Találatok a következő kifejezésre: Mivel törölgethetem az (2 db)

Mivel törölgethetem le az 1 hónapos babám arcát meg kézfejét (ami mindíg a szájában van) , napközben ebben a nagy melegben?

Simán csak vizes vattával,vagy kamillással? Vagy esetleg törl?kend?vel, amit a popsijához is használok? A higénia miatt kérdezem,sokszor ha melege van,vagy sír egy kicsit, hamar megizzad. A keze meg mindíg a szájában van és ha elviszem valahová (pl.bevásárolni),akkor utánna azért jó lenne letörölni valamivel. Igaz Õ még nem nyúl semmihez,de hozzáérhet bármihez akár az autóban is. Vagy túlaggódom a dolgot? Õ az els? babám :)

Legjobb válasz: Nem aggódod túl a dolgot!Biztos jól is esik a babának ha letörlöd.Én textilpelust szoktam magammal vinni meg egy palackba vizet,ebbõl akár ihatnak is ,benedvesítem a pelust és letörlöm õket.Popsitörlõt nem ajánlom , keserû az íze!

Nem aggódod túl a dolgot!Biztos jól is esik a babának ha letörlöd.Én textilpelust szoktam magammal vinni meg egy palackba vizet, ebbõl akár ihatnak is , benedvesítem a pelust és letörlöm õket.Popsitörlõt nem ajánlom , keserû az íze!
Igen a pelus a legjobb, a nedves törlõkendõ nem mindig jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi, tényleg a pelusra nem is gondoltam. :)
Lehet kapni az Ikeaban 20*20-as kis textiltörlõkendõt 10 db van egy csomagban. Hófehér, színes akasztókkal. Én mai napig abból hordok magamnál kettõt, meg babavizet, pedig már 14 hónapos a lányom, csak õ meg maszatos mostmár.

Vízkő a bútorokon? Amióta használjuk a hidegpárásítót, azota vastag réteg képződik a bútorokon. Olyan, mintha poros lenne, de szerintem vízkő. Mit tehetek ellene? Minden nap nem törölgethetem le az összes szekrényt és polcot.

Létezik valamilyen szer, amit a párásítóba rakhatnék a probléma megszüntetésére? Már így is víztisztítón átsz?rt vizet használok bele, de ez kevés. Más is tapasztalt hasonlót? Segítsetek!

Legjobb válasz: szerintem egy párásítóba alap hogy desztílált vizettegyél. nekem eszembe sem jutna csapvizet bele tenni. ecetezd ki, az lemraja a vizkövet, és vagyél desztilált vizet. de nem hinném hogy a bútorokon vízkö van.

szerintem egy párásítóba alap hogy desztílált vizettegyél. nekem eszembe sem jutna csapvizet bele tenni. ecetezd ki, az lemraja a vizkövet, és vagyél desztilált vizet. de nem hinném hogy a bútorokon vízkö van.
A bútor valószínûleg poros. Vízköves nem lehet, mert az nem párolog el a vízzel, hanem a párologtatóban rakódik le.
A kérdező hozzászólása: Szóval! Azért használok csapvizet a párásítóba, mert a használati utasítás szerint nyugodtan lehet csapvízzel üzemeltetni. Maga a gép nem vízköves. Hetente takarítom a használati utasítás szerint! Az viszont kicsit fura, hogy mióta párásítunk, azóta 1 azaz EGY nap alatt olyan réteg képzõdik a bútorokon (fõleg tv-n), hogy rajzolnio lehet rá. Prontóval törölgetem a bútorokat, ami ÁLLÍTÓLAG
A kérdező hozzászólása: Szóval! Azért használok csapvizet a párásítóba, mert a használati utasítás szerint nyugodtan lehet csapvízzel üzemeltetni. Maga a gép nem vízköves. Hetente takarítom a használati utasítás szerint! Az viszont kicsit fura, hogy mióta párásítunk, azóta 1 azaz EGY nap alatt olyan réteg képzõdik a bútorokon (fõleg tv-n), hogy rajzolni lehet rá. Prontóval törölgetem a bútorokat, ami ÁLLÍTÓLAG portaszító. Desztillált viet nem tudok bele használni, mert napi kb 5 litert porlaszt el, és ez nekem anyagilag nem megfizethetõ. Így van kb 45 %páratartalom a gyerekszobában. Vagyis nem visszük tûlzásba a párásítást. És még ezután jön majd az igazi fûtési szezon....
Ez érdekes, nálunk is van ez a probléma, de én is azt hittem vízkõ, pedig jogos a két pont, az nem lehet. Valszeg a vízben lévõ egyéb oldott anyagok a ludasak, sók, stb. Mi le tudtuk törölni és a párásító körül 1 méterre láttuk csak! A desztillált víz jó lehet a metróban 120-150 ft egy 5 lityós, nem drága, csak macerás. Kíváncsi vagyok valakinek van-e ötlete? Esetleg forralt víz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!