Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudom 8 hónapos baba (3 db)

Mivel tudom hígitani 8 hónapos baba ennivalóját?

Szeretnék adni neki abból amit mi eszünk.Ma túrós tésztát leturmixoltam, de olyan ragadós volt, hogy megkostóltam és én is alig bírtam megenni. Mivel hígithatom?

Legjobb válasz: Szi!Az ilyet, pl anyatejjel.De próbálj leveses dolgokat adni neki.Vagy ha már vannak fogacskái nyugodtan adhatsz neki darabisat.A tésztát törd össze villával, úgy nem lesz ragadós.A húsokat hígíthatod leves levével.De nemtudom miket adsz neki.Én ennyi idõsen még a túrót mellõztem.

Szi!Az ilyet, pl anyatejjel.De próbálj leveses dolgokat adni neki.Vagy ha már vannak fogacskái nyugodtan adhatsz neki darabisat.A tésztát törd össze villával, úgy nem lesz ragadós.A húsokat hígíthatod leves levével.De nemtudom miket adsz neki.Én ennyi idõsen még a túrót mellõztem.
1 éves koráig hacsak lehet anyatejet kapjon. Esetleg érett, jó minõségû gyümit/annak pépjét kapjon a gyerek. Pépesített zöldség fõzelékeket, erõs fûszerek és só nélkül! Frissen csavart zöldség és gyümi leveket is kaphat a gyerkõc, persze óvatosan és keveset. A túrós tészta szerintem is durva, várd meg amíg nagyobb lesz.
A túrót 10 hós kortól lehet adni, tejfölt jóval késõbb. Zöldséget és gyümölcsöt kell még neki ennie, meg kaphat már husit, sajtot, és tojássárgáját. Azokat pedig a fõzõlével kell higítani. Korai még ez.

Járóka vagy szőnyeg? 8 hónapos a baba, miért szorgalmazzák, hogy tegyem járókába? Nem értem. A gyerek a szőnyegen, vagy a parkettán játszik, padlóűtés van. Miért. Minek? Van annak valami haszna, vagy csak annyi, hogy a gyerekedet "jó helyen tudod"?

Kúszik össze vissza, élvezi, nyugisan jön megy a lakásban. Az anyósom szerint be kellene tennem a járókába, amibe ugye korlátozva lenne. És nem értem, hogy Pl, remek akkor ha már tényleg jön megy a gyerek, neked pedig ki kell menned a postáshoz vagy a kertbe, stb. De ilyenkor minek? Hisz nem tud úgy 1 métert megtenni, hogy Te ne vedd észre. Õ azzal indokolja a járókát, hogy abban fel tud állni ha kapaszkodik. Na de ki akarja, hgy felálljon, ha fel akar állni akkor fel tud a kanapéba kapaszkodva is, vagy nem? Érvek, ellenérvek?

Legjobb válasz: Nekünk nem volt járókánk, pont ezért amit te is írsz. Nem szerettem volna korlátozni. 2 dolog miatt javasolják a járókát: 1-tudjon kapaszkodni, ezzel segítve a felállást 2-nem kóricáljon el, pl.amikor wc-n vagy Nekem a babám 10hósan elindult kézen fogva 1évesen meg már önállóan ment. Talált mindig kapaszkodót, amin felhúzhatta magát és nem kóricált el :) Vagy jött utánam, vagy az ajtóba beraktam a pihenõszéket, azt meg most sem tudja még átmászni :) 17hós

Nekünk nem volt járókánk, pont ezért amit te is írsz. Nem szerettem volna korlátozni. 2 dolog miatt javasolják a járókát: 1-tudjon kapaszkodni, ezzel segítve a felállást 2-nem kóricáljon el, pl.amikor wc-n vagy Nekem a babám 10hósan elindult kézen fogva 1évesen meg már önállóan ment. Talált mindig kapaszkodót, amin felhúzhatta magát és nem kóricált el :) Vagy jött utánam, vagy az ajtóba beraktam a pihenõszéket, azt meg most sem tudja még átmászni :) 17hós
Felhúzta magát a kanapén, radiátoron, szekrénybe kapaszkodott. Feltalálta magát :) 1.voltam
Mi vettünk neki babakarámot. Szerintem a járóka kicsi, ott nem tud olyan sok mindent mozogni. De néha ha egyedül vagyok itthon le kell mennem az alsó szintre rárakni a kazánra, ilyenkor tudom, hogy jó helyen van. Nekem ezért volt fontos, mert mindent elpakolni, lezárni, bezárni nem lehet és a kazánra rátenni nem fél pillanat.
A kérdező hozzászólása: Emeletes házban lakunk, az õ szobája a mi hálónkkal együtt fent van, így a kiságya is. De a kiságyba kezdetektõl tudatosan nem rakom napközben, játszani meg fõleg nem, csak esetleg a reggeli "sziezstánál" van nála 1-1 játék. A kiságyat én laváshoz használom, ezen nem is akarok változtatni. De ha ki kell mennem, és nem tudok rá figyelni akkor sem jöhet szóba, mert akkor fel kellene menni az emeletre, és az elég fárasztó olyan sokszor naponta felszaladgálni. Lent van a nappali, itt a gyerek is. Én még most tudok jönni menni tõle, simán fõzök a konyhában, mert nem tud még olyan gyorsan közleedni, hogy ne tudjam szemmel tartani akár fõzés közben. Késõbb biztos jól fog jönni a "karám", nagy valószínûségét látom, hogy bele fogom tenni. DE MOST én még nem akarom. Bár valaki írta, hogy jó volna szoktatni hozzá..ezen elgondolkodtam, ebben van valami. De utálom, nagy, nagyon helyet elfoglal, egyszer már felállítottam neki, az lett a vége, hogy mindent beledobáltunk, játék, takaró, ruha...amolyan mindent elnyelõ ketrec lett, ekkor elegem lett belõle és összezártam. De lehet, hogy akkor lassan elõveszem és 1-1 alkalommal belerakom.
Nekem ikreim vannak, vettünk nekik egy 270*180-as babakarámot. Teljesen jól elvannak benne és nem kell azon aggódnom, hogy valami történik. Nekem konkrétan az egész délelõttöm elmegy az itthoni teendõkkel. Most fogjuk a nappalit átalakítani és a karámot megszüntetni. Meglátjuk mi lesz...
A felálláshoz nincs szükség járókára. A lányomnak volt járókája, de nem használtuk, mert nyugis baba volt, tehát ha letettem a szõnyegre sok játékkal, akkor elmaszatolt egy félórát is ott, aztán mászott csak tovább. Na de most a fiammal sajnálom, hogy nincs járóka. Õ egy pillanatig sem ül egy helyben, mire kettõt pislogok, már felmászott a szekrényre, kis túlzással.:) Nagyon gyors, nincsenek neki akadályok, és bármin átmászik, akkor is, ha lehetetlennek tûnik. Én még ilyet nem láttam. Mivel nincs járóka, a kiságyába teszem, és ilyenkor torkaszakadtából sír. Ráadásul már nem is akar aludni benne, szerintem többek közt emiatt: játszótérnek tekinti. Szóval a baba vérmérséklete, temperamentuma, és a lakás jellege a döntõ ebben a kérdésben. Ha biztonságossá lehet tenni a lakást, ha el tudod "rekeszteni" a kis szobáját, és nem kerül veszélybe, akkor nem kell járóka. De nálunk két percenként jönnek a "nem szabad" felkiáltások, mert olyan kicsi a hely, hogy nem tudunk mindent elpakolni elõle. És ez sem jó.
9. vagyok. Használtan 10.000-ért vettem egy 120x120-as járókát, úgyhogy még pénzkidobás sem lesz, mert nem vagyont fizettem érte. :)
Nàlunk van ès szeretem. Dèlelôtt mindig beleteszem kicsit ez egy önàllò jàtèk idô! Biztonsàgban! Addig elpakolok a reggeli utàn ès max wc vagy postàs :) ès veszem is ki ès jöhet-mehet az egèsz hàzban! Nincs bekorlàtozva de nàlunk sok "veszèlyforràs" van ès mèg egy csèszèt se tudnèk nyugodtan levenni az asztalròl ha nem lenne jàròkànk.
Mi most költöztünk el a padlófûtéses házunkból, a mostaniban nincs. Vettem is egy járókát. Sajni a nappali, ahol a baba napközben van, közel van a bejárati ajtóhoz, és ha nyílik, az összes hideg a szõnyegre zúdul. Biztonsági és kényelmi okokból vettem a járókát, de amint elkezd kúszni, csak bizonyos esetekben fogom használni, játékidõben mehet amerre lát...:) Még nem kúszik, nem ül, nagyon jókat játszik a járókában, amíg a dolgomat intézem. 7hós baba anyukája
Utolsó vagyok jo ha van jároka de nem azért hogy nonstop benne legyen a kis drága, csak néha a bisztonság miatt
Nekem is van járókám vettem mert mondták hogy kell:) csak a helyet foglalta, sajnáltam egy ketrecbe berakni a lányom, összecsuktam elraktam , ha jön a postás vagy nem érek rá 2 percre berakom a kiságyba ha fõzök velem van a konyhába és teszem hozzá 1 éves most igy is megtanult felálni járni kapaszkodott butorba , kanapéba, csak azért írtam hogy a felálás megtanulásához nem kell jároka, szerintem akkor ragd bele ha dolgod van és nemérzed a babát bisztonságba külömben hagyd jönni menni felfedezni hiszen ez az ö dolga most, az anyósod meg ne engedd beleszolni ÉN SEM ENGEDEM:)
Mi addig gondolkodtunk a járókán, amíg már nem is kellett :) A fõ haszna egyébként, hogy amíg te nem figyelsz rá (fõzöl, wc-n vagy... stb.), ne csináljon semmi életveszélyeset, mert hogy jó, hogy most csak kúszik, de késõbb nagyon gyors lesz ám :) Viszont ilyen helyzetekben én beraktam az ágyába vagy az etetõszékbe. Kapaszkodni, járni megtanulni természetesen járóka nélkül is fog tudni.
Hát, én max akkor vennék járókát, ha lenne jó nagy hely neki, vennék egy nagy 8szög alakút, betenném a konyhába, és csak akkor tenném oda a babát, ha fõzök és olyan, ami veszélyes, pl fröcsögõ olaj, nehogy odamásszon pont a tûzhely elé, vagy forró sütõhöz, ilyesmi. De pl szószkevergetéshez túl sok értelme nincs õt korlátozni. Mi úgy alakítottuk ki a játszós szobát, amin 2 gyerek osztozik, hogy semmi kárt nem tehet ott magában. Van egy kicsi alacsony dohányzóasztal, amit az ajtóba teszek, ezen/ezalatt nem tud átmászni, de a nagyobbik gyerek és mi felnõttek, átlépjük. Tehát lányegében a szoba maga a járóka. Szerintem jól csinálod, érdemes a veszélyes helyeket valahogy bababiztossá tenni, wc ajtót csukni, cipõket elpakolni, tisztítószert, ilyesmit, de egyébként hadd menjen :)
Igazad van de ugye írod hogy ha majd elkezd haladni akkor bele rakod. hát akkor már nem fogod, mert addigra nem akarja már, mert elszokik töle és nem akar majd benne játszani. èn úgy csináltam, hogy kb 4 hós korától rendszeresen földön volt, de megcsináltam a járókát jó kis játszónak, és mikor wc-re mentem vagy föztem bele tettem és tök jól elvolt egy félórát. de attól még szinte egésznap a földön volt. MERT bizony tér kell neki és sokkal jobban ösztönzi a mozgásra, de nekem jó volt néha hogy bele tehettem. Döntsd el te. Ha elkezd menni már nem akar majd benne lenni.
Én szeretem a járókát.Amikor ekkora volt a lányom mint a tied, bár õ ekkor már kapaszkodva lépegetett, de elõtte is volt járókánk.Ahogy írtad én biztonságosnak véltem, amíg kiszaladok a postáshoz, lezuhanyzok stb.Az ágyat mi csak alvásra használjuk, abban napközben sose volt.Én is elég szabadon hagytam mindig hogy felfedezze a lakást, utál is a járókában lenni, csak akkor van el ott rövid idõre ha nem lát.Viszont nekem jó hogy tudom, biztonságban van ha épp olyan dolgot csinálok.
Szia! Nem volt járókánk, én is pont úgy gondolkodtam, mint te és 7 és fél hónaposan így is felállt :) Elõször a pihiszékében kapaszkodott, elöl, majd oldalt, majd hátul, ott a legmagasabb, aztán asztal, szék, ágy, bármi jó volt:) Nálunk is padlófûtés van. És mi is csak alvásra használjuk a kiságyat, ha hirtelen ki kell mennem a postáshoz, stb, addig etetõszék (rálátok), vagy kiságy. Soha nem sírt.

Kb.8 hónapos, lány macska, használja a almot, de kb.2 naponta lepisili az ágyamat. Csak úgy. Nem tudom mi lehet a baja? Mit tudnék még tenni? Már az egész lakás vizeletszagú.

Egy hónapja ivartalanítattam.Az alma rendszeresen tisztított.

Legjobb válasz: Nem lehet h valami illat irritálja az ágyadon (öblítõ, stb)?? De lehet hogy a dominanciáját fejezi ki, vagy csak azt akarja h foglalkozz vele. Amikor rajtakapod, erõteljesen szólj rá h "Nem szabad", vidd az alomra, és ha elvégezte ott akkor dicsérd meg. Ha mondjuk szõnyegre vagy padlóra pisil, akkor töröld fel ecetes/Domestosos vízzel, h elfedje a szagát.

Nem lehet h valami illat irritálja az ágyadon (öblítõ, stb)?? De lehet hogy a dominanciáját fejezi ki, vagy csak azt akarja h foglalkozz vele. Amikor rajtakapod, erõteljesen szólj rá h "Nem szabad", vidd az alomra, és ha elvégezte ott akkor dicsérd meg. Ha mondjuk szõnyegre vagy padlóra pisil, akkor töröld fel ecetes/Domestosos vízzel, h elfedje a szagát.
Hát én azt nem tudom, hogy hogyan lehet az alomra szoktatni, mert nekünk kinti cicáink voltak. Viszont az ágytól simán el lehet szoktatni. Szerintem valamilyen szag miatt végzi ott a dolgát. Ha rajtakapod, akkor szidd le, és rakd rá az alomra, és moss fel domestosos vízzel, és rakj az ágyad közelébe citromot, vagy narancsot, annaka szagát nem szereti. De akár egyszerûn be is csukhatnád a hálószoba ajtaját, és nem menne oda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Próbálok nagyobb figyelemmel lenni.Most nem engedem fel az ágyra, meglátom alakul-e.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!