Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet láb, (506 db)

Artroszkópiás térdműtétem lesz. Műtét után mikor lehet lábra állni?

Legjobb válasz: Hát erre csak orvos adhat választ.Vagy az aki átesett ilyenen.

Hát erre csak orvos adhat választ.Vagy az aki átesett ilyenen.
Nekem hétfõn este tízkor volt a mûtét kedden reggel álltam lábra és 9 órakor buszra szálltam és hazamentem 4km-t gyalogoltam hazáig.A mûtét súlyosságától függ!
A kérdező hozzászólása: Óh, ez egész biztató. :)
Szia! Nálam úgy volt, hogy pénteken reggel mûtöttek, és szombaton este kelhettem ki az ágyból, úgy hogy két mankóval járkáltam. Csak vasárnap engedtek haza. De ez azért volt, mert gerincérzéstelenítést kaptam, így min. 12 órán keresztül nem ülhettem fel, nem emelhettem meg a fejem. A másik ok az volt, hogy sok vér jött a lábamból, így benne hagyták a drain-csövet. De már a mûtét után egy héttel mankó nélkül járkáltam. :)
Attól függ, hogy milyen mûtét lesz. Másfél éve volt artroszkkópos elülsõ térdszalag pótlásom, azzal három hétig nem állhattam lábra és további fél év volt, hogy ismét mankó nélkül járjak. Jövõre januárban megint lesz egy atrtoszkópos mûtétem, akkor szakadt szalag darabjait meg a port állapotát fogják felmérni, azután már másnap ráállhatok :) Kisebb mûtéteknél 1 éjszakát kell bent lenned és más másnap ráállhatsz, nagyobb mûtéteknél 3 napot kell bent lenni és akár heteken át pihentetnek kell, ha olyan a beavatkozás.

Ha egy őz jó étvágya mellett nem tud lábra állni mi lehet a baja és mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Hát ha egy állat, különösen egy ekkora nem tud lábra állni, az nagyon nem jó jel... Lehet, hogy csak a lábával van baj, de erõsen kétlem, egy õznek akkor is tudnia kellene még futni is, ha az egyik lába mondjuk eltört. A gyengeség általában komolyabb dologra utal, állatorvosnak kell mindenképpen szólni. Az, hogy eszik, mint a gép, szintén nem biztos, hogy jó jel.

Hát ha egy állat, különösen egy ekkora nem tud lábra állni, az nagyon nem jó jel... Lehet, hogy csak a lábával van baj, de erõsen kétlem, egy õznek akkor is tudnia kellene még futni is, ha az egyik lába mondjuk eltört. A gyengeség általában komolyabb dologra utal, állatorvosnak kell mindenképpen szólni. Az, hogy eszik, mint a gép, szintén nem biztos, hogy jó jel.

Ha a kutya lázas erõs fájdalmai vannak és nehezen tud csak lábra állni mi lehet a baja?

A doki szerint steril agyhártya gyulladása lehet ami ritka adott neki injekciót a lábába és az oldalába azt mondta hogy 24 órán belül várható javulás.Eszik,iszik,pisil,kakil nem hány egy pár lépést tud csak megtenni de van életkedve és csóválja a farkát csak fekszik és nagyon sokat nõtt.

Legjobb válasz: nézzétek meg a lábát nincs e valami külsérelmi nyom. ha kifejezetten egy lábát fájlalja akkor azzal lehet valami, törés, rándulás, stb, a láz pedig akár gyulladástól is lehet.

nézzétek meg a lábát nincs e valami külsérelmi nyom. ha kifejezetten egy lábát fájlalja akkor azzal lehet valami, törés, rándulás, stb, a láz pedig akár gyulladástól is lehet.
kérdez meg egy másik állatorvost ha ennek nem hiszel. az itteni civilek aztán nem sokat tudnak mondani..
Mi az, hogy nagyon sokat nõtt?!?! Én gondolnék fertõzött kullancsra is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a komenteket de már jobban van! Már szétszed minden ugrál fut (Újra a régi)!!! Az volt a baja hogy nagyon sokat nõtt és gegyulladtak a lábai és ettõl lázas lett nem tudott felkelni szóval nemvolt semmi féle agyhártyája meg ijenek!
Mi az hogy steril? Az én kutyámnak idõskori agyhártya gyulladása volt, annyira szédült hogy elesett. Nem azért fekszik annyit a kutyád mert szédül? Sürgõsen másik doki!
Akkor fog baja esni, ha így marad!
A kérdező hozzászólása: Fáj neki hogy ha hozzá érünk e lábához és nem merjük szállítani se nehogy valami baja essen.
Igen, irány egy olyan orvos, aki nem tippel, hanem vizsgál!
Diagnosztizálni azért szerintem legalább egy röntgen és vérvizsgálat nélkül nem lehet 1000%-ra ilyesmit.Lehet hogy ez a doki ért hozzá és szereti az állatokat, ám biztos hogy nem varázsló és nincs röntgenszeme. Mindenképp másik orvost!
A kérdező hozzászólása: Ránézésre állapitotta meg és azt mondják hogy ez a doki ért hozzá és nagyon szereti az állatokat is.
A kérdező hozzászólása: 2 hónap alatt kb 20 cm nõtt.
Az orvos megmondta, hogy mi a baja. Bár ilyesmi betegségrõl még nem hallottam. Ránézésre állapította meg, vagy csinált némi vizsgálatot is?
Legközelebb olyan orvost hívjatok, amelyik a csonthártyagyulladást meg tudja különböztetni az agyhártyagyulladástól.Még számíts rá, hogy elõ fog neki jönni.


Mit lehet a lábára használni?

Lovardánkban az egyik lánynak a lova er?s ínhúzódást szenvedett. Lehet lovagolni, de csak kímélve, mert ha többet lovagolják, akkor elkezdi nagyon fájlalni a lábát. Volt úgy, hogy rá sem akart lépni. Az állatorvos már látta. Milyen krémek, balzsamok, gélek vannak ilyesmire, amik ha nem is meggyógyítják, de enyhítik a fájdalmat, vagy nyugtatják, valamilyen formában segítik a ló lábát. Az én lovam Biotint kap a patájára, ezért kérdezlek titeket, hogy a lábra mit ajánlatok.

Legjobb válasz: Egyetértek az elsõvel: a doki nem mondta, hogy teljes pihenõ??? Furcsállanám.... A lábára: 2 venoruton gél, 2 phenilbutason kenõcs, ha tudtok szerezni a gyógyszertárból, akkor unguentum contra dolorem és heparin, ezt összekeverni, jól belemasszírozni a lábába, tekerjétek körbe nejlonnal, hogy ne a kötés szívja be, majd istállófásli. Naponta legalább négyszer cserélni, minden csere között lemosni, alaposan megtörölni, utána lehet újra kenni. Az egyik lovamnak rendesen kijött az ina, így raktam rendbe, többé nem jött elõ a probléma, versenypályára is visszakerült, nincs gond vele. Viszont egy hónap teljes boxnyugalmat kapott, majd két hétig csak kézen sétált, végül fél év teljes pihenõ legelõn, egyáltalán nem volt lovagolva. Munkába nagyon fokozatosan vettem vissza, hetekig csak sétált terepen, elõször fél órát, majd fokozatosan két órára növeltem az idõt, csak ezek után kezdtünk el ügetgetni. A versenyszezont kihagyta teljesen, de felépült és ez a lényeg.

Egyetértek az elsõvel: a doki nem mondta, hogy teljes pihenõ??? Furcsállanám.... A lábára: 2 venoruton gél, 2 phenilbutason kenõcs, ha tudtok szerezni a gyógyszertárból, akkor unguentum contra dolorem és heparin, ezt összekeverni, jól belemasszírozni a lábába, tekerjétek körbe nejlonnal, hogy ne a kötés szívja be, majd istállófásli. Naponta legalább négyszer cserélni, minden csere között lemosni, alaposan megtörölni, utána lehet újra kenni. Az egyik lovamnak rendesen kijött az ina, így raktam rendbe, többé nem jött elõ a probléma, versenypályára is visszakerült, nincs gond vele. Viszont egy hónap teljes boxnyugalmat kapott, majd két hétig csak kézen sétált, végül fél év teljes pihenõ legelõn, egyáltalán nem volt lovagolva. Munkába nagyon fokozatosan vettem vissza, hetekig csak sétált terepen, elõször fél órát, majd fokozatosan két órára növeltem az idõt, csak ezek után kezdtünk el ügetgetni. A versenyszezont kihagyta teljesen, de felépült és ez a lényeg.
Mert nem jött helyre. Egyáltalán nem szabadna lovagolni a teljes gyógyulásig!!!
Felelõs gazda kivárja a boxpihenõt, kenegeti a lábát, utána sétáltatja pihenteti még a lovat, ha elõjön akkor újra állatorvos újabb pihenõ, mert az elõzõ nem volt elég vagy komolyabb kezelésre van szükség. A ló láb igen kényes dolog, lassan gyógyul. Türelem, lovat terem, ha fennáll továbbra is probléma, akkor állatorvos, esetleg lehet többet is kérdezni, mert az is lehet, hogy nem csak egy "egyszerû" húzódásról van szó.
Ínhúzódásra boxpihenõ. Ezt nem mondta az állatdoki? Mikor a mi lovunk lába meghúzódott, akkor kapásból kapott 1 hónap pihenõt, utána is csak nap kézen történõ séta volt vagy két hétig, mindig növekvõ távolságba. Kenni lóbalzsammal kentük, illetve borogattuk neki. Mi a "boxfogságot" úgy oldottuk meg, hogy a többi ló legelõje mellett leválasztottunk egy boxnagyságú kis karámot, így szabad levegõn volt és a többi lóval is volt kontakt, viszont ficánkolni csak annyit tudott, mintha az istállóban állt volna. Szóval nem kéne terhelni, mert nem fog elmúlni a fájdalom. Ha te meghúzod a lábad te sem sétálgatsz terhelve, hanem otthon pihenteted.
A kérdező hozzászólása: Nem most történt az egész, hanem már egy jó ideje. Azóta már megvolt a pihenõ, csak ha többet megy, ha valami, akkor sántít.

Mit lehet tenni, ha a lábamat nem akarja megfogni a szoli? Vagy egy idö után barnulni fog az is? Csak az nehezebben barnul?

Mindig állóba megyek,fekv?be nem is szeretnék,esetleg krém van erre és azt hányszor kell bekenni vele és drága vagy vannak olcsóbbak is?hol lehet venni?vagy egy idö mulva a lábam elkezd majd barnulni csak mivel nagyon fehér a böröm ezért az nehezebben barnul?:(

Legjobb válasz: ajj nekem is ez volt a problémám nyáron.Én is állóba voltam. Hetente jártam 1-szer vagy 2 szer, de inkább 1 héten egyzser. És a lábamon semmi nem látszott kb. A karom, a hasam, az arcom már tiszta olyan volt hogy azt hitték valahol nyaralás közben barnultam le. A lábamon csak kb nyár végén kezdõdött el egy kis szín látszódni. Ebbõl arra jöttem rá hogy tavasszal elkezdek járni szoliba hogy nyárra barna legyen a lábam is :D utána meg csak néha néha. Amúgy a szolikban sztem vannak iylen krémek, amik segíthetnek ebben a bajban, de valahogy sohan nem kérdeztem rá, meg sztem elég pénzes is mert ahogy elnéztem elég kis adagot adnak.

ajj nekem is ez volt a problémám nyáron.Én is állóba voltam. Hetente jártam 1-szer vagy 2 szer, de inkább 1 héten egyzser. És a lábamon semmi nem látszott kb. A karom, a hasam, az arcom már tiszta olyan volt hogy azt hitték valahol nyaralás közben barnultam le. A lábamon csak kb nyár végén kezdõdött el egy kis szín látszódni. Ebbõl arra jöttem rá hogy tavasszal elkezdek járni szoliba hogy nyárra barna legyen a lábam is :D utána meg csak néha néha. Amúgy a szolikban sztem vannak iylen krémek, amik segíthetnek ebben a bajban, de valahogy sohan nem kérdeztem rá, meg sztem elég pénzes is mert ahogy elnéztem elég kis adagot adnak.
A kérdező hozzászólása: Hát igen sztem is elég drágák azok és, még sztem allergiás is lehet rájuk az meber:( hát nem tudom, remélem lebarnul majd az is:) köszönöm a választ:)

22+5-hetes kismama vagyok! Rettenetesen kivannak dudorodva a viszereim a lábamon:- (Mit lehet kezdeni vele? Gumiharisnya? Vagy valami más?

Kihez forduljak?

Legjobb válasz: Szia! Jót tesz a váltott hideg-melegvizes zuhany, almaecetes borogatás, higitva meg is ihatod, kompresszios harisnya, ezt gyógyászati segédeszköz boltban szerezd be, sok C-vitamin, mikor pihensz felfolcolt láb. Ne ácsorogj sokat és ne lógasd a lábad ha ülsz. Remélem fog használni, egyébként ezzel a belgyógyaszaton, azon belül is az angiologián foglalkoznak. Jobbulást! 30+4

Szia! Jót tesz a váltott hideg-melegvizes zuhany, almaecetes borogatás, higitva meg is ihatod, kompresszios harisnya, ezt gyógyászati segédeszköz boltban szerezd be, sok C-vitamin, mikor pihensz felfolcolt láb. Ne ácsorogj sokat és ne lógasd a lábad ha ülsz. Remélem fog használni, egyébként ezzel a belgyógyaszaton, azon belül is az angiologián foglalkoznak. Jobbulást! 30+4
Bocs, felpolcolt.
Én használtam vadgesztenye krémet (Biomed, Venal), ami kifejezetten visszérproblémákra van. Gyógyszertárban, drogériában megtalálod. Szerintem érdemes kipróbálni, hátha javul.
Szia! Nekem aranyérrel voltak elég durva problémáim, ami ugye szintén visszér.Nálam már semmilyen házi praktika és gyógynövényes, homeopátiás gyógymód nem vált be. Mindenféleképpen beszélj az orvosoddal, biztos megpróbál segíteni.Azt tuti megmondja, milyen szakorvoshoz kell ilyen esetben fordulni.Nálam ez az általános sebészetet jelentette, de a Te esetedben ez valószínûleg más lesz. Amit nekem felírt a sebész, és tõle függetlenül a nõdokim is, egy Detralex nevû érvédõ gyógyszer, amit kismamáknál visszér kezelésére szokás adni.Ezt írják a tájékoztatóban: Gátolja a vénák tágulását, és növeli a hajszálerek ellenállását.Az alsó végtag idült vénás elégtelenségének kezelésére ajánlott. Nálam végül ez vált be.Ami biztos, hogy fordulj mielõbb orvoshoz, mert ahogy nõ a pocid, a lábaidra is egyre nagyobb teher nehezedik, fõleg a végén. Remélem tudtam segíteni!38 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!szép babavárást!

Nekem a lábamon a sarkam és egy kicsit fejjebb sárga és ki van száradva! Ez mi lehet? Mit kenjek rá? Vagy ez komolyabb mint gonolom? (alapvetően is száraz mőrű vagyok)

Legjobb válasz: Ez nem lesz komoly. Egyszerûen szerintem csak ki van száradva. Lábpuhító, sarokpuhító hidratálókkal be lehet kenni nappalra és akár éjszakára is. Az Avon-ban nagyon jó ilyen termékek van, elfogadható áron. Nekem is száraz a sarkam, nem vastag rajta a bõr, de ércesedik. Be lehet szerezni a DM-ben egy szuper sarokreszelõt is. Kb. 350 Ft, Fehér nyele van és és két oldalán nagyon finom smirglipapír-féleség van ragasztva. A hajgumik, csipeszcsatok polc környékén van. Fürdés után amikor jól kiázik a lábad, ezzel finom át tudod dörzsölni. Leradírozza a felesleges hámréteget, utána meg bekened hidratálóval. (Persze ez csak akkor jó, ha nem vastag rajta a bõrkeményedés)

Ez nem lesz komoly. Egyszerûen szerintem csak ki van száradva. Lábpuhító, sarokpuhító hidratálókkal be lehet kenni nappalra és akár éjszakára is. Az Avon-ban nagyon jó ilyen termékek van, elfogadható áron. Nekem is száraz a sarkam, nem vastag rajta a bõr, de ércesedik. Be lehet szerezni a DM-ben egy szuper sarokreszelõt is. Kb. 350 Ft, Fehér nyele van és és két oldalán nagyon finom smirglipapír-féleség van ragasztva. A hajgumik, csipeszcsatok polc környékén van. Fürdés után amikor jól kiázik a lábad, ezzel finom át tudod dörzsölni. Leradírozza a felesleges hámréteget, utána meg bekened hidratálóval. (Persze ez csak akkor jó, ha nem vastag rajta a bõrkeményedés)
A kérdező hozzászólása: Köszi..és nem vastag abõrkeményedés..még csak 16 vagyok! De miért sárga? Ez zavar jobban, mintha valami kínai lennék..! :D
Azt nem tudom miért sárga, és mennyire sárga. Esetleg nem cipõ, csizma talpa fogta be, nylon harisnyán keresztül?
Azért sárga a színe, mert elhalt bõrrétegrõl van szó, aminek sem vérellátása, sem semmilyen kpacsolata nincs már a szervezeteddel, kolonc a szép, puha bõröd nyakán:) Mindenkinek ilyen. Ne járj sokat mezítláb, használd a bõrpuhítót ás a sarokreszelõt és megint szép lesz.

Normális hogy már 24-25 hetesen dagadok, és fájnak a lábaim? Mit lehet tenni ez ellen? Ugye a picuromnak nem lesz baja ettől? Mi az a terhességi mérgezés?

Ezzel kapcsolatban olvastam err?l.

Legjobb válasz: Szia! Mindenképp fordulj orvoshoz,fõleg ha más tüneteid is vannak. Fejfájás, esetleg hirtelen testsúlyváltozás, vagy magas vérnyomás. Tényleg súlyosabb esetekben elõfordulhat terhességi mérgezés, de ha idõben észreveszik, kezelhetõ. A babára nem, hanem Rád lehet veszélyes, ill. a babára is, mert ha súlyos mérgezés lép fel, akár korábban is beindíthatják a szülést. Nem megijeszteni akartalak, mert egyáltalán nem biztos, hogy Veled is ez van, lehet, hogy egyszerûen a nagy meleg miatt dagadnak a lábaid, de ha más nem, a védõnõhõz menj mindenképp el, és vigyél neki vizeletmintát. Õ megnézi, hogy van e benne fehérje, ami utalhat még a mérgezésre, mér egy vérnyomást, és vagy azt mondja, hogy semmi gond, vagy tovább küld orvoshoz.Remélem nem ijesztettelek meg, de érdemes erre odafigyelni.

Szia! Mindenképp fordulj orvoshoz, fõleg ha más tüneteid is vannak. Fejfájás, esetleg hirtelen testsúlyváltozás, vagy magas vérnyomás. Tényleg súlyosabb esetekben elõfordulhat terhességi mérgezés, de ha idõben észreveszik, kezelhetõ. A babára nem, hanem Rád lehet veszélyes, ill. a babára is, mert ha súlyos mérgezés lép fel, akár korábban is beindíthatják a szülést. Nem megijeszteni akartalak, mert egyáltalán nem biztos, hogy Veled is ez van, lehet, hogy egyszerûen a nagy meleg miatt dagadnak a lábaid, de ha más nem, a védõnõhõz menj mindenképp el, és vigyél neki vizeletmintát. Õ megnézi, hogy van e benne fehérje, ami utalhat még a mérgezésre, mér egy vérnyomást, és vagy azt mondja, hogy semmi gond, vagy tovább küld orvoshoz.Remélem nem ijesztettelek meg, de érdemes erre odafigyelni.
Szia a terhességi mérgezés konkrétan azt jelenti, hogy a szíved a többletsúly (ez lehet víz, súlyfelesleg) miatt nem bírja a megterhelést, és nem tudja ellátni a babát megfelelõen. A vérkeringés nem megfelelõ, és ez nagy bajt jelenthet a babára nézve. Én is szigorú diétán vagyok, mert azt mondta a dokim, hogy ha kialakul, utána már nem sok mindent tudnak segíteni, kialakul a Help szindróma. Ezután utánna olvashatsz a neten. Nem ijesztgetni akarlak, de oda kell figyelni magunkra. Boldog babavárást! 30 hetes kismama
Egy kicsit nekem is dagadt 23 hetesen. Az orvos diétát javasolt (ne egyek édességet) és sok mozgást, úszást, valamint sokszor felpolcolva kell pihentetni a lábat. Kerüld az egyhelyben állást és a láblógatva ülést. Én ezt nagyon komolyan vettem, és teljesen kiment a víz. Ettem és eszem most is a sok dinnyét, ami vízhajtó. Jelenleg a 35 hétben vagyok, és csak akkor dagadok meg egy picit, ha nagyon sokat megyek a nagy melegben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! sok egészséget nektek!
Szia! Hát nem éppen jó, hogy már vizesedsz, de kb. azóta vizesedem én is. Ha más bajod nincs, és minden rendben van a vizsgálatokon, akkor a babának sem lesz baja. Sajnos nekem összejött minden és kórházba kerültem. Magas vérnyomás, dagadás, hirtelen súlygyarapodás, ráadásul a keringés sem volt megfelelõ. Azt írták diagnózisként, hogy grav. toxémia (terhességi mérgezés). Amit tehetsz, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe: Sószegény diéta, és figyelj az ásványvíz na tartalmára. A legkevesebb na a Nestlé Aquarelben van. Valamit pihenj sokat felpockolt lábbal, és kerüld a stresszt! Ha ezeket betartod, akkor remélhetõleg nem lesz gond. 34 hetes kismama

3 éves a kisfiam. Túl vagyunk az influenza lázas szakaszán (kb.3napja nincs láza). Köhögés maradt, illetve az, hogy alig tud lábra állni, mert fájnak a lábai. Nagyon aggódom. Mi lehet ez?

Délután lesz gyerekorvosunk.

Legjobb válasz: Jaj,egyemmeg:) Ne aggódj, azért fájnak a lábai mert ugye szinte csak pihent,feküdt. Ilyenkor elnehezülnek, és nagyon fájnak, nem csak a kicsiknek. És van olyan betegség ebben az esetben az influenza, hogy fájnak a lábacskái. Doktor bácsi ír majd fel neki valamit!:)

Jaj, egyemmeg:) Ne aggódj, azért fájnak a lábai mert ugye szinte csak pihent, feküdt. Ilyenkor elnehezülnek, és nagyon fájnak, nem csak a kicsiknek. És van olyan betegség ebben az esetben az influenza, hogy fájnak a lábacskái. Doktor bácsi ír majd fel neki valamit!:)
2 ismerõsöm gyerekének is volt szövõdményként csípõizületi gyulladása, ami azzal járt, hogy nem tudtak lábra állni. (influ vagy felsõlégúti akármi szövõdményeként) vidd orvoshoz.

Mit lehet tenni X-láb ellen?

Hallottam, hogy m?téttel lehet korrigálni. Más lehet?ség nem is létezik? A m?tétet már nem vállalnám be! Ha valaki tud valami megoldást, kérem írja le :) Köszönöm

Legjobb válasz: Szoríts a lábad közé egy labdát, és azzal végezz gyakorlatokat.

Szoríts a lábad közé egy labdát, és azzal végezz gyakorlatokat.
A kérdező hozzászólása: Pontosan hogy csináljam? A térdemhez tegyem vagy máshova? Mekkora legyen a labda vagy lehet más is? Milyen kemény legyen? És mennyit csináljak a feladatból? Elnézést a sok kérdésért és nagyon szépen köszönöm a választ! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!