról a másik ország matricáját kell venned, persze ahol van, mert nem mindenhol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azokanak akik nem tudnák, Mo-on nem, de szlovákiában meglehet venni a cseh autpálya matricát is, rögtön a határnál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!