Találatok a következő kifejezésre: Mivel kezeljem pici bőrét (4 db)

Bőr kanapét mivel kezeljem? A bőr meg van picit repedve mi erre a gyógyir

Legjobb válasz: hát babatörlõkendõvel próbáld meg.nekem is ezt tanácsolta vki

hát babatörlõkendõvel próbáld meg.nekem is ezt tanácsolta vki
A kérdező hozzászólása: Nem fényesíteni kell hanem a repedést kell eltüntetni
az a repedés már ott marad. én se tudtam eltüntetni, akármilyen bõrápolót használtam rá.. :-(
Vegyél hagyományos /tekercses/ ragtapaszt. Ragasztós felével felfelé be kell rakni a repedésbe és rásimítani a bõrt. Állítólag így el lehet tüntetni a szakadást.
Cipõpaszta? komolyan, próbáld ki, hátha beválik:D
Semmit ne csinálj vele, haggyad majd elmulik neki!
A kérdező hozzászólása: Most komolyan? Esetleg kamillás fürdõ, vagy ilyesmi sem kell? Mennyi idõ míg elmúlik?
Épp a minap mondta egyik barátnõm, hogy a 10hónapos kisfiának is most pattant szét. Egyestét nem aludtak, fájlalta a kisfiú, de utána már minden rendben volt, napközben nem nyafogott már érte, és este sem volt gond. Azt viszont nem tudom, hogy Náluk bepirosodott-e... De Õ nem csinált vele semmit, elmúlt magától...
Elsõ hozzászóló vagyok, semmit nem tudsz tenni anyuka. Elmulik neki, ez egy folyamat!
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a válaszokat!
nálunk ugyan ez volt a helyzet. doktornõ a tetrán kenõcsöt javasolta. este fürdés után kentem be és már másnapra látszott az erdemény. két nap múlva már nem is volt piros. kérdezd meg hogy ajánlja e mert ezt csak akkor használhatod ha orvos mondja. ilyen pici babáknál nem is szabad sokáig ezzel kenni meg nagyon keveset. de legalább hatásos. és nem fogja fájlalni a kisfiad
A kérdező hozzászólása: köszi

3 hónapos picimnek kiszáradt a bőr az arcán és a karján. A karján ki is pirosodott. Csak mosdókenőcsöt használunk. Mivel kezeljem, főleg az arcát?

Legjobb válasz: Nekem annakidején azt mondta a doktornéni hogy a gyógyszertári fürdetõ az testápolónak is lehet használni. Nálunk bevált amikor kipirosodott az alkarja a picúrkámnak. 2 napig kentem (naponta 2-3-szor) és eltünt. A lába is száraz volt azt parafinolajjal kentem.

Nekem annakidején azt mondta a doktornéni hogy a gyógyszertári fürdetõ az testápolónak is lehet használni. Nálunk bevált amikor kipirosodott az alkarja a picúrkámnak. 2 napig kentem (naponta 2-3-szor) és eltünt. A lába is száraz volt azt parafinolajjal kentem.
Johnson & Johnson babaolajjal. Én a fülét is ezzel tisztítom, pontosabban pálcikával.
Nekünk a bõrgyógyász a Gabi és a Johnson's termékeket nem dicsérte, fürdetõkrém + Lipobase krém (recept nélküli). Ez nagyon jól bevált, pár nap alatt szinte teljesen megszûnt a bõr szárazsága.
nekem a hidrophillum-os fürdetõ, az OTKI-s popsi krém és a szintén receptre kapható Cremor Aqosus (bocs, lehet, hogy nem jól írta, ) vált be. A kiszárad arcbõrét 2 nap alatt helyrehozta a kisebbik lányonak. A nagyobbiknak meg Phantenolt javasoltak a születése után, mert a 41. héten született és nagyon ki volt ázva a bõre.
Mi is a fürdetõt használtuk testápolóként.
A kérdező hozzászólása: Ahol kipirosodott a pici karján a bõr, ott most már kicsit sebes, és elkezdett lehámlani a bõr. Hát ez meg mi akar lenni? Remélem, nem ekcéma!
akkor szeirntem ne próbálkozzál, hanem mutasd meg a gyerekorvosnak egészséges rendelésen.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet, hogy tényleg elviszem. Csak mi nem szeretünk azonnal orvoshoz menni minden panasszal.


Mivel kezeljem a pici bőrét?

1 hetes kisbabámnak hámlik a b?re a kezén,meg a lábán.a homlokán ha végighúzom az ujjam ott is.

Legjobb válasz: Szia! Ez természetes jelenség az ilyen picuroknál. Ha nagyon aggódsz, mutasd meg az orvosnak. Emellett az általa felírt olajjal (nekünk napraforgó olaj volt azt hiszem) kend a bõrét fürdés elõtt alaposan és szerintem használd a gyógyszertári fürdetõt. Biztos el fog múlni nemsokára.

Szia! Ez természetes jelenség az ilyen picuroknál. Ha nagyon aggódsz, mutasd meg az orvosnak. Emellett az általa felírt olajjal (nekünk napraforgó olaj volt azt hiszem) kend a bõrét fürdés elõtt alaposan és szerintem használd a gyógyszertári fürdetõt. Biztos el fog múlni nemsokára.
Én fürcsi elõtt elõtt bekentem babaolajjal tetõtõl-talpig, a haját kivéve. A naturland fürdetõkenõcsét használtam orvosi javaslatra. Ez így együtt jó volt, pár hét és semmi gond nem volt, kb 3 hónapos koráig csináltam ezt, utána már csak a hajlatokat olajoztam és olajozom is a púder miatt.:) Ne aggódj, minden babánál elõfordul ez. Muszáj puhítani a száraz hámló bört, mert akár véresre repedezhet. :(
Az én babómnak is hámlott, nekünk paraffinolajat adott a doki fürdés után kentem be neki.Ne aggódj szépen elmúlik.Én amikor megemlitettem a dokinak azt mondta, hogy persze hogy málik hiszen 9 hónapig vízben ázott:-)Most 2 hónapos és nagyon szép a bõre.Ja és sima baba szappant hásználok a pöttyöset.
Szia!Én olívaolajjal kentem fürdetés elõtt, sima vízben fürdettem, utána olívaolajjal átmasszíroztam a kis testét és nagyon bevált, habár kellett kb. 2-3 hét, mire teljesen szép lett a bõre.
szia nekem is az volt a problémánk hogy hámlot a kis lábánál a csukloja a kis babámnak de minden fürdetésnél egy pici olajat csepegtettem a vizbe és helyre jött 7 hetes kis baba anyukája...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!