Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudom 8 hónapos (36 db)

Miért nem tudok aludni? Mit tegyek? 8 hónapos a kisfiam, volt egy zűrösebb, nyűgös időszak, mikor sokat voltunk fenn vele éjjel.

Ez szerencsére elmúlt, elalszik a picúr 9 fél 10 fele, a párom is durmol, csak én nem bírok elaludni. Még rosszabb, mikor éjszaka felkelek hozzá (max 1x) mert vissza kell altatni, és utána nem alszom el, forgolódok és folyton az jár a fejemben, hogy aludj már basszus, mindjárt kelhetsz újra, adig aludj míg lehet, meg eszembe jutnak a nap eseményei és azon agyalok. Korábban se voltam jó alvó, de ez már sok. Van erre vmi homeopátiás cucc? Vagy trükk, amit?l elalszom, stb, ti mit csináltok, ha aludni akartok?

Legjobb válasz: Szia! Hát nem tudom szereted e a tejet de lehet meleg mézes tejet inni lefekvés elõtt. Vagy tegyél levendulát és citromfüvet a párnád alá. Az is jó.

Szia! Hát nem tudom szereted e a tejet de lehet meleg mézes tejet inni lefekvés elõtt. Vagy tegyél levendulát és citromfüvet a párnád alá. Az is jó.
Igyál meg egy csésze forró citromfû teát az ágyban. Nyugtat is és a melegtõl ellazusz, jól alszol. Vagy kapcsolj be egy kis altató zenét. Ha van babazenétek az tökéletes.
Sedatif PC a homeos bogyó, én terhesség alatt szedtem a sok aggódás és nemalvás miatt. Most, ha elõfordul levendulaolajat szagolgatok, jó mélyen, az nyugtat és igen, én is iszom a citromfû teát. 8 hónapos kisfiú anyukája

SOS! Mit csináljak? 8 hónapos és abszolut nem hajlandó kanállal enni így nem tudom hozzá táplálni!

semmit nem hajlandó el fogadni.Ki veri a kanalat a kezemb?l,ha le fogom a kezét akkor el fordítja a fejét és össze húzza a száját,és ha nagy nehezen be adok a szájába egy kanalat akkor meg kiköpi,Nem hiszem hogy az ízekkel van a baja,mert a banánt ha letörök egy darabot és a kezébe adom skkor ezerrel majszolja és ízlik neki,de kanállal pépbe már nem fogadja el.Így csak tápszert eszik meg gyümi levet cuclis üvegb?l.Mindenki azt mondja hogy türelem,na de már 5,5 hónapos kora óta türelmesen próbálkozok,és még mindig semmi,pedig már nagyon itt lenne az ideje hogy szilárdat is egyen! Segítsetek szerintetek mit csináljak???

Legjobb válasz: Akkor van itt az ideje, amikor õ is úgy gondolja, nem amikor te. Ha még nem eszik mást, csak szopik, akkor sincs semmi gond. Vannak babák, akik 1 éves korukig sem fogadnak el semmit, mégsem lesz semmi bajuk. A környezetemben is volt már ilyen. Én a helyedben kihagynák legalább 1-2 hetet a kanállal való próbálkozásból, majd amikor már "felejtett", akkor újrakezdeném, de nem erõszakosan.

Akkor van itt az ideje, amikor õ is úgy gondolja, nem amikor te. Ha még nem eszik mást, csak szopik, akkor sincs semmi gond. Vannak babák, akik 1 éves korukig sem fogadnak el semmit, mégsem lesz semmi bajuk. A környezetemben is volt már ilyen. Én a helyedben kihagynák legalább 1-2 hetet a kanállal való próbálkozásból, majd amikor már "felejtett", akkor újrakezdeném, de nem erõszakosan.
Esetleg próbáltál már fõzit hígabban, üvegbõl adni? És híg tejpépet?ha megszokná a fõzi ízt, pl egy barack-krumplit vagy sütõtök-krumplit, ezek édesek, mint a gyümilé, talán ha megszereti az ízt, késõbb kanállal is enné! Vagy : kaptam régebben a hozzátáplálás elején olyan üveget, aminek kanál van a végén, erre nyomod rá a fõzit, szinte bele a szájába. Nüby márkájú, brendonban biztos lehet venni, de intersparban is láttam. Ilyet próbáltál már? Egy nyolchós, aki nem szopizik, már tényleg nem árt, ha elkezd kanalazni, mert nem egy perc , mire eljutunk a "felnõtt" kajákig, nem beszélve a szükséges fehérjékrõl, rostokról és vitaminokról, ami igy tél elõtt igen csak kéne.
Második válaszoló nemigen figyelt, mivel TÁPIS a baba, nem szopik. A civisek valóban gyakrabban csinálják, hogy sokáig nem mondanak le a tejrõl holmi fõzelékért, de egy tápis nyolchós az más tészta, én is aggódnék.
A kérdező hozzászólása: nem próbáltam még a fõzit hígan cumis üvegbõl. De lehet olyan cumis üveget kapni aminek akkkora lyuka van hogy átfolyik rajta a sûrû higított pép is?
Van olyan üveg. Tejpépet simán adhatsz belõle. Nálunk (Kárpátalján) lehet külön szilikont venni a cumisüvegre különbözõ lyukméretekkel, ha itt lehet, akkor nálatok méginkább.Itt gyógyszertárban, bababoltban kapható.
Szia, elsõ válaszoló vagyok. Van ilyen cumi, pl mam cumi x- jellel, rá is van írva, hogy pépekhez. Jó az aventes üvegre, ha azt használtok. Dm-ben lehet ilyen cumit kapni.
Én nem aggódnék.Gyakran járunk étterembe, soha nem láttam felnõttet, aki cumisüvegbõl vacsizott volna.:) Minden gyerek fog kanállal enni, azt majd õ eldönti, mikor.
Khmmm... Teljesen mindegy, hogy szopik, vagy tápszeres. Akkor is csak 6 hónaposan szabad elkezdeni, és egyik esetben sincs gond, ha egy ideig még nem fogadja el. Szóval nem kell pánikot kelteni, semmi baja nem lesz annak a babának. Hamarabb lenne baja, ha mondjuk 4 hónaposan elkezdett volna mást enni, mint tápszert.
Azt írtad, hogy a banánt elfogadja, ha letöröd neki.Párolj jó puhára zöldségeket, almát és kockázd neki fel apró darabokra.Add neki így, lehet, hogy elnyammogja.Ha ügyesen rág és az evéssel így sikerül elõre haladni, akkor a húst is adhatod neki így.Lehet, hogy darabosan elfogadja.Persze eleinte kerüld a kanalat, inkább tedd a szájába és engedd neki is, hogy betegye a pofijába:) ))Nem sokára adhatod a vajas kenyeret is pici katonákba, csak szép lassan ismerkedjetek az ízekkel.Szerintem próbáld így, nem baj he kihagyja a pépesített ételeket, eheti darabosan is, ha ügyes.

Már sajnos sokszor elôjött a lábgombám, a abôrgyógyászaton kiírt kenôcsök ellenére. Most újból kezdôdik, de nem tudom mit használhatnék.8 hónapos babám van, szoptatok. Házipatikák?

Legjobb válasz: Állítólag, ha ecetes vízbe áztatod minden nap, legalább fél órára, az használ. Nekem szerencsére már egy ideje nem jött elõ, úgyhogy mióta ezt hallottam, azóta még nem próbáltam. Egy próbát megér.

Állítólag, ha ecetes vízbe áztatod minden nap, legalább fél órára, az használ. Nekem szerencsére már egy ideje nem jött elõ, úgyhogy mióta ezt hallottam, azóta még nem próbáltam. Egy próbát megér.
Én canestent terhesség és szoptatás alatt is használtam


Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

8 hónapos a babám. Azt mondták adjak neki kiflit meg babapiskótát, hogy tanulja a rágást, de még nincs foga. Ha egy nagyobb darabot "harap" le, el tudja majszolni, nem akad a torkán? Mit, hogyan adhatok neki?

Legjobb válasz: Már adhatsz neki kenyérhéjat, kölesgolyót nyugodtan. a babák nagyon okosak, ha nagyobb darab kerül a szájukba azt nem fogják lenyelni, megpróbálják elcsócsálni, ha esetleg túlságosan hátra is csúszik, akkor reflexszerûen öklendezni kezdenek. Az enyémnek 11 hónaposan bújt ki az elsõ foga, de már 8 hónaposan nem evett meg semmit pürésítve. Kapott a kezébe kiflit, kenyérhéjat, bulátát, fõtt zöldséget, gyümölcsdarabokat és mindent szépen össze"rágott" az ínyével. Persze ilyenkor nem szabad egyedül hagyni, jobb a békesség :)

Már adhatsz neki kenyérhéjat, kölesgolyót nyugodtan. a babák nagyon okosak, ha nagyobb darab kerül a szájukba azt nem fogják lenyelni, megpróbálják elcsócsálni, ha esetleg túlságosan hátra is csúszik, akkor reflexszerûen öklendezni kezdenek. Az enyémnek 11 hónaposan bújt ki az elsõ foga, de már 8 hónaposan nem evett meg semmit pürésítve. Kapott a kezébe kiflit, kenyérhéjat, bulátát, fõtt zöldséget, gyümölcsdarabokat és mindent szépen össze"rágott" az ínyével. Persze ilyenkor nem szabad egyedül hagyni, jobb a békesség :)
Az én kislányom 8, 5 hónapos. Kb. 8 hós korától csak a darabos ételt fogadja el. Akkora bújt ki a második foga. De babapiskótát már akkor is kapott amikor nem volt foga, hiszen az elázik, attól biztos, hogy nem fog megfulladni. A kiflibõl olyan nagy darabot nem tud leharapni, csak ami majd leázik neki ahogy majszolja, attól meg már megint nem fog megfulladni.
Szerintem is a kenyérhéjjal kezd, a felsõvel, és jól kapard ki a belét (azért ne szakadjon el).Ezt jól fel tudja áztatni a nyálával, én ezzel kb fél órára le tudtam kötni.
En 7 honaposan adtam neki kiflit, kekszet meg kenyerhejat a kezebe es szopogatta mert nem volt foga. Nagyon szerette, sot az alma cikket is (csak az almaval vigyazni kell, hogy amikor mar kicsi lesz az alma cikk el kell tolle venni, nehogy egybol bekapja). Most mar 8, 5 honapos es sajnos a kiflit mar nem merem neki odaadni mert amiota van foga egyszeruen bekapja es akkorat leharap belolle, hogy ugy kell kiszednem a szajabol mert fulladozik. Nem tudom miert kezdte ezt el csinalni, ezelott meg semmi gond nem volt. :(
Sajnos az én fiam is mióta 4 foga kinn van nem majszol, csak harap. Darabosat nem igen tudok adni neki. Nálatok meddig tartott ez az idõszak?
ja utolsóként még azt írom, hogy 10 hónapos.

Éjszakai ébredés 2x, 8 hónaposan? Eddig nem volt ilyen. Nem tudom mi lehet ez, nem is várok "diagnózist", csak leírom, hátha valaki járt már így, vagy van esetleg ötlete.

8 hónapos a kisfiam, jól evett, jól aludt. Eddig. kb. 2 hete kezdődött az éjszakai felsírás. Egy éjjel egy alkalommal felsírt, megitattam, visszaaludt. Pár napja, óránkén, vagy 2 óránként ébred, eszik, inni nem kér. Előfordul, hogy kétszer is eszik éjjel. A nappali étkezése csapnivaló, van, hogy a délutáni étkezést szinte teljesen ki hagyja. De ha nem hagyja ki akkor is ébred éjjel enni. Váltottam táplálóbb tápszerre, semmi eredmény, akkor is kétszer ébredt. 2 foga kint van, lehet ez fogzás? Ha az akkor nappal miért nincs semmi panasza?Az előző fogaknál nem lehetett vele bírni nappal sem.

Legjobb válasz: Szerintem fogzás miatt van.Kisfiam is ezt csinálta és nem gondoltam a fogra,mert nem láttam.3 hétig kelt éjjel 2-3 alkalommal sírva.Aztán egyik napról a másikra végigaludta és a fog még mindig nem látszott.Eltelt egy hét és kibújt a 8. fogacskája,ráadásul rágófoga. Éjjel mindig erõsebbek a panaszok,gondolj csak bele ha neked fáj valami az is este mindig erõsödik,rosszabb lesz.Nappal az én fiammal sem volt gond,talán a szokásosnál kicsit nyûgösebb volt ennyi. Nézegesd neki és kenegesd valamivel.

Szerintem fogzás miatt van.Kisfiam is ezt csinálta és nem gondoltam a fogra, mert nem láttam.3 hétig kelt éjjel 2-3 alkalommal sírva.Aztán egyik napról a másikra végigaludta és a fog még mindig nem látszott.Eltelt egy hét és kibújt a 8. fogacskája, ráadásul rágófoga. Éjjel mindig erõsebbek a panaszok, gondolj csak bele ha neked fáj valami az is este mindig erõsödik, rosszabb lesz.Nappal az én fiammal sem volt gond, talán a szokásosnál kicsit nyûgösebb volt ennyi. Nézegesd neki és kenegesd valamivel.
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) Nem tudok másra gondolni csak a fogra. Ha nem a foga, akkor viszont beteg (?) Hiába lesek a szájába, nem tudok fente úgy benézni, hogy érdemben lássak valamit. Dologélt és dentinoxot is kenek rá neki. Remélem, hogy "csak" a foga, valóban:-)
lehet a foga, ami miatt nem eszik nappal annyit, mint amennyi kellene neki, és megébred a fogára is meg az éhségére is
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. ma éjjel is kétzser ébredt, mind a kétzser evett. Próbáltam csak iatni, vagy csak simán vissza altatni, nem ment. Ha ivott 5 perc után sírt megint. Bekentem az ínyét, akkor megint 5 percig csend volt, de azután addig sírt íg meg nem etettem. Szóval biztosan éhes.

Néha úgy érzem nem tudom lekötni 8 hónapos babám figyelmét. Rengeteg játék veszi körül, játszom vele, bébikomp stb, mégis sokszor nyűglődik. Mit csináljak, hogy jobban lekössem a figyelmét?

Foga még nincs, szóval lehetne a fogára fogni a dolgot, hogy amiatt, de nem hinném. Olyan, mintha semmi nem lenne jó a számára, mintha megunna bizonyos dolgokat. Sokszor csak "vinnyog", és bármit teszek, nem jó. Kivéve, ha az ölemben van, akkor aztán vigyorog ezerrel. De ez sem s?r?n van, nem igazán szoktuk kézben hordozni. Leteszem a földre sokszor, hogy másszon. Hasra fordul, és elkezd szintén ny?gösködni, és inkább nem mászik. Bébikomp is egy ideig okés csak. Mit kéne tennem, hogy ne legyen ilyen kis ny?gi?

Legjobb válasz: :-D mintha az én fiamról írtál volna.... :-D 7,5 hónapos, és ugyan ez a helyzet 50 millió játék, együtt játszás, és mégis nyöszörög, nyavalyog, sehogy sem jó... de ha felveszem..... :-D szerintem nagyon zavarja, hogy nem tud eljutni mindenhová, mondjuk õ még nem kúszik, csak hátrafelé... :-) nekem sincs ötletem, néha eléggé kivannak az idegeim... :-D

:-D mintha az én fiamról írtál volna.... :-D 7, 5 hónapos, és ugyan ez a helyzet 50 millió játék, együtt játszás, és mégis nyöszörög, nyavalyog, sehogy sem jó... de ha felveszem..... :-D szerintem nagyon zavarja, hogy nem tud eljutni mindenhová, mondjuk õ még nem kúszik, csak hátrafelé... :-) nekem sincs ötletem, néha eléggé kivannak az idegeim... :-D
A kérdező hozzászólása: Nyugi, Õ is csak hátrafelé kúszik:) . Szóval így Õ sem arra halad amerre szeretne:) .
:-D ez is olyan túlélõs idõszak szerintem, mielõtt teljesen megkattannánk, addigra pont vége lesz.... vagy csak én bírom ilyen nehezen?
Az én babom is ezt csinálta.most 9, 5 hos és nagyon szépen elvan magában.De nyolc hosan én sem tudtam mit csinálni vele.És ahogy az elöbb irták mire bekattannál addigra vége. Kitartás amint rendesen tud kuszni mászni jobb lesz mert rájön mennyivel könnyebb egyedül odamenni ahova õ akar mint anya ölében.Aki ráadásul nem is mindig oda viszi ahova õ akarja.:-))))))
Fusztrálja, hogy nem halad sehova, mert annál már okosabb, szóval õ is tiszta ideg:) ) elmúlik! Ahogy mászni kezd...tornásztatsd, ha van kedved, mondókázzatok, sok séta, fõleg ha már nagyon vinnyog, napi többször is mehettek. Vidd gyerekek közé, neked is jót tesz:) fú, nehéz korszak.
Lehet az a baja, hogy minden játék ott van körülötte. Az én fiam is nyûgösködött, aztán egyszer olvastam errõl, és kipróbáltam, minden játékot elpakoltam zárható dobozba, és kiporcióztam napokra. Egy napra elég 4-5 játék, külön adag délelõttre és délutánra. Most teljesen jól elvan, mindennel tud egyszerre játszani, nincs "bõség zavara":D Szoktam azt is csinálni, hogy egy kis dobozba rejtek 2-3 játékot, és másik 2-3 db-ot meg elhagyok a lakás különbözõ pontjain, azzal is jól elvan, hogy egyiktõl mászik a másikig:) Esetleg próbáld ki, hátha nálatok is bejön.
Igaza van az elõttem szólónak, nem jó, ha sok játék van a baba körül. Az én kisfiam elõtt 3-4 játék volt, ami színes és csinál valamit! (Hangot ad, pörög rajta valami) De nála elég sûrûn váltogatni kellett a játékokat! Olyan is volt, hogy egy papír dobozba pakoltam színes kis játékokat (kockát, kis autót, színes zsebkendõt)és azokat pakolgatta ki-be!
Bifidusos például a Danone Activia. Bármilyet adhatsz neki szerintem.
Én babajoghurtot adtam neki. 11 hónapos , de rendeset még nem evett. Az aktivia bifidusos az biztos, danoninót is adnak jó páran a babáknak.
Én is babajoghurtot adtam neki, és még ettõl is kipattogott az arca. Kefír, natur joghurtot lassan bevezetheted, de más joghurtot szerintem ne adj.

Mit lehet játszani egy már ülni tudó 7-8 hónapos babával?

Legjobb válasz: Kisfiam 7 hónapos. A járókában egyáltalán nem játszik, sír benne. A franciaágyon játszunk, vagy pléden, a fûben. Nagyon szereti a kisebb labdákat, zörgõs könyveket, játékokat, semmi extra:D Imádja a kocsijából nézni a testvéreit, ahogy játszanak, a kutyáinkat, apát, ahogy dolgozik, most pedig nagy sláger a pici medence. Szeret még hintázni is. Az az igazság, hogy az enyém még nem ül meg pár percnél tovább, így túl sok mindent még nem játszunk, csak ilyesmiket, amiket felsoroltam.

Kisfiam 7 hónapos. A járókában egyáltalán nem játszik, sír benne. A franciaágyon játszunk, vagy pléden, a fûben. Nagyon szereti a kisebb labdákat, zörgõs könyveket, játékokat, semmi extra:D Imádja a kocsijából nézni a testvéreit, ahogy játszanak, a kutyáinkat, apát, ahogy dolgozik, most pedig nagy sláger a pici medence. Szeret még hintázni is. Az az igazság, hogy az enyém még nem ül meg pár percnél tovább, így túl sok mindent még nem játszunk, csak ilyesmiket, amiket felsoroltam.
Én már alig várom, hogy süti-süti-pogácsát játszhassak a bébimmel, de még néhány hónapig várnom kell... még csak 4 hónapos... :) ))
Anya taníts engem címû könyvbe minden napi feladatok vannak .Én vettem használtan játékokat a babásoldalon az aprohírdetésekböl kinézem, és nagyon sokat foglalkozik a babám velük .Én megmutattom neki miket kell csinálni és ö utánoz kis ídõ mulva. Fp. zsiráfos golyopálya , zsiráfos kocka bedobo .Csip-csip csokát lehet játszani, kukucskálost, kocka épitõvel, pápázni, állathangokat tanítani. Én sokat foglalkozok vele és szeret utánozni így fejlödik.Kisautot vonatot huzzogatok neki.Könyveket mutogatok mesélek a képröl.
A kérdező hozzászólása: Szia, meg tudnád írniannak a babás oldalnak a címét, ahonnan a használt játékokat vetted a kisbabádnak? Köszönöm!

8 hónapos labi-dog keverék kutyánk folyton felugrál nagyon durva, harapdál. Jutalommal csak az ül, fekszik, néha a maradra is reagál. Nagyon makacs nem tudjuk rendreutasítani. A három gyerekem már fél tőle. Mit tehetnék hogy ne ugráljon fel?

Legjobb válasz: Nincs mit, ennél jobbat nem tudok mondani. Nekem is van egy labrador kutyám már 13 éves, õ az elsõ kutyám, mivel 12éves vagyok. Szerencsére õ nem volt problémás kutya és még most sem az, ezért tapasztalatbol sajnálom nem tudok segiteni.

Nincs mit, ennél jobbat nem tudok mondani. Nekem is van egy labrador kutyám már 13 éves, õ az elsõ kutyám, mivel 12éves vagyok. Szerencsére õ nem volt problémás kutya és még most sem az, ezért tapasztalatbol sajnálom nem tudok segiteni.
Legyél szigorú vele. ha kell vágj rá az orrára. Azért az mégsem járja, hogy a kutya parancsoljon a házba!
A kérdező hozzászólása: nem használt sem az orr-ráütés, sem a lépj a hátsó lábára...néha sikerül a grabancát elkapnom, de ez 8, 6, és 2 éves gyerekeimnek nem megy...de köszi
Bocs kicsit hülyén fogalmaztam meg az elözöt: Bocs tapasztalatbol nem tudok segiteni. Sajnálom.
http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Letölthetõ könyv, Jan Fennel Kutyapszichológia. Olvasd el, nagyon hasznos! Kutyakikepzes.net Ez pedig egy nagyon jó kutyakiképzõ honlapja, nekem is õ segített.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!