Találatok a következő kifejezésre: Mivel moshatom ujszülött (2 db)

Mivel moshatom az ujszülött babám ruháit, a foltokra melyik foltisztitot használhatom és a fehéreknél venish weithot használhetok? A pelenkákat ki kell főzni, hogyan? Öblitöt használhatok?

Nincs semmi tapasztalatom és igazán nincs senki aki segiteni tudna(sajnos),persil senzitiv mososzerre gondoltam,venish foltisztito és silan senzitiv öblit? ja meg a venish weith fehérit? ezek jok?Még a kif?zést sem csináltam,hogy kell?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül kell kifõzzed a ruháit. Milyen mosószert használsz magatoknak? Azzal moshatod nyugodtan, csak a ti ruháitoktól mindig külön, külön is tedd szennyesbe. Nálunk külön ládája van. Én magunknak is és neki is Tomit használok, nincs vele semmi gond. Ha kicsit foltosabbak akkor mielõtt szennyesbe teszem kézzel átdörzsölöm csap alatt és úgy hagyom megszáradni, így a nagyja kijön a többivel bír a mosószer is. Öblítõt pedig ne használj neki!!!! Érzékeny a bõre még 1ÉVES KOR UTÁN RÁÉRSZ ÖBLÍTÕZNI. Sok szintetikus esetleg allergizáló anyag lehet az öblítõben. ráadásul ha egy tiszta mosott rucit adsz rá és csalán kiütéses lesz nem fogod tudni öblítõ vagy a mosószer allergizálta. Így ha allergiás vagy érzékeny a mosószeretekre könnyen tudsz váltani. Remélem segítettem.

Nem feltétlenül kell kifõzzed a ruháit. Milyen mosószert használsz magatoknak? Azzal moshatod nyugodtan, csak a ti ruháitoktól mindig külön, külön is tedd szennyesbe. Nálunk külön ládája van. Én magunknak is és neki is Tomit használok, nincs vele semmi gond. Ha kicsit foltosabbak akkor mielõtt szennyesbe teszem kézzel átdörzsölöm csap alatt és úgy hagyom megszáradni, így a nagyja kijön a többivel bír a mosószer is. Öblítõt pedig ne használj neki!!!! Érzékeny a bõre még 1ÉVES KOR UTÁN RÁÉRSZ ÖBLÍTÕZNI. Sok szintetikus esetleg allergizáló anyag lehet az öblítõben. ráadásul ha egy tiszta mosott rucit adsz rá és csalán kiütéses lesz nem fogod tudni öblítõ vagy a mosószer allergizálta. Így ha allergiás vagy érzékeny a mosószeretekre könnyen tudsz váltani. Remélem segítettem.
Én ha nagyon foltosak a ruhák, akkor vanisht teszek a foltra, majd bedobok mindent a gépbe (sima vanisht használok, nem white-ot, mert együtt mosom a fehér és színes ruháit, a bébicuccok általában nem fognak, persze ha túl intenzív színû ruha érkezik, azt tesztelem)és elõször elindítok egy öblítõ programot mosópor és öblítõ nélkül. Ez a gépünkön össz 8 perc. Utána belerakom a mosóport és indítom a mosást. Én általában félgépes programon 40 fokon mosom a lányom cuccait, és ez a 30 perces verzió elég szokott lenni. Kifõzni semmit se szoktam, bár én eldobható pelust használok.
Szia! A textil pelenkákat 80-95 hõfokon kell kimosni a mosógépben, mert ilyen magas hõfokon elpusztulnak a bacik. Régen, mikor még nem volt otthon autómata mosógép, anyu kimosta (általában kézzel mosta a pelusokat) és utánna forrásban lévõ vízbe tette egy idõre.

Újszülött ruháját mivel moshatom ki?

Nemsokára jön az első babánk, és úgy tudom, nem használhatok felnőtt mosószereket. De semmi tapasztalatom nincs ezen a téren, annyi "sensitive", meg hasonló felirat van, honnan tudhatom, mit szabad használni? Milyen mosóport és milyen öblítőt válasszunk? Van olyan, amit különösen szerettek?

Legjobb válasz: Én Persil sensitivet használok és Silan Natural sensitivet. A lényeg az, hogy a elkezdesz egy fajtát használni és a baba nem pattog ki tõle, akkor mindig ugyanazt használd utána, ne váltogass. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy az öblítõt el is hagyhatom, nem kell, hogy annyi vegyszerrel érintkezzen az újszülött bõre.

Én Persil sensitivet használok és Silan Natural sensitivet. A lényeg az, hogy a elkezdesz egy fajtát használni és a baba nem pattog ki tõle, akkor mindig ugyanazt használd utána, ne váltogass. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy az öblítõt el is hagyhatom, nem kell, hogy annyi vegyszerrel érintkezzen az újszülött bõre.
ugyanazt használtam, mint nálunk
Szia! Én Tomi baby mosóport használok, és netrõl rendeltem Sano maxima bio öblítõt (ezt az illata miatt, isteni :) ).
Azért elsõnek még érdemes olyat használni ami bababarát vagyis sensitive. Van amit direkt babáknak fejlesztettek ki, mondjuk Tomi bébi mosópor. Õblítõ nem szükséges.
Én Frosch öko mosószerre váltottam, nem csak a baba miatt (van egy ekcémás férjem és az egyik gyerkõc ekcéma-gyanús), hanem mert a mosógépem benyálkásodott a mosógéltõl, és nagyon undorító lerakódás lett benne, alig tudtam kitakarítani. Akkor utánaolvastam ezeknek, és úgy döntöttem, befejezem, váltok. Sok fórumot végigolvastam, bio mosószerek miatt, mosódió, mosószóda, stb, de mivel a két nagyobbacska koszolja a ruhákat rendesen, úgy döntöttem, lehet, nekünk kevés a mosódió ereje. Froch-ra váltottam, amit rengetegen dicsértek, és nem bántam meg. Azóta már minden tisztítószerben átálltam rá, szerintem szuper minõség, és nem sokkal drágább, mint a sima mosószer. Innen szoktam rendelni:http://mosopordiszkont.unas.hu/spd/Frosch_Citrus/Frosch_Bio_..
Tomy Babyvel kezdtük, és Gabi baba öblítõvel. Késõbb váltottunk Dreft Babyre, és Silan öblítõre, amin baba van, az a fehér. A Drefttõl puhább a ruha, és kicsit fehérebb is, mint mással. Azt hiszem egy nõ meg egy gyerek képe van a Dreften és nem a Baby felirat van rajta, hanem Sensitive. A Drefttõl sokáig megmarad a ruha kellemesen jó illata. Most 11 hónapos a fiam, maradt a Dreft és Silan páros, de már a miénkkel együtt mosom.
Legjobban az fertõtlenít, ha kivasalod. Mi mosódióztunk, mert ekcémás lett (szerencsére olyan másfél évesen kinõtte). Öblítõt szinte sosem használok - csak a nagyon sztatikus dolgoknál -, sok rosszat olvastam róla és ugye az úgy mûködik, hogy bevonatot képez az anyagon.
mosódió és vasalás öblítõt nem használok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!