Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet egy 5 hetes babát (6 db)

Mivel lehet szórakoztatni egy 5 hetes babát? Mivel köthetném le, hogy ne kelljen folyton mellette lennem?

Legjobb válasz: Az én kicsim szerette és szereti is az ágy fölé szerelhetõ forgós-zenélõs játékot és a játszószõnyeget is. 20-30 perceket elvan ezekkel egymaga is. De én vettem pihenõszéket is és viszem magammal mindenhova, ha nincs kedve egyedül játszani, és beszélek hozzá sokat. Még fürödni is viszem a pihenõvel, sokat vagyok egyedül vele. Sõt tévézni szeret a kanapén.:) Ezek csak ötletek, hátha neked is bejönnek. Nálunk bevált és kb 5-6 hetes kora óta szoktattam ezekkel az egyedülléthez is. Sztem kell hogy néha nélkülem is lefoglalja magát.

Az én kicsim szerette és szereti is az ágy fölé szerelhetõ forgós-zenélõs játékot és a játszószõnyeget is. 20-30 perceket elvan ezekkel egymaga is. De én vettem pihenõszéket is és viszem magammal mindenhova, ha nincs kedve egyedül játszani, és beszélek hozzá sokat. Még fürödni is viszem a pihenõvel, sokat vagyok egyedül vele. Sõt tévézni szeret a kanapén.:) Ezek csak ötletek, hátha neked is bejönnek. Nálunk bevált és kb 5-6 hetes kora óta szoktattam ezekkel az egyedülléthez is. Sztem kell hogy néha nélkülem is lefoglalja magát.
Hát egy ideig lekötik ezek a feje felé rakható játékok, de ha téged igényel akkor kapjon is meg! Én a babahordozóban kivittem a konyhába fõzni is, beszélgettünk jókat közben. Látott is folyamatosan, sok izgalmas csörgõs dolgot csináltam, nem unatkozott élvezte. Aztán késõbb a jáóka is költözött, most 19 hós és jön utánam, de már mondhatom neki, hogy most dolgom van, nem érek rá. Megérti és játszik egyedül is.

Hogyan és mikor lehet szállítani egy 5 hetes babát kánikulában ha nincs klíma a kocsiban?

Az ablakot gondolom nem lehet letekerni, de akkor csak a kora reggel és este jöhetne szóba...

Legjobb válasz: Reggel vagy este mikor alszik, napellenzõ a hátsó két ablakon lévõ ajtóra, mi elõl lehúztuk az egyik ablakot, és rá nem ment a levegõ, de a kocsiba azért jött friss levegõ!

Reggel vagy este mikor alszik, napellenzõ a hátsó két ablakon lévõ ajtóra, mi elõl lehúztuk az egyik ablakot, és rá nem ment a levegõ, de a kocsiba azért jött friss levegõ!
Én egy textil pelust is készítenék, amit be lehet vizezni, és megtörölgetni kicsit vele. Nekünk is jól esik, akkor a babáknak is.
le lehet húzni, csak õt ne érje a huzat. mi a hordozó fogantyúján keresztül szoktunk teríteni egy nagy strandtörölközõt, ruhacsipesszel rögzítem, így árnyék és szélcsend van alatta. ha hosszú útra mentek, akkor viszont tényleg inkább este vagy korán reggel menjetek szerintem, nektek is jobb, mint a kánikulában.

Mit lehet kezdeni egy 5 hetes babával ha nem alszik?

Olyan hülyén érzem magam hogy amikor megetettem és nem akar aludni,es nyöszörög nem tudom mit kezdjek vele,baja van e vagy csak ugy csinál,vagy mi van,mert olyan fáradt és kimerült vok sokszor, hogy azt szeretném hogy egyen aludjon!Kérek tanácsokat és tapasztalatokat!el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Én akkor beszélgettem vele. Vittem a hordozóba a konyhába, ide-oda. Ahol dolgom volt. Na meg nagyon jól elvolt a játszószõnyege alatt is már.

Én akkor beszélgettem vele. Vittem a hordozóba a konyhába, ide-oda. Ahol dolgom volt. Na meg nagyon jól elvolt a játszószõnyege alatt is már.
Én ilyenkor leraktam az ágyra nézelõdni, én meg beszéltem hozzá, vagy olvasgattam. Ha baja lenne, akkor sírna, húzkodná fel a lábait, tekeregne. Mi is túléltük ezt az idõszakot. Próbáltam percrõl percre létezni, és aludtam amikor aludt a lányunk is.
én meg betettem a babakocsiba és vittem. jó, persze most kánikula van, ezért ne vidd most, de esetleg estefele, a friss levegõ lefárasztotta az enyémet :)


Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)

Mit lehet tenni az étvágytalanság-ételundor ellen? Egy falat sem megy le a torkomon, mindentől kiráz a hideg, még a gyümölcstől is. És nem árt a babának 5-6 hetes korban, ha nem eszem rendesen emiatt? Mert valahol olvastam, hogy nem szabad nem enni.

Legjobb válasz: Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége

Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége
Egy pár kekszet vagy ropit tuszkolj magadba hogy megnyugtassa a gyomrod, Én is így csináltam (délelött ilyenek) és utánna délben már tudtam kajálni is. Hamburgert sokszor kívántam Burger king odaértünk megkaptuk beleharaptam és öklendeztem, azóta is undorodom tõle. A brassóitól és a milánóitól is ezeket imádtam. Sok sikert
Hát, én a 12. hétig alig bírtam enni, minden ételtõl undorodtam. Hányni nem hánytam, csak egyszer a 11. hét kürül késõ este. :) Fogytam 7 kg-ot. Ezután a hányás után 2 nappal elkezdtem érezni, hogy akár mit eszem, rá egy órára olyan érzésem van, mintha kiszakadna a gyomrom, mintha napok óta nem ennék. Ez még most is tart, 13 hetes vagyok. Kérdeztem az orvostól, hogy nem-e baj, hogy ennyit fogytam, mosolygott és azt mondta, nyugodjak meg, a baba mindent elvesz tõlem ami neki kell. :) És elhiszem neki, gyönyörû szép nagy babátt látunk az uh-on, akinek meg se állt egy pillanatra sem.

Egy hetes a babam, eddig 3 orankent evett ejjel is. Most itt virrasztok vele, mi Baja lehet, hogy mar 5 oraja nem evett. Ebresszem?

Aludni nem merek, ebresszem ? Vagy aludni fog reggelig?

Legjobb válasz: Ne ébreszd fel! Nincs semmi baja, nyugodj meg, ha éhes, úgy is fel kel! De ezek szerint nem az. Reméljük, reggelig fog aludni:)

Ne ébreszd fel! Nincs semmi baja, nyugodj meg, ha éhes, úgy is fel kel! De ezek szerint nem az. Reméljük, reggelig fog aludni:)
Nyugodj meg, semmi baja a picinek! Igaza van az elõttem szólónak, ha éhes lesz, biztos, hogy fel fog kelni! Hagyd aludni és te is bújj inkább vissza, használd ki, hogy pihenhetsz egy kicsit. Ne aggódj, nincs baj!
apuka vagyok, a párom ilyenkor jót aludt jó éjt.
Hát örülj!!!! :-) Egyre többet fog egyben aludni éjszaka, ez csak annyit jelent, hogy tele a poci. Fel fog ébredni, ha éhes lesz, nyugi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!