Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet jobban elhelyezkedni (5 db)

Mivel lehet jobban elhelyezkedni? Egy Mechatronikusi karbantartó vagy egy gépi forgácsoló? És egy jó szakma az többet ér mint egy éretségi?

Legjobb válasz: Utolsó kérdésre egy hatalmas és erõs IGEN a válasz, sokkal többet ér, az érettségi a kutyát nem érdekli, legfeljebb az állami helyeken ér valamit. Egy céget az érdekli, hogy mennyire vagy jó a szakmádban, nem az, hogy tudod-e mikor volt a francia forradalom vagy, hogy tudsz-e verset elemezni, és egyéb haszontalan marhaságok... CNC forgácsoló vagyok, érettségi után végeztem el, eddig 2 munkahelyem volt, minden interjúra hívás elõtt megkérdeztem vigyem-e az érettségi bizonyítványt, azt mondták NEM KELL, CSAK A SZAKMAI... érdemes volt 4 évet gimiben rohadni... kapják be.

Utolsó kérdésre egy hatalmas és erõs IGEN a válasz, sokkal többet ér, az érettségi a kutyát nem érdekli, legfeljebb az állami helyeken ér valamit. Egy céget az érdekli, hogy mennyire vagy jó a szakmádban, nem az, hogy tudod-e mikor volt a francia forradalom vagy, hogy tudsz-e verset elemezni, és egyéb haszontalan marhaságok... CNC forgácsoló vagyok, érettségi után végeztem el, eddig 2 munkahelyem volt, minden interjúra hívás elõtt megkérdeztem vigyem-e az érettségi bizonyítványt, azt mondták NEM KELL, CSAK A SZAKMAI... érdemes volt 4 évet gimiben rohadni... kapják be.

Pénzügyi középfokú tanfolyamok közül mivel lehet jobban elhelyezkedni? Pl. Pénzügyi- számviteli ügyintéző?

Legjobb válasz: Ezzel biztos nem, max protkóval ;) amugy nem sok esély van a munkaerõpiacon egy ilyen szakmával fõleg gyakorlat nélkül

Ezzel biztos nem, max protkóval ;) amugy nem sok esély van a munkaerõpiacon egy ilyen szakmával fõleg gyakorlat nélkül

Okj-val vagy szakirányúval lehet jobban elhelyezkedni? Mi a különbség abban, hogy mit tanítanak? Mert az árban, tandíjban jó nagy a difi.

Legjobb válasz: Az OKJ egy szakirányú képzés. Pld TB ügyintézõ, pénzügyi és számviteli ügyintézõ stb. Igazából, nem értem pontosan a kérdésedet.

Az OKJ egy szakirányú képzés. Pld TB ügyintézõ, pénzügyi és számviteli ügyintézõ stb. Igazából, nem értem pontosan a kérdésedet.


Mivel lehet manapság jobban elhelyezkedni? A pszichológus vagy a logopédus végzettséggel?

Most szeretnék egy másoddiplomát szerezni és ez a két terület érdekel igazán, de nem szeretnék olyat választani, amivel semmit nem érek. ezen azt értem, hogy a mostani diplomám történelem-tanár, amit amúgy nagyon szeretek, de manapság a pedagógus végzettség nem olyan kelend?. A következ? szakmámat körülményesebben szeretném megválasztani. Ha valaki tud ebben nekem érdemleges tanácsot adni, megköszönném!

Legjobb válasz: Ajánlom, hogy logopédus legyél, mert nagyon kevés van belõlük. Viszont sajnos oda nagyon nehéz bekerülni, mivel egy évig kell részt venned a képzésben, és csak utána nézik meg, hogy alkalmas vagy-e, utána végezheted el a hátralévõ éveket. És sokakat nem talának alkalmasnak olyan beszédhiba miatt, ami az illetõnek fel sem tûnik, illetve azért, mert a hangszíne mélyebb vagy magasabb az átlagosnál (ez szerintem hülyeség, de így van).

Ajánlom, hogy logopédus legyél, mert nagyon kevés van belõlük. Viszont sajnos oda nagyon nehéz bekerülni, mivel egy évig kell részt venned a képzésben, és csak utána nézik meg, hogy alkalmas vagy-e, utána végezheted el a hátralévõ éveket. És sokakat nem talának alkalmasnak olyan beszédhiba miatt, ami az illetõnek fel sem tûnik, illetve azért, mert a hangszíne mélyebb vagy magasabb az átlagosnál (ez szerintem hülyeség, de így van).
egyetértek az egyik elõttem szólóval:már bekerülni a logopédiára is necces:én jelentkeztem, (ELTE) voltam alkalmasságin, ott épphogy megfeleltem azt mondták h.az s -sz kiejtésemmel van gond(elõtte ez fel se tûnt.szavaló versenyeket nyertem...azt mondták h.járjak logopédushoz az kb. egy hónap alatt "helyretesz".aztán végül sorrendet módosítottam(elbizonytalanítottak). (pedig a ponthatárt elértem volna.).amúgy tényleg közben sokan lemorzsolódnak, Kazinczy szavalóversenyeken kell részt venni stb...de ha van hivatástudatod és tényleg elszánt vagy válaszd ezt, mert szép hivatás:-)
A munkaügyi éri meg legjobban :) szerintem, sok ehlyen tudsz dolgozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!