Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet szomszéd (137 db)

Az összes szomszéd kutyája ugat egész éjszaka. Mit lehet tenni ez ellen?

A szomszédainkat nem zavarja egyáltalán, de a kisbabánk folyton felébred és sír. Sajnos ha beszélnénk velük biztosan nem lenne eredménye, 1x próbáltuk már.

Legjobb válasz: És mit szeretnél, mit csináljon szomszéd? Altassa el a kutyáit? A kutya ugat...ez van. Ha másokat nem zavar, akkor sajnos neked kell alkalmazkodni. Vagy pedig költözz el. Az nem lehet, hogy azért kel fel a baba, mert melege van? Egyáltalán mióta áll fent ez az állapot?

Vidéken lakunk és azt nem tudom elhinni, hogy egész éjszaka ugatnak a kutyák. Azt viszont igen ha idõszakonként az összes állat "bekapcsol" hangos az egész környék. A kutyaugatás szólhat ha macska közlekedik a kertben de ha az összes állat elkezd ugatni akkor jó lenne összefogni a rendesebb szomszédokkal és megnézni melyik kétlábú állat mászkál éjjelente? Valami történésnek lennie kell különben az állat magától nem kezd el ugatni!
És mit szeretnél, mit csináljon szomszéd? Altassa el a kutyáit? A kutya ugat...ez van. Ha másokat nem zavar, akkor sajnos neked kell alkalmazkodni. Vagy pedig költözz el. Az nem lehet, hogy azért kel fel a baba, mert melege van? Egyáltalán mióta áll fent ez az állapot?
Ha a kisbaba nincs ahhoz szoktatva, hogy csak síri csendben aludjon, akkor nem ébred fel a kutyaugatásra. Ha hagyod néhány éjszaka emiatt sírni, nem fog rá felébredni. Sokkal nagyobb zajra sem ébrednek fel a kicsik.
Beethoven: Kis éji zene. 1000W. (Elötte babával elköltözni!!)
Valami atom nagy petárda, attól csendbe lesznek a kutyák :)
A kérdező hozzászólása: Meggondolandó a zene :D Na jó, én nem vagyok ilyen :) Kedves 3. azért ez nagyon nem így mûködik. Nappal szól a zene, porszívózok amig alszik a baba. Este amikor pár méterre elkezdenek egymás után hirtelen ugatni még szép, hogy felkel ! Azt mondanom sem kell, hogy nagyon meleg van a házban és ablakot ki sem merem nyitni, mert akkor még ennyit sem aludna szegénykém. Utolsó, hát... na mind1 :) Köszi a választ :D
Költözzél városi lakásba. Nektek nem való a scaládi házas környék. Nem bírod.
Nem lehetne a gyerekszobát a hátsó kert felé áttelepíteni vagy az ablakot bezárni? Régen a szobák az utcára néztek, csak a 3. szoba ment hátra, ami jóval csendesebb (néha elõfordul 3 szoba is az utcafronton). Az, hogy valaki nem szól rá a kutyájára, hogy éjszaka ne ugasson feleslegesen vagy hosszasan, az a gazda hibája is. Vannak olyan szenilis kutyák, amelyek el kezdenek ugatni valami zajra és még egy óra múlva is azt üvölti, vagyis a semmit. Ilyenkor fenékbe kéne rúgni vagy lelocsolni vízzel néhány ilyen esetben. Utána már csak indokolt helyzetben ugatna. Esetleg füldugó a gyereknek estére...
Molotov-koktééél! :]
Akarod mondani Mozart, ugye? ;)
Esetleg beköltözhetnétek a temetõbe, ott csönd van. Nem érdemli meg az életet, aki az élet zajait nem bírja.

Ti mit gondoltok meglehet fürdetni egy cicát amíg a kanül benne van a mancsában? Vagy jobb ha megvárjuk még kiszedi az állatorvos? Másik kérdés pedig, hogy nektek mi a tapasztalatotok, mit lehet tenni ha a szomszéd mérgezi a környék macskáit?

Sziasztok,Két nappal ez el?tt,a család cicája egyik pillanatról a másikra elkezdett hányni,rángatózni,összesz?kült a pupillája..azonnal rohantunk vele az állatorvoshoz.Mire oda értünk heves görcsös rángatózásba kezdett,és a nyála is folyt.Az orvos nem sok esélyt adott neki,nem is mondott semmi biztatót..De a cicánk túlélte a kritikus els? éjszakát ,és másnap este már haza is hozhattuk. Az orvos meger?sítette,hogy mérgezés tette ezt a macskával.Elég szomorúnak tartom,hogy ilyen degenerált beteges unatkozó emberek élnek körülöttünk,akik miatt az embernek nem lehet nyugodt élete... :S

Legjobb válasz: Sajnálom,hogy megmérgezték a cicát,de a lényeg,hogy felépül! Sajnos fogalmam sincs mit tudnál tenni a szomszéddal :( Nálunk és sok helyen megoldás erre az,hogy csak bent vannak a ciccek. Kanüllel a kezében ne fürdesd várd meg míg kiveszik :)

Sajnálom, hogy megmérgezték a cicát, de a lényeg, hogy felépül! Sajnos fogalmam sincs mit tudnál tenni a szomszéddal :( Nálunk és sok helyen megoldás erre az, hogy csak bent vannak a ciccek. Kanüllel a kezében ne fürdesd várd meg míg kiveszik :)
Mindig szoktam mondani, hogy nagy veszélyben vannak a kijárós macskák, de óriási felháborodás az eredménye. Annyit tudsz tenni, hogy bent tartod, vagy építesz macskabiztos kerítést, vagy egy kis lezárt részt a kertben, fantáziára van bízva. Lehet nekik biztosítani kinti környezetet, nem kell feltétlenül bent tartani. Szerintem inkább várd meg míg kiszedik neki, addig legfeljebb szivaccsal mosd meg kicsit, ha nagyon koszos.
Ezzel már csak az a baj, hogy ha megszokta hogy kijárhat, akkor már elég gáz beszoktatni. :( Nekem is szobacicáim vannak amúgy, és nagyon jól meg vannak, de õk egész életükben szobacicák voltak. De ha egy cica már ráérzett a szabadság ízére, akkor már kínszenvedés neki bezárva élni.... Amúgy a kérdésre válaszolva. Még ne fürdesd meg, márd meg amíg kiveszik a kanült.
Mûtét után az én cicámban is benne hagyták, mert két nap múlva vissza kellett menni, és hátha kell még, de nem kellett. Mondjuk õ egy nagyon erõs cica, és agresszív a dokinál, tehát csak bebódítva tudták volna megszúrni, ha újra szükség van rá.
Sajnos szomorú, hogy ilyen emberek vannak! De te legyél büszke magadra, mert elvittétek a cicát, és szerencsére, a cica túlélte! Ne fürdessétek, esetleg nedves szivaccsal töröld át ahol koszosnak látod! Gondolom a cicus most bent van, így biztos nem fázik meg vizes bundával. A megoldás, macskabiztos kerítés, vagy pedig benti cicát csinálni belõle! Hidd el, nekem 2 cicóm van, még egyik sem ért a lába betont, és teljesen kiegyensúlyozottak, nem vágynak ki, nagyon jól megvannak!
És amúgy, miért van még benne a kanül?
nem kell feltétlenül *csak bent tartani, ha van udvar
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Moatmár õ is benti cica lesz, attól függetlenül hogy kertes házban lakunk, de így biztos jobb lesz neki.
Gondolom, a saját telkén van a kertecske, amit öntöz. Szigetelni kellene a pincét, és akkor nem ázik be.
semmit. te meg behúzod 2 sor fagyálló csemperagasztóval. ezt teheted


Mit lehet tenni, ha ezt művelte a macskánkkal a szomszéd?

Tavaly nyáron furcsa dolog történt. Az egyik macskánk, aki nagy vadász, (rengeteg egeret és madarat fogott mindig) eltűnt kétszer egy-egy teljes hétre. Ezek az alkalmak között egy teljes hét telt el. Mindkétszer visszajött, de mindig nagyon le volt fogyva és szomjas volt nagyon. Sosem tűnt el korábban ilyen hosszú időre, minden reggel jött reggelizni. Így gyanús volt, hogy valamelyik szomszéd a ludas. Mikor egyszer ezek után pár nappal kint voltam a kertben, pont mázlim volt: Megláttam, ahogy az öregasszony kitesz a kis fa melléképületük ajtajába egy tál ennivalót, majd nyitva hagyja résnyire az ajtót, amit egyébként mindig lezárva szokott hagyni, ha bemegy a házba. Egyetlen állatuk nincs, se nem volt soha, tehát nem tehette nekik ki a kaját. Elég egyértelmű volt, hogy a mi macskánkat akarja becsalni oda és valószínűleg bezárni, hogy egerésszen neki a takarmány között, stb. Nincs konkrét bizonyíték, de másra nem lehetett gondolni. Na most pár napja megint eltűnt ugyan ez a cicánk... tegnapelőtt jött haza, de rémesen le volt fogyva és ki volt szinte teljesen száradva szegény. Rengeteg vizet ivott, de nem javult nagyon az állapota és sajnos ma éjjel meghalt :( Az előbb lett eltemetve és még elbúcsúzni sem tudtam tőle... pedig 3 éve volt nálunk már... :( Szinte biztos, hogy újra a szomszéd zárta be, csak most még vizet sem tett be neki, azért száradt ki ennyire. Mégis mit lehet tenni ebben a helyzetben? Bizonyíték gondolom megint nincs... de én nem fogok tétlenül ülni. Évekkel ezelőtt is több kutyánkat és macskánkat mérgezték meg ezek a szomszédok, illetve egy másik, akikkel nagy haverságban vannak, de akkor sem volt bizonyíték és szüleim nem mertek lépni sem. Ha nem lesz semmi előrelépés, akkor én magam fogok átmászni és benézni abba a melléképületbe... 19/L

Legjobb válasz: Nyugodtan menj el a rendõrségre és érdeklõdd meg, hogy így lehet e bármit kezdeni, hogy csak láttad! NE ülj tétlenül, akkor menj át a szomszédhoz és jól verd agyon... Én biztos azt tenném.. Nem tudom egyes emberek kinek képzelik magukat, de általában istent játszanak... :( Sajnálom a cicádat :(

Nyugodtan menj el a rendõrségre és érdeklõdd meg, hogy így lehet e bármit kezdeni, hogy csak láttad! NE ülj tétlenül, akkor menj át a szomszédhoz és jól verd agyon... Én biztos azt tenném.. Nem tudom egyes emberek kinek képzelik magukat, de általában istent játszanak... :( Sajnálom a cicádat :(
Próbáld meg feljelenteni õket, már nagy korú vagy. Szánalmasok ezek az emberek... Fuj. Nem is emberek. Sajnálom a cicát :(
Ne haragudj a kerdesert, de miert vartad meg amig a macskad hazajon felholtan? Hogyha bennem a leghalvanyabb gyanu megfogalmazodna hogy a szomszed bezarta a cicamat, atmasznek a keritesen es kiengednem. Rogton utana sacc egy orat orditanek azzal a ven k*-val. Ha be van zarva az ajto hivnam a rendoroket azzal hogy a nagyon ertekes kiallitasi macskamat ellopta a szomszed. Vagy ha egy rozoga kajiba, akkor betornem az ajtajat.
Szia hát a dolog nem egyszerû. Azt mondanám feljelentés de nincs rá bizonyíték. Ha filmre vetted volna ahogy áthívja vagy lenne róla kép vagy legalább vki aki szintén látta ezt akkor meg lehetne próbálni. Meg a melléképület gondolom ezé az emberé azaz magánterület, és betörésnek számít ha magadtól elkezdesz ott nyomozni. Sajnos sztem nem nagyon lehet mit tenni
Hát akkor mikor az öreg kijön dicsekedj neki hogy vettél egy cicát ami jobban vadászik mint az elõzõ
Nem kaptál "hülye ötleteket", ne sértegesd a válaszolókat. Más megoldás nincs, mint hogy szakítasz idõt erre, és figyeled a szomszédot. Ha pedig eltûnik a macska, nem gondolkodni kell megint egy hétig, annak ellenére, hogy gyanús volt a banya, hanem azonnal átmenni szülõkkel együtt és benézni az épületbe.
A kérdező hozzászólása: Hány éves vagy, hogy ilyen hülye ötletekkel állsz elõ? :)
A kérdező hozzászólása: Van még több macskánk is... de egyik sem olyan vadász, mint õ volt... Amúgy meg direkt nem fogom õket csalinak használni. De ha eltûnik esetleg valamelyik másik, akkor egybõl oda fogok menni.
új cica és az öreg biztos rak ki megint kaját a macseknak hogy becsalogassa na most kapd majd el de figyelned kell hogy mikor fog ez történni fotózd le vagy videózás is jó küld el a rendõrségnek és akkor fel lehet jelenteni.
A kérdező hozzászólása: Benéztem oda... nincs semmi jele, hogy ott lett volna a macska... de az is lehet, hogy azóta feltakarított csak... :/ Az a baj, hogy így megint zsákutca a dolog :(
A kérdező hozzászólása: 3-as: Én nem tudtam róla, hogy eltûnt. Mostanában nem tudtam annyit foglalkozni velük, mint általában, így csak anyukámtól tudtam meg, hogy megkerült ilyen rossz állapotban. Azt nem is mondta, hogy el volt tûnve..
A kérdező hozzászólása: De, hülye ötletekkel állt elõ, felesleges tagadni. Kicsit sem lenne gyanús, ha odaállítanék a banyához, akivel sosem beszélünk, majd elkezdenék neki dicsekedni egy új macskáról... :) Ahogypedig már mondtam, én nem tudtam az eltünésrõl addig míg meg nem került, illetve nem volt egy hét sem. A többi macska nem vadász, illetve azt is kétlem, hoy be lehetne csalogatni csak úgy. Bár még az sem tiszta, hogy a legfélõsebbel hogyan sikerült.

Mit lehet tenni a szomszéddal, ha így viselkednek?

Az a problémám, hogy állatokat tart, disznókat, tyukokat. Ez több mint öt méterre van a mi telkünkt?l. De ritkán ganézik alóluk, és nagyon büdös van 2-3 naponta. A buszmegállóból már hozzánk jöttek szólni, hogy miért van ilyen büdös nálunk, én szóltam nekik, hogy ez a szomszéd miatt. Ráadásul emiatt rengeteg a légy. Kisbabánkat már nem tudom hogy takargatni a legyek miatt. Leveg?zni nem tudunk kimenni a kertbe a b?z miatt. Eddig toleráltam. De ma átjöttek hozzánk és állítják, hogy a 8 kg-s kiskutyánk megevett náluk éjjel 7 db csirkét. És hogy véres a lába vége (ami barna szín?, így született, máshol is van benne barna), valamint fizessem meg a kárt. Mert ugye kerítés nincs a két telek között. Mi minden oldalra húztunk keritést, arra az egy oldalra kinek kell? Mert mi sarkon lakunk ugye. Mellesleg nem is tudnánk huzni keritést, mert a növényzete és a garázsa átlóg hozzánk. Ilyenkor jegyz?nek kell szólni, vagy mi a teend??

Legjobb válasz: 1. Ha nem tudják bizonyítani, hogy a kutyus ette meg õket (márpedig nem tudják), akkor semmit nem kell fizetni nekik. Mond meg nekik szépen nyugodtan, hogy tegyenek feljelentést, de bizonyíték híján a rendõrség is csak elküldi õket. 2. A jegyzõnek minél hamarabb szólni a bûz miatt! Tudom milyen, mert a közelünkben is van valami disznókat tartó família és a fél faluban lehet néha érezni a tömény trágyaszagot. Szólni kell és pont. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ilyen szomszédot még arra sem méltatnék, hogy szembeköpjem, de azért volna pár ötletem, hogy hogyan szívassam kicsit meg, anélkül, hogy bajba kerülnék. Nem szép dolog tudom, de azért elég erõs ,hogy egy 8 kg-os kiskutya megevett 7 csirkét és még fizessétek is meg. Undorító milyen törtetõ, aljas emberek vannak.

1. Ha nem tudják bizonyítani, hogy a kutyus ette meg õket (márpedig nem tudják), akkor semmit nem kell fizetni nekik. Mond meg nekik szépen nyugodtan, hogy tegyenek feljelentést, de bizonyíték híján a rendõrség is csak elküldi õket. 2. A jegyzõnek minél hamarabb szólni a bûz miatt! Tudom milyen, mert a közelünkben is van valami disznókat tartó família és a fél faluban lehet néha érezni a tömény trágyaszagot. Szólni kell és pont. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ilyen szomszédot még arra sem méltatnék, hogy szembeköpjem, de azért volna pár ötletem, hogy hogyan szívassam kicsit meg, anélkül, hogy bajba kerülnék. Nem szép dolog tudom, de azért elég erõs , hogy egy 8 kg-os kiskutya megevett 7 csirkét és még fizessétek is meg. Undorító milyen törtetõ, aljas emberek vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, írtam neked privát üzenetet.

Mit lehet kezdeni a szomszéd kutyákkal? Többi lent

A szomszédomnak van két idióta, neveletlen kutyája, akik rendszeresen átjárnak a mi kertünkbe. Azért nem lehet macskám, és nem engedhetem ki a nyulakat felügyelet nélkül, még karámba se, mert bármikor át tudnak jönni, és agresszívak minden más állattal. Ma délben itt voltak a teraszon. Nem átul a kertben, a teraszon, és támadták a kutyánkat. Én kimentem hazaküldtem őket, utánuk mentem és a gazdájuk ott ácsorgott a saját kertjében és bambán meredt rám. A múltkor ugyanez volt, csak a húgom volt itthon, ő majdnem szívbajt kapott tőlük, gyorsan behívta a mi kutyánkat és becsapta az orruk előtt az ajtót. Kezd nagyon elegem lenni belőlük, vagyis inkább a gazdájukból, aki fel van háborodva hogy kiabálunk a kutyákkal, mert szerinte a mi hibánk, hogy azok átugranak a másfél méteres kerítésen. Érdekes a mi kutyánk is át tudna menni, de eszébe sincs mert tudja hogy nem szabad. Abba még belemegyek hogy ne legyen cica, nem akarom hogy meghaljon, a nyuszik mellett mindíg ott vagyok, de a kutyát nem zárhatom be a lakásba, és a húgomat meg főleg nem. Mit tudnék tenni szerintetek? Történne valami ha feljelentenénk? Esetleg ha sintért híunk mikor itt vannak a kutyák? Akkor mi lesz a kutyákkal? Azt nem akarom hogy bajuk legyen...

Legjobb válasz: Elõször beszéljetek a szomszéddal, mondjátok el neki, hogy titeket nagyon zavarnak a kutyák, féltek tõlük, bántják az állataitokat. Elõször normális hangnemben, szépen kérjétek meg. Ha nincs foganatja, utána lehet feljelentéssel, gyepmester kihívásával dobálózni, nem hiszem, hogy ezt megkockáztatja.

Elõször beszéljetek a szomszéddal, mondjátok el neki, hogy titeket nagyon zavarnak a kutyák, féltek tõlük, bántják az állataitokat. Elõször normális hangnemben, szépen kérjétek meg. Ha nincs foganatja, utána lehet feljelentéssel, gyepmester kihívásával dobálózni, nem hiszem, hogy ezt megkockáztatja.
sintér...A páromat ismerve engem vagy valakit a családban esetleg megmarna egy ilyen dög lelõné a francba. NEhogy már rettegnetek kelljen a saját portátokon! A kedves szomszéd is kapna azthiszem.... 23N
Szia! Hát, ki vagyok akadva, hogy mekkora az Iten állatkertje és milyen alacsony a kerítés... Ez persze nem Rád, hanem a szomszédodra vonatkozik. A szomszédnak kutya kötelessége a kutyáit saját területen belül tartania, ha ehhez kevés a másfél méteres kerítés akkor csináljon/csináltasson két és fél métereset. Szerencsésnek mondhatja magát a szomszéd, hogy ilyen szomszédja van, mint Te, én biztos nem lennék ilyen türelmes és toleráns, pedig nagy kutyabolond vagyok, de ha az enyémnek baja eshet miattuk... Próbálj vele beszélni és szót érteni, ha ez nem megy akkor a helyi Önkormányzathoz, jegyzõhöz fordulhatsz szerintem segítségért. De ilyet ne is mondjon, hogy a Ti hibátok, hogy átjönnek, mert ez nagy baromság. Ha gyepmestert ill. sintért hívsz akkor õ simán befogja és elviszi a kutyákat, de azt írtad, hogy ezt nem akarod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: Valami fura keverékek, nem tudtam õket annyira megfigyelni, az enyém puli(elvileg) de õ nagyon nyugodt természet, más kutyákkal is mindíg jól kijön, ha nem piszkálják. A kerítést már megtoldottuk, de így is átjönnek, és most sajna nicns pénzünk beton kerítést emelni, simán felmásznak a rácson mikor bevadulnak. De a kerítés kõ részére is fel tudnak ugrani, nem látom mi van ott, de biztos vagyok benne hogy van ott valami, amire fel tudnak menni, mert fizikai képtelenség hogy oda egy kutya felugorjon segítség nélkül. Meg fogjuk csinálni a kerítést, csak már tényleg nem tudunk mit csinálni vele, egyrészt anyagiakban sem állunk most úgy, másrészt a kõ részen én nem látok át, jó nem vagyok egy égi meszelõ, de azért 160cm vagyok, és lábujjhegyen sem látok át, tehát kb 180 magas. Holnap hátul is megpróbáljuk megcsinálni akkorára, de nem hiszem hogy sokat fog érni.
Megint én, a 21:38-as. Jogos a kérdés a másik hozzászólótól, hogy az a kerítés amin át tudnak jönni a kutyák, az kihez tartozik? Hozzátok vagy a szomszédhoz? (tudod, ha szemben állunk a házzal, tehát az utcafrontról nézzük akkor a jobb oldali a saját, a hátsó fele-felében közös, a bal oldalit a szomszédnak kell rendben tartania. :) )
Milyen fajta kutyákról van szó? (Tiéd, és a szomszédé) Az a kerítés-rész kinek a felelõssége?
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm szépen a választ. (:
A kérdező hozzászólása: Már próbáltunk beszélni vele, de állítja hogy a kerítés rossz, mert át tudják ugrani a kutyák, a mi kutyánk meg hergeli az övéit, mivel ugat, mikor azok is ugatnak. Egyébként nem ugat, nem is nagyon törõdik velük, ha átjönnek megpróbálja védeni magát. Szerintem sintért fogunk hívni. Csak nem akarom hogy bajuk legyen a kutyáknak, mert szerintem meg lehetne õket nevelni, ha mondjuk megpróbálná.
Vegyél egy lapátot és erezd meg vele õket...én tuti azt csinálnám....nehogy már ne tudjak kimenni a saját udvaromra nyugodtan mert egyik szomszédom nem tudta megnevelni a kutyáit....

Közös udvarba lakunk! Mit lehet olyan esetbe csinálni hogyha valami miatt szól az anyum a szomszédnak (normálisan) és a szomszéd fenyegetőzik hogy meg lesz verve és már a fia is elkezdte a fenyegetőzést?

Több dologba megkértük hogy csinálja meg mert a mi területünkön van de egyszer?en képtelenség normálisan beszélni velük, mellékesen minden téren öntörvény?ek, olyan szinten hogy a tet?jükre átnyúlt egy ág és levágták szó nélkül még nem voltunk otthon, ráadásul rongálás is történt már amiért nem tettünk feljelentést, és a kocsimat is ?k törhették meg feltehet?leg.Sorolhatnám még az dolgokat hogy miket sértettek meg.Mit lehet tenni úgy hogy látszata is legyen a lépéseinknek?

Legjobb válasz: Önkormányzat, vagy rendõrség. A fenyegetéssel már lehet menni a rendõrségre is.

Önkormányzat, vagy rendõrség. A fenyegetéssel már lehet menni a rendõrségre is.
A kérdező hozzászólása: De mennyi segítséget tud nyújtani ez ügybe?Vagy egyáltalán tudnak tenni valamit az ügy érdekébe vagy csak figyelmeztetik õket? Mert azért nem sok kellene hogy megverjek valakit ezek után!
Csak nem orkok?

Mit lehet tenni az egészség megőrzés érdekében akkor ha a szomszédban motorszervíz van?

Árt ez? úgy értem hogy a gyümölcsfák beveszik a motor által kibocsájtott káros anyagot, igaz a krumpli pl amit a boltban veszek lehet autópálya mell?l is. na mindegy. szóval kell vele tör?dni? vagy annyira nem tud ártani? esetleg néha nehézfém tisztítás kell a szervezetnek? vagy szerintetek nem kell aggódni? költözés nem jöhet szóba. gyerekekre?

Legjobb válasz: Igazából nem tudom fák mennyire fogják fel, vagy mennyi fa kéne, hogy azt a mennyiséget felfogja, de akkor sem 100 %-ig fogná fel. Ha nem egész nap megy a kipufogás szomszédban,, és nem annyira szennyezik a környezetet akkor nem kell aggódni a gyerekeidért. Környezetért már jobban. Erre egy megoldás van pedig, ha nagyon zavar, az pedig a költözés. Én nem hiszek a csodaszerekben, hogy valaki egy tök egészségtelen környezetben nevelkedik és mindenféle csodateával meg bogyóval meg szerrel ezt ki lehet küszöbölni, ha egyszerûen mocskos levegõt lélegeznek be.

Igazából nem tudom fák mennyire fogják fel, vagy mennyi fa kéne, hogy azt a mennyiséget felfogja, de akkor sem 100 %-ig fogná fel. Ha nem egész nap megy a kipufogás szomszédban, , és nem annyira szennyezik a környezetet akkor nem kell aggódni a gyerekeidért. Környezetért már jobban. Erre egy megoldás van pedig, ha nagyon zavar, az pedig a költözés. Én nem hiszek a csodaszerekben, hogy valaki egy tök egészségtelen környezetben nevelkedik és mindenféle csodateával meg bogyóval meg szerrel ezt ki lehet küszöbölni, ha egyszerûen mocskos levegõt lélegeznek be.
sûrû, magas sövlényt nem lehetne arra az oldalra telepíteni? Esetleg egy magas palánkot is?
bocs, sövényt
A kérdező hozzászólása: igazából nagy majd három méteres fala van ott szóval nem nagyon jön át meg végülis lent van a pincében de a sövény jó ötlet
A kérdező hozzászólása: ebben a városban K-Mo nem nagyon mennek az ingatlanok nagyon ár allatt meg nem kapok érte semmit

Mit lehet csinálni egy olyan szomszéddal, aki állandóan köhög, mint egy tüdőbeteg, hajnalban üvölt a TV-je, az unokája dübörög, bőg, a rokonai iszonyú hangosak. Már többször szóltunk neki, azt mondta, azt csinál, amit akar. Mit tehetek?

Legjobb válasz: valamikor neki is aludni kell. Járj utána, az mikor van (valszeg akkor, amikor csönd van), és tegyél be valami rohadt idegesítõ dücdüc zenét a hifibe, állítsd teljes hangerõre, és járj egyet sétálni. Játszd ezt kb egy hétig, és akkor talán rájön. Ha nem, akkor jöhet a durvulás... van kocsija ennek a szomszédnak egyébként?

valamikor neki is aludni kell. Járj utána, az mikor van (valszeg akkor, amikor csönd van), és tegyél be valami rohadt idegesítõ dücdüc zenét a hifibe, állítsd teljes hangerõre, és járj egyet sétálni. Játszd ezt kb egy hétig, és akkor talán rájön. Ha nem, akkor jöhet a durvulás... van kocsija ennek a szomszédnak egyébként?
nekem nem kell elmagyaráznod, anyáméknál is volt egy tûrhetetlen felsõ szomszéd. Meg kell keserítened az életét valahogy, csak akkor fog változni sajnos... tömd tele a postaládáját újságpapírral, szappanozd össze a kilincsét, stb... hülye gyerekcsínyek, de hátha leesik neki.
Fogd magad, és költözött el, ha nem tetszik. Sajnos mást nem tudsz csinálni, mindenki azt csinál a saját lakásában, amit akar.
Ha van kutyád akkor csináld úgy, hogy az ajtója elõtt végezze el a dolgát.Vagy jelentsd fel az APECH-nál valamilyen ürüggyel és kimennek hozzájuk.Egy darabig csend lesz.:)
nincs házirend? vagy közös képviselõ? önkormányzat? valamit biztos lehet tenni!!! a barátom bevált taktikája: mellkason rúgta az idiótát, aztán elköltöztek. :D
Tegyél petárdát a postaládájába, aztán fuss el, és nézd meg, ahogy felrobban! Vagy beszélgess el vele, hogy ne merjen köhögni, hanem inkább fulladjon meg, az unokáit és a rokonait pedig lõdd le! Remélem érzed az iróniát!
Nekem is ilyen a szomszédom, de hálsitennek néha lehet beszélni vele. Ha nem akkor kiüvöltök én is hajnalban hogy dejó hogy fölkeltél!!!!!! és akkor 10percig csönd.de konkrétan tenni ellene nem lehet.Állandóan üvölt a gyerekeivel, mindig jön hozzá vm pasi akkor tányértörés, csapokodás hajnali 3kor is..az egész ház felkel de tenni õk se tudnak.szóval nekem ez a visszavágósdi jön be, hallgass zenét oolyan hangosanhogy ne halld õket, vagy esetleg õk ne hallják 1mást a zenétõl:D és ha bekopog h vedd halkabbra, akkor közlöd h a saját lakásodban azt csinálsz amit akarsz, majd egy laza vigyorral rávágod az ajtót :p (elõtte egyeztess a többi lakóval hogy ezért fogsz hangosan zenélni az elkövetkezendõ napokban, ez nekik és érdekük)
tudom... vagy összehaverkodtok vele, vagy megkeserítitek az õ életét. A másik két alternatíva az, hogy elköltöztök, vagy megvárjátok, amíg meghal.
A kérdező hozzászólása: hát..köszi, jelenleg õ keresíti meg a miénket:)
A kérdező hozzászólása: ja, azt ki is felejtettem, hogy az unokája meg itt rángatta meg a nyakát az ajtónk elõtt, szintén nem napközben!
A kérdező hozzászólása: nincs, mert Öreglány:) , örül, hogy járni tud!nem vagyok én szemét, más nénikkel tök jól elbeszélgetünk, de ez valami brutál.elalszik a TV-nél, gondolom, mert még hajnalban is üvölt.már többször szóltunk neki, de már komolyan ki fogom ragasztani a mûsorok címét, amiket néz, hogy vegye már a lapot, engem ezek nem érdekelnek...még a telefonbeszélgetései is áthallatszanak....
A kérdező hozzászólása: bocsi, de nem hiszem, hogy nekem, a saját lakásomban azt kell hallgatnom, hogy melyik rokona milyen k***va, meg hogy a kölökkel üvöltözik, az ajtóm elõtt motorozgat a kisgyerek, a kutyái egész nap nyüszítettek, és hajnali fél egykor üvölt az Rtlklub, a gyereknek meg a BebeTV!!! És mikor napközben anyám betegen pihenni szeretett volna, és szépen szólt neki, még Õ volt felháborodva, hogy olyenkor, hát napközben van! Egyébként meg tényleg jobb lenne, ha megfulladna....mindenki utálja a házban, hülye vénasszony!
A kérdező hozzászólása: van itt minden:a házirendre mindenki magasról tesz, a közös képviselõ egy nagy....szóval csak az én agyamra megy, de már több lakóval is összeveszett, de mellettünk lakik, és már nagyon unom..elõtte lakónak volt egy kisfia, meg konkrétan egy szoláriuma, és egy szót se hallottunk soha! szóval itt vele van a gond!
Öreg és beteg azért köhög. Azért nézi hangosan a tv-t mert rossz a füle. Költözz el ha nem tudod megbeszélni vele. Neked van problémád nem neki, változtass te. Ja és majdnem elfelejtettem. Pontozz le:)

Állatkínzó szomszéd. Mit lehet tenni, kihez kell fordulni? Felháborító.

Az egyik szomszédunk kb. havonta egyszer elmegy itthonról egy hétre, vagy többre, és kizárja a macskáját a lakásból. Szerencsétlen állat egész nap nyávog, DE TÉNYLEG folyamatosan, éjjel-nappal. Se aludni, se tanulni nem lehet tőle, de ez még a kisebbik gond. Próbáltuk már megfogni, meg csalogatni kajával, de szegényke nagyon félénk, elszalad, ha közelítünk hozzá. Felhívtam már egy csomó állatvédő szervet meg a menhelyet is, de egy csomó fel se vette, az Illatos úton meg mondták hogy ÉN fogjam meg, és vigyem be...ami kb. egyenlő a lehetetlennel, mert a macska a szomszéd 3 lépcsőházba is átmászik a rácson keresztül, én meg nem tudok utána menni... A szomszédok raknak ki neki kaját, szóval szegény megdögleni nem fog amég távol van az idióta gazdája, csak szenved. Meg mi is szenvedünk a folyamatos nyávogástól. Ilyenkor kinek lehet szólni? Felháborító komolyan...

Legjobb válasz: Szerintem beszélj a szomszéddal, hogy mi a helyzet ha elutazik. Ha van ismerõse akinél hagyhatná a cicát, akkor jó, ha nincs, és megteheted, addig fogadjátok be. Egy próbát megér. :)

Szerintem beszélj a szomszéddal, hogy mi a helyzet ha elutazik. Ha van ismerõse akinél hagyhatná a cicát, akkor jó, ha nincs, és megteheted, addig fogadjátok be. Egy próbát megér. :)
Sok sikert a szomszédhoz, nagy levegõt és türelmet! Remélem belátja, hogy nem megfelelõen kezelte ezt az egészet és értékeli majd a segítõ szándékod.
Igen, a vadállatok a szabadban élnek. Kap kaját? Kitõl? A szomszédoktól? Az hol felelõs állattartás? Teljesen igaza van a kérdezõnek és hadd döntse már el, hogy õt mi zavarja és mi nem. Eleve rossz látni, ha egy macska elvan hanyagolva, az meg még rosszabb, ha ennek hangot is ad és sír, nyávog állandóan. Ha kicsit is komolyabban venné az ember az állatokat ez bizony már állatkínzásnak megfelelõ magatartásnak minõsül több szempontból is.
Egyébként meg mit szervezkedsz? Minek akarod te megfogni más macskáját? Szerintem értelmezd újra az állatkínzás fogalmát.
Mer szerinted jobb lenne ha összeszarná a lakást?
A kérdező hozzászólása: Leszarom, hogy összeszarja a lakást, akkor vigye át valakihez, hogy gondoskodjon róla amíg õ távol van... Szegény éhes, szomjas, fázik, minket meg nem hagy aludni. Csoda hogy még le nem lõtte valaki szerencsétlent, de ha így megy tovább, elõbb utóbb valaki biztos megmérgezi vagy agyonüti.. és ez a hülye gazdája miatt van.
Ha a gazdája venné a fáradtságot és venne neki macskaalmot, akkor a cica automatikusan azt fogja használni. Tapasztalatból mondom. :) De befogni semmiképp sem tudod, ha félénk. Hogyha közeledni szeretnél felé, akkor lépésenként tedd. az sem rossz ötlet, ha raksz ki neki egy kis ennivalót, meg vizet. :) A macskák feltalálják magukat ilyen esetben, az ösztöneikben van. :)
A kérdező hozzászólása: Mit szervezkedek?? A macska kb minden második héten halálra nyávogja magát, el tudod ezt képzelni?? Nekem is volt macskám meg van most is a szüleimnél, nem az zavar, hogy picit nyávog esténként... Hanem hogy SÍR, nyavalyog mint egy kisbaba akit kiraktak EGÉSZ ÁLLÓ NAP ÉS ÉJSZAKA. Az hagyján, hogy szétmegy tõle az agyam, de a lelkem is kikészül ettõl a keserves nyivákolástól... Köszönöm a segítõ válaszokat, megpróbálok beszélni vele majd.. Felõlem nálunk is hagyhatja, csak ne kint a lépcsõházban, hogy megõrüljön tõle mindenki... Remélem értelmesebb viselkedést tanúsít majd, mint eddig.
Ha meg nem javul a helyzet, szerintem csinálj valamilyen csapdaszeruséget, rakj bele kaját, és így meg tudod fogni. (mert írtad, hogy elfut). És vidd haza, ameddig a szomszéd nyaralni van, ott mégiscsak jobb helye van szegénynek mint kint... (gondolom haza tudod vinni nem? mert írtad hogy neked is van cicád) De ezt csak akkor ha nem tudsz beszélni a szomszéddal, vagy azt is megbeszélheted, hogy amíg nyaral, odaviszi hozzátok. Más megoldás most nem jut eszembe. Szegény cica :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!