Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet a pocaklakót, (11 db)

Sokkal aktivabb volt, csak nagyobb hellyel rendelkezett.
Nálunk végig mozgolódott, szüléskor a CTG is kiakadt. Nyugi, még nõni fog, lesz ez még "rosszabb" is :) Majd amikor úgy érzed, hogy véged van, mert széthasítja a hasad, na onnét még egy vagy két hét :D Ne haragudj, nem ijesztegetni akarlak, de ez az igazság. Könnyû szülést!
A 39.héten az nst-n az asszisztens csaj rendesen leizzadt 10 prec alatt annyira ficánkolt én meg azt hittem, hasfalat törve fog ott helyben kibújni belõlem.Vicces volt, bár én szinte csillagokat láttam.Egy hétre rá megszületett.:)
Az utolsó hozzászólónak: Nekem ebben már van tapasztalatom, a szülést végig mozogta, és ahogy írtam, a CTG gép is kiakadt, hozni kellett egy modernebbet, mert annyira mozgott. Tehát a szüléskor hol a fájások, hol az eszméletlen hadonászás nehezítette a dolgomat :) Nagyon aktív volt és nem csak szülés elõtt, hanem közben is folyamatosan. De igazad van, inkább ilyen legyen, mint hogy aggódjunk, hogy miért mozog keveset.

Nagy baj lehet? Nagyon izgulok, es nem tudom hogy, mi az es egyaltalan normalis-e? (LENT) Keszulget kifele a pocaklakom?

Szoval a 41-dik hetbe vagyok es a tegnap olyan nyalkas barna folyas jott,ma ugyancsak barnas viszont nyalkasabb es pirosabb is.A dokimat felhivtam es ma nem volt mar a rendelobe csak holnapra hivott be,elmondtam neki is de azert megis felek.Keszul ki a kis pocaklakom?

Legjobb válasz: Kibújt? Írjál majd pár sort róla!!

Kibújt? Írjál majd pár sort róla!!
Nem lehet nyákdugó? lehet hamarosan szülni fogsz:-)
az biztos hogy a nyákdugó! nyílik a méhszájad. van akinek (pl.barátnõmnek) 2 héttel hamarabb megy el, nekem pedig aznap ment el. 2 kisfiú anyuja
A héten már biztos babázol:-)
41.héten, már valószínû készülõdik! :)

Egészen enyhe a menstruációm, már 5 napja tart, de nem volt görcs, csak zaklatottság és olyan gyenge végig, mintha az első nap lenne. A pocaklakón kívül mi lehet ennek az oka?

(teszelni nem merek, mert túl sokat csalódtam)

Legjobb válasz: nem kell tesztelni. nézz egy reggeli höt, ha 37 körül van akkor tesztelj, ha 36,5 alatt van akkor nincs baba (nem valoszínü) de lehet hormon probléma.

nem kell tesztelni. nézz egy reggeli höt, ha 37 körül van akkor tesztelj, ha 36, 5 alatt van akkor nincs baba (nem valoszínü) de lehet hormon probléma.
idõválatozás, hízás, fogyás, stressz, hormonok. Ha abban az idõpontban jött meg kb., amikor tényleg meg kellett volna hogy jöjjön, akkor sajnos nem hiszem hogy baba van a dologban.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: BABA VOLT A DOLOGBAN! Azétr köszi a válaszokat! Üdv: 20 hetes kismama

34 hetes terhesen az utóbbi időben gyakran csuklik a pocaklakóm. Mitől lehet és mit lehet tenni, hogy ne legyen rossz egyikünknek sem?

Legjobb válasz: Én megkérdeztem az elsõ fiamnál az orvost , azt mondta, örüljek neki ha napi 2-3 ilyen is van, mert gyomortelítõdés okozza, ami azt jelenti, hogy a baba gyomra jól mûködik, kifejlõdött és jól tud lakni(egyenlõre magzatvízzel) Most 31 hetet töltöttem a 2.-kal és már alig várom, hogy csuklani kezdjen, akkor tudom, hogy a gyomra okés!

Én megkérdeztem az elsõ fiamnál az orvost , azt mondta, örüljek neki ha napi 2-3 ilyen is van, mert gyomortelítõdés okozza, ami azt jelenti, hogy a baba gyomra jól mûködik, kifejlõdött és jól tud lakni(egyenlõre magzatvízzel) Most 31 hetet töltöttem a 2.-kal és már alig várom, hogy csuklani kezdjen, akkor tudom, hogy a gyomra okés!
A fentiekhez hozzátenném, hogy állítólag nem zavarja a babát, így engem sem zavart. Most 20 hónapos a kisfiam és még most sem zavarja, ha csuklik. Gondolom akkor a pocakban sem zavarta.
hát nem a gyomorral van összefüggésben.... a baba gyakorolja a légzõmozgást, levegõt akar venni és eközben magzatvizet nyel és ezért csuklik!! egy szülésznõ :)
Elsõ vagyok . Biztosan a szülésznõ válasza is teljesen helytálló, hiszen tanulta, nekem a szülészorvos mondta egy uh-alkalmával, mert épp akkor is csuklott a baba. Hát több oka is lehet, de az tuti , hogy a babának nem rossz , annyit észrevehetsz, ha talán túl sokáig tart egy idõ után erõteljesebben rugdos, hát lehet kicsit begurul a csuklás miatt, de ártani nem árt neki.
Persze, hogy lehet;)! Az jó jel, ha nincs jel:D! És babára utaló jeled? bár az se elõfeltétele a babának...
detto, mint az enyem, mult evben ugyanakkor volt meg utoljara, de csak szilveszterkor voltunk együtt....az eredmeny a haloszobaban szunyal, 4 honaos
Nekem is dec 18-án volt meg és vasárnap teszteltem egy pozitívat.Mi csak 1-én voltunk együtt.Kedves utolsó és milyen nemû lett a babód???
kisficko
A kérdező hozzászólása: épp hogy kiirtam a kérdést képzeljétek rá 5 percre kb meg is jött :( dde a többieknek azért sok sikert:)

Mivel lehet előcsalogatni a pocaklakót?

Már kb. egy hete érezgetem a kisebb rugdosásokat, de még nem valami gyakori. Gondolom gy?jti az er?t. =) Arra lennék kíváncsi hogy van e esetleg valami praktika amire jobban beindul a mocorgás?

Legjobb válasz: Szerintem addig örülj, amíg nem a mocorgásra kelsz éjszaka! :o) Nekem elég hamar beindult, kb egy hét alatt. Addig meg hanyatt fekve tudod legjobban élvezni szerintem. Minden jót nektek 31 hetes

Szerintem addig örülj, amíg nem a mocorgásra kelsz éjszaka! :o) Nekem elég hamar beindult, kb egy hét alatt. Addig meg hanyatt fekve tudod legjobban élvezni szerintem. Minden jót nektek 31 hetes
Azért nem érzed, mert még kicsi a baba és nem olyan erõteljesek a mozdulatai! Ez ilyenkor normális. Én pl csak a 20. héten éreztem elõször magzatmozgást, eleinte csak finom kis mozdulatokat, majd hétrõl hétre egyre erõsebben. Most 27 hetes vagyok és már nagyon érezhetõ, ha virgonc, fõleg az édességre indul be mindig a kisfiam:) !
Én amikor nstre mentem mindenki evett elötte mert arra esküdtek hogy attól elkezd mozogni.Próbáld ki lehet hogy nálad is egy kis kaja után mocorogni kezd.
Nálunk apa kb. 1 hónappal késõbb érezte, mint én. Kívülrõl nem olyan észlelni a mozgásokat, mert te belülrõl is érzed. De hidd el 2 hét múlva sokksl erõsebb lesz.
Szia! Én 17 hetesen éreztem elöször és kb 1-2 hét után már apuka is érezte:D 36 hetes kismama
Miért akarod? Hagyd, hogy úgy fejlõdjön, mozogjon ahogy neki jó. Csak azért, hogy te érezhessd, azért ne zavard meg a nyugalmát.
A kérdező hozzászólása: Csak szeretném már hogy apa is elcsípje.

19 hetes kismama vagyok. Mikor lehet kívülről is érzékelni a pocaklakó mozgását?

Karácsony környékén éreztem el?ször mozgólódást a pocakomban, de van úgy, hogy több napig semmi. Valami gond van, van még a mérete miatt nem érzek minden mocorgást?

Legjobb válasz: En 19 hetesen erztem eloszor a picimet,aztan kb 1 hetig semmi majd ismet megmozdult es 21. heten ha figyelmesen neztem a hasam amikor aktivabb volt mar latszott kivulrol is.Most éè hetesek vagyunk es mikor mozog akkor az egesz hasam mozog.En probalkoztam orvosi sztetoszkoppal is mikor nem nagyon ereztem de nem hallottam semmit.Mostmar mindennap erosebb es erosebb lesz a te babad is es akkor majd jelzi mindennap hogy ott van,ne aggodj. Kellemes babavarast!

En 19 hetesen erztem eloszor a picimet, aztan kb 1 hetig semmi majd ismet megmozdult es 21. heten ha figyelmesen neztem a hasam amikor aktivabb volt mar latszott kivulrol is.Most éè hetesek vagyunk es mikor mozog akkor az egesz hasam mozog.En probalkoztam orvosi sztetoszkoppal is mikor nem nagyon ereztem de nem hallottam semmit.Mostmar mindennap erosebb es erosebb lesz a te babad is es akkor majd jelzi mindennap hogy ott van, ne aggodj. Kellemes babavarast!
Én a 15.héten éreztem elõször, aztán vagy két hétig semmi.Aztán megint, majd egyre gyakrabban, de így is napok teltek el az egyik mozgás észlelésétõl a másikig.Karácsony elõtt már olyan úszkálásban volt odalent, h alig tudtam valamit is csinálni, mert mindig azt élveztem, h mocorog:) Aztán már egyre gyakrabban kezdtem érezni, h mozog, de a korábbi enyhe mocorgásokhoz képest egyre erõteljesebb, egyértelmûbb a dolog.Elõször nem is tudtam, h ezek az "erõteljesebb" mozgások is õ.Most lassan 21 hetesek leszünk.Nyugi!Te is elsõ babás vagy.Lehet te is érzed, csak még nem mindig sikerül megkülönböztetni a mezei méhösszehúzódástól.Kialakul.
Én a 22ik héten éreztem elõször kivülrõl.Néha nekem is volt, hogy alig mozgott de a doki azt mondta, hogy nem baj.
Szia! Én is hasonlóan voltam. Egyszer 15 hetesen hajnalban éreztem egy nagy rúgást és után semmi. Legközelebb 18 hetesen (egy hete) érzem biztosan, hogy ez õ, bár elõtte is gyanakodtam, de nem tudtam, h mit kell érezni. Aznap mikor már biztosan tudtam, olyan nagyot rúgott hogy kívülrõl is éreztem a kezemmel. Másnap már mikor rúgdosott az apukája is érezte! Azóta olyan kis élénk, hogy naponta többször is nagyokat rúg...de már megfigyeltem, hogy esténként van egy idõszak mikor még aktívabb...és akkor apával a pocakra tapadva figyelünk:) Szerintem várj türelemmel. Nem sokára minden nap fogod érezni a picit! És nem csak te hanem akár más is!

Mivel lehet rávenni a pocaklakót, hogy mozduljon meg a hasamban?

35.hétben járok, és nagyon aggódom, mert tegnap este sem volt olyan aktív lenni mint szokott, ma pedig még egyáltalán nem mozdult meg.

Legjobb válasz: Nekem sem olyan aktív,mint lenni szokott,bár a bordáimat kínozza rendesen.Én ha belefekszem egy kád vízbe,akkor mindig vad táncba kezd.hátha ez nálad is beválik.

Nekem sem olyan aktív, mint lenni szokott, bár a bordáimat kínozza rendesen.Én ha belefekszem egy kád vízbe, akkor mindig vad táncba kezd.hátha ez nálad is beválik.
Szia! Egyél egy kis édességet, vagy igyáll egy pohár üditöt!Tuti bevállik! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A fürdés nálam is be szokott jönni, csak most nem... viszont most a csokira sem reagált, de végül egy tejeskávéra végre tett apróbb mozdulatokat. Köszike az ötleteket!
Igen a kávé-ra az enyim is mindig beindul!
Az én babucim ha arra szokott reagálni , ha egy , nem túl erõs fényû zseblámpával bevilágítasz a pocidod. Arra mindig mozog.24.hetes kismamai
Szia! Én 23 hetes vagyok, néha én is hiányolom a mozgolódást, de én akkor babazenét szoktam hallgatni, és arra mindig beindul.

15 hetes kismama vagyok, s az utóbbi időben nagyon gyakran fáj a fejem. Normális ez? Mit lehet ellene tenni, mert ha nekem fáj, az a pocaklakómnak sem jó?

Legjobb válasz: Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj,pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá,de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...

Én is 15 hetes vagyok ikrekkel és nekem is nagyon fáj, pedig sosem fájt még elötte!Ezért elég nehezen viselem!Én Panadolt szoktam bevenni rá, de csak amikor már elszakad a cérna...Heti 2-3 db-nál biztos nem veszek be többet.Ennyi talán nem árthat...
Szia. Sajns ezen én is átestem. Jó lenne ellenõrizni a vérnyomásodat idõnként, hogy nem az okozza-e. Én Saridont és Rubophent vettem be, egy nap max. kettõt, én sem akartam szenvedni, pihennünk pedig muszály. Ezek nem károsak a bébire, és egyébként is túl vagy azon az idõszakon, amikor még kémiai hatás rosszat tenne a bébinek. Nyugdtan vegyél be néha! Jó babavárást! 22 hetes kismama.
Nekem is sokat fáj a fejem, és összefügg a hidegfronttal, mostmár tudatosan figyelem, és én is mérem a vérnyomást. Ha azért fáj mert alacsony kávét iszom, de ha én sem bírom tovább mondjuk 3-4 óra elteltével általában betelik az a bizonyos pohár.. akkor jöhet a gyógyszer én személy szerint az algozone-t szedem, de én is a panadolt hallottam legjobbnak, de nekem ebbõl van feltankolva a készletem.. :) Én is 22 hetes kismama vok mint az elõttem szóló :)

Mi lehet az oka, hogy a pocaklakóm minden nap csuklik?

33 hetes terhes vagyok. Ez normális jelenség, hogy minden 1x vagy 2x csuklik a babám a pocimban? Nem sokáig, de mindennap.

Legjobb válasz: Nyugodj meg, ez teljesen normális. Igaz, az enyém egyszer sem csuklott eddig (35 hetes vagyok), de ez nem jelent semmit. Valószínû,hogy a te babád születése után is sokszor fog csuklani, de ezt kinövik a picik. Nem kell tõle félni, sokakkal elõfordul, nem jelent semmi rosszat. Különben a csuklásra amúgy sincs semmiféle tudományos magyarázat, már úgy értem, a felnõttek csuklását sem tudják minden esetben egyértelmûen megmagyarázni. Ez csak úgy van.

Nyugodj meg, ez teljesen normális. Igaz, az enyém egyszer sem csuklott eddig (35 hetes vagyok), de ez nem jelent semmit. Valószínû, hogy a te babád születése után is sokszor fog csuklani, de ezt kinövik a picik. Nem kell tõle félni, sokakkal elõfordul, nem jelent semmi rosszat. Különben a csuklásra amúgy sincs semmiféle tudományos magyarázat, már úgy értem, a felnõttek csuklását sem tudják minden esetben egyértelmûen megmagyarázni. Ez csak úgy van.
A pocakban valószínûleg azért csuklik a baba, mert a rekeszizmai "gyakorolnak". A levegõvétel gyakorlásával szokták magyarázni, mivel a pocakban nincs levegõ, de a mozgássort elvégzik. (Ez szerintem azért sántít kicsit, mert ezek a babák általában kint is sokat csuklanak, amikor már ugye folyamatosan veszik a levegõt) Ne aggódj, az én babám is sokat csuklott (talán még többet is, és elég sokáig), semmi bajt nem jelent, ráadásul állítólag õket még nem is zavarja. Ez biztosan így van, mert egy baba ugye sírással jelzi, ha zavarja valami, de az én fiam sosem sírt, amikor csuklott. (Mármint ugye születése után... :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!