Találatok a következő kifejezésre: Mivel lehet a csempéről a (3 db)

Régi nagyon vízköves csempéről mivel lehet leszedni a vízkövet?

Legjobb válasz: Ecettel lejön, áztasd vele.

Ecettel lejön, áztasd vele.
ha bírja a csempe : háztartási sósavval !
Citromsav oldat a legjobb nem kell szagolni és jobban oldja a vízkövet mint az ecet.
20 %-os ecettel letörlés, kis várakozás, utána súrolás Ciffel. Ez ismételgetve mindaddig, míg tökéletesen tiszta nem lesz a csempe.
Ecettel!Én ablaktisztítós flakonba töltöm, és azzal fújogatom! Ha a csaptelep is olyan, akkor vattapamaccsal körbebugyolálod, azt is ecetbe áztatod, és fél óra múlva egybe lejön róla a vízkõ, meg a kosz.
Mivel függõleges felületrõl van szó, -gondolom-, így a sûrûbb állagú vízkõoldó (pl. cillit) a legjobb megoldás, mert bár az ecet is jó, de túl gyorsan végig folyik a felületen, hamarabb leér, mint ahogy a vízkõ leoldódik.

Mivel lehet leszedni a csempéről a rézrozsdát?

Legjobb válasz: A réz nem rozsdásodik.

A réz nem rozsdásodik.
A kérdező hozzászólása: Jaj okostojás! A réz igenis korrodálódik, amit úgy hívnak, hogy patina. Nézz csak utána. A parlament tetején is kékes-zöldes a réz elszínezõdése. Na az rézrozsda. Hülyeséget nem írok ide...
A kérdező hozzászólása: Tanulj valamit, mielõtt legközelebb is hülyeséget mondasz http://hmika.freeweb.hu/Lexikon/Html/Patina.htm
igen a réz korrodál. de valoban nem rozsdásodásnak hivják. szerintem probáld meg valami szodabikarbonával. és /vagy citrommal.
vagy sosavval..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!