Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet a gyereket, (390 db)

Mi lehet a gyerekkel, másnál is így előfordul?

Más tudni vélni (lexikális) és más gyereket nevelni. Mondkák. Mi konkrétan a gyerek nevelés, szül?kké válás/gyakorlat életfázisban vagyunk. Tehát túl a képzelgéseken (majd ha nekem gyerekem lesz én jobban csinálom, mint a ...... :-)

Legjobb válasz: sziasztok!Nekem is tetszik a levél!Kérdésedre válaszolva:igen,elõfordul,de még mennyire.2 éves ikrek anyjaként mondom:gyakran elõfordul!Kissebbik fiam alapvetõen hisztis gyerek volt mindig,most,hogy elmúlt 2 éves rátesz még egy lapáttal!Ja és a másik sem marad el túlságosan már mögötte!Sokszor már azt sem tudom,éppen miért sír.Gyakran megkapom én is a :"persze,mert elkényeztetted"címû oktatást-és a legjobb,mikor a gyerektelen rokonoktól jön ez!Amennyire tudom,én igyekszem megelõzni,de nem mindig sikerül.Szerinem ezt túl kell élni,persze következetesen nevelve a gyereket.(itt bevallom,ez elmélet nálam,gyakran átértékelõdnek az elvek,ha visítva vergõdik a fiam).Ellenszere nincs,de jó mert a totál higany,elülõs,nyugodt gyerekek szülei veregethetik magukat vállon,hogy:"náluk ilyen nincs,mert õk jól nevelték!"

sziasztok!Nekem is tetszik a levél!Kérdésedre válaszolva:igen, elõfordul, de még mennyire.2 éves ikrek anyjaként mondom:gyakran elõfordul!Kissebbik fiam alapvetõen hisztis gyerek volt mindig, most, hogy elmúlt 2 éves rátesz még egy lapáttal!Ja és a másik sem marad el túlságosan már mögötte!Sokszor már azt sem tudom, éppen miért sír.Gyakran megkapom én is a :"persze, mert elkényeztetted"címû oktatást-és a legjobb, mikor a gyerektelen rokonoktól jön ez!Amennyire tudom, én igyekszem megelõzni, de nem mindig sikerül.Szerinem ezt túl kell élni, persze következetesen nevelve a gyereket.(itt bevallom, ez elmélet nálam, gyakran átértékelõdnek az elvek, ha visítva vergõdik a fiam).Ellenszere nincs, de jó mert a totál higany, elülõs, nyugodt gyerekek szülei veregethetik magukat vállon, hogy:"náluk ilyen nincs, mert õk jól nevelték!"

Mi lehet a gyerek zene címe ami előbb ment a picurrádión?

Ez volt kiírva MAKAM TOLPIHE de csak egy magyart adott be a google. Német volt. valami ilyesmi volt benne: valt puchu kenguru

Mi lehet a gyerek vezetékneve az alábbi esetekben?

Kitalált nevek. Ha én Kis Rozália,férjem Nagy János. Házasság után ha én Nagyné Kis Rozália vagyok. Vagy Nagy-Kis Rozális? Első esetben lehet Nagy Gábor a gyerek,vagy Kis Gábor (ugye az én nevem is kaphatja?)vagy még mi? Második esetben Nagy-Kis Gábor,vagy még mi? Ha házasságkötéskor meg kell adni a gyerek vezetéknevét,azt ugye meg lehet változtatni ha évekkel később gyerekvállaláskor másképp gondoljuk?

Legjobb válasz: CSjt :"A gyermek - szüleinek megállapodása szerint - apjának vagy anyjának családi nevét viseli. A házasságban élõ szülõk valamennyi, a házasság fennállása alatt született közös gyermekének csak azonos családi neve lehet. Közös házassági nevet viselõ házastársak gyermeke csak a szülõk közös házassági nevét viselheti. A saját nevüket viselõ szülõk megállapodása alapján a gyermek az apa és az anya családi nevét együtt is viselheti. A gyermek családi neve legfeljebb kéttagú lehet."

CSjt :"A gyermek - szüleinek megállapodása szerint - apjának vagy anyjának családi nevét viseli. A házasságban élõ szülõk valamennyi, a házasság fennállása alatt született közös gyermekének csak azonos családi neve lehet. Közös házassági nevet viselõ házastársak gyermeke csak a szülõk közös házassági nevét viselheti. A saját nevüket viselõ szülõk megállapodása alapján a gyermek az apa és az anya családi nevét együtt is viselheti. A gyermek családi neve legfeljebb kéttagú lehet."
Vagyis: közös házassági nevet viselõ házastársak gyermeke csak a szülõk közös házassági nevét viselheti== Nagy-Kis Rozália+ Nagy-Kis Jenõ---Nagy-Kis Gábor A saját nevüket viselõ szülõk megállapodása alapján a gyermek az apa és az anya családi nevét együtt is viselheti.== Kis Rozália+ Nagy János--- Nagy-Kis Gábor
Én most reggel voltam bent, ilyen ügyben... Az apa vezetéknevét kapja, csak akkor kaphatja meg mindkettõtökét (Nagy-Kis) ha a házasságkötéskor a férjed is felveszi a te vezetékneved, vagyis ha õ is Nagy-Kis János lesz. Nekem legalább is ez mindták
Ha a neved Nagyné Kis Rozália lenne, akkor a gyerekedet Nagy Gábornak hívnák. A te nevedet csak akkor kaphatja (szerintem), ha nem vagytok házasok és a te neved a leánykori neved lenne. Ha Nagy-Kis Rozália lennél, akkor Nagy-Kis Gábornak, viszont ha jönne még egy gyerek, annak is már csak a Nagy-Kis-t adhatnátok. Simán Nagy nem lehetne.
2es vagyok. Legalábbis mikor én tanultam a családjogi törvényt, még így volt. De egyszerûbb, ha megnézed ott.
Nem Kis Gábor csak akkor lehet ha nem házasodtok össze, vagy nem veszed fel a férjed nevét, és mikor a szándékot bejelented a születendõ gyermekednek ezt a vezetéknevet határozod meg....
A gyereknek általában az apja nevét adják, nem értem, hogy miért lenne a vezetékneve Kis vagy Nagy-Kis. O_o
A kérdező hozzászólása: "Közös házassági nevet viselõ házastársak gyermeke csak a szülõk közös házassági nevét viselheti. A saját nevüket viselõ szülõk megállapodása alapján a gyermek az apa és az anya családi nevét együtt is viselheti. A gyermek családi neve legfeljebb kéttagú lehet." Tehát akkor ha Nagyné Kis Rozália leszek, akkor a gyerek lehet Nagy Gábor és Kis Gábor is. Ha Nagy-Kis Rozália leszek, akkor lehet Nagy Gábor, Kis Gábor és Nagy-Kis Gábor is. jól értelmezem?
A kérdező hozzászólása: elsõ : ha a nagy álatalánosság érdekelne, akkor nem kérdezném, tudom, hogy általában az apa vezetéknevét kapják és kész
A kérdező hozzászólása: És ha én kötõjelenesen felveszem a nevét, azaz Nagy-Kis Rozália, viszont a férj marad Nagy János? Akkor a Nagy Gáboron kivül mi lehet?
Nagy-Kis
Amikor esküvõre bejelnetkezel az önkormányztahoz mindkét félnk nyilatkoznia kell, hogy mi lesz a neve a házasságkötés után és arról is, hogy mi lesz a gyerek neve. Kaphatja az anya, az apa vezetélnevét, ill. azok kötõjeles változatát. Nem házasoknál nem tudom, hogy van
A kérdező hozzászólása: Házasság elõtt vagyunk még, gyerek majd csak késõbb. De a gyereknek adható név befolyásolhatja azt, hogy hogy veszem fel párom nevét ha felveszem.
Ha most nyilatkozol valamit, hogyan akarjátok majd a gyerekeket nevezni, azt az elsõ gyerek születése elõtt egy kettõs, anyakönyvvezetõ elõtt tett nyilatkozattal meg lehet változtatni. Itt fontos, hogy az elsõ gyerek születése elõtt. Sõt, a házassági nevedet is meg lehet változtatni, a szokásos névváltoztatási macera nélkül is, csak ezt nem szeretik elmondani. Vagy ha megszületett, névváltoztatást indítotok. Nálunk az anyakönyvvezetõ adott egy listát arról, hogy hogyan viselhetnénk mindketten házasság után a nevünket és az ebbõl születõ gyerekek vezetékneve mi lehet. Érdemes lenne õt megkérdezni, biztosan segít.
Amúgy én kötöjellel vettem fel a férjem nevét, a gyerekek pedig az apukájuk vezetéknevét kapták
egyszerûsítve: ha a férjed Nagy, te meg Nagyné, akkor csak Nagy lehet a gyerek. ha kötõjelesek vagytok, a gyerek csak a kötõjeleset kaphatja. ha csak egyikõtök kötõjeles, a gyerek vagy a kötõjeleset kapja, vagy a másik szülõét.


Megis mi lehet a gyerekkel?

Van egy unokatestverem 2 eves es valahogy ugy mondva ''retardaltnak ''szuletett amugy nagyon aranyos.Mar annyit kerestem a neten de nem talalok ra milyen betegsege lehet,pedig nem latszik komolynak.Az van vele hogy mikor kissebb volt eszre vettuk ralyta hogy nem ugy viselkedik mint a tobbi.Mert jart a szeme ossze vissza akaratlanul ami mostanra csokkent de csak ugy van,tovabba le is van maradva novesben es ugy tunik mintha nem is figyelne rad ha mondassz neki valamit.Ha pedig olbe veszed es jatszol vele kacag ,de nem nagyon figyel rank amugy.Megis az alabbiakbol milyen betegsegre tippeltek?Az orvosok valami agy erossitet irtak fel neki es azt allapitottak meg a kisagyaval van baj.talan szules kozben volt valami komplikacio nem tom.Ha tud valaki valamit mondjatok par dolgot rolla ergo a betegseg nevet vagy valami oldalt ahol olvashatok rolla.Koszi elore is!!!

Legjobb válasz: Azt meg megemlitem hogy Kisfiu

A kérdező hozzászólása: Azt meg megemlitem hogy Kisfiu
Down-szindróma esetleg?
Beszél már? Lehet gond a hallásával is, mérték már? Sokszor nem veszik észre, és retardáltnak minõsítik. Lehet autista is.

Mikor lehet a gyereknek a fogát mosni?

Legjobb válasz: az elsõ fogak kibújásától

az elsõ fogak kibújásától
pontosan, amikortól foga van.
A kérdező hozzászólása: és fokrémet használjak?
Lányom nagyon szerette a rágóka fogkefét, amit már akkor rágott, amikor még nem volt foga, csak láttam rajta, hogy nagyon szenved már az íny-fájdalom miatt. Mikor kibújt az elsõ foga, onnantól kezdve kis, szilikon fogkefével átdörzsöltük neki este (fogkrém nélkül). Mikor olyan 3-4 foga lett, akkor vettünk neki Nenedentet (babafogkrémet), és egy picit tettünk a fogkeféjére.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
lehet kapni tanulókészletet a rossmannban, eleinte elég azzal tisztítani a fogacskáját, fogkrémet én csak 1 éves kortól mertem használni.
én nenedent ujjfogkefével és fogkrémmel kezdtem ahogy kijött az elsõ foga.azóta is nenedent fogkrémmel mosom neki már 2 éves és három hónapos
Az elsõ fogak kibújásától! nekünk ujjra húzható szilikonkefe van és Nenedent fogkrém, mindkettõ DM-ben kapható!
lányom most 16 hónapos. kb. két hónapja vettünk mi is kezdõkészletet. õ nem hagyta hogy mossam a afogát. igaz most is csak 7 foga van a csajszinak. de a fogkefére picike fluoridmentes krémet kenek, és kezébe adom a fogkefét. amikor én vagy az apja mossuk a fogunkat, ölünkbe vesszük és látja mit kell csinálni. azóta õ is igyekszik megmosni a fogát.

Mi köze a gyerekemhez az új élettársnak és egyáltalán a szülőkön kívül közvetlen joga kinek van a gyerekemhez? ( A családsegítőben azt mondták hogy a nagyszülőnek is csak láthatása lehet ha kéri)

Van egy kislányom, édesapjával 8 hós kora óta nem vagyunk együtt én nevelem a kicsit. Eddig le se tojta a lányát aki most 3.5 éves. Egy ideje van egy élettársa aki második alkalommal jött ide mondván neki láthatási joga van a gyerekhez mert állítólag házasok. Az édesapának egy ideig még csak és kizárólag láthatása van az én jelenlétemben, err?l végzés is született. Idehozza az egész pereputtyot csupa elvált szül?k ésélettársak akik követelik a gyereket. Megjegyzem eddig évente 2 alkalommal jött az apuka. Hiába mondom nekik hogy Megmondták nincs joga az apán kívül a gyerekhez senkinek, az apucit sem ismeri. Fel lehet jelenteni ezt a kis senkit zaklatásért?

Legjobb válasz: A házastársnak/élettársnak nincs láthatási joga, maximum kísérõként (azapával) lehet jelen. "Idehozza az egész pereputtyot csupa elvált szülõk ésélettársak akik követelik a gyereket." Ezt nem értem...kik követelik, kik ez a többesszám?...

A házastársnak/élettársnak nincs láthatási joga, maximum kísérõként (azapával) lehet jelen. "Idehozza az egész pereputtyot csupa elvált szülõk ésélettársak akik követelik a gyereket." Ezt nem értem...kik követelik, kik ez a többesszám?...
"Egy ideje van egy élettársa aki második alkalommal jött ide mondván neki láthatási joga van a gyerekhez mert állítólag házasok. " Semmilyen joga nincs a gyerekedhez, még ha házasok akkor se.
Azt megértem, h az élettárs szeretné megismerni a párja lányát, bár ennek nem a legjobb módját választotta, az meg egyenesen hülyeség, hogy joga van hozzá, nem tudom, ezt honnan vették. Az én páromnak is van egy lánya, nekem is szarul esne, ha az anyja tiltaná tõlem (eleinte mondjuk próbálta), de én nem mentem oda magyarázni, meg követelõzni, megvártam, amíg elnyugodnak a kedélyek.
jogod van az apán kívül mást NEM beengedni a lakásba
Ilyen nincs, ne hagyd magad. Egyedül a kislány édesapja láthatja amikor láthatása van az õ élettársa és annak az anyja (ha jól értettem), na nekik semmi közük a kislányotokhoz. Én a helyedben ki is tiltanám. Milyen alapon jön oda ugatni? Ugyan már! Annyi köze van hozzá, mint aki mellett elmegy az utcán. Semmi.
És még nem tépted meg?:) ))Joga van kussolni de jó mélyen.Minek engedted be egyáltalán?gyerek kell neki szüljön magának.
Megertem, hogy fel vagy haborodva. a kiscsajnak semmi koze a gyerekedhez amit csinal az lelkiterror. Nem vagy koteles a not beengedni a lakasodba! Az apa johet de ha a pitsa nem tud viselkedni... En nagyon nyugodtan kernem az apjat a Kislanyodnak, hogy szeretnel vele beszelni utanfuto nelkul. Nagyon nyugodtan elmondani neki amit gondolsz es hogy mihez tartsa magat. Ha ugy dont hogy ez neki nem megfelelo, tamadja meg a birosagi dontest. Sok szerencset! Nem veletlenul kaphattad a vegzest ugy, hogy a Kislanyod csak a te jelenletedben lathatja. Sajnalom, hogy ez tortenik veled!
A kérdező hozzászólása: Azt merte hozzám vágni hogy ha majd lesz élettársam akkor majd õ is láthatja a kislányt. Mivel ha majd ekem lesz és velem fog élni tehát apja helyett majd õ neveli velem a gyermeket természetesen igen. Eddig senkinek nem kellett most meg sarokba akarnak állítani.
A kérdező hozzászólása: Az édesapa hozza a számunkra idegen párját, az anyját és annak az élettársát aki szintén idegen. A papíron az áll h édesapa láthatása ezeken a napon ettõl eddig...anya jelenlétében eddig és eddig. Elsõ alkalommal feljött az új asszonyka aki mellesleg egy kis taknyos se gyereke se semmije és nekem akarta elmagyarázni mit hogy csináljak. Azon nyomban leállítottam de tegnap ismét hozta a volt párom a kérésem ellenére azzal a magyarázattal hogy õk egy pár. Nem lett volna kifogásom ellene ha elsõ alkalommal szól h be szeretné mutatni de hogy még bele is szól a dolgokba az sok. A lányom most kezdi az apját is megismerni. Tegnap történt, hogy ez a kis csitri kiszállt az autóból és azt mondta neki jogai vannak látni akarja a lányomat. Elég viccesen hangzik, de bosszantó is hogy hogyan képzeli mindezt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Én is így gondolom. Ma elmentem a családsegítõba ahol ugyan ezt mondták és felajánlották hogy felügyelet mellett náluk mehet a látogatás, õk elhajtják az illetéktelen személyeket. Jövõ héten indul is a dolog, kérni fogom. Nem tiltanám a gyereket ha nem szólna bele olyanba amihez nincs köze és nem ugrálna nekem. Én is szeretem a békességet, ezt viszont nem tûröm el. Egy évbe kétszer jön az apja és a jogairól beszél...
10 Jogodban áll az új nõt "kitessékelned" az otthonodból. Aki így viselkedik és ilyen unintelligens és bunkó, az megérdemli:DD
Mindenképp válaszd a családsegítõs megoldást! Ha esetleg annyira pofátlanok lennének, hogy perelnek, akkor majd a bíróság úgyis neked fog hinni hisz ott lesznek a "szakértõ tanúk", a családsegítõsök. Nameg amúgy se engedj be ki tudja milyen népeket a házadba, lehet inkább csak felmérni akarják, h van-e vmi mozdítható, nekem fura ez a hirtelen jött érdeklõdés. Meg gondolom az apa se véletlen csak a te felügyeleted mellett láthatja a gyereket...
A lakásodba kizárólag az léphet be, akit beengedsz.Ha 3, 5 éves gyermeket 2x látta az életében, akkor már régen kérned kellett volna a láthatás korlátozását, hiszen a kicsi nem is ismeri az apját.Adj be a gyámügyre egy papírt és õk elindítják.

Szeretnek nagyon teherbe esni mar van 2 gyerekem de meg szeretnek egyet de nem esek teherbe mar egy eve probalkozom mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Van rendes ciklusod, peteérésed? A gyerekek elõtt volt valami betegséged? Pco, ir, netán cukorbetegség, endo? Mozogsz rendszeresen? Férjeddel is lehet gond, hiába van már neki is gyereke. 1 év után én azért dokihoz mennék inkább. Endokrinológus neked + férjednek egy sperma vizsgákattal kezdenék.

Van rendes ciklusod, peteérésed? A gyerekek elõtt volt valami betegséged? Pco, ir, netán cukorbetegség, endo? Mozogsz rendszeresen? Férjeddel is lehet gond, hiába van már neki is gyereke. 1 év után én azért dokihoz mennék inkább. Endokrinológus neked + férjednek egy sperma vizsgákattal kezdenék.
A kérdező hozzászólása: mar volt a ferjem vizsgalaton es nincsen gond vele nekem a ciklusom normalis es van pete eresem is rendszeresen nemvoltam semijen beteg a gyerekek elot nemtudom milehet a gond
Ugyanebben a cipõben járok én is, sajnos:( Nálam most volt vérvétel, csütörtökön megyek 21. napira, aztán hétfõn megyek dokihoz. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond....

Miért lehet a gyereknek, később kutyájuk mikor elköltöznek, vagy miért nem engedik meg a szülők?

Legjobb válasz: mert általában a gyereknek addig fontos a kutya amíg kicsi (tisztelet a kivételnek, én is 12évesen kaptam meg az elsõ kutyámat és hoztam is magammal amikor elköltöztem), és amint középsuliba megy nem lesz rá ideje, nem fog hozzá egy órával korábban felkelni, ezért a szülõkre marad a hajnali séta, és minden más. Az állatorvos sokba kerül, és nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Egyszer a dokim mondta, hogy ma ebben az országban kutyát tartani ebbõl a szempontból luxus. A kölyökkori oltások nagyon sokba kerülnek, és az esetleges betegségek stb. se olcsó. Hogy egy mostani példát mondjak, a legkisebb kutyánknak most gyulladt be a füle és a fülcsepp 4ezer forintba került. Ma már azért nem mindenkinek van hirtelen "fölösleges" 4ezer forintja egy fülcseppre, nem véletlenül jönnek naponta a kérdések, hogy ezt meg azt házilag hogyan tudnám kezelni. Ha már van saját lakás/albérlet és munka akkor már a gyerek felelõssége gondoskodni a kutyáról, mert felnõtt ember. Na ezért.

mert általában a gyereknek addig fontos a kutya amíg kicsi (tisztelet a kivételnek, én is 12évesen kaptam meg az elsõ kutyámat és hoztam is magammal amikor elköltöztem), és amint középsuliba megy nem lesz rá ideje, nem fog hozzá egy órával korábban felkelni, ezért a szülõkre marad a hajnali séta, és minden más. Az állatorvos sokba kerül, és nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Egyszer a dokim mondta, hogy ma ebben az országban kutyát tartani ebbõl a szempontból luxus. A kölyökkori oltások nagyon sokba kerülnek, és az esetleges betegségek stb. se olcsó. Hogy egy mostani példát mondjak, a legkisebb kutyánknak most gyulladt be a füle és a fülcsepp 4ezer forintba került. Ma már azért nem mindenkinek van hirtelen "fölösleges" 4ezer forintja egy fülcseppre, nem véletlenül jönnek naponta a kérdések, hogy ezt meg azt házilag hogyan tudnám kezelni. Ha már van saját lakás/albérlet és munka akkor már a gyerek felelõssége gondoskodni a kutyáról, mert felnõtt ember. Na ezért.
Nekem nem kellett ehhez elköltöznöm, de a saját kereset feltétel volt. Mondjuk korábban nem nagyon merült fel a kutya kérdés, kisállataim voltak már régóta, de azért egy kutya az más. Az sokkal nagyobb felelõsség, és ha a családban csak én vagyok ilyen kutyamániás, akkor tényleg nekem kell vállalnom a felelõsséget. Egy 22 évestõl elvárható, de 14 évesen talán még én sem lettem volna rá elég érett. + amit írtam, a kutyámat én tartom el, és az sem kevés pénz.
Én már gyerekkorom óta vágyok egy kutyára, de szüleim nem engedték. Most itt vagyok 22 évesen és ha elköltözök biztosan fogok tartani többet is, sõt, szeretném ha a leendõ gyerekeim is állatokkal nõnének fel. Én amúgy csak azt tartom fene nagy igazságtalanságnak, amikor valaki tényleg gondját viselné egy kutyának, mégsem engedik meg neki és éveket kényszerül várni, de nagyon sok embernek meg, akik annyira nem képesek hogy a haldokló kutyát elvigyék orvoshoz, õk mégis tartanak mert "kell" az udvarra.
Én 8 éves voltam mikor megkaptam az elsõ kutyám és 11 mikor a másodikat.Én nem hanyagoltam õket soha(mondjuk koravén voltam...).
De igen, én is állatokkal nõttem fel és sokkal kötelességtudóbb és kiegyensúlyozottabb voltam gyereknek és vagyok most is.Sokat számít egy gyereknek egy állat, akár csak egy kis hörcsög vagy egy kutya, de a kötelességtudatot stb. nagyon meg tudja erõsíteni.
Szerintem ez személyfüggõ. Igenis vannak gyerekek, akik egy hörcsögöt nem tudnak életben tartani, nemhogy egy kutyát. Nálunk is anyum azt hitte, nekem csak egy szezonra kell kutya, de mégis kikönyörögtem 13 évesen (kárpótlásnak kaptam mert ellopták a macskámat a szemem elõtt)és azóta gondját viselem (22)kutyasuli, kutyássport, vizsgák, rendszeres orvosi ellátás stb. mind megvolt. Szóval szerintem nehéz megmondani melyik gyerek mit fog kezdeni egy kutyával, de én is gazságtalannak tartom, hogy a felelõtlen gyerekek által kialakított sztereotípia miatt sok szülõ nem mer kutyát hozni a gyereknek, mert fél, hogy rá marad. Én úgy gondolom, hogy akkor hozzon egy szülõ kutyát a gyereknek, ha vállalja, hogy ha esetleg mégis rámarad, akkor gondoskodik róla.
A kutya nagyon nagy felelõsséggel, lemondásokkal és anyagiakkal jár. Egy gyerek (persze tisztelet a kivételnek) ezeket nem igazán tudja elvégezni. Ha alapul veszünk egy 10-14 éves gyereket õ még általánosba jár.Oké, hogy mondjuk 1-2-re haza ér és elég fél7 kor kelnie, hogy levigye a kutyát.DE ha középsuliba megy ami másik városban van.Eleve korábban kell kelni, aztán még korábban hogy a kutyát levigye pl fél6-6 kor vagy korábban. Na már most nem biztos, hogy majd a kutya miatt felfog kelni több éven keresztül fél6 kor. Akkor mire a középsuliból haza ér az 3-4 akár 5 óra is lehet.Utána a sok tanulás meg minden, fáradt is lesz.Lehet nem akarja majd levinni a kutyát.Este 10-11 körül is le kell vinni legalább egy 15 perces e.ü.-i sétára.De mivel korán kel és fáradt is nem lesz kedve.Akkor ha kollégiumba megy a gyerek akkor a szülõre marad a kutya. Szóval ezek mind a szülõkre maradnak és sok szülõ ismeri a gyerekét, pont ezért nem engedi meg a kutyát. És akkor még a külön órákat, edzéseket meg ilyeneket bele se raktam a napi rendbe, mert sok gyerek jár pl táncra, focira vagy mitomén mire suli után. Én és húgom története szerintem egy remek példa "egy gyerek akinek csak ideig óráig kellett a kutya " és aki "gyerekként is komolyan gondolta a kutyázást" Elõbb magamat írom. 11 éves voltam amikor megkaptam a kutyámat áltiba jártam a suli közel volt, fél7 kor keltem hogy a kutyát levigyem. Hazaértem 1-2-re vittem a kutyát.Esti sétát a szüleim nem engedték így este 9kor õk vitték le.De õk is szerették volna a kutyát nem csak én! Gimibe mentem na eleve 6 kor kellett volna kelnem, hogy beérjek mivel a suli másik városban volt.De én 5:40 kor keltem , hogy a kutya lent legyen reggel. Változó volt, hogy értem haza a suliból általában 3-4-re értem haza.Le se öltöztem vittem is le a kutyát.Hiába voltam fáradt levittem.Húgommal megbeszéltem, hogy ha késõn jövök 4 óra felé akkor vigye le egy köre hamarabb a kutyát, ne kelljen tartogatni, szívesen levitte nem volt gond.De ha hazaértem akkor is levittem. Szóval ez jó sokáig így ment.Minden délután szakítottam idõt a kutyámra, mert felelõsséget vállaltam érte! Nyaralások alkalmával is inkább itthon maradtam, mert nem volt kire hagyni a kutyát. Egyedül az érettségi évében hanyagoltam egy picit. Most itt vagyok 21 évesen.Vissza gondolva milyen felelõsség teljesen gondoztam a kutyámat nem nagyképûségbõl, de példa értékû :) Minden pénzemet rá költöttem, mindig õ volt az elsõ. Na és az ellen példa a húgom. kb 14-15 évesen(nem tudom pontosan) kapta meg a kutyáját áltiba járt még akkor így õ neki is egyszerûbb volt a kutyasétáltatás. Aztán szakközépbe ment és gyakorlatra Pestre kellett bejárni.Az elején csak heti 1x így még egyszerûbb volt aztán ahogy teltek az évek hetente többször kellett bejárnia.Korán kelt így is, de õ velem ellentétben még 15 perccel sem kellt/kell fel hamarabb a kutya miatt.Így rám maradt a reggeli kutyasétáltatás aztán mivel fél 4-4-re ér haza Pestrõl így a délutáni séta is rám marad.DE õ nem viszi le amikor haza ér mert fáradt.Van amikor délutánra megy 11 kor megy el itthon és este fél 9-re-9-re ér haza ilyenkor reggel leviszi a kutyát, de a délutáni és esti séta (18:00-19:00 között van a séta) is rám marad. Így én etetem az õ kutyáját is. Na már most ha én nem lennék akkor valószínû a szüleimre maradna minden. Sose gondolkozik elõre, hogy ha 3 kor megy a bnõivel vásárolni akkor 2 körül vigye le a kutyát.. Mindig magára gondol és a kutyáját háttérbe szorítja, szereti meg minden, de a kutya számára nem annyira fontos, mint pl nekem.Ha kap pénzt azt magára költi és véletlenül sem segítene anyáéknak bele pl az orvosi, kozmetikai számlákba.(én megtettem) Nálunk anyagilag a szüleim fizetnek mindent, mert ÕK IS akarták a kutyát/kutyákat nem csak mi!! Így tényleg számíthatunk rájuk minden szempontból, de azért nekünk kell nagy %-ban a kutyákkal foglalkozni! Amit én 100% teljesítek, míg tesóm csak 50%ban. Remélem világos voltam :) Sok gyerekben nincs meg a felelõsség érzet pár évig képesek gondozni egy kutyát, de a kutya 10-15 évig él és ezt sokan elfelejtik. Rengeteg eset van a környékünkön régen sok gyerek sétáltatott kutyát, most már csak a szülõket láttom, hogy leviszik a kutyát, sok gyerek felnõtt már és el is költözött de a kutyát a szüleire hagyta mondván nincs ideje rá.Persze abba egyik se gondol bele, hogy régen õ könyörgött egy kölyök kutyáért.De minek kérdem én? Szóval pontosan ezért nem engedik meg a gyerekeknek a kutyát! Ha vki elköltözik, lesz saját keresete akkor majd tud egy kutyáról gondoskodni, mert nem lesz más aki levigye.Meg felnõtt fejjel máshogy lát mindent.
Csak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszolók. Utolsó válaszoló neked maxi tisztelet kijár, tesodnak meg nem kellet volna kutya, ha éretlen még. Mig te érett vagy, õ nem. Jöhet többi válasz, és zöld kéz ment mindenkinek. HA én elköltözök akkor lehet kutyám csak, de más okokbol és kifogások miatt. Kérdésemet magamból indulva irtam ki

Csövesek a játszótéren, mit szóltok ehhez? ! Hogyan lehet a gyereknek elmagyarázni hogy miért ne menjen azokhoz a gyerekekhez?

Ma ugyan úgy mint máskor elindultam a 2éves lánykámmal a játszótérre. Már messziről feltűnt hogy a kerítésre pokrócok vannak terítve. Bent a játszótéren meg legalább 8gyerek,és 4felnőtt. Mindannyian tiszta retek. Fehérek,romák vegyesen! A felnőttek a padon ültek és egymást szidták alpári hangnemben,a gyerekek fél csupaszon és hasonlóan szépen beszéltek. A kislányom elindult be a játszótérre,de én nem hagytam neki,erre ő elkezdett üvölteni. Szerencsére azok az emberek hamarosan elmentek,így bementünk. De kb 20perc múlva visszajöttek,ekkor már voltak mások is a játszón. Akkor láttam őket közelebbről. A kisgyerekek szó szerint a nyelvükkel szedték le a fikát,az egyik be is volt pisilve és köpködte a homokot! Azt hittem elhányom magam! A lányom meg ment volna hozzájuk játszani,nem hagytam persze ő erre elkezdett sírni. Mindenki aki ott volt fogta a gyereket és elment,ahogy mi is.

Legjobb válasz: Hú, ez nagyon gáz! Én sem engedném a gyerekemnek, hogy játsszon velük. Szerintem neki még nem is nagyon lehet elmagyarázni, hogy miért nem szabad. Inkább menjetek másik játszótérre ha van, nehogy megint ilyen szituba kerülj.

Hú, ez nagyon gáz! Én sem engedném a gyerekemnek, hogy játsszon velük. Szerintem neki még nem is nagyon lehet elmagyarázni, hogy miért nem szabad. Inkább menjetek másik játszótérre ha van, nehogy megint ilyen szituba kerülj.
A kérdező hozzászólása: Most történt elõször ilyen, pedig elég sokat járunk ide, mivel ez van a legközelebb hozzánk. Rendezett játszótér, és el van kerítve.
Mi még egyenlõre nem járunk játszótérre, mert még kicsi a lányom, de ugyanezen már gondolkoztam én is. Vadi új játszótér van a közelünkben, de odaszoktak a csövesek. Undorító mind, az ezer ócska táskájukkal, biciklivel, meg a pad mellé támasztott piás üvegekkel. Lehet, hogy majd máshova megyünk, mert én még elmenni is undorodok mellettük, nemhogy a közelükben tartózkodni huzamosabban. Arra gondolni sem merek, hogy a lányom akármilyen formába is kapcsolatba kerül velük. Azt hiszik nekik lettek a játszótéren letéve a padok. Pedig eddig ez egy jó környék volt.
Szerintem szólni kéne az önkormányzatbak vagy a rendõrségnek, hogy ez így nem okés. Hátha felkérik õket, hogy távozzanak.
Én fogtam volna a gyerekem kezét és egy másik játszótérre mentünk volna. Semmiképp nem mondanék olyanokat, hogy azok koszos gyerekek nem játszhatsz velük, mert én toleráns, együtt érzõ embert szeretnék nevelni a gyerekembõl és nem szeretném, ha lenézné azokat, akik rosszabbul élnek nálunk. Szerintem jelenteném a dolgot az önkormányzatnál mert nem tudnék a tudattal élni, hogy kisgyerekeknek kell az utcán élniük és én semmit nem teszek ellene. Ennél az életnél még a gyermekotthonok is jobbak.
Ez Miskolcon volt? Mármint a félmeztelen helyett félcsupaszt írtál. Ebbõl gondolom.Körbe kell keríteni a játszótereket és biztonsági õrre kell áldozni az önkormányzatnak. Az 5. kerületben ez mûködik.
A kérdező hozzászólása: Nem Miskolcon, Budapesten! Egyébként Borsodi vagyok, de évek óta Pesten élek.:) Errõl eszembe jutott a "mindég-mindig" téma. Eleinte a mindéget használtam sokan megszóltak érte, itt is. Aztán átértem a mindigre. Nálunk otthon mindenki a mindéget használja, még a közel 90éves nagymamám is!:) )) Mindegy ezt csak azért írtam ahány hely annyi szokás! A játszótér el van kerítve, de azóta nem láttam azokat az embereket.
:D! Én a borsodi barátaimat a jösztök jöttök helyett és a kell majd kellesz helyett nem bírtam leszoktatni.na meg persze fél csupasz meg minden szénsavas üdítõ cola! Nem is akarom már. A legkedvesebb kollégám is újhelyi. Gyertek a honvéd térre. Nagyon jó kis játszótér õrrel, kerttel!
A kérdező hozzászólása: "jösztök, minden szénsavas üdítõ kóla". Ismerõs, barna kóla, narancskóla!:) )) Én Szerencs környékérõl való vagyok, a párom Szikszói, de ott nem minden szénsavas kóla csak a "barna". Õ is szólt már nekem ezért. Ez a leszoktatás meg hülyeség, ha az ember így nõtt fel ezt hallotta.....mit tehet?!:D

Ilyenkor mit tehet a gyerek? Hogy lehet egy szülő ilyen?

Múlt héten,szerdán tudtam meg, hogy egyik barátn?m, többet már nem jár az iskolánkba. Nagyon megdöbbentett és megrázott a hír. El?ször alig bírtam felfogni,majd fél órán keresztül sírtam. Utána jött a kérdés,hogy: de hát,miért?!

Legjobb válasz: Sajnos a gyerek ilyenkor semmit, az van amit a szülõ akar. :/ De ti maradjatok barátai, ha ilyen szülei vannak. :/

Sajnos a gyerek ilyenkor semmit, az van amit a szülõ akar. :/ De ti maradjatok barátai, ha ilyen szülei vannak. :/
Sajnos ez van, a szülõ dönt és kész. Van mikor rosszul, van mikor jól. Nálam pont fordítva volt egyébként anno. Nagyon utáltak engem az általános iskolában, nem csak a diákok, hanem a tanárok is, minden nap volt valami konfliktusom, ami miatt sírva mentem haza, de hiába könyörögtem a szüleimnek, nem voltak hajlandók átiratni másik iskolába. Ezt akkor óriási tragédiaként éltem meg, de mikor vége lett az általánosnak már nem érdekelt. Szerintem a barátnõd is túl fogja tenni magát ezen, fõleg ha ilyen jó barátai vannak, mint te. Az igaz barátságok iskolától függetlenül megmaradnak. :)
Û szegény ! Nagyon fontos, hogy ti a barátai mellette álljatok, ne hanyagoljátok õt el, érezze, hogy valaki mellette van, mert ezt most a szüleirõl nem gondolja. Támogassátok, érezze, hogy ott vagytok neki, nehogy feladja a tanulást, foglalkozzatok vele, mert nagyon elindulhat lefele ettõl a változástól. Most Õ van a nagyobb bajban, suli-barát szempontokból, ne kezdjetek el kifogást találni, hogy miért nincs rá idõtök. Legyen, ha már olyan jó csapat vagytok !A jövõje függhet tõle !
Az ilyen szükõk miatt van egyre több lekisérült, szenvedélybeteg , fiatal...
Tudnál küldeni nekem egy mailt? Ismerõs a történet, nálunk is így járt az egyik lány :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!