Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet algát (25 db)

Mi lehet az oka? Zöld alga szaporodik.

Legjobb válasz: Zöld alga legtöbb esetben a nem megfelelõ szûrés és a túl sok fény miatt szaporodik. Nincs olyan helyen, ahol túl sok napfény érheti (pl. ablaknál) vagy nem világítasz egy nap túl sokat (12 óránál többet)? Az is baj lehet, ha túl sok a fény az akváriumhoz. Mekkora akvárium és mekkora a fénycsõ (teljesítményre, márkára)? Milyen a szûrésed? Vegyél ancikat vagy törpe szívóharcsát (attól függ mekkora az akváriumod) vagy almacsigát. Ezek majd leeszegetik az algát, de az okát is meg kell szüntetni.

Zöld alga legtöbb esetben a nem megfelelõ szûrés és a túl sok fény miatt szaporodik. Nincs olyan helyen, ahol túl sok napfény érheti (pl. ablaknál) vagy nem világítasz egy nap túl sokat (12 óránál többet)? Az is baj lehet, ha túl sok a fény az akváriumhoz. Mekkora akvárium és mekkora a fénycsõ (teljesítményre, márkára)? Milyen a szûrésed? Vegyél ancikat vagy törpe szívóharcsát (attól függ mekkora az akváriumod) vagy almacsigát. Ezek majd leeszegetik az algát, de az okát is meg kell szüntetni.
Nálam csak a fénycsõ csere segített. Tegyél be egy kék színû vízalatti neont. Az algák nem szeretik a kék fényt.. vagy egy papír írószer boltból szerezz átlátszó kék mappát és azt rakd a fénycsöved alá.

3d háttéröl az algát mivel lehet eltávolitani probáltam algásodás gátlóval de az nem jött be?

Legjobb válasz: A háttér az mindig problémát fog jelenteni alga szempontjából, szerintem szedd ki, ha tudod. Mármint a hátteret. Egyébként milyen alga? Mert nagyon nem mindegy.

A háttér az mindig problémát fog jelenteni alga szempontjából, szerintem szedd ki, ha tudod. Mármint a hátteret. Egyébként milyen alga? Mert nagyon nem mindegy.
Körömkefe?

SOS! Ecsetalga ellen mit lehet tenni? Azt mondták az állatkereskedésben, hogy azért van, mert sok a fény, és némi természetes fény is éri az aksit. Ez igaz? Nem épp az a baj, hogy kevés a fény, mivel barna algának minõsül?

Legjobb válasz:
Ecsetalga ezer dologtól lehet, fénybõl pedig bármennyi lehet, ha az össze többi körülmény (táp, co2, gyorsan növõ növények) egyensúlyban vannak vele, akkor nincs probléma. (A barna alga nem tudom most hogy jön ide, az egy külön faj, az ecsetalga az ecset, és nem barna, ráadásul a barna se a kevés fénytõl van, ez csak egy legenda, a sok szilikáttól meg a rossz szûréstõl van) Ecsetalga meg leginkább attól van, mert valamivel behurcoltad az ecsetalga spórákat, és onnantól kb kiirthatatlan. Meg a lassan növõ növényektõl, sok táptól, foszfáttól, elégtelen szûréstõl, ritka részleges vízcseréktõl, rossz spektrumú fénytõl... A tereptárgyakat ki tudod venni, és lesúrolni,a kemény levelû növényeket szintén ki tudod venni, amelyik levél nagyon algás, éles pengével vágd le, a többit híg hipós oldatba áztasd rövid ideig, öblítsd le, és rakd vissza. Állítólag az easy carbo is kordában tartja a szaporodásukat, (az egy folyékony szén forrás növényeknek) egy fecskendõbe felszívva, nyomd közvetlenül az ecsetalgára, ahol látod, hogy van az akváriumban. És annak is örülj, ha megállítod a terjedését, mert az egyik legmakacsabb dög.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ecsetalga ezer dologtól lehet, fénybõl pedig bármennyi lehet, ha az össze többi körülmény (táp, co2, gyorsan növõ növények) egyensúlyban vannak vele, akkor nincs probléma. (A barna alga nem tudom most hogy jön ide, az egy külön faj, az ecsetalga az ecset, és nem barna, ráadásul a barna se a kevés fénytõl van, ez csak egy legenda, a sok szilikáttól meg a rossz szûréstõl van) Ecsetalga meg leginkább attól van, mert valamivel behurcoltad az ecsetalga spórákat, és onnantól kb kiirthatatlan. Meg a lassan növõ növényektõl, sok táptól, foszfáttól, elégtelen szûréstõl, ritka részleges vízcseréktõl, rossz spektrumú fénytõl... A tereptárgyakat ki tudod venni, és lesúrolni, a kemény levelû növényeket szintén ki tudod venni, amelyik levél nagyon algás, éles pengével vágd le, a többit híg hipós oldatba áztasd rövid ideig, öblítsd le, és rakd vissza. Állítólag az easy carbo is kordában tartja a szaporodásukat, (az egy folyékony szén forrás növényeknek) egy fecskendõbe felszívva, nyomd közvetlenül az ecsetalgára, ahol látod, hogy van az akváriumban. És annak is örülj, ha megállítod a terjedését, mert az egyik legmakacsabb dög.
Meg majd írd meg, hogy mit csinált vele az algairtó!
Ha nem csinál vele semmit, megpróbálhatsz egy minimális hipót, vagy neomagnol tablettát tenni a vízbe, de csak akkor, ha már tényleg amúgy kidobnád a mohát, mert ezek valószínûleg hazavágják a mohát is.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy egy félig feltöltött vödörben végül is könnyû nagyobb koncentrációt elérni, így nem kell annyira sok...megpróbálom...azt hiszem már nincs mit veszíteni...
Szerintem pár maréknyi jávai moha olcsóbb mint annyi algairtó, amivel az ecsetalgát ki lehetne nyírni. De nézd meg az árakat, ha jónak látod próbáld meg. De az algairtótól ne várj csodát. Mindenesetre ha kipróbálod, kezdhetsz rögtön az ajánlott adagolás minimum 3-szorosával.
A kérdező hozzászólása: Sejtettem...és ha különszedném egy vödörbe, és sera algairtót tennék bele?
Nem lehet leszedni róla. Még a fonalas algákat se, ami gyengébb, az is kivégzi. Vágd ki a nagyon fertõzött részt, a maradékot kezeld esy carboval, hátha segít... de nem valószínû. Nem egy ellenálló rendes száras leveles növény, csak egy gyenge moha. Az alga kivégzi.
A kérdező hozzászólása: Esetleg még tudnátok adni tippet, hogy a jávai moháról le lehet valahogy szedni? Ez a legnagyobb bánatom az egészben :( Épp hogy már kezdett belendülni...elfolytja ez a...
A kérdező hozzászólása: Rendben, megpróbálok mindent megtenni, köszönöm szépen!
Szia, kicsit késõi a válasz, de nekem a boltban az Easy Life algaölõ szert ajánlották, szintén ecsetalgára. Heti egyszer, vízcsere után nyomtam az akváriumba, és kb 2, 5 hónap alatt már csak minimális az ecsetalgám. Pusztulást nem okozott a szer, de rá is van írva, hogy nem ártalmas. Csak picit drága, picivel 3 ezer fölött volt.


Mi okozza és mit lehet tenni kék alga ellen?

Legjobb válasz: Bekerült egy növénnyel biztos. Nekem mikor volt régen, én fogtam és egy gumicsõvel leszívogattam egyenként mindenhonnan, ahol találtam egy picit is belõle. Kavics széleirõl, meg növény levelérõl és volt hogy a növényt kiszedtem, lemostam csap alatt, ami volt ilyen kis alga. Nagy fényen gyorsan el tud terjedni ha marad egy kicsi is belõle, utána minden nap nyomtam sok vízcserét, hogy ne szaporodjon el megint. Aztán valahogy el is fogyott. Elég könnyû volt így kiírtani, csak annyi hogy alaposan tényleg minden kis pici részt jól át kell vizsgálni. Úgy emlékszem, hogy a Red cherry garnélák is eszegették.

Bekerült egy növénnyel biztos. Nekem mikor volt régen, én fogtam és egy gumicsõvel leszívogattam egyenként mindenhonnan, ahol találtam egy picit is belõle. Kavics széleirõl, meg növény levelérõl és volt hogy a növényt kiszedtem, lemostam csap alatt, ami volt ilyen kis alga. Nagy fényen gyorsan el tud terjedni ha marad egy kicsi is belõle, utána minden nap nyomtam sok vízcserét, hogy ne szaporodjon el megint. Aztán valahogy el is fogyott. Elég könnyû volt így kiírtani, csak annyi hogy alaposan tényleg minden kis pici részt jól át kell vizsgálni. Úgy emlékszem, hogy a Red cherry garnélák is eszegették.
A kékalgák baktériumok és a spóráik az égvilágon mindenhol ott vannak. A levegõben terjednek, így lehetetlen õket eredendõen távolt tartani az akváriumtól. Az elszaporodásukat két dolog szokta okozni: a pocsék vízminõség és a totálisan tápanyagszegény víz. Ez pont két ellentétes dolog, de a kékalgák is sokfélék, egy egész törzsrõl van szó, így nagyon sokféle dologhoz alkalmazkodtak. Van olyan kékalga, ami tipikusan teljesen nitrogénmentes akváriumban szaporodik el, mivel a levegõ nitrogénjét képes megkötni és így szabadon hasznosítja a többi tápanyagot, amit a rendes növények nem tudnak a nitrogénhiány miatt. A tipikusabb kékalga invázió viszont pont a rossz vízminõségû, ammóniában gazdag akváriumban alakul ki. Ha leírod az akváriumod összes adatát, akkor ki tudjuk találni, neked mit kell tenni hogy megszabadulj tõle. Mekkora, milyen szûrés, mennyi és milyen halak, vízcserék és takarítások gyakorisága, milyen növénytápot és vegyszereket használsz, mennyi növényed van és milyen teljesítményû a világítás?
Ebben a 45 literesben volt egy 600 l/ órás külsõ szûrõ, néhány RC garnéla, sok növény, sok fény és profitoval tápoztam. http://akvafarm.hu/sajat/ujabb/pogostemon_helferi.jpg Vettem bele egy új növényt és azon volt a kékalga, mert nem mostam le, csak úgy beraktam, és terjedt elég gyorsan, pedig nem volt rossz a vízminõség. Aztán kellett kibányásznom mindet és el is múlt utána pár nap mulva. Persze lehet hogyha ez magától alakul ki az más ügy, azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: 112l, csak külsõ szûrõ 1350 l\h [siporax, nitrátmegkötõ mûgyanta] 18db kishal:neonok meg parázslazac plusz 6 oto; vízcsere 1 de inkább 2 hetente változó, manado talaj: nem porszívózók, profito és carbo, sok növény:najas, indiai vizicsillag, valiznéria, jávai moha, májmoha , echniodorus 18w daylight 18w grolux
Csak mikroelemekkel tápozol+ a nitrátkötõ gyanta együtt elég könnyen okozhat nitrogénhiányt a növényeknél. Miért használod a gyantát? Konkrétan magas nitrát értékeket mértél?
A kérdező hozzászólása: Makroval is kellene?de milyet? nitrátmegkötõt azért h biztos ne menjen fel a nitrát tartalom halálos szintig
A nitrátkötõ gyanta meg a makró szépen kiüti egymást. Szerintem vedd ki a gyantát, és vegyél egy nitráttesztet, és mérd meg párszor a vízcsere elõtt, mi is a helyzet. Sok növény és heti vízcsere mellett nem sûrûn szoktak nitrátproblémák lenni. Pláne hogy a hallétszám is rendben van. Viszont ugyanez a kombó a gyantával megfejelve nagyon könnyen jelenthet erõs nitrogénhiányt a növényeidnél, ami a kékalgának kedvez. Az adatok alapján azt mondom, nálad nem a vízminõségben kell keresni a hibát. Biztosat persze csak a tesztek tudnak mutatni. Ha a gyanta kivétele sem segít, akkor a kékalga kiirtható erythromycinnel, ami sajna a biológiai szûrést is kiöli, így nem egy kellemes megoldás.
A kérdező hozzászólása: rendben kiveszem

Ez milyen alga? Mit lehet tenni ellene?

http://kepfeltoltes.hu/view/130513/IMG_20130513_193603_www.k.. Segitsetek legyszi!!

Legjobb válasz: A képen nem tudom rendesen kivenni, de ha csak ilyen réteg az egész, akkor barna alga. Annak néz ki. Ha az ujjaddal könnyedén le lehet törölni, akkor az, és ez esetben nem nagy ellenséggel van dolgod. Ha nem jön le, és inkább ilyen szõrszerû, akkor valami problémásabb algafaj lesz. Viszont elõbb nézd meg...

A képen nem tudom rendesen kivenni, de ha csak ilyen réteg az egész, akkor barna alga. Annak néz ki. Ha az ujjaddal könnyedén le lehet törölni, akkor az, és ez esetben nem nagy ellenséggel van dolgod. Ha nem jön le, és inkább ilyen szõrszerû, akkor valami problémásabb algafaj lesz. Viszont elõbb nézd meg...
Ha átrakod lágy vízbe, pár hét alatt leoldódik a meglévõ vízkõ.
A kérdező hozzászólása: Nem igy vettem, de vasarlas utan rogton elojott. Lagyitsam a vizet, hogy ne jojjon elo ezutan?
Ezt így vetted? Ha van 3 ép levele, vágd le azt a két szaros levelét, majd nõ neki új.
A kérdező hozzászólása: 35literhez van 320l/h-s szures. 9him guppi + 2 almacsiga. Hetente 20%ot cserelek. A feheritos oldatnal a hypora gondolsz? Csak az anubiason van ez a barna ize. Vilagitas 11 wattos kompakt fenycso. Kajat keveset adok. A javaim, gombmohaim, a tunderhinarjaim burjanzanak. Ezert nem ertem, mi lehet a baja az anubiasomnak. Lehet, hogy mar a boltban fertozott volt? Olyan nehez ez az akvarisztika, 13 evesen :( nemtudom jo otlet volt e belrkezdeni... amugy meg imadom a kis halacskaimat.:) egyebkent mindennel siketelmenyem volt eddig, csak ezzel az egy atkozott novennyel...
Olvass az ecsetalgáról. Fõ okok, elsõsorban a rossz vízminõség, ammónia a vízben, ami a gyenge szûrés, esetleg kevés vízcsere, sok hal, túletetés (összességében nem megfelelõen gondozott) akvárium eredménye. Másik ok az ingadozó CO2 szint. Na most a poén az egészben az, hogy ez a dög képes jó szûrés és vízminõség mellett is nõni, ha a körülmények megfelelõek. Viszont nálad a kép alapján láthatóan gondok vannak a szûréssel, nem tiszta a vized. A másik poén az anubias, ami egy olyan lassan fejlõdõ növény, hogy már közepes megvilágítás mellett is hajlamosak az algák belepni a leveleit. Tehát elsõsorban tedd rendbe a vizet és a biológiai szûrést, ha az nincs. Másodsorban a fertõzött leveleket tépd le, azzal nem tudsz mit csinálni. A növényt egészséges részét érdemes fehérítõs oldatba áztatni egy-két percere, az elvileg kinyírja a spórákat. Az anubias kibírja, a gyengébb növényekre nincs garancia. Ha hagyot elfajulni a helyzetet, újraindítás lesz a vége. Makacs egy dög, nem könnyû ellene.
A kérdező hozzászólása: Akkor vizkoves a noveny?? Ez viccesen hangzik, de valoban rettenetesen kemeny a vizunk. Mit tegyek?? Teljesen elolrol kezdeni nem szeretnem..
Jól látom, hogy a háttér is csupa zöldalga? Itt valószínûleg a vízminõség lesz a fõ probléma. Ha valóban kezdõdõ ecset, akkor érdemes elölrõl gondolni ezt az akváriumot.
Szerintem ez kezdõdõ ecsetalga, erõsen vízköves levélen. Ha magas a változó keménység, az Anubiasok könnyen vízkövesednek.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130513/IMG_20130513_200926_www.k.. egyszer mar probaltam leszedni, de nem sikerult...
A hypó is jó. A világítás nem túl erõs, a szûrés is elmegy, a hal viszont sok. 6 hím guppi elég lenne bele. Természetesen hozhattad fertõzötten is a növényt. Legközelebb karanténozz, vagy csinálj egy 10 perces neomagnolos fürdõt a növényekkel. Azt a gyengébb növények is bírják.

Tegnap cseréltünk ki a vizet 500 liter kerti tó van és tetunk bele tiszta vízet vegyszerek is ontotunk bele pond line algát és a pond line árnyekolo és hagytunk 4 órát és vissza tettünk a halat Ma meg elpusztult 5 koi pontyom Mi lehet a oka?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag minden pusztuló szerves anyag termel ammóniát, így az algairtás után a pusztuló algák is, ezért tilos akváriumok* közelébe engedni ilyen szereket, a tiszta vízben nincsenek baktériumok amik lebontják az ammóniát, ezért maga a vízcsere is átlag ammónia mérgezéssel jár. "*akvárium·" nagyon kicsi kerti tóban az 500 liter, így érzékeny is. Jó hírem nincs, magában a vízcsere is halálos, fõleg ha klóros csapvíz, az algairtás is halálos, a kettõ együtt ..... 3-4 hét alatt állnak helyre a dolgok, 5-15 nap között pusztul majd el a legtöbb hal.

Gyakorlatilag minden pusztuló szerves anyag termel ammóniát, így az algairtás után a pusztuló algák is, ezért tilos akváriumok* közelébe engedni ilyen szereket, a tiszta vízben nincsenek baktériumok amik lebontják az ammóniát, ezért maga a vízcsere is átlag ammónia mérgezéssel jár. "*akvárium·" nagyon kicsi kerti tóban az 500 liter, így érzékeny is. Jó hírem nincs, magában a vízcsere is halálos, fõleg ha klóros csapvíz, az algairtás is halálos, a kettõ együtt ..... 3-4 hét alatt állnak helyre a dolgok, 5-15 nap között pusztul majd el a legtöbb hal.
Az az oka, hogy mindent szarul csináltál. Majd legközelebb felkészülsz.
A kérdező hozzászólása: Keresek 1 embert aki segít vissza válaszolni a kérdésekben pl tavi halakrol vegyszerekról és a vízrõl kérem segitsetek aki segít azt írjon privát ûzibe.!
Nézd amit leírtam üzenetbe az helytálló, neked nem tavad van végül is hanem egy kertbe kihelyezett akvárium, ugyanaz vonatkozik rá mint egy szobai akváriumra a kicsi méretébõl adódóan, kellene bele szûrõ is, a koi ponty inkább 10000literes kerti tavakba való 20 kilós 90 centis hal lenne, étkezési hal végül is, sokan hazánkba is eszik. A gondozás az amit üzibe írtam, többet nem nagyon tehetsz, de fogadni mernék nem vettél még sera baktérium kultúrát, a nap eltelik és sorba elpusztul az összes halad.

Ez a ronda zöld genya van a tavamban. Mi lehet ez alga? Tudnátok ajánlani valamit, ami ezt eltűnteti?

http://kepfeltoltes.hu/view/130307/DSC00013_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Fonalas alga(békanyál). Akkor szaporodik e, ha túl sok tápanyag van a tóban(pl.: levelek hullanak bele). Vannak ellene hatásos szerek, vagy egyszerûen gyûjtsd össze. A tóba hullott szemetet pedig ki kell szedni.

Fonalas alga(békanyál). Akkor szaporodik e, ha túl sok tápanyag van a tóban(pl.: levelek hullanak bele). Vannak ellene hatásos szerek, vagy egyszerûen gyûjtsd össze. A tóba hullott szemetet pedig ki kell szedni.
*el
Tavaly nekünk is volt ilyen. Akkor nem foglalkoztam vele, mert én hülye panelgyerek azt hittem, hogy vmi kaját potyogtattak el a madarak. Meg nem is igazán foglalkoztam a kerttel. Aztán amikor még novemberben is ott volt a füvön, akkor kaptam észhez, hogy vmi nem stimmel. Idén még nem jelent meg. De viszont ahol tavaly nagy mennyiségben volt, ott a fû kidöglött, televan a kert kopaszfoltokkal. :(

Kis zöld szálak vannak az akvárium üvegén. A szűrő felőli oldalon. Mi lehet ez? Talán valamiféle alga?

Legjobb válasz: Igen, alga. Sokmindentõl kialakulhat: túl sok fény, túl sok bomlástermék (fõleg ammónia és nitrit), gyenge szûrés, kevés vízcsere, túltelepítettség, kevés növény, ilyesmik.

Igen, alga. Sokmindentõl kialakulhat: túl sok fény, túl sok bomlástermék (fõleg ammónia és nitrit), gyenge szûrés, kevés vízcsere, túltelepítettség, kevés növény, ilyesmik.
A kérdező hozzászólása: Pedig épp a hétvégén töröltem le az algákat, amik voltak. Mióta raktam be csigákat, azóta már nincs barnaalgám, illetve nagyon kevés.
az fonalalga biztos becipelted valamivel.növény, hal
Barna alga a kevés fény, zöld a sok jele. Vegyél különleges, algamentes fénycsövet akvarisztika-boltban.
A kérdező hozzászólása: Most meg már barna nincs, hanem zöld hosszú szálak.

Mi lehet a valiznériákon? Valami szálszerű apró valamik lógnak rajta. Alga lehet vagy valami más? Mit csináljak vele? Csak a régebbi hajtásokon jelent meg.

http://kepfeltoltes.hu/view/130307/IMG_20130307_102300_www.k..

Legjobb válasz: Szakállalgának nézem. Segíthet: Több vízcsere, fénycsõ cseréje, minõségi tápozás.

Szakállalgának nézem. Segíthet: Több vízcsere, fénycsõ cseréje, minõségi tápozás.
Nem túl jó minõségû kép, de szakáll alga lehet. Viszont hacsak nem 4-5 éves fénycsöved van, a csere nem fog segíteni. A trifoszfátos csöveket teljesen felesleges lecserélni. Én megpróbálnám a néhány napos elsötétítést, sûríteném a vízcseréket és rendbe tenném a tápozást, ha az nincs rendben.

Az akváriumomban szinte napok alatt mindent belepett egy pókháló szerű alga. A növények levelén, az ágakon, a köveken. Mitől lehet, mivel lehet kipusztítani, mit kell tenni hogy ez ne forduljon többet elő?

Legjobb válasz: Nem tudom, jól megmostad a köveket ha te szedted? Sós vízbe kell rakni mimimum 2 órán keresztül! ( 2-3 NAGY kanál só kell hozzá) !

Nem tudom, jól megmostad a köveket ha te szedted? Sós vízbe kell rakni mimimum 2 órán keresztül! ( 2-3 NAGY kanál só kell hozzá) !
Túl sok fény éri, és lehet hogy csak lassabban növõ növények vannak benne amik nem olyan fényigényesek, meg talán nem elég sûrûn cserélsz vizet.
A kérdező hozzászólása: nem a beüzemelést követõ néhány napot követõen lett algás hanem csak úgy volt a víz, és egyszerre algás lett
Ez azt jelenti, hogy nagyon sok a tápanyag a vízben. A kérdés, hogy miért? Milyen színû egyáltalán a cucc? Zöldes, fehér vagy barnás? Milyen talajt raktál bele, milyen dekorációt, növényeket, és vannak-e már benne halak? Milyen a szûrés?
A kérdező hozzászólása: 30 literes akvárium, esõztetõre állított 30-60 literes aksiba való szûrõvel, igen, vannak benne pici halak, valamint a szomszédtól elkunyiztam ma a jól megtermett algaevõ harcsáját, körülbelül 2 nap alatt ki is fogja takarítani az egészet, szóval addig meg kell hogy tudjam, mit tegyek az algák ellen, hogyan kerüljem el az újbóli algásodást
A kérdező hozzászólása: dekorációnak kis fekete kõ alul, és nagy fekete kavicsok hátul, néhány növény, az alga pedig zöld


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!