Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet a májfoltokat (6 db)

Mivel lehet a terhesség alatt megjelent májfoltokat "kicsit láthatatlanná" tenni?

Legjobb válasz: Azt hiszem a Vichy gyárt rá valami kencét. Biztos nem olcsó. Használj minnél nagyobb faktorú naptejet, mert a naptól hamarabb kijönnek ill. sötétednek.

Azt hiszem a Vichy gyárt rá valami kencét. Biztos nem olcsó. Használj minnél nagyobb faktorú naptejet, mert a naptól hamarabb kijönnek ill. sötétednek.
A Biodermának van egy Uni Tone nevû készítménye ( nem biztos, hogy pont így írják ), az jobb, mint a Vichy, nekem évekkel ezelõtt teljesen eltûntette a foltomat, és vissza se jött. Nagyobb gyógyszertárakban kapható, vagy esetleg olyan kozmetikusnál, aki forgalmaz Bioderma termékeket.
Szia, nekem a terhesség elõtt is voltak, én is használtam a Vichy-t, elég drága és nekem nem jött be. Viszont tavaly elkezdtem gyógyszertárban kapható Silvanus- kövirózsa krémet használni, de már tavasszal, és napközben többször bekenem és ez bejött. Azt nem tudom, hogy a meglévõt milyen hatékonysággal halványítja (szerintem érdemes kipróbálni- kb. 600, -Ft), de megelõzésnek jó. Most is használom a terhességem alatt. Nem mondom, hogy egyáltalán nincs, de csak halvány! Ja és közvetlen nap ne érje az arcod, kalap, napellenzõs sapka kötelezõ! 21 hetes kismama

Szoptatás óta a mellem alatt kialakultak májfoltok. Mivel lehet kenni, amitől elmúlna?

Gondoltam a Canestern krémre, de nem tudom. Régebben kijöttek májfoltok a nyakamon, arra a b?rgyógyász, azt mondta, hogy gomba, és azt mondta kenjem Canestern krémmel. Sokára, de elmúltak azok a foltok, és rájöttem mit?l jöttek el?. Attól, hogy parfümöt fújtam a nyakamra, és a szabad nyakam érte a napsugárzás, ahol be volt fújva.

Legjobb válasz: Szerintem azok nem májfoltok, hanem gomba. Nem ugyanaz. De a gomba is sötét foltos. :D És mell alatt tipikusan jó helye van, mert beizzadsz, ott a melltartó, ha nincs rajtad, akkor alatta pláne. Canesten nem biztos hogy jó rá, nem mindegy miféle gomba, de megpróbálhatod. Ha reagál kezelésre, akkor az bizony gomba, nem májfolt. Nyakon meg áltlaában a hajról lehulló bõrdarabkák miatt alakul ki, szóval ajánlom használj egy darabif Nizoralt.

Szerintem azok nem májfoltok, hanem gomba. Nem ugyanaz. De a gomba is sötét foltos. :D És mell alatt tipikusan jó helye van, mert beizzadsz, ott a melltartó, ha nincs rajtad, akkor alatta pláne. Canesten nem biztos hogy jó rá, nem mindegy miféle gomba, de megpróbálhatod. Ha reagál kezelésre, akkor az bizony gomba, nem májfolt. Nyakon meg áltlaában a hajról lehulló bõrdarabkák miatt alakul ki, szóval ajánlom használj egy darabif Nizoralt.
A kérdező hozzászólása: A nyakamon a parfümtõl jött ki jó pár éve, de már évek óta nem májfoltos a nyakam, mert rájöttem a kiváltó okra, és azóta nem fújok semmi parfümöt nyáron a bõrömre. Nem tudom a mellem alatt amik kijöttek májfoltok, vagy gombák lehet, hogy egy bõrgyógyászt kéne inkább megkérdeznem.

Mivel lehet eltüntetni a májfoltokat az arcomról?

Két hete született meg a kisfiam. A terhességem vége felé a szemeim alatt nagyon bebarnúlt a b?röm. arra számítottam, hogy a szülés után halványodni fog, de nem így történt. Van rá valamilyen jó praktika?

Legjobb válasz: Szia. Lehet kapni börradirt, krémeket, amivel fokozatosan el lehet halványítani. Kozmetikus tanácsát is kérheted.

Szia. Lehet kapni börradirt, krémeket, amivel fokozatosan el lehet halványítani. Kozmetikus tanácsát is kérheted.


Mivel lehet eltüntetni a már kialakult májfoltot az arcról?

Legjobb válasz: Kendd be naponta kétszer 10 percre citrommal, egy hét múlva nyoma sem lesz.

Kendd be naponta kétszer 10 percre citrommal, egy hét múlva nyoma sem lesz.
Szia vegyél a gyógynövényboltban máriatövismagot és abból rágcsálj el reggelente (evés elõtt) fél mokkáskanállal. Napközben sokat igyál! Ezzel a módszerrel a már kialakult májfolt is eltünik. A kúra idõtartama max.: 1 hónap, utána szünet. A máriatövismag májgyógyító erejét már az ókorban élõ õseink is felismerték. A növényben fellelhetõ hatóanyagok ugyanis gátolják a májkárosító anyagok bejutását a sejtbe, egyúttal elõsegítik a máj regenerálódását.
Én ezt találtam: - Elõször mindig tárjuk fel a májfolt megjelenésének okait (terhesség, hormonzavar, betegség, stb.), mivel az esetek többségében a kiváltó okok megszûnésével a folt magától eltûnik vagy az elszinezõdés elhalványul. - Ha mégsem tûnik el, próbáljuk meg a barna foltot elhalványítani. A legjobb halványító a citrom- és az uborkalé. De használhatjuk még a hidrogénperoxid oldatot is. A kezelést mindig elõzze meg a bõr alkoholos vagy finom benzines zsírtalanítása. - A májfolt eltûntetésére vegyszeres hámlasztást is alkalmazhatunk, de a fényhatásra folt ismét elõjöhet. Ezért célszerû már tavasszal elkezdeni a védekezést fényvédõ krémekkel, púderokkal vagy egyéb módon. A legfontosabb, hogy minél kevesebbet legyünk napon. - A foltok halványításához segítséget nyújthat az A-vitaminos kezelés is. Az A-vitamin óvja a hámréteget, a bõr nem szarusodik el. A legegyszerûbb védekezés, ha naponta megiszunk egy pohár sárgarépa levet. A nyers répa a bõr enyhe pigmentálódását váltja ki. - Ha a folt nem halványul, nem tûnik el, és továbbra is zavar bennünket, forduljunk kozmetikushoz vagy orvoshoz. Lehetõség van a pigmentet tartalmazó szaruréteg eltávolítására is.
salétromsavval biztos lejön...
A leghatásosabb a kémiai peeling, és a lézer terápia, de szigorú fényvédelem szükséges annak megelözésére hogy ne alakuljon ki ujabb pigmentfolt....vannak hidrokinon tartalmu krémek is világosításra, de ovatosan , mert fényérzékenységet okoznak.

Májfoltom maradt szülés után, most nyáron még erősebb lett a napozástól. Mivel lehet halványítani (eltüntetni)?

Nagyon zavar, a homlokomon van.

Legjobb válasz: Melyik a legjobb, és szövõdménymentes eljárás? Photodermabrázió, vagy egyéb kozmetikai eljárásra gondolok.

A kérdező hozzászólása: Melyik a legjobb, és szövõdménymentes eljárás? Photodermabrázió, vagy egyéb kozmetikai eljárásra gondolok.
Én citromlével kenem a májfoltjaimat, és uborkapakolást szoktamrá tenni esténként.
A kérdező hozzászólása: És hatásos?
Szia! Ephelis alpha gél! Nekem is a homlokomon van folt és nagyon jó, ez a gél! Viszont, ha napra mész, érdemes bekenni a foltos területet megas faktorú naptejjel!
A kérdező hozzászólása: Ebben a krémben rákkeltõ anyagot találtak EU-s vizsgálat során. A kövirózsás krémrõl is azt írták sokan, hogy nem használ...El vagyok kenõdve. Nincs semmi esély, hogy ilyen fiatalon ne legyen tiszta folt a homlokom? Napozni imádok, és 30-as faktorral kenem az egész testem. Ettõl függetlenül erõsödött a folt. Kb. az egész homlokomat beteríti.:((((
Rákkeltõ anyag van benne és árulják??? Most lehet 2 év után újra kapni, csak az alpha szót mellé tették és új a csomagolása is! Hol lehet az EU-s vizsgálatról olvasni?
A kérdező hozzászólása: Én is fórumokon olvastam, ill. a neten. Keress rá a google-ban a krém nevére és írd utána, hogy rákkeltõ. Kihozza szerintem.

Mivel lehet eltüntetni a májfoltot?

én már sok dolgot kipróbáltam.2 éve a terhességem óta ilyenkor nyáron kijönnek a májfoltjaim.a szem alatt és a száj fölött.de már elegem van bel?le!!kentem citrommal.vettem a patikában ephelist.egész télen kentem.de most megint látom.valaki akinek elmult,tudna tanácsot adni?

Legjobb válasz: A májfolt jelzés a szervezetedtõl, hogy gond van a májaddal, epéddel. Amíg ezt rendbe nem teszed, nincs az a varázskence amitõl elmúlna.

A májfolt jelzés a szervezetedtõl, hogy gond van a májaddal, epéddel. Amíg ezt rendbe nem teszed, nincs az a varázskence amitõl elmúlna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!