Találatok a következő kifejezésre: Mivel tudnám a cigaretta (2 db)

Mivel tudnám helyettesíteni a cigaretta hiányát?

Terhesség elött dohányoztam.Általában 2napig elég volt egy doboz cigi.Most viszont,hogy terhes vagyok leraktam,de félek,hogy kisértésbe esem és elszívok egyet.Mivel tudnám helyettesíteni,hogy ne legyen inger?

Legjobb válasz: Biztosan lesz egy darabig,hisz nem könnyû egyik napról a másikra lerakni.De én azt tudnám javasolni neked,hogy próbáld meg amikor érzed hogy nagyon kellene egy cigi,egyél helyette egy gyümölcsöt,vagy valamivel jutalmazd meg magad,és a legfontosabb,gondolj mindig a babára. Nekem a párom nagy dohányos volt,és most hagyta el a cigit,csak a babáért.Neked annyival künnyebb lehet hogy tudod hogy benned van,meg ha érzed a mozgását pláne tudod hogy kiért teszed. Sikerülni fog,kitartás,és adj idõt magadnk hozzá.Boldog babavárást!

Biztosan lesz egy darabig, hisz nem könnyû egyik napról a másikra lerakni.De én azt tudnám javasolni neked, hogy próbáld meg amikor érzed hogy nagyon kellene egy cigi, egyél helyette egy gyümölcsöt, vagy valamivel jutalmazd meg magad, és a legfontosabb, gondolj mindig a babára. Nekem a párom nagy dohányos volt, és most hagyta el a cigit, csak a babáért.Neked annyival künnyebb lehet hogy tudod hogy benned van, meg ha érzed a mozgását pláne tudod hogy kiért teszed. Sikerülni fog, kitartás, és adj idõt magadnk hozzá.Boldog babavárást!
Én ugyanígy vagyok ezzel. Nekem bejöt a málnaízû cukorka, meg sok vizet ittam. Mihelyst jött az inger bekeptam egy cukrot. Azóta 1x vétkeztem. De ha szerencséd van, akkor hányingered lesz még a gondolatától is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Nos, én a hetedik hétig dohányoztam, akkor derült ki hogy baba van.Igazából mikor jöttek a rosszullétek eszembe sem jutot rágyújtani.Azóta sem.Egyszerûen akaraterõ.Nem kell rágondolni. Sõt, engem kifejezetten zavar, ha valaki a közelemben dohányzik.A hétvégén már apósékra is ráparancsoltam, hogy az unokájuk érdekében ne dohányozzanak mellettem. Elég furán hangzik, de majd ha eljutsz oda, hogy úgy érzed magad mint akinek belehánytak a gyomrába rájössz.
Egy idõ után nem fog hiányozni. Azok a kismamák, akik a terhességet végigdohányozzák, nem is akarják letenni a cigit. Még akkor sem, ha rosszul vannak tõle. Kitartás:-) A baba legyen az elsõ.
Próbáld ki: Igyál meg napi 4 liter vizet! Tudom, hogy nem egyszerû, de a víz méregtelenít, így gyorsabban kiüríti a szervezeted a még benne lévõ nikotint. Ha pedig már kiürítette, nem fog annyira hiányozni. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz lesz ez betartani.De megfogattam csak akkor teszem le a cigit ha terhes vagyok.Nem is gondoltam, hogy ez ilyen nehéz is lesz
Tényleg nagyon nehéz ez a cigi dolog. Én tegnap éjjel is azt álmodtam, hogy elszívtam 2 szál cigit. Most 29 hetes vagyok és kb.12-15 hetes voltam amikor találtam otthon a fiókban egy doboz cigit. Aztán minden nap elszívtam 1 szálat titokban 2 részletben és nagy lelkiismeret furdalások közepette. Utána azt hiszem, hogy a 20.-ik héten kiderült, hogy a köldökzsinórban csak 2 ér fut a 3 helyett. 1% esély van, hogy valami baja lesz a babának. Azonnal összetörtem az összes cigit és kidobtam. Elõtte sem és azóta sem gyújtottam rá. Persze magamat hibáztatom pedig a doki szerint nem valószínû, hogy ezért van. Csak azért írtam le, hogy még jobban elvegyem a kedved. Gondolj arra, hogy ez a 9 hónap milyen kevés egy élethez képest. Ha ezt most kibírod (akaraterõ)még 30-40 évig is cigizhetsz...Én is erre gondolok mindig és arra, hogy egészséges legyen a babám. Boldog babavárást!

Kedves Mindenki! Mivel tudnám csillapítani égető vágyamat a cigaretta ellen? Ma teszteltem +at, szeretném, ha egészséges babóm lenne, de nagyon erős a cigi utáni vágy! Várom az ötleteket!

Legjobb válasz: Csak az akaraterõdön múlik minden, én is akkor tettem le a cigit mióta babás vagyok, azonnal letettem, csak arra tudtam gondolni, hogy babát várok akit nem akarok mérgezni, helyette inkább egyél egy kis jó hideg dinnyét jégkrémet vagy valami gyümölcsöt ami hasznos a bébinek, nem fogod megbánni ha nem gyújtassz rá, Boldog babavárást, 37 hetes kismama:)

Csak az akaraterõdön múlik minden, én is akkor tettem le a cigit mióta babás vagyok, azonnal letettem, csak arra tudtam gondolni, hogy babát várok akit nem akarok mérgezni, helyette inkább egyél egy kis jó hideg dinnyét jégkrémet vagy valami gyümölcsöt ami hasznos a bébinek, nem fogod megbánni ha nem gyújtassz rá, Boldog babavárást, 37 hetes kismama:)
Én is letettem a cigit amint pozitiv lett a tesztem...sajnos az én babám igy sem maradhatott meg de rágyujtani azota sem birok....valamilyen szinten szeretnék és hiányzik de ha rágyujtok 1 perc mulva aldobom mert nem kell.Ha rá akarsz gyujtani inkább egyél egy kis gyümit, vagy valamit. Jó babavárást!!
Mivel? HÁT A POZITÍV TESZTEL!!!!! Egyébként én is cigiztem, amikor + lett a teszt onnantól nem volt képem rágyújtani, önzõnek éreztem volna magam! minden jót
hát, nekem 2 vetélésem volt még 3 éve...amikor most teherbe estem abban az idõben 2 dobozzal szívtam minden nap amíg meg nem tudtam, h vki már úton van...a párommal együtt tettük le, mert azt mondta, h ne érezzem magam szarul ha õ rágyújt, úgyh inkább õ is leteszi...ennek lassan 20 hete... csak arra tudtam gondolni, hogy a saját testemet úgy teszem tönkre ahogy jó esik, de egy másik szervet rombolásához nincs jogom..az anyja vagyok, az a dolgom, hogy vigyázzak rá, nem igaz??:) :) :) :) :) :)
Én a pozitív teszt után még kb 2 hétig cigiztem, de sokkal kevesebb mennyiségben (elõtte 10-15 szál, utána 2-3). Aztán 2 hét után ha rágyújtöttam öklendeztem. Szóval a "leszokás vége" nekem egyik napról a másikra sikerült. (Egyébként mindenképp le akartam tenni a cigit, de államvizsgára tanultam, meg ezek a "jó" kifogások). Azóta nem cigizek, de vannak napok, amikor majd meghalok érte. De innen már simán kibírom. Már 13 hetes vagyok és nem cigizek 5 hete. Az akaratodom múlik, tuti menni fog.
AKARATERÕ, DE HA SZERENCSÉS VAGY , LEHET HA RÁNÉZEL A CIGIRE, VAGY RÁGYÚJTASZ OLYAN HÁNYINGERED LESZ, HOGY EGYBÕL LE FOGOD TUDNI TENNI!AMÚGY KÉT NAPIG HA KIBÍROD, UTÁNA NEM FOG HIÁNYOZNI.
Bár én sosem cigiztem, de biztos vagyok benne hogy akaraterõ kérdése. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak! Mondtad az orvosodnak? Ha igen, mit válaszolt? Nekem sajna már volt egy vetélésem, akkora doki azt mondta néhány cigi nem árt. De nem nyugodtam meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az akarat megvan! Igyekszem!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Szia. I Akaraterõ , elszántság határozottság az amire szükséged van. Igaz én még a várandóság elõtt évekkel leszoktam de nekem bejött a kézimunkázás , üvegfestés , gyöngyözés amivel le tudtam kötni a kezeimet. Próbáld ki menj el egy hobbi bolba és nézz körûl hátha találsz kedverde való dolgot. Kitartás!!! Jó babavárást. 33-Hetes km
Szerintem tedd egymás mellé egy asztalra a doboz cigit és a pozitív tesztedet! Szerintem nem kérdés, hogy melyik lesz a fontosabb az életedben!!!! üdv: 39 hetes kismama
A pozitív teszt után (amikor már 7-8 hetes voltam) azonnal elraktam az összes cigit, ami itthon volt. Utána sokszor gondoltam rá, hogy rágyújtanék, de már a rágondolástól is lelkiismeret-furdalásom volt. Ez volt másfél hónapja. A férjem azóta is dohányzik és egyáltalán nem zavar. A BABA AZ ELSõ, MÁSODIK, HARMADIK... minden csak utána jöhet (Pl. saját vágyaink!)Örülök, hogy összejött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!