Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudnám a szülésemet (42 db)

Valaki le tudná írni mihez foghatóak a szülés fájdalmai (mármint maga az efektív szülés), milyen érzés, tényleg kibírhatatlan?

Legjobb válasz: Szia! Ez változó.Nekem így történt:Elfolyt a amagzatvízem és elkezdõdtek a fájások 6 órán keresztül vajúdtam volt olyan perc amikor azt hittem végem,de csak arra gondoltam hogy nem sokára látom a kislányomat és így sikerült.Kikell tûzni egy célt és sikerül.Hidd el!Szurkolok! Bolodg Baba várást és Könnyû Szülést! 27+4 hetes kismami(15 hónapos kislány anyukája)

Szia! Ez változó.Nekem így történt:Elfolyt a amagzatvízem és elkezdõdtek a fájások 6 órán keresztül vajúdtam volt olyan perc amikor azt hittem végem, de csak arra gondoltam hogy nem sokára látom a kislányomat és így sikerült.Kikell tûzni egy célt és sikerül.Hidd el!Szurkolok! Bolodg Baba várást és Könnyû Szülést! 27+4 hetes kismami(15 hónapos kislány anyukája)
Én is egyfolytában ezen paráztam, de amikor már ott voltam, akkor egy olyan állapotba kerültem, hogy semmi nem érdekelt, csak legyen meg. Én viszonylag könnyen szültem. A vajúdás olyan mint a mensi görcs, csak sokkal erõsebb és a derékból indul kifele. Maga a szülés (ez morbid), de olyan mintha székrekedésed lenne, de ki kell nyomni. Én nem hittem el, de tényleg igaz, hogy abban a pillanatban, amikor kibújik a manó minden fájdalmat elfelejtesz. Könnyû szülést kívánok és ne izgulj, mert úgy sokkal rosszabb :)
Szia!Mindenkitõl hallhatod, hogy semmiféle más fájdalomhoz nem lehet hasonlítani és most hogy már én is átéltem, teljes mértékben el is hiszem :) A tolófájásokat leginkább erõs kakilási ingerhez hasonlítanám, de sokkal intenzívebb.... Nem kibírhatatlan, sõt...nem kaptam fájdalomcsillapítót, és még fájáserõsítõvel gyorsították is a szülést, mégis azt mondom, hogy újra vállalkozunk egy második babára is. Egyébként a hormonoknak köszönhetõen hamar elfelejtjük a fizikai gyötrelmeket és majd a következõ szülésnél megint önkívületben kapkodok a levegõ után :)
Szerintem ezt senki nem tudja neked megmondani mert mindenkinek más sõt még egy embernek sincs két egyforma szülése. Persze, hogy fáj de szerintem nem elviselhetetlen. Attól is függ ki mennyire bírja a fájdalmat és az is hogy mennyi ideig húzódik el a vajúdási szakasz.
Szia! Szerintem ez leírhatatlan, igazából én szinte nem is voltam ezen a földön, szinte hallucináltam, amikor már komolyabb fájdalmaim voltak. A kitolási szakban pedig egyszerûen nyomnod kell visszatarthatatlanul. 8, 5 hónapos a babám, a szülési fájdalmakra már másnap sem emlékeztem. Igaz nagyon megviselt a szülés, és nehezen épültem fel! Könnyû szülést, boldog babázást! Üdv!
Mind igaz amit elõttem leírtak, de azt is tudni kell, hogy a fájdalomfokozódás során szükségszerû fokozatosság nagyon sokat jelent. vagyis nem hirtelen zúdul rád, hogy sokkot kapj, hanem menetelsz végig a fájásokon. Sokat segít, ha átadod magad a fájdalomnak. Kezdetben gondold azt, hogy a fájdalom egy ló és te lovagolod. Egy idõ után úgyis legyõz, de semmi baj meg kel adnod magad, azzal a gondolattal, hogy akarod a fájást. Arra gondolj majd, hogy tágulsz és ezt te akarod is, mert minden egyes fájás elõbbre visz a kisbabához. Sohasem arra gondolni mennyi van még hátra, hanem , hogy már mennyit haladtál. Kitolásnál jó nagy légvétel után, szemet szájat becsukva szép lassú mélységgel toljál, mintha nehéz székletet kellene kinyomni. Veled egyidõben nagyon édesanya éli majd át ugyanezt, nem vagy egyedül Szép, boldog szülést kívánok!
Nem tudod hasonlítani semmihez, mert ilyen fájdalmat még nem éreztél. De nem kibírhatatlan. Ha odakerülsz, próbálj arra gondolni, hogy egyszer vége lesz. S tényleg, amikor vége, s kezedbe adják a babát, azonnal elfelejted! Boldog babavárást! Könnyû, gyors szülést!
Szia ! Én minden fájásnál a legzésre oszpontosítottam kozben pedig azzal bíztattam magam hogy ki kell bírnom a kovetkezo fájás erosebb és erosebb lesz végul eljutottam oda hogy megszuletett a kisfiam. Kitarás ! Nagyon-nagyon fáj de nem kibírhatatlan és a jutalom minden kinccsel felér!!!
Nem kibírhatatlan, mert túléltük mindannyian, de rettenetesen tud fájni. De nem mindenkinek, van, aki könnyen szül. Nekem nem volt fokozatosság, mert úgy indították be a szülést, és szünet nélkül fájt erõsen. Nekem a hasam alja fájt, és a szeméremcsontom. Piszkosul fáj, de mindenképp megéri! A tolófájások már abszolút kibírhatóak, nem vészesek. Én utána viszont hamar regenerálódtam.

Mit tudni a kistarcsan dolgozo dr szabo lászlorol? Mennyi nála egy szülés?

Legjobb válasz: Szia! Én nála szültem anno az elsõ gyermekemet / ha fogadott orvosnak szeretnéd akkor nyugodtan kérdezz rá mennyit kér/ és maximálisan meg voltam vele elégedve. Sajnos most nem lehet a fogadott orvosom, mert nem Tarcsán lakom, de ott kell szülnöm, így csak reménykedem, hogy õ lesz az ügyeletes akkor éppen. 39 hetes kismama

Szia! Én nála szültem anno az elsõ gyermekemet / ha fogadott orvosnak szeretnéd akkor nyugodtan kérdezz rá mennyit kér/ és maximálisan meg voltam vele elégedve. Sajnos most nem lehet a fogadott orvosom, mert nem Tarcsán lakom, de ott kell szülnöm, így csak reménykedem, hogy õ lesz az ügyeletes akkor éppen. 39 hetes kismama
Szia! Én ugyan nem ismerem személyesen, de csupa jót hallottam róla különbözõ ismerõseimtõl. Azt nem tudom, van-e Kistarcsán terhesrendelése, mert eléggé lekorlátozták ezeket a dolgokat ott a kórházösszevonások óta. A magánrendelõje Gödöllõn van azt tudom. Amúgy én általánosságban úgy vettem észre, hogy 50-80 között kérnek a környékbeli dokik a szülésért, de erre nyugodtan rá lehet kérdezni, az orvosok megszokták ezt a kérdést.
Mi hozzá jártunk sokáig, de nem igazán javasolnám már õt! 7 hónap után sem tudta a feleségem nevét, igazán tájékoztatást sem kaptunk semmirõl. Végig nagyon kellemetlenül éreztük magunkat, mikor hozzá kellett menni. A szüléssel kapcsolatban az elsõ amit közölt, hogy 80.000 Ft.-ba fog kerülni. Sokan írják, hogy maximálisan meg voltak vele elégedve. Persze, hogy meg vannak, mivel nem volt semmilyen komplikáció! Amúgy sem lett volna, feltételezhetõen ez nem az õ érdeme, hanem a picié és a mamáé. Egy jó orvos akkor jó orvos, ha gond esetén is maximálisan meg tudja oldani a szituációt. Amúgy még a hetedik hónapban sem akarta megmondani, hogy fiunk, vagy lányunk lesz - persze mi már más vizsgálatán, 3D-n már 18 hetesen tudtuk, hogy fiú lesz! Szóval, ha kedvességre, korrekt hozzáállásra, megnyugvásra és támogatásra vágyik egy kismama akkor én nem javasolom!
Elõttem szólóhoz hasonlóan jártam, csak sajnos én a szülést is "végigcsináltam" nála. Nekem sem volt hajlandó megmondani a baba nemét, nem ismert meg, pedig rengetegszer voltam a magánrendelésén. Problémákkal nem foglalkozott. Volt, aminek én jártam utána helyette. Szülés megbeszélése abból állt, hogy közölte, mennyit kér. Szülésre majdnem be sem jött, hiába szóltak neki. Éjjel nem volt kedve felkelni. Ráadásul nekem jóval nagyobb összeget mondott a szülésre, mint a barátnõmnek. Egy kedves szava sem volt hozzánk. Szóval, ha ilyen orvost szeretnél, válaszd bátran!

Kecskeméten hol lehet venni olyan homeopátiás bogyót, ami könnyítené a szülést? Mit kell erről a bogyóról tudni?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hol lehet kapni, mert nem ismerem Kecskemétet, de használd, nekem segített! Nagyon könnyen szültem (1. baba, 3 óra 20 perc a burokrepesztéstõl). Én cimicifuga 5ch-t és caulophyllum 5ch-t szedtem a betöltött 37. héttõl hetente váltogatva (napi 1x5), a szülés alatt pedig fél óránként váltogatva 5-5 golyócskát. Egyébként nagyobb patikákban lehet kapni. Könnyû szülést kívánok!

Azt nem tudom, hol lehet kapni, mert nem ismerem Kecskemétet, de használd, nekem segített! Nagyon könnyen szültem (1. baba, 3 óra 20 perc a burokrepesztéstõl). Én cimicifuga 5ch-t és caulophyllum 5ch-t szedtem a betöltött 37. héttõl hetente váltogatva (napi 1x5), a szülés alatt pedig fél óránként váltogatva 5-5 golyócskát. Egyébként nagyobb patikákban lehet kapni. Könnyû szülést kívánok!

Mit lehet tudni a kistarcsán dolgozo dr szabo főorvosrol? Mennyire jo orvos hogyan foglalkozik a betegeivel? Mennyi nála egy szülés?

Legjobb válasz: Én hozzá járok, de kizárólag a magánrendelõjébe gödöllõre, egyszer voltam nála a kórházba a genetikai uh-on és mondtam hogy többet inkább nem megyek!:) Álandóan hívták, berohangáltak hozzá és feszült is volt. A magánrendelõjébe egyébként sokkal kedvesebb, 5000 Ft egy alkalom, a rákszûrés az 6000Ft. A szülés pedig ha jól tudom 60-70e Ft nála. Nekem rengeteg ismerõsöm szült nála. Én jövõhéten megyek hozzá és akkor szeretném majd felfogadni õt a szülésre, akkor tudom majd meg egész pontosan mennyibe kerül, mert gondolom változtat az áron évente. Szóval rövidre fogva szerintem egy kedves doki, de van aki nem szereti.

Én hozzá járok, de kizárólag a magánrendelõjébe gödöllõre, egyszer voltam nála a kórházba a genetikai uh-on és mondtam hogy többet inkább nem megyek!:) Álandóan hívták, berohangáltak hozzá és feszült is volt. A magánrendelõjébe egyébként sokkal kedvesebb, 5000 Ft egy alkalom, a rákszûrés az 6000Ft. A szülés pedig ha jól tudom 60-70e Ft nála. Nekem rengeteg ismerõsöm szült nála. Én jövõhéten megyek hozzá és akkor szeretném majd felfogadni õt a szülésre, akkor tudom majd meg egész pontosan mennyibe kerül, mert gondolom változtat az áron évente. Szóval rövidre fogva szerintem egy kedves doki, de van aki nem szereti.

Vemhes a cicám. Nagyjából a jövő héten fog megelleni, ha minden igaz. De honnan fogom tudni, hogy mikor? Vagyis, mik a közvetlen előjelei annak amikor megindul a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.

Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.
ha benti cica észreveszed a viselkedésén, keresi a helyet, még ha készítesz neki akkor is keresgél. néha elõzõ nap már váladékozhat is, sûrûn nyalogatja a nemiszervét. azért én már több cicánál is ott voltam mellette, simogattam, vizet adtam neki, volt olyan, hogy hajnalfele a hatodik cicánál én vágtam el a köldökzsninórt, annyira kimerült a mamacica, hogy nem volt ereje hozzá. ha kinti cica, az még bonyolultabb...elbújnak fialni, aztán meg hurcolásszák a kicsiket.
Hol tartod a macskát? Kizárólag lakásban, vagy mászkál a szabadban is? Mert ha kint is mászkál akkor a legjobb ha nem dajkálgatod meg pesztrálgatod majd. Rakjál ki neki egy dobozt valami zárt helyen és ne nagyon menj a közelébe. Aztán majd csak azt fogod észrevenni, hogy megjelenik a kismacskákkal. Nem szeretik ha van valaki ott "levezetni a szülést"
észre lehet venni. :) jön-megy, nem találja a helyét, hangosan nyávog, követ a lakásban, ha kiteszel egy dobozt azonnal beleugrik. Ha kinti cica akkor ne aggódj Õ már megtalálta a megfelelõ helyet. Eldugott csendes helyet keres a kicsinyeinek (padlás, ólpadlás, szalma, szekrénytetõ...) :) tegyél ki neki egy dobozt, tegyél bele egy puha ruhát is. :)
Kép lesz majd róluk?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére mindegyik kiscicának már megvan a gazdija :) Alig várják, hogy elvihessék õket, aztán utána a mama ivartalanítva lesz :) tündéri három kis gengszter lett :D
Érdemes lenne az alom felnevelése után ivartalanítani a mamát.
jóóól van örülök neki, remélem késõbb is gondodkodó anyacica lesz:) )) azért légy óvatos, mert akár két hét múlva újra tüzelhet, és akkor "bedilizik"és el is tûnhet a kandúrok hatására. visszajönnek a büdösök, de már egy újabb packkal a pocijukban. üdv és jó kiscicázást:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, szépen a válaszokat :) Végül is megszülettek a cicák és minden probléma mentesen zajlott :) és ahhoz képest, hogy elsõ szülés nagyon ügyesen is viselkedik a picikém :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen valószínû, ha már kinyíltak a szemeik akkor teszek róluk képeket :) most még kis esetlenek :) de a hangjuk hatalmas :D

Túlvagyok két szülésen, még 5 kiló felesleg van rajtam, az mind a hasamon. Minden nap mozgok egy órát, egyik nap steppelek, másik nap hullahoppozok. Hatásos a hullahopp a szülés utáni hasra? Mivel tudnám ledolgozni azt?

Legjobb válasz: Szerintem hatásos a hulahopp karika, nekem is azt ajánlották, csakhogy nem tudom csinálni, mindig leesik, hiába gyakorlom.:-))A férjem lógós hasa teljesen eltûnt tõle, közben tévét nézett, órákig csinálta.

Szerintem hatásos a hulahopp karika, nekem is azt ajánlották, csakhogy nem tudom csinálni, mindig leesik, hiába gyakorlom.:-))A férjem lógós hasa teljesen eltûnt tõle, közben tévét nézett, órákig csinálta.
Szerintem hasonló cipõben járunk, hasonló kérdést tettem fel az elõbb.Arra gondoltam, hogy megnyúlt a hasfal és talán nem is háj, hanem a laza hasfal okozza a látványt, mert ha odafeszülne már nem is lenne nagy.Na erre van-e megoldás?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadónak üzenem hogy sajnos nincs. Most már két éve napi egy órát edzek ami minden másnap egy óra hullahopp plusz 20 perc hasizom, a derekam karcsú lett, felsõ hasizmom kockás de a megnyúlt bõrt semmi se tudja eltávolítani, csak egy plasztikai sebész. Úgyhogy most gyûjtök egy mûtétre mert engem nagyon zavar...

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Én egy 33. hetet betöltött kismama vagyok. Ugyan még van időm a szülésig de honnan fogom tudni hogy mikor jött el az idő hogy elinduljak a kórházba? Milyen jelei vannak hogy ha megindul a szülés? Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: 1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km

1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km
Vagy a fent felsoroltakból valamelyik. Vagy lehet, hogy nem is fogsz érezni semmit. Esetleg bemész egy vizsgálatra, és nem engednek már haza. Általában azt mondják, hogy kb 10 perces rendszeres fájásoknál érdemes elindulni a kórházba (ez attól is függ, hogy milyen messze laktok). Ha elfolyt a magzatvíz, és zöldes, akkor azonnal menni kell. Ha áttetszõ, akkor még van idõ pakolni, tusolni, de utána indulni kell. Kb magzatvíz elfolyás után 24 órával már jó, ha megszületik a baba. A nyákdugó szülés elõtt akár 10 nappal is távozhat, úgyhogy ez kevésbé mérvadó jel.
Én anno fájásgyenge voltam, nekem egyfolytában keményedet a hasam ütemesen, ennyi volt a fájás, amíg nem kaptam oxit, ám ekkor már nem volt magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Mivel tudnám ledolgozni a hasamon és a derekamon fent maradt zsírpárnát? Szülés után vagyok, de a hasamon ott maradt a zsírpárnás bőr, és a derekamon az úszó gumi.

Újra szép lapos hasat, és feszes b?rt akarok, de nem tudom hogy hogyan.

Legjobb válasz: Bár én még nem szültem,de nekem is van néha úszógumim,ha jön a tavasz,gyorsan megszabadulok tõle.Fogok mindkét kezembe egy-egy kis súlyzót(ásványvizes üveg is megteszi vagy bármi)kis terpeszállás,és jobbra dõlök,balra dõlök.Nekem 2 hét alatt leviszi,napi 15-20 perc,bár gondolom neked szülés után több kell ennél.Ha gondolod próbáld ki.Gyorsan megy vele az idõ,fõleg ha közben filmet nézel,sorozatot.Nem megerõltetõ :) Sok sikert! Ja és a futás a legjobb ahogy az elõzõ írta.

Bár én még nem szültem, de nekem is van néha úszógumim, ha jön a tavasz, gyorsan megszabadulok tõle.Fogok mindkét kezembe egy-egy kis súlyzót(ásványvizes üveg is megteszi vagy bármi)kis terpeszállás, és jobbra dõlök, balra dõlök.Nekem 2 hét alatt leviszi, napi 15-20 perc, bár gondolom neked szülés után több kell ennél.Ha gondolod próbáld ki.Gyorsan megy vele az idõ, fõleg ha közben filmet nézel, sorozatot.Nem megerõltetõ :) Sok sikert! Ja és a futás a legjobb ahogy az elõzõ írta.
Sajnos.....: futás, futás, futás, ugrálókötél, ugrálókötél, ugrálókötél. minden nap 100 felülés. Én is el voltam hízva, most meg nem ismerek lassan magamra. Hasam már lassan olyan, mint egy fal.
Meg most már nem arra gyúrok, hogy lapos legyen a hasam, hanem hogy kockás. (elõzõ voltam) 25L
A kérdező hozzászólása: Szülés után kocka has?? Akkor te egy isten nõ vagy! Remélem nekem is beválik, megfogadom a tanácsodat!

Mivel tudnám segíteni a szülés beindulását?

fürd? nem használ,se a lápcs?.3 napom van hátra

Legjobb válasz: Ne siettesd,nehéz, tudjuk, már fáj minden....de ha nem túlérett a placentád a babád tudni fogja az idõt:))

Ne siettesd, nehéz, tudjuk, már fáj minden....de ha nem túlérett a placentád a babád tudni fogja az idõt:) )
A hasad hogy áll? Még nem ment el a nyákdugó? Ha van vetemény, akkor kapálás, gyomlálás is beindíthatja, vagy este egy jó kis szex, séta... Ha egyik sem használ, beszélj a babával, ha jófej, akkor kibújik. De szerintem nem kell siettetni, majd kibújik, ha úgy gondolja:) Ha azt mondják, hogy ha túlléped a kiírt idõt, akkor kórház, és azért szeretnéd már kint tudni, nem vagy köteles befeküdni. A kiírt idõ utáni 2. hétig még nem késõ kibújnia a babádnak.
Nekünk egy jó kis szex és a babával való beszélgetés, hogy légyszi - légyszi gyere ki (anya nem szeretne kórházba menni)!!! De nyugi tuti elõ fog bújni a te kis csodád is!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!