Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet hogy egy (4805 db)

Mit lehet kezdeni egy olyan pasival, akibe belenevelték, hogy a szex rossz dolog és bûn?

7 hónapja vagyok együtt a barátommal és az elején álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen problémáink lesznek. Lelki eredetû merevedési gondjai vannak, ugyanis azt nevelték bele, hogy szexelni bûn. Gyakorlatilag 7 hónap alatt egyetlen egyszer sem szexeltünk. Kedves, jóképû, helyes, intelligens, vonzó, izmos szexi pasi, egy adonisz... de ez így nem fog menni, pedig imádom. Mióta elõször megláttam, csak arra tudtam gondolni, hogy bárcsak megfektetne ez az álompasi. De nem tudjuk kezelni, s megoldani a helyzetet. Szeretem, imádom, mindenben a lehetõ legtökéletesebb a kapcsolatunk, de ez az egy dolog nem mûködik és nem is látom, hogy meg tudna oldódni a probléma. Lételemem a szex, imádom csinálni és szerintem fontos pontja egy párkapcsolatnak a testiség. Nem akarom elhagyni és fájdalmat sem akarok neki okozni, de én már nem nagyon bírom tovább szex nélkül és ezt a tudtára is adtam. Segítsetek, mit lehetne tenni?? Õ 24 éves, én 21.

Legjobb válasz: Szerintem a srácnak semmi baja sincs. És Neked sincs. A lényeg annyi hogy Õ valószínû nincs "hozzászokva" a testi kapcsolathoz. Neked meg már hiányzik az öröm, amit okozna egy férfi. Ezzel sincs semmi gond. Isten nem azt mondta hogy a szex bûn. Õ teremtette az érzéseket is az emberekbe, s aki nem tudja milyen érzés ez a fajta "öröm" annak nem is hiányzik. Ilyen lehet a barátod is. Amúgy ha vallásos, külõnösen meg lehet érteni. Nem tudom, hogy az-e, ha igen s eltervezte hogy csak házasság után akar nemi életet élni, azzal Te nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni és ha tényleg szereted, várni rá. Nem lenne szép dolog megváltoztatni az erkölcsi gondolkodását pusztán a magunk örömszerzése érdekében. Ahogy a szövegbõl kivettem, neked nem õ (lenne) az elsõ. Nincs azzal semmi baj, ha kívánod a szexet, de meg kell tanulni várni.. Hisz ismered a mondást: "Minnél tovább kell várnod valakire, annál jobban fogod èrtékelni, mikor végre megkapod." szóval csak annyit tudok tanácsolni, gondold át. Õ lenne az a fiú, akivel le tudnád élni az életed? Akire tudnál várni? Aki mellett kitartanál? Ha igen, légy erõs és tedd meg érte. Hidd el, sokkal tartósabb lesz az "eredmény". :) Ha nem, akkor azt mielõbb tisztázd vele. Ha nem akarsz már vele lenni vagy túl soknak tûnik várni rá és tudod hogy úgysem bírnád ki, szakíts. Mert lehet hogy jön majd egy sokkal jobb akivel minden tökéletes lesz. S neki is jön majd esetleg egy olyan lány aki ugyan úgy gondolkodik e téren s képes lenne rá várni. Õ akkor tènyleg megèrdemelné a srácot.. Èn nagyon dukkolok hogy helyrejöjjenek a dolgok, bízom benne hogy szereted annyira hogy kitars mellette.. Sok sikert kívánok. :)

Szerintem a srácnak semmi baja sincs. És Neked sincs. A lényeg annyi hogy Õ valószínû nincs "hozzászokva" a testi kapcsolathoz. Neked meg már hiányzik az öröm, amit okozna egy férfi. Ezzel sincs semmi gond. Isten nem azt mondta hogy a szex bûn. Õ teremtette az érzéseket is az emberekbe, s aki nem tudja milyen érzés ez a fajta "öröm" annak nem is hiányzik. Ilyen lehet a barátod is. Amúgy ha vallásos, külõnösen meg lehet érteni. Nem tudom, hogy az-e, ha igen s eltervezte hogy csak házasság után akar nemi életet élni, azzal Te nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni és ha tényleg szereted, várni rá. Nem lenne szép dolog megváltoztatni az erkölcsi gondolkodását pusztán a magunk örömszerzése érdekében. Ahogy a szövegbõl kivettem, neked nem õ (lenne) az elsõ. Nincs azzal semmi baj, ha kívánod a szexet, de meg kell tanulni várni.. Hisz ismered a mondást: "Minnél tovább kell várnod valakire, annál jobban fogod èrtékelni, mikor végre megkapod." szóval csak annyit tudok tanácsolni, gondold át. Õ lenne az a fiú, akivel le tudnád élni az életed? Akire tudnál várni? Aki mellett kitartanál? Ha igen, légy erõs és tedd meg érte. Hidd el, sokkal tartósabb lesz az "eredmény". :) Ha nem, akkor azt mielõbb tisztázd vele. Ha nem akarsz már vele lenni vagy túl soknak tûnik várni rá és tudod hogy úgysem bírnád ki, szakíts. Mert lehet hogy jön majd egy sokkal jobb akivel minden tökéletes lesz. S neki is jön majd esetleg egy olyan lány aki ugyan úgy gondolkodik e téren s képes lenne rá várni. Õ akkor tènyleg megèrdemelné a srácot.. Èn nagyon dukkolok hogy helyrejöjjenek a dolgok, bízom benne hogy szereted annyira hogy kitars mellette.. Sok sikert kívánok. :)
Menjetek el együtt terápiára. Ha értékesnek tartod, megpróbálhatnád. Mondd, hogy szeretnéd, mert milyen jó lenne. Fontos, hogy ne egy félresikerült szexuális próbálkozás után javasold, mert akkor büntetés jellege van a dolognak, hanem csak úgy.
Én még nem láttam olyan férfit, akivel szexuálisan ha jól volt tõrõdve, az ne vesztette volna el a fejét:D Szóval vagy túúl erõszakos vagy, vagy túl férfias nõ, de hogy nálad nem jó valami az tuti.
Ha a szex bûn lenne, Isten egynemûnek, magunktól megtermékenyülõnek teremtett volna. Gondolom vallási a probléma, azért írtam ezt.
Több év helyrehozni. Kibírod a terápiát mellette, vagy elküldöd oda és elhagyod.
Tûzre az olyanokkal, akik ilyet "nevelnek" egy emberbe!!!
Tudtam én, hogy hangyásak a vallásosak.
Utolsó: max a katolikusok.
Abból, amit leírtál nagyon úgy tûnik, hogy Te már kifelé tartasz ebbõl a kapcsolatból és bizonyos szempontból meg is értelek. Ez elõtt a srác elõtt egy komoly tanulási idõszak áll, amit minél hamarabb el kellene kezdenie. Ezzel szemben Neked szükséged lenne egy olyan minõségû szexuális életre, amit õ egy ideig valószínûleg nem fog tudni megadni Neked. Én is azt tudom mondani, hogy ha tényleg komolyan szereted és nem félsz ettõl, akkor menjetek el párterápiára! Persze ez is csak akkor lesz eredményes, ha a barátodban megvan a hajlandóság a görcs megszüntetésére. Ha úgy érzed, hogy ezt nem tudod vagy nem akarod felvállalni, akkor tovább fogsz állni. A srácnak még nem is volt kapcsolata elõtted?

Ha egy lány azt mondja, vagy ugy gondolja, hogy : nemtudom mit akarok. Pontosan mit takar? Hogy szerelmes-e, vagy hogy nem biztos abban. Esetleg lehet hogy egy másik illető is tetszik neki? Lányok ez pontosan mit jelent?

Legjobb válasz: poontosaaan? mit tudom én. mindenkinek mást takarhat egyértelmû nem szerelmes beléd, de azért nem akar otthagyni, mert azért valamennyire jó vagy, de lehet nem akar komolyan belemenni a dologba, csak jól érezni magát, arra is vár, h te mit lépsz, ha kell neked ráhajthatsz így is, de lehet hogy nem is ér neked annyit, h küzdj érte, akkor õ is ink tovább állna, v genyó és igazából nem akar tõled semmit, bár akkor nem értem mit csûri csavarja a dolgot, vagy van egy másik srác a dologban, és nem tudja kit akar, vagy õt akarja, csak a srác foglalt, ezért nem tudja még, próbálja-e mással.. stb egy lány

poontosaaan? mit tudom én. mindenkinek mást takarhat egyértelmû nem szerelmes beléd, de azért nem akar otthagyni, mert azért valamennyire jó vagy, de lehet nem akar komolyan belemenni a dologba, csak jól érezni magát, arra is vár, h te mit lépsz, ha kell neked ráhajthatsz így is, de lehet hogy nem is ér neked annyit, h küzdj érte, akkor õ is ink tovább állna, v genyó és igazából nem akar tõled semmit, bár akkor nem értem mit csûri csavarja a dolgot, vagy van egy másik srác a dologban, és nem tudja kit akar, vagy õt akarja, csak a srác foglalt, ezért nem tudja még, próbálja-e mással.. stb egy lány
Várja a herceget, fehér lovon. Amikor ilyet hallok, akkor menekülök. H.lye p.csákkal nem kell foglalkozni :D
Az esetek nagy részében, hogy nem akar téged, de megbántani sem, így inkább ezt mondja és várja, hogy az egész elfelejtõdjön. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nem rólam van szóó, nincs kikötött személy ez egy ilyen általános kérdésem volt amit nem tudok, volt nekem ilyenem az egyik volt barátnõmnél...tartott 2 hónapig szóval minden bizonnyal a lány hozzászólónak köszönöm:) figyelni fogok erre a jövõben:)
"Ha egy lány azt mondja, vagy ugy gondolja, hogy : nemtudom mit akarok. Pontosan mit takar?" Azt, hogy szakítani fog veled, mert már un. "Esetleg lehet hogy egy másik illetõ is tetszik neki?" Igen, ez gyakori ok.
00:02 Ha egy nõ lelkizik, annak egyetlen jelentése van: nem tetszel neki kellõen. Ha a lelkizéshez további "tünetek" is járulnak, pl. elhúzódik tõled, akkor már közel a végkifejlet. Természetesen amikor egy lány "nem tudja, mit akar", akkor képes órákon át magyarázni, vagy oldalak tucatjain át leírni, hogy milyen "roppant bonyolult" dolgokat érez, ez azonban ne tévesszen meg, a nõk összesen kétféle állapotban lehetnek (1 vagy 0, 1 = bejössz neki, 0 = nem jössz be neki). Lelkizik, filozofál, nemtudjamitakar = 0. Sütit süt neked, vigyorog, úgy követ mindenhova, mint egy kiskutya, minden ócska poénodon viháncol = 1.
Kb azt, hogy amig nem talál jobbat, addig a semminél te is jobb vagy neki. Menekülj, páran már rács.sztünk az ielyenekre
az elsõ jól megmondta!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

Tudnátok ötleteket adni, hogy mit lehet játszani, mivel lehet lefoglalni egy majdnem 5 éves kislányt?

A napokban jön hozzánk néhány napra a bátyám és a kislánya, és szeretnék ötleteket arra, hogy mit játsszak az unokahúgommal, hogyan foglaljam le, hogy élvezze, amit csinálunk. Akár kinti, akár benti, otthoni vagy városba menős tevékenység is szóba jöhet. Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Van játékotok? Vagy hoznak magukkal? Mert ha hoznak akkor biztos olyanokat, amiket a kislány szeret. Nehéz megmondani, mivel lehet lekötni, mert minden gyerek mást szeret játszani. Inkább kérdezd meg a bátyádat. Az én lányom 4,5 éves, õt lakáson belül leköti a rajzolás, vagy színezés, vagy leírok egy szót nagybetûkkel és azt lemásolja és oltári büszek magára olyankor :) menõ a gyurmázás is meg a társasok meg a kirakók. Egy idõben nagyon ment a memóriajáték. Ami még nagy kedvenc az a bújócska, meg az olvasás. Felfedezte a "nagyosabb" könyveket és teljesen rájuk kattant. Kinézzük együtt a neten és alig várja, hogy megkapja. Ami nálunk nem menõ, az a számítógépen játszás meg a tévézés. És babázni sem babázik. Mindene az állatok, bármi, ami állatokkal kapcsolatos, az jöhet. A kültéri programokra meg lásd az alattad lévõ kérdést.

Van játékotok? Vagy hoznak magukkal? Mert ha hoznak akkor biztos olyanokat, amiket a kislány szeret. Nehéz megmondani, mivel lehet lekötni, mert minden gyerek mást szeret játszani. Inkább kérdezd meg a bátyádat. Az én lányom 4, 5 éves, õt lakáson belül leköti a rajzolás, vagy színezés, vagy leírok egy szót nagybetûkkel és azt lemásolja és oltári büszek magára olyankor :) menõ a gyurmázás is meg a társasok meg a kirakók. Egy idõben nagyon ment a memóriajáték. Ami még nagy kedvenc az a bújócska, meg az olvasás. Felfedezte a "nagyosabb" könyveket és teljesen rájuk kattant. Kinézzük együtt a neten és alig várja, hogy megkapja. Ami nálunk nem menõ, az a számítógépen játszás meg a tévézés. És babázni sem babázik. Mindene az állatok, bármi, ami állatokkal kapcsolatos, az jöhet. A kültéri programokra meg lásd az alattad lévõ kérdést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket! :)

Hogyan es mivel lehet befoltozni egy kadat?

Megolvadt a kadunk. Edes ocsem nem mondja el hogy mi tortent, de a lenyeg, hogy van egy egyszer egy cm-es lyuk a kadon. Csak a feher resz olvadt meg, mit lehet vele tenni, hogyan lehetne befoltozni? Kerlek segitsetek. (Akrill kad)

Legjobb válasz:
Kádjavítás, hidromasszázs kabin javítás, zuhanytálca javítás, kádpolírozás valamint hidromasszázs kádak javítása: www.rikker.hu honlapon megtaláltok bennünket. Kádak javítása: -a zománckádak viszonylag egyszerûen kádzománcjavító festékkel, a sérülést egyszerûen pótoljuk, de ha valaki azt szeretné hogy teljesen eltünjön akkor a teljes kádat érdemesebb újrafesteni, amit pár hozzászólással arrébb a kolléga elvégez. -Akril kádaknál a sérült részt kimarjuk, majd feltöltjük egy 3 komponensû anyaggal, ami visszacsiszolást is igényelhet. Akril kád polírozását is vállaljuk, hogy újra fényes legyen a kád. Amennyiben nem lehet javítani a kádat, abban az esetben lehetõség van kádcserére, burkolással, vízszereléssel. A régi kád és a törmelék elszállításával, iparos takarítással. Ugyanezt zuhanykabinoknál is elvégezzük. Itt cserélhetjük a zuhanytálcát akril, mûmárvány, illetve zuhanymedencét is építünk burkolatleosztási terv alapján, 5év garanciával mapei anyagokkal. Hidromasszázs kabinoknál a termék tipusszámára van szükségünk, vagy fényképre ahhoz hogy a kabint beazonosítsuk. Görgök, müanyag profilok, üvegek, csövek cseréjére is van lehetõség. Üvegcseréknél ne felejtsük el hogy számla ellenében a lakásbiztosítás megtéríti az üvegkárt, szereléssel, kiszálással együtt. (ebben az esetben csak a számlát kell beküldenie biztosítójához és utalják a számla értékét) Hidromasszázs kádaknál a rendszereket tudjuk fertõtleníteni (ez nem minden esetben lehetséges mert ha nagyon régi a szennyezõdés lehet, hogy a fertõtlenítéssel csak fellazítjuk azt) hidromasszázs fertõtlenítõkkel tisztítókkal. Ha elektronikus probléma merül fel, vállaljuk javítását, kapcsolók cseréjét, motorok javítását, tekercselését. Érdeklõdni Ifj. Rikker Károly 70/320-7907

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kádjavítás, hidromasszázs kabin javítás, zuhanytálca javítás, kádpolírozás valamint hidromasszázs kádak javítása: http://www.rikker.hu honlapon megtaláltok bennünket. Kádak javítása: -a zománckádak viszonylag egyszerûen kádzománcjavító festékkel, a sérülést egyszerûen pótoljuk, de ha valaki azt szeretné hogy teljesen eltünjön akkor a teljes kádat érdemesebb újrafesteni, amit pár hozzászólással arrébb a kolléga elvégez. -Akril kádaknál a sérült részt kimarjuk, majd feltöltjük egy 3 komponensû anyaggal, ami visszacsiszolást is igényelhet. Akril kád polírozását is vállaljuk, hogy újra fényes legyen a kád. Amennyiben nem lehet javítani a kádat, abban az esetben lehetõség van kádcserére, burkolással, vízszereléssel. A régi kád és a törmelék elszállításával, iparos takarítással. Ugyanezt zuhanykabinoknál is elvégezzük. Itt cserélhetjük a zuhanytálcát akril, mûmárvány, illetve zuhanymedencét is építünk burkolatleosztási terv alapján, 5év garanciával mapei anyagokkal. Hidromasszázs kabinoknál a termék tipusszámára van szükségünk, vagy fényképre ahhoz hogy a kabint beazonosítsuk. Görgök, müanyag profilok, üvegek, csövek cseréjére is van lehetõség. Üvegcseréknél ne felejtsük el hogy számla ellenében a lakásbiztosítás megtéríti az üvegkárt, szereléssel, kiszálással együtt. (ebben az esetben csak a számlát kell beküldenie biztosítójához és utalják a számla értékét) Hidromasszázs kádaknál a rendszereket tudjuk fertõtleníteni (ez nem minden esetben lehetséges mert ha nagyon régi a szennyezõdés lehet, hogy a fertõtlenítéssel csak fellazítjuk azt) hidromasszázs fertõtlenítõkkel tisztítókkal. Ha elektronikus probléma merül fel, vállaljuk javítását, kapcsolók cseréjét, motorok javítását, tekercselését. Érdeklõdni Ifj. Rikker Károly 70/320-7907
[link]
A repedés két végére fúrni kell pl.egy-egy 4mmes lyukat , az megakadályozza hogy tovább repedjen A repedést ragasztás elött jól ki kell kaparni , kiszélesiteni hogy a ragasztó töltsse ki a rést Keményedés után lecsiszolni, csiszoló hálóval vagy csisz.vászonnal

Mikor lehet ivartalanítani egy szibériai husky kant? Az állatorvos azt mondta, hogy egy éves kora előtt nem lehet, a neten pedig azt olvastam, hogy 4-6 hónapos kor az ideális.

Legjobb válasz: Akiteki: A kan elvileg nagyobb lesz nem kisebb, a szukák lesznek alacsonyabbak korai ivartalanításnál. Talán 2-5cm-rel nõhet nagyobbra, mintha nem lett volna ivartalanítva és állítólag nem szélesednek ki annyira. Van aki azt mondja, hogy ez csak akkor igaz, ha 6hónapos kora elõtt van ivartalanítva és van aki azt hogy inkább 1éves kora felé kéne, akkor biztos úgy fejlõdik, mintha nem lett volna kasztrálva. Persze lehet nincs igazam, de 4-5dokit megkérdeztem, hogy nekünk mikor javasolná és ha nagy egyetértés nem is volt köztük a fentieket mind említette.

16:36 Látod ez az, amit ahány dokihoz mész, mind másképp mond. Én tuti kicsinek ivartalanítanám. A kandúromra is azt mondták hogy nagyobbra fog nõni, mert 4 hónaposan ivartalanítottuk, ahhoz képest nem egy túl nagy macsek.
Akiteki: A kan elvileg nagyobb lesz nem kisebb, a szukák lesznek alacsonyabbak korai ivartalanításnál. Talán 2-5cm-rel nõhet nagyobbra, mintha nem lett volna ivartalanítva és állítólag nem szélesednek ki annyira. Van aki azt mondja, hogy ez csak akkor igaz, ha 6hónapos kora elõtt van ivartalanítva és van aki azt hogy inkább 1éves kora felé kéne, akkor biztos úgy fejlõdik, mintha nem lett volna kasztrálva. Persze lehet nincs igazam, de 4-5dokit megkérdeztem, hogy nekünk mikor javasolná és ha nagy egyetértés nem is volt köztük a fentieket mind említette.
Ha ivartalaníttatni szeretnéd, keress olyan dokit, aki elvállalja, én is ezt tettem. 2 doki szajkózta, hogy ivarérés után, én pedig pont azt olvastam, amit te. Találtam egy dokit, aki hasonló nézeteket vall, amiket én olvastam, így kicsivel 6 hónapos kora után ivartalaníttattuk a kan kutyusomat, most 7, 5 hónapos és valóban annyi történik, hogy a kanok pár centivel magasabbak lesznek, viszont az ivarérés elõtti ivartalanításnak számos elõnye van.
Az én állatorvosom nem ajánlja 1 -1, 5 ésves kora elôtt. És mi sem ami azt illeti. Mielôtt örökbefogadtam volna a keverék kutyusomat vettünk egy németjuhász kölyket, azt mondták, hogy ki lehet ivartalanítani 4-5 hónapos korában is. Mi ki is ivartalanítottuk. Szerencsétlen belehalt a mûtét után. Lehet, hogy nem emiatt volt és lehet, hogy az orvos hibája volt. De a miénk is, rájöttünk, hogy nagyon fiatal volt még ehez. Az öregebb németjuhászt 1, 5 évesen ivartalanítottuk és jól van. A keverékem most 1 éves, ô csak nyáron lessz ivartalanítva.
"sokkal megterhelõbb pszichésen a beavatkozás" Gondolod, hogy a kutya zokogva keresi a heréit és pszichiáterhez kell hordani? :) ) 3 kanom közül az egyik másfél évesen, a másik 4 évesen, a harmadik meg 11 évesen lett ivartalanítva. Egyik sem reklamált. :) )
4-6 hónapos kor között nem okoz még különösebb hormonális változást a dolog(általában nincsenek még jelen a nemi hormonok, nem lesz emléke sem a nyugtalan, rivalizáló viselkedésnek) ezután, mivel már magas a nemi hormonok jelenléte sokkal megterhelõbb pszichésen a beavatkozás
6 hónapos kor körül szokták de a legjobb olyan 1 éves kor körül. Legalábbis az én dokim ezt mondta...
Én úgy tudom, hogy ahogy leszálltak a heréi már lehet.
Igazából ezen az orvosok is vitatkoznak. Nem tudom, mennyiben van összefüggés a növekedési hormon a herékkel, mert az az egyetlen érv a korai ivartalanítás ellen, hogy esetleg nem fejlõdik ki egészen, kisebb marad. Nem is értem, ez miért fontos egy ivartalanított kan esetében. Senki nem fogja méricskélni, hogy nõhetett volna még 2 centit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) !

Mit lehet játszani egy 4 hónapos babával? Mivel lehet lefoglalni, hogy fejlődjön?

Legjobb válasz: Szia.Beszélj neki sokat.Bármirõl.Akár arról amit fõzöl, vagy hogy épp apa ruháit teregeted.Énekelj neki, vagy hallgassatok kellemes zenét.(nem kell kimondottan babazene.)tévhit hogy csak azt lehet) Ha kint vagytok az udvaron fogj meg egy virágot, add a kezébe hogy észlelje a kinti világot is , meg pl a füvet, vagy a falevelet.Bent különbözõ anyagú ruhákat adhatsz a kezébe ezzel a tapintását fejleszted.Nem kellenek drága készségfejlesztõk hogy a gyerek boldog és okos legyen.A közvetlen környezetedbõl meríts ötleteket.

Szia.Beszélj neki sokat.Bármirõl.Akár arról amit fõzöl, vagy hogy épp apa ruháit teregeted.Énekelj neki, vagy hallgassatok kellemes zenét.(nem kell kimondottan babazene.)tévhit hogy csak azt lehet) Ha kint vagytok az udvaron fogj meg egy virágot, add a kezébe hogy észlelje a kinti világot is , meg pl a füvet, vagy a falevelet.Bent különbözõ anyagú ruhákat adhatsz a kezébe ezzel a tapintását fejleszted.Nem kellenek drága készségfejlesztõk hogy a gyerek boldog és okos legyen.A közvetlen környezetedbõl meríts ötleteket.
Van egy nagyon jó könyv Deákné B. Katalin: Anya taníts engem! Ez nagyon profin hónapokra lebontva leírja mit kell tudnia a babának és milyen képességét mivel fejlesztheted. Ha sikerül szerintem szerezd be, met nagyon hasznos egy könyv. Jó babázást!
Mi vettünk neki készségfejlesztõ játszószõnyeget, drága volt, de megérte, mert nem tudja megunni, mindig felfedez rajta valamit és kiegészítõket is lehet hozzá rendelni. Egy nap 2-3 órát is eljátszik alatta. Ezen kívül imád mindent fogdosni, sokszor ölbe veszem végigmegyünk a lakáson és megengedem neki, hogy mindent megfogdosson, megkóstoljon / persze csak olyat, amin nem áll 2 réteg por :-) /, ezt nagyon szereti. Minden nap ugyanabban az idõpontban tornázunk, nekem gyerekorvos mutatott pár dolgot, de baba magazinokban is jó dolgok vannak, ezt is imádja. Emiatt például hamarabb fordult oldalra, tartotta a fejét v. nyomta ki magát, mint az átlag. A hasra fordulást is minden nap gyakoroljuk, de az valamiért csak "háromnegyedig" jön össze, de nem erõltetem, majd megcsinálja, ha akarja. Ja, és pár hete leteszem a földre kevés játékkal, mert álítólag jobban fejlõdik a mozgása kemény talajon, könnyebben ellõki magát, mint az ágyon.

Az elmúlt hónapban próbálkoztunk először. Nem lettem terhes, viszont a menstruációm sokkal erősebb, löketszerű volt. Mi lehet ennek az oka? Lehet, hogy egy ilyen tisztulás után sikerül?

Legjobb válasz: A menstruáció a´llaga sem mindíg egyforma.Egy hónap az nagyon kevés idö.Nekünk 11 hónap kellett.Lehet,hogy te sem a szerncsésebbek köze´tartozol ,akinek egyböl sikerül.Sokat ne agyalj rajta,mert az csak nehgezíti a dolgot.A baba tudni fogja,hogy mikor jöjjön. Szorítok. 38hetes kismama.

A menstruáció a´llaga sem mindíg egyforma.Egy hónap az nagyon kevés idö.Nekünk 11 hónap kellett.Lehet, hogy te sem a szerncsésebbek köze´tartozol , akinek egyböl sikerül.Sokat ne agyalj rajta, mert az csak nehgezíti a dolgot.A baba tudni fogja, hogy mikor jöjjön. Szorítok. 38hetes kismama.
Az is lehet hogy azért volt löketszerû, mert elõtte fogamzásgátlót szedtél.Amúgy is azt mondják utána könnyebben sikerûl.Hidd el összejön az, csak ne görcsölj rajta.Sok sikert!

Mit lehet kezdeni egy ilyen megrögzött szokással egy három és fél éves gyermek esetében? Attól tartok, hogy az egészségét is károsítja, amellett, hogy undorító. Bővebben ld. Alább.

Van egy kedvenc textilből készült alvó-és nyugtató állatka, amit úgy használ, hogy cumiként bekapja a játék mancsát. Több példány van belőle, rendszeresen kell cserélni. De ez már nem elég. A következmény: undorító, messziről bűzlő, nyáltól áztatott, bepállot mancs azon a szerencsétlen alvóállaton. Szerintem már a mosás, sőt a kifőzés sem ér semmit, mert egyszerűen nem múlik el a szag. Adott egy igazán szép kislány, és már a szobájában is érezni a szagot. Ha mondjuk pelenkaanyagból lenne, azt rendesen ki lehetne főzni, de ez poliészter, és belül szintén poliészter töltőanyag van. És ki tudja, mitől köhög, hogy mivel fertőzi esetleg magát? Szerintetek én eltúlzom? Naponta kéne cserélni? És kidobni könyörtelenül, amelyik szagos? (Drága és pazarló megoldás) Le kellene róla szoktatni? (Drasztikus megoldás) Pelenkaanyagból kéne rávarrni a mancsát? (Túl bonyolított?) Nagyon érdekelnének a vélemények! Köszönöm!

Legjobb válasz: Menjetek el egy játékboltba és a kislány válasszon új kedvencet, amit nem lehet rágcsálni. Az írod, több van belõle, akkor amelyik még használható, megtartani, a többi kuka. Akkor sem jön ki a szag, ha mosógépben, a ruhák közé dobva mosod? Vagy nem lehet?

Menjetek el egy játékboltba és a kislány válasszon új kedvencet, amit nem lehet rágcsálni. Az írod, több van belõle, akkor amelyik még használható, megtartani, a többi kuka. Akkor sem jön ki a szag, ha mosógépben, a ruhák közé dobva mosod? Vagy nem lehet?
Szerintem a leszoktatás lenne a legjobb. Úgyis egyszer abba kell hagyni....
Szerintem egyiket se tartsd meg mivel ezzel semmit nem érsz el. Inkább a drasztikus megoldást kéne. Eltûntik az összes helyette ott van egy új játék. Te is nagyon sajnálom egy két nap és túl lesz rajta
Én kidobnám, vagy minden nap kimosnám.... 3, 5 évesen már ez tényleg csak rossz szokás, kár, hogy hagytad idáig elfajulni a dolgot. De persze, ez már nem segít. De lépni kéne, mert lehet, hogy ez a megrögzött szokása megmarad nagyként is.
A kérdező hozzászólása: Én is Veletek értek egyet: kidobnám és leszoktatnám...Ha az én lányomról lenne szó. De Õ az unokahúgom! Kár, hogy hagyták az elején, mert nagyon rászokott, és csak ez az a mód, ami megvigasztalja, elaltatja. Elég hisztis és akaratos, és ragaszkodik ehhez a kis állathoz, már rögtön kapja is be a mancsát. Nyilván örültek a szülei, hogy ezzel le tud nyugodni, és csönd van, merthogy sose kellett neki a cumi. Bár inkább cumizott volna! Nem, nem lehet ki mosni belõle a szagot, szerintem az anyaga miatt. Kibírta a kifõzést, de az se használt.
És ha estleg beledugná a mancsát valamibe, hogy rossz íze legyen? Persze azért készenlétben tartanám a másikat, ha nagyon sírna, mondjuk azt mondanám, hogy ki van mosva, aztán ha nagyon kell, akkor hamar "megszáradna".
A kérdező hozzászólása: Szerintem a trükkök (rossz ízûvé tenni) nem annyira jók. Inkább meg kellene vele beszélni, hogy miért nem jó, amit csinál, aztán kitartani emellett. Már elég értelmes, meg állandóan azt hangoztatja, hogy Õ milyen nagylány. De az a baj, hogy a tesójának ugyanolyan állata van, csak õ nem kapja be. Nem is a macival van baj, hanem azzal, hogy szopogatja a kezét.
próbáljátok betenni a mélyhûtõbe az is fertõtleníti... Én nem szoktatnám még le...kell neki, megnyugtatja, és kész, sztem nem szabad elvenni tõle, azért mert MOST MÁR a szülõnek nem tetszik...neki fontos.

Mit lehet tenni egy panelban lakó kutyussal, hogy ne ugasson mikor munkába vagyunk és ő egyedül?

A kutyus kb. 3 évig megkötve volt tartva, most panelba költöztünk és a kutyus a távollétünkben nagyon ugat (a szomszédok már panaszkodnak ami érthet? is), nem szeretnénk megválni t?le, de nem tudjuk mi tév?k legyünk. Mit lehet tenni ellene? Milyen módszerek léteznek erre a problémára?

Legjobb válasz: Nem lesz egyszerû feladat, de ha igazán akarjátok meg lehet oldani. Mielõbb keressetek fel egy kutyaiskolát, vagy egy házhoz járó oktatót. A szomszédoktól pedig kérjetek egy kis türelmet, esetleg segítséget. Mennyit foglalkoztok vele egy nap? Miért volt évig megkötve tartva?

Nem lesz egyszerû feladat, de ha igazán akarjátok meg lehet oldani. Mielõbb keressetek fel egy kutyaiskolát, vagy egy házhoz járó oktatót. A szomszédoktól pedig kérjetek egy kis türelmet, esetleg segítséget. Mennyit foglalkoztok vele egy nap? Miért volt évig megkötve tartva?
egyik sperktrum-os sorozatban láttam, hogy úgy veheted le róla a falkavezér szerepét, ha eljátszod, hogy eszel a kajájából, méghozzá úgy, hogy õ is ott van. Ez mutatja meg nekik a prioritást, miszerint õ csak azután ehet, miután te is ettél, s addig ne is add oda neki, míg nem nyugszik le :)
Szerintem vegyél neki egy olyan játékot ami egy jó ideig leköti így nem ugat vagy vegyél még egy kutyát hogy legyen kivel játszani szerintem azért ugat mert unatkozik, hiányzol SOK SZERENCSÉT :)
A kérdező hozzászólása: Mindenféleképpen szeretnék megoldani ezt a problémát mert fontos számunkra. Éppen ezért is fordultam segítségért amint ez a dolog tudomásunkra jutott. A helyzet az, hogy sajnos azért volt megkötve tartva mert a szomszédunk nem volt hajlandó kerítést csinálni (és arról a részrõl neki lett volna kötelessége)a mi és az õ telke közé azonban valamilyen okból kifolyólag (nem kifejezetten egészséges fejkörnyékén, hogy finom legyek) azt sem hagyta, hogy mi megtegyük és hiába fordultunk a polgármesteri hivatalhoz is nem tudtak segíteni. Na és akkor ennek a szomszédnak az utca fronton pedig ilyen össze vissza tákolt kerítése volt amin keresztül simán arra ment a kutya amerre csak akart. A kutyus félig kotorék eb és eléggé hajtja a vérre, és az orrát eszeveszettül tudja követni. És sajnos egy autó is elütötte már emiatt. Szerencsére csak az egyik elsõ lábán ment át a kocsi eltörve azt, de hála az égnek meggyógyult. A házba nem vihettem be mert anyukám allergiás az állatszõrökre, de megválni már akkor sem akartam tõle így csak az a megoldás maradt, hogy ideiglenesen megkötjük. Nem szántuk ilyen hosszútávra, de nem volt más. Egyébként esetleg valami olyan módszert nem tudsz amihez nem kell kutyaképzõ?
A kérdező hozzászólása: Arra a kérdésedre, hogy mennyit foglalkozunk vele elfelejtettem válaszolni elsõre, de most pótlom neked. Most, hogy a párom és én is dolgozunk, így napi kétszer visszük le sétálni. Reggel olyan 15-20 perc attól függ, hánytól van munka, este pedig min. 30 perces sétát teszünk vele. Séta közben ha igényt tart rá játszunk. A lakásban pedig reggeli a sétán kívül is szakítunk rá idõt. Délután, este és a további szabadidõnkben pedig gyakran játszunk vele, szinte semmit nem teszünk nélküle, mindig ott van körülöttünk. Még a fürdõszobába is elkísér.
A kérdező hozzászólása: Ami a játékot meg a fárasztást illeti, úgy ahogy megvan. Egyedül a napi háromszori séta és annak hossza az ami akkor ezek szerint nem megfelelõ. És igazad lehet abban is, hogy a falkavezérséggel problémák lehetnek, már más dologban is felvetõdött ez a probléma. Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a választ, mindent megpróbálunk, hogy több idõt és gyakrabban sétálhasson és akkor az eddiginél is többet fárasztjuk. És remélhetõleg a falkavezér dolgot is megtudjuk oldani.
A kérdező hozzászólása: Most, hogy ilyen probléma merült fel és elkezdtünk érdeklõdni mi is találkoztunk ezzel a dologgal. Több helyen is írták ezt és több ember is mondta, szóval biztos igaz.
Ja, ez egy dolog, de a falkavezérség 24/7 feladat, attól, hogy naponta fél percig bizonygatod, nem leszel te a fõnök. Olvass utána :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõ válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!