Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet tartani, (153 db)

Egy kb.20 literes akváriumba mit/miket lehet tartani? Én valami csiga félére gondoltam.

Legjobb válasz: Szia!Csigát garnélát és kicsike halakat, pl amandalazac vagy törpe páncélosharcsa. Nekem 15literben red cherry harnéláim vannak.Nem kell hozzá csak levegõztetõ,mármint elektronikábol.Vagy csak szûrõ.

Szia!Csigát garnélát és kicsike halakat, pl amandalazac vagy törpe páncélosharcsa. Nekem 15literben red cherry harnéláim vannak.Nem kell hozzá csak levegõztetõ, mármint elektronikábol.Vagy csak szûrõ.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. a red cherry garnéla és az amandalazac megvan egymással? ha igen akkor mennyit vegyek belõle? neked 15 literben mennyi van?
Nem tudom mennyi redem van 15literben mert szaporodnak, viszont én a 20literesbe ajánlanék 10redet és 6amanda lazacot, viszont akkor ne számíts red szaporulatra mert az amandalazac a kifejlettet nem bántja viszont az újszülöttet eleségnek nézi.
A kérdező hozzászólása: jó köszönöm az ötletet.
A kérdező hozzászólása: csak az a helyzet hogy még elég kezdõ vagyok csak 1-2 akváriumom volt. kezdõknek jó a garnéla meg az amandalazac?
Szia!Írj rám privátban és ott nagyon szívesen segítek neked.(Elsõ 2 választ én írtam) Amúgy a redekkel nem lehet gond ha figyelsz a vízcserére és szerintem az amandákkal se. de ha rámírsz bármit kérdezhetsz.amit tudok segitek.

Mit lehet tartani egy 10 literes terráriumban, amit nem nehéz gondozni?

A férjemnek régen pók volt benne, de az már nem jöhet szóba. :) kb 10-15 l-es a terrárium.

Legjobb válasz: Valami egyéb ízeltlábút pl: rovarokat.

Valami egyéb ízeltlábút pl: rovarokat.
Kinder pingui-t
A kérdező hozzászólása: tehát sokmindenre nem jó
Berendezheted floráriumnak. Sós vízzel feltöltve sórákokat nevelhetsz benne. Gerinces állatot nem szabad 30 liter alatt tartani, és gerinctelen sem sok van, aminek elég ilyen kevés hely.

10 literes akváriumba mit lehet tartani?

Legjobb válasz: növényt és rákot szerintem:D esetleg csigát:D de halat tuti nem:D

növényt és rákot szerintem:D esetleg csigát:D de halat tuti nem:D
Szerintem a tarisznyarák feldarabolná õket. 15 Watt 10 literre szerintem durva lenne, algatanyát tartana akvárium helyett. Ettõl függetlenül fény és szûrés kell.
Törpe tarisznyával szerintem nem. Anélkül jó nekik, kis halakkal lehet.
A kérdező hozzászólása: Mag egy másik megoldás van még egy üres 70 literes aksim! Ti hogy rendeznétek be garnéláknak és lehet együtt tartani törpe tarisznyarákkal?
A szaporulatot meg eladod
Ilyen kis akváriumnál 2 hónap alatt nagyon elkoszolódik a talaj.
10db garnélát lehet bele tenni. Aztán 2 hónap mulva vehetnél még egy akváriumot, és átöntöd a garnélákat a tisztába, a kis koszosat meg kimosod. A köv 2 hónap mulva meg megint átöntöd õket a tisztába.
Pár garnéla.. kell lámpa ( min. 15 W) a növényeknek, szûrõ is kell, mert a garnik ( Red C.-t ajánlom) érzékenyek a vízminõségre!!!! ( Az fontos!)
egy pár garnéla vígan meg él szerintem
A kérdező hozzászólása: Én is rákra meg garnélára gondoltam! Ezeknek kell valami fûtés vagy valami? :)
A kérdező hozzászólása: Kösszi! És hogyan kell tartani a garnélákat?


Egy szobai akváriumban mit lehet tartani halakon kívül?

Ami dekoratív, ötletes, kreatív, de nem igényel különösebb gondozást, takarítást? Tehát nem hal, nem gyík, nem olyan ami "mozog" ;).

Legjobb válasz: Huhh. ötödik, te inkéb ne osztogass állatkínzási tanácsokat! Kérdezõ! Te pedig ha tényleg bele szeretnél vágni az akvarisztikába,bátran írj nekem privát üzenetet és megbeszéljük a teendõket! Elsõ kérdésem: Hány literes és milyen alakú az akvárium?

Huhh. ötödik, te inkéb ne osztogass állatkínzási tanácsokat! Kérdezõ! Te pedig ha tényleg bele szeretnél vágni az akvarisztikába, bátran írj nekem privát üzenetet és megbeszéljük a teendõket! Elsõ kérdésem: Hány literes és milyen alakú az akvárium?
Lehetne telepíteni bele egy mini sziklakertet, kaktuszokkal pozsgás növényekkel, szép kövekkel, homokkal.
A kérdező hozzászólása: Ez tetszik! :) Köszönöm! Írjatok még ha van további ötletetek légyszi Vagy esetleg ilyesmi témákkal foglalkozó oldalt ha ismertek.. Köszi!
Tudom nem ezt kérdezted, de a halak miért igényeltek különösebb gondozást? :) Nekem is van egy kis akváriumom 5-6 hetente 1 órát kell rájuk szánni. Meg este 1 percet amíg adok nekik enni. Szerintem ez nem sok :)
A kérdező hozzászólása: Lehet még gondolkodok rajta, hogy halak legyenek.. de sose tartottam, nem érzek különösebb "vonzódást" hozzájuk.. Ezért lenne jó ki találni mi lehetne még?
Jah értem. Szerintem vágj bele, egyáltalán nem igényel nagy törõdést. Fõleg, ha nem nagy, és nincs sok hal benne. Meg mûanyag növény. Már olyan jó és élethû berendezési tárgyak vannak hozzá, hogy teljesen korrekt hatát lehet elérni vele. Van benne alul gyöngykavics (egy zacsi színesre festettel szépen feldobja) pár kagyló, egy kerámia "fa" arra ráapplikáltam a mûanyag növényt, így olyan mintha abból nõne ki. Van még szûrõ-levegõztetõ és hátul egy szép tengeri poszter. 5-6 hetente kell takarítani, akkor annyi az egész, hogy félreteszem a halakat egy vödörbe, a vizet leszívom egy gumicsõvel. Kiszedem a kavicsot kézzel, azt átmosom folyó vízben. Az üres akváriumot egy edénysúrolóval kisúrolom az algától, és kiöblítem. Letisztítom a lámpa búráját a vízcseppek nyomától. Kavicsok vissza, 4-5 vödör víz vissza. A berendezési tárgyakat súrolóporral meg szoktam tisztítani, és alaposan elöblíteni. Ezek is mennek vissza. A szûrût szétszeded folyó vízben kitisztítod, fúvókát fülpiszkálóval. Vissza a vízbe, halak vissza, kívülrõl ablakmosóval letisztít. 1 óra a szintidõ :) )) Cserében 5-6 hétig megint elvannak, és szép látvány. Eddig mindenki dícsérte aki látta :)
A kérdező hozzászólása: Elhiszem, hogy dícsérték, és, hogy szép, nekem is tetszenek a halak az akváriumban.. Hát.. meggondolom még, köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is kedves utolsó! Ha aktuális lesz írok Neked!

Miben lehet tartani a felfot vizet mibol majd tejet csinalok? 3hetes anyuka

Legjobb válasz: Egy tiszta mûanyag flakonba (elõtte kifertõtleníted) áttöltöd és a hûtõbe teszed.

Egy tiszta mûanyag flakonba (elõtte kifertõtleníted) áttöltöd és a hûtõbe teszed.
Halat semmiképp ne!
xD köszönöm utolosó válaszoló, én ahogy olvastam a válaszokat kerestem a kardot hogy szivenszúrjam magam. Bettának is MINIMUM 50liter."Hogy jó közérzete legyen min 10-15"xD te jó isten, miféle barbár népség irogat ide...Aranyhalat ne tarts egyedül és 100liter alatt se, bettát se vegyél ha juót akarsz neki, kis helyen amugy is hajlamos az elhízásra. 5literes akváriumba vizinövényt tarthatsz meg csigákat.Ilyen pici üvegcsébe még red cherry garnélát se szívesen ajánlanék. És karanténnak is elég kicsi, én 1 hétre se tennék bele halat.(Már bocsi:) .) Növényekkel viszont nagyon szép is lehet. Valaki 1, 5 literes akváriumot rendezett be olyan szuperül növényekkl hogy leesett az állam.Élõlénynek max csiga!
Megválaszoltad a kérdést :D vizi élõlényt lehet tartani
Aranyhalat vagy bettát javasolok. De ha rám hallgatsz nem veszel ilyen kicsi akváriumot, ez semmire nem jó, legfeljebb karanténnak, vagy halivadékok felneveléséhez!
angolna
vizibolhát, sórákot.:)
Húúú....akkor megyugodtam(tunk)!:-)
A kérdező hozzászólása: Jó köszönöm:) csak itthon találtam és gondoltam hogy szép lenne de nem is halat akartam bele:)
De ki találta ki azt a baromságot, hogy aranyhalat lehet ekkora helyen tartani? 20 centire nõ könyörgöm, szereti a társaságot, 100 liter a minimum.
Szia. aranyhalat vagy szijámi harcoshalat de abból csak egyet vegyél mert neki megy a másik himnek. Vagy gömb halat abból lehet2-3 azt akár nagyon édes
A kérdező hozzászólása: a vizi élõlényt úgy értettem hogy nem hüllõt vagy ilyesmit:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. nem venni akarok csak találtam ithon egyet és gondoltam megkérdezem:)
Esetleg kistestû csigákkal (maláj tornyos, postakürt, nagy tányér csiga) próbálkozhatsz, de õket irtanod kell majd, mert szaporák, viszont növényekkel nem néz ki rosszul. Egy bettának is elegendõ lehet szûkösen, de nem a legjobb neki sem, 10-15 liter kell a megfelelõ életkörülményeihez.
xD, ez jó.És nem is mond hülyeséget.Arra jó lesz:D

Mit lehet kezdeni egy tizenöt éves lánnyal, aki apjával él és nem szeretné tartani a kapcsolatot az édesanyjával? Az anyának tiszteletben kell tartani ezt a döntést?

Legjobb válasz: Elsõ körben le kellene ülni és tisztázni miért nem szeretné. Ha a lánynak nyomos érve van rá, akkor nem kell tartani a kapcsolatot.

Elsõ körben le kellene ülni és tisztázni miért nem szeretné. Ha a lánynak nyomos érve van rá, akkor nem kell tartani a kapcsolatot.
Próbáld megértetni vele, hogy te is ember vagy, és hibázhatsz, mint bárki más. Amit tettél, nem ellene, ellenük tetted, hanem mert az adott pillanatban jó megoldásnak tûnt. Egy hibás döntés volt, semmi egyéb. Sajnos egy 15 évesnek minden fekete, vagy fehér, de ha legalább elgondolkodik ezen, már van esélyed.
A kérdés szempontjából irreleváns. Inkább próbáld megérteni a gyerekedet, ne még több fájdalmat okozni neki. Tedd félre az érzéseidet, ha vissza akarod kapni.
A kérdező hozzászólása: Nyolcas, te nem vagy édesanya, jól gondolom?
Szerintem ne keresd. A te hibádból ment szét a család, amiben vélhetõen eddig jól érezte magát. Kvázi õ úgy éli meg, hogy tönkretetted az életét, mert nem bírtál magaddal. Szerintem hagyd egy jó darabig békén. Majd keres ha akar. Ha nem keres, akkor meg nem tudsz mit tenni. Minél jobban erõszakoskodsz, õ annál jobban fog utálni. Hagyd békén.
A kérdező hozzászólása: Úgy beszél velem, mint a kutyávalé, nem tudom, hogy hogy lehetne elérni azt, hogy legalább egy emberhez méltó hangnemben tudjunk váltani pár szót!
Adj neki idõt. Hirtelen jött neki és 2 hónap nem olyan sok. Ráadásul kamasz, a nagy szerelemrõl álmodik meg a hercegrõl fehér lovon, erre a szülei házassága tönkremegy, ráadásul a te hibádból. Keresd 3-4 naponta.
A kérdező hozzászólása: Megcsaltam az apját, lényegében ok nélkül. Megértem õket, engem is rág a bûntudat, egyiküket sem akarom elveszíteni, de a férjemmel kepcsolatban úgy érzem, hogy semmi beleszólásom sincs a kapcsolatba, ezért a lányomra próbálok koncentrálni.
Mit tettél ellene?
A kérdező hozzászólása: Két hónapja nem, beszéltem vele úgy, hogy õ ne csak ordidált volna, az apjával viszont még ennyit sem sikerült megoldani. Megértem õket, igazuk van, de ha már a férjemmel nem tudom helyrehozni, bár nagyon szeretném, legalább a lányom maradjon meg. Erre õ már most új anyát próbál találni, átlépett rajtam.
Miért nem akarja tartani a kapcsolatot? Mióta áll fenn ez a helyzet? Nehéz elképzelni, hogy ebbe anyaként belenyugodjak. Ha nem hajlandó velem beszélni, írnék neki mailt vagy levelet, addig "zaklatnám" õt meg az apját amíg le nem ülünk megbeszélni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Most kitalálta, hogy ha adok neki fél milliót, akkor rábeszéli a férjemet, hogy adjon még egy esélyt, addig viszont uszítani fogja ellenem. Csak azért nem képeltem fel, mert nem akarom még jobban elvadítani.

Voltam Dokinál és azt mondta hogy Fitymatúltengésem van. Muszáj körbemetélni? Vagy mit csináljak, sokan azt mondják sokkal jobb, tisztábban lehet tartani stb.

A szakorvos azt mondta elég 1 vágás,elmentem kórházba mert beutalt,és ott azt mondta az orvos hogy körbe kell metélni,mert ha megvágja dudor nõ ott,és újra kijöhet,és csak rosszabb lesz. Kérdeztem tõle hogy krémmel nem lehetett volna meg akadályozni,azt mondta nem ez kijött volna igyis úgyis.

Legjobb válasz: Én még egy dokit ha kell többet is felkeresnék a helyedbe,mert a szakorvosod azt mondta hogy elég egy vágás,a másik meg metélni akar,tehát az õ véleményük sem egyezik.Sok orvos metélni akar pedig lenne más mód.Szerintem több orvost is keress fel és mond meg neki hogy ha lehet te nem szeretnél metélést. Az hogy jobb lenne nem mondanám,sokaknak nem tetszik a körülmetélt látvány,meg jöhet a beszólás,,annyi hogy az igaz könnyebb tisztán tartani.Kérdezz meg több dokit.

Én még egy dokit ha kell többet is felkeresnék a helyedbe, mert a szakorvosod azt mondta hogy elég egy vágás, a másik meg metélni akar, tehát az õ véleményük sem egyezik.Sok orvos metélni akar pedig lenne más mód.Szerintem több orvost is keress fel és mond meg neki hogy ha lehet te nem szeretnél metélést. Az hogy jobb lenne nem mondanám, sokaknak nem tetszik a körülmetélt látvány, meg jöhet a beszólás, , annyi hogy az igaz könnyebb tisztán tartani.Kérdezz meg több dokit.
Csak azért nem értem, mert az ormányszerû fityma (mármint ha szimplán csak túllóg a makkon) az teljesen normális. Nincs abban semmi beavatkoznivaló, és fõleg nem betegség. Ami a hátrahúzási nehézségeket okozza, az a szûkület meg a fitymafék rövidsége...
Ilyet hogy fityma túltengés, a fityma betegségei közt sem találtam .Nem is tudom mi lehet ez .
A betegségek nemzetközi osztályozása (rövidítve BNO-kód) között szerepelt az N4700 - fitymatúltengés. Általában ezt az ambuláns lapra is ráírják, ha ez is a gond a szûkület mellett. Nekem is ez volt, mert így hívják, amikor a makk elõtt ormányszerûen lecsüng a fityma. Ez alapesetben nem lenne probléma, ha pisiléskor hátra lehet húzni. Ilyenkor vagy megkurtítják (csak a túllógó részt vágják le) vagy teljesen hátra vágják (a fedetlen makk pereme alatt lesz a seb). Ha viszont nem zavaró és a szexben sem okoz problémát, akkor lehet az egész mûtét felesleges.
Én már sokszor próbáltam rákeresni a neten a fitymatúltengés definíciójára, de még nem sikerült értelmes választ találnom rá. Arra, hogy fitymaszûkület, vagy bármi egyéb konkrét bajra, igen, erre nem. Mindenesetre az a kérdés, hogy van-e bajod. Illetve hogy mi a baj, hogy elmentél vele orvoshoz, aztán ezt kaptad válaszul. Egyébként azt sem értem, mibõl mondja a doki csak úgy, hogy a vágás helyén dudor lesz – 1) lehet hogy lesz, lehet hogy nem, ez nagyon egyénfüggõ; 2) mert a körülmetélés nem vágás?, akkor ott is lesz. Logika...
nem akkora para ez, légy boldog nyertél egy vallást is
Végül mi lett veled, Kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségeteket
hehe
A kérdező hozzászólása: Pedig van, olyasmi mint a fitymaszükület, a makk alatt megvan feszülve
A kérdező hozzászólása: Muszáj ezt? igys elég stresszes
Vágj le a doki(?) farkából, te is egy darabot.Miért akar(sz) eltávolítani a nemi szervedbõl egy részt ami örömet okoz neked?

Mik a tyúktartás általános szabályai? Mekkora hely kell stb? illetve hol lehet neten megtalálni hogy GYőrben családi házas részen mennyit lehet tartani? Hol van erről szabály a neten?

Legjobb válasz: Gyõri önk. rendelet az állattartásról: https://jogtar.gyor.eu/node/2787 A feltételek attól függnek, hogy akarod tartani (pl. mélyalmos, ketreces). Mindenre kiterjedõen képtelenség teljeskörû leírást adni.

Gyõri önk. rendelet az állattartásról: https://jogtar.gyor.eu/node/2787 A feltételek attól függnek, hogy akarod tartani (pl. mélyalmos, ketreces). Mindenre kiterjedõen képtelenség teljeskörû leírást adni.
A kérdező hozzászólása: igazából csak saját "használatra"
Háztáji tartásra, csak az állatok védelmérõl szóló törvény vonatkozik: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800028.TV A legjobb, ha nappal kapirgálhatnak az udvaron. A tyúkól min. 0, 5 m2/tyúk alapterületû legyen. Ülõrúddal, ami 3-5 cm széles íves (lehet 5-10 cm ármérõjû rúd háncsolt ág is, de semmiképpen ne szögletes), tyúkonként ~20-25 cm hosszra tervezd. Ne legyen huzatos, és nyirkos! 10 tyúkonként 1-2 tojófészket (oldalán nyitott doboz), amit lehetõleg árnyas részre helyezz, és célszerû 20 cm-es lábra állítani..
Az lemaradt, hogy az ülõrudat 30-40 cm magasra helyezd.

Mivel lehet távol tartani a macskákat?

Elleptek minket a kóbor macskák. Kertes házban lakunk , és ellepték az udvarunkat a dögök. Az egyik már 2x beellett az ablakunk alá.

Legjobb válasz: Olvastam valahol, hogy valami növénnyel távol lehet tartani õket. Mert nem szeretik a szagát. Keress rá, tuti a neten is meglesz.

Olvastam valahol, hogy valami növénnyel távol lehet tartani õket. Mert nem szeretik a szagát. Keress rá, tuti a neten is meglesz.
Kutyussal, amelyik üldözi õket. Kb. 1-2 hét, a macskák nem fognak odajárni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!