Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet kezelni a szájpenészt (2 db)

Mivel lehet hatékonyan kezelni a szájpenészt?

A három hetes kislányomnak már egy hete kenem a száját a doki által felírt oldattal, de nagyon makacs a gomba és nehezen múlik! Tudom, hogy ez sokáig is eltarthat, de nincs valami természetes gyógymód is amivel segíthetnék neki?

Legjobb válasz: Szia!Fõzzél kamillateát tegyél bele citromlevet nekem a védõnõm ajánlotta és bevált.Sok sikert!

Szia!Fõzzél kamillateát tegyél bele citromlevet nekem a védõnõm ajánlotta és bevált.Sok sikert!
borax-glicerin
Nekem is az vált be amit a 2. válaszoló írt. Másnéven rózsaméz. Ecsetelni kell vele, de raghatsz a cumijára is (hogyha cumizik) nekem nagyon szerette.
Bocsi. (rakhatsz)
Sziasztok!Az elsõ válaszadó vagyok igazatok van a rózsamézzel kapcsolatban, de mi van ha nehezen viszi le én így jártam és nem is volt veszélyes a szájpenész.Nekem nehezen ment le tõle és ekkor kérdeztem rá a védõnõmtõl és õ a citromos kamillát javasolta ami tökéletesen bevált.Már az elsõ alkalommal szépen levitte és még utánna 1-2napig mosogattam a száját vele.végleg eltünt a szájpenész.

Mi a szájpenész tünete? Hogyan lehet megelőzni és hogyan lehet kezelni?

7 hetes a kisfiam és ma reggel vettem észre hogy nagyon fehér a kis nyelve, letöröltem neki gézlappal de hátul még mindig olyan ahova nem engedi hogy benyúljak. Mit tegyek??

Legjobb válasz: Szia!A szájpenész csak anyatejes babáknak lehetFeher föccenés szerü folt a szájpadon!Nagyon fájdalma nem tud enni mert nem tudszopizni evés közben elfordul a cicitõl fájdalmasan sír!Rozsamézzel kell kenegetni /glicerin borax/ Az esti fürdõ vizes öblités regi hagyomány de egy szájpenéze gyereknek nem használ mert ahogy az emésztõrendszerén végig halad é kiürül a száj mosással mindig visszafertözõdik!De amig nincs semmi baj addig lehet fürdõvízzel szajat öblíteni!Mi is szoktuk!:)) jobbulást

A kérdező hozzászólása: Nincsen szájpenészünk!! Azt mondta a dokink hogy az általában a kórházból szokták hazahozni a picik!!
Szia!A szájpenész csak anyatejes babáknak lehetFeher föccenés szerü folt a szájpadon!Nagyon fájdalma nem tud enni mert nem tudszopizni evés közben elfordul a cicitõl fájdalmasan sír!Rozsamézzel kell kenegetni /glicerin borax/ Az esti fürdõ vizes öblités regi hagyomány de egy szájpenéze gyereknek nem használ mert ahogy az emésztõrendszerén végig halad é kiürül a száj mosással mindig visszafertözõdik!De amig nincs semmi baj addig lehet fürdõvízzel szajat öblíteni!Mi is szoktuk!:) ) jobbulást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap mindenképpen elviszem dokihoz!!!
Szájpénésze csak anyatejes babónak lehet!Mutasd meg a dokinak, de szerintem de igy látatlanba nehéz vmit mondani! Ja a második voltam megint!:) ))
A szájpenész az élesztõgomba (candida) elszaporodása, ami könnyen kialakul, ha gyenge az immunrendszer. fõleg antibiotikumos kezelés után jelentkezik, egyébként nagyon gyakori. ha nem kezelik ecsetelõvel, végigmegy az emésztõrendszeren, ahol zavarokat is okot és kiütéseket a popsi környékén (ebben az esetben gombaölõ popsikenõcs kell, vagy canesten a védõkrém alá). mindenképp mutasd meg dokinak, de legalább védõnõnek! szakavatot szem rögtön tudja, mi a teendõ. én is azt hittem, hogy a kisfiam szájában csak tejlerakódás van, közben pedig már szájpenész volt, hiába tudtam könnyen letörölni... és csodálkoztam, hogy keveset eszik.
A tápszeres babáknál is van nekünk is volt....a nyelvén is lehet meg a szája oldalába nem csak a szájpadláson.... ecsetelõt lehet kérni a gyógyszertárba....és nem csak anyatejtõl lehet meg tápszertõl mondta a gyerekorvos hogy attól is lehet majd ha már fogdos dolgokat....
Szia! Hát azt nem tudom, hogy tápszereseknél okaozhat e szájpenészt. Sztem elõfordulhat hisen a tápszer is glükoz tartalmú.. Az én kislányom anyatejes és nekünk is volt szájpenészünk. A doktornõ írt fel ecsetelõt amivel kenni kellett a száját minden etetés elõtt 4-5 nap múlva már nyoma sem volt. Azt hisem azt vény nélkül nem lehet megvenni, de mindenképpen mutasd meg a háziorvosnak.
A kérdező hozzászólása: Azért vegyek ecsetelõt és kezeljem vele???
A kérdező hozzászólása: Mi tápszeresek vagyunk. Akkor eszerint nálam csak kajamaradvány???
A 2. vagyok a nyelve fehérebb mint lenni szokott mert a tejtõl is feher és az nem baj?!
A patikában tudnak neked ajánlani, azt hiszem rózsavíznek hívják. Én az esti fürdetésnél már egész párnapos korában rászokattam a szájmosásra. Ha annyit mondok fogmosás, akkor nyitja is a száját. Már 10 hósak vagyunk és a szájpenész jelét sem láttam. Most meg már minden étkezés után, arcmosást a fogmosás követi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!