Találatok a következő kifejezésre: Mivel kezeljem pici (16 db)

Herpeszt vakarhattál el. Tegyél rá fogkrémet.
A kérdező hozzászólása: nem herpesz, nem a szamon van.
attól még lehet herpesz.herpeszkrémet rá!
A kérdező hozzászólása: Bepanthen Plus nem lesz jo?:D

Mit tegyek, ha babámnak viszket a nunija és piros is picit? Mivel kezeljem?

Ha elviszem a gyerekorvoshoz, megint betegek leszünk, összeszedünk valamit és akkor írja fel az újjab antibiotikum adagunkat. Nem is csodálom ha ett?l már elgombásodott volna a szervezete, mert minden hónapban ez van.

Legjobb válasz: Mennyi idõs?

Mennyi idõs?
Gyermeknõgyógyászat! A háziorvos minket ezzel tovább küldött, ott megnézte a doki, írt rá krémet, gyógyszert.
NEKÜNK A GYEREKORVOS CANESTENT JAVASOLT, 2-3 NAP ALATT ELMÚLT TÕLE.
Szia! A kislányom születése után neki is piros volt és a doki nekünk Canestent javasolt. Pár nap alatt el is múlt.
A gyermek nõgyógyász csak megnézi, nem nyúl bele! Nekünk is a háziorvos canestent javasolt, majd a nõgyógyász jól letolt, hogy az nem erre a problémára való, ez nem gomba... írt rá mast, ami hatott.
szia! mindenképpen nézesd meg a cukrát! és ez nem vicc!! üdv
Gyermeknõgyógyászatra vidd el, ne kísérletezz vele otthon! A sok antibiotikum miatt kaphatott egy gombás fertõzést.
A kérdező hozzászólása: Inkább az, hogy összeszorítja a lábát és nem engedi, hogy odanyúljak. Bórax-Glicerin ecsetelõm van itthon, mert a szájába is sokat van afta.
5ös vagyok megint! Esetleg próbáld elõtte Bepanthen-nel kenni, hátha attól is elmúlik. Természetesen azért jobb lenne, ha megmutatnád dokinak. A kamillás törölgetés is sokat segít. Bár ha viszket neki, akkor inkább valami gombás fertõzés lehet(ezt saját tapasztalatból mondom).
Az én lányomnak is volt ilyen, hogy piros volt a nuni és vakarta nagyon. Elõtte volt egy jó kis pelenkakiütése, ebbõl lett a viszketés. Felhívtam a Heim Pál kórház ügyeletét, azt mondták, hogy valami bakteriális valami lehet, használjak rá felhígított betadint, vattával többször mossam le neki egy nap. Komolyan már 1 nap után elmúlt a viszketés és a pirosság. A sok antibiotikum mellé pedig kéne nektek valami jó pro-pre-biotikum, vegyél valamit a lányodnak!!
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy pont a Neogranormontól lett rosszabb, mert a Sudocreamet használtuk és nem volt semmi ezalatt. Csak így visszagondolva mondom.
Szerintem is fontos dokihoz vinni. Neki kell eldöntenie, hogy gomba vagy valami más pl.allergia. Addig tegyél rá Neogranormont. Bajt nem csinálsz vele és ha pl. csak egyszerû pelenkakiütés akkor az megoldja. Esetleg mosd még le kamillával is.
A kérdező hozzászólása: Másfél éves.
Nem hiszem, hogy a Neogranormontól lenne kiütéses. Inkább valami gombás fertõzés lehet, vagy pelenkakiütés. Szerintem vidd el gyerekorvoshoz. Mielõbbi jobbulást:)

Bőr kanapét mivel kezeljem? A bőr meg van picit repedve mi erre a gyógyir

Legjobb válasz: hát babatörlõkendõvel próbáld meg.nekem is ezt tanácsolta vki

hát babatörlõkendõvel próbáld meg.nekem is ezt tanácsolta vki
A kérdező hozzászólása: Nem fényesíteni kell hanem a repedést kell eltüntetni
az a repedés már ott marad. én se tudtam eltüntetni, akármilyen bõrápolót használtam rá.. :-(
Vegyél hagyományos /tekercses/ ragtapaszt. Ragasztós felével felfelé be kell rakni a repedésbe és rásimítani a bõrt. Állítólag így el lehet tüntetni a szakadást.
Cipõpaszta? komolyan, próbáld ki, hátha beválik:D


Semmit ne csinálj vele, haggyad majd elmulik neki!
A kérdező hozzászólása: Most komolyan? Esetleg kamillás fürdõ, vagy ilyesmi sem kell? Mennyi idõ míg elmúlik?
Épp a minap mondta egyik barátnõm, hogy a 10hónapos kisfiának is most pattant szét. Egyestét nem aludtak, fájlalta a kisfiú, de utána már minden rendben volt, napközben nem nyafogott már érte, és este sem volt gond. Azt viszont nem tudom, hogy Náluk bepirosodott-e... De Õ nem csinált vele semmit, elmúlt magától...
Elsõ hozzászóló vagyok, semmit nem tudsz tenni anyuka. Elmulik neki, ez egy folyamat!
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a válaszokat!
nálunk ugyan ez volt a helyzet. doktornõ a tetrán kenõcsöt javasolta. este fürdés után kentem be és már másnapra látszott az erdemény. két nap múlva már nem is volt piros. kérdezd meg hogy ajánlja e mert ezt csak akkor használhatod ha orvos mondja. ilyen pici babáknál nem is szabad sokáig ezzel kenni meg nagyon keveset. de legalább hatásos. és nem fogja fájlalni a kisfiad
A kérdező hozzászólása: köszi

A nemi szervemnél/nő/van egy pötty és ha megnyomom picit fáj. Mi lehet? Nem viszked. Valakivel fordult ilyen elő? Mivel kezeljem?

Legjobb válasz: Bocsánat rosszul írtam nem pötty hanem dudor.Bocsánat hogy fére írtam.Dudor vagy csomó féle lehet.

A kérdező hozzászólása: Bocsánat rosszul írtam nem pötty hanem dudor.Bocsánat hogy fére írtam.Dudor vagy csomó féle lehet.
Ha nem viszkeT akkor elképzelhetõ, hogy egy szõrtüszõ készülõdik begyulladni. Egyébként ha megírod hogy merrefelé van ez a pötty és kiemelkedõ vagy csak a színe más akkor többen tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: Kivül van és enyhén piros de inkább kicsit rózsaszínes.Lehet, hogy azért lett ott a pötty mert leborotváltam?Mert mikor még nem borotváltam le akkor még nem volt ott csak utána.
A kérdező hozzászólása: Pontosabban a nagy ajkaknál van a pötty
semmit se csinálj vele, valószínûleg a borotválástól van, el múlik magától
Szerintem semmi baj nincsen, szõrtüszõ lehet. Nyugodj meg, és ne "gyötörd" ne fogdossad és ne is nyomkodd. Sokszor volt nekem is ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem nyulok hozzá és nem nyomkodom. Akkor megnyugodtam.

Pár napja 2, 5honapos babám hajlataiba a combján meg a hurkái között picit érdes és apro fehér kiütések vannak, mitól lehet? Mit csináljak vele, mivel kezeljem?

Legjobb válasz: Mutasd meg védõnõnek vagy dokinak.Az én fiamnak a combhajlatában a zacskói mellett volt 1*,akkor jobban figyeltem a tiszitására és popsikrémet váltottam,ettõl neki onnan elmúlt

Mutasd meg védõnõnek vagy dokinak.Az én fiamnak a combhajlatában a zacskói mellett volt 1*, akkor jobban figyeltem a tiszitására és popsikrémet váltottam, ettõl neki onnan elmúlt

2 napja észrevettem, hogy a 8 hetes kisfiam ajkain 2 pici fehér pötty van, alul és felül is, a szája rendben. Mitől lehet? Mivel kezeljem?

Legjobb válasz: Vagy afta, de mivel az csípvalószínû nem akarna enni, mert fájna neki, szóval szájpenész is lehet, amit jobb kezelni(orvos felír rá) mert bejuthat a szájába és ott már nehezebb ha szoptatod, akkor a melledet is kell kezelni, mert a baba visszafertõzõdhet.

Vagy afta, de mivel az csípvalószínû nem akarna enni, mert fájna neki, szóval szájpenész is lehet, amit jobb kezelni(orvos felír rá) mert bejuthat a szájába és ott már nehezebb ha szoptatod, akkor a melledet is kell kezelni, mert a baba visszafertõzõdhet.
Nem a szopópárnácskákat látod?

A lányomnak adtam a béres cseppet és ilyen pici pattanás szerű pöttyök jöttek ki rajta olyan csalánkiütés szerű. Rendes mennyiséget adtam neki. Leálltunk vele. Szerintetek mennyi idő míg vissza húzódik? És mivel kezeljem neki? ! éves kislány anyukája.

Legjobb válasz: Lemaradt, hogy hány éves a kicsi, de ettõl függetlenül kérdezem, hogy biztos a Béres csepptõl van? Nem lehet, hogy valami allergén dolgot (pl. eper) evett? Ha tényleg a Béres csepptõl van, akkor pár nap alatt teljesen elmúlik, ha nem adod neki, mert gyorsan kiürül a szervezetbõl, fõleg ha csak néhány napja szedte.

Lemaradt, hogy hány éves a kicsi, de ettõl függetlenül kérdezem, hogy biztos a Béres csepptõl van? Nem lehet, hogy valami allergén dolgot (pl. eper) evett? Ha tényleg a Béres csepptõl van, akkor pár nap alatt teljesen elmúlik, ha nem adod neki, mert gyorsan kiürül a szervezetbõl, fõleg ha csak néhány napja szedte.
Ja és ne kend be semmivel, max. adj neki Fenistil cseppet vagy kálciumot, és igyon sok vizet mellé. De magától is hamar rendbe jön, ha kiiktatod a kiütés okozóját. Ha mástól van, nem a Béres csepptõl és azt továbbra is eszi, akkor persze maradnak a kiütések.
4 éves akart lenni szerintem. Furcsa, nem hallottam, hogy Béres csepp ilyesmit okozna.
A kérdező hozzászólása: Igen biztos hogy attól van...:( mert csak azóta jelentkeztek nála.Se itthon se oviban nem eszik olyat ami kiütné, csak a szokásosakat eszi.Az eperre sem allergiás 2 pofára tömi:) Most ebben a hónapban adtam neki olyan 10-12-e körül kezdtük szedni. Igen az lemaradt hogy 4 éves.:)

Babámnak pár napja esett le a köldökcsonkja. Picit gyulladtnak látom a széleinél. Mivel kezeljem?

Még használom neki az alkoholt, hintőport.

Legjobb válasz: Semmi mással. Alkohol, hintõpor. Pár nap alatt elmúlik ne aggódj.

Semmi mással. Alkohol, hintõpor. Pár nap alatt elmúlik ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szerintem meg ne játsz ilyesmivel inkább hívd ki a védönöt. ö látja hogy csak piros vagy gyulladt. Gondolj bele ha hétföig begyullad nagyon akkor mi lesz. nem hiába figyelik a védönök annyira a köldökcsonkot, mert nagyon vigyázni kell vele, egy kisebb gyulladás is elterjedhet az egész hasüregen.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ nálunk nem dolgozik hétvégén.Ezt hangsúlyozta is.Csakis szerdán 8-tól 10-ig elérhetõ.
Amikor leesik a köldökcsonk a kezelést 3-4 napig folytatni kell.mivel váladékozik is még ....Te azért látod gyulladtnak pirosnak mert most esett le, és még mivel új a helyzet megilyedsz és a legrosszabra gondolsz rögtön:) Ne aggódj csináld neki hétvégén is és ha nem múlik hétfõn doki!
A kérdező hozzászólása: A leesés után is ugyanúgy kezeltem neki.Most délutánra azért szebbnek látszódott.

8 hónapos babám arcán és nyakán apró pici pöttyök jelentkeztek ma reggelre. Gondolom, hogy melegkiütés lehet. Mivel kezeljem neki?

Legjobb válasz: Nekünk a dokinéni a naturlandos fertõtlenítõ hintõport írta fel, amit anno a köldökcsonk ápolására kaptunk. Nagyon jó, szépen helyrehozta a kisfiam bõrét. Minden fürdetés után beszórom a hajlatokat, nyakát.

Nekünk a dokinéni a naturlandos fertõtlenítõ hintõport írta fel, amit anno a köldökcsonk ápolására kaptunk. Nagyon jó, szépen helyrehozta a kisfiam bõrét. Minden fürdetés után beszórom a hajlatokat, nyakát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kipróbálom.
Szia! Elõször én is ezt csináltam, de szerintem lassan mulasztotta el. Sudocremet használunk a fenekére, azt kentem neki a melegkiütésekre ( igaz, hogy egyáltalán nem száraz dolog, sõt nagyon zsíros krém), de pár óra múlva semmi sincs már ott.
Sudocream, babahintõpor, így van.
Lehet napallergia is, fõleg, ha genetikailag nagyon világos bõrû. Nekem is volt/van, gyerekkoromban néha annyira durva volt, hogy karfiolszerûre dagadt a fülem a kiütésektõl. Felnõttként kinõttem, már csak egy-két pötty jelenik meg. Viszont gyerekkoromban sokszor antihisztamint kellett adni, annyira rémesen néztem ki, hiába kentek csillió faktoros naptejjel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!