Találatok a következő kifejezésre: Mivel kell a csirkét, (10 db)

Sóágyon sült csirkét hogyan készítitek? Hogyan és mivel fűszerezitek, kell e még külön sózni a csirkét? Az egész csirkét be kell vonni sóval vagy elég csak a csirke alá tenni?

Sok receptet találtam a neten,de mind más így nem tudom eldönteni melyik lenne a jó! Olyat szeretnék ami másnak már bevált és finom is!!!

Legjobb válasz: Sóágy azt jelenti hogy a csirke rajta fekszik nem érintkezik a tepsivel ezért az alja nem ég oda.De elveszik a zsírja szaftja.

Sóágy azt jelenti hogy a csirke rajta fekszik nem érintkezik a tepsivel ezért az alja nem ég oda.De elveszik a zsírja szaftja.
én 1 kiló sót leterítek a tepsi aljára ráfektetem a csirkét, aminek a bõrére egy nagyon kevés sót teszek. A csirke kilójának megfelelõen sütöm, tehát ha másfél kilós csirke akkor másfél óráig. Elõször nagyobb lángon sütöm majd közepes/kisebb lángon. Semmi más fûszerezés nem kell rá, isteni ropogós bõre lesz, a csirke húsa viszont omlós-puha. Kedvencem hozzá a dán krumplisaláta: Krumplit felkockázom majd puhára fõzöm és kihûtöm. Hozzákeverek majonézt, egy kis tejföl felét, 2 csomó újhagymát, sót borsot és összekeverem. Ez nagyon illik hozzá, mindig ez a köret nálunk ha ezt a kaját csinálom:)
Halgass a másodikra Õ sokszor csinálta már, én is kipróbáltam, és finom volt, bár a krumplisalátát én másképp csinálom, igaz nem dán:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D
Ahogy a második írja. Annyi különbséggel, hogy én nem szoktam megkenegetni a csirke tetejét még pluszban sóval. Lefedem alufóliával, így sülés közben úgyis átjárja a só íze az egész csirkét.

Mi a csirke zsírzója, hol van? Hogyan kell kivágni?

Töltött csirkét szeretnék készíteni (nem vagyok nagy szakács), csak ez a zsírzós kivágós dolgot nem értem, egy receptben olvastam Amúgy ha van tippetek a recepthez ezt is szívesen veszem.

Legjobb válasz: A püspökfalatja fölött van. Tehát a csirkét a háta felõl közelítsd meg. A kis hegyes farka fölött látsz egy kis kivezetõ csövet. Ezt kanyarítsd körbe kb 10 forintosnyi területen s fél cm mélyen egy kis zsírmirigyet fogsz kivágni s a hús marad ott. H a nem így lenne, akkor kanyaríts nagyobbat! Ezt el kell dobni. A kacsák, libák innen kenik be magukat, ha vízbe mennek,hoyg át ne ázzon a tolluk. SS a tyúknak minek? nem tudom. Talán, hogy ha mégis meggondolná ezt az úszás dolgot..!

A püspökfalatja fölött van. Tehát a csirkét a háta felõl közelítsd meg. A kis hegyes farka fölött látsz egy kis kivezetõ csövet. Ezt kanyarítsd körbe kb 10 forintosnyi területen s fél cm mélyen egy kis zsírmirigyet fogsz kivágni s a hús marad ott. H a nem így lenne, akkor kanyaríts nagyobbat! Ezt el kell dobni. A kacsák, libák innen kenik be magukat, ha vízbe mennek, hoyg át ne ázzon a tolluk. SS a tyúknak minek? nem tudom. Talán, hogy ha mégis meggondolná ezt az úszás dolgot..!
A csirke zsírzója a fenekén, van ez egy zsíros mirigy tulajdonképpen, fel fogod ismerni, a püspökfalat közepén egy kis kiemelkedõ rücsök, ami nem igazán jó ízû, ezért kell kivágni! Egy éles késsel egy tízforintosnyi helyen kanyarítsd ki a bõrével együtt! A töltelékbe tegyél egy kis májkrémkonzervet, vagy/és gombát, ha szeretitek, ettõl fincsi lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat :-).
Kuldok egy kepet, talan igy hamarabb megkapod:http://www.kepfeltoltes.hu/view/091212/Csirke_www.kepfeltolt..
Nyersen kell mérni.
Nyersen mérjed, a tápanyag táblázatok is nyers állapotra tartalmaznak adatokat. A rizst is nyersen mérd.:)
Üss fel egy receptkönyvet. Ugye nem úgy kezdõdnek a receptek, hogy süsd meg a húst, majd mérjél ki belõle 30dkg-ot, hogy elkészíthetsd az adott kaját?


Mikor kell megenni a csirkét, hogy az abban lévő fehérjét beépítse a szervezet a kondi után?

Este 7-t?l fél 9-ig edzek, így jó ha mondjuk hatkor benyomok 2 szelet csirkemellfilét, ugye? (színhús, 50 g fehérjét jelent ez). Vagy sok? Kevés? Úgy tudom, hogy kb 30 kell

Legjobb válasz: húst egész nap kell enni,edzés után meg gyors felszívódású fehérjére van szükség,gyors szénhidráttal (tejsavó protein+dextróz),ha ezt nem adod meg a testednek edzés után,hagyd a p1csába az egészet.

húst egész nap kell enni, edzés után meg gyors felszívódású fehérjére van szükség, gyors szénhidráttal (tejsavó protein+dextróz), ha ezt nem adod meg a testednek edzés után, hagyd a p1csába az egészet.
jól írja Ödön. egész nap egyed a húst meg a ch-t. tömegnövelõ étrend ugyebár valami olyasmi hogy 5g/tskg ch min.2g/tskg protein rostok viteminok telítetlen zsír és ezt egész nap folyamán szétosztva kell bevinni nem csak egy adott tevékenység idõpontjához közel. annyit viszont kiegészíteném Ödön kolléga válaszát hogy azért nem eszik olyan forrón a kását mert igaz hogy a tejsavó a legjobb edzés utánra és egyébként is az a legjobb protein de ha netán kedves kérdezõ nincs rá keret akkor se ess kétségbe mert kevert proteintõl is lehet fejlõdni, szóval azt is ihatod edzés után ha tejsavóra nincs kes. ja és 6kor már ne egyél ha fél 7kor kezded az edzést. /Úgy tudom, hogy kb 30 kell/ itt gondolom a tévhitre gondolsz hogy maximum 30g ot tud megemészteni egyszerre a gyomor. na ez nem igaz.
(off Szerintem meg teljesen felesleges draga penzert tejsavot venni. A szervezetnek jobban kell a vegyes protein jobban tudja hasznositani)
A kérdező hozzászólása: Mit értesz vegyes protein alatt? De am az egészet úgy értem, ha mondjuk egyáltalán nem akarok fehérjeturmixot inni utána.
kevert protein az mikor nem csak egyféle proteint tartalmaz. általában 3féle proteinbõl szokták keverni.gyors, közepes, és lassú felszívódásúból. nevük alapján tejsavó, szója és kazein fehérje.

Mikor kell megenni a csirkét, hogy az abban lévő fehérjét beépítse a szervezet a kondi után?

Nem szeretnék fehérjézni, maradnék a hagyományos módszernél, csak nem tudom, hogy mikor kell megenni. Hallottam olyat is pl, hogy akár 24 órán keresztül is emészti a húst a szervezet, e logika lapján ha 1-2 órával kondizás el?tt eszem meg az adagom, akkor az egészen biztos, hogy tökéletesen izommá tudja alakítani addigra a szervezet.

Legjobb válasz: Étkezz kiegyenlítetten, akkor nem lehet nagy baj. Edzés után mindenképpen maradjon legalább egy étkezés.

Étkezz kiegyenlítetten, akkor nem lehet nagy baj. Edzés után mindenképpen maradjon legalább egy étkezés.
az a probléma, hogy pont nincs arról szó, hogy a szervezet bármit is tökéletesen megemésztene. ezért kell relative magas fehérjebevitelt tartani, edzés után ~1 órával komplett étkezés, és ha nem tetszik akkor is edzés után a felnyomott inzulin szint mellett gyors felszívódású fehérjekészítménybõl szívódik fel, hasznosul izmokban a legtöbb fehérje. esetleg még este, amikor a legmagasabb a növekedési hormon szint, tehát a vacsora még kiemelt lehet.
a 2.-3.-4.-5. etkezeskor a legjobb a csirkehus Az elso zab az utolso turo. Kb igy nezki a ^csodaporok^ nelkuli tomegnoveles. Amugy abban igazad van h kb 24 ora kell a hus emesztesehez, de mi van ha a szervezeted azt mondja most izmot epitenek 2 es 3 ora kozott? Nah ezert kell elosztani tobb alkalomra a hust, hogy mindig legyen beepitheto feherje. (amugy en az esti magasabb feherje bevitel hive vagyok, mert alvaskor a szervezetem pihen s akkor epul jobban az izom)
A kérdező hozzászólása: Este 7-tõl fél 9-ig edzek, így jó ha mondjuk hatkor benyomok 2 szelet csirkemellfilét, ugye? (színhús, 50 g fehérjét jelent ez). Vagy sok? Kevés? Úgy tudom, hogy kb 30 kell

Kertesházban lakunk, szeretnék tyúkot/csirkét tartani, mert a tojás úgy olcsóbb lenne, meg nem bízom az ilyen tömegtermelt húsban. Hogy kezdjek neki, mire kell figyelni?

Legjobb válasz: Ja, azt elfelejtettem, bár még korai is mondani, hogy majd ha már megnõnek a csirkék, érdemes a tojásokra kotlót ültetni, így az utánpótlásról is gondoskodhatsz :)

Ja, azt elfelejtettem, bár még korai is mondani, hogy majd ha már megnõnek a csirkék, érdemes a tojásokra kotlót ültetni, így az utánpótlásról is gondoskodhatsz :)
Bocsánat az offért én is ez ügyben érdeklõdöm, a krumpli héját, zöldborsó hüvelyt is megeszik? A veteményesbõl a nem használatos zöldet? A kukorica dara ha nem keverem zöldborsóval az nem baj? Darálva jobb a kukorica vagy egészben sincs gond? Kb 5-6 tyukocska 1 kakas mennyit eszik egy hónapban a darából, ha adok neki zöldeket? Mennyibe kerül egy zsák kukorica dara, búzadara? Baj ha nincs külön ülõ rúd az ólban? Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de mint a kérdezõ én is a tervezésnél járok. Kedves kérdezõ ha látod a kérdésed azóta eltelt néhány év, mik a tapasztalataid? A válaszokat elõre is köszönöm. Gyöngyi
mamáméknál úgyvan hogy van egy hely ahol elférnek ráccsal körbe kerítve!ott vannak délelött ha nem engedui ki õket az udvarra.van két férõhelyes hely ahova szokta õket este bezárni.felette van egy szalmás hely két fészekkel és egy létra ahova felmennek.hát megcsinálhatod azt is ha spórolni aakrsz hogy csak reggel adsz nekik tápot utánna az udvarra kiengeded és ott tudnak füvet enni!
Sziasztok.Most olvastam a problémát..:) Az ujságokban olvashatsz, kik árulnak csirkéket..Tölük vegyél.Kakas csak akkor kell, ha keltetni is akarsz.Amugy nem fontos.Ha 8hetesen veszel, már ránthatod, de ha tartod, 20-22hetesen tojnak.A piros Master, Foxy fajták a tojocsirkék, a fehérek a huscsirkék.De azok is tojnak.A pirosak kb 2-4 kg-osra nõnek, a fehérek 4-7kg-ra.Szelén tartalmu vitamin heti 1-2x a csontképzödéshez, s száraz mész a tojáshéjhoz, amikor majd tojnak...Ne aggodj, nem nagy kunszt..:) Darált kukorica, s kevés táp, s viz legyen elõttük..:) Aztán 22hét, s eheted a saját tojást..:) S mindig lesz tyukhuslevesed is:) )
A kérdező hozzászólása: Hú köszi szépen mindenkinek, nagyon jókat írtatok! Majd igazából augusztusban akarom kezdeni, most még mûvelõdök a témában. Majd még szólok ha eszembejut valami kérdés.
Azért az elõzõ válaszoló kicsit túloz. A gyöngytyúkoknak mondjuk borzasztó, milyen hangja van, de még az sem esik szerintem a feljelenthetõ kategóriába, de ha "olyan" szomszédaid vannak, lehet, érdemes egyeztetni velük. De gondolom a kérdezõ "sima" tyúkot akar tartani, azoknak meg aztán nincs valami nagy hangja...a kakas napjában 2-szer elkukorékolja magát, és csend van...ennyi erõbõl a kutyatartókat is feljelenthetnék, azok meg ugatnak..
A legelsõ lépés: Vedd a szomszédaid nyilatkozatát, (lehetõleg írásban) hogy nem zavarja õket a tyúkudvar! Sok késõbbi kellemetlenség megelõzhetõ vele! Amióta megint dívik a feljelengetõsdi, jobb megelõzni! Rosszabb, mint a legsötétebb Rákosi idõkben! Az emberek egybõl szaladnak feljelentgetni, perelni!
Nem baj, ha nem kapnak tápot, a búza, kukorica, maradék bõven elég, illetve ha van füves terület ahova szívesen kiengeded õket, akkor ott kedvükre "ellegelésznek" egész nap. (Azért ha virágoskerted van, és nincs elkerítve, ez nem feltétlenül javallott, a mi sziklakertünket rendesen szétkaparták, pedig óriási füves terület állt rendelkezésükre..). Éjszakára be kell õket zárni, pont a rókák, menyétek stb. miatt. Ezek éjszakai állatok, tehát nappal nyugodtan lehetnek szabadon a tyúkok, nem lesz baj, csak éjjel nem biztonságos.
A mi tyúkjaink búzán, kukoricán, füvön és maradékon élnek. Nincs semmi bajuk. Az ólba célszerû bezárni õket, egyrészt véded a támadásoktól, másrészt reggel akkor engeded ki õket amikor akarod. Sztem amíg kezdõ gyúktartó vagy ne ültes kotlóst, mert macerás (szemezni kell a tojást stb.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :) - A táp úgy tudom kicsit drága (én meg spórolnék ha lehet). Anélkül bajuk lesz? Vagy csak lassabban nõnek? - Az ólba be kell zárni õket éjszakára? Vagy hagyni kell hogy ha akarnak bemennek ha akarnak nem? - Van egy erdõ nem messze, kicsit félek, hogy róka vagy menyét vagy valami el ne vigye a tyúkokat, erre mit lehet tenni?
itt azthiszem minden elég jól le van írva: http://www.antalffy-tibor.hu/?p=617
A tyúk majd eldönti. Akkor, ha kotlik és rajtamarad a tojásokon.
Ha nem kotlik nem fog rajta maradni a tojáson... ha kotlik majd akkor... õ meg ezt majd eldönti!
Nem bûnözõ a tyúk! Ha kotlik akkor lehet keltetni vele.Ha nem kotlik akkor hiába akarod.
A kérdező hozzászólása: igen de lelehet ültetni a kotlóst kotlási láz nélkül is. 1-2 tojással próbaidõre. Meg azt kérdeztem hogy mikor célszerû.
Nekem tíz évig voltak pipik de ha nem kotlott meg nem ültek rá a tojásra
A kérdező hozzászólása: de én azt kérdezem hogy mikor kell elültetni. tök mindegy hogy kotlik vagy nem.
Akkor ne úgy kérdezd, hogy a kotlóst mikor kell elülteni. A kérdésed szerintem az, hogy melyik csirke ellenálóbb a betegségektõl, és jól fejlõdik. A kora tavaszi vagy késõbbi?

Mivel kell bekennem a csirkét, hogy olyan legyen az ize mint a készen vett grillcsirkének?

Csináltam már grillcsirkét és bekentem grill f?szerkeverékkel de nem lett olyan.

Legjobb válasz: Én a Házi Arany grill fûszerkeveréket elkevertem olajban és ezzel kentem a pipit. sülét közben is.

Én a Házi Arany grill fûszerkeveréket elkevertem olajban és ezzel kentem a pipit. sülét közben is.

Hogyan kell csirkét pucolni? Hogyan zajlik a csibepucolás? Mi után mi jön?

Legjobb válasz: Elkapod a csirkét, elvágod a torkát, kifolyatod a vérét, forró vízbe meríted pár másodpercre(figyelni kell szét ne repedjen a bõre) majd elkezded tépkedni róla a tollakat. De jobb ha a lábáról húzod le elõbb a kis szaru/bõr réteget.

Elkapod a csirkét, elvágod a torkát, kifolyatod a vérét, forró vízbe meríted pár másodpercre(figyelni kell szét ne repedjen a bõre) majd elkezded tépkedni róla a tollakat. De jobb ha a lábáról húzod le elõbb a kis szaru/bõr réteget.
Melyikre vagy kíváncsi? - Tescoból hazavitt, hûtõs-csirke - tanyáról hazavitt, még lábon-álló csirke?
A kérdező hozzászólása: Falun és háznál.
A kérdező hozzászólása: Utolsó köszi :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!