Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet egy 5 (414 db)

Mit lehet egy 5 eves, "csajos" kislanynak ajandekozni szulinapjara? Mivel jatszik manapsag egy 5 eves kislany? Mi erdekelheti?

Megjegyzem, kisse el van kenyeztetve, valogatos. Mivel reg nem lattam, nem tudom, mekkora, igy nem tudok ruhanemut sem vasarolni neki. Surgos lenne! Koszonom!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a gyöngyök és egyéb „ékszernek valók” mindig jók lehetnek. Persze bizonyára egy távirányítós Csingilingnek is biztos örülne, de az azért húzósabb árkategória.

Szia! Szerintem a gyöngyök és egyéb „ékszernek valók” mindig jók lehetnek. Persze bizonyára egy távirányítós Csingilingnek is biztos örülne, de az azért húzósabb árkategória.
Mesekönyv, színezõk, gyurma, szép mintás labda, puzzle, egyszerûbb társasjáték, mozaik kirakók, memory. Vagy kérdezd meg a szülõket. Mi is mindig súgunk a rokonoknak.
A kérdező hozzászólása: Mind jo otletek, koszonom! sajna, a szulok nem sokat tudtak segiteni, mindene megvan a kislanynak...
Az én öt éves kislányom imád playmobilozni, azt bármilyen alkalomra vehetünk neki, mindig örül neki. Ezen kívül jöhet még a legó, baba. Szerencsére még mindig nem barbiezik, bár kapott már tesóméktól, de még mindig a babás babákkal játszik. Esetleg a kis gumiruhás, öltöztetõs kis babákkal.....mindjárt eszembe jut a neve.....Polly Pocket. Bár nekem annyira nem tetszenek, de a torz, óriás szemû macska, meg kislány, meg póni meg nem tudom milyen figuráknál azért sokkal jobb!!!! Még a barbienál is. Legutóbb egy katicás hátizsákot kapott, annak is nagyon örült, minden hosszabb útra visszük magunkkal, elemózsiát, játékot hoz benne.
Egy szép táska, olyan kis menõ kislányos, vagy egy szép kis hátizsák szerintem nem jön rosszul soha, valamint ha már van belõle vagy 5 akkor is jó. Bele pl. füzet, valami mesés, ceruza, filctollkészlet, színezõ, gyurma, vízfejték, egy kis nassolnivaló. A póniló is jó, ha van már sok akkor is elfér mégegy a lócsaládban. Jön a nyár, egy jó medence? Homokozó játék, ha van száz akkor is jól jön mégegy vödör, ásó stb. Labda, tollas, hablabda. Társasjáték, ha mást nem jó lesz késõbb. Gyöngyfûzõ. Ezek jutottak eszembe.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Vegul gyongyfuzo keszletet(fabol, fagyongyokkel) meg egy rozsaszin, barbibabas karorat vettem neki( idokozben az anyukaja sugta a karorat).
Sinlac, rizs.
A kérdező hozzászólása: Köszi. A Sinlac-kal még nem találkoztam, recept nélkül is lehet kapni (már ha egyáltalán gyógyszertárban lehet venni)?
Rizspehely, kukoricapehely (mindkettõ instant).
Elsõ vagyok. Igen, gyógyszertárban lehet kapni recept nélkül is, de recepttel sokkal olcsóbb.

Mit lehet egy 5 éves gyerekre rábízni?

A kis tesóját míg anya f?z, rendet rakni a szobájában, egyedül enni, felöltözni, fürdeni?!

Legjobb válasz: Amiket le írtál mindet!:) Az én lányom imád teregetni is!

Amiket le írtál mindet!:) Az én lányom imád teregetni is!
Kistesó attól függ, mekkora. Én nem bíznám rá egy 5 évesere... Rendet rakjon a szobájában, igen. Felöltözni igen, fürdeni igen. A vizet é n engedem.
Természetesen egyedül már nyugodtan engedheted enni, az enyém még csak 2 éves lesz, de nem hagyja, hogy etessem. Egyébként ha oviba jár, ott már a kiscsoportosok is önállóan esznek... Fel is tud egy 5 éves öltözni, csak készítsd ki a ruhát neki! már a 3 éves le tud vetkõzni egyedül, az önálló öltözésre kb. 4-5 évesen már bõven képesek.Bizony, már rendet is tud tenni a szobájában :) )) Persze a játékok elrakására gondolok. Ezt már az oviban is ügyesen megcsinálják.A fürdés már keményebb dió. Engedd, hogy elõször egyedül mosakodjon meg, aztán azért te is ellenõrizd, hogy elég alapos volt-e! Az, hogy a kisebbe vigyázzon, sok mindentõl függ... Mennyi idõs a kicsi? én még nem hagynám teljesen magukra õket, fél szemmel, fél füllel azért figyelném, hogy minden rendben van-e :) ) 4 gyerekes óvónõ anyuka
Szerintem is mindent amit leírtál..persze nem árt néha ellenõrizni..azért csak gyerek még:)
Már sok mindent, evés, öltözés egyedül mindenképpen. A kistesóval azért óvatosan hagyd kettesben, még nem tud vigyázni egy babára egyedül. Fürdeni is tud, de a vizet te engedd, nehogy megégesse magát, és azért figyelj oda mindig rá.
Az én lányom 4 éves. Mindent megcsinál, amiket írtál és még : tereget, megöntözi a virágokat, felsöpör, felmos, porszívózik, segít fõzni (önti az edénybe a hozzávalókat :) ), igazándiból mindenben segíteni akar, amit tõlem lát. Természetesen nem várok el tökéletes eredményt, de örülök, ha próbálkozik. Valljuk be, azét igenis jól tud esni, ha pl. tízzel kevesebb játékot kell a polcra visszarakni. :)


Bölcsödei panasz? Másokat is meg akarnak nevelni a gondozónők? Közel 3 éves kislányomra nem adtak csütörtökön délelőtt az udvarra sapkát, "mert ő már nagy lány" - estére 38, 5 fokos láza volt. Mi a véleményetek? Mit lehet egy ilyen helyzetben lépni?

Csütörtökön 11 fok volt délelőtt Bp-en. A kislányom este belázasodott. Kérdeztem, hogy történt. Azt mondta a bölcsiben nem adták rá a sapkát, amikor kimentek az udvarra, azt mondta neki a x, hogy neki nem kell már ő már nagylány. Más anyukától tudom hogy közel 2 óráig voltak kint és a kislányomon tényleg nem volt sapka, de a gyerekek többségén igen. A kislányom egy viszonylag vékony sapkával járatom, mert izzadós, de ilyen időben soha nem megy ki még az erkélyre se sapka nélkül. Most be van gyuladva a füle, a torka és a szeme is. A kislányom eddig még nem hiányzott betegség miatt, bár már többször megfázott hasonló dolgok miatt. Azért nem volt nagyon beteg mert szinte folyamatosan szed immunerősítőt, de a megfázást ez nem védi ki. Nagyon szomorú vagyok, még sose láttam ilyen betegnek. (Tegnap közel 10000 ft hagytam a gyógyszertárban.) Miért gondolják, hogy ők jobban tudják, hogy kell öltöztetni a más gyerekét??! Nem féltem a gyereket a friss levegőtől, de mindig felöltöztetem. Mi vagyunk azok akik esőben is lemegyünk a játszótérre fél órára. De 11 fokban én is sapkát veszek, ha pl. 10-20 percnél több ideig kell kint lennem, vagy ha fúj a szél... 8 hónapja bölcsis a kislányom. Szinte hetente kapok valamilyen kéretlen tanácsot 2 bölcsödei gondozótól, ezek nem is a kislányom csoportjáért felelnek, de a fülem hallatára tanácsolták a lányom gondozónőjét is. Megpróbálják rajta keresztül is elérni amit ők jónak gondolnak. Az egyik úgy kezdte nekem, hogy ő diplomás szakember és tudja...Én is pedagógus vagyok, alsósokat tanítok, azonkívül végeztem egy nővérképzőt is. Én megszólítom a tanítványaimat ilyenkor még, hogy vegyék fel a sapkát....ha hoztak.

Legjobb válasz: Ez szerintem elég nagy felelõtlenség a bölcsis nénik részérõl. De a jobbik eset az hogy egyenlõre még nem tesznek keresztbe neked és nincsenek ellened. Mi alapból nem voltunk neki szimpatikus persze én nem halmoztam el õket zsebbe pénzel ajándékokkal, az én gyermekem volt a legkisebb a bölcsibe és pelenkás is volt rá kellett a legtöbbet figyelniük. Gondolom az nem tetszett nekik 1 szer volt hogy 1 teljes hétig vihettem bölcsibe de következõ hét elején már kedden reggel hazaküldték mert lebetegedett. Többet voltunk otthon mint bölcsõdébe járt volna mert a fele ruhát sem adták rá mint amiben elvittem. A másik gyermek taknyosan közlekedett hetekig a bölcsibe az ott gyógyult ki, azt nem küldték haza pedig én nekem is kellett volna rendszereségel járnom dolgozni, de nem tudtam fél év után kiírattam a bölcsibõl. Mert mindig szívóztak velem úgy kezeltek mint egy felelõtlen idegbeteget. Pedig egy rossz szót nem mondtam.

Ez szerintem elég nagy felelõtlenség a bölcsis nénik részérõl. De a jobbik eset az hogy egyenlõre még nem tesznek keresztbe neked és nincsenek ellened. Mi alapból nem voltunk neki szimpatikus persze én nem halmoztam el õket zsebbe pénzel ajándékokkal, az én gyermekem volt a legkisebb a bölcsibe és pelenkás is volt rá kellett a legtöbbet figyelniük. Gondolom az nem tetszett nekik 1 szer volt hogy 1 teljes hétig vihettem bölcsibe de következõ hét elején már kedden reggel hazaküldték mert lebetegedett. Többet voltunk otthon mint bölcsõdébe járt volna mert a fele ruhát sem adták rá mint amiben elvittem. A másik gyermek taknyosan közlekedett hetekig a bölcsibe az ott gyógyult ki, azt nem küldték haza pedig én nekem is kellett volna rendszereségel járnom dolgozni, de nem tudtam fél év után kiírattam a bölcsibõl. Mert mindig szívóztak velem úgy kezeltek mint egy felelõtlen idegbeteget. Pedig egy rossz szót nem mondtam.
Nekem pont a napokban panaszkodott a fiam, h fázott mikor mentek volna ki és fel akarta venni farmer alá a harisnyát.Mondták neki, h az nem kell.Fiam megmondta, h anya azt mondta vegyem fel ha kimegyünk meg mondta is h õ fázik.Erre óvónõ közölte vele, h oké, akkor nem segít neki felvenni, ha mindenáron akarja akkor vegye fel egyedül...:S
A kérdező hozzászólása: Engem ezek a dolgok teljesen váratlanul értek. Egy kis faluban tanítottam eddig és ott minden kollegám odafigyelt a gyerekekre, hogy felöltözzenek szünetben, az óvodásokra meg fõleg...Már kaptam megjegyzést arra, hogy meleg van a bölcsiben, ne féljek nem fázik meg, és tényleg meleg van, csakhogy megfigyeltem, hogy fél órákig rájuk nyítják az ablakot, ugyhogy én hosszú ujjú pólóban küldtem és kötényruhában, harisnyában a kislányt...Már hallottam eddig is játszótéren, hogy némely óvónõk kiviszik a gyerekekt az udvarra, alig öltözötten, de a mi bölcsinkben november óta most vitték ki elõször a gyerekeket az udvarra :(.
a fiamért csütörtökön mentünk a bölcsibe, és egy szál rövidujjú pólóba volt bent...a gondozónõkön pulcsi+mellény volt bent, tehát nincs meleg, és az ablak is állandóan nyitva van!.A fiam szekrényében 3! db pulcsi volt, meg hosszú ujjú body is.Egyszerûen nem értem mit gondolnak, +20 fok van?Mikor õk is pulcsiba meg mellénybe vannak bent?A fiam keze jéghideg volt, én már akkor mondtam a páromnak hogy másnapra tuti beteg lesz, hát igy is lett, azóta is itthon van betegen, taknya-nyála egybefolyik....
Utolsó! A gyerek rohangál, a nevelõ nem, igy eselyes, hogy o fázik, a gyerek nem.
azért annyira nem rohangál hogy egy szál rövid ujjúba legyen és izzadjon...kicsit túlzás hogy õk meg vastag pulcsi+mellénybe legyenek... :) a lényeg hogy a fiam emiatt fázott meg.
Ma már a gyerekem mondta is, hogy kint, nem volt rajta se kabát se sapka! "Mert meleg van már" De én szeretném ha a szélben, igenis lenne valami a fején! És nem is öltöztettem túl melegen, a vékony kabátot szerettem volna, hogy rajt legyen! Most ilyenkor mi van?? Tényleg nem öltöztetik fel õket? Akkor ezért a sok betegség az ovikban/bölcsikben? Nagyon mérges vagyok én is.

Mivel lehet egy 2.5-ös TDI V6-os audi motorját feltuningolni, hogy ne menjen tönkre és menjen is?

Legjobb válasz: Elöször is kezdd a fékekkel, hiszen gyorsan menni egy dolog, megállni a másik. Tehetsz chiptuningot, nagyobb turbót. Lecserélheted a régi AC pumpát egy nagyteljesítményü AC-re és kicserélheted az üzemanyag csövet is vastagabbra, bele kell tenni egy üzemanyag nyomás szabályzót és máris több a nafta, kb 20%-al több az erö is...... rohadt hosszú a lista, de ha 150 lovas kivitel, akkor használd higgadtan és ne tuningold, mert hamar megdöglik.

Elöször is kezdd a fékekkel, hiszen gyorsan menni egy dolog, megállni a másik. Tehetsz chiptuningot, nagyobb turbót. Lecserélheted a régi AC pumpát egy nagyteljesítményü AC-re és kicserélheted az üzemanyag csövet is vastagabbra, bele kell tenni egy üzemanyag nyomás szabályzót és máris több a nafta, kb 20%-al több az erö is...... rohadt hosszú a lista, de ha 150 lovas kivitel, akkor használd higgadtan és ne tuningold, mert hamar megdöglik.
A kérdező hozzászólása: Ez a 180 pacis quattro:) :)
Vegyél egy BMW M3-mast. Ha a 180 ló kevés.
szerintem menj be az audiba aztán ott kérdezd meg a szakembereket vagy a legjobb szerintem ha gyári tuningot rakatsz rá, igaz drágább, de tuti jobb és strapabíróbb
Elsõ! Szerinted mi állítja elõ a nyomást??? A ráfolyás?:) )

Mivel lehet egy 1.5 éves kislánynak lekötni egésznapra a figyelmét?

Legjobb válasz: egész napra semmivel. de fél-egy órákra igen. játszótér, séta, gyurmázás, ugrálás, mondókázás, benti játék.

egész napra semmivel. de fél-egy órákra igen. játszótér, séta, gyurmázás, ugrálás, mondókázás, benti játék.
A kérdező hozzászólása: Gyúrmázni nem lehet vele mert szétdobálja, mondókázni nem lehet mert nem tud beszélni. Pedig jó ötletek adtál.
semmivel. 1, 5 évesen kb. 10percekre lehet lekötni õket, irkafirka, gyurma, zenélõs-nyomkodós játékok, formabedobó, gurulós autók-állatok, nálunk nagy divat az óriás kartondoboz, amit apa hoz, kinyitjuk mindkét felét, és a gyerek ki-be mászkál rajta, kukucsjátékolunk, illetve még kicsit az igazi fõzésbe is be lehet már vonni...kevergethet, meg vizezhet... a köztes idõkben mozgás-mozgás-mozgás...ez a legeslegfontosabb most nekik, ez fejleszti az agyi területeket, ami aztán a koncentráláshoz kell a késõbbiekben...
elsõ vagyok. a mondókázást úgy értettem, hogy pl. az öledbe ületeted és mondod neki, hogy GYí paci paripa, nem messze van kanizsa... és közben lovagoltatod. Ilyen mutogatósakra gondolok. :) vagy zsipp-zsupp.
a te gyereked, vagy csak vigyázol rá??
ha jó idõ van, akkor a legjobb kivinni õket, mert a friss levegõn van rá esély hogy jobban elfárad.
attól még lehet vele mondókázni, amiért nem tud beszélni mozgásos, mutogatós mondókákat keress.nem neki kell mondani, hanem neked

1, 5 hete csináljuk a hozzátáplálást mikor lehet egy étkezést kiváltani és melyiket? És mi van ha kéri a cicit?

Legjobb válasz: Ez szerintem babafüggõ, az õ ütemében kell haladni. Nincs olyan, hogy mikor "kell" kiváltani. Lányomnál úgy volt, hogy mindig tízóraikor kóstoltattam meg vele az újdonságokat. Amikor már többet evett (nem csak pár kanálkával), akkor elõször még kérte a cicit evések után, de aztán fokozatosan elhagyta a napközbeni cicizést. Elõször uzsonna után nem kérte, majd ebéd után, aztán tízórai után. Végül maradt csak az reggeli-esti szopi. Nálunk ez a folyamat kb. 2-3 hónapig tartott, míg kiváltottuk a nappali étkezéseket. Figyeltem a lányom reakcióit, és ennek megfelelõen haladtunk.

Ez szerintem babafüggõ, az õ ütemében kell haladni. Nincs olyan, hogy mikor "kell" kiváltani. Lányomnál úgy volt, hogy mindig tízóraikor kóstoltattam meg vele az újdonságokat. Amikor már többet evett (nem csak pár kanálkával), akkor elõször még kérte a cicit evések után, de aztán fokozatosan elhagyta a napközbeni cicizést. Elõször uzsonna után nem kérte, majd ebéd után, aztán tízórai után. Végül maradt csak az reggeli-esti szopi. Nálunk ez a folyamat kb. 2-3 hónapig tartott, míg kiváltottuk a nappali étkezéseket. Figyeltem a lányom reakcióit, és ennek megfelelõen haladtunk.
nálunk a fogzás tünetei voltak ezek. pont ennyi idõs korában. azóta is mindig fogzás alkalmával jön elõ.
A kérdező hozzászólása: tényleg??meddig tartott?

Hogyan lehet egy 1, 5 éves kisfiúnak megtanítani mit szabad és mit nem?

Sziasztok! 1,5 éves kisfiúnk feszegeti a határit és a türelmemet:). Tudom hogy természetes, de mikor már elmondtam 5x szépen, hogy nem szabad aztán csúnyán is és akkor sem történik semmi, rácsaptam a kezére. Nagyon nem tetszik mikor ezt csinálom. Volt már egy párszor, de mivel foghatnám meg még? A büntető szőnyeg nem jött össze, 5. ére vezettem vissza és azt hitte bújócskázunk, pedig elég határozott voltam.A szemem a szám semmi sem mosolygott, a testbeszédem is úgy gondolom egyben volt. Mert ugye ez is fontos. Ti hogyan neveltek? Köszi előre is. Nem akarok rossz anyuka lenni. Tudom senki sem. Szép napot!

Legjobb válasz: Elõször is, nem vagy rossz anyuka (azok általában biztosak magukban :)) 1.5 évesen általában még nem tudják betartani a büntiket (szõnyegre állás stb...nem is értik, hogy mit akarsz, persze vannak kivételek) Nekem 2 gyerekem van, a kisebbik 1.5 éves pont :) Ami nálunk ebben a korban beválni látszik az a szabályok folytonos ismétlése. Vagyis elmondom neki akár 4-5X vagy többször is, hogy nem szabad. Minden gyerekbaráttá van téve (nincs növény a földön, konektorok eldugaszolva stb), de ettõl még ha látom, hogy rosszat akar csinálni vagy rosszalkodik (ami náluk még nem is rosszalkodás, hanem kísérletezés inkább :)) akkor rászólok. A nagyobbnál volt, hogy a kezére csaptam, de amikor láttam a szemében, hogy nem érti, hogy miért okozok neki fájdalmat akkor nem csináltam többé. (most már van, hogy ritkán a fenekére csapok, ha rossz, mert most már tudja, miért kapta, de bevallom nem szoktam megütni csak ha elveszítem az önkontrollt egy kicsit) Olyan 2 éves korukra válnak általában annyira éretté a gyerekek, hogy felfogják a büntetés lényegét, ilyenkor lehet inkább próbálkozni szõnyegre állítással vagy széken gondolkodással, de még ilyenkor is nehéz, de legalább nem gondolja, hogy játszol vele.

Elõször is, nem vagy rossz anyuka (azok általában biztosak magukban :) ) 1.5 évesen általában még nem tudják betartani a büntiket (szõnyegre állás stb...nem is értik, hogy mit akarsz, persze vannak kivételek) Nekem 2 gyerekem van, a kisebbik 1.5 éves pont :) Ami nálunk ebben a korban beválni látszik az a szabályok folytonos ismétlése. Vagyis elmondom neki akár 4-5X vagy többször is, hogy nem szabad. Minden gyerekbaráttá van téve (nincs növény a földön, konektorok eldugaszolva stb), de ettõl még ha látom, hogy rosszat akar csinálni vagy rosszalkodik (ami náluk még nem is rosszalkodás, hanem kísérletezés inkább :) ) akkor rászólok. A nagyobbnál volt, hogy a kezére csaptam, de amikor láttam a szemében, hogy nem érti, hogy miért okozok neki fájdalmat akkor nem csináltam többé. (most már van, hogy ritkán a fenekére csapok, ha rossz, mert most már tudja, miért kapta, de bevallom nem szoktam megütni csak ha elveszítem az önkontrollt egy kicsit) Olyan 2 éves korukra válnak általában annyira éretté a gyerekek, hogy felfogják a büntetés lényegét, ilyenkor lehet inkább próbálkozni szõnyegre állítással vagy széken gondolkodással, de még ilyenkor is nehéz, de legalább nem gondolja, hogy játszol vele.
Szia!Az én kisfiam 21 hónapos és ugyan ebben a cipõben járunk kb 15 hónapos kora óta.Nem tudom mi a leghatásosabb.Minél több türelem, ami sokszor már reggel elfogy, ha olyan passzban vagyunk.Gondolj arra, hogy ez az állapot nem tart örökké.Ahogy okosodik annál jobban lehet fegyelmezni is.Csak próbálj következetes maradni.
Nálunk is megy a feszegetés :) 1, 5éves, kislány. A következetesség amit mi is próbálunk követni. De ami még nagyon fontos, hogy anya és apa ugyanott, ugyanakkor, ugyanazt büntesse. Mármint, hogy ne legyen, hogy Te leszidnád, de Apa megszeretgeti, megvédi. Ha amúgy nem értetek egyet, a gyere elõtt akkor se mutassátok. Amit írtak elõttem, nagyon jók. Elmagyarázni, elmagyarázni, csúnyán nézni, rendet rakatni...ilyenek :) Nem vagy rossz anya :) Kitartás mindenkinek!
Amit az utolsó írt az tényleg nagyon fontos. Sógornõméknél az apuka mindig megszeretgeti a gyereket miután anyuka (jogosan) leszidta, így azt érték el, hogy anyuka szava, ha apuka ott van bocsi, de [email protected] sem ér :( Még csak annyi, hogy ne csüggedj el, de a dackorszak legelején állsz, olyan 2 éves koruk körül jön az igazi durvaság és ha nincs szerencséd akkor még 4 évesen is pimasz (mint az enyém), de ettõl függetlenül a gyereknevelés egy igazán izgalmas dolog...persze volt nálam is, hogy gyomorgörccsel feküdtem le este, hogy holnap vajon mekkora hiszti lesz a reggeli indulásnál...de ez legalább elmúlt. Most más van...és még hol a kamaszkor :)

Tudnátok ötleteket adni, hogy mit lehet játszani, mivel lehet lefoglalni egy majdnem 5 éves kislányt?

A napokban jön hozzánk néhány napra a bátyám és a kislánya, és szeretnék ötleteket arra, hogy mit játsszak az unokahúgommal, hogyan foglaljam le, hogy élvezze, amit csinálunk. Akár kinti, akár benti, otthoni vagy városba menős tevékenység is szóba jöhet. Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Van játékotok? Vagy hoznak magukkal? Mert ha hoznak akkor biztos olyanokat, amiket a kislány szeret. Nehéz megmondani, mivel lehet lekötni, mert minden gyerek mást szeret játszani. Inkább kérdezd meg a bátyádat. Az én lányom 4,5 éves, õt lakáson belül leköti a rajzolás, vagy színezés, vagy leírok egy szót nagybetûkkel és azt lemásolja és oltári büszek magára olyankor :) menõ a gyurmázás is meg a társasok meg a kirakók. Egy idõben nagyon ment a memóriajáték. Ami még nagy kedvenc az a bújócska, meg az olvasás. Felfedezte a "nagyosabb" könyveket és teljesen rájuk kattant. Kinézzük együtt a neten és alig várja, hogy megkapja. Ami nálunk nem menõ, az a számítógépen játszás meg a tévézés. És babázni sem babázik. Mindene az állatok, bármi, ami állatokkal kapcsolatos, az jöhet. A kültéri programokra meg lásd az alattad lévõ kérdést.

Van játékotok? Vagy hoznak magukkal? Mert ha hoznak akkor biztos olyanokat, amiket a kislány szeret. Nehéz megmondani, mivel lehet lekötni, mert minden gyerek mást szeret játszani. Inkább kérdezd meg a bátyádat. Az én lányom 4, 5 éves, õt lakáson belül leköti a rajzolás, vagy színezés, vagy leírok egy szót nagybetûkkel és azt lemásolja és oltári büszek magára olyankor :) menõ a gyurmázás is meg a társasok meg a kirakók. Egy idõben nagyon ment a memóriajáték. Ami még nagy kedvenc az a bújócska, meg az olvasás. Felfedezte a "nagyosabb" könyveket és teljesen rájuk kattant. Kinézzük együtt a neten és alig várja, hogy megkapja. Ami nálunk nem menõ, az a számítógépen játszás meg a tévézés. És babázni sem babázik. Mindene az állatok, bármi, ami állatokkal kapcsolatos, az jöhet. A kültéri programokra meg lásd az alattad lévõ kérdést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!