Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet lakkot (143 db)

Kerékpáros, gyalogos övezetben, kerékpáros és gyalogos övezetben, lakó-pihenő övezetben mennyivel lehet közlekedni személyautóval, motorral, mopedautóval, lassú gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval, stb. -vel, és mikkel lehet ott közlekedni?

Legjobb válasz: Közlekedés lakó-pihenõ övezetben238 39/A. §239 (1)240 Lakó-pihenõ övezetbe - a „Lakó-pihenõ övezet” jelzõtáblától a „Lakó-pihenõ övezet vége” jelzõtábláig terjedõ területre - csak a következõ jármûvek hajthatnak be: a) kerékpár, b)241 az ott lakókat vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsi, a személygépkocsi kivételével a legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegû gépkocsi, a betegszállító gépjármû, motorkerékpár, a motoros tricikli és ezekhez kapcsolt pótkocsi, segédmotoros kerékpár, állati erõvel vont jármû és kézikocsi, a kommunális szemét szállítására szolgáló jármû, továbbá az oda áruszállítást végzõ legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegû tehergépkocsi, c)242 az ott lakók és oda költözõk költöztetését végzõ tehergépkocsi, d) az oda látogatókat szállító autóbusz, e)243 az oda építõ- és tüzelõanyagot szállító tehergépkocsi és hozzákapcsolt pótkocsi, f) az út- és közmû építésére vagy fenntartására, köztisztasági, rendvédelmi, betegszállítási, közegészségügyi feladat, illetõleg postai gyûjtõ- és kézbesítõ szolgálat ellátására szolgáló jármû, ha ez feladata ellátása érdekében elkerülhetetlen, g)244 a mozgáskorlátozott személy által vezetett vagy az õt szállító jármû és annak vezetõje. (2) A lakó-pihenõ övezetben jármûvel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. (3) A lakó-pihenõ övezetben a vezetõnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok (különösen a gyermekek) és a kerékpárosok biztonságára. Ha az úton járda nincs, a) a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, a jármûvek forgalmát azonban szükségtelenül nem akadályozhatják, b) jármûvel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad.

Közlekedés lakó-pihenõ övezetben238 39/A. §239 (1)240 Lakó-pihenõ övezetbe - a „Lakó-pihenõ övezet” jelzõtáblától a „Lakó-pihenõ övezet vége” jelzõtábláig terjedõ területre - csak a következõ jármûvek hajthatnak be: a) kerékpár, b)241 az ott lakókat vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsi, a személygépkocsi kivételével a legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegû gépkocsi, a betegszállító gépjármû, motorkerékpár, a motoros tricikli és ezekhez kapcsolt pótkocsi, segédmotoros kerékpár, állati erõvel vont jármû és kézikocsi, a kommunális szemét szállítására szolgáló jármû, továbbá az oda áruszállítást végzõ legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegû tehergépkocsi, c)242 az ott lakók és oda költözõk költöztetését végzõ tehergépkocsi, d) az oda látogatókat szállító autóbusz, e)243 az oda építõ- és tüzelõanyagot szállító tehergépkocsi és hozzákapcsolt pótkocsi, f) az út- és közmû építésére vagy fenntartására, köztisztasági, rendvédelmi, betegszállítási, közegészségügyi feladat, illetõleg postai gyûjtõ- és kézbesítõ szolgálat ellátására szolgáló jármû, ha ez feladata ellátása érdekében elkerülhetetlen, g)244 a mozgáskorlátozott személy által vezetett vagy az õt szállító jármû és annak vezetõje. (2) A lakó-pihenõ övezetben jármûvel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. (3) A lakó-pihenõ övezetben a vezetõnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok (különösen a gyermekek) és a kerékpárosok biztonságára. Ha az úton járda nincs, a) a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, a jármûvek forgalmát azonban szükségtelenül nem akadályozhatják, b) jármûvel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad.

Mit lehet tenni, ha a házban lakó albérlők minden éjjel zajonganak? Majdnem minden lakót zavarnak. Lehet valahogy kötelezni a főbérlőt, hogy "cseréljen albérlőket"? Mi ennek a hivatalos módja?

Sajnos a közös képvisel?nk pont szabadságon van, nem tudom megkérdezni.

Legjobb válasz: Minket a felettünk lakó fiatal hölgy próbál terrorizálni, hallgatózik, dübög, fõzés miatt ránk akarta hívni a rendõrséget, apeh-et... Szerintem a rendõrök nem sok mindent fognak csinálni, ha kihívod õket. Írjatok közösen egy levelet, vagy a fõbérlõvel beszéljétek meg.

Minket a felettünk lakó fiatal hölgy próbál terrorizálni, hallgatózik, dübög, fõzés miatt ránk akarta hívni a rendõrséget, apeh-et... Szerintem a rendõrök nem sok mindent fognak csinálni, ha kihívod õket. Írjatok közösen egy levelet, vagy a fõbérlõvel beszéljétek meg.
A kérdező hozzászólása: Nem, pesti vagyok:)
Kérdezõ, Te véletlenül nem debreceni vagy?:)
Én elõször a tulajjal beszélnék, ha nem megy a dolog, akkor az illetékes jegyzõnél kérnék ún. "birtokvédelmi eljárást". Ezt lehet kollektíven -a többi lakóval összefogva is- kezdeményezni.
A kérdező hozzászólása: Haver albi. Akkor szerintem mindent kipróbálunk amit írtatok, köszönöm szépen a válaszokat!
Ez egy pár, vagy ilyen haver-albi? Utóbbiakkal nekünk is dolgunk volt, összefogás a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Oké, lehet megpróbáljuk ezt a megoldást. Ajtót nyitnak, csak éjjel nincsenek maguknál. Nappali menet lesz.
Írjatok egy precízen megfogalmazott felszólító levelet, több aláírással, ez hatásos szokott lenni.
Hát még mindig azt mondom, hogy be kell hozzájuk csengetni, többen és kérdõra vonni õket. Vagy nem nyitnak ajtót? De ez tényleg rossz lehet:S
A kérdező hozzászólása: Meg lehet várni a közös képviselõt, de még 2 hét és már nagyon elegem van belõlük. Gondoltam hátha tudtok tanácsot adni, de ha nem, hát megvárjuk.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez tényleg komoly. Az alattuk lakó nõ plafonjáról pereg a vakolat.:( Ráadásul zenélnek is, együttesük van...
És miért nem lehet megvárni a közös képviselõt? Vagy nem tesz semmit?
Nem tehettek semmit...Tényleg mindenkit zavar? Akkor álljatok közösen az ajtajuk elé, és beszéljetek velük. Azért kérdezem, hogy mindenkit zavar-e, mert minket is anno csak egy nõ pécézett ki magának, kiderült a parkolóból hallja a zenét.
A kérdező hozzászólása: Kinek írjunk levelet? A fõbérlõ számát még sajnos nem tudtam megszerezni, de az egyik lakó már beszélt vele egyszer. Semmi változás. Valami olyasmire gondoltam, hogy hátha van valami nyomtatvány, amihez össze kell gyûjteni a házban az aláírásokat.
mi az, hogy a fõbérlõt nem lehet megtalálni?kérd el tõlük a számát.vagy valamelyik szomszéd csak tudja a számot.tessék neki elmondani, hogy mi van ha nem tesz semmit megmondod neki, hogy semmi gond de fel jelented az APEH-nál.mert nem hinném, hogy fizet járulékot a lakás után.mit jelent az , hogy zajonganak és hánykor?mert ha este tíz után az már csend háborítás és hívd ki a rendõrséget.ha eddig még nem vették volna a szomszédok észre , hogy baj van utána észre veszik õk is.meg kérj a szomszédoktól segítséget, hogy csináljatok velük valamit, hatásos az össze fogás.meg ha látják a fõbérlõt szóljanak már neked, hogy beszélni szeretnél vele.azt kéne meg tudnod mikor jön a pénzért és akkor el kapni és elmondani mi zajlik itt.

Társasházban lakom, melynek udvarára és lépcsõházába folyamatosan járnak fiatalok inni és cigizni. De valamelyik nap tûket és fecskendõket hagytak maguk után. Mit lehet velük kezdeni? Ki tud eljárni ez ügyben?

Hozzátenném, hogy mire én értesítek rendõrséget, vagy bárkit, õk már elmennek. Szólhatok szépen, vagy csúnyán, õk a nagylányok és nagyfiúk :(

Legjobb válasz: Ha a házban laknak, szólj a közös képviselõnek, hogy szólítsa fel a szülõket, hogy fejezzék be. Ha nem a házban laknak, zárjátok be a bejáratot. Ennyi.

Ha a házban laknak, szólj a közös képviselõnek, hogy szólítsa fel a szülõket, hogy fejezzék be. Ha nem a házban laknak, zárjátok be a bejáratot. Ennyi.

Mit lehet ilyenkor tenni? Panelházban lakunk, szomszédunk egy szobás lakásban lakik feleségével, kisfiával, és van 2 kutyájuk (kistestűek).

Szegény kutyusok éjjel nappal kaparják az ajtót, ugatnak, tényleg kegyetlenség 2 kutyust ilyen kis helyen tartani. Max délután viszik le ?ket 1-2órára. Elég zavaró hogy egész nap kaparják az ajtót és ugatnak, nem csak azért, mert hangos, hanem mert tudom, hogy biztos nem jó ott nekik. Velük beszélni biztosan nem lehet, már próbáltam, és ?k azt hiszik ez teljesen rendben van. Mit lehetne még tenni hogy a kutyáknak jobb dolguk legyen?

Legjobb válasz: jelenleg két kutyát,vagy két macskát,vagy egyet-egyet lehet lakásban tartani a hatályos állatvédelmi törvény szerint. esetleg falajánlhatod,hogy leviszed õket,de az állatvédõk se fognak tudni mit tenni sajna. én nem értem,minek olyannak kutya,aki sétálni nem viszi és egész napra egyedül hagyja?!

jelenleg két kutyát, vagy két macskát, vagy egyet-egyet lehet lakásban tartani a hatályos állatvédelmi törvény szerint. esetleg falajánlhatod, hogy leviszed õket, de az állatvédõk se fognak tudni mit tenni sajna. én nem értem, minek olyannak kutya, aki sétálni nem viszi és egész napra egyedül hagyja?!
Még annyit tudsz tenni hogy feljelented õket, vagy valami állatvédõknek szólsz, hogy szerinted nem megfelelõen tartják a kutyákat és akkor kijönnek megvizsgálják a dolgot, de nem tudom hogy egy ilyen helyzetben mennyire anonim a dolog. Nem tudom milyen viszonyba vagy velük, de ha megtudnák hogy Te szóltál valakinek, nem biztos hogy a legjobb szomszédok lennétek a jövõben....
Attól hogy kaparják az ajtót még nem jelenti azt hogy rosszul vannak tartva! Unokatesómék is panelba laknak, befogadtak egy nagytestû kutyát, de napi 3-4 is leviszik ilyen 1-1, 5 órára sétálni. Egyszerûen annyira hiányzik a kutyának a társaság, a család, hogy ha nincsenek otthona kkor néha elkezd hisztizni, kaparászik, ugat... de ugyan úgy egy kistestû kutya is meg tudja ezt csinálni... Ha segíteni akarsz nekik akkor kérdezd meg hogy nem-e vihetnéd le sétálni a kutyákat amíg nincsenek otthon?!
A kérdező hozzászólása: nem is nagyon beszélünk. Persze, nem jelenti hogy rosszul tartják õket, de azért el lehet képzelni hogy egy szobában (ami nem túl nagy) milyen kényelmesen fér el 2 felnõtt, 1 gyerek és 2 kutya. És délután, éjjel is ugyanezt csinálják, mikor otthon vannak a gazdák. És egy idõ után azért érthetõ, hogy a szomszédok nem szívesen viselik el az egésznapos ugatást.

Házunkban sajnos lakik egy 9 fős roma család, akikkel nagyon nehéz az együtt élés. Mit lehet tenni ellenük?

Nekem 7 hetes kisbabám van, de ez eszükbe sem jut akkor, amikor vasárnap (de a többi napon is) fél 7-kor elkezdenek vasakat dobálni az udvaron, kalapálni stb. Hulladékokat gy?jtenek össze és tiszta kupleráj van az udvaron. Nemrég óta van egy kutyájuk is. Én imádom a kutyákat, bocsánat, a jól nevelt kutyákat. De ez értelem szer?en nincs nevelve, ugat mindenkit, mindenki fél már kimenni a kertjéb?l a közös részre. A kutya a mocsokban mindent összeszed, szétrágja és szanaszét van hagyva az udvaron. Mocskosak, büdösek. A csatornába öntenek minden szutykot, odavizelnek az ajtajuk mellé stb. Legutóbb a döglött tengerimalacukat dobták be a közös kukába mindenféle "csomagolás" nélkül, a lakók meg csodálkoztak, miért vannak zöld gusztustalan döglegyek az udvaron. Nem lehet ablakot nyitni a zaj és a b?z miatt. Most készülünk írni az önkormányzatnak, mert x éve ezt még senki nem tette meg. De félek, hogy sok mindent nem fognak csinálni és minden folytatódik ugyanígy tovább. Szeretnénk eladni az 1 szobás lakásunkat is, mert pici babával nagyobba szeretnénk költözni, de így esélyünk sincs sajnos! Nagyon el vagyok keseredve! :(

Legjobb válasz: Hát igen, ezt szeretnénk, elköltözni, na de hát hogy adjam el a lakásom? Mindenkinek az az elsõ kérdése, milyen a közösség és hát hazudni nem fogok és nem is lenne értelme. Sajnos amikor mi vettük a lakást, a közös képviselõt felhívtam és még õ is azt mondta, hogy nincs gond a lakókkal, gondolom az elõzõ tulaj felhívta és megbeszélte vele, mit mondjon. Másra nem tudok gondolni. Merthogy a közös képviselõ is tud arról, mik vannak a házban. :( Köszi a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Dehogy tulajdonuk a lakás, önkormányzati, ráadásul nem fizetnek lakbért sem. Az önkormányzat olyan mondvacsinált ürügyekkel jön elõ, hogy amíg nincs olyan állapotban a lakás, ahogy átadták nekik, addig nem tudják kilakoltatni. Pl. nincs ablakon üveg, csak rongyok, illetve kartonlapokkal van az ablak elbarikádozva. Már volt szó arról, hogy kapnak nagyobb lakást, mert 7 gyerek van, de azt mondják, amíg tartoznak emiatt a lakás miatt, addig nem adnak nekik nagyobbat. De így meg itt maradnak az tuti, mert nem fizetnek. Amikor az önkormányzat felszólította õket, hogy fizessék ki a hátralékot, a nõ azt mondta, hogy most épp bedöglött a tv-jük, így arra költik a pénzüket. Röhej!!!!!! De köszönöm a válaszokat.
Kilakoltatni valakit mert nem tetszik a szaga? :) Ez azért kicsit necces lenne, ha roma, ha nem. Pláne ha saját tulajdonú az ingatlanuk!!! Ha nem saját tulajdonú, akkor a lakástulajdonossal kell beszélni, hogy bontson bérleti szerzõdést, akkor azért "van esély" arra, hogy kitegyétek. De ha tulajdonuk a lakás, akkor igen kevés...
Szerintem egy AK-47-es elég olcsó, feketepiacon pedig könnyen beszerezhetõ. Beszél meg a többi lakóval, szerintem egy 2-3 ilyen darabbal megoldható a problémátok. Mellesleg a házvezetõnek is lehetne írni, vagy aláírást gyûjteni, majd benyújtani az önkormányzatnak, hogy lakoltassák ki õket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Idõközben (már lassan 4 hónapja) sikerült megszabadulnunk onnan, egy öregúr megvette a lakást, õt nem zavarják a romák, de legalább 40-50 vevõt elüldöztek, míg végre jött az öreg. Mi azóta már meg is vettük a másik lakásunkat, itt egyelõre nem látszik semmi negatív körülmény, teljesen más helyen.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is tartok tõlük, mert nem szeretném, hogy bármi kárt okozzanak bennünk illetve esetleg a kocsinkban stb. A férjem már szólt ma az öreglánynak, persze akkor meg volt szeppenve, hogy nem is õk, hanem a volt sógora csinálja a dajdajt (persze ez a f... nem is itt lakik!) Azt mondja, már szóltak neki, hogy felébreszti a kisgyereket, erre az azt válaszolta, hogy nem baj. Na a férjem erre mondta, hogy csak találkozzon vele, ha nem érti meg amit kérünk, akkor a hátán töri ketté a vasrudat....
Ha feljelented õket akkor majd jön az ombudsman, és bebizonyítja, hogy te vagy az összeférhetetlen, ráadásul rassszista!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezt szeretnénk, elköltözni, na de hát hogy adjam el a lakásom? Mindenkinek az az elsõ kérdése, milyen a közösség és hát hazudni nem fogok és nem is lenne értelme. Sajnos amikor mi vettük a lakást, a közös képviselõt felhívtam és még õ is azt mondta, hogy nincs gond a lakókkal, gondolom az elõzõ tulaj felhívta és megbeszélte vele, mit mondjon. Másra nem tudok gondolni. Merthogy a közös képviselõ is tud arról, mik vannak a házban. :( Köszi a válaszokat.
No, akkor sok boldogságot, békét és csendet! Ügyesek vagytok! :)
próbáld meg az önkormányzatnak eladni a lakást valami normális áron. ha már van nekik ott egy, és még mondjuk vennének, akkor lehet, hogy el tudod nekik passzolni. amúgy ilyen szomszédokkal tényleg nem sok esélyed van eladni a lakást. mi például épp költözni tervezünk. keressük a helyet. az egyik legfontosabb kritériumunk, hogy ne legyenek cigányok a településen és annak a közelében (mert ugye szeretnénk ha biztonságban kimehetünk az utcára). amúgy akármilyen szervezkedést vagy eljárást indíttok ellenük, jól gondoljátok meg. mert ha megtudják, hogy ti voltatok, akkor jobb ha gyorsan leléptek onnan, akár el tudtátok adni a lakást, akár nem.
Sajnos elég kemény dió a problémátok. Ezért is érdemes lakás/ház vásárlásánál többször is kimenni a helyszínre, akár napszakonként is. Többen szenvednek pl. éjszakai zajok, esetleg nyáron bûzlõ "patakok" (amik télen szinte észrevétlenek voltak, mondjuk, amikor a házat megvették...), zajos teherautók, udvarában rendszeresen szemetet égetõ, traktort pöfögtetõ szomszéd, libagágogás, extrém talajvíz, csak fûtési szezonban elõforduló különbözõ problémák és még sorolhatnám mennyi minden miatt. Az egyetlen "biztos" és körültekintõ megoldás az lenne, ha mindenki legalább egy évet élhetne albérletben az adott ingatlanban, akkor megismerhetné minden elõnyét, hátrányát. No, de ez csak álom, viszont, ha újat kerestek majd, próbáljatok meg mindent, hogy a hasonló dolgokat el tudjátok kerülni! Szerintem egy esélyetek azért van: ha találtok egy roma családot, akiket nem zavar a "sajátságos kultúra" a szomszédban. Szép számmal vannak azért olyanok is köztük, akik saját házat vesznek, nem csak önkormányzatit kunyiznak maguknak. Esetleg meg is hirdethetnéd úgy, hogy : a roma kultúra kedvelõi jelentõs elõnyben!
Meneküljetek onnan, a helyzet csak rosszabb lesz, szaporodnak mint a nyulak.Ha szólsz rasszista vagy és még nekik áll feljebb.Nem szabadott volna odaengedni sem õket.A környéket is lepusztítják általában, nem beszélve a lakásukról.
A magyar törvények sajnos mindenütt a gyermek érdekeit védik. Így ha van purdé is, sohasem lakoltatják majd ki õket, mert hát nincs hova menniük a gyerekkel.
Beszeld meg a problemat a tobbi lakoval is irjatok kozosen egy panaszlevelet es kuldjetek el az onkormanyzaton kivul meg a kornyetevedo hivatalnak is. Ha egy honapon belul nem tortenik semmi forduljatok egy felsobb forumhoz, es tegyetek panaszt akar az onkormanyzat ellen is, hogy nem intezkedtek a panaszotok ugyeben, vagy szamatokra nem kielegito az intezkedesuk. Ne csinald egyedul, met a romak nagyon bosszúalloak es meg tobb borsot tornek az orrod ala.(A kozosseggel szemben tartozkodobbak-bar embere valogatja)
Fel kell dobni egy kis pénzt valamelyik skinhead bandának a környéken, hogy végezzék el a népnevelést.
Szia! én megértem az elkeseredésedet, viszont tényleg el kellene költöznötök. Jelentsd fel õket a köztelületiseknél, hátha õk tudnak vmit tenni ellenük, bár egy kis bírsággal megússzák, mert mi magyaroknak kussolni kell mert lassan a romák lesznek az urak, õk fogják majd irányitani magyarországot. Sajnos még megbeszélni se tudod velük, mert már rögtön a késelés jár az agyukban! Én azt tanácsolom valamilyen úton-módon de költözzetek el onnan, mert nem lesz nyugtotok sose. SAJNOS!!!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Mivel lehet lefesteni a motoromat? Hogyan lenne érdemes? Benzin és hõálló festék kell hozzá? Kb mennyibõl jön ki? Alapozó, festék és lakk réteg kell rá?

Legjobb válasz: Ha minõséget akarsz, akkor homokfúvással fémtisztára veretni a tankot, oldaldekniket, sárvédõket, és a vázat. A vázat porfestéssel ajánlom, így sokkal idõtállóbb lesz. A többit alapozás után fényezõ mûhelyben ajánlatos megcsinálni hogy szép és tartós legyen és ha mindez megvan akkor a sárvédõ belsõ részét érdemes alvázvédõvel lefújni, így nem fog pár év alatt rozsdázni. Lakkot a fényezõmûhelyben tesznek rá. Árat nem tudok mondani, de kb 50-60 ezerbõl van meg minden, de akkor minõségi minden.

Ha minõséget akarsz, akkor homokfúvással fémtisztára veretni a tankot, oldaldekniket, sárvédõket, és a vázat. A vázat porfestéssel ajánlom, így sokkal idõtállóbb lesz. A többit alapozás után fényezõ mûhelyben ajánlatos megcsinálni hogy szép és tartós legyen és ha mindez megvan akkor a sárvédõ belsõ részét érdemes alvázvédõvel lefújni, így nem fog pár év alatt rozsdázni. Lakkot a fényezõmûhelyben tesznek rá. Árat nem tudok mondani, de kb 50-60 ezerbõl van meg minden, de akkor minõségi minden.
Igénytõl függ. Ha jó az olcsóbb, kevésbé tartós, 5-7 ezerbõl megvan, ha a minõség az esztétika a lényeg, akkor erre, az elõzõ válaszoló ad magyarázatot.
A kérdező hozzászólása: Az olcsóbb megoldás érdekelne. Egy 80-as cross motorról van szó, így sok idom nincs rajta, illetve alapból elég piszkos lesz viszonylag gyakran.

Apósoméknál lakom, és szeretnének állandóra be jelenteni, de nem lehetséges, mert az apósom anyukáját állítólag nem lehet ki jelenteni! Ide van be jelentve állandóra, de nem itt lakik, és szeretnék őt ki jelenteni, akkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: ...és akkor te miért nem jelentkezhetsz be, mert a mama oda van bejelentve? Nem kell õt ezért kijelenteni. Egy lakásban 50 bejelentett ember is élhet.

...és akkor te miért nem jelentkezhetsz be, mert a mama oda van bejelentve? Nem kell õt ezért kijelenteni. Egy lakásban 50 bejelentett ember is élhet.
Ha haszonelvezeti joga van (bar nem irtad, csak az egyik valaszolo), akkor azzal ti nem tudtok mit tenni. De miert kell ot kijelenteni ahhoz, hogy ti bejelentkezzetek? Pl mi is bejelentkeztunk aposekhoz. Tulajdoni lapott kellett vinni es alairatni az igenylolapot az egyik tulajdonossal. Ketten vannak, anyos volt otthon, raert, elkisert bennunket (elvileg nem lett szukseges), alairta egyedul es kesz. Szoval miert kellene ahhoz kijelenteni a mamit, hogy bejelentkezzetek?
Bocsi, de nem értem az összefüggést a két dolog között... Téged bejelenteni: sima ügy. Õt kijelenteni: kényszerkijelentés. Tanúk arra, hogy nem lakik ott. Ennyi.
Így van, egy címen nem csak egy ember élhet, lehet bejelentve... szép is lenne. A kijelentés meg ennél azért bonyolultabb és nyomós indok kell hozzá.
Attól téged még betudnak jelenteni.
Ha apósod anyukájának van tulajdonrésze, akkor kell az õ beleegyezése is a bejelentéshez. Nem akarok hülyeséget írni, de lehet, hogy akkor is, ha csak haszonélvezeti joga van.
Akinek haszonélvezeti joga van az határozhatja meg hogy ki lakhat ott! Miért kellett a jó válaszolót köszönet helyett lepontozni?
Azért, kedves 6. válaszoló (bár én nem pontoztam le senkit!), mert haszonélvezetrõl a Kérdezõ nem beszélt!! Akkor meg mi köze a dologhoz? Semmi! Kérdezõ! Igen, az lehet, hogy olyan sokan vannak oda bejelentve, hogy már nem elég az egy fõre elõírt m2!! Mondom: kényszerkijelentés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából a hivatal mondta személyesen, hogy nem lehet be jelenteni, mert kicsi az alap négyzetméter, és sokan vannak be jelentve! Én ezt nem értem igazából, de, aki igen az írja meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Az lenne a kérdésem, hogy 1 fõre hány négyzetméter jut? Ez fontos lenne nagyon!
nem tudom, de ez elég hülyeség. Gondolj bele sok hátrányos sorsú család él 40-50 m2-en 8-10en
Állítólag 1 személy részére 20 m2 kell, hogy jusson.

Mit lehet tenni? Panel lakás első emeletén lakom, bejárati ajtó fölött, és az ajtó minden csukódásnál nagyot dübben.

Most cserélték le a régi vas ajtót m?anyagra, de ez is hatalmasat dübben, mert a végén berántja egy kar, amin szerintem lehet állítani, de egyszer?en senki nem képes normálisra megcsinálni. Mit lehet tenni, hová lehet fordulni ez ügyben, ha a közösképvisel? tehetetlen, és már engem néz hülyének, hogy ugyan már, ez csak engem zavar....? Hol érvényesíthetem a jogaimat, hogy a lakásomban csönd és nyugalom legyen végre?

Legjobb válasz: Szerintem a közös képviselõ igazán megérthetné a problémádat, és tehetne valamit ez ügyben. Ha õ nem hív szerelõt, aki be tudná állítani azt a kart, keressél nyugodtan valakit és kérd el a szerelési költséget rá. Az ajtón biztosan lehet állítani, hogy lassan csukódjon be. Nálunk is lecserélték ezt a "kart", mert a földszinti lakókat zavarta az ajtó csapódás, sõt, még nálunk a 2.-on is lehetett hallani...

Szerintem a közös képviselõ igazán megérthetné a problémádat, és tehetne valamit ez ügyben. Ha õ nem hív szerelõt, aki be tudná állítani azt a kart, keressél nyugodtan valakit és kérd el a szerelési költséget rá. Az ajtón biztosan lehet állítani, hogy lassan csukódjon be. Nálunk is lecserélték ezt a "kart", mert a földszinti lakókat zavarta az ajtó csapódás, sõt, még nálunk a 2.-on is lehetett hallani...
A kérdező hozzászólása: Itt most lett ajtó cserélve , még garanciális, más szerelõ hozzá sem nyúlhat sajnos. Mindig megpróbálja a gondnok is állítani, de nem jön neki össze, vagy csak két- három napig mûködik megfelelõen, utána egyszercsak megint elállítódik. Idõjárástól is függ állítólag, hideg- meleg...Ezekben a karokban valami olaj van, és ez az anyag ahogy hidegben összemegy, melegben tágul... valami ilyesmit magyaráztak. Szóval már nem tudom mitévõ legyek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a precíz választ. Én mindig beszélek a közös képviselõvel, szól is a gondnoknak, hogy állítson az ajtón. Az próbál is, de nem tudja megcsinálni normálisan. Most is itt volt az elõbb, állítgatta, de semmi eredménye, reng a ház, az ablak.
De miért a gondnok csinálja? Hívasd fel a gyártót, vagy akitõl vettétek, hogy garanciálisan állítsa be nektek szakszerûen.
A kérdező hozzászólása: Mi lakók nem tartjuk a kapcsolatot közvetlenül a gyártóval, mindent a közös képviselõ intéz. Neki szoktam szólni, ha valami nem jó, és õ intézkedik. Szóval ez nem olyan egyszerû. Én már rég a gyártót hívtam volna, nem a gondnokságot!

Az eltartási szerződésben két személy örökli az eltartásért a házat. Mindhárom "szereplő" egymástól kb.300 km-re lakik. Mit lehet tenni ebben a nehéz helyzetben?

Az eltartandó nem akar otthonában maradni, egy gondozó fogadása sem felel meg neki, id?sek otthonát is elveti, közelünkben bérelt házba sem költözne. Ragaszkodik ahhoz, hogy az eltartók otthonában történjék a gondoskodás. (felváltva) Részemr?l ez nem megoldható, mert nagyon pici az otthonunk, nem tudjuk elhelyezni.Esetleg a saját gyermekeim körülményeinek, életmin?ségének a romlása,veszélyeztetése árán.(pl. a lányom 12nézetméteres szobáját kettéválasztani :( )Hogyan tudom a tartást mégis megvalósítani vagy ahhoz hozzájárulni?Tudok-e pénzben kiegyenlíteni a természetbeni tartás helyett?Ha a másik eltartó el tudja helyezni, s én pénzben járulok hozzá,Õ azt köteles-e elfogadni? Úgy értem, van erre jogi értelemben is lehet?ségem?Vagy ha ? sem vállalja az otthonában a gondozást, akkor egyáltalán mit tehetünk?

Legjobb válasz: Nem köttök vele eltartási szerzõdést. Vagy odaköltöztök az õ házába. Ha ingázni akar az eltartói között,akkor mi lesz a saját házával? Ha nem lakik benne senki,nem tatarozza stb. akkor hamar tönkre fog menni.

Nem köttök vele eltartási szerzõdést. Vagy odaköltöztök az õ házába. Ha ingázni akar az eltartói között, akkor mi lesz a saját házával? Ha nem lakik benne senki, nem tatarozza stb. akkor hamar tönkre fog menni.

Géllakkot mivel lehet leszedni? Otthon én is simán fel tudnám kenni, ha vennék egy üveg gél lakkot?

Legjobb válasz: Fel tudnád kenni, csak a büdös életben nem kötne meg uv lámpa nélkül. Oldószer is kapható hozzá tudtommal, bár én mindig lekapargattam inkább. Nem mintha jót tett volna a körmömnek. Sem a gél lakk, sem a kapargatás:)

Fel tudnád kenni, csak a büdös életben nem kötne meg uv lámpa nélkül. Oldószer is kapható hozzá tudtommal, bár én mindig lekapargattam inkább. Nem mintha jót tett volna a körmömnek. Sem a gél lakk, sem a kapargatás:)
Kell hozzá uv lámpa!! Meg speciális lakok a gél lakk rákenése elõtt. És a kérdésedre, kell hozzá speciális gél lakk oldó folyadék!
nem feltétlenül kellenek speciális lakkok alá, és speciális leoldó folyadék sem, ne vezessétek félre! már vannak egylépéses gél-lakkok, amik alá nem kell alap, és a tetejére nem kell fény, nem kell fixálni, és egy lépésben is tökéletesen fed. nekem most ilyen van a körmömön. ez a brillbird brush&go lakkja. de a one step crystalac is ilyen a crystal nails-tõl. és más márkák is vannak. acetonnal pedig leoldható, nem kell az 1000 ft-os acryl remover. nem roncsolja úgy a körmöt, mint a "hagyományos" gél lakk, mert nincs kaparás, reszelés, csak finom bufferrel kell mattítani, aztán nail prep, és mehet is a gél lakk. itthon csináltam magamnak, kb. fél óra volt, és akár 3 hétig tökéletes. 1 rétegben.
Mivel vezettem félre?
ha az elsõ válaszol vagy, akkor te semmivel
válaszoló
Szóval ha acetonos vattát a körmömre erõsítek 5-10 percig utána könnyedén le tudom kaparni a géllakot (nem egy réteges)?
5 perc kevés, inkább 10 és egybe le lehet húzni, ha nem , akkor kell csak kapargatni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gél lakkot magas acetontartalmú készítményekkel lehet leoldani, ezt nevezhetjük tipleoldónak, gél lakk oldószernek stb. Nagyon sokféle van és ha otthon használod 100ml is elég sokáig elég, amit 590 Ft-ért meg lehet venni. A gél lakk otthoni használatra is tökéletesen ajánlott, de mindenképp szükséges hozzá UV vagy LED lámpa. Az a fõ különbség, hogy LED lámpa alatt gyorsabban megköt a gél lakk. Vannak olyan gél lakkok (one step), amik nem igényelnek alap és fedõlakkot, tehát semmi más teendõd nincs, csak felkenni a lakkot, lámpa alá tenni a kezed 1-2 percre, még egy réteg lakk, majd lámpa és kész is. Tökéletesen fényes és szép lesz. Ár-érték arányban én ezt ajánlom: [link] Ha nem one step-et használsz, akkor viszont alapozó és fedõlakk is szükséges. Eltávolítás: tegyél oldószert vattára, tedd a körmödre, majd tekerd alufóliába és várj 5-10 percet, ezután könnyedén lekaparhatod. Nem fog sérülni a köröm, olyan lesz, mint használat elõtt. A gél lakk nem csak ezért jó, mert szép, hanem meg is erõsíti a gyengébb körmöket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!