Találatok a következő kifejezésre: Mivel tehetek kedvere egy (9 db)

Van egy 1 éves kan amerikai akitám. Az a probléma vele, hogy ha épp olyan kedve van rászólok vmiért rám morog, néha még vicsorog is. Mit tehetnék? Folyt. Alatta

Közbe pedig bocsánatot kérve adja a pacsikat, tehát tudja hogy rosszat csinált, de mégis húzza a száját. Máskor ha fegyelmezem akkor kezesbárány, lefekszik és megadja magát. Egyszerűen nem értem. Egyébként egy nagyon okos, szófogadó kutya. Tehát ha nem tekintene falkavezérnek gondolom nem lenne az. A fő bajom az, hogy most született 2 hónapja a kislányom (akit egyébként rögtön befogadott, szinte már most játszana vele) és féltem ha nagyobb lesz mászni fog nehogy megkapja, ha valami nem tetszik majd neki. Egyenlőre nem harapott meg még egyikünket se a barátommal, de félek, hogy ez csak idő kérdése. Sosem vertük, persze néha azért mi is odacsaptunk neki, ha valami olyat csinált amit nem szabadott. Vagy büntetésből elzártuk egy kis időre. Mit lehetne vele csinálni, hogy ezt befejezze? Nem akarom senkinek se elajándékozni, eleve egy beszámíthatatlan kutyát nem, másrészt pedig iszonyatosan ragaszkodó. Elaltáshoz nincs szívem, pláne ha változtatható ez a viselkedés. Viszont most a gyerekem a legfontosabb.

Legjobb válasz: Ez a viselkedés nagyon jellemzõ az akitákra. Nagyon határozottnak, következetesnek és keménynek kell lenni vele! Makacs kutyák, és megmondják, ha nem tetszik neki valami. Javaslom, hogy vigyétek el egy kutyasuliba, nagyon jót tesz a gazda-kutya kapcsolatnak, és ha jók a kiképzõk, a morgós problémára is adnak megoldást. Amúgy a haltit próbáltad már ilyenkor?

Ez a viselkedés nagyon jellemzõ az akitákra. Nagyon határozottnak, következetesnek és keménynek kell lenni vele! Makacs kutyák, és megmondják, ha nem tetszik neki valami. Javaslom, hogy vigyétek el egy kutyasuliba, nagyon jót tesz a gazda-kutya kapcsolatnak, és ha jók a kiképzõk, a morgós problémára is adnak megoldást. Amúgy a haltit próbáltad már ilyenkor?
A kemény alatt nem azt értem persze, higy agyba-fõbe kell verni :)
Vagy elmész egy iskolába és megtanulod kezelni a kutyát, vagy elajándékozod megfelelõ embernek. Ugyan miért kellene elaltatni egy rosszul nevelt kutyát? Mert azzal, hogy csak felmerült benned a gyereked féltése, az azt jelenti, nem ismered a kutyádat és nem tudsz vele mit kezdeni.Ezen pedig egy iskolában tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: Megnézte ma egy kutyakiképzõ, egyben akita tenyésztõ, aki 25 éve velük foglalkozik. Nem a nevelés rossz. Valószínû, hogy a vérvonala alapján ilyen, hogy az anyja inu, apja amerikai. Tanácsa: minél hamarabb megválni tõle.. Nem javasolta az elajándékozást mivel nem beszámítható, maximum telepre õrzõ védõnek..:/:(
"remek" tanácsot kaptál. Ajánlom, vedd fel a kapcsolatot olyanokkal, akik akita mentéssel foglalkoznak.Valóban számotokra jobb lesz, ha máshova kerül a kutya.Tiszteletem a "kiképzõ tenyésztõnek".
Vedd fel a kapcsolatot egy NORMÁLIS SZAKEMBERREL - ugyanis aki elsõ ránézésre mindenféle ködös baromságokkal alátámasztva azt mondja BÁRMILYEN kutyára, hogy "válj meg tõle", azt még kontárnak SEM mondanám. Ha ideggyenge lenne, akkor már odakapott volna, ha rendesen, neki megfelelõen lenne nevelve, nem is morogna. A Cerberost lenne érdemes felkeresni, biztosan tudnak segíteni.
A megnézésbõl honnan jött rá, hogy nem a neveléssel van a baj...?
kutyák közé kellene vinni ill. kellett volna már kutyaovi erre a legjobb a kutyaiskola ott mindent elmondanak hogy mit kell csinálni. az elaltatást nem javaslom akkor inkább keresd meg az akita fajtamentõ egyesületet. tény hogy sokat kell vele foglalkozni emberek és állatok közé vinni.

Bokszolok és ma az első mérkőzésemen csúnyán kikaptam, egy kicsit elment a kedvem az egésztől, mit tehetnék ez ellen?

Els? mérk?zésem volt és kikaptam, elég csúnyán.

Legjobb válasz: Jah, van egy olyan közhely, hogy nem az számít, elbuksz-e, hanem az, fel tudsz-e onnan kelni újra?

Jah, van egy olyan közhely, hogy nem az számít, elbuksz-e, hanem az, fel tudsz-e onnan kelni újra?
A kérdező hozzászólása: Nem akarom abba hagyni, vagyis nem vagyok benne biztos mert az milyen már hogy elsõ meccsemen kikapok és abba is hagyom...
hagyd abba. ha egy kis verést nem bírsz ki, ez nem a te sportod. Azt hitted, a másik nem edz? hogy odamész, és szétaprítasz mindenkit? isten hozott a valóságban.
http://www.youtube.com/watch?v=ibQ3jHs4Dl4 a lényeg a szövegben ott van! Hiába csak zene, akkor is jól elmondja.
Szia! Ne add fel, az elsõ meccsén általában mindenki kikap, fõleg ha rutinosabb ellenfelet kap!Mit tehetsz?Dolgozz keményebben, és akkor meglesz a jutalma...
Papp Lacit úgy megverték elsõre, hogy azt mondta, soha többet nem bokszol... :) Egy mérkõzés, fõleg az elsõ, nem a világ. Minden meccsen van egy gyõztes meg egy vesztes. Ha nyertél volna, az ellenfeled érezné ugyanezt. Fogd fel edzésnek! Az én lányomat -- bár csak bemutató edzés volt -- is elkalapálták egy kicsit. :) Neki is elment a kedve. De az élet megy tovább. Jönnek az edzések, a mindennapi munka, a napi kis vereségek és gyõzelmek, és legközelebb jobb lesz.
Gyerekkoromban még az elsõ Muay-Thai mérkõzésemen úgy fejberúgtak hogy elájultam. Késõbb tudtam meg, hogy a combomra is kaptam egyet ájulás közben. Szerinted mennyire fájt? Mégsem hagytam abba:P
az nem fájhatott, mert elájultál.
Hát haver az a baj, hogy egy ilyen netes invitáció eléggé homi feeling, vagy csak én vagyok maradi :D
Nekem van, küldtem is az elõbb :) 17F
Kezdj el sportolni és a sportársakkal barátságot kötni. Vagy keress valami csoportot, klubot. Elevenítsd fel a régi barátságokat vagy kérd meg a barátaidat, ismerõseidet hogy mutassanak be másoknak.
Épp unatkozó embereket gyûjtök, ha írd meg merre laksz...
Csak akkor azt nem értem hogy miért "Párkapcsolatok"-hoz írtad.
Focimeccs. Ott elég hamar lehet új ismeretségeket kötni, baráti társaságokat kialakítani.
A kérdező hozzászólása: Nos, nem vagyok meleg. Azért a párkapcsolatokba írtam, mert azért lányokkal picit jobban szeretnék beszélgetni, ennyi.


Minden nap iszonyatosan rossz kedvem van. Mit tehetnék hogy olyan jó hangulatom legyen mint egy éve?

Tavaly én voltam a suli bolondja és mindenkit megtudtam nevettetni,de mostanára nagyon rossz közérzetem van minden nap. Történt pár dolog ami befolyásolta is :a szüleim elváltak nagyon csúnyán végződött a dolog.Anyukámmal nem is tudtunk hova menni.Aztán szakítottam a barátommal ami miatt pcihologushoz kellett mennem.Evészavaraim jöttek amik mostanáig tartanak.A suli se megy annyira.Borzasztó önbizalomhiányban szenvedek és nem tudok semmit se tenni ellene rengeteg dolgot kipróbáltam már.Folyton megkapom hogy unalmas vagyok és belül iszonyúan fáj.Próbálok érdekes lenni de inkább csak gyerekes leszek. Ja és a volt barátom az egyben az osztálytársam is és eleve gyűlölök iskolába járni pont emiatt. Minden nap végig kell néznem ahogy más lánnyal van.Próbálok túlépni rajta de nehéz.. Nagyon hálás lennék ha segítenétek,hogyan legyen életkedvem..

Legjobb válasz: Nah, ilyenkor hol vanmnak a jóbarátnõk. Sztem vedd fel a kapcsolatot apáddal, nyilván hiányzol neki, ahogy neked is õ. Anyádék váltak el nem te. Amúgy nem értema pasidat miért dobtad ki, vagy miért nem váltasz sulit ha ennyire zavar a dolog.

Nah, ilyenkor hol vanmnak a jóbarátnõk. Sztem vedd fel a kapcsolatot apáddal, nyilván hiányzol neki, ahogy neked is õ. Anyádék váltak el nem te. Amúgy nem értema pasidat miért dobtad ki, vagy miért nem váltasz sulit ha ennyire zavar a dolog.
A kérdező hozzászólása: Persze vannak barátnõim.De nem tudnak igazán feloldani. És a barátommal azért szakítottunk mert már több hónap után neki más tetszett meg aki *ibancként viselkedik. Ja és apukám meg nem szeret és soha nem is szeretett...

Így már kezd egy kicsit elmenni az önbizalmam és a kedvem is néha a focitól. Mit tehetnék azon kívül még, hogy annyit gyakorlok amennyit tudok?

Leírom a kezdetekt?l...

Legjobb válasz: Bitosan sok meccset láttál már. Még a felnõtt csapatokban a nagymenõ focistáknak sem sikerül mindíg gólt lõniük.

Bitosan sok meccset láttál már. Még a felnõtt csapatokban a nagymenõ focistáknak sem sikerül mindíg gólt lõniük.
Ugyan evvel a problémával küzdtem sokáig. Pár hete tört meg a jég. A válasz egyszerû, a stressz. De elõbb kifejtem az én esetemet: Kiskorom óta szeretek focizni. És elég jól is megy, suliban az egyik legjobb voltam az évfolyamban. Aztán eldöntöttem hogy fogok járni rendesen focizni egy csapatba. Jól is ment, mondjuk kevesebb gólt lõttem mint amikor suliban szoktunk játszani, meg éreztem magamon, hogy kicsit idegesebb vagyok, mert szeretnék bizonyítani az edzõnek. Ez azt eredményezte, hogy a meccseken egyszerûen képtelen voltam magamat adni. Mindent elrontottam, így nem is jutottam messzire. Aztán pár hónapja átmentem másik suliba, ami elég messze van, így be kellett fejeznem a focit annál a csapatnál. A suliba egy dupla tornánk van, és az egész évfolyam együtt van, a foci csoportba 22 ember lett beválogatva, és pont egy meccset játszunk le minden héten. Az elsõ mérkõzésen (új emberek között) mindjárt lõttem 1 gólt, amivel 3-2 re megnyertük a meccset. Aztán mondák hogy még a sulicsapatba is bekerülhetek (ami kerületi bajnok, és eléggé jó). Na ez lett a vesztem. 3 hétig görcsösen játszottam, se gól se semmi, elpuskázott helyzetek. Aztán pár a múlt héten úgy döntöttem hogy szarok az eredményre csak játszani fogok, úgy ahogyan jól esik, kipróbálok pár cselet, aztán ha nem megy, nem megy, kit érdekel. Az eredmény 2 gól és 2 gólpassz lett. Próbálj meg csak! azért játszani mert élvezed hogy játszhatsz, hidd el sikerülni fog, nekem bevált, sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Holnap megint tornaóra, remélem menni fog! :D
A kérdező hozzászólása: Hát, tornán nem fociztunk, de délután mentünk haverokkal megint... a helyzet ugyanaz volt, nem nagyon sikerültek a dolgok, rúgtam 1gólt 2nagy helyzetet elpuskáztam, passzaim nem éppen voltak a legjobbak, cseleket csak néha próbáltam. Azt hiszem a héten elkezdek még jobban ráfeküdni a dologra...

Nagyon egyedül és kívülállónak érzem magam emberek között is és a kedvem a rossz és a megvagyok között mozog régóta, szinte soha nincs jókedvem. Mit tehetnék? Lesz ez még jobb vagy marad ez a túlélőhangulat?

A munkámat szeretem, vannak barátaim, sportolok, szóval az alapokkal nincs baj. Van barátom is és igaz, hogy távkapcsolat, de szeretjük egymást, viszont mellette is úgy érzem, hogy egyedül vagyok és amúgy is nem érdemlem meg ?t. Kb. fél éve járok pszichológushoz, de annak sem sok értelmét látom, pedig tudom, hogy segít és jó szakember. Valahogy mintha egy üvegfal mögött élnék, ahol nem jönnek át érzelmek. teszem a dolgom mint egy gép, de igazán nem tudo semminek örülni, pedig sokszor lenne rá okom, pl. munkahelyi sikerek, barátaimmal töltött id?, kedvesemmel való találkozások.

Legjobb válasz: gondolj arra hogy mennyi pozitiv dolog van az életedben. a negativumokon meg lehet javitani. a pozitiv hozzáállás a fonts.

gondolj arra hogy mennyi pozitiv dolog van az életedben. a negativumokon meg lehet javitani. a pozitiv hozzáállás a fonts.
Egyedül lét távol egy szép csendes helyen.... Tisztázod magadban a dolgokat, és megpróbálod megoldani õket a fejedben...hogy ha vissza térsz az emberek közé már rutinosabb legyél... vigyél Fall out Boy albumokat és hallgasd egyfolytában, énekeld.... ordibáld ki magad és légy vidám meglátod nagyon jó lesz... =)
A kérdező hozzászólása: Tudom mi ez a pont, ezért is mentem el pszichológushoz. Igen, tudom, hajléktalanok, betegek stb, de attól nekem soha nem lett jobb, hogy másnak rosszabb.
Hát Te nagyon a depresszió szélén lebegsz.Ebbõl tényleg ki kellene magadat zökkenteni.Tûzzél ki célokat magad elé, de ne hosszútávba gondolkozz.Ha folyamatosan félsz, és esélyt se adsz a pozitívumoknak, akkor még jobban magadba fogsz fordulni.Ha szereted a párodat, és õ is szeret, akkor tervezzetek együtt.Senki nem úgy megy férjhez, hogy úgy is elfog válni, és mégis rengeteg válás van.Lehet, hogy pont Te fogsz boldogan élni a mostani pároddal. Nézd az élet szép oldalát, hiszen mint írtad, minden pozitív dolog meg van körülötted.Gondold el, a hajléktalanoknak milyen lehet az életük.Neked van munkád, barátaid, párod, lakás amiben nyugiban élhetsz.Éljél.Nem történt Veled valami olyan dolog ami ezt kiváltotta?Nem hiszem, hogy 1 ember egyik napról a másikra lesz ilyen.Meg kéne keresni életed azt a pontját ahol megváltoztál.Azt a pontot kell pozitívan átértékelni.
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogynemcsak néha vannak ilyen gondolataim, hanem állandóan. Nem akarok pl. most már egy kapcsolatot sem görcsösen, volt idõszak amikor nagyon szerettem volna, nem jött össze, aztán amikor feladtam, akkor jött. Most meg örülök hogy van, de bennem van az hogy ne éljem bele magam, mert úgysem fog összejönni. De élvezem amíg lehet és próbálok nem gondolni a jövõre.
A kérdező hozzászólása: Az állat egyelõre nem megoldás sajnos, mert naponta utazom, albérletben lakom hétközben, szóval nem tudnék most róla gondoskodni. Hobbi megvan (tánc), de az sem köt le, igazából semmi nem érdekel.
Próbálj meg olyan apró, mindennapos dolgokat keresni életedben amelyeknek örülhetsz pl.: már az is csodállatos h. nem fekszel kórházban. Ismerkedj meg új emberekkel, és próbálj ki új dolgokat.Keress magadnak 1 hobbit amivel foglalkozhatsz mikor 1edül érzed magad.Hozz el egy kutyust vagy más állatkát egy menhelyrõl(ha gondoskodnod kell vkirõl, eltörpülnek saját problémáid.Ne temetkezz a munkába túlságosan. Amikor csak teheted lepd meg magad: mondjuk fõzz vmi különlegeset.Fogadd el magad olyannak amilyen vagy, szeretsd magad, embertársaid, a helyet ahol élsz.Ha ezeket megteszed meglátod az életed jobbra fordul és jobban érzed majd magad.
nekem is vannak néha ilyen gondolataim mint neked. probálj meg a jelenben élni és ne a jövõre koncentrálni. sose tudhatod hogy mit hoz a holnap. de ha ilyen görcsösen arra koncentrálsz akkor magadat mérgezed.
A kérdező hozzászólása: Próbálok, de hamarabb látom meg azt, ami nem jó, vagy esélytelen hogy jobb legyen. Pl. szerettem volna, ha ennyi idõsen már családom, gyerekeim vannak és ez sem jött még össze, nem tudom összejön-e valaha. Még friss a kapcsolatunk és félek, hogy ugyanúgy elhagy vagy én szakítok, mint eddig.(Sokszor szakítottam pont azért, mert elkezdtem a másikhoz kötõdni, megszeretni és ez nagyon ijesztõ érzés volt, bármennyire is nehéz ezt megérteni kívülállónak.)
Szia, Én is pont ilyen voltam. Elég jól ki lehet belõle lábalni csak változtatni kell a gondolkodásodon. Tanuld meg figyelni a gondolkodásod. Ha például azon kapod magad, hogy arra gondolsz, hogy milyen rossz közel kerülni valakihez, tedd fel magadnak a következõ kérdést: Ez jót tesz nekem, ettõl jobban érzem magam? Ha a válasz nem akkor keresd meg a hibát a gondolkodásban. Lehet, hogy csak azt kell megváltoztatni, hogy az az érzésed, hogy ha valami nem sikerül akkor szenvedni fogsz. És folyamatosan rájössz, hogy mi jó és mi nem a számodra. Ehhez persze idõ kell. Ne feledd, hogy a gondolataink tesznek bennünket boldoggá vagy szerencsétlenné. nekem sikerült, neked is sikerülhet. Nem akarlak lebeszélni, de egy közeli barátnõ, akivel naponta találkozhatsz jót tenne neked. Sok sikert.

Mivel tehetek leginkab kedvere egy lanynak? Hogy erjem el hogy ereze hogy szeretem?

Legjobb válasz: egyénfüggõ.. de természetesen sok-sok törõdéssel...

egyénfüggõ.. de természetesen sok-sok törõdéssel...
A kérdező hozzászólása: En ugy tudom ha sokat mondom hogy szeretem akkor azt o fogja uni inkab mutatni kell nem?
Csak akkor mondd, ha tényleg érzed! De azért mondani kell... várja is, és örül is neki, ha szívbõl jön. És persze mutatni is kell.
sztem, kedvességgel, odafigyeléssel, bókokkal, apro finom jelekbõl , és érezni fogja hidd el, de csak akkor ha õszinték az érzéseid
Azért nem mindegy, hogy hogy mondod azt hogy "szeretlek"...például szerintem minden sms végére odabiggyeszteni nagyon gáz...vagy telefonbeszélgetések végén "szia, szeretlek, puszi"...mert ettõl sablonossá válik az egész, és elvesziti varázsát...akkor mond neki ha igazán szivbõl jön...Öleld meg hadd érezze a szereted...sétáljatok...beszélgessetek sokat...légy türelmes, és ne légy önzõ, boldoggá teni akard, és ne birtokolni! Ezen kivül nagyon fontos az õszinteség....az együttöltött idõ...és akármennyire sablonosan hangzik de a BIZALOM mert annélkül nem mûködik semmi remélem segitetem:)
Rózsa, rengeteg rózsa. A Lányok imádják. Hidd el egy szembekötõs - rózsás - együtt gyertyafénynél vacsizós dolog nagyon hangulatos tud lenni. Elõszõr ez totál sablonnak tûnik, de hidd el nagyon fog neki tetszeni, és ilyet csak egy igazán szerelmes fiú tesz! Hidd el nekem. Ja és ami a legfontosabb: fõzz neki! A lány szívéhez a legrövidebb út (A késen kivül) a hasa:) Hajrá!
cirógasd, kedveskedj neki, bókolj, és mondd sokszor, hogy szereted. Éreztesd vele, hogy õ a legfontosabb neked. találj ki olyan progikat, amikrõl tudod, hogy szereti. Legyél romantikus: gyertyafény, zene, bor, stb.
Tessék? Csak én nem értem ezt a kérdést?
Nem mobilod van?
Nem értem a kérdésed????? Hát ha nincs kedved ne menj vissza :)
A kérdező hozzászólása: Öcsém ha nem értitek akkor minek pofátlankodtok ide és írtok baromságokat? ::: Nem értem! Jajj nem értem!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!