Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudnám gépemet (138 db)

Bekapcsoló gomb nem működik. Az alaplapon ha összeérintem a 2 tüskét beindul a gép. Mivel tudnám helyettesíteni a gombot? Tápról nem tudnám egyből beindítani. Szóval ha kap áramot akkor menjen egyből?

Tehát ha a tápon hátul benyomom a "kört" akkor ugye kkikapcsol, de ha benyomnám a " vonalat" akkor bekapcsolna a gép. na?

Legjobb válasz: Nem tudom neked milyen bios van fent de elvileg be lehet állítani egér dupla kattintásra meg billentyû lenyomásra is a gépet, hogy úgy induljon. Vagy még ami eszembe jutott, hogy fogod és átszereled a gépház újraindító gombjára és onnantól az lesz a bekapcsoló gomb. Újra indító gombként meg úgy tudod használni, ha hosszan nyomva tartod még le nem kapcsol és utána vissza.

Nem tudom neked milyen bios van fent de elvileg be lehet állítani egér dupla kattintásra meg billentyû lenyomásra is a gépet, hogy úgy induljon. Vagy még ami eszembe jutott, hogy fogod és átszereled a gépház újraindító gombjára és onnantól az lesz a bekapcsoló gomb. Újra indító gombként meg úgy tudod használni, ha hosszan nyomva tartod még le nem kapcsol és utána vissza.
Ha megnyomod a bekapcsoló gombot, ugyanúgy zár két érintkezõ között, mint ha a tüskéket hidalod át. Nem hiszem, hogy nem lehet megjavítani azt a kapcsolót (nyomógombot).

Tudom korlátozni hogy a fiam mikor tudná használni a gépet, vagy az internetet?

mivel sokat használja elhanyagolja a tanulást. létezik ilyen program, és ha igen, megmondanátok a nevét?

Legjobb válasz: Természetesen van, de talán a szófogadásra, vagyis a nevelésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Persze a túlkorlátozás is ártalmas, ahogy a túlzott szabadság is. Ha nem tud gépezni, akkor lesz más elfoglaltsága. Nem feltétlenül csak a gép itt a gond kedves szülõ. Ha a fiad ért a gépekhez, akkor szoftveresen aligha tudod megfogni. (hozzáértés alatt nem a facebook használatot értem...) Na de itt egy cikk egy ilyen programról: http://techline.hu/kiprobaltuk/20090326_bebiszitter.aspx

Természetesen van, de talán a szófogadásra, vagyis a nevelésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Persze a túlkorlátozás is ártalmas, ahogy a túlzott szabadság is. Ha nem tud gépezni, akkor lesz más elfoglaltsága. Nem feltétlenül csak a gép itt a gond kedves szülõ. Ha a fiad ért a gépekhez, akkor szoftveresen aligha tudod megfogni. (hozzáértés alatt nem a facebook használatot értem...) Na de itt egy cikk egy ilyen programról: http://techline.hu/kiprobaltuk/20090326_bebiszitter.aspx
Hatásosabb és egyszerûbb módszer, ha elveszed a tápkábelt, a billentyûzetet és az egeret. Természetesen mindegyik lehetõségbõl veszekedés lesz. (Abból kiindulva, hogy szóban nem tudsz vele megegyezni a géphasználatról...)
Ne legyél hozzá túl szigorú, az én apám is mindig mérges volt hogy állandóan csak "játszok" a gépen, most meg büszke rám, hogy programozó vagyok, és hogy így van esélyem arra hogy olyan munkám legyen amit szeretek, ne csak rabszolga legyek.
Csapd le a biztosítékot. :D Amúgy a MS Steadystate esetleg segít neked. Nézz utána, teljesen ingyenes.

Mivel tudnám tuningolni a gépemet?

Szeretnék venni jobb RAM-ot,HDD-t... De ha már veszek akkor még vennék bele cuccokat,de hogy gyorsabb legyen még mit kellene rakni bele újat? procit? most 2.80 Ghz-es van... vagy miket???

Legjobb válasz: Ha érdemi választ szeretnél,kérlek írd le mi van most benne,és mit szeretnél csinálni a géppel.(Játék,fotó szerkesztés,multimédia,irodai alkalmazás)?

Ha érdemi választ szeretnél, kérlek írd le mi van most benne, és mit szeretnél csinálni a géppel.(Játék, fotó szerkesztés, multimédia, irodai alkalmazás)?
És tolj hozzá még 2-4 GB ramot
LGA775 tokozásu proccit nézzél látatlanva az e 4500 ast ajnlom vga kártya (5) 4 Asus Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E EAH6670/DIS/1GD5 Videokártya
Nos ebbõl sok érdekes adat kiderült, csak a deszka típusa nem.Próbálj felrakin egy Everest, vagy AIDA nevû progit, és abból meg tudod nézni.
A kérdező hozzászólása: jah és röpke 2GB RAM
A kérdező hozzászólása: Front Side Bus tulajdonságai Busz típusa Intel NetBurst Busz szélessége 64 bit Valódi órajel 133 MHz (QDR) Effektív órajel 533 MHz Sávszélesség 4267 MB/mp Memóriabusz tulajdonságai Busz típusa Dual DDR2 SDRAM Busz szélessége 128 bit Valódi órajel 267 MHz (DDR) Effektív órajel 533 MHz Sávszélesség 8533 MB/mp Lapkakészlet busz tulajdonságai Busz típusa Intel Direct Media Interface
Nos elõször is az alaplap érdekelne, hogy milyen.Gondolom ez nem cseréled, mert ha igen akkor már új gép összerakásról beszélünk.Mennyi ramod van most?A többit látom!
alaplap ?
A kérdező hozzászólása: Hétköznapi használatra és persze játékokhoz. CPU típusa: Intel Celeron D 336, 2800 MHz Lapozó terület: Összes 2461 MB Videokártya: NVIDIA GeForce 7300 LE (512 MB) Kötetek:Teljes méret 76.3 GB Nem a legerõsebb ezért szeretném "tuningolni"
cianidetil nek, igaza van
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Mivel tudnám kicsit felgyorsítani a gépem?

Van 1 asztali számítógépem, nem a legjobb darab... Fel volt rakva az xp akkor majdnem tökéletesen ment.. 2-3 napja felraktam a win7-et ès azóta nagyon belassult.. :/ Mivel tudnám felgyorsítani kicsit? Nem szeretnék bele venni semmit mivel ha minden igaz hamarosan lecserélem a géped de addig is szeretném használni..

Legjobb válasz: Visszarakod az XP-t. 7-nek sokkal nagyobb a gépigénye, így egy régebbi gépet meg tud viselni. Fõleg a memóriaigény növekedett, 2 GB alatt nem tudom ajánlani a telepítését.

Visszarakod az XP-t. 7-nek sokkal nagyobb a gépigénye, így egy régebbi gépet meg tud viselni. Fõleg a memóriaigény növekedett, 2 GB alatt nem tudom ajánlani a telepítését.
A kérdező hozzászólása: rendben.. köszönöm :)
Ha még tudod bõvíteni, hát raksz bele ramot, kicseréled ugyanolyan foglalatot támogató, de jobb processzora a régit, vidikártyacsere, de ez mind drága. Win7-et még 2 giga ram alatt tényleg ne. Ja, és win7-nek is vannak teljesítmény-megjelenés beállításai, de ezekkel nem lesz sokkal gyorsabb alapból, csak játékok jobban futnak. XP kell neked.

Mivel tudnám fejleszteni a gépemet?

Proci: IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2520 MHz Alaplap:Asus P5KPL-CM 3Gb ram Win 7 Videó kártya: ATI Radeon HD 3650 Azért szeretném fejleszteni, mert az újabb játékok (FarCry3, Grid 2) még Low-on is elég laggolósak. Erre kb. 50-75 ezret szánnék. Remélem tudtok segíteni. Ha kell még infó akkor írjatok

Legjobb válasz: Ez tényleg elég fapados konfig manapság. Érdemes lenne kicserélni az egészet, nem hiszem ha pl kicserélsz egy VGA-t nagy változásokat fogsz elérni egy Far Cry 3 alatt. 75 ezerbõl sem fogsz tudni egy atomerõmûvet összeállítani, használtan valamivel erõsebbet azért.

Ez tényleg elég fapados konfig manapság. Érdemes lenne kicserélni az egészet, nem hiszem ha pl kicserélsz egy VGA-t nagy változásokat fogsz elérni egy Far Cry 3 alatt. 75 ezerbõl sem fogsz tudni egy atomerõmûvet összeállítani, használtan valamivel erõsebbet azért.
új gép. így tudnád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) ez egyébként jó gépnek számít már?
ha összesen 90-et szánnál rá akkor így: FSP HEXA 400W tápegység 24 hó gar. 1 db 9, 936 Ft Gigabyte 7790 1GB DDR5 GV-R779OC-1GD videokártya 36 hó gar. 1 db 34, 745 Ft Intel Pentium G2020 processzor 36 hó gar. 1 db 13, 972 Ft Modecom A10 fekete számítógép ház 12 hó gar. 1 db 4, 448 Ft MSI H61M-P31-G3 alaplap 36 hó gar. 1 db 10, 208 Ft Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 24 hó gar. 1 db 11, 824 Ft Veritech 4GB DDR3 1333MHz VG memória 12 hó gar. 1 db 6, 840 Ft Összesen: 91, 972 Ft
A kérdező hozzászólása: ami persze megfizethetõ:)
A kérdező hozzászólása: akkor valami jót tudnátok így ajánlani mert tényleg nem nagyon értek ezekhez de már nagyon szeretném lecserélni
nem, az nagyon rossz lenne... nem kell ide még i5, az a gtx 650 meg hd 7750 szint....
A kérdező hozzászólása: Én annyira nem értek a gépekhez de egy intel core i5 és egy Asus GTX650-DC-1GD5 + 4 giga ram már jó lenne? kb. 90 ezerbõl ki jönne. vagy van valami jobb?
Add el és 100-110 ezred lesz, abból már tudsz egy jó gépet összedobni, ami viszi az említett játékokat High beállításokon is.
75-bõl is lehet akár normális gépet, de olyat ami már "gamer" gépnek nevezhetõ inkább olyan 85000Ft körül...
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ez már egy elég gagyi gép. Mert nem szeretném teljesen eladni, hanem ha lehet 75 ezerbõl valami fontosabbat belerakni akkor azt csinálám.
add el, egy 25-öt kaphatsz érte és akkor 100000Ft-ból már komoly kis konfigot össze lehet dobni 4gb rammal athlon 750k-val és hd7850-el
A kérdező hozzászólása: Ezt hogy érted?
A kérdező hozzászólása: Dolgozni még nem dolgozom úgyhogy elég erõsen rá kel majd hajtanom:D. A válaszokat pedig köszönöm:)

Most először keltettünk géppel csibéket, és az egyiknek kicsit kacska az egyik lába, mindig kicsúszik alóla, most 3 napos. Van még neki remény? Mivel tudnám esetleg erősíteni őt, esetleg vitaminhiány?

Legjobb válasz: Szerintem nincs remény. 1-2 ilyen csibe nálunk is elõfordult minden keltetésnél, biztos a tojáson belül valahogy rosszul feküdtek. A csirkéknél olyan ez, mint mikor a lovaknak eltörik a lába és agyon kell lõni. Mi külön kerítettük, hagytuk, hadd próbálkozzon, de nem evett úgy, mint a többi, és egy héten belül általában elpusztult.

Szerintem nincs remény. 1-2 ilyen csibe nálunk is elõfordult minden keltetésnél, biztos a tojáson belül valahogy rosszul feküdtek. A csirkéknél olyan ez, mint mikor a lovaknak eltörik a lába és agyon kell lõni. Mi külön kerítettük, hagytuk, hadd próbálkozzon, de nem evett úgy, mint a többi, és egy héten belül általában elpusztult.
Ezt hívják kelésgyengeségnek. Sajnos van ilyen. Próbáld meg itatni, talán túléli. Legtöbbször sajnos elpusztul, mert a többiek vagy megtapossák, vagy kicsipkedik :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért reménykedem, hátha....már el is neveztem balerínának, olyanokat spárgázik... asszem, ha megmarad, húsleves nem lesz belõle...
Külön kell tenni úgy látni ha erõsödik.
De édes gondolat!
Nekem van egy ilyen tyúkom, 3 éve vígan elél, most is ott botorkál a tyúkudvaron

Mivel tudnám kihasználni a gépem?

Üdv. Nemrég tuningoltam a gépemet és mondhatni kicsit erős lett.. :D 8Gb ram X4-es 3,3Ghz-es processzor 2x 500Gb vinyó és van egy 512es 256bit-es videókártyám.. aztmondják hogy minek ez nekem hisz úgysem használom ki, csak cod-gta-wow-nfs amikre tolom.. ja meg bf. tipp, mivel használhatnám ki teljes egészébe? (oh windows7 ultimate 64bit oprendszer)

Legjobb válasz: > tipp, mivel használhatnám ki teljes egészébe? Futtass BOINC projekteket. http://boinc.berkeley.edu/ http://hu.wikipedia.org/wiki/Boinc http://users.atw.hu/kiemc/boinc.htm

> tipp, mivel használhatnám ki teljes egészébe? Futtass BOINC projekteket. http://boinc.berkeley.edu/ http://hu.wikipedia.org/wiki/Boinc http://users.atw.hu/kiemc/boinc.htm
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Mivel tudnám felgyorsitani a gépem?

Dual core processzor 3800+ 2ghz. 2gb beépitett memória 32 bites miket kéne a gépembe venni hogy gyorsabb legyen / jobban vigye a játékokat? nem értek a gépekhez ezért bocs ha nem szükségesek ezek az adatok.

Legjobb válasz: Játékhoz még +2gb ramot, egy fokkal jobb procit + egy videókártyát.

Játékhoz még +2gb ramot, egy fokkal jobb procit + egy videókártyát.
Beteszed az autóba és kimész vele a pályára és felgyorsítod 130-ra. Viccet félre téve erre a gépre ne költs ha akarod tartsd meg böngészésre arra még jó lesz.
A BIOS-ban nincs megfelelõen beállítva a processzor és a memória sebessége, ez az elsõ. rakj fel új vindowst. ez a második rakd fel a megfelelõ video drájvert. ez a harmadik. van egy SIV nevû program, ahol ellenõrizni tudod az egész gép valódi, tényleges paramétereit
A kérdező hozzászólása: köszi elõzö!:)
Az újabb játékok ilyen konfigon már nem mennek el.

Tudtok ötleteket arra hogy mivel tudnám elütni az idõmet a gépen?

mostanában nagyon unatkozom. laptopom van. adjatok ötleteket hogy unalom ellen mi a jó megoldás. játékok pl. vagy bármi köszönöm

Legjobb válasz: Játékok, de ahhoz kéne a konfigod. Online játékokkal is el lehet lenni, youtube videók nézegetése, torrentezés.

Játékok, de ahhoz kéne a konfigod. Online játékokkal is el lehet lenni, youtube videók nézegetése, torrentezés.
Nézz HErBY videókat, garantáltan nem fogsz unatkozni. :D
A kérdező hozzászólása: második kommentelõ. GoodLike-os vagyok... nem szeretem Herby-t :D
És Bon Jovi. http://www.puzzles.com/
A kérdező hozzászólása: úúristen nagyon köszönöm !
video kartya?
ennél pontosabb adatok kellenének.
Milyen alaplapod, procid, RAM-od, VGA-d, tápod van? Konkrét, pontos típusokat írj, mert ennek az információ tartalma konvergál a 0-hoz.
A kérdező hozzászólása: videkártya:ati radeon hd 4550 proci:pentium (R)dual core e5200 alaplap:asrock g31m-s
A kérdező hozzászólása: a többit nem nagyon tudom csak anyit hogy apacer ramom van
hat, vga-t is cserelhetsz, meg 2 gb ram, meg a procit sem artana lecserelni mire akarod hasznalni a gepet?
A kérdező hozzászólása: játék ilyen pl css call of duty ..meg net
akkor kb +2 gb ram, meg egy kicsivel jobb vga, erre a celra tokeletes


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!