Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet molyt (6 db)

Mit lehet csinálni az élelmiszerbe költözött molyok ellen?

Legjobb válasz: Ki kell dobni az élelmiszert, amibe belementek.

Ki kell dobni az élelmiszert, amibe belementek.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltuk mi is a csapdát de még mindig vannak...
Én a pirospaprikát és a gabonaféléket liszt, gríz, rizs stb, a hûtõ aljában tárolom. A szárazbabba, borsóba sem megy bele a zsizsik ott bent. Gyakran nézz át mindent. Lehet hogy valahol van egy "molyfészek", pld a szellõzõben vagy másutt. Keresd meg. Amúgy a tárolóüvegek fedele alatt is bejut, használj inkább bádogdobozt......
Engem is nagyon érdekel a "tuti módszer", ugyanis évek óta küzdök ezzel a problémával. Azt sikerült kideríteni, hogy rendszeresen hoztuk újra a molyt fressnapfos kimért tengerimalacmaggal. Azóta már nem veszünk ilyet.Mindent zárható dobozban tárolok, nem elég a nylon. A konyhaszekrény polcait is is kivettem, a rétegelt bútorlapon is voltak. A háromszög alakú ragacsos molycsapdában mindig vannak molyok, akkor is, mikor a levegõben ill. az ételben nem látok. Én szereztem egy szitát és mániákusan mindent átszitálok azóta :( Szóval, ha valaki tudja a megoldást engem is érdekel. A hivatásos rovarirtók az elég nagy felfordulást okoz és nem javasolt gyerek, kutya, egyéb kisállat mellett.
A molytol nehez megszabadulni. Javaslom kidobni mindent ami nem konzerv, kitaakritani nagyon alaposan (meg a konzervek peremen a kupak alatt is megulhet) es nem tarolni kajat a lakasban 3-6 honapig. Amit tarolsz az legyen elol es mindig mozgasban :) Ez van :s Ui: ha 1 tulelei buktad :s
Szia! Szerintem vegyél levendulát és szárítsd meg a molyos területeken, had illatozzon nekik. Vagy levendulaillóolajat csepegtetsz vattapamacsra, esetleg levendulaillatosítót tegyél ki. Várom a fejleményeket!
Lehet kapni a háromszögletû molycsapda helyett, sima lapocskákat amit felragasztasz a szekrény vagy helység ajtajára. Sajnos nem emlékszem a márka nevére. Az elsõt még ingyen osztották az Auchanban, gondolom akkor ott lehet kapni. Nekem a konyhaszekrénybõl összefogdosta õket:) Egy ideje ettõl nincsenek, de nem érdemes elkiabálni!
Nálam bevált egy ilyen papír, ragasztós, háztetõformájúra hajtogatható lap. Vegyiáruknál található. Folyamatosan tartok a konyhában 2 db-ot.
Közelebb jutsz a megoldáshoz, ha megismered a molyok életvitelét, mint pl. ebben a cikkben: http://kapanyel.blog.hu/2012/01/17/gesztenyefrasz Más: keress rá: Élelmiszertárolás túlélõ technikával, PET palackban
lehet kapni élelmiszermoly csapda nevû dolgot. Ez egy szexferomon csapda, a moly odamegy és jól beleragad egy ragasztós felületre.Pár nap alatt összefogja az összeset, de még ilyenkor nem kell kidobni, mert lehet, hogy az újabb generáció ez után kel ki valamibõl, azt is képes összefogdosni pár nap alatt.Általában olyan dolgokba megy a moly, amire nem is gondolunk: búzadarát, pirospaprikát-még a nagyon erõset is-diót nagyon szeretik.Még a csavaros befõttesüvegbe is képesek belemenni.
Az is egy biztos módszer, ha felhívsz egy rovarirtó céget, de az is azzal kezdõdik, hogy dobjál ki elõtte mindent, mert élelmiszert értelemszerûen nem tudnak lefújni, és bármiben lehet pete, ami késõbb kikel.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is pont ez a bajunk.. És amit eddig írtatok már sajnos mindet kipróbáltuk és nem nagyon használ.. Ha van még valami ötletetek azt nagyon szívesen várjuk! :)
Kidobni amibe találsz.
Kidobni a molyos élelmiszert. Utána a dobozokat, szekrényt átmosni ecetes vízzel.
A kérdező hozzászólása: De az a baj hogy már mindent átmostunk, átválogattunk most a napokban és azóta még több lett, vagy csak nekünk tûnik úgy, de akkor is el kellett volna tûnniük ehelyett csak jobban elõjöttek.
Barátnõm járt így. Nem akarlak ijesztgetni, de nála a végsõ és egyetlen megoldás az volt, hogy teljesen kiürített (azaz kidobott) minden otthon fellelhetõ élelmiszert, csinált egy ecetes nagytakarítást, és újat vásárolt mindenbõl. Az övé egyszemélyes háztartás, és csak alkalmanként fõz, szóval nem tudom, ez mennyire kivitelezhetõ egy család kamrájánál.
A kérdező hozzászólása: De utána már nem volt több moly? Mert akkor szerintem megéri ha teljesen elmennek...
Utána nem volt több. A mollyal az a baj, hogy minden kajába bele tud költözni, még a felbontatlan, szûz csomagolású dolgok sem feltétlen mentesek tõle. Szóval amíg van bármi, amibe petézni tud, addig bármikor elõjöhet. Ezért kell kivágni mindent, ha tutira akarsz menni.
Dobáld ki, ami molyos, a többi ételt pedig tárold hermetikusan zárt edényekben. Nálam a befõttesüveg vált be, úgyis van egy csomó, mert abban vesszük a csemegeuborkát, és tökéletesen légmentesen zár. Így ha valami meg is molyosodna, a többi ételre nem terjed át.
És honnan tudja, minek a belsejében van moly? A petéket nem lehet látni, csak ha már kikeltek.
Befõttesüveg, bádogdoboz nem akadály számukra.Csak a hosszadalmas ragacs.Karácsonyról elraktam a mézeskalács-karácsonyfa díszeket, olyan szépek.Egy éven keresztül nem jöttem rá, hogy ha ennyi csapda van és kiecetezem a kamrát, honnan jönnek....

Mivel lehet a molyt kiírtani?

Eddig nem voltak, de mintha most hirtelen kikeltek volna valahonnan és repkednek is.

Legjobb válasz: levendula ;-)

levendula ;-)
elõször is, meg kell keresni a forrást. mert vmi oka kell, hogy legyen. vmi szárított növény, virág esetleg. aztán tényleg jó a levendula rá pl.
Küldök egy linket, ami hasznos lehet: http://www.jotudni.hu/tippek/tipp_796.html
Molyírtóval

Mi más lehet ha nem moly? Vagy mégis az lehet?

Szóval, nemsokára költözünk, és mikor pakoltam ki a szekrénybõl a párom öltönyeit, akkor kirepül 3 valamilyen rovar, nagyon megijedtem, egybõl molyra gondoltam, de szerintem nem úgy repült mint egy "tipikus" molylepke, és talán nem is úgy nézett ki, nem tudom. :( viszont a többi ruhái (ingek, pólók stb) és az én ruháim között sem voltak ilyesmi repülõ izék. Ráadásul mivel tavaly, ahol ezelõtt laktunk élelmiszer molyokkal volt dolgunk, ezért sok levendulát, és moly ûzõ szert szereztünk be amiket beraktunk a ruhák közé, ezért sem értem. Tavaly szeptemberben költöztünk ide, bízom benne hogy egy dögöt sem hoztunk magunkkal, és hogy nem is viszünk tovább. De ha ne adj isten mégis moly volna, (amiket ne talán tán magunkkal hoztunk az elõzõ helyrõl) akkor miért az öltönyök között voltak? mert hogy azok étel molyok voltak régebben. Még annyit hogy átnéztük az öltönyöket stb, és nem találtunk rajtuk rágás nyomot, vagy arra utaló jelet hogy tanyázott, élõsködött volna valami rajtuk.

Legjobb válasz: az is lehet, hogy amikor a szekrény nyitva maradt akár egy percre is, egy légy berepült, és véletlenül be lett oda csukva, aztán amikor te kinyitottad legközelebb a szekrényt, akkor kirepült, a szomszédom prosti, amikor beszélgettem vele, õ mondta, hogy vele volt már ilyen, szóval szerintem nem kell aggódnod

az is lehet, hogy amikor a szekrény nyitva maradt akár egy percre is, egy légy berepült, és véletlenül be lett oda csukva, aztán amikor te kinyitottad legközelebb a szekrényt, akkor kirepült, a szomszédom prosti, amikor beszélgettem vele, õ mondta, hogy vele volt már ilyen, szóval szerintem nem kell aggódnod


A moly.hu-n mit jelent a kihívás, hogy lehet rajta részt venni, illetve mikor lesz eredményesen teljesítve?

Legjobb válasz: Ilyenkor, mikor rányomsz a részt veszek gombra, vállalod, hogy a kihívásban leírtakat megcsinálod. Ha minden leírt pontot teljesítesz, akkor eredményesen lesz teljesítve, és zöldülsz, ahogy mondani szokták.

Ilyenkor, mikor rányomsz a részt veszek gombra, vállalod, hogy a kihívásban leírtakat megcsinálod. Ha minden leírt pontot teljesítesz, akkor eredményesen lesz teljesítve, és zöldülsz, ahogy mondani szokták.

K tudja, hogy a moly.hu-n mit jelent utaztani egy könyvet és hogy lehet?

Legjobb válasz: Ha valaki utaztat egy könyvet, az azt jelenti, hogy a saját könyvét odaadja másnak. Csinál egy polcot, rárakja azokat a könyveit, amit szívesen odaadna, és várja a jelentkezõket. A jelentkezõket sorrendben kell felírni ( de egyes utaztatók lakhely szerint csoportosítanak). Az elsõ jelentkezõvel te veszed fel a kapcsolatot, és postán eljutattatod neki a könyvet. Aztán az elsõ jelenetkezõ felveszi a másodikkal a kapcsolat és eljuttatja a könyvet és így tovább, míg az utolsó is el nem olvasta, akkor az utolsó visszaküldni neked. Általában 1-1,5 hónapot lehet egy embernél a könyv.

Ha valaki utaztat egy könyvet, az azt jelenti, hogy a saját könyvét odaadja másnak. Csinál egy polcot, rárakja azokat a könyveit, amit szívesen odaadna, és várja a jelentkezõket. A jelentkezõket sorrendben kell felírni ( de egyes utaztatók lakhely szerint csoportosítanak). Az elsõ jelentkezõvel te veszed fel a kapcsolatot, és postán eljutattatod neki a könyvet. Aztán az elsõ jelenetkezõ felveszi a másodikkal a kapcsolat és eljuttatja a könyvet és így tovább, míg az utolsó is el nem olvasta, akkor az utolsó visszaküldni neked. Általában 1-1, 5 hónapot lehet egy embernél a könyv.
A kérdező hozzászólása: Húú köszönöm széépen!:) )
Nem, dehogy, hajítsd ki mint a szél. Semmiképpen se add oda neki. A papagáj nem eszik kukacot.
Dobd ki, és vegyél teljesen új eleséget!
Az ilyen kaja már általában penészes is.Mint fentebb írták, nem szabad odaadni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!