Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehetne a kapcsolatot (33 db)

Mi lehetne a megoldás, az ékezéssel kapcsolatban?

A gond az lenne, hogy 16 évas vagyok, gimnazista. A napi táplálékbevitelem a következ? : reggel kele kb 6: 40 kor és legel?ször csak 10 kor eszem szedvichet. Ez legtöbbször elég. A menzán nem eszem, mert rengeteg id?, és nem a legjobb. Otthon eszem valamit, általában hideget és majd olyan 7 felé vacsorázom. Nem szeretném hogy kés?bb bélbajaim legyenek vagy ilyesmi, aranyér, vagy kituggya mi. Mi lehetne a megoldás?

Legjobb válasz: Ha eszel ebédre fõtt ételt. És reggelizel mondjuk egy joghurtot. Nem nehéz.

Ha eszel ebédre fõtt ételt. És reggelizel mondjuk egy joghurtot. Nem nehéz.
Reggelire (7-körül) egyél egy kis rostot. Nekem minden nap a kezdõ kajám 30 g zabkorpa (csírával - ilyet a Dm-ben lehet kapni), amit meleg tejjel felöntök (2 dl). Így hasonlít a tejbegrízre, lehet édesíteni, ha akarod. Ha nincs idõd enni napközben, vagy nem vagy annyira éhes, legalább egy kis gyümölcsöt egyél.
Ha megnyugtat én gyakorlatilag 10 éves koromtól nem reggelizem és elõször felkelés után kb 3 órával eszem (vagyis - naptól függõen 9..12 között) és akkor sem sokat. Kb minden 2. ebédet kiváltom mással. Ennek ellenére kutya baja a hasamnak vagy a beleimnek (30 év után is).

Mivel lehetne a is/are not és az ain't kapcsolatát magyarul összehasonlítani?

Walking dead-ben az egyik csávó szájából még az h not nem hangzott el, van amelyik pedig tök szépen, ain't nélkül beszél. Mi az amit magyarba hasonló szabadsággal lehet használni, mire hasonlít az ain't?

Legjobb válasz: az ain't az létige szleng, nincs a magyarban ilyen

az ain't az létige szleng, nincs a magyarban ilyen

Golden Retriever kiskutyám lesz, de alig van ötletem a nevével kapcsolatban, szerintetek mi lehetne a neve?

Májusban megkapom a kutyámat, már tudjuk is, hogy honnan, de a nevekkel bajban vagyok. Aranyos, de ritka nevet szeretnék neki adni. Eddig nagyon tetszik a Kevin név, de a család és a barátok szerint nem illene rá, néha nekem is kétségeim vannak ezzel a névvel kapcsolatban. Nem az a tipikus zsemle szín? lesz, hanem inkább vaj, vagy fehéres szín?, és kan! Esetleg a Beni még, ami úgy tetszik :) Ajj, kérlek segítsetek :)

Legjobb válasz: Nekem nagyon tetszik a Tódor név, amit Tódinak becézhetnél. :)

Nekem nagyon tetszik a Tódor név, amit Tódinak becézhetnél. :)
A kérdező hozzászólása: Az biztos :) köszi :D
A 'Füles' válaszoló wagyok: hidd el ha megkapod a kutyust találni fogsz te megfelelõ, ráillõ becenevet! ;)
A kérdező hozzászólása: Na ugye, nekem is nagyon tetszik a Kevin név :) Csak, hát a többieknek kevésbé :S :)
A kérdező hozzászólása: Jajj, ezek nagyon aranyosak :'D Ma, hogy beszéltem a barátaimmal, a Hercegen kezdtünk el agyalni :D , és tényleg nem olyan rossz, és szerintem becézni sem kell :D Na, mindegyik nagyon jó, és tetszenek :D Amúgy, tetszenek az ilyen spanyolos nevek is :D xD :D
és még valami, a Kevin is tetszik és eszembe jutott még egy: Zumba vagy Zoomba.
A Chester az jóóó! :D Hangzásilag lehet komoly és kajla is. És a Herceg is tetszik, mert ugye a goldenek elegánsak :) Denis (mint a komisz :D), Apollo, Amigo, Benji, Boomer, Da Vinci, Zack, Astor, Tequilla/Bacardi (de ne hogy alkoholista legyen:$) ? :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :D Sokat segítettetek, de még rágódom a dolgon :D Lehet, hogy az lenne a legjobb, ha várnék tényleg, hogy megismerjem :DD De, azért ha van ötletetek, ne rejtsétek véka alá :D Köszönöm :)
Nekem ha kan golden retriverem lenne, vagy Alexnek vagy Perecnek vagy Charlienak hívnám, de szerintem adj magadnak egy pár napot a kutyus érkezése után... ismerd meg a természetét, hogy el tudd dönteni milyen név illik rá legjobban, ami passzol az egyéniségéhez és neked is tetszik ;) (Én is csak 4 nap után neveztem el a saját kutyusom Chesternek :) )
Charlie? Teddy? Berci?
Jesse :) Az én goldimat így fogják hívni, ha lesz :)
A kérdező hozzászólása: háhá :Ð A füles is nagyon aranyos köszii, persze, olyan nevekben gondolkozom én is, ami felnõtt korára is illeni fog rá, mert eddig gondoltam a Junior névben xD :D Régen tetszett az Edy, és a Herceg is, de a Hercegrõl hamar letettem, átgondoltam, és rájöttem, hogy kisebb termetûekre jobban illene :)
A kérdező hozzászólása: jajj de édes ez a név is :O :DD Köszi szépen :D
Füles?! nekem tetszik :)
végül mi lett a neve? :) )
új ruha, vagy frizurán változtatni
egy kis ideig ne találkozzatok utána, és addig találj ki valamit amit kettesben tudtok csinálni. új, új, és új dolgok próbálj valami újat mutatni ha nem fõztél eddig neki fõzz, táncolj hastáncot, segitsen neked megcsinálni a körmödet, dolgozzatok valamit együtt. hasonló
Növessz pinaszõrt.
ne találkozzatok egy ideig, aztán menjetek el valahova, ahol kettesben tudtok lenni zavartalanul, addigra ki lesztek éhezve és egymásnak fogyok esni :)
külsõn változtass, vagy menjetek el valahova, táncolj neki
A kérdező hozzászólása: Külsõn például mit?

Mit jelent a Jézussal való személyes kapcsolat? Hogyan lehetne ezt elmagyarázni egy olyan embernek, akinek még nincs személyes kapcsolata Vele?

Legjobb válasz: Legyen olyan az életed, mint amilyen Jézusé volt, és akkor nem magyarázkodni kell majd, hanem egyszerûen amikor veled találkoznak az emberek, akkor Vele kerülnek kapcsolatba. Edények vagyunk, és csak azt tudjuk továbbadni, ami bennünk van. Legyél telve az Úrral, legyél telve a beszédével, és töltekezz be folyamatosan Szent Szellemmel... Ez az igazi személyes kapcsolat Vele. És ezt magamnak is mondom :) Üdv. Tamás

Legyen olyan az életed, mint amilyen Jézusé volt, és akkor nem magyarázkodni kell majd, hanem egyszerûen amikor veled találkoznak az emberek, akkor Vele kerülnek kapcsolatba. Edények vagyunk, és csak azt tudjuk továbbadni, ami bennünk van. Legyél telve az Úrral, legyél telve a beszédével, és töltekezz be folyamatosan Szent Szellemmel... Ez az igazi személyes kapcsolat Vele. És ezt magamnak is mondom :) Üdv. Tamás
HA nem tudod az 1. kérdésre a választ nem tudod megcsinálni a 2.-kat
Miért kell Jézust kiemelni? Nekem Istennel van kapcsolatom - bár akkor a szentháromság révén nyilván Jézussal is. Ezen mondjuk még soha nem gondolkodtam.
Sajnos az ilyen mondatokat, hogy legyen személyes kapcsolatod ezzel meg azzal, azeket emberek, gyülekezetek találták ki eltérítve, homályba borítva az evangéliumot. Ha tévedek, bocsánat, de én így érzem. Krisztus azt mondta, hogy kövess engem, nem azt, hogy legyen velem személyes kapcsolatod. És most kellene következnie annak a kérdésnek, hogy mit jelent Krisztust követni? Ennek már lenne így értelme... Szerintem...:) ))
Nincs. De az állítás szimpla logika. Mint ahogy férfiként nem tudom elmagyarázni a szülés folyamatát.Legalább is kevésbé hitelesen mint egy anya.
A kérdező hozzászólása: tegnap 23:57: de hogyan érzékeled ezt a kapcsolatot? erre lennék kíváncsi
A kérdező hozzászólása: Ezzel egyetértek. Mert neked van személyes kapcsolatod Vele?
Magyarázni? Sehogy. Elmondhatod a tapasztalataidat, ha vannak, de kb. annyit ért belõle, mint ha afrikai gyereknek magyaráznád a WIFI mûködését. Nem is ez a lényeg. Az újjászületés valóságos megtapasztalás, melynek révén találkozhat Jézussal. Erre kell hívni: megtérésre és újjászületésre. 1Kor 1, 18 - Mert a keresztrõl szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek. 1Kor 2, 14 - A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sõt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni. Tehát, érthetetlen! Mert még nem született újjá. Éppen az újjászületés az, ami által megtapasztalhatja Jézus valóságát. De erre ember nem képes, csak Isten nyithatja meg valakinek a szívét. ApCsel 16, 14 - Hallgatott minket egy Lídia nevû istenfélõ asszony, egy Thiatírából való bíborárus is, akinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mond... Sok sok ige van még, ami errõl beszél. Tehát, ne magyarázz. Mondd az igét, élj szerinte, imádkozz, míg Isten meg nem nyitja a szívét. Hiszen egy vaknak nincs szüksége arra, hogy meggyõzd a színekrõl. Amikor Jézus megnyitja a szemét, már maga is láthatja.
Amikor megéled, nem is lesz kérdés, hogy mit jelent... Én röviden úgy tudnám neked leírni, hogy az már nem a hit, hanem a biztos tudat.
Egyetértek a 9-es szólóval, és még annyit tennék hozzá, hogy személyes kapcsolata alatt azt értem, ami a hétköznapokban az ember a másik emberrel átélnek, és ilyen értelemben nekünk nincs személyes kapcsolatunk Krisztussal, mivel aki ismerte is test szerint (apostolok, akkor élõ tanítványok) már nem ismerte, feltámadása után. Személyes kapcsolatban akkor voltak vele, amikor járt-kelt a földön, azután már nem látták, mert ahova õ ment, oda a tanítványok sem mehettek, hanem utólag követni fogják. (pl. Péter. Jn 13:36)
A kérdező hozzászólása: "Veletek vagyok minden nap a Világ végezetéig". Valakinek akkor csak ott kell lennie?

Mivel lehetne kicsit feldobni a kapcsolatunkat?

Több mint 4 éve vagyunk együtt,jól megvagyunk. A programok megszokottak már. Szerintetek mivel lehet kicsit felpörgetni egy kapcsolatot? Szeretjük egymást,csak nem szeretném,hogy a párom egyszer megunjon! 22/NÕ

Legjobb válasz: jól teszed!!hogy eszedbe jutott..szinte mindennel ami más mint eddig.kicsi is elég:-)))

jól teszed!!hogy eszedbe jutott..szinte mindennel ami más mint eddig.kicsi is elég:-)))
Ilyen fiatalon ezen gondolkodsz? Ha szereted, véded, kitartasz mellette és mégis megun, akkor rossz férfira pazaroltad az idõdet. Ökörköri
pisiszex
csinálj szilvás buktát mert azt szeretem :D
Nézzétek meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=CEiKsjaZfVo
A kérdező hozzászólása: Minden viszonylagos. A változatosság mindig kell. Amúgy lehet sütök neki valami fincsit.:-)
és nekem is sütnél valami finomat ?:)
A kérdező hozzászólása: Jéééézusom! Ezt a klipet még nem is láttam.:-))Hogy mik vannak manapság:D
A kérdező hozzászólása: Ha sütni fogok akkor küldök belõle!:-)

A Bánk bánban mivel lehetne jellemezni Ottó és Gertrudis kapcsolatát?

hogyan viszonyultak egymáshoz, kit mennyire érdekelt a másik, meg ilyenek

Fontos! Még nagyon a kapcsolatunk elején vagyunk, kezdek beleszeretni és ezért nem is akarom hogy rosszatakat tegyek/mondjak! Mivel lehetne magamba bolondítani?

Legjobb válasz: én is görcsösen törekszem h sose mondjak rosszat,és mindig pl igényes,ápolt legyek mindig rend legyen stb..ez sem jó...egy idõ után úgyis természetesen fogsz viselkedni,és baj lesz ha az az oldalad nem tetszik neki.Nem tudod ényszeríteni h bolonduljon érted:s sajnos.Próbálj csak szimplán kedves lenni vele..szeretetteljes.

én is görcsösen törekszem h sose mondjak rosszat, és mindig pl igényes, ápolt legyek mindig rend legyen stb..ez sem jó...egy idõ után úgyis természetesen fogsz viselkedni, és baj lesz ha az az oldalad nem tetszik neki.Nem tudod ényszeríteni h bolonduljon érted:s sajnos.Próbálj csak szimplán kedves lenni vele..szeretetteljes.
lány v fiú v?
Cickafarok fõzettel meg békaszemmel.
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok!Elég bulizos csajozos srác
Légy önmagad...Ennyi. Ne játssz szerepet mert egyszer minden kiderül!

Mivel lehetne feldobni a kapcsolatot párom születésnapjára?

10hónapja vagyun kegyütt a párommal msot lesz a szülinapja!! és valam imeglepit szeretnék neki! közös fürdés volt már szexi fehérnem? is! olyan nagyon nagy dolgot sajnos nem tudok mert szüleinél lakik és ott leszek nála! ötleteket el?re is köszönöm Lány vagyok gondolom azért kiderült már

Legjobb válasz: egy láda sörrel

egy láda sörrel
fõzzél neki egy vacsit :) öltözz fel csinosan tuti értékeli.nálam bejött:)
hát én fiu vagyok..igy azért könnyeb egy csaknak...én pl elviszem vacsorázni, aztán torta ajándék este meg buli..meg csináltatok neki egy zenét :)
Szexi fehérnemûbe vacsi fõzés???Esetleg egy kis erotikus tánc, majd egy kis hancúr??Vedd elõ a nõi taktikákat, csak ami jön, és tuti sikered elsz! Sok sikert!!
Aha, aztán apuci, vagy anyuci is benéz a konyhába :P Egy kis sztriptízt viszont talán még meg lehet oldani (feltéve, hogy külön szobája van). De ez az egyszerûbb módszer. A bonyolultabb: vacsora után súgd a fülébe, hogy a szobájába mész, és úgy 10 perc után jöjjön utánad. Közben adj valami félreérthetetlen jelzést, hogy jobb lesz, ha tényleg õ megy elõször :-) Készülj csokisziruppal, odabent feküdj az ágyra fehérnemûben és írd magadra vele, hogy "Boldog születésnapot!" Majd ha lenyalta, és már venné le a "ruhát" ültesd le az ágyra és csinálj neki egy kis lapdance-t! (Annak az a lényege, hogy miközben ül, elég közel hozzá, sokszor konkrétan az ölében táncolsz, hozzásimulsz, stb..., de õ nem érhet hozzád. Csapj a kezére, ha próbálkozik, egy idõ után rájön a szabályra :-) ) De vigyázz, olyan fehérnemût vegyél, amiért nem kár, mert pár perc után arra is megvan az esély, hogy letépi! ;-) -G- (pasi)
A kérdező hozzászólása: köszönöm széepn az ötleteket!!

Ha nincs szex, az mindenképpen feszültté teheti a partnereket egy kapcsolatban? Ilyenkor mivel lehetne "helyettesíteni"?

A barátommal nincs igazán lehetőségünk szeretkezni egymással. Anyukája otthon van minden egyes nap, eljárni sem járnak el a szülei otthonról. Annyira nem szeretik a szülei, ha hozzájuk járok, szóval ez a lehetőség kilőve. ( Ha mégis ott vagyok, hiába csukjuk be az ajtót sem tudok igazán ellazulni. Tudom, ez nyilván az én hibám. ) Nálunk sajnos az a helyzet, hogy mire már végzünk a suliban, már az én szüleim is itthon vannak. Így nem tudok ellazulni, mert folyton attól félek, hogy bejönnek... :( Liftben való szeretkezés, próbafülkében, természetben, ahol csak tudjuk, már kipipálva. ( Ezekkel is az a baj, hogy az sem az az igazi szex... :(, gondolom értitek. Nem lehet mindig ott. Természet már így is kiesik majd, hogy ha hidegebb lesz az idő... :( ) Nem tudunk mit tenni. :( Szobát kivenni is vettünk már, de azért nincs mindig erre felesleges 2-3000 Ft-unk. :( Normális válaszokat írjatok légyszíves! Előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Szülõket le kell szoktatni arról, hogy csak úgy bejöjjenek. Vagy kockáztatni kell. Mert ha igény van a szexre akkor nem tudtok mit tenni. Mennyi idõsek vagytok?

Szülõket le kell szoktatni arról, hogy csak úgy bejöjjenek. Vagy kockáztatni kell. Mert ha igény van a szexre akkor nem tudtok mit tenni. Mennyi idõsek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom. Jó lenne, ha megoldódna már az ügy. :)
Hmm, úgy érzem nekem nagyon nagy szerencsém volt a szüleimmel. Nem volt kulcs a szobámhoz, de ha látták, hogy zárva van az ajtó (mert egyébként mindig nyitva volt legalább résnyire), akkor nem jöttek be, vagy ha beakartak elõbb kopogtak és megvárták a választ, így senki se került kellemetlen szituációba. Szerintem 19 évesen esetleg leülhetsz szülõkkel beszélni, hogy ha zárva látják az ajtód, akkor kopogjanak vagy ne jöjjenek be. Vagy ahogy fentebb írták, zárcsere.
Akkor a következõk jöhetnek szóba: 1. továbbra is marad házon kívül a szex bár most ez így õsszel érdekes lesz 2. vártok addig amíg összedobjátok a pénzt a hotelszobára 3. amennyiben egy adott napon nincs gyakorlatotok a fõsulin/egyetemen lógjátok el az egész napot, akkor amikor a szülõk nincsenek otthon, mert az nem létezik, hogy soha nem kell otthonról elmenniük! dolgozni, csekket befizetni, vásárolni stb Amúgy én is veletek egy idõs vagyok ;)
zárcsere
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs elég hely a nagyszülõknél, hogy ott tudjunk aludni. :( Nem arról van szó, hogy nem szeretnek a szülei, csak nem nagyon szeretik ha ott vagyok. :( Pedig igazán nem szoktam zavarni õket semmiben sem. Nála nincs meg a kulcs az ajtóhoz, nálam pedig inkább nem zárom be, mert múltkor is majdnem bent ragadtam. xD Sajnos sehogy nem jön össze. :( :(
Nekem nincs partnerkapcsolatom, sõt semmilyen, így szerencsére nem veszélyeztet ilyen nehézség :) ) és miért nem szeretnek a szülei téged? az ajtót meg tényleg csukjátok be, méghozzá kulcsra az nem létezik, hogy nem teremthetitek meg a saját biztonságotokat, mindazonáltal az a szülõktõl is nagy szemétség ha tudják, hogy együtt vagytok, és egyik valamikor betoppan -_- mi lenne ha a nagyszülõkhöz mennétek egy hétvégére, mondjuk "kirándulni" :) )
A kérdező hozzászólása: Nincs albérlet, sem koli, mert körülbelül 15 percre van a suli tõlem, tõle pedig 30. :D Mellesleg, erre sem lenne pénz, ha szóba jönne...
Ha ennyi idõsek vagytok akkor egyikõtök vélhetõleg felsõoktatásba jár :) ebben az esetben meg ott az albérlet, koli stb az albérletben meg hétvégén nincs senki :) jobb esetben
A kérdező hozzászólása: 19 évesek vagyunk mindketten.
mi is úgy szexelünk, hogy itthon vannak kicsit zavaró, hogy némán kell de ez van bezárod az ajtót és kész
Nem akarnak még unokát a szülei.Nem tudom, mivel lehet helyettesíteni a szexet.Ha ki vagyok éhezve, én is ingerültebb vagyok.A kiverés csak ideig óráig oldja meg a dolgot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!