Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudnám tenni a (149 db)

Mit tudna tenni a kormány ha polgári engedetlenség alakulna ki egy jelentős réteg körében, akik nem lennének hajlandóak adót fizetni, de hogy ne legyen gáz letétbe helyeznék az összeget egy bankba?

Ha kellően sok ember tenné egyszerre, akkor nincs az a kormány aki nem adná be a derekát.

Legjobb válasz: Adót minden országban kell fizetni, többek között ebbõl fizetik azok segélyeit is, akik ezt mondjuk szeretnék. Adók nélkül tényleg jönne a csõd.

Adót minden országban kell fizetni, többek között ebbõl fizetik azok segélyeit is, akik ezt mondjuk szeretnék. Adók nélkül tényleg jönne a csõd.
"Ha megfelelõ számban leszünk, ekkor neked is véged!" Tévedsz. Egyébként meg nagyon messze van még az a csõd. Az nem akkor következik be ha több embernek kevés a fizetése, ilyen sok országban van. A csõd ennél sokkal összetettebb téma, és az adók nem fizetése is ezek közé tartozna. Az ország csõdje nem akkor következik be ha néhány ember tönkremegy, vagy nem jól él.
Köszönöm a "kedvességedet", de sem provokátor, sem buta nem vagyok, nem tudom hogyan csináltam volna ilyen karriert ha ez lenne a helyzet. Nem fogom leírni a történetet újra, nem kell aggódni. Mindenesetre érdekesen látom azt a sok panaszkodó embert, akik ugyanezt hajtogatják, hogy nincs pénz a számlákra, és tudom hogy több tízezret költenek el cigire, italra havonta. Az ilyen emberek ne sírjanak inkább. El van túlozva ez a nagy szegénység itt, a benzin ára is sok állítólag, mégsem találni parkolót szinte egyetlen városban sem, mint ahogy a dugók sem csökkentek lényegesen. A bevásárlóközpontokról meg már inkább ne is beszéljünk. Szegények minden országban vannak, még Amerikában is vannak nyomornegyedek, láttam útjaim során párszor. Nálunk is vannak ilyen települések sajnos, de nem ez kell hogy legyen a mérv adó.
Az ország mûködõképességét veszélyeztetni mire jó?
Ezzel a kolopeleval nem érdemes foglalkozni, mert csak egy provokátor. Ráadásul olyan buta mint a föld! A média rabja!
"A felsõtízezer eladta a hazánkat, a becsületünket, a hitünket. Fizessenek õk!" A gázt mibõl fizeti az ország?Ez nem játék!
"Mert ez nem kapitalizmus, akár hogy is hízelegsz magadnak, hanem imperializmus." Ugyan dehogy. Ez a kádári potyalesõ szocializmus, ami máig él Magyarországon.
Nem fizetsz adót? Mégis hogyan? Szólsz a munkahelyeden, hogy tõled ne vonják?
A 19-esnek is igaza van. Meg a másik az, ha meg is oldható, hogy ne fizesd, akkor rohadtul nem érdekel senkit, hogy te akartad, meg letétbe van, meg a fszom tudja. Megbüntetnek és kész. Na meg, ha nem fizetünk adót, tönkre megy minden és vagy nem lesz, vagy jön valami külföldi/"gazdag ember" aki jó pénzért majd megszervezi nekünk. Akkor meg az lesz a bajod.
Adófizetés megtagadására nincs törvényes lehetõséged. Megbüntetnek és kész. Ha sokan csináljátok összeszervezõdve, sokkal jobban megbüntetnek, akár le is csuknak. Nincs olyan akár demokratikus akár nem demokratikus hatalom a földön ami megengedné a lakosainak, hogy ezzel nyilvánítsák ki nemtetszésüket.
Gondolom a Kérdezõ olyasmire akar kilyukadni, mint amikor (szeretett vezérünk) maga Orbán Viktor kántálta ellenzékben (ha jól emlékszem, a "húgyos forradalom" idején), hogy NE(!) fizessünk adót... Szerencsére a nép akkor bölcsebb volt ennél az össze-vissza hazudozó gyökérnél. Kérdezõ! Adót sajnos fizetni kell mindenféleképp... A mértékén kell inkább vitatkozni (pl. söralátétnyi...) Pfff...
Mérték-söralátét. Õk nem mondták, hogy kevés lesz, csak azt, hogy kicsi papírra írhatjuk majd le. :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem vagyok már tacskó, csak elegem van ebbõl az országból! Legutoljára min t felelõs mûszakinak 120e nettót ajánlottak! Érted, felelõs! Ide jutottunk. Az elsõ munkám egy meglévõ épûlethez építendõ és azzal nyaktaggal illeszkedõ kivitel lettvolna, ami ugyen nem éppen a legegyszerûbb! De mindegy. Van egy legó szerû könnyûszerkezet kialakításom, nem szabadalom, mert nincs levédetve "sokba van". Minden panel néhány alapszerszámmal összeilleszthetõ, kialakítva a szigetelés és a gépészet helye már a mûhelyben. Olcsó és gyors. Egy 100m2 es átlagos épület cak pak 1, 5 hó amibõl a beton kötése a leghosszabb és azonkívûl csak száraz építészet szinte minden. Eleinte kerestem befektetõket, de nem voltak. Így még prototipúsom sincs, és gyanítom hogy soha nem is lesz. De nem is érdekel mert nem vagyok nagyravágyó. De az hogy már megélni sem nagyon lehet, az azért már túlzás!
Hát a pofám nekem is nagy, viszont a tudásom miatt bármikor megtehetem hogy ne engedjek az elképzeléseimbõl, még a külföldi társaim is csendben vannak olyankor, mert végül mindig rájönnek hogy mûszaki téren nem érdemes velem vitázni, még a végén rosszul járnak. A te végzettségeddel rendelkezõk a 400 ezret is megkapják nettóban havonta, én nem adok minimálbért a munkáért, aminek természetesen az alapját én teremtem meg, nekik meg el kell végezni amit kiadok. Azért örülök hogy nem egy tizenéves kis kölökkel vitáztam most, bár a sértéseid azért nem voltak hozzád méltóak. Valljuk be, a kérdésed sem volt azért ésszerû.
A kérdező hozzászólása: ""Kérdezõ, miért veszed magadra amiket leírtam? Sok ember van ilyen, még a rokonaim között is, ez nem rólad szólt. A sértegetésed alapján viszont úgy gondolom nem véletlenül tartasz ott ahol. Egy 50 éves ember vagyok, nem egy fiatal újgazdag. Te mennyi vagy? Csak azért mert én vagyok a kérdezõ és te álltalánosítassz! 44 éves. Felsõfokú mûszaki, több szakvizsgával. Van találmányom is, "igaz csak rajzon" csak szerencsém nem volt soha, vagy lehet nagy a pofám.
Kérdezõ, miért veszed magadra amiket leírtam? Sok ember van ilyen, még a rokonaim között is, ez nem rólad szólt. A sértegetésed alapján viszont úgy gondolom nem véletlenül tartasz ott ahol. Egy 50 éves ember vagyok, nem egy fiatal újgazdag. Te mennyi vagy?
A kérdező hozzászólása: "De akkor ne is tartsd a markodat utána sem fizetésért, sem segélyért, vagy nyugdíjért, sem egészségügyi ellátásért, sem tömegközlekedésért, sem a gyerekeid iskoláztatásáért stb. Miért is? Fizettem én az elmúlt 20évben elég sokat. Akkor azt ki adja vissza, ha nem az állam? "De sok kommunista lelkû emberke írogat ide :( Lehet sok sok millió magyar, úgy 6 -7 millió élete jobb lenne. Mert ez nem kapitalizmus, akár hogy is hízelegsz magadnak, hanem imperializmus.
nem akarsz adót fizetni, kérdezõ? De akkor ne is tartsd a markodat utána sem fizetésért, sem segélyért, vagy nyugdíjért, sem egészségügyi ellátásért, sem tömegközlekedésért, sem a gyerekeid iskoláztatásáért stb. De sok kommunista lelkû emberke írogat ide :(
A kérdező hozzászólása: """A felsõtízezer eladta a hazánkat, a becsületünket, a hitünket. Fizessenek õk!" A gázt mibõl fizeti az ország?Ez nem játék! Nem érted mi? Ha én és néhány millióan, nem tudjuk kifizetni a gázszámlát, akkor ki [email protected] érdekel hogy tud-e az ország venni, vagy az újgazdagok?
A kérdező hozzászólása: "kolopele válasza: Nem néhány ember él rosszúl mamár, henem milliók! Lehet hogy ezt te nem érted, de ma az országnak a nagyrésze már nem képes fizetni a számláit. Kapizsgálod? Mert ekkora jövedelmekbõl nem lehet ilyen árak mellett. Az élelmiszer ára meg megy felfelé, kitartóan és megredeken, a jövedelmek meg lefelé mert nincs munka és nincs fogyasztás, illetve Orbán elQrta az adópolitikát. Az az, 1-2 év és már is leszünk elegen a csõdhöz.
A kérdező hozzászólása: ""Az ország mûködõképességét veszélyeztetni mire jó? És az emberek mûködõképessége nem számít? Nevetséges mindíg csak ezzel jönni hogy az ország? Vegyük már egyszer észre, hogy ha a társadalom 50% a nem mûködik, akkor nevetséges azt kérni hogy "ok nektek [email protected], de legalább nekünk gazdagabbaknak had legyen már jó"! Még néhány ilyen év és nem nagyon lesz mit veszteni az ország nagyobbik részének. Akkor a többiek hiába okoskodnak majd.
15:22 Végülis felfedezték már a mikroírást... :)

Egy ilyen esetben mit tudna tenni a rendőrség/nyomozók?

Ez az egész csak egy feltételezés, csak érdekelne, hogy milyen szinten van a magyar hatóság a mai napokban: tegyük fel egy családban meghal egy családtag, ?t elviszik a hamvasztóba, elhamvasztják, és a hamvakat beleszórják a Dunába.

Legjobb válasz: A család SEMMIT sem szólna senkinek, orvost sem hívnának hozzá, szívrohamot kapna és hagynák meghalni. Azt hinnék csak valami roham. Nem ölik meg, csak nem segítenek neki. Attól függetlenül hogy ez idegenkezûségnek számíthatna, pl. a nyugdíjat küldenék, ha ez egy nyugdíjassal történne meg?

A kérdező hozzászólása: A család SEMMIT sem szólna senkinek, orvost sem hívnának hozzá, szívrohamot kapna és hagynák meghalni. Azt hinnék csak valami roham. Nem ölik meg, csak nem segítenek neki. Attól függetlenül hogy ez idegenkezûségnek számíthatna, pl. a nyugdíjat küldenék, ha ez egy nyugdíjassal történne meg?
Ha meghal valaki, akkor ott a halál bekövetkeztét csak az orvos mondhatja meg. Tehát az orvos kimondja, hogy elhunyt, és vagy egyértelmûen kizárja az idegenkezûséget, vagy boncolást rendel el, illetve a hatóság is kérheti a boncoltatást bizonyos esetekben. Ott a boncmester, illetve az orvosszakértõ mondja ki a halál okát, ha meg tudják állapítani. Nem értem mire utal a kérdésed pontosan. Ha valamelyik családtag ölte meg, akkor az kiderül e? Természetesen az kiderül, hogy idegenkezûség történt. Az pedig a nyomozóhatóság munkája, hogy kiderítse, hogy ki volt. Természetesen ilyenkor az az elsõdleges, hogy kinek állhatott érdekében...
A hazugságvizsgálat nem bizonyíték, csak a nyomozást segíti.
Már megszoktam:D
A kérdező hozzászólása: Basszus, uccsóra véletlen negatívot nyomtam.
Ha valaki nem segít egy szerettén, azért, hogy kapja utána havonta a pár 10 ezer forintos nyugdíjat, az megérdemelné, hogy õt ássák el de élve. De sztem utána is küldenék pl maámat a kutya se nézi, hogy "megvan" e még és mégis küldik a nyugdíját.
A kérdező hozzászólása: Látom nagyon nem érted. Tegyük fel, haldoklik egy ember, a családja is látja rajta, nincs sok neki hátra. Egyik este elalszik, másnap nem ébred fel, meghalt. A család elássa a tetemet valahol nagyon messze az Alföldön vagy a hegyekben északra, hogy még ha akarják se találják meg mások. Szóval: a fenti FELTÉTELEZETT esetben küldenék továbbra is a számlájára a pénzt, a nyugdíját havonta? Vagy havonta, félévente valahol be kell jelentkeznie a nyugdíjasoknak?
A kérdező hozzászólása: Mármint ha a bankkártyáját a halottnak valaki magánál tartja és tudja pin-t, akkor késõbb az arról elköltött összeg egy részét visszakéri az adóhatóság, vagy csak nem küldenek több pénzt rá?
A kérdező hozzászólása: Értem. És ha mondjuk kap valamiféle pénz (pl. nyugdíjat) az, akit "elástak", akkor levonják, vagy csak megszüntetik a havi utalást?
Ha nincs bizonyíték, akkor semmit, még ha tudják ki volt, akkor sem.
Egy idõ után csak feltûnik, hogy nagyon nem látja senki. Szomszéd nénikék(humán térfigyelõrendszerek), nem csak azt vizsgálják, hogy ki járkál az utcán, hanem azt is észre tudják venni, hogy ki nem. (Amúgy meg pozitív szavazatot nyomtam duplán annak akire negatívot nyomtál, így egálban van)

Ilyen esetekben mit tehetnék? A fogyasztóvédelemhez érdemes fordulni? És ha igen akkor mit tudnának tenni az érdekemben?

A kérdést már feltettem a számításchnika/hardverek részletben, de siet?s az ügy, mert ma van a 3. nap a gép megvásárlása óta:S

Legjobb válasz: Fogyasztóvédelem a te érdekedben? Semmit. Az legfeljebb a boltot bírságolhatja meg, ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul jártak el. Ijesztgetésnek nem rossz (mert sokkal többet fizethetnek a hatóságnak bírságként ha igazad van, mint ha egyszerûen kicserélnék a cuccodat), de neked abból közvetlenül pénzed nem lesz. Arra, hogy neked visszatérítsék a pénzt, csak a bíróság kötelezheti õket, szóval ha nem hajlandók erre, és a fogyasztóvédelemmel fenyegetés se jön be, akkor perelni kell. Egyúttal persze fogyasztóvédelemnél is bejelentést lehet tenni akkor már, hogy hadd szívjanak még jobban.

Fogyasztóvédelem a te érdekedben? Semmit. Az legfeljebb a boltot bírságolhatja meg, ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul jártak el. Ijesztgetésnek nem rossz (mert sokkal többet fizethetnek a hatóságnak bírságként ha igazad van, mint ha egyszerûen kicserélnék a cuccodat), de neked abból közvetlenül pénzed nem lesz. Arra, hogy neked visszatérítsék a pénzt, csak a bíróság kötelezheti õket, szóval ha nem hajlandók erre, és a fogyasztóvédelemmel fenyegetés se jön be, akkor perelni kell. Egyúttal persze fogyasztóvédelemnél is bejelentést lehet tenni akkor már, hogy hadd szívjanak még jobban.
A kérdező hozzászólása: Ok, azt már megtettem, csak még nem érkezett válasz:S


Egy 16 éves lány nem tudja elfelejteni az előző kapcsolatát, mit tudna tenni, hogy megszabaduljon a tehertől?

Egy 16 éves lánnyal dec. 30-án szakított a barátja, akivel 3 hónapot járt. Ez volt eddigi legkomolyabb kapcsolata, vele volt az első szexuális élménye. (Azóta se volt mással) Sokszor sír még a fiú miatt, és nem igazán tudja elfelejteni, így majd' 3 hónappal később sem. Sokszor álmodik is vele, hogy AZT csinálják álmában. Miben tudna segíteni, hogy elmúljanak az álmok, és túllépjen az exén?

Legjobb válasz: Mindenki tudja, hogy rólad van szó... minek az E/3?

Mindenki tudja, hogy rólad van szó... minek az E/3?
Csak az idõ, új emberek megismerése.
Miért beszélsz 3. személyben saját mafadról? ha ez valóban más lányról szól, mondd neki hogy terelje el a figyelmét bármi más egyéb tevékenységgel...de én egy új kapcsolatot keresnék a helyébe
én is így érzek ahogy te (??) én mondjuk csak a héten szakítottam a pasimmal de szörnyen nehéz nekem is ... szerintem erre az idõn kívül nincs más megoldás .
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó, hanem a lányról, aki a legjobb barátom, és szeretem.
A kérdező hozzászólása: Harmadiknak. Ez áll az új kapcsolat és közé.

Mivel tudnám ezt a blogot érdekesebbé tenni? Tippek?

www.mindenevokritikusok.blogspot.hu

Keressek fel szakembert? Mit tudna tenni ilyen esetben? (akárhogy próbálom nem bírom elfelejteni a lányt)

Próbáltam, de nem megy.pedig nem is jártunk,de megszerettem,és annyira megismertem már hogy végül még jobban beleestem. Nem tudom mit kellene tennem.

Legjobb válasz: Idõvel minden seb begyógyul! Próbálj meg más lányokkal ismerkedni.

Idõvel minden seb begyógyul! Próbálj meg más lányokkal ismerkedni.
õ is így érez irántad? miért kell elfelejtened?
Nekem 5 honap volt. De ez ido alatt is, hiaba mondta, hogy maradjunk baratok, sokat kacerkodott velem... Ezzel is felkavarta az erzeseket. Most ott tartok, hogy mar nem akarok folyton rairni.. Nem akarom mar latni.. Gondolj arra, minek szenvedj, ha o nem nez semmibe? Hallgass sok zenet. DE NE ONSAJNALTATOSAT!:)
A kérdező hozzászólása: mennyi idõ után kezdenek mulni az érzések?
Ugyanebben a cipoben vagyok.. Most kezdenek mulni az erzesek.. Tartsd tavol magad tole. Levelezni se levelezzetek. Ismerkedj masokkal, baratkozz, hatha talalsz egy masik lanyt aki felkelti az erdeklodesed :) Nekem ez segitett
A kérdező hozzászólása: onnan tudom hogy mondta. Mit szeretek benne?külsõre tetszik.ezt nem tudom így leírni, ha csak meglátom elolvadok :) nem tehetek róla. belsõ:Úgy gondolkodik a dolgokról ahogy én, szerény, a kisugárzása is annyira megfogott, mindig is volt egyfajta elképzelésem hogy milyen legyen a lány és õ ilyen
Mit szeretsz benne? Honnan tudod biztosan, hogy õ csak barátként tekint rád?
A kérdező hozzászólása: Már hónapok óta nem láttam de semmit nem enyhült az iránta érzett szeretetem. Az a baj hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezik amiket és szeretnék egy lánytól, plusz szép is.(nem a legtökéletesebb de ez engem nem érdekel pedig mások mondták is hogy nem egy szép lány és hogy erre gondoljak hogy vannak nála szebbek is, és biztos hogy igazuk van de ez valahogy engem nem érdekel én szépnek látom pedig én is láttam már nála szebb lányt)
Milyen gyakran találkoztok?
A kérdező hozzászólása: pont azért mert õ "csak barát "akar lenni, és mivel én szeretem nem tudnék csak a barátja lenni.
A kérdező hozzászólása: igen ez a kacérkodás megvan, ez a legrosszabb, talán esetleg mégis de közben meg megmondta h csak barát. az a baj h sokszor mégis ugy érzem küzdeni kellene de ....
Szerintem sz*rd le magasról...
Ne foglalkozz az ilyenekkel... hagy õket figyelmen kívül, ha nem látják rajtad, hogy idegesít a dolog akkor abba fogják hagyni, õket az élteti ha látják, hogy rosszul esik neked. Késõbb meg majd ott fognak ácsingózni, hogy járjál velük ;)
A kérdező hozzászólása: hát azok a fiúk akik mondják azok közül egyik sem jön be, de ha ezeket a beszólásokat mindig megkapom akkor sajnos nem tudok elsiklani felette.az a jó hogy én átmegyek egy másik suliba és tisztalappalindítok és remélem nem ilyen fiúk lesznek.nagyon köszönöm a segítséget
Ne foglalkozz velük. Engem is mindig piszkáltak, met mindig vékony voltam, mellem se volt nagy (szinte nem volt), most se túl nagy. De ez miatt komplexusos lettem, jobb lett volna, ha nem veszem ezeket magamra. Találj ki vmi frappáns szöveget, amivel finomat visszavághatsz, de úgy, hogy õk érezzék kínosan magukat, akkor tuti nem piszkálnak téged többet. Sajnos ilyen korban a fiúk elég dedósak, 17-18 évesen ezt kinövik, akkor már nem fognak csúfolódni
Nem tudsz vele mit kezdeni. Vagy ésszel, okosan visszaszólsz vagy csak elsiklasz felette, elfogadod.
A kérdező hozzászólása: igen valószínû hogy ez lenne a legjobb megoldás csak tudod abban a helyzetben amikor a fájópontodon taposnak valahogy nem tudok visszavágni. pedig általában tudok rögtönözni meg visszavágni.köszönöm a tanácsokat
nekem még el se kezdett fejlõdni, pedig már 14 éves vagyok. ne foglalkozz velük:)
Már nem olyan friss a kérdés de azért gondoltam írok! :) Persze, hogy ne foglalkozz ezzel!!!! Nekem most sincsenek túl nagy melleim, de mikor annyi idõs voltam mint te engem is csúfoltak a suliban( mondjuk én púfok voltam) És láss csodát 19 éves vagyok és modellkedek. Tehát sokat fogsz még változni! Fel a fejjel! Minden lány szép :)
A kérdező hozzászólása: 8-as válaszoló.minden nap megnézem hogy van e új comment és most érdemes volt. én is szeretnék modellkedni mert az alkatom is ilyen magas vékony.és köszönöm a tanácsot

Az állam mit tudna tenni az érdekében hogy nőjenek a fizetések?

Legjobb válasz: Csokkenthetne kellene az jarulekokat es egyeb koltsegeket, a fizetes ugyan annyi maradna de nonenek a netto berek. Persze leirni mindent konnyu, de valoban mukodo modelleket letrehozni nem olyan egyszeru dolog.

Csokkenthetne kellene az jarulekokat es egyeb koltsegeket, a fizetes ugyan annyi maradna de nonenek a netto berek. Persze leirni mindent konnyu, de valoban mukodo modelleket letrehozni nem olyan egyszeru dolog.
Lehet például értékteleníteni is a pénzt és mindenki keres majd négymilliót, igaz szart se ér, de nõnek a fizetések. Vicceltem... :)
Közgazdasági szempontból nem jó ha túl magasak a bérek, a gazdaság teljesítményéhez képest. Ha viszont a gazdaság beindulna, lehetne bért emelni könnyen.
Pörgetni a gazdaságot. De az nemolyan egyszerû, ha a környezetünkben mindenhol visszaesés vagy stagnálás van.
HA!Akarna , sokat! De nem akar.
Semmit, és az itt különben sem szokás újabban. :D Évek óta figyelem a szitut, és itt csökkenni szoktak a bérek, nem nõni, hol élszt te kedves kérdezõ? :D
Tudna, de nincs értelme. A magasabb bérek magasabb fogyasztással járnak.

Mit tudna tenni egy 55 éves, rákos nő az alkoholista fia ügyében? A gyerek otthon lakik (bővebben lent).

A munkatársamnak szeretnék segítséget keresni. Van 3 gyerekük, az egyik otthon lakik, 35 év feletti. Folyton vedel, ha van pénze (már csak a munkanélkülije jár, de szerintem nem sokáig). Orvosnál, Dobán is volt, de amint megkapta a gyógyszereit, lelép. Azokra iszik. Sokszor összehányja a szobáját, meg bevizel, meg nem tudom, milyen egyéb ocsmányságokat csinál. Szüleinek nem fizet semmit a lakhatásért. Próbáltak a gyerekkel beszélni többször, de csak ígérget. Anyja az én munkatársam volt, rákja van, így nem fog tudni többet dolgozni. Kemoterápiára jár. Nem látja nagyon értelmét a gyógyulásért való kínlódásban, mert azt kell látnia, hogy a fia ilyen.

Legjobb válasz: ki kell dobni a francba, ha meg az apjának nem tetszik, akkor takarítsa a mocskot utána õ

ki kell dobni a francba, ha meg az apjának nem tetszik, akkor takarítsa a mocskot utána õ
Mi az, hogy mit szólnának az emberek ahhoz, ha kidobná? Mi közük hozzá? Én kitenném. Ha saját gyerekem, ha nem.
Sajnos nem lehet mindenkinek a gondját magunkra venni. Ezekbõl az esetekbõl számtalan van a világban, inkább okulni lehet belõlük.
A kérdező hozzászólása: Õ is úgy van vele, de a férj nem akar ilyet tenni. Én is kidobnám a francba. Akkor a nõ egyedül tehetetlen? Nincs kihez fordulnia?
Léteznek szervezetek, amelyek segíthetnek az alkoholból való szabadulásban (pl http://www.anonimalkoholistak.hu). De náluk is feltétel, hogy az illetõnek legyen motivációja. Általában a motiváció (v. annak szikrája) akkor szokott támadni, ha az emberünk vmi falba ütközik, egy ponton túlmegy, ami már sok neki. (pl. szégyen, tönkrement kapcsolatok, drasztikusan romló életminõség, vmi ami neki fontos) Nehéz használható tanácsot adni (kitenni vagy sem, tisztázni a játékszabályokat, de azt õ nem veszi komolyan, stb.), én szakembert kérdeznék, pl a fenti szervezetbõl.
a férjjel kéne elbeszélgetni, h mi a fontos, az emberek véleménye v a felesége élete?

Szeretném tudni, hogy kb 10-14 nappal egy esetleges baleset (pl: egy elszakadt gumi) után után milyen lehetőségek vannak/ mit lehet tenni, a nem kívánt terhesség ellen? Ilyenkor már csak az abortusz maradna?

Hello, szeretnék egy kicsit kérdezni, ha kérhetem ne írjatok olyat, hogy milyen hülyeséget csináltam, mert csak kérdezni szeretnék arról amir?l még nem annyira tudok sokat, de már 18 éves vagyok.

Legjobb válasz: Ugy hallottam, 30 e Ft körül van az ab. Be kell jelentkezni a családsegítõhöz, vagy mihez, hogy milyen alapon is akarsz te abortuszt kérni? Az együttlét után 3 napig még a sürgõsségi tabletta megoldás lehet, utána viszont csak az abortusz, az is a 12. hétig, utána csak orvosi utasításra lehet, ha az anyát vagy babát veszélyezteti a terhesség! Kb. így ennyit tudtam segíteni, de elõbb tényleg tesztelj!

Ugy hallottam, 30 e Ft körül van az ab. Be kell jelentkezni a családsegítõhöz, vagy mihez, hogy milyen alapon is akarsz te abortuszt kérni? Az együttlét után 3 napig még a sürgõsségi tabletta megoldás lehet, utána viszont csak az abortusz, az is a 12. hétig, utána csak orvosi utasításra lehet, ha az anyát vagy babát veszélyezteti a terhesség! Kb. így ennyit tudtam segíteni, de elõbb tényleg tesztelj!
Elõszõr tesztelj! Magyarországon elvileg csak az abortusz marad, hiszen az abortáló tabletta (mellékhatásai miatt) nincs engedélyezve. Nem mehetsz haza, altatnak, másnap engednek haza. Ha nagykorú vagy, akkor természetesen nem kell szülõi beleegyezés. Azt ne értem, hogy mit akartál kérdezni azzal, hogy "A vetélés is eljön az abortusszal? " Elõször tesztelj, menj el a dokidhoz, beszéld meg vele a dolgokat.
1. igen, ha nem akarod semmikepp megtartani 2. ha elmultal 18 nem kell szuloi beleegyezes, de nem art ha megy veled valaki a korhazba (megerto, barat pl) nemcsak mert nehez nap, hanem mert szukseged lesz a segitsegre. utana valoszinuleg el leszel gyengulve, jo ha van melletted vki h segitsen kijelentkezni, ha kell hivni orvost, stb. 3.ha jol tudom a 3. honapig 4. pontos arat nem tudok, korhaztol is fugg (pl maganklinika, stb) parszaz euro 5. nem megy epp ilyen gyorsan, ha jol tudom altatassal jar. felebredsz, utana par orat benntartanak. de estere otthon vagy ha minden jol ment 6. szervi gondok, meddoseg. 7. ha nem is 1bol, de idovbel visszaall a menzesz remelem tudtam segiteni. 1 par dolgoban en sem vagyok 100%ban biztos ugyh ha valaki pontosabb adatokkal tud szolgalni....
Igen, a sürgõsségi tabletta után már csak az abortusz maradt, én is úgy tudom, hogy elõtte be kell jelentkezni a családsegítõ központba. 5 évvel ezelõtt 30 ezer körül volt egy ilyen mûtét, barátnõmnek csinálták, most nem tudom milyen árban van, és ez a kórházi támogatott betegellátásban, klinikákon ez jóval drágább.
Ne haragudj, de amikor azt olvasom, hogy mettõl meddig lehet abortuszra menni... Nem érdemes húzni, halasztani! Ugyanis a babának, már 6 hetes korában dobog a kicsi szíve. Ajánlom a Néma sikoly címû kisfilmet, de csak erõs idegzetûeknek! Engem annyira felkavart, hogy miután megnéztem, remegtem, mint a kocsonya.
Biztos vagy benne már, hogy terhes vagy?Teszteltél?Voltál orvosnál?Elõször ezeket végezd el, majd aztán gondolkozzál az abortuszon :( ! L, 18
Szia! Az eseményi utáni tablettát ilyenkor már nem tudod igénybe venni, de nem biztos hogy teherbe estél, bár nagy rá az esélyed! Nekem 2-3 hét után elkezdtek elõjönni a tünetek... pl: mellfeszülés, hirtelen meg is nõttek, és vékony kis erek jelentek meg rajtuk, gyakran kellett pisilni menni, és mindent össze vissza ettem... Hányinger és rosszullét csak 1x 2x volt. Aztán csináltam egy tesztet, és pozitív lett... Most fogok menni orvoshoz, hogy mik a további teendõk. Nem tudom megtartani a babát, nem is szeretném. Még fiatal vagyok, és a körülmények is eléggé rosszak. Sajnos így jött össze, pedig mi is védekeztünk, de sajnos kilyukadt a gumi... :S Lelkileg nagyon megvisel a dolog, de szerintem akkor lesz igazán rossz, ha már túl leszek az abortuszon... :( Ha nem vagy még nagykorú, akkor kell hozzá szülõi beleegyezés. Én is még csak 17 éves vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!