Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudom a házi legyeket (10 db)

Mivel tudom elűzni a házi legyeket?

Valami jobb, otthoni praktika...?

Legjobb válasz: odasütöt +t rendsen +e

odasütöt +t rendsen +e
én légyragasztót szoktam kirakni amibe aztán beleragadnak. viszont pénzbe kerül 100 ft körül és ha tele van akkor cserélni kell
Létezik légyölõ rózsa. Esztétikusabb, mint a ragsztó (ez nem ragad). Nem gyártják már évek óta, mert túl jó volt. Egy szezont kibír egy darab. És egy szobában vagy ez a rózsa van - vagy légy. A kettõ együtt soha.
Ki kell dobni valami döglött tetemet a ház elé és maguktól elrepülnek, aztán már csak az ablakot meg az ajtót kell becsukni!
Régen, a hentesnél mindig ment a menyezeten a vetillátor, mert nem szeretik az állandó légmozgást, és nem mentek be, padig nem volt függöny az ajtón! A nagyanyám egy csokor kaprot akasztott az ajtó fölé légyûzõnek! Nekünk amíg nem volt fent a szigetelés a házon, volt egy rész a teraszon ahova odasütöt a nap, és ott gyûltek össze nagy számban, aztán velünk együtt bejutottak a házba is! Amióta fent van a szigetelés megszûnt ez a gond! Igaz van két családnyi házi rozsdafarkú madarunk is az eresz alatt, azok is pusztítják rendsen a legyeket! A fecskék is élen járnak a pusztításukban!

Van egy 3 hónapos kiskutyám csak az a baj, hogy nem tudom levinni reggel őt mivel suliba megyek de addig meg "bepiszkít" a házba, hogy csináljam azt, hogy szobatiszta legyen? és ne "piszkítson" a házba 5 óra hosszáig mert addig vagyok iskolába.

Tacskó keverék a kiskutyám és nem szeretnék arra hazamenni,hogy minden tiszta kaki meg pisi de ha ez lenne az sem baj mivel nagyon szeretem a kutyám és szeretni is fogom amúgy :D

Legjobb válasz: Mondjuk kelj fel korábban, és iskolába menés elõtt, még belefér hogy levidd.

Mondjuk kelj fel korábban, és iskolába menés elõtt, még belefér hogy levidd.
Legalább háromszor ki kellene õt vinni, reggel-délután-este, ebbõl az egyik egy órás séta legyen, amikor a legjobban ráérsz. Reggel kelj fel elõbb, hogy ki tudd vinni. Persze, hogy nem bír ki egy napot...te kibírnád?
Nagyobb korában is le kell majd vinni reggel. Jobb, ha hozzászoksz, hogy korábban kelsz és leviszed.
3 hónaposan nem bír ki egy egész éjszakát és egy fél napot egyhuzamban, fizikai képtelenség. Reggel még a felnõtt kutyákat is le kell vinni. Nem kell hosszú idõre, 10-15 perc bõven elég, csak míg pisil-kakil. Annyi az egész, hogy kicsit korábban kelsz, leszaladsz vele, megdicséred, ha pisilt, aztán irány haza és a suliba.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm szépen a válaszokat :D
A kutyatartás áldozatokkal jár, fel kell kelni egy kicsit korábban. Én fél 6-kor kelek 6 helyett, és este 10kor is még lemegyek vele. Önzõség elvárni, hogy a Te kényelmességed miatt fél napig vissza kelljen tartania a pisilést.
egy 3 hónapos kutyát legalább 3-4 óránként még lekéne vinni hogy szobatiszta legyen, egy kicsit reggel elõbb kelj fel és vidd le legalább 10 percre míg elvégzi a dolgát akkor haza jössz a suliból akkor esetleg 30-40 percre is levihetnéd.. legalább old meg hoyg 3x-4x lent legyen és az egyik séta legyen 1 órás legalább
A kérdező hozzászólása: Jó majd kelek hamarabb akkor :D B.U.É.K. :P

Mindenki a politikusokat hibáztatja. Vajon MI mit tudunk tenni, hogy jobb legyen nekünk ebben a hazában élni-boldogulni?

Legjobb válasz: Azt tudjuk tenni, hogy egyikünk sem szavaz a Fideszre, vagy az MSZPre soha többé.

Azt tudjuk tenni, hogy egyikünk sem szavaz a Fideszre, vagy az MSZPre soha többé.
Jó kérdés.. elkergetni azt, aki nem hasznos, hanem hasztalan dolgokra fordítja a befizetett adódat!
Mondjuk szilánkosra törjük annak a kezét, aki lenyúlja más pénzét. Ne félj, egybõl nem lenne annyi mutyihuszár.
A politikuusok azért kapják a megbizatást és a nagy fizetést, hogy õk tegyék jobbá az életet, akkor ne nekem kelljen már azon agyalni, hogy mitõl lenne jobb a országnak.
Jogos, csinálhatnék magamnak én is munkahelyet, például egy saját céget, amibõl megélnék, jah nem mert a nemlétezõ bevételemnek a felét oda kell adnom, olyan embereknek akik nem csinálnak, nem dolgoznak semmit, a másikfélét meg adóba. Így nem tudok ilyet csinálni. Mégiscsak a politikusok is tehetnek róla?
Bitófákat ácsolunk a parlament elé.


Hogyan derítsem magam jó kedvre? A nagypapám kórházban van nem is valószínű hogy haza jön még. A párommal sincs minden rendben és nem tudok vele sem igazán beszélgetni nem akarom neki elmondani a dolgokat. Mit tehetnék hogy vidámabb legyek?

Legjobb válasz: -ne sajnáld magad! -sétálj a szép idõben -a pároddal vagy nélküle. -készíts a nagypapádnak pl. süteményt - õszintén mondd el a párodnak a bajaidat mert megkönnyebbülsz, mert jobban megismeritek egymást, mert ha igazán a párod akkor mindenben segítetek egymásnak.

-ne sajnáld magad! -sétálj a szép idõben -a pároddal vagy nélküle. -készíts a nagypapádnak pl. süteményt - õszintén mondd el a párodnak a bajaidat mert megkönnyebbülsz, mert jobban megismeritek egymást, mert ha igazán a párod akkor mindenben segítetek egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálom magam csak el vagyok kettyenve hogy épp sokminden összejött...Kedvesemnek is van elég baja a családjával(szerintem kétséges az h a szülei normálisak e)ezért nem akarom õt terhelni.
Meg kell mindent beszélni a pároddal. Menj be a nagypapához, otthon pedig sírj nyugodtan, ha úgy érzed tehetetlen vagy érte.Ideje van az örömnek, és ideje a szomorúságnak. Hiába feded el a gondjaidat, csak rosszabb lesz. Szembe kell nézni velük, veszekedni, sírni, szomorkodni - csak íy lehet késõbb tényleg jó kedved. Mindenképp el kell mondanod neki a dolgokat. Ha nem teszed meg egyre szomorúbb leszel. Végy erõt magadon! de ha sétálsz a jó idõben, minden könyebb lesz.
Késeld meg mindkettõt.

OSB lapbol akarok gyermek házikot csinálni vagy is az lenne a teteje oldala és nem tudom mivel lenne érdemes le kenni hogy szép legyen és ne keljen 3 4 év mulva kidobni Mijen festéket ajánlatok rá?

Legjobb válasz: Tökmindegy, hogy mivel kened, csak: -fára való legyen -több rétegben, hogy a fa ne tudja beszívni a nedvességet -lehetöleg UV álló -ne közvetlenül a földre tedd, mert akkor tutti alul kezd el jövöre már rohadni.

Tökmindegy, hogy mivel kened, csak: -fára való legyen -több rétegben, hogy a fa ne tudja beszívni a nedvességet -lehetöleg UV álló -ne közvetlenül a földre tedd, mert akkor tutti alul kezd el jövöre már rohadni.
Én zománcfestékkel csinálnám. Különösebben amúgy nem kell az idõtállóságon stresszelni: néhány év alatt úgyis kinövi a gyerek :)
Az alját kb 10 cm magasságig lekenném alvázvédõvel(nem szívja magába a vizet), a többi részét zománc festékkel(vízlepergetõ).Vagy vékony lazúrral több rétegben(vastag lazúr nem olyan jó, mert nem szívja be a lap, és nem lesz idõjárásálló).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. :) valamék majd ösze jön nem kicsi házikó lesz amit 1 2 év mulva kinövi :) ))

Nemsokára haza hozom a kiskutyám ( 10 hetes lesz akkor), de csak egy hétig tudok vele itthon maradni. Mit tehetnék, milyen intézkedéseket, hogy ne legyen probléma ha itthon hagyom?

Legjobb válasz: És ami a kis lelke szempontjából fontos: kezdd el szoktatni az egyedülléthez már akkor, mikor még otthon vagy vele. Menj ki, minden különösebb kommunikáció nélkül, várj pár percet, és mindig akkor menj be, ha épp nem nyafog. Amíg nyafog, tapodtat sem. Nyújtogasd az idõt, hallgatózz figyeld meg mit csinál. Szokja meg, hogy te egy ilyen vagy, aki jön-megy.

És ami a kis lelke szempontjából fontos: kezdd el szoktatni az egyedülléthez már akkor, mikor még otthon vagy vele. Menj ki, minden különösebb kommunikáció nélkül, várj pár percet, és mindig akkor menj be, ha épp nem nyafog. Amíg nyafog, tapodtat sem. Nyújtogasd az idõt, hallgatózz figyeld meg mit csinál. Szokja meg, hogy te egy ilyen vagy, aki jön-megy.
A kérdező hozzászólása: jah és napi 6-7 óráról van szó...
szerintem nem lesz baja ha otthon hagyod egyedül. told össze a bútorokat hogy ne másszon be sehova és ne ragadjon bútorok mögé. legyen vize, egy kis lepedõszerûség hogy tudjon mire pisilni/kakilni.
Nekem a kutyám 8 hónapos koráig boxban volt éjszaka és amikor nem voltam itthon. Soha semmi baj nem volt, a lakás épen maradt és sokkal hamarabb lett szobatiszta. Tehát én a szobakennelre szavazok kölyökkutyánál. Mert rendet és rendszert kell tanulniuk. Fõleg azt h amíg nem vagy otthon alvás van.
Nem tudod be/kizárni valahová? Nekünk az elõszobában volt, sok kárt nem tud tenni, taposó van, ha bepisil könnyû kitakarítani, és nem szedi szét a szobákat. (Az elõszoba sem túl kicsi.) Vizet hagyj neki, meg valami játékot és rongyot.
A többiek jókat írtak, de ha nem tudod sehova bezárni, akkor ezeket javaslom: minden veszélyes dolgot zárj el elõle (vezetékek, hosszabbítók), pakolj magasra, ne tudjon magára rántani semmit (négykézláb nézz körül, hogy az õ szemszögébõl mi tûnhet izgalmasnak). Rakj elé sok vizet. Kutyapelenka, vagy újságpapír is kéne arra a helyre, ahova legtöbbször végzi a dolgát, ha nem akarod, hogy kisebb-nagyobb ajándékok várjanak otthon. Én az elején melegvizes palackot raktam a kutyaházába, azt is rakhatnál a vackába. Meg egy rongyot, amin az anyukája és a tesói szaga van. Plusz jó lehet neki, ha nincs teljesen csönd körülötte, amíg nem vagy ott, szóval tévét esetleg bekapcsolva lehet hagyni. Ja, és le kéne fárasztani mielõtt elmész otthonról. Így az idõ nagy részében aludni fog.

Nem tudom mi tévő legyek, a családom külföldön él párom otthon! Most kint vagyok a családomnál! Nagyon haza akarok menni de még se! Mi a véleményetek?

Az egész úgy kezdődött hogy ki jöttem a családhoz hát ha találok munkát...párom nem igazán szeretne ki jönni,de ki engedet hogy ad egy lehetőséget arra hát ha a családom mellett találok munkát és akkor ő is ki jött volna de nem nagyon bizot benne...(igaz nem is találtam munkát)de én még is szeretnék itt maradni velük!de nem is akarom el veszíteni a szerelemem!ő adott egy lehetőséget hogy hát ha sikerül de nem!és hónapok óta nem alszok!ingerült vagyok!úgy érzem hogy ketté szakadok!kérlek segitsetek!

Legjobb válasz: Én maradnék külföldön, ha párom nem jönne akkor ez van nem is szeret igazán.

Én maradnék külföldön, ha párom nem jönne akkor ez van nem is szeret igazán.
szerintem ott elj, ahol te magad szeretnel elni. gondold at mit valasztanal ha nem befolyasolna a csalad vagy a barat hollete. es valaszd azt ahova a szived huz mivel a sajat eleted kell alakitani, a parod nem biztos hogy mindig a parod marad. a csaladod viszont mindig a csaladod lesz. szoval en inkabb felejuk huznek, de nyilvan ok jobban meg is varnak ha kesobb akarsz kimenni.
Jó reggelt!:) Én is külföldön vagyok, a családommal.. párom otthon van sajnos. Én is eltöprengtem hogy hol jobb. külföld esetleg otthon? Magyarország a hazám az biztos.. de otthon megélni?! nem lehet:S ahogy az elsõ írta.. a család mindig ott lesz. a párod nem biztos. Én maradnék külföldön.. ha akar jön ha akar nem.. az én párom is jön ki hála a jó istennek. és ma megyek haza 2 hétre :) gondolkodj hova húz a szíved. szíved gondolom haza, eszed külföld. jól gondold át..
en is kulfoldon elek.nem mennek haza az biztos senki kedveert.pedig sajna nekem sincs munkam nyelvhiany miatt.beiratkoztam egy szakmat is ado nyelvtanfolyamra, mar eleg szepen haladok.probalj meg nindent.ha nyelvi hianyossagaid vannak menj tanfolyamra.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönõm a tanácsokat!de én nem tudom hogy hol jobb nekem!szeretnék maradni de nagyooooon szerelmes vagyok!párom nem engedheti meg magának hogy ki jöjjön a munkája miatt nem ugrálhat!azért jöttem én ki elõre, hát ha!szeretjük egymást...de én szeretem a családom is!egyszerûen nem tudok dülõre juttni!:-(
melyik ország??
Nagy ketrec kell neki. Nem jó helyette egy degu, vagy hörcsög?
A mókus védett állat. Nem tarthatsz otthon!
A kérdező hozzászólása: Renben van köszönöm . de lehet hogy jó a degu aranyos azis :D esetleg árat ha dudnál mondani azt nagyon jó lenne
Csíkos mókust tarthatnál, de nem olcsó mulatság, és neki is nagy ketrec kell.

A the Sims 3-ban úgy szereztem egy házat hogy vízbe fullasztottam a benne élőket és akkor már ott volt a család akit be költöztettem. Nem tudom mit tegyek. Mi legyen?

A probléma a következ?: folyton gyászolnak meg sírnak és alig tápolnak. Akiket elköltöztettem a háztartásból azok is gyászolnak. A sírkövet meg eladtam és nem tudom hogy mit tegyek mert így nem tudok játszani de már olyan sokat csináltam benne és nem akarom újra kezdeni. Mi legyen?

Legjobb válasz: Ha mindenáron pénzt akarsz csinálni simjeidnek, akkor javaslom, hogy inkább próbáld ki ezt: városszerkesztõ módban a katalógusból válassz ki egy tetszõleges háztartást és add hozzá az aktuális családhoz, majd pedig válaszd szét. És ezt ismételd meg annyiszor, attól függõen, hogy mennyi tõkét szeretnél a simeknek! Ez a legbiztonságosabb mód, mert pénzt generálsz nekik a semmibõl-tehát nincs szükség semmkilyen trükközésre. Jó játékot!

Ha mindenáron pénzt akarsz csinálni simjeidnek, akkor javaslom, hogy inkább próbáld ki ezt: városszerkesztõ módban a katalógusból válassz ki egy tetszõleges háztartást és add hozzá az aktuális családhoz, majd pedig válaszd szét. És ezt ismételd meg annyiszor, attól függõen, hogy mennyi tõkét szeretnél a simeknek! Ez a legbiztonságosabb mód, mert pénzt generálsz nekik a semmibõl-tehát nincs szükség semmkilyen trükközésre. Jó játékot!

Mit tegyek, hogy a kutyáim tudjanak házat őrizni, de ne legyenek kitéve veszélynek?

Addig az oké, hogy éjszakára a lakásban tartom ?ket, meg ha nem vagyok otthon több ideig. De, megoldható, hogy ?rizzék a kertet, házat, de ne tudják ?ket lel?ni, megmérgezni, lefÚjni? Vagy a kutya egyáltalán nem alkalmas ?rizni?

Legjobb válasz: Hát ezeknek a veszélyeknek bármelyik kutya ki van téve még a nem Õrzõ-védõ kutyák is. Nekem pl. 2 kutyám már megmérgezték és 1-et pedig agyonlõttek. Azóta kennelben vannak északára. Így ha valaki be a kar jönnni látja hogy a kutya be van zárva de legalább ugatnak és így kimegyek! Mondjuk a Rotink és a Pulink északára a kerítés ellé van kötve 5 éméteres láncon így senki sem mer bejönni!

Hát ezeknek a veszélyeknek bármelyik kutya ki van téve még a nem Õrzõ-védõ kutyák is. Nekem pl. 2 kutyám már megmérgezték és 1-et pedig agyonlõttek. Azóta kennelben vannak északára. Így ha valaki be a kar jönnni látja hogy a kutya be van zárva de legalább ugatnak és így kimegyek! Mondjuk a Rotink és a Pulink északára a kerítés ellé van kötve 5 éméteres láncon így senki sem mer bejönni!
a kutyának kiképzõ segítségével megtaníthatod, hogy csak tõled fogadjon el ételt (így a mérgezés kizárva), és õrzés alatt ne menjen 1-2 méternél közelebb a kerítéshez (lefújás kivédve.) sajnos az agyonlövés már más kategória, de ahhoz nagyon elvetemültnek kell már lenni...
Én birkákkal foglalkozom, és az esztena közelében több védõkutyát alkalmazok. Többször jött már rossz ember a juhok szállásához, de a kutyáim észrevették, és fogták. Ugy õriznek, hogy nem mennek nayon közel, de nem is hátrálnak. Otthon is akartak már beörni hozzám, sajnos a németjuhász keverék kutyámat meg is mérgezték, tût tettek egy kenyérdarabba. A szomszédban a három nagytestû ebeket is mérgezték, ott egy darab húsba fecskendeztek altatót. Még harmadnap is kómásak voltak a kutyák. Sajnos mostmár nem lehet senkire bizni a házat teljesen,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!