Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudnám a lépcsőházi (3 db)

Mivel tudnám eltávolítani a lépcsőházi zöld linóleumról a használattól képződött szürke foltokat?

Többször próbáltam már enyhén hipós felmosóval, de a szürkeség maradt. Válaszaitokat el?re is köszönöm !

Legjobb válasz: Szerintem az kopás lehet, akkor pedig hiába súrolod! Sõt!

Szerintem az kopás lehet, akkor pedig hiába súrolod! Sõt!
Szerintem is kopás, amit nem lehet tisztítószerrel korigálni.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, hogy ezt a fontos tényt nem az elején írtam : Házunkban lift mûködik, szinte senki sem gyalogol. Mosogató dörzsivel kezelve lejön, de nagyon dokáig tart, és ez valóban koptatja az anyagot. Azt hittem, van valami mûpadló-ápoló, amivel ez megoldható. Kösz a válaszokat

Mik ezek a kis katicaszerű bogarak, és hogy tudnám kiírtani őket örökre a lakásból (lépcsőházban lakok)? (kép mellékelve)

A lakásban már 3 éve jelen vannak ezen katicaszerű, bár repülni nem tudó nagyon apró (kb.2 mm) bogarak, nemtudom amikor ideköltöztönk is csak ugyanezek voltak jelen, de pont tavaszodott és csípésekkel voltunk tele aztán vettem raid-et és mindent telefújtam vele, aztután megszűnt a "rajzás" . Erre rá 1 évvel ahogy tavaszodott megjelentek újra apró katicaszerű bogarak, viszont már csípések nem voltak. Idén újra megjelentek pár napja ezek a bogarak, elsősorban parkerrán, falon és függönyön jelennek meg és alig mozognak vagy nem mozognak. Olyasmi mintha szárnyuk is lenne de repülni még 1et se láttam, töltöttem fel képet is róluk. A kép róluk:

Legjobb válasz: Ez a kép linkje... http://kepfeltoltes.hu/120317/bogar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A kérdező hozzászólása: Ez a kép linkje... http://kepfeltoltes.hu/120317/bogar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Harlekinkatica. Elég káros, mert kiszorítja a hazánkban honos katicafajokat. http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/20091018-harlekinkatic..
Ezeknek semmi köze a katicához, múzeumbogár a tisztességes nevük. Csípni nem csípnek, viszont kellemetlen kártevõk, mindent képesek megrágni ami szerves anyagból van. Ha kintrõl jönnek, akkor nem sokat tehetsz ellenük, de ha a lakásban tenyésznek, akkor meg kell keresned a fészküket és úgy megszabadulhatsz tõlük. A régi gyapjút, tollat és más állati eredetû anyagokat szeretik nagyon a lárváik.
Elsõ vagyok, most néztem meg jobban a képet, ez tényleg nem harlekinkatica...bocsi. :)
A kérdező hozzászólása: Hol a legvalószínûbb? Már mikor beköltöztünk átvizsgáltam az egész lakást és mindent befújtam vegyszerrel, majd megfulladtam :D de akkor eltûntek, és aztán meg jövõre újra megjelentek, akkor megint vegyszer és most idén megint, mostmár kezd nagyon idegesíteni de nem tudom hol lehetnek már minden résbe fújtam... elég erõs ez a raid, a pókokat is ezzel irtom és azok elég szívósak de ez kinyírja azokat is... itt amúgy nem igen fordul meg bogár, kintrõl nem jöhet általában csak szúnyoghálós ablakot nyitunk ki, az meg fix fullos, azon nem jöhet át, nagyon bosszantóak...
Igen, ezek biztosan múzeumbogarak. Ha esetleg vannak kitömött állatok, régi dunyhák, azokban lehet keresni a lárvákat és a petéket, viszont a peték nagyon ellenállók!! Emlékszem, mikor Gazdagréten (XI. ker.) laktunk panelban, nálunk is voltak ezek a 3-4 mm-eres állatok, , de nem tömegesen, hetente elõkerült 1-2 db. Amúgy a kifejlett bogarak - amik a képen vannak - virágokon élnek, nem okoznak kárt, nem bántanak. Ha tényleg hetente pár darabnál több van felétek, akkor keresd meg a probléma forrását (pl. régi állatbõr, szõrmébõl készült szõnyeg, stb), és fújd le / tedd be mélyhûtõbe / hívd a kártevõírtókat. Kisebb mennyiség esetén ne csinálj semmit, nem bántanak :) :)
A múzeumbogár biztosan nem csíp!!! Amúgy repülni is tud :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!