Találatok a következő kifejezésre: Mivel szokták babák (59 db)

Kicsit tanácstalan vagyok. Most 9hós a kislányom és kiváncsi lennék, a hasonló korú babák étrendjére, mit szoktak enni minden nap, hogy változatos is legyen az ennivaló?

Anyatejes, és reggel néha még délben és este szopizik.

Legjobb válasz: Szia!!Az én babóm is 9honapos csak fiú és még szopizik.Én reggelre gyümit adok neki banán vagy alma stb egy óra fele van az ebéd akor sonka tésztával vagy valamilyen fõzzelék ,pulyka húsi ,csirke húsi,imádja.Délután ugyszintén kap gyümit este meg tejbe grizt van bébiknek való azt szoktam adni és persze közbe megy a szopizás és hiába eszik ennyit napközbe éjszaka fel kell vagy 4-szer szopizni ,teát vagy gyümi levet is kap.És szoktam még neki tejpépet is adni amit nagyon imád Milupától sztracsisat nagyon szereti.Hát ennyi a mi étrendünk próbálom változatosabá tenni neki.Üdv.Boldog Kisfiú anyukája!

Szia!!Az én babóm is 9honapos csak fiú és még szopizik.Én reggelre gyümit adok neki banán vagy alma stb egy óra fele van az ebéd akor sonka tésztával vagy valamilyen fõzzelék , pulyka húsi , csirke húsi, imádja.Délután ugyszintén kap gyümit este meg tejbe grizt van bébiknek való azt szoktam adni és persze közbe megy a szopizás és hiába eszik ennyit napközbe éjszaka fel kell vagy 4-szer szopizni , teát vagy gyümi levet is kap.És szoktam még neki tejpépet is adni amit nagyon imád Milupától sztracsisat nagyon szereti.Hát ennyi a mi étrendünk próbálom változatosabá tenni neki.Üdv.Boldog Kisfiú anyukája!
Hát nekünk változó délelõtt még 2 szopi, néha gyümi, ebédre mindig más fõzelék vagy húsétel, délután még gyümi vagy joghurt. Nem tudom a változatosságot hogy érted. Hogy naponta mindig mást? Most már nagyjából mindent ehet, még amit te fõzõl abból is ehet.
A kérdező hozzászólása: Igen arra lennék kiváncsi, hogy mi mindent ehet már. Reggel szopizik tizórai általában valamilyen tejpép ebédre fõzi uzsonnára gyümölcs közben szopi és este szintén tejpép és utána szopi mert csak igy alszik el.

Testvérem 4 hónapos terhes. Mikortól vehetek neki a babával kapcsolatos dolgokat, ajándékokat? Arra gondolok, hogy ismerősök mondták, hogy várjak még, mert még bármi lehet (elvetél). Szóval mikor szoktak, csak a végén?

Legjobb válasz: Én félidõ után vásárolnék, amikor már túl van a 20-23. héten. Sõt, általában a végére szoktuk hagyni, az utolsó hetekre. Arra ügyelj, hogy ha vmi nagyobbat veszel, akkor szólj neki, nehogy õk is vegyenek, vagy már legyen. Volt ebbõl már malõr...

Én félidõ után vásárolnék, amikor már túl van a 20-23. héten. Sõt, általában a végére szoktuk hagyni, az utolsó hetekre. Arra ügyelj, hogy ha vmi nagyobbat veszel, akkor szólj neki, nehogy õk is vegyenek, vagy már legyen. Volt ebbõl már malõr...
Szerintem vehetsz már egy két apróságot.A 12.hétig szoktak várni, addig nagyobb az esély hogy elmegy a baba.
Szerintem ezt vele beszéld meg. Én senkinek nem engedtem vásárolgatni az utolsó trimeszterig. Nekem nem esett volna jól, hogy én magam sem vásárolok, más meg hordja ide a babaholmit. Kérdezd meg õt, hogy õ mit gondol, mikor szeretne ajándékot kapni.
Igen, igaza van az utolsó válaszolónak abban, hogy mindenki máshogy gondolja.Tényleg kérdezd meg. De ha 4 hónapos, már nyugodtan vásárolhatsz neki. Legalábbis a mi családunk nem ennyire babonás.Én már a 16. héten megvettem a babának az elsõ holmiját, és most 28 hetes vagyok.Alig hiányzik valami.Nem bántam meg! De tényleg kérdezd me, mert lehet, hogy õ babonásabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)

Mikor szokták elkezdeni a babák a fejüket emelni, illetve forogni?

Még csak 2,5hónaposak vagyunk, hason nem marad meg hiába próbálom lekötni a figyelmét, szórakoztatni közben.

Legjobb válasz: Ebben a táblázatban megtalálsz mindent, de persze minden gyerek más, és lehet, hogy valamit elõbb, valamit pedig késõbb csinál majd a babád: http://www.okosbaba.hu/testi-es-mozgasfejlodes/47-mozgasfejl..

Ebben a táblázatban megtalálsz mindent, de persze minden gyerek más, és lehet, hogy valamit elõbb, valamit pedig késõbb csinál majd a babád: http://www.okosbaba.hu/testi-es-mozgasfejlodes/47-mozgasfejl..
12:28-as vagyok. Nekünk is neurológiára kellett menni, ott emgvizsgálta a fejét az orvos( szegénykém nagyon megszenvedte) és õ is mondta h sosem szabad siettetni a dolgokat. Egyébként minden rendben volt.
Nem tudod siettetni.Ne izgulj hiszen irod hogy tartja a fejét.Mi voltunk neurológián mert a kisfiam nem emelte a fejét ülésbe húzáskor és soha egyáltalán pedig már 3 hós volt.Letolt a dokinõ hogy mit akarok még ettõl a pici babától és hogy felejtsem el hogy hason szenvedtetem a gyereket ha Õ nem akarja.Nem lehetett a fiamat lerakni hasra mert utálta és inkább csak sírt.Kicsit meglepõdtem a dokin.A gyerekem 4 hós múlt amikor elkezdett hasra fordulni minden probláma nélkül.Azóta sokat van hason de csak ha Õ is akarja , én nem rakhatom ugy le.Hasadra, mellkasodra fektetve szerintem jól csinálod.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor picit mégis le van maradva a kisfiam:( De ha a hasamon van nagyon szépen tartja percekig a fejét.
Mi most vagyunk 4 hósak, és folyton hason akar lenni, ugy is alszik már, hiába hátára fordítva alszik el, átfordul. Pedig Õ is utált hason lenni. Szerintem 4 hónaposan már Õ is ezt fogja csinálni.Ne aggódj, én is azt tettem tök feleslegesen! Sõt még gyógytornászhoz is javasolta a doki, de mire elértünk volna aoda h oké visszük, már behozta a lemaradást. Szóval ne parázz, minden rendben a babáddal, ne siettesd, halad Õ maga tempójában:)
Nekem az 1. babám még nem volt 2 hónapos amikor már könyökölve tartotta magát. A kistesó most 3, 5 hónapos és még csak a fejét emelgeti és forgatja, még nem tud könyökölni. A neurológián azt mondták, hogy csakis hason lehet, ha ébren van, hogy erõsödjön. Nagyon nem szeret hason lenni, így csak naponta 2-3x 5 perceket van hason, de már így is látszik hogy fejlõdött. A babák nem egyformák biztos majd behozzák a lemaradásukat.
Kisfiam kb. 1, 5 hónaposan szépen emelte és forgatta is a fejét 2-3 percig, fõleg ha lekötöttük a figyelmét valami színes tárgyal amit elé raktunk. De minden baba más.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm:)
Itt van még egyszer, remélem most jó: http://www.okosbaba.hu/testi-es-mozgasfejlodes/47-mozgasfejl..
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem jó a link:(
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy te(ti) is jártatok ebben a cipõben, csak ahogy itt olvastam hogy ennyi idõsen már könyökölve tartotta a fejét, picit ijesztõ volt.De majd behozza a pici fiam is:) Másban miden rendben, mert nevet nagyokat rengeteget "beszélgetünk":) Csak hason utál lenni, de az ölemben emelgeti és tartja is a fejét. Köszönöm a válaszokat.


Normális hogy ha eszem, nem túl sokat akkor is azt érzem hogy rögtön szétdurranok. Nem kapok levegőt, pedig annyit ettem mit szoktam csak későn. Nem elöszőr furdul elő. A babának ugye nem lesz baja? A méh nem nyomható össze?

Jah és a hasam nem olyan nagy még, vagy is ha mondom hogy most léptem a 6-ik hóba csodáloznak.

Legjobb válasz: Helló, én a 30-hétbe léptem,8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici,csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek,minden rendben van,ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani,belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen,boldog babó várást..

Helló, én a 30-hétbe léptem, 8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici, csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek, minden rendben van, ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani, belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen, boldog babó várást..

Mikor szokták a babák általában megszeretni a fürdést?

nekem 13 hetes a babám és nem szeret fürödni.mindig magához huzza a kezeit szorosan és látszik rajta hogy fél.soha nem volt rossz élménye fürdetés közben.kimondottan ügyeltem arra hogy ne legyen semmi hirtelen mozdulat ,jó legyen a vizh?fok.akkor mi lehet a baj? mit lehet tenni hogy megszeresse a vizet.igy babauszásra sem vihetjük

Legjobb válasz: Szerintem a 38-39 az meleg a babának elég nekik a 37 fokos.

Szerintem a 38-39 az meleg a babának elég nekik a 37 fokos.
A mi babánk a nagyon meleg, 38-39 fokos vizet szereti. Kezdetektõl textil pelust tettünk alá, a feje felõli két csücskét bele adtuk mindkét kezébe, abba kapaszkodott. Fontos, hogy ne legyen éhes, amikor fürdeted. Mielõtt teljesen "belemerítettük" volna a vízbe apa karján locsolgattuk egy kicsit és csak azután tettük az egész testét bele. Ahogy növögetett úgy emeltük a víz mennyiségét a kiskádban, bár lassan átteszem a nagykádba, mert úszik a szoba, annyira szeret pancsolni. Õ láthatóan kb. 4-5 hetes kora óta élvezi a fürdést, most 5 hónapos. Szerintem a babádnak már rég szeretnie kellene a pancsolást. Ketten fürdetitek? Biztos kézzel tartod? Félsz már az egésztõl? Látszik rajtad, hogy ideges vagy? Szerintem egyenlõre próbáld lerövidíteni a fürdéssel töltött idõt, adj neki kapaszkodót, mint pl. a pelus v. valamelyikõtök keze vagy pár hétig csak 2 naponta fürdesd, hátha idõvel megszereti.
Hát mi kicsit másképp csináljuk, ne kövezzetek meg érte :) Amíg a köldökcsonk nem száradt le, a kiskádban fürdött, úúúútálta. Azután gondoltam egyet, és a nagykádat engedtük teli 37 fokos vízzel. Párom lezuhanyozott, és úgy ült be a kádba. A picit a mellkasára tettük, és nagyon lassan csúszott bele a vízbe, hogy legyen ideje megszokni. Azóta csak így fürdünk, és egyszerûen imádja! Most lesz 8 hetes, 2 hete már velem is fürdik. Egyszer volt nagyon nyûgös napja, akkor fürdésnél is sírdogált, mígnem rátalált a cicimre, a kádban szopizott. Csodálatos élmény mindannyiunknak a közös fürdés, és õ is fantasztikusan érzi magát (hatalmasokat sikongat és teli szájjal mosolyog), érzi hogy biztonságban van. Még úsztatni is szoktuk. Van akik ezt el sem tudják képzelni, a higiéniára hivatkozva. Úgy gondolom ez fel sem merülhet probléma, de azt is meglehet érteni. Ízlések és pofonok...
nos nem tudom hogy fürdetsz, de rég szeretnie kéne.. a víz hõfok legyen 38-39 C , ha fázik amúgy libabõrös lesz. Ha viszed a kádba elõször mindig a hasafelé tedd be, hogy lássa a vizet, aztán fordítsd hátra. Gondolj bele ha ledoblak hanyatt valahova és nem tudod mi lesz majd alul ahova érkezek, te is megijednél. Ezért kell a babának megmutatni elõször mindent. Pár percig legyen hason a kádba. csak vigyázz ne érjen az arca a vízbe.
Szerintem ez nagyon változó az én babám még csak 3 hetes lesz de nagyon szeret a vízben lenni. Viszont nála sem mindegy, hogy rögtön ébredés után van a fürdés vagy ha már egy ideje fent van mert ha ébredés után van akkor nem tetszik neki vagy ha éhes õ jobban szeret teli pocakkal fürdeni. De például a kórházban mondták, hogy amelyik babának rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára az félni fog a víztõl. Az én babának ra volt és meg sem fél.
Nálunk bejött a 38 fok és mivel 15-20 perc a fürdés , még szökik is a hõ. Hozzá szoktunk engedni kancsóból langyosat.
A kérdező hozzászólása: ketten fürdetjük és kádállványunk van.lehet hogy az a baj egyébként a nyakára volt tekeredve a köldökzsinor ezért is született császárral .a mamám mondta hogy rakjak a pociára textilpelust és akkor nem fog félni de az is csak néha jön be.

Mikor szoktak "nagy általánosságban" tudatosan beszélni a babák? és mikor kezdenek el járni?

Tudom, hogy minden baba más és máskor kezdi, de mégis.

Legjobb válasz: Hát ez tényleg nagyon változó lehet, kisfiam 9hónaposan indult el, szavakat hamar mondott,már nem emlékszem pontosan mikor,de tudom,hogy amikor hazahoztuk a kórházból a hugát Õ akkor 2éves volt és mondta,hogy "nézd anya, sír".Kislányom 11hónaposan indult el, most két és fél éves most kezdett el mondatokban beszélni!

Hát ez tényleg nagyon változó lehet, kisfiam 9hónaposan indult el, szavakat hamar mondott, már nem emlékszem pontosan mikor, de tudom, hogy amikor hazahoztuk a kórházból a hugát Õ akkor 2éves volt és mondta, hogy "nézd anya, sír".Kislányom 11hónaposan indult el, most két és fél éves most kezdett el mondatokban beszélni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Elsó! A kislányom 7, 5 hónapos most. Itt gyakorin olyanokat is olvastam, hogy már 6-7 hónaposan beszélt (tudom, az nem beszéd, hanem gügyögés). Sõt olyat is, hogy 8 hónaposan ment. Persze nem kétkedek, de ránézek az enyémre és mindez olyan lehetetlennek tûnik, hogy az enyém is csinálja ilyen picin :-) Kapaszkodva, néha-néha feláll (fiókban, dobozban). Ülni tud, kb 5 percig aztán felborul :-)) Meg gügyörészik. Akkkor még van bõven idõnk a járáshoz. Én is olyan 11-12hós korra gondoltam, mikor megindul :-)!
Én is azt tudom leírni, hogy az én fiam mit mikor kezdett. 12 hónaposan indult el maga, de nagyot esett, így 1 hónap szünetet tartott, véglegesen 13 hónaposan kezdett el egyedül menni. Most 19 hónapos és csak a saját nyelvén beszél (baba, mama, tata, anya, apa, pápá, papa, nena - ennyi amit tudatosan mond, és mutat állatokra is, utánozza, milyen hangokat adnak ki és mit csinálnak).
A gyakorin lévõ kommentek nagy része szuperanyuk szupergyerekeinek a leírása amibõl sokszor egy szó sem igaz, ezekre ne adj :) ) Mindkét dolog rettentõ széles skálán mozoghat. A lányom pl. 10 hónaposan már önállóan járt, ellenben késõn kezdett el beszélni. Tesómé viszont nagyon késõn indult el, viszont 1 évesen már tisztán kivehetõ szavakat mondott.
Járás: 12-15 hónap között az átlag, de 9-18 hónap között normális. Beszéd: Ami te értesz beszéden, hogy néhány szót mond, az 1 éves kor körül, de ez szerintem még messze nem beszéd. Az én fiam 1 évesen mondta, hogy nyam-nyam, ez 15 hónapos korára kibõvült még két szóval, de normálisan beszélni csak 2 éves kora után kezdett.

Áprilisra második felében várom első babámat, ebben az évszakban milyen ruhadarabokat szerezzünk be neki mire megszületik? Miben szokták haza hozni a kórházból?

Legjobb válasz: Meleg cuccokat vegyél neki bõven.Az én lányom május közepén született,de bodyban,és rugiban hoztuk haza.Pár hétig még amúgyis vastagabban kell öltöztetni õket.

Meleg cuccokat vegyél neki bõven.Az én lányom május közepén született, de bodyban, és rugiban hoztuk haza.Pár hétig még amúgyis vastagabban kell öltöztetni õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:-)
hát igen nagy baba volt:) 3700 gr és 58 cm!most 9 hónapos 78 cm és 9770 gr:) kellemes babavárást a maradék idõre, és könnyû szép szülést, sok egészséget nektek:)
2-3 db??nagyon kevés...pl a fiam nagyon bukós baba volt napi 2 öltöztetés minimum volt!!!!megsem szárad addig a maradék kombi+rugi!!
56-ból elég két-három darab, 62-bõl már lehet több.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!:-)Szép nagy babád született!!:-)Úgy néz ki, hogy az enyém sem lesz egy kis béby, szóval készülünk nagyobb ruhákkal is.
az én fiam pl 58 cm-vel született:) így az 56-os rugik közül egybõl csak pár jött rá!szerintem 5-8 db hosszú (56) 5 rövid (56) 62-es bõl 8 rövid, 5 hosszú, rugi kb 10 db kell!
szia! én is tavaly április 27.én szültem , pont akkor volt szeles esõs változékony idõ ugyanakkor hideg már nem volt!persze a fûtés már nem ment (távfûtés) így fürdetéshez egy kis radiátorral fûtöttünk!Én hosszú badyban, vastagabb rugiban és egy kocsikabátkában hoztam haza a fiam, de már ekkor kiderült, hogy izzadékony s sok volt rá!szerintem hosszú badyból szerezz be többet mint rövidbõl!vastag kabátot, overallt viszont már nem érdemes szerintem!
A kérdező hozzászólása: Igen, ezért kérdezem én is, mert az április pont olyan szeszélyes, nem lehet kiszámítani elõre mint pl. augusztusra érkezõ babáknál. Nyilván akkor már bundazsákot csak nem kell használni:-)Még abban segítsetek légyszi, hogy mibõl mennyit érdemes megvenni? Nem szeretném túlzásba sem vinni és végül a fele holmit nem adnám rá.56-os méreten kívül 62-est is szerezzük be azért ugye?
Én tavaly április 27-én szültem. Mi még akkor fûtöttünk is. Nehéz megmondani, mert ilyenkor elég szeszélyes az idõjárás. Készülj meleg holmival is. Mindenképpen hosszú ujjú body-k, pamut rugdalózó, kis kabát vagy kezes lábas, mindenképpen kell sapka. Készüljetek meleg takaróval a kocsiba. Mi mózeskosárba vittük haza a babát, úgyhogy pólyában volt - szerencsére be lehetett kötni az autóba, így teljesen biztonságos volt.
Igen, míg meg nem születik elég a 2-3 darab, mert lehet az õ babája 58 cm lesz, aztán cseszheti az 56-os rucikat :D Mikorra megszületik és kiderül a hossza, lehet venni többet.

6 hónapos babának keresztelőre mit szoktak vinni/venni? Eddig még nem voltam és fogalmam sincs

Legjobb válasz: Attól függ, milyen minõségben mész:) Ha keresztszülõ, akkor legtöbbször arany fülbevaló, nyaklánc, medál, karlánc. Tesómék kaptak névvel hímzett takarót, törölközõt is. Lehet adni pénzt, etetõszéket, autósülést, ruhát.

Attól függ, milyen minõségben mész:) Ha keresztszülõ, akkor legtöbbször arany fülbevaló, nyaklánc, medál, karlánc. Tesómék kaptak névvel hímzett takarót, törölközõt is. Lehet adni pénzt, etetõszéket, autósülést, ruhát.
Ahogy az elõttem lévõ írta! Ha keresztszülõ leszel arany fülbevaló lánc karkötõ gyûrû. Ha rokon vagy barát vagy, akkor játák pl. Tricikli hintaló játèkbabakocsi, fisher price tanuló szèk stb. Etetõszék, bébikomp, járóka, kisasztal kisszékkel. Ruha vagy pénz. Nem baj ha olyat veszel ami késõbb lesz jó, úgyis belenõ, örül majd neki késõbb ha már lesz akkora hogy értékeli játszik vele.
A kérdező hozzászólása: bocsi rosszul fogalmaztam meg a kérdést, az én lányomnak lesz a keresztelõje, és azért vagyok kíváncsi miket szoktak ilyenkor vinni, mert a rokonság olyan hogy kapni nagyon szeret, de amikor viszonozni kell akkor sosincs pénze.na nem csak az ajándékokért kérdem, csak hogy legyen valami fogalmam róla mit szoktak ilyenkor.pl amikor megszületett a kicsikém egyetlen egy rokon volt aki úgy jött hogy hozott valamit.nem kell nem azért mondom félre ne értsétek, csak az én bnõm kisfiához 3 éves koráig sose mentem úgy hogy valamit ne vigyek.nem tudom nekem ez furi picit, bár én szivesen látok mindenkit ajándékok nélkül is.köszi szépen

A szülés után a babát miben szokták hazahozni? Póly stb?

Januárban születik és els? baba lesz. Kocsival hozzuk haza. A hordozóba már ekkor be kell rakni?

Legjobb válasz: Mi hordozóban hoztuk haza - autóval.

Mi hordozóban hoztuk haza - autóval.
Jó a polya is, de a hordozó is kis takaróval.Én márciusban szültem és amikor kiadták a piciket szinte mindenki hordozót vitt be.Nekünk akkor még nem volt.Nekünk meleg overáll lett adva a fiamra meg a védõnõ becsomagolta a kis takaróba amit vittem és taxit rendeltünk a szülészet bejáratához.
Mi is hordozóban hoztuk haza + fel volt jó melegen öltöztetve (téli overáll a rugi fölé és meleg sapka)+ takarót is tettünk rá. Ja és tavaly október végén született.
Mi pólyában hoztuk haza, nekem a hordozó nem tûnt akkor kényelmesnek!

Miben szokták a babákat hazavinni a kórházból? Nem a ruhát kérdezem!

Úgy értem, hogy mi nem vettünk bébihordozót,(nem lehet kihasználni és nekem bazi nehéz lenne cipelni gyerekkel együtt) abban úgyis addig lenne még kiérünk a kocsiig, ott meg beletesszük a gyerekülésbe. Pólyában vigyük ki? Azzal együtt bele lehet rakni a gyerekülésbe?

Legjobb válasz: Mindenképpen érdemes hordozót venni mert az biztonságos és be lehet kötni a kocsiba. Meg már ez elõírás. Ezt féléves koráig bírja használni. Mi így hoztuk haza. A pólya nem biztonságos a kocsiban. De te milyen gyerekülésra gondolsz ha nem a hordozóra?

Mindenképpen érdemes hordozót venni mert az biztonságos és be lehet kötni a kocsiba. Meg már ez elõírás. Ezt féléves koráig bírja használni. Mi így hoztuk haza. A pólya nem biztonságos a kocsiban. De te milyen gyerekülésra gondolsz ha nem a hordozóra?
Szia!!Gyerekülésbe újszülöttet hogy akarsz belerakni?? A hordozót is be tudod kötni a kocsiba, sõt, kötelezõ. Az újszülettet, meg x kgig csak hordozóban utazhat a baba a kocsiban. Nem értem a kérdésed.
Úristen, jó hogy már nem az anyósülésre ülteted magad mellé... Bekötve! LOL
Milyen babakocsitok van? A hordozót a miénkre rá lehet rakni, ami egyébként tényleg nem nehéz.
Amúgy az én hordozóm is iszonyat nehéz.És nem nyafogás miatt mondom de biztos vanvagy 5kiló minimum.A férjem sem szerti cipelni sokáig , pedig csak 3.5kilos a babánk.Na de ha könnyebb lenne is és csak 2.5kilo azért így most az is 6kilo lenne és hosszu távon azért ez is súly..hátha még nõ is..ezt csak az elõttem írónak üzenném aki szerint nem nehéz a hordozó, de örülök neki, hogy ilyen stramm kismama aki sokáig bírja benne cipelni a babáját.Jó , hogy vannak köztünk ilyenek is:)
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem pár oldalon a gyereküléseknek és ami nekünk van tökéletes, mivel ebbe az újszülöttet is bele lehet rakni. Nem kell "az anyósülésre ültetnem magam mellé"!
én hordozóban hoztam haza, ez kimondottan a z õ kis testük kényelmére van kialakitva.ha védõnõhöz megyünk akkor is beteszem magam mellé, menetiránynak háttal, és ebben viszem be.én szeretem használni, szerintem okos volt aki kitalálta:)
A kérdező hozzászólása: Az autós gyerekülésre gondoltam, mert azt ugyanúgy el lehet fektetni, mint ha a hordozóba raknám. (Rá van írva 0-10kg-ig menetiránnyal háttal, 9-18kg-ig menetiránnyal szemben kell betenni az ülést. Egyébként köszi a kedves válaszokat! Biztos Te nagyon felvilágosult voltál, abban a helyzetben!
Elõzõ vagyok, bocsi, a bébihordozó, azt akartam írni...
A gyerekülés kötelezõ a kocsiba....
Szia! Én pólyába vittem le az autóig, ott meg mózeskosárba raktam! Gyerekülésbe kéne , de nemvolt szivem belerakni a pici törékeny manót! 11 hetes babó anyukája
Gyerekülésbe tényleg nem rakhatod, pont az újszülötteknek találták ki a hordozót. Azt is a hátsó ülésen, menetiránynak háttal kell bekötni. Más nem is biztonságos a picinek, emellett csak ebben tud kényelmesen és úgy feküdni, hogy nem terheled feleslegesen a gerincét. Amúgy nem tudom, mi az olyan bazi nehéz a hordozóban, lemértem a miénket, 2, 5kg. Plusz a baba súlya. Ezt csak elbírod valahogy!
Elvileg jó az az autósülés amit vettél, mert vannak olyanok amiket újszülöttkortól 18 kg-ig lehethasználni. De én utánnaolvasgattam és azt írják sok helyen, hogy az ilyenek nem biztonságosak, ha esetleg valami baj történik. Érdemes áldozni inkább több autósülésre ahogy nõ a gyerek. Legalábbis én így tudom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!