Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudom a házi (222 db)

Vettünk egy házat, de nem akar kipakolni a volt tulaj arra hivatkozva hogy nem tud hova pakolni és nem tudja eladni az ingóságait. Mit tegyünk vele? Szeretnénk elkezdeni az átépítést de míg nincs birtok átadás semmit nem tudunk a házon felújitani.

Legjobb válasz: Az adásvételi szerzödésnek ki kell térnie a birtokbavétel dátumára. ha az a dátum már elmúlt akkor minden a tietek, nyugottan birtokba vehetitek a dolgokat, max hívjatok rendört, hogy bemennétek az ingatlanotokba.

Az adásvételi szerzödésnek ki kell térnie a birtokbavétel dátumára. ha az a dátum már elmúlt akkor minden a tietek, nyugottan birtokba vehetitek a dolgokat, max hívjatok rendört, hogy bemennétek az ingatlanotokba.
Így van, viszont ha a birtokbavétel dátuma az nincs benne, az az ügyvéd hibája, szóval a szerzõdés tartalmilag hibás, az pedig megtámadható. Szóval vagy rendõr magánlaksértésért, vagy vissza az ügyvédhez.
Gondolom, volt birtokba adási dátum, csak ennek ellenére nem költöznek ki. A hivatalos válasz szerint ezt egy birtokvitában döntik el (a jegyzõ is dönthet, rövid úton, de nem fog), fõleg bíróság, ami után még végrehajtást is kell kérni - évekbe telik. Nem hivatalosan (ha már kifizettétek a vételárat) zárcserével próbáljátok meg megoldani valahogy. Még egy hivatalos válasz: bizonyos mértékig jogilag felelõsek vagytok az ott lévõ ingóságokért, így ha van köztük értékes, és esélyes, hogy ha egyszerûen kipakoljátok, akkor eljárást indít, akkor inkább próbáljátok meg egy félreesõ szobában tárolni.
Én is ezt akartam írni, mint a 3.: csak úgy eszedbe nem jusson kipakolni a cuccait, mert még a végén kifizettetik veled!
Amit a korábbi válaszolók írtak, azt kell tenni. Ha szóban megegyeztetek november 30-ban, elég gerinctelen dolog elõbb lépni, azonban addig december 1-én oda lehet menni rendõrrel. Ipse megijed, és talán emberséges dolog UTOLSÓ határidõként megegyezni pár napban azzal a kikötéssel, hogy ha azt nem teljesíti, akkor a rendõrök már nem csak álldogálni fognak. Ezen túlmenõen már csak a balekságotok állhat az ügy útjába. (Ne legyen. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.Igyekszem emberségesen megoldani a helyzetett.Csak bosszant hogy a volt tulaj hülyének néz.Mi csak naivak voltunk azt gondoltuk ha mi korrektek vagyunk más is az.Hát nem így van.
Dobd fel a vaterára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!! Váratlan fordulat történt vasárnap (nov.16) felhivtak és közölték, hogy hétfõn átadják a kulcsokat.Ez meg is történt kipakoltak a házból mindent, bár a melléképület tele van kacattal(értéktelen dolgok, szalma, kapa, stb).De innentõl kezdve nem engedem hogy bejöjjön hozzánk én is kitudom dobni a szemétbe.Állitolag megbizott valakit , hogy majd jön és elhordja.

Az energia árak folyamatos emelkedése miatt, egyre többet gondolkodom, hogy miként tudom a házam rezsiköltségét csökkenteni. Azok akik ugyancsak szeretnének megoldásokat találni, miben gondolkodnak?

Biogáz? Faelgázosító kazán? Termikus energia? Légkazán?

Legjobb válasz: te a jövõben gondolkodsz vagy a mostani spórolásra gondolsz.egyébként a központi fütés szeritem a legjobb.nálunk visszahozza a pénzt.a télen 3 tonna köszénnel megusztuk a telet.gázos fütést nemajánlok mert az bizony egyre drágább meg ugye benne van a kockázat h elzárják a csapokat.de mondjuk vannak már olyan kályhák ahol például a tüzellö nem ég hanem izzik a kályhában és sokkal kevesebb tüzellö kell.meg ugye vannak különféle házak is amik szinte 90%os szigetelést kaptak és 1x begyujtanak vele 1 hétig nem kell tüzelni mert nem szabadul a meleg a házból.de mondjuk van egy magyar találmány is h a cserekek amik energiává alakítják a napsugarakat és az egész házat eltartják árammal melegítéssel mindennel:)sok dolog van csak nem adnak rá pénzt vagy a népnek nincs rá pénze

te a jövõben gondolkodsz vagy a mostani spórolásra gondolsz.egyébként a központi fütés szeritem a legjobb.nálunk visszahozza a pénzt.a télen 3 tonna köszénnel megusztuk a telet.gázos fütést nemajánlok mert az bizony egyre drágább meg ugye benne van a kockázat h elzárják a csapokat.de mondjuk vannak már olyan kályhák ahol például a tüzellö nem ég hanem izzik a kályhában és sokkal kevesebb tüzellö kell.meg ugye vannak különféle házak is amik szinte 90%os szigetelést kaptak és 1x begyujtanak vele 1 hétig nem kell tüzelni mert nem szabadul a meleg a házból.de mondjuk van egy magyar találmány is h a cserekek amik energiává alakítják a napsugarakat és az egész házat eltartják árammal melegítéssel mindennel:) sok dolog van csak nem adnak rá pénzt vagy a népnek nincs rá pénze
A kérdező hozzászólása: raketyi! Rövid és hosszútávban is kell gondolkodni! Jelenleg gáz központi fûtésem van. A földszinten padlófûtés, a tetõtérben radiátor. A ház építésekor már a kandalló helye is ki lett alakítva, de arra még sajnos nem került sor, hogy azt is beépítsem. De az idei télen már átmenetileg egy fatüzelésû kályhát beraktam a leendõ kandalló helyére. Ezzel egészen jól fel lehetett fûteni a lakást. Drasztikus gázfogyasztás csökkenést elérve ezzel... De még így sem vagyok elégedett, és keresem a jobb megoldást. A fa elgázosító kazánokról keveset hallottam eddig. A vegyes tüzelésû kazán helye is ki van alakítva, így kézenfekvõ lenne egy ilyenben gondolkodni. Vagy esetleg a pellet kazán? Azok még egyenlõre borzasztóan drágák...
én mást nem igen tudom mondani.de a házat körbeszígetelni sztiropollal megéri.a falak nem hülnek ki olyan gyorsan és megtartja továbbig a meleget a házban.mondjuk a padlófütés imiatt is gondolom h eszi a gázt.plusz sokhelyen olvastam h a padlófütés nem egészséges. én maradok a hagyományos központinál meg szigetelásnél. mindenesetre igazad van abban h a jelenben és a jövõben is kell gondolkozni.
A kérdező hozzászólása: A szigetelés nálam nem hozna annyit mit amibe kerülne. Ugyanis nem téglaépületrõl van szó. Darált fa õrlemény "DURISOL"-ból építettem. Ebbõl az anyagból készült a padlófûtés alá is a szigetelés. A padlófûtés egyébként kevesebb energiát igényel mint a hagyományos radiátoros... Tehát nem a szigetelésre kell költenem, hanem még hatékonyabb és olcsóbb fûtésen gondolkodom!
Házasok vagytok, ki az adóstárs?
A kérdező hozzászólása: Élettársi viszonyban vagyunk. Személyi kölcsönt és folyószámlahitelt vettünk fel, de csak az én nevemre.
Úúúúú...akkor ezt most nagyon meg.szívhatod:((((
A kérdező hozzászólása: Tudom, de úgy gondolom, hogy inkább most lépek ki a kapcsolatból és nem várom meg, míg nagyobb lesz a baj. Csak ha hazaköltözök a szüleimhez, akkor üresen marad a saját nevemen lévõ kis kertes ház. Félek kiadni, de azt se szeretném, ha a távollétemben betörjenek és tönkre tegyenek mindent.
Pedig csak az a lehetõség marad, hogy kiadd a házat, így legalább a hiteleidet is tudod törleszteni a befolyó összegbõl. Jól meg kell nézned, kinek adod ki. Kérj kauciót is, valamennyi biztosítékot jelent.


Tehetsz be, ha akarsz, mi egy nehéz anyagú rongyszõnyeget tettünk be, amit nem tud kihúzni.
A legjobb aljzat a fa maga. Nem kemény, hamar felszárad a kutya hõjétõl, ha vizes lesz.
A kérdező hozzászólása: akkor nem is kell bele? vagy ha igen olyan kellene ami akármoshato is avagy padloszönyeg? vagy kifuserált szönyeg is jo?
Én 6 cm vastag szivacsot vettem és vartam rá impregnált anyagból huzatot. Kényelmes, és nem ázik át, kiszedni sem tudják.
Szõnyeg a legjobb.
Én is a szõnyegre szavazok! Én kiszuperált futószõnyeget tettem be, úgyhogy van még pár "pótszõnyegem" is:)
Nálam a papírdobozok szétnyitva váltak be.Kettõ egymáson. Szigetel, nedvszívó és amikor már jól szétcincálták, mehet a következõ adag.
Én egy általam már nem használt 12 cm-es szivacsot vágtam bele. Rá egy gumis gyereklepedõt. Pont beleillik a házba, így nem tudják szétrágni és nagyon jól érzik magukat benne.
A legjobb a száraz diólevéllel kevert szalma. A fa felfekvéseket okozhat, a rongy benedvesedik és nem szárad ki, a szalmába a nedvesség összegyûlik az alján, felül meg a kutya testhõjétõl kiszárad. A diólevél szagát meg nem nagyon bírják az élõsdiek, így nem fognak beleköltözni.
A kérdező hozzászólása: Ja, és valahogy meg is kéne magyarázni hogy miért az..
Szimbólum az, ami nem feltétlenül van kapcsolatban a jelölt dologgal, de társadalmi megegyezés miatt használjuk. Pl.: a közlekedési lámpák színei, a piros a várakozásé, a zöld a szabad úté stb. Az index esetén a jelölõ és a jelölt között valamiféle idõbeli, térbeli, ok-okozati stb. kapcsolat áll fönn. Pl.: a füst a tûz jele, a sípszó a gólt jelöli, az irányjelzés is index. Az ikonok a hasonlóságon alapuló jelek. Pl.: bármilyen fénykép, vagy például egy ábra a belsõ égésû motor mûködésérõl vagy bármilyen rajz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Mi szigeteljük a házunkat. A villany óra nekünk a kinti házfalban van. Egy fa ajtó van rajta. Azt hogy tudjuk leszigetelni? Belülröl?

Legjobb válasz: Villanyóra belsejében gyúlékony anyag? Bár kívülrõl sem lesz egyszerû...

Villanyóra belsejében gyúlékony anyag? Bár kívülrõl sem lesz egyszerû...
Nálunk is ugyanígy van. Nem szigeteltük be, a férjem villanyszerelõ, és õ sem tudta megoldani a dolgot. A lényeg, hogy zárjon jól az az ajtó, és már az is szigetel egyet.
nálunk is így van, de a doboz nem lett leszigetelve, csak körülötte, és élvédõ van a nikecell széein
Nálunk is így van, körbe szigetelték ennyi, de nekünk eszünkbe sem jutott hogy azt hogyan szigeteljük.. Hiszen egy ablakot is körbe szigetelsz, nem szigeteled le az üveget. Ehhez képest egy villanyóra szekrény csekély hõhíd.
A kérdező hozzászólása: Csak az ablakok vadi ujak a villanyóra doboz 30 éves lényegtelen hogy hogy zár az ajtaja nincs szigetelés ott akoe hõ hís van és az ugyebár nem jó. A belülrõlt ugy értettem, hogy azt a falat lakáson belülrõl szigeteljük. De ez nem tünik túl jó megoldáásnak számomra.
Hozd kijjebb a villanyóra szekrény ajtaját az új vakolási síkra, valami egyszerû fémprofilokkal, a belsejére pedig ragassz szigetelõanyagot, de ne tûzállót, és máris meg van oldva a probléma.

Az eldugult wc-vel mit tudok kezdeni a pumpán kívül? Házi trükk esetleg van rá?

Nem folyik le a víz és a többi...bármennyire is pumpálom, csak óvatosan szivárog - csordogál lefelé. :(

Legjobb válasz: Van rá házi trükk, csak írd meg, hogy kertes ház, vagy panel, és ha az, hányadik emelet.

Van rá házi trükk, csak írd meg, hogy kertes ház, vagy panel, és ha az, hányadik emelet.
Szerelõ, szippantó vagy vmi hozzáértõ kell ide! Nekünk pont ma volt kint a szerelõ, nekünk a konyhai mosogató volt eldugulva, de 2 ezerért megcsinálta, szóval végülis nem egy nagy összeg! :)
Lehet, hogy valami beleesett? Akkor GUMIKESZTYÛ, és kotorászás! Én már jártam így, és sikerült kiszednem a beleesett tárgyat.
Hát anyum szét szokta kapni a csövet hátul és annyi, nem tudom pontosan mit csinál de jól csinálja :D
házi trükk: elmész a bótba, veszel lefolyótisztítóduguláselhárítócsodabiszbaszt és otthon házilag öntöd a a vécébe..

Mit tegyek!? El akarom adni a házat mert nem tudom fizetni a törlesztő részleteket. A problémám az, hogy egy telken lakom anyámmal (külön házban)

Van két gyermekem és a párom.Rengeteg adósságot halmoztunk fel,a ház törlesztése még a párom fizetését is meghaladja és már 3 havi részlettel vagyunk elmaradva.Én pedig sajnos nem dolgozom.Végzettségem nincs,két gyerek mellett pedig nagyon nehezen találok "normális" munkát.Arra gondoltam,hogy leköltöznénk vidékre,ahol csak a rezsit kellene fizetni de anyám nem hajlandó ilyenr?l beszélni.Az ? nevén van a ház de mi fizetjük,tulajdonképpen a miénk,bár ? is fizet rezsit stb...De egyszer?en nem érti meg,hogy el fogja venni a bank és akkor még rosszabb lesz mint ha mi adnánk el.Már a gázt is kikapcsolták,jöv? héten a villanyt is ha addig nem rendezzük.Mit tegyek?Ti mit csinálnátok az én helyemben?Külföldre is elmennék dolgozni hogy egy kicsit helyre jöjjünk de hát ahhoz is pénz kell......Segítsetek tanácsokkal,ötletekkel!

Legjobb válasz: Ha édesanyádé a ház, akkor nem tehettek semmit. Ha õ nem akarja eladni, akkor csak a bank veheti el. Sajnos, amíg az õ tulajdona, addig õ is rendelkezik vele, tehát, ha nem adja a beleegyezését, akkor jogilag sem tudtok lépni, de gondolom, nem is akartok. Itt csak az segít, ha találsz munkát és gyorsan elkezditek törleszteni a részleteket vagy az anyuka belemegy az eladásba. Tudom, hogy nagyon nehéz munkát találni, én fõiskola mellett nem tudok elhelyezkedni sehol, mert nekem sem megfelelõ a végzettségem. Nem tudom, hogy beszéltetek-e már a helyi önkormányzattal? Kérhetnétek ott is anyagi segítséget. Lehet, hogy munkát is tudnak ajánlani! Szerintem bátran fordulj hozzájuk, mert ez így tarthatatlan, hogy rettegnetek kell a banktól! Sok sikert!

Ha édesanyádé a ház, akkor nem tehettek semmit. Ha õ nem akarja eladni, akkor csak a bank veheti el. Sajnos, amíg az õ tulajdona, addig õ is rendelkezik vele, tehát, ha nem adja a beleegyezését, akkor jogilag sem tudtok lépni, de gondolom, nem is akartok. Itt csak az segít, ha találsz munkát és gyorsan elkezditek törleszteni a részleteket vagy az anyuka belemegy az eladásba. Tudom, hogy nagyon nehéz munkát találni, én fõiskola mellett nem tudok elhelyezkedni sehol, mert nekem sem megfelelõ a végzettségem. Nem tudom, hogy beszéltetek-e már a helyi önkormányzattal? Kérhetnétek ott is anyagi segítséget. Lehet, hogy munkát is tudnak ajánlani! Szerintem bátran fordulj hozzájuk, mert ez így tarthatatlan, hogy rettegnetek kell a banktól! Sok sikert!
Hát nehéz okos választ írni, de az biztos, hogy mielõtt ezt eladjátok, nézni kell házat, ahová mehetnétek, ez nem szokott egy-két hét alatt lefutni. Ha találsz olyan hirdetést, ahol esetleg élhetne két generáció, azzal talán anyukádat is tudnád motiválni. Az a tapasztalatom, hogy bár az idõsek nagyon maradiak, konzervatívak és nehezen mozdítható, meggyõzhetõk, de ha picit alázatosabb vagy velük, a segítségüket kéred, akkor szívesebben együttmûködnek. PL: "Anyu attól félek hogy elveszítjük a vagyonodat, tudom, hogy hibáztunk, hogy elmaradtunk a részletekkel, de nem volt szándékos, kérlek segíts, hogy vissza tudjuk fordítani ezt a folyamatot. Próbáljuk együtt megoldani, mert nekünk egyedül nem megy és kétségbe vagyunk esve, hogy ha ez így megy tovább akkor a gyerekeknek nem lesz fedél a fejük felett.." Mindezt persze saját szavakkal. Próbáld meg, anyukád a kulcsa a dolognak.
Ha anyukád nevén van a ház, az a gond, hogy nem a tiétek. Anyukád a tényleges tulaj. Nem akarlak megbántani, de nem használ ki titeket? Ti fizetitek a hitelt, de a különálló házatok az õ nevén van. Ezt hogy tudtátok ilyen rosszul elrendezni? Nem tehetsz semmit, ha nem tudod õt meggyõzni. Én a helyedben elvinném õt a bankba, ahol megigényeltétek a hitelt, hogy elsõkézbõl hallja, mire számíthattok, ha nem adjátok el a házat. Azt is mondd meg neki, hogy a bank így is, úgy is behajtja a pénzt, mert ha nem fizettek elárverezi a házat. Már késõ, de felelõtlenül nem lett volna szabad ennyi hitelt felvenni egy fizetésre.
Menjetek be a bankba, es kerdezzetek ott meg, hogy mit tehettek, mit csinaljatok!!! Ne dugjatok homokba a fejeteket, ne varjatok. A semmitol nem fog megoldodni a helyzet. En mindenkeppen bankba mennek, es elmondanam a tortenetet tisztan ugy ahogy van. A mamat is vigyetek magatokkal, hogy megertse (remelhetoleg megerti) amit az ugyintezo fog a bankban mondani. Ha nektek nem hisz, akkor remelem a banknak hinni fog Amugy mit jelent az, hogy anyukad neven van a haz, es ti vagyis a te ferjed fizeti??? A ferjed azert dolgozik, hogy a te anyukadnak legyen haza? Kicsit furcsa, de gondolom nem pontosan irtad le a storyt. Menjetek be a bankba hetfon!!!!!
Ha hitel van a házon és anyukád valamilyen szinten tulajdonos, akkor a hitelszerzõdést neki is alá kellett írnia, tehát tudnia kell, nem fizetés esetén mire számíthat. Teljesen mindegy, kié a ház, kié a hitel, a bank megtesz mindent, hogy behajtsa az adósságot, ha ez nem megy, elmegy a végsõkig is és pl árvereztetni fog, márpedig ez nyilván anyukádnak sem tetszene. Az õ helyében én is ki lennék borulva és nagyon haragudnék. Elkeserítene, ha a gyerekeim adósságot adósságra halmoznának fel úgy, hogy az én biztonságomat is fenyegetnék, de most már ez a helyzet kialakult, a megoldásokat kellene keresni. Szerintem tök mindegy, milyen munkát vállalsz, én a helyedben bármilyen "nem normálisat" is elvállalnék, hogy ne kerüljünk ennyire padlóra. Nem nagyon értem, mégis mire vártok, miben bíztok, ha nem tesztek semmit, hogy a helyzet megoldódjon.

Párommal hitelre vettünk egy házat. Volt önerőnk, az ő lakásának az ára. Szakítottunk, ő maradt a házban. Nem akarja eladni, de én nem tudom fizetni, és nem is élek ott. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha közös tulajdon, akkor kivásárolhatja a részét, kifizetheti az általad már befizetett összeget, de szerintem nem kötelezhetik rá. A másik lehetõség, hogy fizeted tovább, és van egy "fél" házad. Bár sokra nem mész vele, ha nem adja el, és (ha jól tudom), ha nem laksz ott, adott idõ után elidegenítheti. Szóval ha az aláírásod ott van a papírokon, a bankot nem fogja sajnos érdekelni, hogy ott laksz-e vagy sem. Egy válással talán még jobb lenne a helyzet ilyen szempontból.

Ha közös tulajdon, akkor kivásárolhatja a részét, kifizetheti az általad már befizetett összeget, de szerintem nem kötelezhetik rá. A másik lehetõség, hogy fizeted tovább, és van egy "fél" házad. Bár sokra nem mész vele, ha nem adja el, és (ha jól tudom), ha nem laksz ott, adott idõ után elidegenítheti. Szóval ha az aláírásod ott van a papírokon, a bankot nem fogja sajnos érdekelni, hogy ott laksz-e vagy sem. Egy válással talán még jobb lenne a helyzet ilyen szempontból.
Ha jól értem, nem voltatok házasok. (Mármint megesküdve.) Kinek a nevén van a ház és a hitel?
Kinek a nevén van a hitel??
Közös hitelvállalás esetén (amennyiben bizonyítani is tudod, hogy fizettél bele) megállapítják a "részedet" a lakás értékébõl és azt ki kellene fizetnie Neked. A kérdésed viszont azt sugallja, hogy nem te fizetetted/fizeted a törlesztõt...akkor viszont nincs mit tenni.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk házasok. A hitel a kettõnk nevén van. Én nem szeretnék semit onnan, csak azt, hogy lekerüljön a nevem a hitelrõl.Ha nem adjuk el, van más járható út?
és a lakás kinek a nevén van? ha a kettõtökén, akkor Õ kifizet téged, ha a lakás az övé, akkor.....csak hitel van a neveden????

Házastárs is örököl halálesetkor ingatlan tulajdonrészt, vagy kizárólag a gyerekek? (tudom, hogy özvegyi joga lesz arra a házra amiben lakik, nem ez érdekel) Mi van, ha több lakóingatlan van a házaspár tulajdonában?

Legjobb válasz: Ha a ház a házasságkötés elött már a férj tulajdona volt, akkor az a férjé is marad, ebben az esetben a feleség CSAK haszonélvezetet örököl. DE HA a házasság alatt nagyobb kiadások voltak a házra (renoválás, átépités, kölcsöntörlesztés), akkor annak az összegnek a fele a feleség tulajdona, mivel minden érteknövekedés, ami a házasság alatt keletlezette, az közös. Ha a házat a házasság ideje alatt vették, akkor az felesben a feleségé, függetlenül attól, hogy kinek a jövedelméböl, kinek a számlájáról lett kifizetve, és hogy kinek a nevére lett iratva.

Ha a ház a házasságkötés elött már a férj tulajdona volt, akkor az a férjé is marad, ebben az esetben a feleség CSAK haszonélvezetet örököl. DE HA a házasság alatt nagyobb kiadások voltak a házra (renoválás, átépités, kölcsöntörlesztés), akkor annak az összegnek a fele a feleség tulajdona, mivel minden érteknövekedés, ami a házasság alatt keletlezette, az közös. Ha a házat a házasság ideje alatt vették, akkor az felesben a feleségé, függetlenül attól, hogy kinek a jövedelméböl, kinek a számlájáról lett kifizetve, és hogy kinek a nevére lett iratva.
csak a gyerekek örökölnek az elhalt tulajdonában levõ ingatlanból, és mindegyikbõl. A házastársnak csak haszonélvezeti joga lesz rajtuk.
Az elõzõ cikk a jelenleg érvényes! Tehát az elsõ házból csak a haszonélvezeti jog a tiéd, az összes többibõl meg egyenlõ részt örökölsz a gyerekekkel.
A kérdező hozzászólása: Õszintén köszönöm az információkat. Sokat segített az eligazodásban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!