Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet egy 4 éves ivartalanított (2 db)

Van egy 4 éves ivartalanított kandúr macskám.3 hete hozzánk került egy 2 éves nőstény cica, két hét után jó barátok lettek. De most voltam ivartalaníttatni és mióta hazajöttünk a kandúr fúj rá! Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.

Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.
Nálam ugyanez volt. A frissen ivartalanított macskára fújt a másik pár napig, biztos az idegen szagok, meg, hogy le van borotválva a szõre stb, pár nap és újra a régiek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Jajj, most megnyugodtam! Remélem akkor pár nap múlva minden rendben lesz!

Mivel lehet leszoktatni egy 4 éves ivartalanított kandúrt (két éve volt herélve) a jelölgetésről?

Nem is értem, mert eddig nem csinálta, mit?l lehet? Összesen a lakásba 13 helyre jelöl, naponta változó, hogy melyiket választja. Amúgy ki-be járós, ezért sem értem. Szinte már mindennel próbálkoztam: illóolajok (teafa, eukaliptusz, levendula, citrom, narancs), narancshéj, vöröshagyma leve és karikák, különböz? tisztítószerek, légfrissesít?k, de semmi nem használt. A macska leszoktató sprey-ben nem nagyon hiszek, mivel szagoltam az illatát és elég gyenge azokhoz képest, amiket már bevetettem, tanácstalan vagyok és a ház is fuldoklik, hiába takarítom naponta.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem már nem nagyon lehet leszoktatni.Túl késõn lett ivartalanítva.Még a teljes ivarérettség elõtt kellett volna.Én akkor végeztettem el a mûtétet és nem jelöl a cicám. Kérdezz meg egy állatorvost.

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem már nem nagyon lehet leszoktatni.Túl késõn lett ivartalanítva.Még a teljes ivarérettség elõtt kellett volna.Én akkor végeztettem el a mûtétet és nem jelöl a cicám. Kérdezz meg egy állatorvost.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!