Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet leghatékonyabban (20 db)

Mivel lehet leghatékonyabban csökkenteni a koleszterin szintet gyógyszer szedése nélkül?

tudom diétával de kicsit konkrétabb tapasztalatok érdekelnek

Legjobb válasz: olivaolajjal fõzés,flóra proaktív

olivaolajjal fõzés, flóra proaktív
fahéj mindennap, tapasztalat és vérkép alapján állítom.
A kérdező hozzászólása: de a fahéjat milyen formában és milyen mennyiségben kellene alkalmazni?

Autóülésből a vért mivel lehet a leghatékonyabban kiszedni?

A szövetülésen van 1 kb 25-30 centis vérfolt tegnap óta. ki lehet azt még szedni vagy felejt?s. érdekelne mert az 1 ülés cseréje kb 200ezerbe lenne, és ha nem muszáj akk nem... minden házi praktika jöhet kivéve az ecetes olló :D

Legjobb válasz: 25-30 centis vérfolt... meg gondolom a lyukat s be kellene foltozni... hát, én javasolnám az ülés újrahuzatását, bár meg lehet próbálni vanish-el, bár attól még a vérfoltot ki lehet mutatni, és DNS is marad az ülésen, tehát a bíróság elõtt bizonyíték lesz.

25-30 centis vérfolt... meg gondolom a lyukat s be kellene foltozni... hát, én javasolnám az ülés újrahuzatását, bár meg lehet próbálni vanish-el, bár attól még a vérfoltot ki lehet mutatni, és DNS is marad az ülésen, tehát a bíróság elõtt bizonyíték lesz.
hidrogénperoxiddal szokták az alvadt vért leszedni sebrõl(gyogyszertárba tudsz kérni) én egyszer varratszedés közbe összevéreztem a polomat azt is azzal áttörölték rendesen aztán kimostuk és nem látszik rajta. szoval szerintem ez beválhat.
A kérdező hozzászólása: jólvan semmi rosszra nem kell gondolni. 1szerûen balesete volt öcsémnek és mire beértünk a kórházba totál összevérezte a kupét. (kiszállt alóla a moci és beleállt vmi vasdarab a combjába) a venish valamennyire eltüntette a foltot, de csak szétkentem vele, és igy messzirõl olyan mint ha odafosott volna vki. :(
Ecetes ollóval! :D - Na jó komolyra fordítva a szót én a helyedben megpróbálnám VANISH folteltávolítóval. Az sokmindent kihoz!
Anyu most ilyen pasztát használt, meg van nem vanish oxy is, abbol is lehet pasztát csinálni (ugyanannyi por+ melegviz) rákenni a foltra, rajta hagyni egy jódarabig utána lemosni... nem tudom különbözik e a két textil, de pl szövet nadrágból simán kihozta a száradt vért...
Clorox. Az kihozta multkor a vert es a raszaradt agydarabokat is a kocsi uleshuztabol.

A MOME design-és művészetelmélet felvételi interjú részén mi történik, mit kérdeznek és esetleg hogyan lehet leghatékonyabban felkészülni rá?

Jöv?re szeretném megpróbálni a felvételit és szükségem lenne minden információra. El?re is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Elég széleskörû a felépítése, elõször is be kell mutatnod a portfóliódat, kérdeznek a kötelezõkrõl is, feltesznek nagyon ravasz kérdéseket mûvészet-és designfilozófiai problémákkal kapcsolatban, amikkel lemérik, mennyire vagy tájékozott é kreatív, valamint konkrét tárgyakkal kapcsolatban, amiket ott a helyszínen kell kiválasztanod több másik közül. Szerintem nem lehet rá igazán felkészülni, fontos, hogy (ez az elsõ forduló esetében is így van) az általad választott témakörben nagyon magabiztosan és könnyedén mozogj, tényleg érdekeljen, lássák rajtad a "szenvedélyt" iránta. És még ha nem is tudsz válaszolni egy-egy kérdésre, frappánsan vágd ki magad a helyzetbõl :)

Elég széleskörû a felépítése, elõször is be kell mutatnod a portfóliódat, kérdeznek a kötelezõkrõl is, feltesznek nagyon ravasz kérdéseket mûvészet-és designfilozófiai problémákkal kapcsolatban, amikkel lemérik, mennyire vagy tájékozott é kreatív, valamint konkrét tárgyakkal kapcsolatban, amiket ott a helyszínen kell kiválasztanod több másik közül. Szerintem nem lehet rá igazán felkészülni, fontos, hogy (ez az elsõ forduló esetében is így van) az általad választott témakörben nagyon magabiztosan és könnyedén mozogj, tényleg érdekeljen, lássák rajtad a "szenvedélyt" iránta. És még ha nem is tudsz válaszolni egy-egy kérdésre, frappánsan vágd ki magad a helyzetbõl :)


A kutyaszőrt mivel és hogyan lehet leghatékonyabban eltüntetni a lakásból? Ti hogyan teszitek?

pl. sz?nyeg, butorhuzat, stb.

Legjobb válasz: Lehet kapni szösz eltávolító hengert, amin ragadós anyag van, azzal a szõrt is el lehet távolítani bármirõl. A bútorokról azzal szoktuk két perc alatt leszedni. A szõnyeget porszívózzuk a porszívót kefésre állítva.

Lehet kapni szösz eltávolító hengert, amin ragadós anyag van, azzal a szõrt is el lehet távolítani bármirõl. A bútorokról azzal szoktuk két perc alatt leszedni. A szõnyeget porszívózzuk a porszívót kefésre állítva.
Sajna a leghatékonyabb módszer még akkor eltávolítani, amikor a kutya még hordja azt a bizonyos szõrt. Nálunk naponta ki kellett porszívózni mindent, én a "kefés" fejet használtam, percenként leszedve a szõrt róla. Egy két bútort, amihez nagyon ragaszkodott a szõr, körömkefével súroltam át, az is elég jól leszedi. Tökéletes azonban sose volt. Engem legjobban az zavart, hogy a ruhanemûket is, minden mosás után át kellett kefélni, mert így nem lehetett vasalni, folyton rátapadt valahonnan egy-egy szál a vasaló talpára :S
naponta porszívózok, idõmtõl függõen 1x vagy 2x, néha 3x. szõnyeg nincs, csak rongyszõnyeg, ami kirázható, meg olyan fajta, amibe nem tapad a szõr, hanem simán le lehet porszívózni. minden sétánál ki van kefélve a kutya bundája. és nem mehet fel a kanapéra. és mindig van kéznél olyan ragadós henger, ha vmi szõrös azzal átmegyek rajta és kész. mi kis lakásban lakunk, ott ezek megoldhatók, nem kerül se sok idõbe se sok energiába.

Mivel lehet a leghatékonyabban eltüntetni, megelőzni a pattanásokat?

Legjobb válasz: Sima szappannal mosd meg az arcod, ne tusfürdõkkel. A tusfürdõk zsírosak, a szappanok szárazak, ezzel leszárítják a pattanásokat. De ebben az esetben vigyázni kell, hogy nehogy kiszáradjon a bõrõd. Erre van egy remek krém, sajnos a nevét nem tudom, de egy olyan krém, amiben csak víz van, és az azt megkötõ anyag. 1500-2000 Ft körül van egy kis tégely, de azt megéri megvenni, hónapokig elvan, keveset is jól szét lehet dolgozni. Esetleg tini tonikokkal (pl. G*rnier, ebbõl több fajta van, ki kell próbálni többet, melyik jobb neked). Harmadrészt pedig, ha homlokodon vannak pattanások, a hajad alatt (ha frufruról beszélünk, vagy olyan frizuráról), akkor legalább otthon tegyél meg annyit, hogy szellõzteted a homkolodat, ezzel megelõzöd hogy pattanás jöjjön létre ott. 15/L

Sima szappannal mosd meg az arcod, ne tusfürdõkkel. A tusfürdõk zsírosak, a szappanok szárazak, ezzel leszárítják a pattanásokat. De ebben az esetben vigyázni kell, hogy nehogy kiszáradjon a bõrõd. Erre van egy remek krém, sajnos a nevét nem tudom, de egy olyan krém, amiben csak víz van, és az azt megkötõ anyag. 1500-2000 Ft körül van egy kis tégely, de azt megéri megvenni, hónapokig elvan, keveset is jól szét lehet dolgozni. Esetleg tini tonikokkal (pl. G*rnier, ebbõl több fajta van, ki kell próbálni többet, melyik jobb neked). Harmadrészt pedig, ha homlokodon vannak pattanások, a hajad alatt (ha frufruról beszélünk, vagy olyan frizuráról), akkor legalább otthon tegyél meg annyit, hogy szellõzteted a homkolodat, ezzel megelõzöd hogy pattanás jöjjön létre ott. 15/L
Én csomó bolti sz*rt kipróbáltam, de egyik sem használt. Mostanában csak természetes anyagogat használok, pl. heti 1-2 alkalommal méz, cukor és egy kevés víz keverékével radírozom az arcom, egyszerûen csodát mûvel! Ja, még valami, tudom, hogy nagyon nehéz megállni, de ne nyomkodd õket, pár nap alatt szépen ki tud tisztulni a bõröd, ha nem piszkálod.
Ne használj rá szappant! Lemossa a bõrödrõl a zsírt és még több faggyú termelésre ösztönzi.
cink, omega3 és sör
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket ki fogom próbálni. :) :)
egyél élesztõt.. ha meg birod enni.. az a tuti! az 100%osan elmulaszt minden pattit, bár az íze kellemetlen.

Mivel lehet kiszedni/kimosni a foltokat leghatékonyabban? Anyukák Ti mivel mossátok ki a foltokat a babaruhából? (főzelék, fű. Stb)

Legjobb válasz: Persil Green Power intelligens mosópor! Elõször felismeri a különbözõ foltokat és csak UTÁNA tisztítsa ki õket! Még el is kéri a személyigazolványukat!

Persil Green Power intelligens mosópor! Elõször felismeri a különbözõ foltokat és csak UTÁNA tisztítsa ki õket! Még el is kéri a személyigazolványukat!
Én a wanish dual power-re esküszöm! Ez egy 2komponensú folteltávolító folyadék, nekem (babaruhából) több éves foltot kiszedett. Mostanában viszont nem láttam, remélem nem szüntetik meg!
Nekem a színes clorox folteltávolító is és a "sima" vanish folyadék is bevált. Amikor pedig éppen kifogy itthon, akkor a mosóporból teszek a foltra és öntök rá egy kis ecetet. Erõsen felpezseg, jól beledörgölöm az anyagba és megy a mosógépbe. Nem olyan tökéletes, mint a két spec.cucc, de legtöbbször ez is használ.
Mielõtt beraknám a gépbe, mosogatószert csöppentek a foltra. Szinte minden olyan foltot kiszed, ami zsírhoz köt. Az õszibarack foltja pedig felejtõ..
Nekem a wanish szappan, és közvetlenül a foltra öntött gél volt a hatásos.

Mivel lehet kárpitból (kanapé) a leghatékonyabban alkoholos filcfoltot eltávolítani?

Legjobb válasz: Nõvérem esküszik az acetonos körömlakklemosó+hajlakk+ amit találsz kombinációra.. én még nem mertem kipróbálni..

Nõvérem esküszik az acetonos körömlakklemosó+hajlakk+ amit találsz kombinációra.. én még nem mertem kipróbálni..

Hogyan lehet leghatékonyabban lekoptatni egy lányt? Nekem vagy a barátomnak kéne rászólni? Vagy esetleg mindkettőnknek? Vagy nézzük levegőnek? Mi a legfájóbb?

Barátom exei szoktak kiabálni utánna az utcán vagy odaszaladnak hozzá és meg akarják puszilni. Mostanában már rávettem, hogy ne engedje hanem fordítsa el a fejét. Mi lenne a leghatásosabb módszer a leállításukra?

Legjobb válasz: A barátodnak kéne tökösebbnek lennie és mondjuk ha már más nem használ, akkor annyit mondani nekik, hogy kövérek vagytok és a jelenlegi barátnõmet szeretem ráadásul jobban is dug, mint ti.

A barátodnak kéne tökösebbnek lennie és mondjuk ha már más nem használ, akkor annyit mondani nekik, hogy kövérek vagytok és a jelenlegi barátnõmet szeretem ráadásul jobban is dug, mint ti.
A barátodban kéne lennie annyinak hogy elküldje õket a jó büdös francba. Nem a te dolgod, hogy mint egy juhászkutya, õrizd meg a báránykát és kergesd el a farkasokat! EGY FÉRFIRÓL BESZÉLÜNK AZ ISTEN SZERELMÉRE!!
takarod a rákba rákosméhû - és kész
Barátodnak kéne lépnie. HA te teszed, a végén az lesz, hogy "jajj, te mindenben csak korlátozod, jobbat érdemel nálad".. Meg õ a pasi, az istenért, ne lógjanak rajta az exei úgy, mintha több lenne köztük még mindig. Ahhoz csak neked van jogod, ez teszi a kapcsolatot kapcsolattá. Most te vagy a "kivételes", nem?:) De.

Hogyan, mivel lehet a leghatékonyabban ledobni 6-7 kilót? Főleg csípő, has, comb helyeken, és kerekíteni fenéken.

Elkedtem járni edzeni, mert 179 cm vagyok és 73 kg :/ hogyan tudnék a leghamarabb megszabadulni a fent leírt kilóktól? Segítseget kérlek! Lány

Legjobb válasz: Szia Lány. Úgy, hogy édességek helyett zöldségeket eszel. De komolyan. Ne terheld a tested cukrokkal, gabonákkal, tejtermékekkel, fogyassz inkább zöldségeket, húsokat, gyümölcsöket. Nem olyan nagy varázslat :)

Szia Lány. Úgy, hogy édességek helyett zöldségeket eszel. De komolyan. Ne terheld a tested cukrokkal, gabonákkal, tejtermékekkel, fogyassz inkább zöldségeket, húsokat, gyümölcsöket. Nem olyan nagy varázslat :)
Elõzõ válaszolóval egyetértek :) ne egyél szemetet
A kérdező hozzászólása: Édességek közül csak csokit eszek szinte, szóval az édesség az nem probléma nálam :) húsok közül melyiket érdemes enni?
Bármilyen hús mehet, ami nem x% húst tartalmazó húsipari termék, hanem hús.. szalonna, jó fajta kolbász. Én a füstölt sonkára szavazok, az valóban az aminek lennie kell. Ne legyen tévedés, egészen mindegy hogy valaki egy csokoládét eszik, vagy kenyeret. Édességnek nevezik az egyiket, és elterjedt a másikról hogy az fõétel, sõt alap élelmiszer.. A tested szempontjából mégis nagyon hasonló a hatásuk :) A kenyér mint gabona származék rosszabb lehet (glutén, lektinek, fitátok) a csokoládé még lehet jó is. A csokiba a cukor nem kéne, lehetõleg a szója alapú emulgeálók (lecitin) illetve a tejcsokiba.. nyilván a tej. De abszolút egészséges csokit lehet csinálni otthon (kakaó, zsiradék, természetes édesítõ, vanília) illetve jó drágán vannak tényleg jó csokoládék természetes édesítéssel.

Lányoknál hason lévő szőrt mivel lehet a leghatékonyabban eltűntetni?

Régen apró sz?rszálak voltak a hasamon, legyantáztam, volt, hogy borotváltam is de sajnos mostanra er?sebb és hosszabb lett minden szál. Vettem sz?kít?port, mert azt olvastam ez a legjobb, de ha rásüt a nap ugyan úgy látszanak a sz?rszálak csak sz?kék és 2-3 nap múlva már fekete a tövük. Hallottam már a dörzsiszivacsról, de nem tudom, attól nem lesznek-e még er?sebbek a szálak. A gyantázással az volt a provlémám még, hogy meg kellett várnom, míg annyira megn?, hogy újra gyantázni lehessen.

Legjobb válasz: én 1-1,5 naponta borotválom a lábammal a hónaljammal és a némiszervemmel együtt.

én 1-1, 5 naponta borotválom a lábammal a hónaljammal és a némiszervemmel együtt.
en tavaly kivancsisagbol legyantaztam-Veet csikokkal. oszintem mondom, eletem legkellemesebb meglepetese volt! 1 honap mulva nott csak vissza, addig selymes hasam volt, imadtam!!! (csak kozben eljott az osz, tobbszor nem csinaltam) iden is igy fogok tenni ha strandra megyek!
Csípõig érõ pólót és egyrészes fürdõruhát használj!
A kérdező hozzászólása: Tudom..:S Arra gondoltam, hogy csak középen gyantáznám le max. 10 centis szélességben, mert itt sokkal szõrösebb, viszont oldalt csak gyengébb szõrszálak vannak amik még szõkítés nélkül is alig látszanak, azt gondoltam, hogy itt nem gyantázom, hanem hagyom. Csak nem tudom nem néz-e ki hülyén, ha középen tejesen szõrmentes, viszont oldalt vannak szõrpihék.. Amikor kezd visszanõni a szõr nekem apró fekete pöttyök vannak a hasamon, neked is ilyen? Az a baj, hogy nekem a szõrszálak nem egyszerre szoktak visszanõni, ezért ha legyantázom már pár nap múlva megjelenik pár szõrszálam ami akkor kezd kinõni még a korábbi gyantázásból.
Elhiszem, hogy nem szereted, de akkor is, csak gyengülni fog a szõr.. míg borotva csak erõsíti, egyre csúnyácskább lesz. Tapasztalat.:(
A kérdező hozzászólása: Hát igazából epilátorral is próbáltam, lehet, hogy az nem mindig tövestül tépte ki, összesen kb. 3-4-szer borotváltam csak le, mikor tavalyelõtt nyáron a barátom szüleinél voltunk és csak borotvám volt, viszont a hasam kezdett szõrösödni, így muszáj volt valamivel leszedni a szõrt. Neki nem akarom elmondani, hogy szõrös és engem is nagyon zavar a szõr. Tudom, hogy milyen a borotva, télen én is mindig borotválom, nyáron epilálom, de most is tavaszra már annyira felerõsödött és gyorsan nõtt a lábamon a szõr, hogy este leborotváltam, de reggelre már szõrös volt, úgyhogy egy hete áttértem az epilátorra, most már csak ezt fogom használni egész nyáron. A hideggyantát azért nem szeretem, mert meg kell várni, hogy a szõr már akkora lehessen, hogy ki tudja tépni, és sokszor még így is maradnak szõrszálak.
NE BOROTVÁLD ! Nekem is eléggé szõrös..(istenem, mekkora barom voltam, de nem tudtam, hogy mi a következmény..) Szerintem tényleg ne borotváld..amúgy, biztos, hogy tövestõl szedte ki neked a szõrszálakat?:O Lábadat se borotváld, higgy nekem..most lett legyantázva, kibírható, de amúgy undorító az egész testem.. Más is írta a Veet-et, próbáld meg, hátha jó. 17/L
A kérdező hozzászólása: De neked mennyire szõrös? Mert nekem már elég sûrû a szõrzet és van ahol 1 centis szõrszálak is vannak. Télen nem is csinálsz vele semmit? Nekem nem csak nyáron kellene szõr nélkül lennie, hanem az év többi hónapjában is, mert engem irtóra zavar és azt se szeretném, ha a barátom észrevenné, hogy szõrös..:S
nem erosodtek meg a szorszalak, az hogy egy nyar alatt 3-4szer megcsinalod szerintem nem olyan borzaszto. vagyis a te testedtol fugg hanyszor kell. mondom, nekem tavaly eleg volt 1szer, 1 honapig okes volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem fõleg a köldököm alatt vannak erõsebb szõrszálak és a köldököm fölött egy csíkban, mert rendszeresen ezeken a helyeken gyantáztam, néha epilátorral vagy borotvával csináltam. Neked a gyantától nem erõsödött meg a szõr? Nekem eléggé erõs lett tõle, de lehet, hogy inkább visszatérek arra, mert ez a szõrszõkítés nem nagyon vált be. Eléggé csípi, égeti is a bõrömet, de a legrosszabb, hogy pár nap múlva már látszik a szõrszálak tövében a lenövés.
Igen, nekem is vannak fekete kis pöttyök ..:( ÉS, nekem is középen erõsebb..oldalt, nem is bírták legyantázni a kozmetikusok..meg feljebb se igazán, de majd az új Veet-et megpróbálom, állítólag 1, 5 mm-tõl is eltávolítja a szõrszálakat..remélem az jó lesz. Hidd el, akármilyen rossz, csak rosszabb lesz, ha erõsödnek a szálak a borotvától.:S És, nekem is olyan rossz szerintem, mint neked, mert nekem is van barátom.. :\ De, nincs mit tenni, én nem szeretném borotválni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!