Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudok kerámiára (8 db)

Kerámia főzőlapomat mivel tudom megtisztítani?

Milyen szivaccsal lehet? Hol keressem? Milyen tisztítószert használhatok? Ha már összekarcolta egy régi edény, sosem lesz szép? :(

Legjobb válasz: Ha már karcos, azt nem tudod többé eltüntetni. Közönséges mosogatószivaccsal lehet tisztitani, de a nem durva felével, mint a teflonokat szokás. Lehet kapni kimondottan kerámia fözölaphoz való tisztítószert, de ha ráégett zsir van rajta, akkor hideg zsíroldót is szabad használni. Viszont dörzsölö anyagokat, fémszivacsot nem szabad használni, se késsel vagy hasonlóval vakargatni legfeljebb a hozzá való pengével letolni róla a durvább szennyezödést (áztatás után)

Ha már karcos, azt nem tudod többé eltüntetni. Közönséges mosogatószivaccsal lehet tisztitani, de a nem durva felével, mint a teflonokat szokás. Lehet kapni kimondottan kerámia fözölaphoz való tisztítószert, de ha ráégett zsir van rajta, akkor hideg zsíroldót is szabad használni. Viszont dörzsölö anyagokat, fémszivacsot nem szabad használni, se késsel vagy hasonlóval vakargatni legfeljebb a hozzá való pengével letolni róla a durvább szennyezödést (áztatás után)

Mivel tudom tisztítani a kerámai alföldi wc-t?

Ugyanúgy domestossal?? Azt hallottam, hogy a kerámiát nem szabad domestossal tisztítani, mivel tönkreteszi. De az a legjobb wc tisztításra. Tulajdonképpen szaniter alapú wc. Lehet domestossal??

Legjobb válasz: Nekem is Alföldi kerámia WC-m van, nem vettem észre, hogy a Domestos kárt tett volna a felületén. Igaz, nem folyamatosan azt használom, ha elfogy, és találok másikat, olcsóbban, azt veszem meg. ( LIDL, ALDI termékek)

Nekem is Alföldi kerámia WC-m van, nem vettem észre, hogy a Domestos kárt tett volna a felületén. Igaz, nem folyamatosan azt használom, ha elfogy, és találok másikat, olcsóbban, azt veszem meg. ( LIDL, ALDI termékek)
Én 20%-os ecettel szoktam. Régen domestost használtam és attól sem volt/lett semmi baja. Az ecet viszont sokkal olcsóbb és a szaga is hamarabb eltûnik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választokat, azért annak örülök, hogy a domestos nem fog benne kárt tenni.
hypó, amúgy az összes WC kerámia mi néha sósavat is öntünk a színezett alföldi sloziba és még semmi baja nincs

Mivel tudom eltüntetni a kerámia főzőlapon lévő karcolásokat?

Legjobb válasz: Szia! Ciffel. Semmi mással ne sikáld, mert csak még karcosabb lesz. A cif szépen lepucolja róla még a szivárványos zsírréteget is, microszemcséi felpolírozzák és szép fényes lesz. Ha mély karc van a lapon, azt szerintem semmivel sem tudod eltüntetni.

Szia! Ciffel. Semmi mással ne sikáld, mert csak még karcosabb lesz. A cif szépen lepucolja róla még a szivárványos zsírréteget is, microszemcséi felpolírozzák és szép fényes lesz. Ha mély karc van a lapon, azt szerintem semmivel sem tudod eltüntetni.


Véletlenül ráégett a hidegzsíroldó a kerámia főzőlapra, és most a helye tiszta fehér foltos, mivel tudom letakarítani?

Próbáltam lesúrolni, meg kerámialap tisztítóval,zsíroldóval, de semmi... nem jön le sehogy :( le fog még egyáltalán jönni valaha?:(

Legjobb válasz: Szerintem ezen már a jó isten se segít. :(

Szerintem ezen már a jó isten se segít. :(
Azt sajnos most már nem tudod letakarítani, ugyanis a hideg zsíroldó maró hatása miatt a felületet kimarta. Szerezz be olyan tisztítószereket, melyek nem savas hatásúak és felület aktívak.Én is ezt tettem, miután sikerült az inox fõzõlapomat kimarattam.Ebben tudok segíteni, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: Frankó :( Vettem kimondottan kerámia fõzõlap tisztítót, de annyira brutál volt a leégés, hogy nem tudta leszedni, és már máskor is használtam rá, tök szépen letakarítja, meg nem marja meg, csak ugyebár rajta hagytam azt is, a párom meg véletlenül bekapcsolta :(
Leginkább kalapáccsal...
A kerámia elönye, hogy gyakorlatilag NEM oldja semmi sem - marad a kalapács...
Inkább a fémet oldd fel, az menni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de sajnos a kalapácsos módszer az én esetemben nem alkalmazható, valami más megoldásra lenne szükségem.

Mivel tudok porcelánra, kerámiára írni?

Bögrére szeretnék írni (idézetet, ajándékba lesz), de fogalmam sincs, hogy milyen technika lenne rá a legmegfelel?bb. Az üvegfesték jó erre vagy esetleg van valami kimondottan porcelánra való anyag?

Legjobb válasz: Porcelánra szerintem üvegfestékkel,vagy alkoholos filccel tudsz írni!

Porcelánra szerintem üvegfestékkel, vagy alkoholos filccel tudsz írni!
A http://www.kreativhobby.hu oldalt ajánlom figyelmedbe. Külön lehet venni porcelánra való filctollat, festéket.
Uvegfestek
Ha ki tudod égetni: porcelánfestékkel.
nálam 800 fok kell a kiégetésre kemencében szóval én is inkább a hobby boltokat ajánlom azt simán sütõben is ki lehet égetni

Honnan tudom meg ill. miből látom hogy teljesen át izott e a vizipipa szenem és mikor rakhatom a kerámiára?

Legjobb válasz: a fóliára kell raknod, nem a kerámiára :D amúgy fújni is kell, miután leszikrázott róla a foszfor, és gyújtani, akkor lesz jó, ha már a közepén egy jókora rész izzik.

a fóliára kell raknod, nem a kerámiára :D amúgy fújni is kell, miután leszikrázott róla a foszfor, és gyújtani, akkor lesz jó, ha már a közepén egy jókora rész izzik.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom hogy a fóliára kell rakni, de a fólia a kerámián van, azért így írtam!:D De köszi a választ!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!