Találatok a következő kifejezésre: Mivel tisztítsam régi (5 db)

Régi vaskályhát mivel tisztítsam meg?

Egyáltalán be lehet festeni utána?

Legjobb válasz: Régen volt erre való szer,ma nem tudom,hogy kapható-e? Csak akkor fesd be,ha nem akarsz fûteni benne,mert leég a festék és nagyon büdös lesz.

Régen volt erre való szer, ma nem tudom, hogy kapható-e? Csak akkor fesd be, ha nem akarsz fûteni benne, mert leég a festék és nagyon büdös lesz.
Annak idején vasporral tisztítottuk. Gazdaboltban esetleg kapható.Nem kell a vaskályhát festeni, ha rozsdás, akkor rozsdamaróval megtisztítod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
A vaspor telitalálat, nem is igen van más, ami erre való lenne Festékboltban próbálkozz.
És a hõálló festék? Kályhát még nem festettem vele, de a kazán füstcsövét ezzel fújtam le, mert egy hegesztés miatt megsérült a gyári festés. Nem égett le.

Régi külsõ nemes vakolat házon, 50. -éves, erre mészfestéket szeretnék. Mivel tisztítsam le elõtte?

Drótkefe az durva, nem piszkos, csak a mészfesték utasításán van a felület elõkészítése.

Legjobb válasz: magasnyomasu mosoval.

magasnyomasu mosoval.

Mivel tisztítsam meg a kölcsönbe kapott rég nem használt, erősen piszkos műanyag babajátékainkat? Csörgők meg ilyenek.

Domestossal nem merem... Ecetes víz is fert?tlenít? Esetleg el?sz?r alaposan szappannal majd ecetes vízzel? Az úgy megfelel??

Legjobb válasz: Forró vízbe szoktam tenni mosogatószert és azzal jól átmosom, majd hideg vizes öblítés és kész is.

Forró vízbe szoktam tenni mosogatószert és azzal jól átmosom, majd hideg vizes öblítés és kész is.
Lehet kapni Chicco-s fertõtlenítõ folyadékot, vagy Neomagnol fertõtlenítõ tablettát. .. Ezekkel tudod fertõtleníteni. Ami olyan, hogy nem lehet vízbe tenni. Amit meg lehet, azt rakd vízbe+sikáld meg, csak az a baj, hogy sok játékba belemegy a víz, viszont ki nem nagyon, és hetekig folyik belõle a víz, erre figyelj.
Tedd egy párnahúzatba és dobd be a mosógépbe. Én az összes sajátot is szoktam idõnként. 45 fokon semmi baja nem lesz, ne 90 re ! Arra figyelj hogy ne legyen benne gumi rágókás rész az puha és kiolvadhat. Fertõtlenítgetni nem kell .
cif + fogkefe + rony majd alapos öblítés


A fugát a padlólapon, csempén mivel tisztítsam meg, úgy, hogy az visszanyerje régi színét?

Legjobb válasz: Legfõképpen vésõvel, majd újrafugázással... A fuga elszínezõdése nem igazán visszaállítható úgy, hogy az "szép" is maradjon. Azon jellemzõen csak az újrafugázás segít. Padlólapon nem is igazán érdemes "koszsemleges" színtõl eltérõ fugát használni.

Legfõképpen vésõvel, majd újrafugázással... A fuga elszínezõdése nem igazán visszaállítható úgy, hogy az "szép" is maradjon. Azon jellemzõen csak az újrafugázás segít. Padlólapon nem is igazán érdemes "koszsemleges" színtõl eltérõ fugát használni.
Sajnos a mai világban, nem sok ember engedheti meg magának, hogy ha koszos, azt újra rakassa. Mi rossz döntést hoztunk a konyhai padlólapokról, nem elég, hogy világos a lap, és a fuga, ráadásul a lap nem egyenletes síma, hanem vannak benne göröngyök, amibe idõvel(hiába a takarítás)beleivódik a por. Én évente egyszer, vagy kétszer megcsinálom a következõt.Forró víz, bele Domestos, vagy Hipó, amit nem sajnálok, gumikesztyû, sikár, vagy körömkefe, és végigsúrolom az az egész felületet. Utána átmosom párszor tiszta vízzel, és voilá, olyan mint újkorában.Ez a fáradtság megéri, és ráadásul pénztárcakímélõ.
Létezik több gyártónak fuga-festéke, fuga-felújítója. Én a Knauf Fugenfrisch-t használtam fehér fugához falon, nagyon tuti volt. Ez kb 5 éve volt, akkor 2000 körül volt az ára és én az OBIban vettem. Elég volt egy panel fürdõszobára+ egy normál méretû konyhára. Annyiban érdemes eltérni az útmutatóból, hogy ami a csempére került, azonnal óvatosan le kell törölni, mert, ha rászárad, órákig vakarászhatod. Van viszont hátránya, asszem csak fehér fugához van.
Nekem a gõztisztító vált be. Oly annyira, hogy évente egyszer elég vele felsikálni. Spéci rézkefével kell használni és vegyszer sem kell hozzá. Egy alap gépet vettem kb 3 éve 25 ezerért. Most nem tudom milyen árban mennek de nagyon megéri szerintem, mert az egyéb takarításoknál is nagy hasznát venni.
Cillit Bang! Ráöntöd, persze nem kell sajnálni, ha már régóta szennyezett a fuga, akkor kefével feljön, de ha nem annyira (nálam 1 éves használat után) akkor simán lejön ha cillitezés után a felmosófejjel megdörgölöd.
Óvatosan a cillit bang-el! Nem minden fuga anyag egyforma! A cillit erõsen savas a fugaanyagban cement, mészhidrát, gipsszármazék is lehet, a színezõanyagról nem is beszélve! Egyszer-egyszer jó lehet, pl eladás elõtt, vagy ha most vettétek, és ki akarod tisztítani, de rendszeresen használva tönkrevéghatja a fugát, lutri!
szia csak most olvasom ezeket a kérdéseket.nekem is ez volt a problémám és kiprobáltam a hogy sima ecetet öntöttem rá és ugy sikáltam fel körömkefével.nem szenvedtem vele sokat mert egybõl kivitte a piszkot.és olyan lett mintha akkor fugáztam volna ki.nekem bevált
Az említett módszerek tényleg jók, de ha az eredeti fugaszínt szeretnéd visszakapni, akkor a tisztítást követõen használhatsz fuga felújító anyagot is. Ez olyan mint a tubusos cipõápoló és többféle színben is kapható úgy hívják fuga fresca.

Mivel tisztítsam ki régi szőnyegemből a foltokat?

Legjobb válasz: Ajánlom a Vanish szõnyegtisztítót. Gyönyörûen tiszta lessz a szõnyeg, nekem nagyon bevállt:D:D:D

Ajánlom a Vanish szõnyegtisztítót. Gyönyörûen tiszta lessz a szõnyeg, nekem nagyon bevállt:D:D:D
Csatlakozom, a Vanish jó. Nekem is van egy nagy szõnyegem és a tisztítása után még az illat is isteni friss lesz a szobában tõle.
pároméknál ne tudjátok meg mekkora kosz van O.o""" ott ezzel takarítjuk a szõnyeget, szépen kiszedi ^^ http://www.amway.hu/search?process=search&q=sz%C5%91nyeg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!