Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet kezelni (308 db)

Borzalmasan viszket mindenhol, apró hólyagocskák, melyekben nedv van, a vakarás következtében "kipukkannak" és borzalmasan viszket tovább. Az egész testemen piros foltok. Mitől lehet és mivel lehet kezelni?

Dokihoz nem megyek, inkább megoldanám magam.

Legjobb válasz: Ez nagyon úgy hangzik mint a bárányhimlõ ami fertõzõ és nem tudod otthon magadnak megoldani. De lehet fertõzés is, amit gyógyszer híján szintén nem tudsz otthon kezelni, és mivle minden antibiotikum és antimikotikum vényköteles, így mindenképpen kénytelen leszel orvoshoz fordulni.

Ez nagyon úgy hangzik mint a bárányhimlõ ami fertõzõ és nem tudod otthon magadnak megoldani. De lehet fertõzés is, amit gyógyszer híján szintén nem tudsz otthon kezelni, és mivle minden antibiotikum és antimikotikum vényköteles, így mindenképpen kénytelen leszel orvoshoz fordulni.
ja és ha vakarod és kidurrannak a hólyagok akkor azok utólag heggesek maradnak, mély lyukak lesznek a bõrödben Úgyhogy ne vakard, viszkessen akármennyire is, bird ki És menjél el orvoshoz mert nem fog meggyógyulni magától
A kérdező hozzászólása: Aki volt már bárányhimlõs az többé nem lehet?
Nálunk ilyen kiütések a gyereken zsíros kajától szoktak lenni.
nemtudom a bárányhimlõ újra fertõzhet e de menj el egy orvoshoz és mutasd meg magad neki az a biztos
meleg miatt van:) Fenistil gél, vagy hintõporral tudod kezelni.
Melegkiütés: Számtalan apró piros pöttybõl áll a kiütés, a foltok felszínén pici hólyagok is megjelenhetnek, ezek megnyílhatnak, nyomukban barnásnak látszik a bõrfelület. Legtöbbször nyakon kezdõdik, de a törzset, füleket és az arcot sem kíméli. Ártatlan, bár elég ijesztõnek tûnõ betegség. Naponta érdemes lemosni a bõrt tiszta vízzel, hintõporozni, de a legjobb, ha a kicsit hûvös helyen tudjuk tartani. Amennyiben a melegkiütés elfertõzõdik, gennyes csomók keletkeznek, akkor antibiotikum, esetleg sebészi megnyitás is szükségessé válhat. Kék foltok: A zúzódásokra emlékeztetõ, „mongolfoltnak” nevezett elszínezõdéseket a bõr alatt átmenetileg felhalmozódó festékanyag okozza. Sötétebb bõrû csecsemõkön ezek gyakoribbak, teljesen ártalmatlanok és idõvel elhalványulnak.
Mit akarsz rajta kezelni? Megvárod, amíg heged és kész.
Ja, és a sebeket én is betadinnal kezeltem mindig, a sebészek is azt javasolták.
Az algopirin nem szünteti meg a láz okát, pl. egy fertõzést. Sõt, pont a védekezõ mechanizmust iktatja ki. Lázcsillapító helyett emiatt én is inkább orvoshoz mennék.
Szia, Betadine cseppel kellene szerintem. Én a varrataimra mindig azt csepegtetek. Fertõtlenít, nem csíp, jó cucc. A lázzal tényleg orvost kéne látogatni amúgy.
#8 Elég kezdõ lehetett az a doki aki ekkora vágást csinált rajtad, hogy hozzáférjen a célterülethez. :-)
Szív mûtétnél volt rajtam úgy 100 cm varrat, és harmadnap már simán lehetett fürödni!
Ne kezeld. Max fertõtlenítsd, betadinnal vagy más fertõtlenítõvel. A láz lehet reakció is mert biztosan kaptál injekciót. Víz pedig valóban nem érheti.
A kérdező hozzászólása: Bevettem 2 db ALGOPYRINT meglátom mi lesz.
Nagyon nem, azonnal menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: 38.5 a lázam ez normális?
Vizezni persze, hogy nem lehet, mert puhítja a bõrt és kiszakadhat, nem kell bántani.
A kérdező hozzászólása: Lemosni vízzel nem lehet! Gondoltam ezzel fertõtlenítem.
Szerintem ne piszkáld! Ha megjavítják az autódat, akkor otthon azonnal szét szoktad szedni a motorját? Ha száraz a kötés, akkor megggyógyul magától. Ha pedig átnedvezett vagy véres, esetleg lázad is van, azonnal fordulj szakorvoshoz. Én sem nyúlkálok a szétszedett mikrohullámú sütõbe, ha nem indul. Már bocs a hasonlatért!


Csecsemők bőrgombáját mivel lehet kezelni?

Egyel?re nem érem el az orvost, jól jönne pár tanács!

Legjobb válasz: Lányomnak kamillával kellett lemosni a fertõzött területet (patikai kamillát fõztem, leszûrtem, vattapamaccsal lemostam a lányom bõrét). De ez csak egy dolog, amit a doki mondott. Bõrgyógyász megvizsgálta, felírt egy patikai kevert krémet, és azzal kellett kezelni, kifejezetten annak a gombának megfelelõ krémmel. Otthoni praktikák bõrgomba ellen sokszor csak rosszabbat tesznek, úgyhogy azért ne vesd bele magad a sok próbálkozásba. Várd meg míg doki mond majd valamit.

Lányomnak kamillával kellett lemosni a fertõzött területet (patikai kamillát fõztem, leszûrtem, vattapamaccsal lemostam a lányom bõrét). De ez csak egy dolog, amit a doki mondott. Bõrgyógyász megvizsgálta, felírt egy patikai kevert krémet, és azzal kellett kezelni, kifejezetten annak a gombának megfelelõ krémmel. Otthoni praktikák bõrgomba ellen sokszor csak rosszabbat tesznek, úgyhogy azért ne vesd bele magad a sok próbálkozásba. Várd meg míg doki mond majd valamit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A kamillával akkor megpróbálkozunk, este pedig viszem a dokihoz.
Nekünk a pelus alatt a fenekén volt gombás a bõre, mikor ránézett az oltáskor a doki egybõl mondta hogy ez gomba, én azt hittem addig pelenkakiütés (nagyon hasonló volt). Csak annyit mondott kenjük Canestennel, ez recept nélkül kapható és kb. 2 hét után el is múlt, azóta sem volt gombája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Végül kiderült, hogy nem gomba, hanem allergia. Szerencsre már gyógyul neki :)

PSD kiterjesztésű fájlt mivel lehet kezelni?

Mi lehet ez egyébként? 30 MB a mérete.

Legjobb válasz: Adobe Photoshoppal tudod kezelni :)

Adobe Photoshoppal tudod kezelni :)
Ez egy képfájl. A Photoshop programban készült. A képnézõ programok amúgy kezelik, simán meg lehet nézni. Pl. IrfanView, FastStone
AdobeReaderrel megtudod nézni, de szerkeszteni nem. A szerkesztéséhez Photoshop szükséges.

A tejkiütést mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Nem kell semmivel kezelni. Az anyai hormonok így ürülnek a babából, magától el fog múlni. Persze vannak mindenféle kencék, amit egyik-másik orvos felír, de fölösleges kenegetni, ha magától is kb. ugyanannyi idõ alatt múlik el.

Nem kell semmivel kezelni. Az anyai hormonok így ürülnek a babából, magától el fog múlni. Persze vannak mindenféle kencék, amit egyik-másik orvos felír, de fölösleges kenegetni, ha magától is kb. ugyanannyi idõ alatt múlik el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, csak aggódom mert rengeteg sok van rajta!
Én egy ideig sudocrem-mel kezeltem, aztán feladtam. Újból és újból visszajött, majd egy idõ után megszûnt magától. Nálatok is biztosan el fog múlni, pár hétig tart csak. Banyuci
Én is sudocrem-el kezeltem, csak szerencsésebbek voltunk, mint Banyuci babája, mert 3 nap alatt teljesen elmúlt, és nem is jött vissza.

Szúnyogcsípéseket mivel lehet kezelni 5 hós babánál? Milyen orrsprayt használhat?

megyünk nyaralni és még ezeket be akarom szerezni, arra lennék kíváncsi nektek mi vált be. Illetve 1-2 jó ötlet ami még biztosan kell. Köszi el?re is...

Legjobb válasz: Szia! A szúnyogcsípést jobb megelõzni. Patikában lehet kapni babáknak való szúnyogriasztó kencét. A babakocsira nemárt beszerezni egy szúnyoghálót. Én vittem szükség esetére Fenistil gélt. Orrdugulásra tengeri sós orrsprayt lehet használni. Ha tehetitek, vigyetek fürdõkádat a babának. Mi nem vittünk hely szûke miatt. Ne tudd meg mit bénáztam a zuhany alatt mire lefürdettem. A kádba/zuhanytálcába természtesen nem tettem bele, még textillel is veszélyes szerintem (gombák).

Szia! A szúnyogcsípést jobb megelõzni. Patikában lehet kapni babáknak való szúnyogriasztó kencét. A babakocsira nemárt beszerezni egy szúnyoghálót. Én vittem szükség esetére Fenistil gélt. Orrdugulásra tengeri sós orrsprayt lehet használni. Ha tehetitek, vigyetek fürdõkádat a babának. Mi nem vittünk hely szûke miatt. Ne tudd meg mit bénáztam a zuhany alatt mire lefürdettem. A kádba/zuhanytálcába természtesen nem tettem bele, még textillel is veszélyes szerintem (gombák).
Van egy ilyen fehér rázós valami, gyógyszertárban lehet kapni, direkt babáknak van rovarcsípésre. Én úgy tudom a fenistilt nem szabad náluk használni, azt nem tudom hogy miért. Kérdezz rá gyógyszertárban, biztos tudni fogják.
Nekem a védõnõ csípésre a sudocremet javasolta.

Kutyusom vakarózik, viszket, vöröses a bőre. Bolha nincs benne. Rágja a lábát. Mi baja lehet, mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Lehet rühatka de allergia is. Vidd el dokihoz ezt csak õ tudja megállapítani.

Lehet rühatka de allergia is. Vidd el dokihoz ezt csak õ tudja megállapítani.
ez rengeteg minden lehet. mióta csinálja?
Vidd el állatorvoshoz. Valószínûleg rühatka lehet.
ha nem gennyes csak sima vöröses a bõre és kiharapdálja a szõrét lehetséges , hogy csirke allergiája van !! mivel eteted õt ?? az enyémnek is ez a baja most 8 hetes diétán van ami azt jelenti , hogy fõtt krumplit kap olyan hússal amit még az egész életében nem kapott õ most vad nyesedéket kap !!de a legjobb ha el viszed egy bõr gyógyász szak orvoshoz én az istván utcába mentem vele ott értenek is hozzá !!!

Ha egy őz jó étvágya mellett nem tud lábra állni mi lehet a baja és mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Hát ha egy állat, különösen egy ekkora nem tud lábra állni, az nagyon nem jó jel... Lehet, hogy csak a lábával van baj, de erõsen kétlem, egy õznek akkor is tudnia kellene még futni is, ha az egyik lába mondjuk eltört. A gyengeség általában komolyabb dologra utal, állatorvosnak kell mindenképpen szólni. Az, hogy eszik, mint a gép, szintén nem biztos, hogy jó jel.

Hát ha egy állat, különösen egy ekkora nem tud lábra állni, az nagyon nem jó jel... Lehet, hogy csak a lábával van baj, de erõsen kétlem, egy õznek akkor is tudnia kellene még futni is, ha az egyik lába mondjuk eltört. A gyengeség általában komolyabb dologra utal, állatorvosnak kell mindenképpen szólni. Az, hogy eszik, mint a gép, szintén nem biztos, hogy jó jel.

Lehet a sárgafülüékszerteknős atkás? És ha igen mivel lehet kezelni? Vagy vigyem el az állatorvoshoz?

Ma reggel azt nettem észre hogy a napozó kövén meg a teknősön is kis piros izék ugráltak. Lemostam róla, és teljesen kifertőtlenítettem az akváriumot, mit tehetnék még?

Legjobb válasz: mikor a leguánom atkás lett hosszú keresgélés után a Frontline kutya és macska kölyköknek való sprayt javasolták, és el is tûntek pár nap alatt a sok bosszúságot okozó atkák... ha maradtak, ami nem biztos, tekintve hogy a teknõs terrárium kisebb, mint ami nekem van, lehet sikeresen kiírtottad õket, de jobb figyelni a fejleményeket... ha megmaradtak én azt javaslom, hogy szárazon fújd le a teknõst, és hagyd egy napig terráriumon kívül, aztán mosd le, és úgy tedd vissza õt...

mikor a leguánom atkás lett hosszú keresgélés után a Frontline kutya és macska kölyköknek való sprayt javasolták, és el is tûntek pár nap alatt a sok bosszúságot okozó atkák... ha maradtak, ami nem biztos, tekintve hogy a teknõs terrárium kisebb, mint ami nekem van, lehet sikeresen kiírtottad õket, de jobb figyelni a fejleményeket... ha megmaradtak én azt javaslom, hogy szárazon fújd le a teknõst, és hagyd egy napig terráriumon kívül, aztán mosd le, és úgy tedd vissza õt...
A kérdező hozzászólása: megfogom próbálni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!