Találatok a következő kifejezésre: Mivel kell után (1207 db)

Mit kell továbbküldeni az érettségizőknek az egyetemekre/főiskolákra? Csak az érettségi eredményeket és az év végi jegyeket? (más papírt nem kell? ) Ezt meddig és milyen úton kell megtenni?

Előre is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: szia! egyetemekre/fõiskolákra tudtommal nem kell küldeni semmit... az oktatási hivatalnak kell küldeni ezeket a dolgokat... ez történhet elektronikus úton (felvi.hu-n keresztül), vagy postai úton. van egy "elsõ kör", amikor a már meglévõ évvégi bizonyítványokat, már meglévõ adatokat, jelentkezést az adott szakokra kell leadni (ennek a határideje valamikor márciusban volt). ezután most július 10-ig lehet feltölteni az érettségi bizonyítványt, esetleg korábban még ki nem állított nyelvvizsga bizonyítványt stb, valamint lehetõség van egyszer sorrendet módosítani. felvi.hu-t ajánlom egyébként, ott kb. minden információt megtalálsz.

szia! egyetemekre/fõiskolákra tudtommal nem kell küldeni semmit... az oktatási hivatalnak kell küldeni ezeket a dolgokat... ez történhet elektronikus úton (felvi.hu-n keresztül), vagy postai úton. van egy "elsõ kör", amikor a már meglévõ évvégi bizonyítványokat, már meglévõ adatokat, jelentkezést az adott szakokra kell leadni (ennek a határideje valamikor márciusban volt). ezután most július 10-ig lehet feltölteni az érettségi bizonyítványt, esetleg korábban még ki nem állított nyelvvizsga bizonyítványt stb, valamint lehetõség van egyszer sorrendet módosítani. felvi.hu-t ajánlom egyébként, ott kb. minden információt megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)

Azt tanácsolta az urológus, hogy kamillába áztassam a hímvesszõmet Hogyan történik ez az eljárás mikre kell odafigyelni? Kamillázás után lekell mossam a brémet? Vmint, hogy ugye úgy kell áztatni, hogy lehúzom a fitymámat és a makkomat áztatom?

Legjobb válasz: NEm olyan bonyolult ez a történet. visszahuzod, és akár egy befõttes üvegbe, vagy nem tudom, nincs jobb ötletem mibe, de kicsibe, hogy ne kelljen 7 dl teát csinálni, bár nem tudhatom hogy hol van a "bibi". Feltételezem a végén, nem a tövénél. Kamillázás után nem kell lemosni. Mosakodás után használd a kamillás "áztatást" utána megtörlöd szárazra, oszt kész. ha netán kaptál rá valamilyen kenõcsöt, akkor azzal kezeld. És lehetõség szerint pamut fehérnemüt vegyél. szerintem az sem lenne baj, ha bõ száru lenne.

NEm olyan bonyolult ez a történet. visszahuzod, és akár egy befõttes üvegbe, vagy nem tudom, nincs jobb ötletem mibe, de kicsibe, hogy ne kelljen 7 dl teát csinálni, bár nem tudhatom hogy hol van a "bibi". Feltételezem a végén, nem a tövénél. Kamillázás után nem kell lemosni. Mosakodás után használd a kamillás "áztatást" utána megtörlöd szárazra, oszt kész. ha netán kaptál rá valamilyen kenõcsöt, akkor azzal kezeld. És lehetõség szerint pamut fehérnemüt vegyél. szerintem az sem lenne baj, ha bõ száru lenne.

Szülés után a kisbabának mikor és milyen vizsgálatokra kell mennie? Védőoltásokat mikor kell kapnia?

Legjobb válasz: Születése után, még a kórházban megkapja a BCG oltást. 6 hetesen kell elvinni ortopédiára. A BCG után a következõ oltás 2 hónaposan lesz, ekkor egyszerre kettõt kap. Többit úgyis elmondja a védõnõ:)

Születése után, még a kórházban megkapja a BCG oltást. 6 hetesen kell elvinni ortopédiára. A BCG után a következõ oltás 2 hónaposan lesz, ekkor egyszerre kettõt kap. Többit úgyis elmondja a védõnõ:)
Szia. mI szombaton jöttünk haza a kórházból hétfõn már jött is hozzánk a doktornéni.Elmondta hogy mikor milyen oltást kap.Kaptunk az oltásokról kis táblázatot, amin lehet követni hogy milyen kötelezõ és nem kötelezõ oltásokat kap legközelebb.De ez a rendeléseken mindig elõre mondják nekünk is. 3 hétig a védõnõ kijárt hozzánk, akkor hozta a nekünk szükséges beutalót ( pl.csipõszûrésre ) vagy épp a receptet, ha idõközben felhívtam és kellett valami. Ne aggódj.Mindenrõl idõben tájékoztatnak
A kérdező hozzászólása: Igen biztosan, de én külföldre megyek a férjem után amíg gyesen vagyok és kiváncsi voltam milyen idõközönként kellene hazajönnöm a babával ezekre a vizsgálatokra, oltásokra.Hogy mennyi idõ mire lezajlik mindez....
Akkor szerintem csak a baba fél éves koráig maradj itthon. Mert ugye kap oltást 2, hónaposan, 3 hónaposan, illetve 6 hónapos koráig még egy ismétlõ oltást kell kapni. Ezek után a kötelezõ 15 hónaposan lesz, de 1 éves kor után szokták beadatni a meningococcus C-t, ami nem kötelezõ. 18 hónaposan van még egy ismétlõ kötelezõ oltás. Ez után már csak 6 évesen van kötelezõ, mikor az iskolát kezdi. Itt láthatod, az oltási rendet: http://www.vacsatc.hu/?lang=hun&menu=63&pid=78
A kérdező hozzászólása: hát végülis 3hónapos kora után akkor ki lehet mennem a férjem után, de haza kell jönni a következõ oltás idõszakára....annyit nem szeretnénk külön lenni...
Akkor inkább 4 hónapos kora után. Az a gond, ha a 6 hetes ortopédiai vizsgálaton nincs valami rendben, akkor 3 hónaposan rendelnek általában vissza kontrollra. Ha akár megfázik a baba, az orvos nem oltja be, ha éppen oltani kéne, ilyenkor 2 hét csúszás is lehet az oltással és eleve csúszik a következõ oltás, mert két oltás közt meg kell lennie 1 hónapnak.
És 1 éves státusz vizsgálatra is haza kell jönöd .én habennyire mehetnéked van akor 6hónapos kor után viném ki .
Na, meg az még a probléma, hogy a védõnõnek havonta egyszer kell kimenni hozzátok, ha nem megy neked kell tanácsadásra havonta egyszer elvinni a babát, 1 éves koráig. 1 éves kora után már lazább a helyzet.
A kérdező hozzászólása: biztos meg lehet ezeket beszelni az itthoni dokikkal, vedonokkel.... nincs mehetnekem kedves hozzaszolo, denyilvan nem fogom a gyerekem az apja nelkul felnevelni, hanem megyunk utana, ha mar ott van munka es lehetosegek...... okoska....

Hol kell igényelni az egyszeri anyaságit? Mi kell hozzá? Gondolok itt formanyomtatványra? Hova kell beküldeni elvinni? Mennyi idő után kaptátok meg?

Legjobb válasz: Az anyaságit és a családit szülés után intéztük egyszerre, ezt a MÁK-nál (Magyar Államkincstárnál) kell intézni. Ide is kellettek a személyes iratok: személyi, lakcímkártyák, Taj kártyák, anyakönyvi kivonat, anyaságihoz ezt is kérték: kórházi igazolás szülésrõl, terhes kiskönyv, igazolás, hogy megjelentél 4x terhesgondozáson. Itt megnézheted mit, hol intézkedhetsz: http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfel-tajekoztato/bevezetes Mi 1 hét alatt megkaptuk az anyaságit. S személyesen intézte a férjem, meghatalmazással. Elkértek tõle minden iratot és lefénymásolták maguknak.

Az anyaságit és a családit szülés után intéztük egyszerre, ezt a MÁK-nál (Magyar Államkincstárnál) kell intézni. Ide is kellettek a személyes iratok: személyi, lakcímkártyák, Taj kártyák, anyakönyvi kivonat, anyaságihoz ezt is kérték: kórházi igazolás szülésrõl, terhes kiskönyv, igazolás, hogy megjelentél 4x terhesgondozáson. Itt megnézheted mit, hol intézkedhetsz: http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfel-tajekoztato/bevezetes Mi 1 hét alatt megkaptuk az anyaságit. S személyesen intézte a férjem, meghatalmazással. Elkértek tõle minden iratot és lefénymásolták maguknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sokat segitettél!Nem elég szülni, de ez a sok ügyintézés!
Én az anyaságit postán igényeltem, az igénybejelentõt az Államkincstár honlapjáról letöltöttem. A szükséges mellékleteket (igazolványok, taj kártyák, igazolás a terhesgobdozásról) fénymásolva csatoltam hozzá. Pár héten belül utalták a pénzt. A családi pótlékot interneten ügyfélkapu segítségével igényeltem az Államkincstár honlapján. Azt még hamarabb utalták! Így megúsztam a sorbanállásokat, nem kellett sehol személyesen megjelennem!

Szülés után, aha megmutatják, hogyan kell mellre tenni a babát, utána sikerülni fog egyedül is? Hogyan van helyesen mellre téve a baba? Mire kell figyelni?

Véd?n?m azt mondta, hogy vigyek a kórházba bimbóvéd?t, mert a rossz szopizástól nagyon be tud gyulladni a mell.Nektek hogyan volt ez,volt rá szükség?

Legjobb válasz: Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :)). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!

Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :) ). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!
Amikor mellre teszed és nagyon fáj, akkor biztos, hogy rosszul van a szájában a bimbó. Ilyenkor ki kell venni és újra próbálni. Ha 38-szor, akkor 38-szor. Érezni fogod majd, ha jól van mellre téve, mert akkor csodálatosan masszírozza a nyelvével a bimbót, és nem fáj. Ha viszont rajtad hagyod, amikor rosszul kapta be, és tûröd a fájdalmat, akkor ezzel a kisebesedést és a szoptatás késõbbi sikerességét kockáztatod. Sok sikert!
Hónap végén 1 éves a fiam, még mindig szoptatom. Sosem használtam bimbóvédõt, állítólag nem jó, csak ha nagyon muszáj. Fájt eleinte amíg a bimbó kicsit megedzõdött, de kibírtuk, utána teljesen fájdalommentes lett. (nekem kb 2 hónap). A mellbimbó alsó holdudvarához kell tenni a baba alsó ajkát, ha a bimbóval megcirógatod a száját, kinyitja, határozottan jó mélyre betolod a mellbimbót, hogy szinte a teljes holdudvar a szájában legyen. Így nem dörzsöli a bimbó hegyét a szájpadlása, mert az hátrébb van. A Pampers csinált róla egy videoösszeállítást, nem tudom, le lehet-e tölteni valahonnan. Van benne egy animáció ami nagyon jól megmutatja. Sok sikert!
És a bibmóvédöd nehogy használd! Ostoba védönöd van, hogy ezt tanácsolta!
Nekem sose fájt a szoptatás! Már az elejétöl kezdve jól kapta be, ezért semmilyen fájdalmam nem volt! Arra figyelj, hogy az egész bimbóudvart is bekapja. És igen, ha érzed, hogy fáj, akkor ki kell venni a szájából és ujara próbálni, addig, amig már nem fáj. Nem is értem, hogy mások miért hagyják, hogy kisebesedjen a bimbó! Normális esetben ez nem következik be, ez rossz szopási technikára utal, amit nem szabadna hagyni! 1 éve szoptatok, csak akkor szokott fájni, amikor néha ráharap a fogaival, de még most se sebes és nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindegyikõtöknek, remélem sikerül is szopiztatni a picit, és hamar belejövünk:) )
szí=szív
Cirógasd meg a baba szája körül a mellbimbóddal, ki fogja nyitni a száját és határozottan dugd be neki, amíg csak lehet. Minél jobban bekapja, annál jobb. Ha fáj, akkor nem jól kapta be, ha szépen van a szájában és rendesen szí is, azt rögtön érezni fogod a pocidban, mert a termelõdõ oxitocin egyrészt segítí a tej ürülését, másrészt viszont segít összehúzni a méhedet és az picit fájni fog. Ne kezd rögtön bimbóvédõvel és az elején ne szoptass túl sokáig, inkább többször tedd mellre. Én sajnos "okosabb" voltam a szülésznõknél és hiába mondták, hogy így az elején max 10 perc egy cici én még ráhúztam egy kicsit, annyira örültem az egésznek, így már másnap tiszta seb volt a mellem és elõ is kellett venni a bimbóvédõt :( Mondjuk nekem icipici mellbimbóm van, valószínûleg egyébként is ez lett volna belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mendkettõtöknek, sokat segítettetek:)
Talán azért "hagyják mások" , mert nincs olyan tökéletes mellük mint neked és egyébként sem oly tökéletesek mint te. De azért talán így is megérdemlik, hogy szoptassanak, nem?

Szerintetek mennyi idő után "kell" a szex a párkapcsolatban? És mit kell tudnom az elsőről?

Tudom, nem ide illik a kérdés, de a szexualitás témakörben idióta-bunkó válaszokat kapok. Itt talán jobban megértenek. Az a helyzet, hogy kiváncsi vagyok, hogy szerintetek egy párkapcsolatban mennyi id? után alkalmas a szexuális együttlét, Oké tudom függ sokmindent?l, de mondjatok konkrét id?t (PL. 7 hónap stb). És én még sz?z lány vagyok, lassan betöltöm a 18at. Barátom 20 éves, Õ már nem sz?z, de nincsenek szép élményei a szexr?l... mi már 7 hónapja vagyunk együtt, szeretjük egymást, bár nálunk is vannak viták, de megoldjuk ?ket. Nem eröltet semmit, szóba sem hozza a dolgot, tudja hogy sz?z vagyok stb. de azért beszélünk a dologról... nem erölteti. Pedig már 2 éve nemvolt úgy lánnyal... És én is sokat gondolok Arra... lassan szeretném Vele... De picit félek, mit kell még tudnom az els?r?l? Mit kell csinálnom majd, fájni fog? stb.

Legjobb válasz: Ami fontos, hogy CSAK akkor menj bele, ha már tényleg úgy érzed, hogy te is feltétlen akarod. Sokan ijesztgetik a nöket, hogy milyen borzasztó az elsö alkalom - ha nem vagy felkészülve testileg és lelkileg, akkor sokszor rossz, de ha már tényleg kész vagy rá, akkor csak kicsit kellemetlen. Olyan nincs, hogy x idö után KELL, és - legalább is szerintem - sokkal jobb, ha elöször alaposan megismeritek egymást barátokként is. Mi - az azóta már férjemmel - több, mint egy évig CSAK együtt jártunk minden szex nélkül. Viszont már régóta együtt vagyunk és egyikünk sem lép félre, nem lepödünk meg a másik viselkedésém, mert ismerjük egymást. A szexuális életünk is még hosszú évek után is minden alkalommal élmény, nem megszokás.

ha undor neked, akkro még nem vagy érett a szexre...ki kell probálni egyszer élünk ...régen én is undorotam, persze mert nem voltam érett a szexre, orálisra.ugyis elobb utobb tudod, h milyen az. :) 22/L
Ami fontos, hogy CSAK akkor menj bele, ha már tényleg úgy érzed, hogy te is feltétlen akarod. Sokan ijesztgetik a nöket, hogy milyen borzasztó az elsö alkalom - ha nem vagy felkészülve testileg és lelkileg, akkor sokszor rossz, de ha már tényleg kész vagy rá, akkor csak kicsit kellemetlen. Olyan nincs, hogy x idö után KELL, és - legalább is szerintem - sokkal jobb, ha elöször alaposan megismeritek egymást barátokként is. Mi - az azóta már férjemmel - több, mint egy évig CSAK együtt jártunk minden szex nélkül. Viszont már régóta együtt vagyunk és egyikünk sem lép félre, nem lepödünk meg a másik viselkedésém, mert ismerjük egymást. A szexuális életünk is még hosszú évek után is minden alkalommal élmény, nem megszokás.
Az, h mikor tegyétek meg, ti döntitek el! amikor úgy érzed, h készen állsz rá! Van, aki már 4 hónap után lefeküdt a szerelmével, és még a mai napig együtt vannak, de van, akinek több idõre van szüksége, mint pl: nekem! Én 1, 6 év után szántam rá magamat(az volt az elsõ alkalmam, 05.03-án) Az elsõ alkalomnál az lesz a dolgod, h lazulj el, ne gondolj semmi rossz dologra, amitõl ideges lennél, és élvezd a pillanatot, akkor nem fog fájni!! :) 20/L
ja, ha még suliba jársz, akkor nem érvényes a 3-4 hónap, hiszen akkor nem sok idõt tölthetnek együtt a felek ennyi idõ alatt, hiszen délelõtt suli, délután tanulás. akkor pont ideális ez a 7 hónap szerintem, most van itt az ideje.
Szerintem sincs olyan hogy kell, akkor fekszel le vele amikor te szeretnéd, nem is gondolom azt, hogy minden kapcsolatba szexelni kéne amíg nem biztos valaki a dolgában. Az sem baj, ha úgy érzed, hogy még várni szeretnél. Nekem nagyon úgy tûnik még petting sem volt, vagy tévedek? Amennyiben kívánod a barátod, de magára a nagy lépésre még nem vagy kész, kezdjétek el fokozatosan.:) De semmi nem kötelezõ, és ha te még félsz, nem akarod ne hagyd hogy mások befolyásoljanak, várj amennyit csak szeretnél, azt hogy kell pedig felejtsd el.:) 23/L
ha azon töröd a fejed hogy mikor "kell" az már régen rossz.. amikor jólesik, és ne azon tépelõdj hogy ki tudja -e várni, ha igazán szeret igen.kitudja, ha nem akkor meg nem éri meg.
Itt olvashatsz kezdõknek való szexrõl. Az elsõ, (vagy az elsõ kettõ) fejezetet kihagyhatod talán. http://hu.wikibooks.org/wiki/Sz%C3%A9p_mese_gyerekeknek_szer..
amig undorodsz a párod bármely testrészétõl addig nem vagy érett a szexre.
szerintem ebben a korban 3-4 hónap után már elvárható. úgy értem, teljesen normális lenne, ha a fiú "erõltetné". ami a legfontosabb, hogy fokozatosan menjetek bele a dolgokba, nehogy rögtön az igazi szexszel kezdjétek. elõször legyen csak pár hétig elõjáték meg ez-az. a behatolással ráértek. igen, lehet, hogy fájni fog, de ne erre koncentrálj. inkább írass fel tablettát, ha eddig nem tetted, és mindketten menjetek dokihoz, hogy ha van valamilyen fertõzésetek, ki legyen kezelve.
mindenki csak a szegény kis szüzike lelkivilágával foglalkozik. szegény srácra senki sem gondol, hogy neki hogy eshet ilyet hallani, hogy a barátnõje undorodik attól, hogy orálisan kielégítse. eddig is rossz tapasztalatai voltak, ezek után pláne, ez aztán igazi lélekemelõ élmény lehet a javából. szegény, jobbat érdemelne.
Ja, és 17:34, már le is írtad, amit elõször akartam :) L/23 (elõzõ)
Néhányan háborognak, hogy milyen önzés, hogy neki csinálja a barátja orálisan, õ viszont nem csinálja a barátjának. Ti tök hülyék vagytok! Érthetõen leírta, hogy undorodik tõle. Persze, csinálja csak, hátha majd kialakul benne, hogy magától a szextõl is megundorodik, gratulálok a sok értelmesnek, aki ilyeneket ír. A szexben mindennek csakis akkor van értelme, ha mindkét fél önként és élvezetbõl teszi. Nem tudom hogy említett nagyon okos embereknek milyen elgányolt a szexuális életük, de egy fiatal lánynak, aki még bele sem kezdett a dologba, légyszíves inkább ne adjatok ti "tanácsot"! Remélem hogy a kérdezõ meg van olyan okos, hogy nem veszi magára a dolgokat és nem kezd el ezen görcsölni. L/23
ó, hát, te egy nagyon okos ember vagy! :D
Hát igazából ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha nem akarja, nem akarja. És ha meg õ nem akarja, ne tiltsátok már meg a barátjának, hogy visszafele megcsinálja!! Fõleg, hogy egy fiúnak tök más, teljesen más lelkileg és el se tudja képzelni, mekkora fontosságú lelki történés tud lenni ez egy lánynak. Nem mindenkinek, van akinek csak kicsit, van, akinek jobban és van, akinek borzasztóan katarktikus lelkileg. Nem õ önzõ, hanem ti vagytok képmutató, szûklátókörû, arrogáns alakok. By the way, az én elsõ barátnõmmel is így volt. Õ pedig érett volt és tapasztalt, de már a kapcsolatunk elején kikötötte, az orális szexet soha nem fogja elvégezni, soha nem szokta senkinek. Nem tiltotta meg nekem, hogy én õt így kényeztessem és én meg is tettem, rögtön elõször, amikor lekerültek rólunk a ruhák, kérdés nélkül, mert egyszerûen vonzott és felizgatott a dolog. És élvezte és én élveztem, hogy élvezi. És akkor még (egészségügyi okból) pár hétig nem szeretkezhettünk, de orális szex nélkül is épp eléggé a mennyekbe repített és kielégített. Mind a mai napig vonz az orális szex adása (és kapása természetesen) de ha a mostani barátnõm ezt nem akarná, én akkor is megtenném neki, mert felizgat, megrészegít amikor csinálom. Ahogy érzem a combjait a vállaimon, a nyelvem apró kis mozdulataira a teste válaszait. Olyan, mint a lehetõ legintimebb smárolás. Ne fosszátok már meg ettõl szegény lány fiúját, mert nektek a hülye kis igazságérzetetek úgy diktálja, hogy a saját világotokat ráerõszakoljátok másokra!
legalábbis nekem pofám nem lenne elfogadni ezt a fajta kényeztetést. jó, itt ugyan azt írja a kérdezõ, hogy a barátja sem szereti, de ezt nem igazán hiszem el. csak azért hitette el, hogy ne okozzon neki fájdalmat.
teljesen igaz, hogy önzõség, hogy azt meg hagyja a kérdezõ, hogy neki csinálják. én, ha nem csinálnám a barátomnak, lennék annyira fair ember, hogy azt mondanám, te se csináld.
vagyis izguljatok nyugodtan!:) )
Elsõ kapcsolatomban vesztettem el a szüzességem, fél év után feküdtünk le egymással a fiúval. Õ 18 volt, én 15, összesen 2, 5 évig voltunk együtt. Mostani párommal 18 évesen jöttem össze, két hét után egymásnak estünk, nem bírtuk tovább :) Azóta is együtt vagyunk, a szexuális életünk nagyon jó :) Szóval nincs arra recept, hogy mikor kell/jó elõször ágyba bújni a pároddal. Érezni fogod, hogy itt az ideje :) Ne félj tõle! Ha vigyáz rád a fiú (és miért ne vigyázna) nem, vagy csak egy icipicit fog fájni. A lényeg, hogy keressetek egy megfelelõ helyet, legyen elõtte egy kis romantikus rákészülés és ne izguljatok , minden menni fog :)
az önzõség magas iskolája, hogy õ undorodik az orális szextõl de neki azért nyugodtan csinálhatják. a szex adok kapok játék, na ezért éretlen még. egyébként meg ha tényleg szeretem a pasit hogy a viharba tudnék undorodni bármitõl ami vele kapcsolatos?!
Már elõttem mindent kimerítettek. Csak annyit tudok mondani, hogy igen, így van és hozzáteszem: a szexben minden, minden a türelem és elfogadás kérdése. Meg a vágyaké. Azé, hogy szereted a másikat, elfogadod, vágysz rá, mind testileg, mind lelkileg. Legalábbis, úgy értem, egy szerelemben, egy kapcsolatban. Testi kapcsolatba léptek, ami intim, ami erotikus, ami bensõséges, ami a lehetõ legközelebbi kapcsolat ember és ember között, aminek megvan a maga szentsége. És így kell kezelni: mint csodát. Nem, nem félni kell hogy eltörik, nem szertartás ez: inkább egy olyan dolog, amit nem lehet rosszul csinálni, mert nem fogsz rosszul csinálni, mert ráérzel. Mert egy idõ után a tested magától megtalálja, hogy jó neki és ti csak annyit kell tegyetek, hogy figyeltek a másikra, türelmesek vagytok a másikkal, elfogadjátok õt és a tiéddel együtt az õ testét is. És megfigyelni, megtanulni, az õ teste hogy mûködik és hagyni, hogy a két test aztán magától egymásra találjon. Nem, nem fogsz úgy magadtól mûködni, mint egy robot. De érezni fogod, hogy okozz örömet, mert vágysz majd rá, mert az õ öröme neked is öröm. Mert a teste rándulása a tiédet is magával húzza, mert a szívdobbanására dobban a tied is. És tiédre az övé. Mert meg fogod érezni és megtanulod. És ha mind a ketten kellõen intelligensek és odaadóak vagytok, megsokszorozhatjátok egymás örömét, ami a testi kielégülés után ápolja a lelket is. Szerintem ez a szex. És szerintem ez abszolút a világ rendje szerint való. 19f.
Az orális szexszel kapcsolatban: ne hallgass azokra akik itt írták, hogy "minden pasi elvárja" mert ez egy nagy baromság! Ahogy az is, hogy "nem vagy érett a szexre azért, mert undorodsz tõle". Ennél nagyobb hülyeséget még nem is hallottam. Emellett az intelligens(!) férfiak nagy része nem vár el ilyesmit attól, akit TÉNYLEG szeret. Úgyhogy aki ezt írta annak valószínûleg csak érzéketlen kõbunkó pasijai voltak, akik kikényszerítették tõle, hogy csinálja. Ennyi. Annak aztán sok értelme van, hogy miközben csinálod liftezik a gyomrod. Csak akkor érdemes csinálnod, ha tényleg élvezed te is, mert ha a barátod szeret és érdeklik az érzéseid, szintén nem fogja élvezni úgy, hogy te nem szívesen csinálod. Viszont az elsõ komoly kapcsolatomba még én sem csináltam, mert hasonlóan voltam vele, bár én nem undorodtam tõle, hanem megalázónak éreztem volna a dolgot. Aztán jött az elsõ igazi nagy szerelem és neki megtettem. És nem azért mert elvárta, hanem mert ÉN akartam (sõt, õ tudta hogy vagyok a dologgal és pont õ mondta nekem, hogy úgy ne csináljam, ha közben nem élvezem én is), de akkor már akartam mert szerettem õt és már cseppet sem éreztem megalázónak. Sõt! :) Azóta meg kifejezetten szeretem csinálni. :) És szerintem amúgy is teljesen természetes az, hogy még fura neked, hiszen ez (számomra legalábbis) sokkal intimebb és bensõségesebb, mint maga a szex. Te még szûz vagy, a szeretkezésbe sem kóstoltál bele, normális, hogy így viszonyulsz a barátod "kis pajtásához". Azokra meg ne hallgass, akik mást írnak, ne görcsölj ezen. Az meg, hogy mikor tegyétek meg? Erre nincs "ideális" idõintervallum. Amikor úgy érzed (érzitek), hogy akarjátok mindketten, az a jó idõpont. Az, hogy ez egy hét, vagy egy év után következik be, teljesen lényegtelen. És ne félj, egyáltalán nem olyan vészes, mint amikkel sokan riogatnak. én például nem véreztem, meg semmi ilyesmi. Jó, egy picit kellemetlen volt elõször, de nem fájdalmas. Szóval ha úgy érzed, hajrá! L/23
kiárt = kizárt
nem tartozik ugyan a kérdésedhez, de azért azt jó, ha tudod, ha vége lenne ennek a kapcsolatnak, akkor szinte kiárt, hogy találj még egyszer olyan pasit, aki ne várná el, hogy orálisan kielégítsék, erre jó, ha felkészülsz. azt meg ne is mondd nekik, hogy undorítónak találod, mert rögtön dobni fog a pasik 95%-a.
Szia! Nincs elvárható idõpont sem ebben a korban, sem idõsebbeknél. A szex nem alap egy kapcsolatban, hanem egy plusz. Csak akkor menj bele, amikor már ne félsz. Hanem képes vagy feltétel nélkül átadni neki magad. Mondjuk ha már orálisan szoktátok, akkor nem értem mi a gond. Az már igencsak szexnek minõsül sztem. Ami számodra undorító abba ne menj bele. Még akkor sem, ha a másik szeretné. Ha tényleg szeret nem erõltet semmit. Az, hogy ha szeretsz megteszed nagyon hülye duma. A szeretet jele nem az, hogy valami számunkra undorítót is megteszünk a másik kedvéért.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, kedvesek vagytok:) deee, volt már petting, meg engem szokott orálisan is... Õ viszont nem szereti... szóval nem csinálom neki, meg tudja aztis, hogy én undorodom tõle.
utolsónak.. persze biztos nem eshet jól, de azért egész más ha egy lány orálozik és más ha egy fiú...ráadásul sztem a fiúk élt élvezik, szal akkor mért ne. ez pont olyan mint ha a lánynak volt 20 barátja az k*rva, de ha a fiúnak 20 barátnõje õ macsó.. az orál hála a pornóiparnak sokszor alá-fölérendeltséget jelent, és persze lehet nem foglalkozni vele, attól még létezik...szóval azért nem ugyanaz.

Egy 50ccm es robogó blokkjához hány ezer kilóméter után kell hozzányúlni? Hány ezer km után kell generál és mikor kell henger fúrás általában?

obogó allatt nem keewayt értek hanem normáli sr-t aeroxot, f12...

Legjobb válasz: Szerintem 30 ezret simán elkell mennie de nemkizárt a sokkal több sem nekem 125 cm3 yamahámban 45 ezer volt felujitás nélkül és kapta az ivet rendesen az erdõkben.Egyik ismerõsõmnek a keeway -e 3 ezer km útán meghalt.Ha normális róbit veszel csak jó minõségü ha lehet verseny olajat rakj bele azzal sokkal többet elmegy és hidegen ne hajst hagyd bemelegedni.A4 ütemú 50 cm3 eseket felejsd el végük van.

Szerintem 30 ezret simán elkell mennie de nemkizárt a sokkal több sem nekem 125 cm3 yamahámban 45 ezer volt felujitás nélkül és kapta az ivet rendesen az erdõkben.Egyik ismerõsõmnek a keeway -e 3 ezer km útán meghalt.Ha normális róbit veszel csak jó minõségü ha lehet verseny olajat rakj bele azzal sokkal többet elmegy és hidegen ne hajst hagyd bemelegedni.A4 ütemú 50 cm3 eseket felejsd el végük van.
A kérdező hozzászólása: kössz a választ! léci írjatok még
SR 50 egy kalap szar bocsi!Keeway nálam jobban bevállt!
Utolsó! Ha te egy "keeway"-t többe nézel mint egy Yamaha-t akkor sajnállak.

Számítógép vásárlás elôtt állok, tudnátok tippeket, hogy mit tegyek windows telepítés után? (pl:biosban mit kell átálítsak)

Milyen drivereket és honnan töltsek le stb A számítógép: Amd Athlon X4 750k Fsp Hexa 400W Gigabyte F2A85XM-HD3 Kingmax 4gb 1333mhz

Legjobb válasz: "mit tegyek windows telepítés után?" Azzonnal egy vírus kergetõ telepítése. pl. Avast. "biosban mit kell átálítsak" Nagyon ritka, hogy bármit is kell állítanod. "Milyen drivereket és honnan töltsek le?" Drivereket mellékelik CD -n, ha esetleg valamelyikhez még sem kapnál mindig a gyártó oldaláról.

"mit tegyek windows telepítés után?" Azzonnal egy vírus kergetõ telepítése. pl. Avast. "biosban mit kell átálítsak" Nagyon ritka, hogy bármit is kell állítanod. "Milyen drivereket és honnan töltsek le?" Drivereket mellékelik CD -n, ha esetleg valamelyikhez még sem kapnál mindig a gyártó oldaláról.
A kérdező hozzászólása: Kösz, ha valakinek van valami tanácsa vagy ilyesmi vagy tud egy jó ingyenes vírustót az kérlek írja le
Avast, Microsoft Security Essentials

Két hete megszűnt hallgatói jogviszonyom egy főiskolán. Mikor kell elkezdenem magam után fizetni a TB-t és hogyan kell?

Legjobb válasz: A diákigazolványra való jogosultságod után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (addig nem kell TBt fizetned) Ha most államvizsgáztál, akkor ez december 15. Utána vagy bejelentkezel a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (a honlapjukon megtalálod az ehhez szükséges nyomtatványt, ügyfélkapun keresztül is beküldheted); vagy ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, akkor kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBd (a szociális törvényben ezt megtalálod) Természetesen ha biztosított leszel, vagy más jogon jogosult leszel az eü. ellátásokra, akkor nem kell bejelentkezned, vagy kérelmezned.

A diákigazolványra való jogosultságod után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (addig nem kell TBt fizetned) Ha most államvizsgáztál, akkor ez december 15. Utána vagy bejelentkezel a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (a honlapjukon megtalálod az ehhez szükséges nyomtatványt, ügyfélkapun keresztül is beküldheted); vagy ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, akkor kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBd (a szociális törvényben ezt megtalálod) Természetesen ha biztosított leszel, vagy más jogon jogosult leszel az eü. ellátásokra, akkor nem kell bejelentkezned, vagy kérelmezned.
Semmi köze nincs a diákigazolványnak a jogosultsághoz. Az iskola ahogy bejelentett, úgy ki is jelent. Méghozzá azzal a nappal, amikor a hallgatói jogviszonyod megszûnt. Vagyis ha június 1-jén szûnt meg a hallgatói jogviszonyod, akkor az iskola június 1-gyel ki fog jelenteni az OEP-nél. Innen ketyeg a 45 nap, utána kell fizetned. Ha van ügyfélkapu-regisztrációd, online felületen meg tudod nézni, hogy "hogy állsz".

Mikor kell megfizetni az örökösödési illetéket? A hagyatéki tárgyalás után már vagy ha ráér, ha ténylegesen megkaptam az örökségemet? (egy fél ház az enyém és sajnos el kell adnunk, mert egyikünknek sincs készpénze).

Legjobb válasz: A közjegyzõi díjat a hagyatéki tárgyalás elõtt kell kifizetni.Addig amíg nincs rendezve a közjegyzõ nem is foglalkozik veled.(tudom mi is így jártunk) Az örökösödési illetéket a hagyaték után kell fizetni,amikor már tudni mennyit is örökölt az illetõ.Ha túl sok kérhetsz részletfizetést.

A közjegyzõi díjat a hagyatéki tárgyalás elõtt kell kifizetni.Addig amíg nincs rendezve a közjegyzõ nem is foglalkozik veled.(tudom mi is így jártunk) Az örökösödési illetéket a hagyaték után kell fizetni, amikor már tudni mennyit is örökölt az illetõ.Ha túl sok kérhetsz részletfizetést.
Nem.Van egy befizetési határidõ.Ha jól emlékszem 30 nap.De írni kell részletfizetési kérelmet.Míg elbírálják, és többnyire el is fogadják addigra talán el is adjátok a házat.Akkor akár egy összegben is rendezitek.De ha nem tudjátok eladni, akkor meg havi törlesztéssel fizettek, így legalább nincs kamat, meg késedelmi díj. Vagy írjatok úgy kérelmet, hogy addig várjanak amíg el nem adtátok a házat.(csak hát ez rizikós, mert vagy sikerül vagy nem)
A kérdező hozzászólása: Milyen egyéb fizetnivalóm lesz még? A közjegyzõi díj 70.000 Ft lesz, ez már benne van az idézésben. :(
És még kérdés, hogy mennyi idõ alatt sikerül eladni..
A kérdező hozzászólása: Akkor így nem annyira drámai a helyzet. Azt hittem, hogy a teljes árból kell adóznom 16 %-ot, mert ugye ez is valamilyen jövedelem. Plusz van ugye a közjegyzõi díj, az illeték és sok utazás, hiszen az ország másik végén lakom, mint ahol az örökölt kicsi ház van.
Igen, így van.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem értem. Tehát ha pl. 1 milliót állapítanak meg és én 1.2 millióért adom el a részemet, akkor csak a 200 ezer után kell adóznom?
Adózni kell az eladás és a hagyatékin megállapított (részedre vonatkozó) forgalmi érték különbözete után, tehát nem a teljes eladási értékkel számolva. Nekem pl. nem kellett adóznom, mert magasabb értéket állapítottak meg a hagyatékin, mint amennyiért eladtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Hát van egy kis lakásom, azt szeretném belõle felújítani, de így gondolom adóznom kell. :( Hány bõrt húznak le....
Adózni kell ha eladjátok, de csak akkor ha ne fektettek be szintén házvásárlásba a pénzt.(azért kell adózni mert az eladás jövedelemkiegészítésnek számít)
A kérdező hozzászólása: Ha sikerül eladnunk a házat, akkor szja is van, ugye? Köszönöm a segítõ válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nem egyenesági vagyok, tehát tudom, hogy van illeték, a mértékét is tudom. Csak befizetni nem tudom :(
(Az örökösödési illeték és az adó két külön dolog.) Öröklési illetéket egyenesági rokonok között 20 millió értékhatárig eltörölték.
Szerintem nincs örökösödési illeték. Legalábbis nekünk nem kellett fizetni. Azt mondta a közjegyzõ, hogy ha eladjuk a házat 5 éven belül, magasabb áron, mint amire felbecsülték, akkor a különbözet után kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Tehát ráér addig, amíg eladjuk a kisházat?
A kérdező hozzászólása: Na igen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!